Beste tafeltennistafels beoordeeld | goede tafels vanaf €150 tot €900,-

by:

Beoordelingen

Je houdt van tafeltennis, of niet soms? We denken erover om een ​​tafel voor het huis te kopen. Wat is de beste tafeltennistafel? Nou, dat hangt ervan af. Waar wil je het voor gebruiken?

Dit is een vrij regelmatig gesprek. Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat ik een expert ben geworden in het helpen van mensen bij het selecteren van de beste tafeltennistafel voor hen, net als bij het kiezen van het juiste batje.

Hoe dan ook, hier is een blogpost die zou moeten fungeren als een degelijke compilatie van alle gesprekken die ik in de afgelopen jaren heb gehad.

Ik heb zelf het meest deze Dione S600i aanbevolen, met name vanwege de prijs/ kwaliteit verhouding. Er zijn betere te verkrijgen, zeker als je van amateur naar professional wilt gaan. Maar met de Dione kun je een aardige tijd vooruit tot een vrij hoog niveau zonder dat je nu gelijk teveel geld uitgeeft.

Lees verder voor al onze tips. Het stuk is behoorlijk groot, dus je kunt doorgaan naar welke sectie het meest relevant voor je is. Laten we beginnen. En de eerste vraag die ik voor je heb is belangrijk, maar eerst kijken we naar de toplijst:

De beste tafeltennistafels

Hier zijn mijn top acht beste tafeltennistafels, ongeveer in volgorde van prijs van goedkoopste naar duurste:

Dit is de meest geavanceerde van het stel, de Cornilleau 700m Crossover:

Ik zal verder naar onder een uitgebreide beoordeling geven van elk van deze tafels, maar eerst:

Heb je echt een tafeltennistafel nodig?

Het hebben van een tafeltennistafel in je huis kan een briljante manier zijn om de hoeveelheid uren die je kunt trainen te vergroten, maar het is natuurlijk ook gewoon leuk voor de kinderen om wat meer te doen aan sport thuis.

Wij hadden vroeger ook een tafeltennistafel thuis, binnen in de garage. Lekker wat overslaan en zo word je ook steeds beter.

Daarna ben ik pas op tafeltennis gegaan omdat ik het zo leuk vond.

Er zijn een paar dingen om te overwegen voor je er eentje koopt:

Heb je ruimte voor een tafel?

Een full-sized tafeltennistafel is 274cm x 152.5cm.

Als je erover denkt om een ​​tafel te kopen om in je huis te gebruiken, is het waarschijnlijk de moeite waard om dat op de vloer te markeren en te kijken of het realistisch lijkt om er omheen te kunnen spelen (je hebt minstens een meter aan alle kanten nodig, zelfs als je speelt gewoon voor de lol).

 • Recreatieve spelers hebben waarschijnlijk minimaal 5m x 3,5m nodig.
 • Spelers die daadwerkelijk willen trainen, hebben minimaal 7m x 4,5m nodig.
 • Lokale toernooien geven je meestal een speelveld van 9m x 5m.
 • Op toernooien op nationaal niveau zal het veld 12m x 6m zijn.
 • Voor internationale wedstrijden, de ITTF bepaalt een minimale court-grootte van 14m x 7m

Heb je genoeg ruimte? Als het antwoord nee is, kun je in plaats daarvan altijd een tafeltennistafel voor buiten kopen.

Ook wanneer je de tafel neerzet in een koude garage of schuur is het verstandig om een outdoor tafel te kopen, aangezien het vocht en de kou ervoor kunnen zorgen dat het blad gaat kromtrekken.

Met wie ga je spelen?

Als je alleen maar voor de lol speelt, kun je spelen met wie er ook in de buurt is. Als je op zoek bent naar serieuze oefeningen, moet je nadenken over met wie je gaat spelen. Er zijn veel opties;

 • Speelt iemand in je huis? Als dat zo is, zit je goed en heb je altijd een speelkameraad.
 • Heb je vrienden die in de buurt wonen en die spelen? Thuis trainen met hen bespaart oefentarieven.
 • Kun je een coach veroorloven? Veel tafeltenniscoaches komen bij je thuis.
 • Zou je een robot kunnen kopen? Als je niemand hebt om mee te spelen, kan je altijd investeren in een tafeltennisrobot

Kortom, als je serieuze training zoekt, moet je ervoor zorgen dat je voldoende ruimte hebt en iemand hebt om mee te spelen. Zodra je dat helder hebt, moet je beslissen hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is je budget?

