11 beste staande bokspalen voor een uitdagende training

door Joost Nusselder | Geupdate op:  12 juli 2021

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Een bokszak ophangen is moeilijk. Het is lastig om een plaats te vinden om hem op te hangen, en nog moeilijker om het ding waterpas te krijgen.

Je hebt geen zin in al dat gedoe om je heavy bag in je garage of kelder op te hangen, maar je hebt ook een manier nodig om die frustraties van je werk eruit te krijgen en je wilt gewoon lekker trainen, toch? 

De beste staande bokszakken zijn geweldig om kracht, snelheid en voetenwerk te ontwikkelen zonder al het gedoe van er een op te hangen. Ik heb meer dan 30 verschillende modellen getest, zodat je weet welke de moeite van het kopen waard zijn!

Beste staande bokszak paal beoordeeld

De absoluut beste die ik ben tegengekomen is deze Everlast Powercorebag. Het is de beste die je kunt krijgen voor kicks en tegelijk perfect om stoten te oefenen, en een van de zwaardere modellen op de lijst.

Hij is wat duurder en wanneer je alleen bokst en geen trappen wilt oefenen is het misschien wat overdreven en kun je beter een andere van mijn lijst hieronder kiezen, maar de kwaliteit is ongeëvenaard.

Lees verder voor een complete verzameling van de beste staande bokszakken:

Model bokspaal Afbeeldingen
Overall beste zware bokspaal: Everlast Powercorebag

EVERLAST POWERCOREBAG staande bokszak

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste bokspaal voor stoten: Century Original Wavemaster

Century wavemaster staande bokspaal voor stoten

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste bokspaal dummy pop: Century BOB XL Century Bob realistische bokszak torso(bekijk meer afbeeldingen)
Beste bokspaal voor grapple: Century Versys Fight Simulator Centruy Versys vrijstaande bokszak voor grappling en grondwerk
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste staande boksbal op standaard: CXD met reflex bar

Beste staande boksbal op standaard: CXD met reflex bar

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste bokspaal voor fitness: Century Air Strike

Beste bokspaal voor fitness: Century Air Strike

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste verstelbare bokspaal: Reflexbal Cobra Bag Beste verstelbare bokspaal: Reflexbal Cobra Bag(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkope staande opblaasbare bokspaal: Limited Boxing

Beste goedkope staande opblaasbare bokspaal: Limited Boxing

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste staande bokszak kind: Wavemaster Little Dragon Wavemaster little dragon staande bokszak voor kind(bekijk meer afbeeldingen)
Meest duurzame staande bokszak: Ringside

Meest duurzame staande bokszak: Ringside

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste voor kicks: Century VS 2 Versys Drie-potige bokspaal

Beste voor kicks: Century VS 2 Versys Drie-potige bokspaal

(bekijk meer afbeeldingen)

Verschillende soorten staande bokszakken

Dit zijn allemaal goede kwaliteit merken en zullen elk een goede bokszak zijn in een bepaalde categorie:

 • Punch/ kick: Een bokszak van volledige lengte, geschikt voor stoten en trappen
 • Punch/ Grapple: Een ontwerp van een bokszak die kantelt en naar grondwerk leidt
 • Fitness: Een bokszak ontworpen voor cardio-fitness, niet per se zwaar slaan.

Onze score is een samengestelde score op basis van beoordelingen bij meerdere detailhandelaren.

Laten we eens kijken naar de bovenste bokszakken van elk type. We hebben drie van de beste zakken voor fitnessgebruik en drie van de beste voor normale stoot- en traptraining benadrukt.

LegacyMMA heeft ook een goede vergelijking van een aantal van deze:

Waar moet je op letten bij het kopen van een staande bokszak?

Het antwoord is vrijstaande bokszakken. Een staande bokszak is een stootkussen gemonteerd op een ronde basis, die is gevuld met een ballastmateriaal zoals zand, grind of water.

Het voordeel van een staande bokszak is

 • dat het veel gemakkelijker is om te verlpaatsen wanneer dat nodig is
 • plus ze zijn ideaal voor kleine sportscholen, doe-het-zelf-sportscholen en voor gebruik buitenshuis

Hier nog een aantal antwoorden op jullie veelgestelde vragen rondom staande bokszakken en hun gebruik.

Voordelen van een vrij staande bokszak en bokspaal vs hangende bokszak

 • Geen montage vereist: Dit is misschien wel de grootste reden om een ​​vrijstaande bokszak te kopen, helemaal voor thuis. Beugels, verstevigingen en grote bouten zijn nodig om een ​​hangende zware zak veilig aan het plafond te monteren. Een zware boksstandaard vereist nog steeds dat je een groot metalen ondersteuningssysteem samenstelt. Een vrijstaande paal vereist alleen dat de gebruiker de basis vult met ballastachtig zand of zelfs water voor stabiliteit.
 • Draagbaarheid en gemak: Omdat er geen montage nodig is, kan een vrijstaande bokszak bijna overal waar je wilt op die dag worden verplaatst. Je kunt het in een hoek of een kast rollen als je klaar bent, of je kunt het buiten de garage laten rollen om er buiten mee te trainen bij lekker weer.
 • Zand of water: Het vullen van de basis met water maakt het gemakkelijker om te verplaatsen en zelfs op en neer trappen te tillen. Zand is veel zwaarder en moeilijker om helemaal uit de basis te verwijderen. Houd hier rekening mee bij het aanvullen van de basis van je bokszak. Zand voor stabiliteit of water voor verplaatsbaarheid en gemak.

