Alternatieve notitiekaart scheidsrechters

Als scheidsrechter is pen en papier tijdens de wedstrijd eigenlijk onmisbaar. De meeste scheidsrechters gebruiken het standaard scoreblok die de KNVB zelf gebruikt en beschikbaar heeft voor scheidsrechters.

Echter vinden veel scheidsrechters dit standaard scoreblok helemaal niet zo handig om te gebruiken omdat het erg klein is en omdat je lang niet alle informatie er goed op kwijt kan. Het noteren van alle wissels en kaarten vergt vaak meer dan één papiertje uit dit blok.

Om dit te verhelpen hebben verschillende scheidsrechters een eigen scorekaartje ontwikkelt waar wel al deze informatie op kon en die alles ook nog overzichtelijk houdt. Op het internet en via een aantal andere scheidsrechters heb ik deze alternatieve scorekaartjes kunnen bemachtigen en persoonlijk vind ik ze erg mooi!

Herkent u dit probleem ook en wilt u ook gebruik maken van een andere scorekaart neem dan eens een kijkje in de volgende documenten (pdf bestanden). Vergeet niet deze pagina te delen met collega-scheidsrechters zodat ook zij gebruik kunnen maken van deze handige  kaartjes mochten zij dit willen!

Alternatieve scorekaarten: