9 beste scheenbeschermers beoordeeld | Kickboksen, Muay Thai

by joost | Last Updated: 5 juli 2020

Misschien is het een tijd geleden dat je voor het laatst scheenbeschermers hebt gekocht, of je bent voor de allereerste keer op zoek, maar er zijn in de laatste tijd veel nieuwe modellen geïntroduceerd door de meeste bekende merken.

Dit terwijl sommige merken er juist voor kiezen hun bestaande assortiment te behouden (als het niet kapot is, repareer het dan niet).

Als je je oude paar wilt vervangen of alleen maar wilt sparren, is hier de meest actuele gids over de beste kickboks scheenbeschermers.

Beste scheenbeschermers voor vechtsporten

Als je een paar maanden kickboxen hebt getraind, geeft je instructeur je meestal het startsein om deel te nemen aan de sparring, zodra je in zekere mate bekend bent met de basistechnieken van kickboxen.

Kickboks sparring wordt meestal uitgevoerd met de juiste beschermende uitrusting om onnodige verwondingen te voorkomen.

Afgezien van een paar sparringhandschoenen, bevat de lijst met beschermende uitrusting mondbescherming, kruisbeschermers en in sommige sportscholen, hoofduitrusting voor extra bescherming.

En natuurlijk, hoofdzaak van je uitrusting, is een echt paar scheenbeschermers. De beste kickboks scheenbeschermers, indien mogelijk.

Ik raad deze Joya Fight Fast scheenbeschermers aan vanwege hun reputatie en prijs/ kwaliteit verhouding.

Verder in het stuk nemen we onze top 10 door en daar staat de Joya uiteraard ook bij met een uitgebreidere beoordeling.

Sparring wordt bijna uitsluitend gedaan met scheenbeschermers in de meeste hedendaagse vechtsportscholen en dojo’s. Dit komt omdat onze schenen een van de meest gevoelige botten zijn.

De eerste keer dat je een knie- of scheenbeenbot tegen je eigen scheenbeen krijgt, zul je het belang van het dragen van scheenbeschermers echt waarderen, vooral tijdens de kickboks-sparring.

Ik zal hier allereerst in een snel overzicht de top 9 keuzes opsommen, daarna kun je ook verder lezen voor een uitgebreide beoordeling van elk van deze modellen:

Scheenbeschermer Afbeeldingen
Beste prijs/ kwaliteit verhouding: Joya Fight Fast scheenbeschermers

Joya fight fast scheenbeschermers vechtsport

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste leren kickboks scheenbeschermers: Legend Premium

Legend premium leren kickboks scheenbeschermers

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste Muay Thai scheenbeschermers: Fairtex SP7

Fairtex shin guards voor vechtsport

(bekijk meer afbeeldingen)

Best MMA scheenbeschermers: Fairtex Neopreen SP6

Fairtex neopreen kickboks scheenbeschermers

(bekijk mer afbeeldingen)

Beste pasvorm ook voor dames: Twins Special Classic scheenbeschermers SGMC-10

Twins special classic scheenbeschermers voor kickboksen

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste professionele kickboks scheenbeschermers: Hayabusa Elite

Hayabusha elite scheenbeschermers voor kickboksen

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste synthetisch leer: Venum Elite scheenbeschermers

Venum elite shin guards

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope kickboks scheenbeschermers: RDX MMA

RDX MMA scheenbeschermers

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste mobiliteit: Adidas Hybrid Super Pro Kickboxing MMA Scheenbeschermers

Adidas hybrid superpro scheenbeschermers

(bekijk meer afbeeldingen)

Maar of je nu een professionele vechters- of vechtsportenthousiasteling bent, de fysieke pijn om gewond te raken is eigenlijk net zo erg als de pijn van het niet meer kunnen trainen vanwege een blessure.

Voor jou en alle anderen zijn scheenbeschermers meestal een verplichting in het sparren.

Top 9 van de beste kickboks en thaiboks scheenbeschermers

Nu je enkele aanwijzingen hebt over het kiezen van scheenbeschermers, moet je er rekening mee houden dat jouw uiteindelijke keuze afhangt van wat je zoekt.

Vraag jezelf af of je op zoek bent naar de beste algemene bescherming, lichtgewicht (voor mobiliteit), aantrekkelijk esthetisch ontwerp of een prijskaartje dat bij jouw budget past.

Hier is mijn selectie van de beste modellen om je te helpen je opties verder te beperken:

Beste prijs/ kwaliteit verhouding: Joya Fight Fast scheenbeschermers

De Joya Fight Fast scheenbeschermers hebben alle voordelen van het Elite-model met een paar subtiele ontwerpverschillen.