Hoe moet je een vrij staande bokszak opstellen?

Alle staande bokszakken hebben dezelfde basiscomponenten:

 • Er is de plastic basis die op de grond staat
 • een kern met alle vulling er omheen
 • een nek- of verbindingsstuk dat de twee met elkaar verbindt

De precieze manier waarop ze worden geassembleerd verschilt per fabrikant, maar hun basiselementen zijn hetzelfde.

Wat is het beste basis vulmateriaal van een staande bokspaal?

Als je het nog niet zeker weet, vul de staande bokszak dan eerst met water. Vaak geeft dit voldoende stabiliteit en het is gemakkelijker te verplaatsen. Daarnaast is water gemakkelijk te vervangen voor zand dan andersom. Zand verwijderen is echt een gedoe.

Mensen vragen zich altijd af wat het verschil is tussen zand versus water versus steenvulling. Als dit je eerste zak is, vul hem dan met water. Als je hem vaak moet verplaatsen, vul hem dan met water.

Zo kun je een beetje een gevoel krijgen van de stabiliteit en misschien weet je bij je eerste bokszak nog niet zeker waar je hem uiteindelijk een wat vastere plek zou willen geven.

Water is ook gemakkelijker weer te verwijderen om daarna over te stappen op zand, andersom is echt een heel gedoe.

Als de bokspaal de neiging heeft om te bewegen en een beetje te verschuiven omdat je te verdomd sterk bent en hard slaat, vul het dan met zand.

Zand is zwaarder dan water, maar het is moeilijker om te legen als je de bokspaal een trap op of af moet krijgen.

Lees ook: wat zijn de beste bokshandschoenen op dit moment?

Welke bokszak moet je kopen?

Op de vraag naar hun voorkeur, vrijstaand versus heavy bag, zal bijna elke ervaren sporter je vertellen dat de hangende zak superieur is aan zelfs de beste vrijstaande bokszak.

Heavy bags zijn gewoon omvangrijker en kunnen moeilijkere slagen en stoten opvangen zonder over de vloer te glijden. Ze zijn echter niet altijd de juiste keuze voor iedereen.

Als ruimte en de mogelijkheid om een zak goed op te hangen aan een structureel verantwoorde muur of plafondbalk geen opties zijn, wat niet voor veel mensen mogelijk is, dan is er geen reden waarom een goed vrijstaand model niet voor jou kan werken.

De eenvoud, draagbaarheid en veelzijdigheid van een vrijstaande bokszak maken het gemakkelijk de juiste keuze.

Hoe stil is een vrij staande bokszak? Kan hij in mijn appartement?

Houd er rekening mee dat je training niet helemaal stil zal zijn als je de vrijstaande bokszak in een appartement gebruikt.

Je onderburen zullen het waarschijnlijk horen. Een goed alternatief is te trainen op een tapijtvloer, omdat het geluid wordt geëlimineerd. Er is echter het nadeel dat de voet groeven en inkepingen in het tapijt achterlaat.

Het liefst wil je ook nog een extra geluiddempende mat.

Deze geluiddempende mat is bijvoobeeld heel gemakkelijk om neer te leggen en weer op te ruimen vanwege zijn puzzelstukjes verbindingen en kun je groot zo of zo klein maken als je wilt.

Hoe kan een vrijstaande bokszak je helpen met je training?

Persoonlijk heb ik het gevoel dat vrijstaande boksstands erg handig zijn voor diegenen die geen toegang hebben tot een boksschool / normale sportschool in de buurt om je stootvaardigheden te oefenen. Het is dus met name voor thuisgebruik.

Je ziet af en toe de wat duurdere modellen in de sportschool, maar over het algemeen zijn ze het beste voor degenen die voldoende ruimte hebben om dit in hun eigen huis, garage of ergens anders praktisch te plaatsen.

Deze bags zijn een briljante optie voor diegenen die vanuit huis willen beginnen met boxen en het is ook een stuk goedkoper dan je traditionele hangende bokszak die lastig zou kunnen zijn als je niet genoeg ruimte hebt om het op te hangen.

Lees ook: perfecte training met bokspads

Top 11 beste vrij staande bokspalen beoordeeld

Hier is de top 11 vrijstaande bokszakken. Er zijn een paar verschillende stijlen en formaten in deze lijst, dus neem even de tijd om hun verschillen te bekijken.

Overall beste zware bokspaal: Everlast Powercorebag

De originele Everlast Powercorebag is een zak van een 170cm maat die gevuld kan worden met zand en zo in gewicht kan worden aangepast. Het is betaalbaar en heeft de prestaties die je van een bokspaal mag verwachten.

Hij heeft stevige base om ervoor te zorgen dat je hem niet zult verplaatsen, hoe hard je ook trapt of slaat.

Check meest actuele prijzen hier

Beste bokspaal voor stoten: Century Original Wavemaster

Zo stabiel en goed zo gebouwd als je kunt vinden voor een bokszak die rechtop staat.

De Wavemaster is heel leuk om op te trainen en is duurzaam genoeg om vele trainingssessies te doorstaan, waardoor het een optie is voor vechtsporten en boksstudio’s.

Century staat bekend om het maken van hoogwaardige vechtsportuitrusting, evenals enkele van de beste vrijstaande heavy bags die er zijn.

Century is al jarenlang hun topmodel en is een steunpilaar in vechtsportateliers over de hele wereld.

De buitenhoes is gemaakt van stevig vinyl en is verkrijgbaar in zwart, rood of blauw of met stippen erop voor precisie oefeningen. Onder de hoes zit een hoge dichtheid schuimvulling, strak om de plastic kern gewikkeld.

De eenheid wordt in twee afzonderlijke dozen verzonden, één voor de basis en één voor de bag en kern. Om het op te zetten, schroef je eenvoudig de kern op de basis en vul je de basis met water of zand.

Begin met water, want het is veel gemakkelijker om eruit te krijgen als je het hele ding later moet verplaatsen.

De Wavemaster is een trainingszak bedoeld voor het oefenen van alle soorten stoten. Het is geweldig voor het werken op hoge dead-leg-kicks, alle stoten, maar ook voor knie- en elleboogstoten.

Te veel focussen op een specifiek gebied zal voortijdige slijtage aan de vrij staande bokszak veroorzaken.

Het is het beste wanneer je het gebruikt voor het oefenen van verschillende bewegingen en opvallende combinaties om zo ook de verschillende gebieden van de bag te raken.

Hij is zeer stabiel, maar kan een beetje schuiven wanneer hij hoog wordt geschopt. Het mag nooit helemaal omvallen, behalve in de meest extreme gevallen zoals een springende kick, of krachtiger mensen die dit professioneel doen.

Als dit een probleem is, gebruik dan gewoon zand in plaats van water voor een hoger basisgewicht.

Omdat hij zo duurzaam is en zo gemakkelijk door een kamer kan worden verplaatst, is deze een zeer populair apparaat in vechtsportateliers en trainingscentra.

Om dezelfde redenen is het een geweldige training bokszak om bij je thuis te hebben waar je geen permanent gemonteerde heavy bag wilt.

Dankzij de uitstekende stabiliteit kun je het snel raken voor cardio-werk zonder je zorgen te maken dat het beweegt.

Wanneer je alleen fitness training wilt doen zou ik echter voor een van de modellen hieronder specifiek voor fitness gaan.

Dat kun je niet doen op de traditionele vrijstaande bokszakken met een open basis.

Het interne schuim is van hoge kwaliteit, maar naarmate de stoten en schoppen zich opstapelen, zul je enige degradatie beginnen te ervaren.

Verspreid je training naar alle kanten van de stootzak en het zal jaren duren voordat je je daar zorgen over hoeft te maken.

Je kunt een vervangende top kopen, of rollen schuim kopen en deze om de plastic kern wikkelen, en dan de hoes eroverheen schuiven dus het is te vervangen.

Sommige mensen hebben ontdekt dat water uit de dop wil lekken wanneer het van de vloer wordt gerold voor opslag.

Een eenvoudige oplossing is om een ​​beetje pijptape rond de schroefdraden van de dop te wikkelen voor een goede afdichting.

Als je de basis niet vult met voldoende ballastmateriaal, kan het hele ding omgaan als het hard genoeg geraakt wordt. Als de Wavemaster nog steeds een beetje schuift, probeer dan zand te gebruiken.

Als een laatste redmiddel kun je hem bijvullen met een wat water met een beetje bleekmiddel om algengroei te voorkomen. Die combinatie is erg compact en is de grootste tegengewicht-vulling.

Een andere truc is om een ​​vierkant tapijt of zwarte rubberen sportvloeren te gebruiken die je in de gewichtsruimte vindt (meer hierover onder aan dit artikel).

Het is zacht genoeg met net genoeg grip om te voorkomen dat de basis verschuift en helpt ook enkele van de slagen te absorberen.

Je merkt misschien dat de bokszak aanvoelt alsof hij in de buitenste voet wringt wanneer je slaat. Dit is hoe de eenheid een deel van de schokverlichtende spanning op de plastic kern absorbeert. Dit is door het ontwerp en volkomen normaal.

Check de meest actuele prijzen hier

Century vs Everlast staande bokszakken

Het eerste wat opvalt is uiteraard de prijs. 

Ik heb de Everlast op plek 1 gezet omdat hij echt de perfecte balans biedt tussen betaalbaarheid en kwaliteit (hij is bijna 2x zo goedkoop als de Century).

Toch zijn er situaties waarin Century een betere keus is, en dat is als je serieus bent over het oefenen van je stoten, maar ook voor kicks is hij perfect te gebruiken.

De Wavemaster is 2 meter waar de Century heavy bag 1.70 is, dit kan helpen bij het oefenen voor grotere boksers, maar zelfs ook als je wat kleiner bent en wilt oefenen om tegen grotere tegenstanders op te kunnen.

Ook de paal is een stuk zwaarder met 19 kg in plaats van 9,6 kg. 

Een ander voordeel is de al zware basis zodat je hem als amateur waarschijnlijk niet hoeft bij te vullen met zand (hoewel je dit als pro waarschijnlijk wel wilt) terwijl de Century altijd moet worden gevuld met zand.

Lees ook: alles over boksen van regels tot de juiste schoenen

Beste bokspaal dummy pop: Century BOB XL

De Century “Body Opponent Bag”, oftewel BOB, is geweldig voor vechtkunstenaars. De BOB XL is een ultra-realistische torso-vormige bokszak.

Dat maakt het geweldig voor training en leren om verschillende delen van een tegenstander aan te vallen. Om die reden oefenen veel vechtsportscholen met BOB en BOB XL bokszakken.

Century Bob realistische bokszak torso

(bekijk meer afbeeldingen)

Net als de andere twee topzakken van Century is de basis groot genoeg voor 120kg water en zand. De basis is vergelijkbaar met de Wavemaster-zakken.

Het ontwerp is gemakkelijk te duwen of schuif de hele zak door de ruimte voor opslag of voor specifieke oefeningen in een hoek van de sportruimte.

De BOB vangt klappen op als een kampioen. Het zwaait niet, schuift niet of geeft toe aan de gevolgen van herhaalde aanvallen.

Het plastic lichaam is stevig, dus het is belangrijk om goede handschoenen te dragen tijdens het gebruik ervan.

De normale BOB is een volledig bovenlichaam, terwijl de BOB XL een bovenlichaam en bovenbenen heeft voor complete trainingsopties.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Bokspaal dummy pop vs vrij staande bokszak

Over het algemeen kies je voor een dummy pop wanneer je heel precieze stoten en trappen wilt oefenen, dus echt voor degenen die trainen voor een gevecht (of dat nou in de ring is of voor zelfverdediging). De dummy laat je zien waar op het licham of hoogf je precies mikt terwijl een bokszak dit niet kan.

Century Versys vs Bob

Een specifieke toepassing van het oefenen met een bokspop is met deze Century Versys vs Bob, ontwikkeld met armen en (een soort van) benen om beter je technieken te kunnen oefenen:

Century Versys vs Bob

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste bokspaal voor grapple: Century Versys Fight Simulator

De Versys is het soort bokszak dat ontworpen is om omvergeworpen te worden. Het is bedoeld voor het uitvoeren van punch and kick-combo’s die leiden naar grondwerk.

Dit is de beste bokszak voor MMA.

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste staande boksbal op standaard: CXD met reflex bar

Fitness bokszakken zijn kleinere, lichtere versies van de grote bokszakken. Ze zijn gericht op casual bokstrainingen, met de nadruk op cardiotraining en ultieme draagbaarheid.

Voordelen:

 • De eerste keus voor vele vechtsportgyms
 • Verbazingwekkende swing-snelheid
 • Hoge basiscapaciteit
 • Verstelbare hoogte (49 “- 69”)
 • Je kunt het schoonmaken met doekjes

Je kunt deze boksbal overal ter wereld vinden in martial arts-sportscholen. Ik heb deze in meer dan 7 sportscholen gezien en bokstrainers zijn behoorlijk tevreden met dit specifieke product.

Dus het verdiende de bovenste plek van deze lijst als boksbal. Perfect voor snelle stoten en een cardio workout.

Het heeft een veer waardoor deze boksbal minder dan normaal beweegt en zwaait. Op deze manier helpt het je eigenlijk om meer controle over de bal te hebben want slingeren is minder ideaal voor reflexzakken.

Want als het veel schommelt, komt het langzamer naar je toe en heb je meer tijd om erop te reageren. Je kunt dus misschien niet alle voordelen behalen van je training.

Zodoende heeft CXD een ideale constructie om hand-oogcoördinatie en reflexen te verbeteren.

De basis kan worden gevuld tot 55 kilo met water of als je liever zwaarder wilt, kun je het vullen met zand en het wordt 110 kg wanneer je het volledig vult.

Als je de voorkeur geeft aan zand, wordt de basis ultrastabiel, maar natuurlijk iets lastiger te verplaatsen.

De hoogte kan worden aangepast tussen 49 “en 69”. Dus in vergelijking met de andere reflex bokszakken, is de hoogtevariatie groter, zodat je verschillende hoogten kunt uitproberen en er de voorkeur aan geeft die je het prettigst vindt.

Wanneer het ook veel hoogteselecties heeft, is de bag ideaal voor ruimtes waar veel mensen komen met verschillende lengtes en dus ideaal voor in de sportschool.

Maar daardoor ook erg geschikt voor dames en helemaal wanneer je thuis beide ermee oefent.

Check prijzen hier

Beste bokspaal voor fitness: Century Air Strike

Beste bokspaal voor fitness: Century Air Strike

(bekijk meer afbeeldingen)

De Cardio (of Aerobic) Air Strike heeft alle functies van de grotere versies, maar in een kleiner pakket. De basis is kleiner, de zak is kleiner en korter.

Om die reden is het een fitnesszak, maar het is nog steeds OK voor gemengde trainingen met kickboks- en boksbewegingen, vooral voor beginners.

Aangezien de basis kleiner is, kan deze maximaal 75kg zand of water opslaan. Zand zal je geduld vereisen om te vullen omdat je de basis moet schudden en in alle hoeken of in de container moet laten bezinken.

