Welk voetbaldoeltje moet ik kopen: tips van scheidsrechters.eu

by joost | Last Updated: 5 juli 2020

In deze post wil ik je helpen het juiste voetbaldoel te kiezen voor de leeftijd en het vaardigheidsniveau van je kind of je pupillen.

Ik neem je mee langs de verschillende opties en de voor- en nadelen van elk zodat je een goede keuze kunt maken.

Of het nou een goedkoop doeltje is wat je aan wilt schaffen, of een goal waarmee ze echt flink kunnen oefenen, iedereen speelt op een bepaald niveau en er zijn aardig wat opties om uit te kiezen.

hoe kies ik een voetbaldoeltje

Laten we kijken naar de verschillende mogelijkheden die je hebt bij het kopen van een voetbalgoal.

Even in het kort, je kunt natuurlijk een groot doel kopen van aluminium wat je bij jou in de buurt neer kunt zetten, deze van EXIT heb je al voor iets mee dan €500,-.

Voor de meeste van ons is dat echter een beetje te veel van het goede en ga je eerder voor goaltjes als deze EXIT Pico die je gemakkelijk mee kunt nemen naar een speelveldje of even op het gras in je tuin kunt zetten.

Dat is wat ik in ieder geval voor mijn kind heb gekozen, en je hebt er gelijk 2 om een lekker wedstrijdje te kunnen spelen.

Dit zijn de EXIT Pico goaltjes:

Laten we even snel alle opties bekijken die ik heb gevonden tijdens mijn onderzoek, daarna ga ik dieper in met een beoordeling van elk van deze:

Voetbaldoel Afbeeldingen
Beste mini pop up goaltjes: EXIT Pico Beste mini pop up doeltjes Exit Pico

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goal voor in de tuin: EXIT Maestro Exit maestro voetbal goal voor in de tuin

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste voetbaldoel inklapbaar: EXIT Coppa EXIT Coppa voetbaldoel voor kinderen

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste aluminium voetbaldoel: EXIT Scala EXIT voetbaldoel voor tieners

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste voetbalgoaltjes beoordeeld

Voetbal is enorm populair bij jonge beginnende atleten, en het lijkt erop dat, als kinderen al op zeer jonge leeftijd nog niet in de sport beginnen, ze uiteindelijk achterblijven in hun latere ontwikkeling.

Balgevoel ontwikkel je al van jongs af aan en een groot onderdeel daarvan is mikken en sturen van de bal (in de richting van een goal).

Dus als je kind al op jonge leeftijd aan de slag gaat met “dit mooie spel”, kun je een dilemma krijgen over wat het juiste voetbaldoel is voor hun vaardigheidsniveau.

Voetbal kan gespeeld worden met een doel van elke grootte, maar om te oefenen met een doel dat overeenkomt met wat ze zullen spelen in hun zaterdagmorgen competitiewedstrijden, zijn er specifieke voetbalmaten die gemaakt zijn voor spelers van verschillende leeftijden.

Hoe weet ik welke doelgrootte voor voetbal geschikt is voor de leeftijd en het vaardigheidsniveau van mijn kind?

Oefenen met doeltjes voordat ze op voetbal gaan

Voor de echt kleine kinderen is het leuk om een balletje te trappen, hem af en toe op te rapen en ermee te gooien en er gewoon achteraan te hollen.

Sommige echt jonge kinderen zie je al proberen een bepaalde richting te geven aan de trap. Misschien is dit wel talent!

Dit zijn kinderen die het wellicht al wel leuk vinden om te oefenen met een eerste oefendoeltje voordat ze ook maar op voetbal gaan.

Voor kinderen die zo klein zijn kun je bijvoorbeeld dit elektronische doeltje van Chicco kopen, wat geluid maakt bij elk doelpunt.

Van 4-6 zijn het mini-pupillen en kunnen ze op de club al een beetje ronddartelen en oefenen.