Het eerste verschil is het gebruik van een smallere vulling op de verhoogde laag, maar niet zozeer om een ​​functioneel effect op de bescherming te hebben.

Het meer voor de hand liggende verschil is natuurlijk het slanke, glanzende oppervlak dat ook wordt gebruikt op de Fight Fast-lijn van bokshandschoenen.

Deze unieke esthetische touch zal sommige aanspreken, maar is misschien te bizar voor meer conservatieve smaken.

Deze scheenbeschermers zijn zeer concurrerend geprijsd. Kortom, het komt allemaal neer op pure verschijningen. Het Fight Fast-model is verkrijgbaar in aged groen.

Gebruikersfeedback

Bekijk deze Joya scheenbeschermer hier bij bol.com

Beste leren kickboks scheenbeschermers: Legend Premium

Legend’s premium lederen scheenbeschermers zijn constante toppers in kickboks-gear overzichten.

Met goede beendekking die volledig rond de schenen reikt, en een opvulling van schuim met een hoge dichtheid, zullen deze scheenbeschermers je voldoende bescherming bieden voor jouw sparringbehoeften.

Voor een veilige en stabiele pasvorm hebben de scheenbeschermers een klittenbandsysteem waarmee ze comfortabel op hun plaats blijven.

Het slanke silhouet van scheenwachten van Legend is nog een van de redenen voor hun populariteit bij het kickboks publiek.

Ze passen beter, zien er beter uit en voelen zich minder omvangrijk – en dus mobieler – vergeleken met andere merken.

Het compromis dat met een dergelijk ontwerp is gemaakt, is dat de zijkanten van de onderbenen mogelijk niet zo goed worden beschermd als resultaat.

De tweekleurige tribale accenten bieden een versterkte voering voor extra bescherming terwijl ze een mooie esthetische touch toevoegen.

Er zijn geen perfecte scheenbeschermers maar deze zijn zo goed als mogelijk.

Gebruikersfeedback

Check de laatste prijzen hier

Beste Muay Thai scheenbeschermers: Fairtex SP7

Voor zover beenbescherming bij het sparren gaat, is dit de creme de la creme.

Deze worden door de Thaise trainers benoemd in mijn sportschool voor de ultieme bescherming om ze veilig te houden in hun verraderlijke werk.

De SP7 dekt zoveel mogelijk van je onderbenen als mogelijk is zonder je Muay Thai-trappen te beperken.

Je voeten, scheenbeen en enkels (bijna tot op de knieën) zijn helemaal opgevuld voor maximale bescherming en veiligste sparring-ervaring.

Als je deze aan hebt, voelt het alsof je een harnas draagt.

Deze zijn op alle manieren zeer comfortabel en het afneembare scheenbeen- en voetontwerp zorgen voor het meest natuurlijke bereik van beenbewegingen.

De super dikke vulling is uitstekend en is bestand tegen zelfs de moeilijkste kicks. Als synthetische uitrusting houden deze het tegen andere echte scheenbeschermers op de markt en doen het de reputatie van de merknaam eer aan.

Toegegeven, ze zijn omvangrijker dan andere opties, maar zijn verrassend lichter dan je zou verwachten. Voor de beste algemene bescherming zijn dit mijn eerste keuzes.

Gebruikersfeedback

Ze zijn hier te koop bij Amazon

Lees ook: Muay Thai als een van de top 10 beste zelfverdedigingssporten

Best MMA scheenbeschermers: Fairtex Neopreen SP6

De SP6 is ontworpen voor MMA en grappling, maar kan ook worden gebruikt voor Muay Thai sparring.

Er zijn enkele verschillende voors en tegens voor deze stijl van scheenbeschermers.

Deze guards onderscheiden zich van de gebruikelijke kickboks guards in de manier waarop ze worden gedragen. Ze worden als mouwen over je kuiten gedragen in plaats van de gebruikelijke klittenband-klittenband. Een dergelijk ontwerp zorgt ervoor dat ze minder snel verschuiven tijdens het sparren en is een gewaardeerd voordeel.

De grootste kwelling hiervan is dat de dimensionering een beetje klein is, waardoor ze daardoor ook iets moeilijker aan te trekken of op te staan ​​in vergelijking met de gebruikelijke klittenbandriemen.

De nauwsluitende pasvorm grenst aan een beetje strak, dus het wordt aanbevolen om 1 tot 2 maten hoger te krijgen. Het andere grote nadeel is dat de opvulling net voldoende de schenen bedekt, waardoor een groot deel van de binnen- en buitenkant van de kuiten en de enkels onbeschermd blijven.

