Scheidsrechtershorloge – de must have accessoire

Ik wil je graag vertellen over het gemak van scheidsrechtershorloges. Ik heb er zelf eentje gekocht en nooit meer teruggekeken, hij gaat mee naar elke wedstrijd die ik fluit!

Of je nu scheidsrechter bij voetbalwedstrijden, hockey of scheids bij korfbal bent, je moet ervoor zorgen dat je over alle juiste tools beschikt om het beste werk te doen dat je kunt.

Je hebt het uniform, een fluitje, het juiste paar schoenen en misschien een headset nodig (als je in de grote competities fluit). Én natuurlijk de kennis en game-ervaring om te weten hoe je een spel of wedstrijd met succes begeleidt.

Een van de belangrijkste aspecten van het zijn van een scheidsrechter is het bijhouden van de tijd. Tijd is wat een wedstrijd start, pauzeert en beëindigt.

Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat je het niet uit het oog verliest. Ik heb zelf om die reden het Spintso horloge aangeschaft. Super uitgebreid en kan alles bijhouden wat je nodig hebt tijdens de wedstrijd.

Ik zal hieronder vertellen waarom je een horloge nodig hebt, en waarom ik de Spintso heb gekozen. Tezamen met nog een drietal andere reviews.

Deze video geeft een overview van de verschillende functies van het Spintso horloge:

En hier kun je hem kopen.

In deze post vertel ik je meer over de handigheid van een scheidsrechtershorloge en neem ik er een aantal door met hun positieve en negatieve punten.

Houd je oog op de tijd

Aangezien het in de gaten houden van de tijd een van de meest kritische aspecten is van een soepel en geredigeerd  spelverloop. Als je al een tijdje aan het refinen bent, weet je hoe belangrijk horloges en stopwatches zijn voor jouw rol.

We willen ervoor zorgen dat je volledig uitgerust bent voor de volgende game en de volgende honderd games daarna, daarom hebben we deze kleine recensie samengevoegd van enkele van de beste scheidsrechterhorloges die je kunt vinden.

Het kan lastig zijn om door de zee van bedrijven en horloges te navigeren die op de markt zijn, dus we hebben het harde werk en onderzoek voor je gedaan. We gaan verschillende functies, stijlen en prijsklassen bespreken, zodat je zeker iets kunt vinden dat aan jouw behoeften en budget voldoet.

Ik bekijk het veelal vanuit het voetbalscheidsrechterschap aangezien ik bij voetbalwedstrijden fluit, maar deze horloges zijn ook bij andere wedstrijden in te zetten, zoals:

 • hockey
 • basketbal
 • korfbal
 • handbal

Korte samenvatting van de beoordelingen

Om deze post te starten geef ik je graag een klein overzicht van de horloges die ik ga beoordelen en bespreken. Later in het stuk zal ik elk artikel in meer detail bespreken.

HorlogeKorte reviewAfbeelding
Champion Sports Referee WatchDe meest betaalbare van de horloges die ik in deze review ga behandelen. Het heeft een basisweergave die meer op je normale digitale horloge lijkt en heeft een robuuste sportband die tijdens die intensieve games stevig blijft zittenAfbeelding bij Amazon
Casio Phys Timers 11 Watch RFT-100Is absoluut een stap omhoog van The Champion Sports Watch in termen van prijs en functies. Het leuke van dit specifieke model is dat het een vibratiefunctie heeft om je te waarschuwen wanneer je timer op is, dus als je een stopwatch niet kunt horen in het midden van een luid of verhit spel, kan het horloge je nog steeds op de hoogte brengen dat de timer is verlopen.Afbeelding bij Amazon
Ultrak SoccerDit horloge voor scheidsrechters is nog een basishorloge dat aan al je meest basale behoeften op het veld zal kunnen voldoen. Hij heeft een drietal geïntegreerde timers op het hoofddisplay: een die dient als een opteltimer voor het spel, een als een stoptimer en de laatste als een programmeerbare countdown timer. Verder is hij waterbestendig en heeft een basis-LED-verlichtingsweergave.Afbeelding bij Amazon
Spintso Soccer Referee WatchDit is de meest luxe uitvoering in deze review, dus je zult er iets meer voor moeten neerleggen. Hij toont vier verschillende timers op hetzelfde display voor meerdere tijdvolgordes tijdens een spel met een timer voor het aftellen, een timer voor het stoppen / blessure tijd en een tussentimer voor de rust. Het heeft ook een vereenvoudigde bediening met één druk op de knop en houdt de tijdregistratie vast, dit is om tijdregistratiefouten te voorkomen die je tijdens een wedstrijd kunt hebben.Afbeelding bij bol.com

Nu je een goed idee hebt van enkele van de beste voetbalscheidsrechterhorloges die we gaan behandelen, laten we eens kijken naar de details van wat elk van deze horloges te bieden heeft en hoe ze zich afmeten tegen de rest.