Beste mini pop up goaltjes: EXIT Pico

Voor spelers van 6 en 7 moet het doel 1.2 meter hoog en 1.8 meter breed zijn.

Het is natuurlijk geen verplichting om ook zelf een goal van dat formaat aan te schaffen, maar het is goed om te weten waarmee ze op het veld waarschijnlijk in aanraking zullen komen.

Kinderen van deze leeftijd spelen op een veld dat 15 meter breed en 20 meter lang is.

Om te oefenen kun je deze doeltjes van EXIT kopen:

Beste mini pop up doeltjes Exit Pico

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goal voor in de tuin: EXIT Maestro

Wanneer je een leuk goal wilt voor in de tuin, dan is deze EXIT Maestro het doel voor jou.

Hij is niet al te groot waardoor hij past in de meeste tuintjes, maar wat het nog leuker maakt is dat hij een precisie-doek heeft wat je ervoor kunt hangen zodat je kinderen die op voetbal zitten of willen gaan het mikken goed kunnen oefenen, ook thuis.

Exit maestro voetbal goal voor in de tuin

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste voetbaldoel inklapbaar: EXIT Coppa

Spelers met een leeftijd van 8 jaar gebruiken een doel dat 2 meter hoog en 3.6 meter breed is en ze spelen op een veld van 30 meter breed en 50 meter lang.

Dit EXIT Coppa voetbaldoel komt al meer in de richting van het oefenen voor de echt wedstrijden en is toch gemakkelijk mee te nemen.

EXIT Coppa voetbaldoel voor kinderen

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste aluminium voetbaldoel: EXIT Scala

De afmetingen veranderen opnieuw voor 10-jarige voetballers, en op dit punt blijven ze hetzelfde voor drie jaar.

Voetbalspelers van 10-13 jaar kunnen spelen met doelen van 2 meter hoog zijn en 5.4 meter breed.

Op de leeftijd van 13, worden de doelgrootte en de velden geacht op volwassen niveau te zijn en niet opnieuw te veranderen.

Vanaf de leeftijd van 13 jaar is het doel 2.44 meter hoog en 7.32 meter breed.

Kleine doeltjes meenemen naar een klein veldje is nog steeds een goede optie. Maar als je echt schieten (en keepen) wilt oefenen moet je toch bij de grotere doelen gaan kijken, zoals deze van EXIT:

EXIT voetbaldoel voor tieners

Laat je niet voor de gek houden door die veel te kleine kinderen bij een veel te groot doel, met deze kunnen je tieners heel goed uit de voeten (bekijk meer afbeeldingen)

Hoe je het juiste voetbaldoel kunt kiezen

We hebben je al wat opties gegeven in de verschillende leeftijdscategorieën, maar het is nog steeds een keuze waarvan je misschien niet goed weet hoe je hem moet maken.

Los van de leeftijd kun je ook kiezen voor het juiste type goal voor een bepaalde speelwijze.

Hier zijn nog een aantal tips om op te letten bij het kiezen van het juiste voetbaldoel.

Een doel voor kleine trainingssessies

Voor sessies van 4 of 5-tegen-1, met keepers optioneel, is de aanbevolen doelgrootte 4 ‘x 6’ – de voetbaldoelen zijn klein genoeg om nauwkeurigheid te belonen ten opzichte van gewoon hard schieten.

Het EXIT Maestro draagbare doel past precies in deze categorie en is gemaakt van 2 “ronde aluminium buizen en duurzame aluminium omhulsels. Dit doel is geweldig voor alle weersomstandigheden.

Een andere optie is het Kwik Goal NXT-voetbaldoel, dat enigszins afwijkt in zijn ontwerp door vierkante hoeken te hebben in plaats van afgerond. Het maakt ook gebruik van Kwik Button-assemblage om het monteren en demonteren super gemakkelijk te maken.

Niet alleen zijn deze doelen ideaal voor wedstrijden, ze vormen ook een fantastische aanvulling op de tool-kit van elke backyard-voetbalspeler.