 • De goedkoopste tafeltennistafel op ware grootte op Bol.com (en de huidige bestseller) is 140,- euro
 • De duurste tafel is 3.599,- euro

Dat is een behoorlijk groot verschil! Je hoeft geen duizenden aan een tafeltennistafel uit te geven, maar als je een competitie standaard tafel wilt, moet je verwachten dat je minstens 500 tot 700 euro moet betalen.

Goedkope tafeltennistafels

Veel mensen denken dat “een tafeltennistafel een tafeltennistafel is” en besluiten om de goedkoopste te kopen die ze kunnen vinden. Het enige probleem is … deze tafels zijn vreselijk.

De goedkoopste tafels zijn meestal slechts 12 mm dik en zelfs een recreatieve speler kan zien dat de bal niet goed terugkaatst. Sommige goedkope tafeltennistafels geven zelfs de dikte van hun speeloppervlak niet op!

Als je een heel klein budget hebt, raad ik je aan om een ​​16mm-tafel te kopen. Deze zijn nog steeds niet geweldig als het gaat om stuiteren, maar ze zijn een grote verbetering ten opzichte van de vrijwel onspeelbare 12 mm-tafels.

In het ideale geval ben je op zoek naar 19 mm + speeloppervlak.

Het belang van tafeldikte

Als je op dit punt in de post bent gekomen, weet ik zeker dat je mijn grootste zorg al hebt opgemerkt als het gaat om tafeltennistafels … tafeldikte.

Dit is de belangrijkste variabele. Vergeet hoe leuk het eruit ziet en welk merk het is (en al het andere) en focus op tafeldikte. Dit is waar je voor betaalt.

 • 12 mm – De goedkoopste tafels. Vermijd ten koste van alles! Vreselijke stuiterkwaliteiten.
 • 16 mm – Geen geweldige bounce. Koop alleen als je met een krap budget zit.
 • 19 mm – het minimum. Kost je rond de 300,-.
 • 22 mm – Goede veerkracht. Ideaal voor clubs. Goedkoper dan 25 mm.
 • 25 mm – Competitie standaard tafel. Kost ten minste 500,-

Nu voor mijn aanbevelingen:

Pongori Indoor PPT 100

Tafeltennistafels lijken altijd duurder in Nederland. Als je iets fatsoenlijks wilt, moet je wat meer uitgeven. Deze Pongori budget tafel is je goedkoopste optie die wel een volledige grootte tafel biedt en veel tevreden klanten heeft. Meer dan 900 positieve reviews kunnen het niet verkeerd hebben!

Het heeft een speeloppervlak wat erg stevig aanvoelt, een stevig onderstel en wordt geleverd met een goed net.

De laagste prijs is hier bij Decathlon

Buffalo Basic Indoor

De Buffalo Basic Indoor tafeltennistafel heeft een stevig speelblad en verrassend stevige poten. Het belangrijkste verkoopargument is echter de kleine hoeveelheid ruimte die het in beslag neemt wanneer het wordt opgeborgen.

Het wordt niet voor niets “compact” genoemd. Een fantastische instaptafel.

Hij is hier te koop bij bol.com

Dione S600i

Ik adviseer niet vaak Dione-tafeltennisproducten, maar de Dione S600i is te goed om te negeren. Het is voorzien van een MDF tafelblad van 18 mm professionele kwaliteit, een zeer solide onderstel, en is ongelooflijk goed voor de prijs.

Deze Dione tafeltennistafel is hier te koop bij bol.com

Artengo PPT 530 (Buiten)

Als je op zoek bent naar een professionele professionele tafeltennistafel voor buiten, met een melamine speeloppervlak, dan is de Artengo PPT 530 iets voor jou! Het is vergelijkbaar met het Dione S600i in stijl en ontwerp, maar geeft je een veel betere bounce en algemene speelervaring en is door zijn stevige ontwerp zowel binnen als buiten te gebruiken.

