Beste bokshandschoenen voor bokszak en bokspaal: de top 5

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Boksen is een geweldige manier om de oefening te krijgen die je nodig hebt om fit te blijven, of zelfs om je brood te verdienen als professional.

Om te boksen, moet je de juiste uitrusting hebben, waaronder de belangrijkste – bokshandschoenen.

Maar bokshandschoenen om te sparren zijn niet altijd de beste voor de bokszak, daarom heb ik in deze lijst de beste beoordeeld speciaal voor de bokszak en vrijstaande bokspaal.

De juiste bokshandschoenen voor zaktraining beoordeeld

In dit overzicht kun je alle top keuzes zien, daarna zal ik ook dieper in gaan op elk van deze keuzes:

Bokshandschoenen Afbeeldingen
Beste lichtgewicht bokshandschoenen voor de bokszak: Venum Challenger 3.0 Overall beste bokshandschoenen voor de bokszak: Venum Challenger 3.0

(bekijk meer afbeeldingen)

Meest veelzijdige bokshandschoenen: Twins Special Meest veelzijdige bokshandschoenen: Twins Special

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope zakhandschoenen: Hammer Boxing Beste goedkope zakhandschoenen: Hammer Boxing

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste MMA handschoenen voor de bokszak: RDX Maya F12 Beste MMA handschoenen voor de bokszak: RDX Maya F12

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zaktraining bokshandschoenen voor kinderen: RDX Robo Kids Beste zaktraining bokshandschoenen voor kinderen: RDX Robo Kids

(bekijk meer afbeeldingen)

Nadat je de bovenstaande tabel hebt gelezen, vraag je je misschien af ​​waarom er geen Best Selling Everlast Pro Style-trainingshandschoenen bij zitten?

Ja, we weten het, de Everlast-handschoenen zijn goedkoop en hebben meer dan 1.800 verkopen op Amazon, maar de meeste mensen zeggen dat deze handschoenen erg geurend en niet zo duurzaam zijn.

Deze handschoenen zijn op lange termijn niet de beste prijs- en prestatiehandschoenen, daarom hebben we deze niet in onze lijst opgenomen.

Als je meer informatie nodig hebt over welke je beter past, en je niet meer beoordelingen en tips over verschillende trainers nodig hebt, vind je hieronder een uitgebreide gids over het kopen van de juiste bokshandschoenen per model.

Waar moet je op letten bij het kopen van bokshandschoenen voor zaktraining?

Omdat we weten hoe belangrijk het is om de juiste handschoenen voor bokszakken te dragen, moeten we het hebben over de keuze van de juiste handschoenen voor verschillende toepassingen en verschillende mensen.

Als je niet zeker weet welke het beste bij jou past, lees dan verder voor de koopgids voor deze handschoenen en voor meer informatie.

Factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van bokshandschoenen

Trainingshandschoenen voor bokszakken zijn meestal ontworpen met een royale hoeveelheid vulling om ervoor te zorgen dat je ingepakte handen worden beschermd, zelfs bij herhaald stoten.

Bovendien helpt het dragen van de juiste handschoenen bij het stoten om de juiste vorm en bescherming rond het polsgebied te bieden.

De handen van een bokser worden zeker beoordeeld als hun meest waardevolle bezittingen. Letsel kan leiden tot een langere periode aan de zijlijn terwijl je wacht tot ze volledig genezen.

In het ergste geval kan handletsel betekenen dat je nooit meer in een bokswedstrijd zal vechten!

Of je nu een bokszak of staande bokspaal gebruikt om gewoon te sporten of om te trainen voor competitieve bokswedstrijden, het is essentieel dat je je handen beschermt met de juiste handschoenen.

Lees ook: dit zijn de beste bokspalen die je kunt kopen voor thuistraining

Nu je weet welke soorten handschoenen er zijn, gaan we kijken naar de overwegingen waarmee je rekening moet houden bij het kopen.

Handschoenen maat

Een comfortabele pasvorm is van het grootste belang om een ​​waardevolle ervaring te hebben bij het gebruik van bokshandschoenen.

Het is vermeldenswaardig dat maat en gewicht afzonderlijk worden behandeld als het gaat om bokshandschoenen.

Er zijn drie verschillende maten bokshandschoenen beschikbaar:

De maat van je handen bepaalt meestal de maat van de handschoenen die je moet kopen.

Het is essentieel dat je perfect passende handschoenen vindt, zodat je maximale bescherming geniet.

Verkeerd passende handschoenen die niet comfortabel om je vingers passen, vormen een hoger risico op letsel.

Welk gewicht moeten mijn bokshandschoenen hebben?

Bokshandschoenen zijn er in verschillende gewichten, afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte vulling. Het gewicht van bokshandschoenen varieert van ongeveer 8 oz tot 20 oz.