De recensies

 

Champion Sports en Referee Watch

Wat maakt dat dit horloge opvalt?

Wat de Champion Sports en Referee Watch doet opvallen, is zonder meer het lage prijsniveau waarop je een duurzaam, functioneel scheidsrechterhorloge kunt krijgen. Dit horloge is het minst duur van de horloges die ik behandel en lijkt te voldoen aan al je basisbehoeften als voetbalscheidsrechter.

Voordelen

De voordelen van dit horloge zijn dat het een eenvoudige weergave met één klok heeft, zodat je niet verdwaalt in een kakofonie van verschillende timers en tijden die tegelijkertijd op hetzelfde scherm worden uitgevoerd. Het is heel erg op instapniveau geprijsd dus goed voor de beginner of leuk als laagdrempelig cadeau. Als je niet veel geld wilt uitgeven aan een voetbalscheidsrechterhorloge, is dit misschien de keuze voor jou.

Beoordelingen

Over het algemeen leken klanten erg blij met wat dit horloge te bieden heeft. Het grote display is leuk om dingen eenvoudig te houden, en iedereen lijkt echt te genieten van de vibratiefunctie op het horloge, in tegenstelling tot alleen piepen, zodat het geen aandacht trekt naar de scheidsrechter terwijl hij op het veld is.

De aanwijzingen zijn een beetje vaag en moeilijk te begrijpen, maar de opzet om hem eigenlijk direct werkend te krijgen lijkt redelijk eenvoudig. Vanwege de lagere prijs en kwaliteit van het horloge lijkt het erop dat de knoppen vrij snel verslijten.

(bekijk meer beoordelingen)

 

Dingen die ik leuk vond

 • Robuust ontwerp
 • Eenvoudig en groot display op het horloge
 • Trilfunctie om aan te geven wanneer de tijd om is

Dingen die ik niet leuk vond

 • Er zijn niet veel timerfuncties op het horloge
 • Ontbreekt aan duurzaamheid
 • Knoppen lijken te rafelen en verliezen functionaliteit snel

Casio Phys Timers 11 RFT-100-1

Wat onderscheidt het horloge?

The Casio Phys Timers 11 Watch RFT-100-1 is aanzienlijk duurder dan de Champion Sports en Referee Watch, en het lijkt erop dat het ook echt meer te bieden heeft. Het is een robuust horloge met meerdere timers op het hoofdscherm om al je scheidsrechtersbehoeften te dekken.

Wat zijn de voordelen

Dit horloge biedt ook een vibratiefunctie om je op het veld te waarschuwen wanneer de tijd verstrijkt, zodat je geen stil piepgeluid mist op een lawaaierig voetbalveld. Je kunt ook maximaal 9 verschillende timers tegelijk instellen.

Beoordelingen

Over het algemeen leken klanten redelijk blij met dit horloge. Het lijkt erop dat wat dit horloge echt de moeite waard maakt, de meervoudige timers zijn die je tegelijkertijd kunt uitvoeren, samen met de handige vibratiefunctie op het horloge.

(bekijk meer beoordelingen)

Dingen die ik leuk vond

 • Vibratie notificatie functie
 • Kan 9 timers tegelijk uitvoeren
 • Duurzamer dan de Champion Watch

Dingen die ik niet leuk vond

 • De instructies zijn in het Japans, omdat dit product wordt geïmporteerd uit Tokio
 • Je kunt horloges vinden die doen wat dit horloge doet voor goedkoper

Ultrak Soccer en het horloge van de scheidsrechter – Beste budgetkeuze

Wat onderscheidt het product?

Het Ultrak Soccer horloge zit meer in de prijsklasse van de Champion Watch, wat het geweldig maakt als je niet een hoop geld wilt uitgeven aan een functioneel voetbal-horloge. Dit horloge heeft drie verschillende programmeerbare displays op het hoofdscherm en heeft ook een normale horloge-functie die de dag, tijd en datum bevat, zodat je deze ook kunt gebruiken verdubbeld als je dagelijkse digitale horloge.

Wat zijn de voordelen

De voordelen van dit horloge zijn dat het op hetzelfde display drie verschillende programmeerbare timers heeft, zodat je alles wat u nodig hebt kunt volgen op hetzelfde scherm. Het is waterbestendig en heeft een krachtige batterij.