Water zal niet het stevige hebben, maar het zal lichter zijn en gemakkelijk verspreiden over de basis en dit maakt de Giant gemakkelijker verplaatsbaar.

Net als de gewone Century, zwaait het niet veel, dus misschien wil je deze als je de weerstand die het biedt ten opzichte van de Ringside fijner vindt.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste verstelbare bokspaal: Reflexbal Cobra Bag

Ondanks basisschroeven die nog wel eens los willen komen (borgringen repareren), is deze Cobra reflexbal een degelijke lichtgewicht bokszak.

Sterke boksers zouden deze moeten overslaan, maar hij is betaalbaar en prima voor licht fitness werk.

Het verstellen maakt hem ook geschikt voor vrouwen én mannen, maar ook voor kinderen om er lichtjes mee te oefenen.

Bekijk de laatste prijzen hier

Beste goedkope staande opblaasbare bokspaal: Limited Boxing

Koop deze niet. Doe het gewoon niet. Hij is misschien wel goedkoop, maar heeft enkele ernstige kwaliteitsproblemen. Te veel mensen hebben de plastic kern in slechts enkele maanden van gebruik doormidden gebroken.

Misschien als je een lichte puncher bent, zou ik het proberen. Maar er zijn genoeg alternatieven hier op de lijst en het is ook niet de allergoedkoopste.

Je kunt hem hier vinden als je hem toch nader wilt bekijken.

Beste staande bokszak kind: Wavemaster Little Dragon

Als je voor je kind aan het kijken bent, dan is deze Wavemaster Little Dragon de staande bokszak voor jou.

Wavemaster little dragon staande bokszak voor kind

(bekijk meer afbeeldingen)

Het is een originele hoog kwaliteit bokszak van Century voor die kinderen die serieus met vechtsport aan de gang gaan.

Een stevige nylon buitenkant over extreem schokbestendig schuim en handige targets voor je kind om zich op te richten tijdens de training.

Perfect voor boksen, kickboksen en vechtsporttrainingen.

De basis kan gevuld worden met zand of met water en gevuld weegt hij ongeveer 77kg.

Perfect om mee te leren voor kinderen en helpt coördinatie bij het trainen van punch- en kicktechnieken. Hij heeft 4 hoogte-instellingen en is daarmee in hoogte verstelbaar van 100-137cm.

Bekijk hem hier bij Amazon

Meest duurzame staande bokszak: Ringside

Meest duurzame staande bokszak: Ringside

(bekijk meer afbeeldingen)

Als je een extreem harde schopper of stoter bent, dan wil je misschien wel kiezen voor de super duurzame en goed gestikte Ringside.

Ik vind hem zelf niet het lekkerste aanvoelen, maar hij zal zeker een hele tijd meegaan, zelfs bij de hardste klappen.

Check beschikbaarheid hier

Beste voor kicks: Century VS 2 Versys Drie-potige bokspaal

Wanneer je schoptechniek en knietechniek wilt oefenen naast de kracht en snelheid van je armen, dan is de Century VS 2 Versys drie-potige bokspaal iets om naar te kijken.

Misschien wat overdreven voor diegenen die alleen willen boksen of wat punches willen trainen, maar ideaal voor iedereen die ook legwork wil oefenen en door de drie poten staat deze het meest stevige in onze lijst.

Synthetisch leer van superieure kwaliteit maakt deze vrij staande bokszak sterk genoeg om harde klappen, schoppen en combinatie aanvallen te verwerken.

Door het synthetische leer, dat huidvriendelijk is, maakt het ook een zeer aan te bevelen optie voor langdurige trainingssessies.

Eersteklas GG-99 synthetisch leer is het beste alternatief voor echt leer door sporters te voorzien van ongeëvenaarde duurzaamheid en functionaliteit.

De gebruiksvriendelijke constructie maakt het mogelijk om met of zonder handwraps te trainen. Een andere pre om voor dit statief te kiezen is dat het door meerdere mensen tegelijk kan worden gebruikt.

Door de poten is de bokspaal ook goed in balans met een gelijkmatig verdeelde gewichtsfunctie.

Dit iedere trainingssessies veel effectiever doordat je niet bezig bent met je opstelling en het rechtzetten van de bokszak, maar meer tijd kunt besteden aan oefeningen en je spieren trainen.

Naast een badass maar betrouwbare trainingspartner voor boksers en vechtkunstenaars kan het ook worden gebruikt in fitnesstraining om sterkere spieren te krijgen.

Wanneer je dan overstapt naar sparren kun je nog steeds scheenbeschermers dragen wanneer je veel kicks doet maar zijn je benen al een beetje getraind.

Ik vind hem ook erg goed in elkaar gezet met stevige stiktechnieken. Hierdoor gaat hij lang mee door de opvulling en de onderdelen van deze tri-been bokszak op zijn plaats te houden. Maar dat mag ook wel voor de prijs.

Daarnaast heeft hij een gewatteerd liesgebied om je knie-aanvallen te oefenen zonder blessures op te lopen.

Deze kunstlederen Versys tripod bokszak kunnen we aanbevelen voor geavanceerde boks- en vechtsporttrainingen en is voor beginners een beetje too-much.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Je staande bokszak vullen

Hoe kun je voorkomen dat een vrijstaande bokszak beweegt?