De beoogde toepassing speelt hier een belangrijke rol bij je keuze.

Competitieve boksers kiezen er bijvoorbeeld meestal voor om handschoenen van 10 oz te gebruiken om ervoor te zorgen dat ze maximale impact krijgen.

Aan de andere kant zijn 16 oz-handschoenen het beste voor sparren en voor training, omdat ze de nodige bescherming bieden door de extra gebruikte padding, aan zowel jou als je sparringspartner.

Omdat het gewicht van de handschoenen moet overeenkomen met het gewicht van de bokser die ze gebruikt, zijn vrouwelijke boksers het meest gebaat bij het gebruik van lichtgewicht handschoenen, ongeveer 12 oz.

Duurzaam en comfortabel materiaal

Bokshandschoenen zijn gemaakt van verschillende materialen. De materialen die op de handschoenen worden gebruikt, beïnvloeden hun duurzaamheid. Bokshandschoenen van leer zijn meestal het meest duurzaam. Ze zijn echter ook het duurst.

Ergonomisch ontwerp

Ergonomisch ontwerp is een andere overweging om in gedachten te houden bij het shoppen voor bokshandschoenen.

Handschoenen ontworpen met een klittenbandsysteem zijn het meest geschikt voor gebruik tijdens training. Dit komt omdat ze gemakkelijk aan en uit te trekken zijn, ook alleen door jezelf.

Aan de andere kant zijn bokshandschoenen ontworpen met een vetersluiting het meest geschikt voor gebruik in wedstrijden.

Dit komt omdat ze stevig om de hand en pols kunnen worden vastgemaakt voor een stevige pasvorm en je dan vast wel iemand hebt om je goed te helpen.

5 beste bokshandschoenen voor bokszakken beoordeeld

Zakhandschoenen zijn speciaal ontworpen voor gebruik bij het raken van de bokszak. Vroeger waren deze handschoenen dunner en veel lichter dan wedstrijdhandschoenen.

Dit betekende dat ze de bokser minder bescherming boden.

Bovendien maakte de lichtgewicht aard het voor gebruikers mogelijk om veel sneller te slaan dan in een bokswedstrijd, wanneer ze zwaardere wedstrijdhandschoenen droegen.

Tegenwoordig zijn zakhandschoenen echter ontworpen met meer vulling om de handen van de gebruiker te beschermen.

Deze extra vulling zorgt er ook voor dat ze langer meegaan bij regelmatig gebruik, omdat het langer duurt om te slijten en samen te drukken.

Deze handschoenen zijn het beste voor gebruik in bokszak training door zowel amateurs als professionals. Hier zijn de best beoordeelde handschoenen voor het stoten van bokszakken en staande bokspalen:

Beste lichtgewicht bokshandschoenen voor de bokszak: Venum Challenger 3.0

Overall beste bokshandschoenen voor de bokszak: Venum Challenger 3.0

(bekijk meer afbeeldingen)

Venum-producten worden algemeen erkend als de beste trainingsapparatuur in de branche.

Deze handschoenen zijn duurdere handschoenen dan Everlast en WAY, maar het is het extra geld meer dan waard.

Je kunt ze gebruiken om de zak harder te raken zonder bang te hoeven zijn dat je onvoldoende polssteun zal hebben.

En de Venum handschoenen lijken over het algemeen wat groter dan andere merken maar de kwaliteit lijkt ook beter!

De Venum Challenger 3.0 bokshandschoenen zijn perfecte lichtgewicht prestatie bokshandschoenen, een betaalbare handschoen zonder concessies te doen aan kwaliteit, en biedt uitzonderlijke waarde voor alle niveaus, van beginner tot gemiddeld.

Opmerking: als er iets mis is met de handschoenen die je hebt ontvangen, is de klantenservice geweldig.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Meest veelzijdige bokshandschoenen: Twins Special

Meest veelzijdige bokshandschoenen: Twins Special

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze handschoenen zijn ontworpen voor gebruik in zowel zaktraining als sparren.

Hun universele karakter betekent dat ze niet nauwkeurig inspelen op de specifieke behoeften van gebruikers wat betreft training met bokszakken.

Ze hebben niet zoveel vulling om de handen van boksers te beschermen, die meestal veel kracht achter elke stoot leggen.

Bovendien breekt hun lichte vulling veel sneller af in vergelijking met echte zakhandschoenen, maar je kunt ze wel inzetten voor zowel zak- als sparren.

Hoewel het lijkt alsof je besparingen zult behalen door allround trainingshandschoenen te kiezen voor gebruik in zowel sparring- als zaktraining, kunnen hun duidelijke nadelen niet worden genegeerd.

Daarom raad ik wel aan om separate voor je bokszak aan te schaffen, zoals de Venum Challenger hierboven.