Beoordelingen

Over het algemeen vonden klanten dit horloge leuk, maar ze waren er redelijk lauw over. Het biedt een groot aantal functies, maar de scheidsen die er waren, gaven aan dat je ze nooit allemaal tegelijk zou hoeven gebruiken, dus wat heeft het voor zin om het horloge ingewikkelder te maken dan het moet zijn met drie schermen op dezelfde display? Vooral als je die functie niet gaat gebruiken in een game. Positieve opmerkingen waren dat het horloge duurzaam en veelzijdig is.

(bekijk meer beoordelingen)

Dingen die ik leuk vond

 • Drie afzonderlijke timers op het hoofdscherm
 • Duurzaam, waterbestendig ontwerp
 • LED-lampje voor nachtspelen

Dingen die ik niet leuk vond

 • Sommige timers zijn een beetje kieskeurig en moeilijk programmeerbaar zoals jij dat wilt
 • De batterij kan behoorlijk snel sterven, aldus klanten
 • Meerdere verschillende piepjes bij het aftellen, wat een beetje overkill is

SPINTSO scheidsrechterhorloge – Beste overall voetbalscheidsrechtershorloge

Spintso scheidsrechtershorloge

Wat onderscheidt het product?

De 2016 Spintso Soccer Referee Watch is verreweg het duurste horloge dat ik heb bekeken en lijkt op zijn beurt het meest te bieden.

Voordelen

Tal van functies en meerdere schermen om alles te volgen dat je nodig zou kunnen hebben tijdens een voetbalwedstrijd. Dit lijkt absoluut een horloge te zijn voor de profs en ervaren scheidsrechters

Beoordelingen

Over het algemeen leken klanten erg tevreden over de professionele kwaliteit van dit horloge. De enige klacht was de start / stop-knop, de knop die het vaakst wordt gebruikt, een beetje snel slijt. Af en toe moet je het horloge openen en de start / stop-knop opnieuw instellen en schoonmaken.

(bekijk meer beoordelingen)

Dingen die ik leuk vond

 • Professioneel ontwerp
 • Vier timers op het hoofdscherm
 • Groot display op het horloge dat gemakkelijk te lezen is

Dingen die ik niet leuk vond

 • Hogere prijs
 • Dit horloge heeft wat onderhoud nodig met de start / stop-knoppen
 • De instructies zijn niet het gemakkelijkst te begrijpen

Kiezen van de juiste Watch

Het kiezen van het juiste scheidsrechterhorloge komt eigenlijk min of meer neer op:

 1. In welke context gebruik je het (pro of recreatief)
 2. Hoe lang ben je al een scheidsrechter?
 3. Wat je persoonlijk budget is voor je horloge

Deze drie componenten zijn de richtlijnen die je kunt gebruiken bij het kopen van het juiste voetbalscheidsrechterhorloge.

Voordelen van scheidsrechterhorloges

Het voordeel versus normale digitale horloges is dat ze functies hebben die specifiek geschikt zijn en aangepast voor tijdregistratie tijdens voetbalwedstrijden. Je kunt gewoon niet dezelfde dingen doen met een standaard digitaal horloge.

Functies om naar uit te kijken in een voetbalscheidsrechtershorloge

Je wilt zeker weten dat je een groot scherm hebt en de mogelijkheid hebt om meerdere timers aan te passen tijdens het spelen van een game. Je zult op zijn minst aflopende timers en nalooptijden nodig hebben, zodat je het spel niet uit het oog verliest. Zorg er daarnaast voor dat je horloge duurzaam is en dat je geen problemen ondervindt met de knoppen, of in ieder geval dat je een garantie hebt.

De beste manier om je horloge te gebruiken

De beste manier om deze producten te gebruiken, is om ze specifiek te houden voor wedstrijden, en om ze niet te dragen als je niet op het voetbalveld bent. Daardoor gaan ze langer mee en heb je er langer plezier van.

Conclusie: welke heb ik als beste beoordeeld?

Aan het eind was er één duidelijke winnaar die opvalt. De Spintso Soccer Referee Watch was ongetwijfeld de winnaar naar mijn mening. Hoewel het prijzig is, is Spintso hét merk als het gaat om het consequent produceren van de beste voetbalscheidsrechterhorloges. Ze hebben hem hier bij Bol.com mocht je hem willen bekijken.

Het heeft een groot display, veel functies en instellingen en voldoet eigenlijk aan al de behoeften die je zou kunnen hebben.

Tip: onze top keuze, de Spintso Pro is net in prijs verlaagd:

Scheidsrechtershorloge aanbieding!