EXIT Maestro doelVoetbaldoel gemakkelijk in elkaar te klikken

(lees de klantreviews)

Het oefenen van precisie schoten

Voor sessies waar je je echt wilt concentreren op passen en bewegen, zijn een paar EXIT Pop-up doelen perfect.

Met een gewicht van 3,5 ‘x 6’, maakt de lichtgewicht structuur deze gemakkelijk mee te nemen – wanneer ze in de draagtas worden gevouwen, zijn de voetbaldoelen van EXIT slechts 2 “vlak.

Pop-up voetbaldoelen kunnen worden gebruikt voor trainingssessies met een willekeurig aantal spelers aan elke kant en op elke willekeurige ondergrond.

Teams zullen ook goede bewegingen en snelle passes moeten laten zien wanneer ze deze netten gebruiken, omdat ze dicht bij het doel moeten komen om kans te maken op scoren.

twee doeltjes om oefensessies mee te doen

(Lees klantreviews op Bol.com)

Middellange trainingssessies

Voor 7-a side games op pitches van ongeveer 40 meter breed x 60 yards lang zijn er twee optimale doelgroottes; 6 ‘x 12’ en 6 ‘x 18’.

Het EXIT Coppa Soccer Goal is een geweldige keuze voor de 6 ‘x 12’ categorie. Met een gewicht van slechts 25lbs en geleverd met een draagtas, is dit doel eenvoudig in te stellen en te transporteren.

Alle pijpen klikken op hun plaats, wat betekent dat er geen gereedschap nodig is om het te bouwen.

Voor het bredere doel is het Coppa goal een populaire keuze. Het wordt ook geleverd met een draagtas en de verminderde diepte maakt het ideaal voor gebieden met beperkte ruimte.

EXIT Coppa voetbaldoel voor kinderen

(bekijk meer afbeeldingen)

Precisie-opnamen

Niet elke schietoefening vereist een doel. Een eenvoudig te installeren oefening maakt kegeltjes op drie – vijf meter van elkaar.

Laat twee spelers tegenover de rij kegels tegenover elkaar staan. Ze passeren / schieten de bal tussen de kegels, en gaan geleidelijk verder van elkaar weg als de nauwkeurigheid verbetert.

Als ruimte een probleem is, kan de afstand tussen de kegels geleidelijk worden verkleind. Een aantal pionnen zoals deze set bij Bol.com is ideaal voor een teamtrainingoefening.

Pionnen opzetten om mee te oefenen

Passeren en schieten

Voordat jonge spelers klaar zijn om de sprong naar volledige doelen te maken, zijn er twee opties die goed werken; 6 ‘x 18’ en 7 ‘op 21’.

Als je van diepte houdt met je doel, dan is zo’n goal van EXIT de juiste keuze voor jou. Hij is gemaakt met lichtgewicht aluminium buizen en de drukknopconstructie maakt het snel en gemakkelijk op te zetten.

Een leuke oefening met deze doelgroottes is een eenvoudige pas en schiet routine. Met één doel voor een doelman gaan spelers ongeveer 25 meter voor het doel staan.

Ze geven de bal door aan een coach die aan de rand van het strafschopgebied staat en rennen naar voren om terug te keren, en ontmoeten de bal aan de bovenkant van de doos om een ​​eerste keer te schieten.

Volledige veldovereenkomsten

Full size doelen meten van 8 ‘x 24’ zijn de standaard voor 11 v 11 trainingssessies en wedstrijden voor U14 spelers en ouder.

De doelen van het Helo-doel (hierboven vermeld) zijn ontworpen en vervaardigd in Duitsland en alle Helo Goal-producten hebben het kwaliteitszegel “Made in Germany”.

Ze hebben een volledig aluminium constructie en overtreffen de veiligheidsnormen. Helo-doelen zijn uitgerust met een PlayersProtect-technologie.

Als je alles uit de kast wilt halen voor een topprestatie, zoek dan niet verder dan het EXIT Soccer Goal.