Deze bokshandschoenen voor alle doeleinden zijn geweldig voor Muay Thai, Kickboxing, Thai boxing, MMA, Mixed martial arts, UFC training en zaktraining.

De 8 en 10 oz handschoenen zijn ontworpen voor wedstrijdwedstrijden of zak- / padwerk, zakwerk en sparren.

Opmerking: mensen klagen dat deze handschoenen groot zijn en een te groot kussen hebben, maar dat is gewoon niet het geval in veel andere ervaringen die ik heb gehoord.

Ze zijn breder dan andere handschoenen, maar ze zijn lang niet zo groot als sommige van de andere handschoenen die er op de markt zijn.

Bekijk ze hier bij bol.com

Beste goedkope zakhandschoenen: Hammer Boxing

Beste goedkope zakhandschoenen: Hammer Boxing

(bekijk meer afbeeldingen)

Wanneer je op zoek gaat naar handschoenen specifiek voor het trainen op de bokszak, dan wil je misschien niet al te veel uitgeven omdat het je tweede paar is (of omdat je ze allen voor de lol of wat fitness thuis gebruikt).

Er zijn zakhandschoenen van onder de €20,-, maar ik wil je hierbij adviseren om toch ietsje meer uit te geven en te kiezen voor deze geweldig gemaakte Hammer Boxing gloves.

Ze zijn zeer duurzaam en hoewel ze geen professionele bescherming bieden zoals de Venums zullen ze de amateur boxer een hoop plezier beleven.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier 

Beste MMA handschoenen voor de bokszak: RDX Maya F12

Beste MMA handschoenen voor de bokszak: RDX Maya F12

(bekijk meer afbeeldingen)

Naast de bovenstaande soorten bokshandschoenen, zie je mogelijk ook boksers die MMA-handschoenen gebruiken voor training met bokszakken.

Dit is behoorlijk riskant omdat deze handschoenen niet de nodige hoeveelheid vulling hebben om je handen en polsen te beschermen.

Maar misschien wil je hier toch mee oefenen omdat je traint voor MMA-gevechten en ook bij het trainen van de bokszak een meer realistisch gevoel wilt krijgen.

Deze RDX MMA handschoenen bieden een hoop bescherming voor het trainen op een bokszak en zijn zeker de beste keuze om voor te gaan.

Als je een handige Velcro-trainingshandschoen met halve vingers nodig hebt, zou RDX Maya Training F12 de beste keuze zijn, je kunt hieronder meer details bekijken:

Deze handschoenen zijn uitgebalanceerd, zeer duurzaam en handschoenen van hoge kwaliteit voor de prijs.

Het zachte leer geeft een realistischer gevoel voor oefeningen op volle snelheid dan de grote volle bokshandschoenen.

Opmerking: sommige mensen zeggen dat het een beetje krap is voor grote mensen, en het kan zijn dat je een supporter nodig hebt om je handen niet te bezeren.

Bekijk ze hier bij Amazon

Beste zaktraining bokshandschoenen voor kinderen: RDX Robo Kids

Beste zaktraining bokshandschoenen voor kinderen: RDX Robo Kids

(bekijk meer afbeeldingen)

Er moeten natuurlijk ook speciale handschoenen voor kinderen in onze lijst zitten.

De belangrijkste reden om de juiste bokshandschoenen voor bokshandschoenen te dragen is voor je eigen bescherming; de botten in handen en pols zijn kwetsbaar en kunnen door de stootkracht worden verwond.

Bokszakken zijn over het algemeen vrij zwaar en stevig en wegen heel wat kilo’s. Herhaaldelijk op de tas beuken kan de botten in je pols en hand ernstig beschadigen, wat uiteindelijk je vermogen om verder te oefenen beïnvloedt.

Als je kinderen stootwerk laat doen, is dit nog veel belangrijker om goed op te letten!

RDX Robo kinder bokshandschoenen voor kinderen zijn voor de leeftijd 5-10 jaar.

Deze bokshandschoenen voor kinderen zijn volledig gevuld voor het slaan van echte zakken. Een aanrader voor iedereen die kinderen heeft die willen boksen of een bokszak willen gebruiken!

Check de meest actuele prijzen hier

Oefeningen op de bokszak

Hier zijn nog enkele oefeningen voor beginners om te doen op je bokszak om een goede start te maken:

Tips voor het onderhoud van bokshandschoenen

Gebruik bovenstaande informatie als leidraad voor de juiste bokshandschoenen en geniet van een meer dan bevredigende gebruikerservaring.

Hire zijn een paar tips voor het onderhoud van je mooie aankoop:

  1. Wanneer je klaar bent, spuit je de binnenkant af met een beetje desinfectiemiddel
  2. Doe daarna wat krant in de handschoen om de luchtstroom door de handschoenen te laten stromen
  3. Stop ze niet in een sporttas, laat ze uitluchten in je garage of kelder
Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.