Vrijstaande bokszakken bewegen wanneer ze worden geraakt en kunnen dit best veel doen, afhankelijk van een aantal factoren die vervelend kunnen zijn voor boksers.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat veel van het glijden het product mogelijk sneller kan verslijten, en dat is zonde na je dure aankoop!

Eerlijk gezegd is het beste wat je kunt doen om langer plezier uit je staande bokszak te halen het verminderen van de hoeveelheid schuiven die de paal doet.

Je staande bokspaal met zand vullen in plaats van water

In plaats van je vrijstaande zak met water te vullen, kun je dit in plaats daarvan met zand doen. Zand is zwaarder dan water in hetzelfde volume, dus als je dat doet, kun je het extra glijden verminderen.

Mocht het nog niet voldoende zijn kun je nog twee dingen doen:

 1. vul naast zand nog net wat bij met water. Zand bestaat natuurlijk uit heel veel losse korreltjes en als je die tot de nok toe vult is er altijd nog wat ruimte tussen alle korreltjes. Je kunt daar water doorheen laten sijpelen voor een nog zwaardere basis.
 2. Leg wat zandzakken rond de bokszak, die deze ofwel volledig op zijn plaats moet houden of veel beweging moet verminderen. Je kunt wat zandzakken ophalen bij je favoriete bouwmarkt en het kost misschien minder dan een paar tientjes.

Materiaal eronder plaatsen

Een van de meest praktische manieren om de beweging van de paal te minimaliseren wanneer deze wordt geraakt, is door er iets onder te plaatsen dat meer wrijving heeft dan gewoon je vloer.

De hoeveelheid beweging die de paal in eerste instantie zal hebben, hangt volledig af van waar hij op wordt geplaatst, aangezien tegels, hardhout en beton een verschillende mate van weerstand bieden.

Een extra voordeel van de geluiddempende matten zoals ik hierboven al had besproken is dat je paal minder zal schuiven, maar als je alleen op zoek bent om de wrijving te verminderen zou je ook andere ondergrond of matten kunnen gebruiken.

Je zou misschien denken dat al het beperken van dat extra glijden van de paal wanneer hij wordt geraakt gewoon niet nodig is, maar het goed stevig neerzetten ervan is zeker heel belangrijk.

Vanwege de natuurlijke verschuiving van de paal moet je hem vanuit allerlei hoeken raken om hem op één plek te houden waar goed voetenwerk voor nodig is, zodat je je training niet kunt concentreren op het juist raken van de bokspaal.

Beste bokshandschoenen voor je vrijstaande bokspaal

Nu je waarschijnlijk je keuze hebt kunnen maken welke bokspaal voor jouw training het beste past, heb je misschien ook nog vragen over de juiste bokshandschoenen om er mee te kunnen trainen.

Bokshandschoenen voor je bokspaal zijn niet hetzelfde als voor sparren en de beste die ik heb gevonden voor een uitgebreide trainingssessie met een paal, zijn deze Venum Challengers:

Overall beste bokshandschoenen voor de bokszak: Venum Challenger 3.0

(bekijk meer afbeeldingen)

Lees ook mijn hele artikel over de beste bokshandschoenen voor bokszakken en bokspalen

Oefeningen met de vrijstaande bokspaal

Hier zijn een heel aantal goede oefeningen die je met je bokspaal kunt doen, zowel als man of als vrouw:

Een bokspaal training van 20 minuten om aan je routine toe te voegen

Een paar snelle jabs naar een bokszak gooien lijkt misschien niet zo moeilijk, maar als je nog nooit een bokspaal hebt gebruikt tijdens een bokstraining, sta je voor een uitdaging.

De meeste bokspalen wegen een hele hoop, dus elke keer dat je je gewicht richting de paal gooit wordt je vuist, voet of knie met aanzienlijke weerstand geconfronteerd.

De eerste (en enigszins onverwachte) impact kan een beetje schrikken zijn en het zal niet lang duren voordat je je realiseert dat je niet weg kunt komen met zachte stoten.

Je moet je hele lichaam, inclusief je kern, schouders en heupen, betrekken om je bewegingen effectief te beheersen terwijl je de paal raakt.

Natuurlijk kan elke oefening die dit soort totale lichaamsbetrokkenheid vereist, je helpen calorieën te verbranden en je belangrijkste spiergroepen te versterken.

Sterker nog, boksen tegen een bokspaal (of een echte persoon of bokszak) is een van de weinige cardiovasculaire oefeningen die een herhalende impact op het bovenlichaam en botten opbouwt.

Als je erover denkt om een ​​bokspaal te kopen voor thuisworkouts, overweeg dan om deze training eens te proberen.

Voer elke oefening uit volgens de voorgestelde tijdsintervallen om de training te voltooien. Nadat je alle oefeningen hebt voltooid, rust je een minuut uit en herhaal je de serie een tweede keer voor in totaal 20 minuten.

Twintig minuten lijkt misschien niet veel, maar onderschat deze uitdaging niet – je zult gegarandeerd zweten!

Warming-up

MAn en vrouw doen jumping jacks als warming-up

Voordat je gaat duiken in een intensieve training zoals boksen, is het belangrijk om minstens vijf tot tien minuten warm te worden.