Het beschikt over backstays in Europese stijl en een Net-systeem van Kwik Lock voor eenvoudige netaansluiting.

Vier flat-proof banden maken het gemakkelijk om over het veld te bewegen. Het doel overtreft de NCAA- en NFHSA-specificaties.

Een meer casual optie is Soccer Innovations Soccer-J Goal. Het kan overal snel worden opgezet, of het nu voor een wedstrijd is of voor een geïmproviseerd spel in het park.

Dankzij de verstelbare palen kan het worden omgezet in verschillende maten en zelfs worden gebruikt voor andere trainingsoefeningen, zoals voetbaltennis.

Hoe worden voetbaldoelen geconstrueerd?

Voetbaldoelen zijn er in een grote verscheidenheid aan maten, vormen en opties, ontworpen voor iedereen van de kleinste atleet, in zijn achtertuin met vader, tot het meest precieze, professionele WK-team ter wereld.

Over het algemeen worden voetbaldoelen gemaakt van twee materialen, plastic of metaal (meestal aluminium), die de prijs, het doel en de prestaties van het doel bepalen.

Je kunt je keuze ook zeker baseren op het materiaal van het doel en hoeveel je uit wilt geven. Over het algemeen zijn duurdere materialen duurzamer en zal het goal dus langer mee gaan, en vaak een “echter” gevoel geven.

Plastic voetbaldoelen

Voordelen van plastic voetbaldoelen:

Ontworpen voor jeugdspelers, simpele trainingen en recreatief spel.

Nadelen van plastic voetbaldoelen:

Metalen voetbaldoelen

Voordelen van metalen voetbaldoelen:

Geweldig voor spelen met hoge impact en ideaal voor voetbalclubs, competities, scholen, toernooien, enz. Veelal verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen.

Nadelen van metalen voetbaldoelen:

Wat zijn de verschillen tussen doelen met en zonder diepte?

Voetbaldoelen zijn anders ontworpen, voor verschillende leeftijden, spelers en competities. Sommige doelen zijn eenvoudig, terwijl andere meer complex zijn ontworpen.

Het is belangrijk om de verschillende stijlen van voetbaldoelen te begrijpen, om te weten welke de juiste is voor jouw speler, jouw competitie en jouw budget.

Doelen zonder diepte

Voetbaldoel met diepte

Boxdoelen

Moet ik een draagbaar of permanent voetbaldoel kopen?

Dit hangt helemaal af van wat voor soort doel je nodig hebt, je budget en je speelruimte.

Draagbare voetbaldoelen zijn:

Permanente, semi-permanente of in de grond liggende voetbaldoelen zijn:

Hoe installeer ik een voetbalgoal?

Het installeren van voetbaldoelen is meestal vrij eenvoudig en gemakkelijk, zelfs in het geval van permanente of semi-permanente voetbaldoelen.

Soms, zoals in het geval van draagbare of verrijdbare voetbaldoelen, is installatie net zo eenvoudig als het dragen of duwen van het doel op het veld!

Maar voor alle doelen moet je het doel verankeren, installeren of wegen om het stabiel en rechtop te houden tijdens het spel.

De installatie moet goed worden gedaan, anders kan je doel na een harde slag omvallen en loop je het risico om spelers of omstanders te verwonden.

(Let op: dit zijn algemene installatievoorstellen. Volg altijd de installatie-instructies bij elk voetbaldoel)

Voetbaldoel ankers

Veranker het doel naar het gras of de grasmat met behulp van plastic of metalen in de grond verankerde ankers, door het net of bevestigd aan het frame.

Als er geen ankers worden geleverd of doelen worden gebruikt op harde betonnen of sportschooloppervlakken, moet je het doelframe op de grond vastzetten met behulp van gewichten of zandzakken.

Plaats zo nodig gewichten over de achterstang en de zijbalkframes.

Permanente of semi-permanente voetbaldoelen

Installeer grondstelen in het gras of grasmat (grondmoffen moeten bij je aankoop worden meegeleverd) waar de doelframes worden geïnstalleerd.

