Tafeltennis

door Joost Nusselder | Geupdate op:  8 juli 2022

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Tafeltennis of pingpong is een sport waarbij twee of vier spelers een licht en hol balletje met een batje heen en weer slaan over een tafel met een net in het midden. Het doel van dit spel is de bal over het net te slaan op de tafelhelft van de tegenstander, op zo’n manier dat deze de bal niet correct of helemaal niet kan terugslaan. Als wedstrijdsport stelt tafeltennis hoge lichamelijke en mentale eisen aan de spelers, anderzijds is het voor miljoenen mensen in de hele wereld een ontspannende tijdspassering.

Wie is de eerste tafeltennisser?

De Engelsman David Foster. Een Engels octrooi (nummer 11.037) werd ingediend op 15 juli 1890 toen David Foster uit Engeland in 1890 voor het eerst tennis op een tafel introduceerde.

Wie speelde er eerst tafeltennis?

De sport is ontstaan ​​in het Victoriaanse Engeland, waar het werd gespeeld onder de hogere klasse als een spel na het eten.

Er is gesuggereerd dat geïmproviseerde versies van het spel rond 1860 of 1870 door Britse militaire officieren in India werden ontwikkeld, die het spel met zich meebrachten.

Wie is de nummer 1 tafeltennisser ter wereld?

Fan Zhendong. Zhendong is momenteel de nummer één tafelTennisser ter wereld, volgens de International Table Tennis Federation (ITTF).

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.