In dat opzicht is minder bescherming niet altijd een slechte zaak en helpt het de schenen te conditioneren, als je er positiever naar kijkt. Voor grote mobiliteit en stabiliteit zijn deze echter ongeëvenaard.

Gebruikersfeedback

Ze zijn hier te koop bij Amazon

Beste pasvorm ook voor dames: Twins Special Classic scheenbeschermers SGMC-10

Ik voel de neiging om deze Twins-klassiekers aan de lijst toe te voegen omdat ze mijn allereerste ervaring waren met scheenbeschermers en sparring.

Dit waren de scheenbeschermers van mijn sportschool voor de trainers en ze waren gratis te gebruiken om door iedereen te sparren. 

Ook omdat ze met de verschillende maten en perfecte pasvorm voor bijna iedereen geschikt zijn, ook voor dames.

Terwijl ik wegging met slechte dij-blauwe plekken van enkele meedogenloze lage trappen bij mijn eerste spar, bleven mijn schenen intact van de sessie, dankzij deze SGMG-10’s.

Helaas dekken ze tot onder de knieën zoals de meeste scheenbeschermers en ik was ook gezegend met een paar knie kneuzingen.

Het ding waar ik het meest van houd, scheenbeschermers van Twins vergeleken met Top King en Fairtex, is dat ze lichter zijn maar toch voldoende bescherming bieden.

Zoals bij alle Twins-spullen zijn deze scheenbeschermers van rundleer van hoge kwaliteit en uiterst duurzaam. Het feit dat ze nog steeds worden gebruikt en misbruikt na zoveel jaren in mijn sportschool, is een echt bewijs van hun duurzaamheid.

Esthetisch gezien zijn de standaard SGMG-10’s echt eenvoudig en duidelijk, maar ze komen met meer mooie ontwerpen onder een andere modelcode (FSG).

De SGMG-10 bestaat al een tijdje, dus het uiterlijk en de ergonomie lijken gedateerd in vergelijking met modernere ontwerpen.

Maar dit zijn oude skool-werkpaardspullen die hun doel dienen om je scheen en je partners tijdens het sparren te beschermen.

Geen fancy patronen of geavanceerde technologie. Gewoon een goed oud paar dikke kussens voor het beschermen van je schenen. Zoals ze zeggen, is niet niets als de oude skool.

Gebruikersfeedback

Bekijk ze hier bij Amazon

Beste professionele kickboks scheenbeschermers: Hayabusa Elite

Wat de algehele bescherming betreft, deze Hayabusas zijn daar met het allerbeste.

De Hayabusa Elite is de nieuwste upgrade van het Tokushu Regenesis-model dat ook werd aanbevolen in de vorige editie van deze handleiding.

Met de update bieden de Elite scheenbeschermers een aantal handige functies. Deze scheenbeschermers zijn lichter dan voorheen en bieden de beste balans tussen bescherming en mobiliteit.

De riemen zijn breed en comfortabel en er is een antislip binnenvoering voor extra veiligheid tegen verschuiven tijdens intensieve rondhouten.

Het beste deel is de opname van een antimicrobiële technologie voor de voering die helpt het leven van de scheenbeschermers te verlengen, schoon te houden en fris te ruiken.

De schuimvulling is dik op zowel de scheen- als de voetvulling (die helemaal over de tenen bedekt) en je zult je tijdens je gevechten onverwoestbaar voelen met je sparringpartners.

Zoals de meeste Hayabusa-uitrusting, beschikken deze over een ontwikkeld (synthetisch) leer dat door hun tests is bewezen om langer te blijven dan normaal leer.

Prijzen lopen iets hoger dan de andere keuzes hier, maar de moeite waard voor de voortreffelijkheid in het totale ontwerp.

Gebruikersfeedback

Hier te koop bij Amazon

Beste synthetisch leer: Venum Elite scheenbeschermers

Als felle kleuren jouw ding zijn, dan is Venum onze topaanbeveling.

Venum is het best bekend om hun opvallende esthetiek, maar ze maken ook behoorlijk goede vechtuitrusting.

Het Elite-model is een opstapje van de scheenbeschermers van Challenger.

Net als de populaire bokshandschoenen van Venum Elite, worden deze scheenbeschermers met trots gemaakt in Thailand voor de best verzekerde kwaliteit, met behulp van een hoogwaardig synthetisch “skintex” leer.