Welk trainingsdoel is geschikt voor mij of mijn team?

Zodra je al je voetbalkleding hebt, wil je beter worden. Om je spel aan te scherpen en voetbalvaardigheden te ontwikkelen, is het belangrijk om eropuit te gaan en te oefenen!

Daarom hebben we vandaag enkele van de meest veelzijdige en diverse voetbaltrainingsdoelen, rebounders en doelen in het spel.

Deze trainingsdoelen kunnen thuis worden gebruikt in de achtertuin of op het veld met je team.

Het draait allemaal om het vinden van degene die voor je werkt, jouw vaardigheidsniveau, je ruimte en je budget.

Rebounders: met het frame van een traditioneel voetbalgoal, maar met een ingeleerd net dat is ontworpen om de voetbal naar je terug te sturen, laten spelers de rebounders hun schietkracht, nauwkeurigheid, plaatsing en snelheid oefenen.

Voetbal rebounders zijn er in alle soorten en maten en zijn betaalbaar genoeg voor persoonlijk gebruik of voor teamoefeningen. Geweldig voor spelers van alle leeftijden en niveaus!

Trainingsdoelen: extreem lichtgewicht en draagbaar, trainingsdoelen zijn snel in te stellen en kunnen bijna overal komen. Ze laten je je schoten en vaardigheden oefenen in het park, de achtertuin of zelfs aan de zijlijn tijdens een wedstrijd! Ongelooflijk veelzijdige, en ook betaalbare, trainingsdoelen zijn? Geweldig voor elke speler op het veld.

Coaching Goals: een dubbelzijdig voetbalgoal, met een frame en een netontwerp, Coaching goals laten coaches meerdere oefeningen uitvoeren en trainen het hele team in één keer! Het laat ook twee keepers tegelijkertijd trainen. Ontworpen voor meer gevorderde spelers en teams, zijn Coaching doelen geweldig voor voetbalclubs, scholen en geavanceerde competitie-training.

Zijn pop-up voetbaldoelen een goede optie voor mij?

Pop-up voetbaldoelen zijn enkele van de coolste, meest veelzijdige voetbaldoelen op de markt!

Ze zijn gemaakt van een lichtgewicht, buigzaam, maar toch stevig frame, met een nylon hoes, ze klappen in een platte cirkel voor eenvoudig opbergen en transporteren, en wanneer je klaar bent om te spelen, duiken ze gewoon weer in vorm!

De pop-updoelen zijn eenvoudig te plaatsen in het park of in de achtertuin, compleet met een fijn net en ankerpennen voor direct veilig spelen.

Vanwege hun grootte, veelzijdigheid en betaalbaarheid zijn pop-up voetbaldoelen perfect voor:

Lees ook alles over de juiste trainingsspullen voor een voetbal training.

Hoe weet ik welk voetbalnet geschikt is voor mijn doel?

Als je voetbalnet oud, gescheurd, beschadigd, verward of verouderd is, is het absoluut tijd om het te vervangen door een gloednieuw voetbalnet!

Maar met welke ga je mee en hoe weet je of dit de juiste is voor je doel? Immers, voetbalnetten zien er allemaal hetzelfde uit!

Dit kan je beslissing zeker een beetje moeilijk maken, maar als je weet waar je op moet letten, zul je zien hoe verschillende voetbalnetten echt zijn, en je zult merken dat het voor jou vrij eenvoudig is om de juiste te krijgen.

Zoek naar deze functies bij het zoeken naar een nieuw voetbalnet:

Als je eenmaal het juiste doel voor ogen hebt, kun je beginnen met het opzetten ervan in je tuin, speelveldje in de buurt, trainingsveld of voetbalveld en gelijk lekker van start gaan met het oefenen van het schieten en passeren. Alles wat voetbal zo’n leuke sport maakt!

Je kunt het namelijk overal doen waar je een bal, en nu ook een goal hebt!

Lees ook: de beste scheenbeschermers voor voetbal