Een actieve en effectieve warming-up zou je door oefeningen moeten leiden die de bewegingen nabootsen die je tijdens je hoofdtraining zult uitvoeren.

Voer elk van de volgende bewegingen 30 seconden uit en voltooi de reeks drie tot vier keer:

 1. 30 seconden Jog op zijn plaats
 2. 30 seconden Jumping jacks
 3. 30 seconden Air squats
 4. 30 seconden Schaduwboksen: voer lichte stoten uit in de lucht, wissel armen af ​​terwijl je licht van voet tot voet stuitert als een bokser
 5. 30 seconden High plank naar neerwaartse hond: begin in een high plank of opdrukpositie en druk vervolgens je heupen omhoog naar het plafond terwijl je je schouders uitstrekt en je hielen naar de grond reikt om bij een neerwaartse hond te komen; schakel terug naar een high plankpositie en ga door met afwisselen tussen de twee.

Nu je opgewarmd bent kunnen we naar de eerste oefeningen:

Jab – Cross – Squat

Bokser gooit een jab naar en bokszak

Tijd: 45 seconden werk, 15 seconden rust

Ga in boksstand tegenover de bokspaal staan. Je voeten moeten op schouderafstand van elkaar staan ​​en verspringend met de ene voet voor de andere.

Als je naar je voeten kijkt, moeten de tenen van je voorste voet op één lijn liggen met de hiel van je achterste voet en moeten de tenen van beide voeten in een hoek van 45 graden naar de bokszak wijzen.

Steek je handen op, plaats ze alsof je klaar bent om te slaan, en onthoud dat een van hen altijd je gezicht moet beschermen.

Gooi snel twee slagen achter elkaar – eerst met je linkerarm jabben en dan met je rechterhand oversteken – voordat je een squat uitvoert.

Keer onmiddellijk terug naar staan ​​en ga door met de jab-cross-squat-reeks gedurende de volledige 45 seconden.

Als de 45 seconden voorbij zijn, rust dan 15 seconden voordat je onmiddellijk doorgaat naar de volgende oefening.

Cross Punches dominante kant

Tijd: 45 seconden werk, 15 seconden rust

Cross-punches zijn ontworpen om de schouders en armen te richten.

Als je denkt dat 45 seconden gemakkelijk is, moet je ervoor zorgen dat je echt je volledige kracht in elke cross punch gooit, waarbij je buikspieren strak en je gezicht worden beschermd met je niet-werkende hand.

De truc hier is om te begrijpen dat de kracht van de cross komt door je gewicht naar voren te verplaatsen terwijl je je swing neemt.

Als je rechtshandig bent, ga dan in een bokshouding staan ​​met je linkervoet naar voren, je gewicht voornamelijk op je achterste voet, zodat je zwaartepunt iets van de paal af wordt verplaatst.

Als je linkshandig bent, stel dan in omgekeerde volgorde in, dus je rechtervoet is voorwaarts en je linkervoet is achter.

Terwijl je met je dominante arm je slag over je lichaam slaat, verplaats je je gewicht naar voren en gebruik je de kracht van je gewicht om je vuist naar de bokspaal te katapulteren.

Zorg er bij het voltooien van de stoot voor dat je hand terugkeert naar zijn positie voor je gezicht in plaats van naar beneden te zwaaien.

Je moet je gewicht onmiddellijk terugzetten naar de startpositie om een ​​nieuwe krachtige cross op te zetten.

Ga de volle 45 seconden door met je dominante arm. Rust 15 seconden voordat je doorgaat naar de volgende oefening.

Cross Punches, niet-dominante kant

Tijd: 45 seconden werk, 15 seconden rust

Voer dezelfde oefening uit als voorheen, maar richt je deze keer op je niet-dominante kant.

Als je rechtshandig bent en zojuist een set crosses hebt gemaakt met je rechterarm, gebruik dan je linkerarm, in een bokshouding met je rechtervoet naar voren, je linkervoet naar achteren en je gewicht is voornamelijk verschoven naar de achterste voet.

Evenzo, als je linkshandig bent en zojuist een set crosses hebt voltooid met je linkerarm, gebruik je deze keer je rechterarm.

In een bokshouding gaan staan ​​met je linkervoet naar voren, je rechtervoet naar achteren en je gewicht verschuift voornamelijk naar de achterste voet.

Voltooi 45 seconden krachtige stoten. Rust 15 seconden voordat je doorgaat naar de volgende oefening.

Side-Kick Punch-combo’s

Vrouw geeft een trap tegen een bokspaal

Tijd: 90 seconden werk, 30 seconden rust

Stel een timer in voor 90 seconden en voltooi zoveel mogelijk rondes van deze serie van vier moves:

 • 10 herhalingen van rechtse trappen
 • 30 rechte stoten
 • 10 herhalingen van links-kicks
 • 30 rechte stoten

Om te beginnen moet je ongeveer een beenlengte verwijderd zijn van de bokszak, zodat je rechterkant naar de paal wijst.

Stap in je bokshouding met je rechterbeen naar achteren en je armen omhoog, waarbij je linkerarm je gezicht bewaakt met je rechterhand voor je kin.