Het lichtgewicht ontwerp biedt onbeperkte mobiliteit, terwijl de dichte dubbellaagse schuimvulling bescherming biedt tegen de zwaarste stoten.

Er is ook voering op de voet voor een meer goed afgeronde bescherming.

Om het geheel te completeren, bieden de extra brede dubbele klittenbandsluitingen een voldoende stevige pasvorm.

Ze zijn geprijsd aan de hogere kant, maar je krijgt een goede duurzame kwaliteit uitrusting voor wat je betaalt. De Elites zijn er in neons, helemaal zwart en een standaard ontwerp.

Als een extra voordeel, combineer deze met je Elite-handschoenen en je sparringpartners kunnen gewoon verblind raken door de flitsende neons en zullen je stakingen niet zien aankomen.

Gebruikersfeedback

De Venum Elite is hier te koop bij Amazon

Beste goedkope kickboks scheenbeschermers: RDX MMA

Als je op zoek bent naar een goedkope oplossing voor uw lichte sparring-behoeften, dan zijn deze betaalbare RDX scheenbeschermers misschien wat je zoekt.

Met dubbel opgevulde schokabsorberende gel en schuim, kunt u erop vertrouwen dat uw schenen goed worden beschermd tijdens het sparren.

Deze pads zijn gemaakt van neopreen materiaal, waardoor ze erg licht zijn.

Een bijzonder kenmerk van deze RDX’s is het gebruik van een vochttransporterende voering om de drager droog te houden en de kans te verminderen dat de bewakers afglijden door zweet.

De kuitriemen lijken een beetje kort te lopen, dus als je gespierde kalveren hebt, zijn deze misschien niet volledig of veilig omwikkeld.

De wreefwachten lopen echter een beetje lang en er zijn beoordelingen van kleine teen / voeten ongemak.

Over het algemeen bieden deze scheenbeschermers een degelijke bescherming en zijn het een kosteneffectieve oplossing.

Voor casual sparring en licht gebruik (of misschien scheen conditionering), de RDX maakt de klus geklaard.

Gebruikersfeedback

Check de laatste prijzen hier

Beste mobiliteit: Adidas Hybrid Super Pro Kickboxing MMA Scheenbeschermers

Een nieuwe toevoeging aan de aanbevelingenlijst van dit jaar. Dit is een andere optie voor het prijsbewuste.

Adidas Hybrid is een van de vele MMA-merken die kwalitatief hoogwaardige, betaalbare trainingstoestellen en uitrusting voor vechtsporten aanbieden.

De Hybrids combineren het beveiligde comfort van mma-beschermers met de bescherming die geboden wordt door de scheenbeschermers van Muay Thai / Kickboxing.

Zeer licht en mobiel, maar bieden toch verbazingwekkende scheenbescherming.

De neopreen slip-on, combineert met een mid-calve sluiting om de scheenbeschermers op hun plaats te houden tijdens intensieve sparring zonder de noodzaak van constante aanpassing.

Schuimvulling is voldoende maar zeker niet te vergelijken met de grote jongens – je krijgt waar je voor betaalt.

Net als de RDX hierboven, deze zijn ideaal voor lichte sparring of shin conditioning.

Gebruikersfeedback

Bekijk deze hybride scheenbeschermers hier bij bol.com

Hoe kies je kickboxing Shin Guards?

Voordat we rechtstreeks in de feitelijke aanbevelingen duiken, is het nuttig om enkele van de verschillende kenmerken en verschillen te kennen, om de beste kickboksscheenbeschermers of scheenbeschermers voor thaiboksen te kiezen voor je sparring.

Er zijn geen perfecte scheenbeschermers maar slechts een die aan je behoeften voldoet. Vaak is het een ontwerp van balans en compromis.

Bescherming en mobiliteit

Technisch gezien, hoe breder de scheenbeschermers, hoe meer bescherming ze hebben, omdat ze een groter deel van je benen bedekken.

Het compromis is dat ze omvangrijker zijn en je bewegingen tot op zekere hoogte zullen vertragen. Omgekeerd, hoe smaller de scheenbeschermers, hoe lichter ze zijn en dus zullen je bewegingen sneller zijn.

Het nadeel is dat je meer kans hebt op blauwe plekken op het onbedekte deel van je benen.

In termen van bescherming strekt dit zich ook uit naar je sparringpartners. Een dikkere scheenbeschermer voelt minder ondraaglijk op de ribben van je sparringpartner dan een dunne.

Dit concept werkt op dezelfde manier als het gebruik van zwaardere handschoenen om te sparren: hoe dunner de vulling, des te effectiever je scheenbenen zullen voelen voor de tegenstander.

Sizing en Fit

Scheenbeschermers hebben meestal een algemene afmeting van klein / middelgroot / groot / X-groot. Dus, hoe groter je bent, of hoe groter je kuiten zijn, hoe groter de maat die je nodig hebt.

Als je scheenbeschermers te groot zijn, zullen ze tijdens het sparren veel verschuiven en moet je ze constant aanpassen. Als ze te klein zijn, bieden ze mogelijk onvoldoende bescherming; te strak aansluiten; en kan ongemakkelijk zijn om te dragen.

De pasvorm van scheenbeschermers varieert ook van merk tot merk. Voor dezelfde maat kan Brand X breder zijn dan merk Y.

Tegelijkertijd. Als je scheenbeschermers wilt die precies bij jou passen, is het noodzakelijk dat je een paar merken probeert om er een te vinden die je leuk vindt.

Kickboks en thaiboksen versus MMA grappling scheenbeschermers

MMA scheenbeschermers zijn ontworpen met het hoofd in het oog, zodat ze meestal minder omvangrijk zijn in vergelijking met kickboksscheenbeschermers.

MMA-beschermers komen meestal in sokken-achtige mouwen om de guards op hun plaats te houden tijdens intensief klauteren en rollen op de vloer.

Bij kickboksen en thaiboksen worden de beschermers om je been gehouden met riemen en zijn niet praktisch onder dergelijke omstandigheden.

Als gevolg van dit compromis voor mobiliteit beschermen MMA-bewakers niet zo veel als de voor kickboksen. Er is veel meer aandacht voor het slaan met name met benen in kick- en thaiboksen en je moet voldoende bescherming bieden wanneer je de schoppen van je sparringpartner blokkeert en controleert.

Lees ook: de beste bokshandschoenen voor Muay Thai en kickboksen

Krav Maga scheenbeschermers

Geloof het of niet, scheenbeschermers zouden je belangrijkste en overbelaste investering kunnen zijn om te slaan met de scheenbeen (en blokkerende beenschoppen).

Het is duidelijk dat scheenbeschermers bedoeld zijn om de schenen te beschermen bij het verdedigen van een schop met een scheenbeen. Maar de waarheid is dat scheenbeschermers veel meer doen dan het scheen beschermen.

Twee serieuze en potentieel carrière beëindigende verwondingen die kunnen optreden tijdens een scheenbeen omvatten

  1. een enkel fractuur en / of schade aan het bindweefsel van de enkel
  2. ernstige schade aan de knieschijf en bindweefsel.

Beide letsels kunnen waarschijnlijk worden voorkomen met hoogwaardige scheenbeschermers met:

Scheenbeschermers voor Krav Maga zijn voor dezelfde doelen bedoeld als die voor kickboksen, bescherming en impact op je tegenstander. Je kunt voor Krav Maga dan ook deze lijst gebruiken om je keuze op te baseren.

Echt leer versus synthetisch leer

Net als bij bokshandschoenen, is echt leer nog steeds de meest populaire keuze als het gaat om het kopen van scheenbeschermers. In de meeste gevallen gaan ze langer mee dan andere materialen, zoals kunststoffen.

Synthetisch leer van hoge kwaliteit kan echter soms overeenkomen met de duurzaamheid van echt leer. Je kunt ook meer opties krijgen met kunststoffen in termen van flitser ontwerpen en kleuren. Als je een veganist bent, is synthetisch leer ook de enige manier om te gaan.

Tips voor het kiezen van scheenbeschermers voor kickboksen

Als je nu je scheenbeschermers uit online winkels wilt halen, beslis dan niet al te snel. Je moet idealiter het model en de maat kennen voordat je op de knop “kopen” drukt. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van het juiste model en de juiste maat:

Laatste tips bij het kopen van je vechtsport scheenbeschermers

Als je scheenbeschermers tijdens de training de neiging hebben om gemakkelijk te schakelen, kan dit behoorlijk irritant zijn. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken:

Conclusie

Sparring is leuk en het is waar je het meeste leert in termen van het verbeteren van je spel. Je hebt nu de kans om alle technieken in de praktijk te brengen.

Spoel echter alleen met de juiste beschermende uitrusting om onnodig letsel te voorkomen.

De juiste scheenbeschermers gaan een heel eind in het verbeteren van je prestaties en plezier terwijl je sparring-blessures minimaliseert.

En dit geldt voor ervaren jagers en totale noobs. Train hard, train veilig.

Als je meer je kicks wilt oefenen, kijk dan ook eens naar deze stootkussens voor thai boksen