Draai je heupen, verplaats je gewicht naar je linkervoet voordat je gaat draaien, til je rechterbeen van de grond met je knie gebogen.

Sla krachtig met je rechtervoet terwijl je je knie en heup uitstrekt, waarbij je met de hak van je rechtervoet de paal raakt.

Je rechtervoet moet worden gebogen terwijl je hiel naar buiten steekt, zodat deze het eerste contact maakt met de zak.

Trek je voet en knie onmiddellijk terug en breng je rechtervoet terug naar de startpositie. Voltooi 10 herhalingen zo snel en krachtig als je kunt voordat je van kant wisselt.

Zodra je 10 trappen aan de rechterkant hebt uitgevoerd, geef je 30 rechte stoten met je rechterarm tegen de bokspaal.

Draai je positie zodat je linkerkant naar de zak wijst en ga dan verder, dit keer met 10 linkszijdige schoppen gevolgd door 30 rechte stoten met je linkerarm.

Voltooi zoveel mogelijk rondes in 90 seconden. Rust 30 seconden voordat je doorgaat naar de volgende oefening.

Lunge – Kick en Jab – Cross

Tijd: 45 seconden werk, 15 seconden rust

Ga met je gezicht naar de bokszak staan, zodat je ongeveer een beenlengte verwijderd bent. Ga achteruit met je rechtervoet om een ​​achterwaartse aanval uit te voeren.

Vanaf de onderkant van de uitval explodeer je krachtig en verplaats je je gewicht naar je linkervoet terwijl je terugkeert naar staan.

Terwijl je dat doet, zwaai je je rechterknie voor je lichaam om een ​​voorwaartse trap uit te voeren, waarbij je je rechterbeen krachtig uitstrekt om je rechterhak in de bokszak te trappen.

Vanaf hier moet je je rechtervoet naar een bokshouding brengen, zodat je voeten gespreid zijn voordat je vier cross-punches uitvoert, waarbij je elke hand afwisselt.

Wissel onmiddellijk van kant, dit keer met de achterwaartse uitval en voorwaartse trap met je linkerbeen voordat je de vier cross stoten uitvoert.

Ga door met afwisselend kanten voor de duur van het interval. Na 45 seconden werken neem je 15 seconden rust voordat je doorgaat naar de volgende oefening.

Hooks, dominante kant

Tijd: 45 seconden werk, 15 seconden rust

Hook punches vereisen snelle, krachtige cross-body bewegingen die je core, schouders en zelfs je heupen trainen.

Begin in een bokshouding met je dominante voet verspringend naar achteren (als je rechtshandig bent, zou je rechtervoet terug moeten zijn).

Draai je voorste voet in ongeveer 45 graden en centreer je gewicht tussen je benen. Til je achterste hiel van de grond en breng je handen naar je gezicht.

Voer opeenvolgende hook punches uit met je dominante hand door je achterheup naar voren te draaien terwijl je met je achterste voet draait en gebruik je kernkracht om je dominante hand omhoog en over je lichaam te zwaaien om de paal onder een hoek te slaan, zodat je onderarm parallel loopt aan de grond voor je gezicht.

Draai terug naar de startpositie en ga zo snel en krachtig als je kunt gedurende de volle 45 seconden.

Rust 15 seconden en voer dan dezelfde beweging naar de andere kant uit.

Hooks, niet-dominante zijde

Tijd: 45 seconden werk, 15 seconden rust

Na het voltooien van hook punches met je dominante arm, herhaal je de oefening, dit keer gebruik je je niet-dominante arm om de klappen uit te delen.

Stel op met je niet-dominante voet verspringend naar achteren en herhaal de heup, draai en stoot. Ga hier 45 seconden mee door en rust dan 15 seconden. Ga dan verder met de volgende oefening.

Burpee met push-up – rechte stoten – hooks

Tijd: 45 seconden werk, 15 seconden rust

Dit is de laatste oefening in de serie voordat je een extra minuut rust krijgt. Push hard en eindig sterk.

Ga op een armlengte afstand van je bokspaal staan ​​met je voeten op heupafstand van elkaar, knieën licht gebogen.

Voer een burpee uit: Hurk neer, leg je handen plat op de grond onder je schouders en stap of spring met je voeten terug zodat je lichaam in een hoge plankpositie staat met je kern strak en je lichaam vormt een rechte lijn van hielen tot hoofd.

Voer een push-up uit, buig je ellebogen terwijl je je borst naar de grond laat zakken. Druk terug naar de hoge plankpositie. Stap of spring met je voeten terug naar je handen.

Vanaf hier explodeer je omhoog en spring je recht de lucht in. Land zachtjes met je knieën en heupen licht gebogen. Land met je voeten in een licht gespreide bokshouding.

Stoot onmiddellijk de bokspaal met een rechte stoot van je linkerhand dan van je rechterhand. Volg de rechte stoten met een linker en rechter hook.

Ga door met de oefenreeks en voltooi zoveel mogelijk volledige rondes in 45 seconden.

Nu krijg je een minuut extra rust en herhaal je vervolgens de set nog een keer!

Conclusie

Dit waren mijn aanbevelingen in elke verschillende categorie. Wat je budget ook is, of wat je trainingsstijl ook mag zijn, er is altijd een bokspaal die bij jouw wensen past.

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.