Hij is hier het voordeligste bij Decathlon

Heemskerk Original

Officiële tafeltennistoernooien moeten ITTF-goedgekeurde tafels gebruiken. Misschien wel de meest geliefde hiervan is de Heemskerk original. Hij wordt geleverd met een 19 mm anti-slip speeloppervlak voor een goede bounce. Misschien is dat daarom de favoriete tafel voor de Nederlandse nationale kampioenschappen.

Deze Heemskerk is hier te koop bij bol.com

Cornilleau Indoor Competition 640

De Cornilleau Competition is zonder twijfel de mooiste tafeltennistafel ooit gemaakt! Het wordt aangeduid als ‘de Ferarri van tafeltennistafels’ en voegt flair toe aan elke club, kantoor of luxe speelkamer. Als je het kunt betalen, is dit de ultieme tafeltennistafel. Tuurlijk, er zijn nog zelfs duurdere, maar deze spant de kroon in betaalbare tafels.

Hij is hier te koop bij Decathlon

Cornilleau Outdoor 510 Pro

(bekijk meer afbeeldingen)

De Cornilleau Outdoor 510 Pro is een buitengewone outdoor tafeltennistafel die wordt geproduceerd in Frankrijk. Het ziet er geweldig uit en heeft een sterk onderstel, maar het belangrijkste verkoopargument is de weerbestendige antireflecterende mattop bovenkant. Het geeft een gecertificeerde echte bounce net als een binnen tafel en hij is gemaakt om vast buiten te staan bij bijvoorbeeld scholen of clubs.

Hij is hier te koop bij Decathlon

Cornilleau Crossover 700m

Ik zou willen dat iedereen die op zoek was naar een goede tafeltennistafel buiten de Cornilleau Crossover kon ervaren. Als je een buitentafel in Europa koopt, is het superduur. Mocht je zowel binnen als buiten willen spelen, dan is je beste optie de gemakkelijk verrijdbare Cornilleau Crossover 700m die goed speelt en een absoluut koopje is, ondanks zijn hoge prijs.

Hij is hier het goedkoopste bij Decathlon, maar ook te koop bij bol.com

Andere tafeltennistafels

Kleine / minitafels

Butterfly Junior Tafeltennis Tafel (3/4 maat)

De Butterfly Junior tafel is een driekwart formaat tafel die geschikt is voor thuis en op school. Het heeft een groen speeloppervlak van 12 mm en een sterke beschermende randrand. Twee afzonderlijke helften met afmetingen van 206 cm lang x 115 cm breed x 77 cm hoog, met poten die ingeklapt kunnen worden voor opslag. Er zijn twee wielen op elke helft voor eenvoudige beweging. Ideaal voor een beperkt speelveld en op te slaan in een minimale ruimte.

Als je worstelt om ruimte en toch een tafel wilt hebben, dan is de Butterfly Junior een goede keuze. Het is gemaakt door Butterfly, dus je weet dat het van goede kwaliteit is, en het kan heel eenvoudig worden opgeborgen, waarbij het naast een kamer wordt opgenomen als het niet op is. Het komt ook met een net, vleermuizen en ballen. Ik betwijfel of de vleermuizen en ballen heel goed zullen zijn, maar het is leuk om geen net te hoeven kopen.

Als je serieus tafeltennis wilt spelen, is de Butterfly Junior waarschijnlijk niet iets voor jou. Als je alleen op zoek bent naar een leuke tafel voor jong en oud, dan is het een geweldige optie.

Tafeltennis tafel tops

En dat brengt me aardig op tafeltennistafels. U hoeft geen volledige tafeltennistafel te kopen. Je kunt ook gewoon de top kopen en op een andere tafel zetten. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar dat is het echt niet. In feite is de tafeltennistafel die we hebben gebruikt voor de uitdaging Expert in a Year, in de keuken van Sam, slechts een tafeltennistafel die bovenop hun eettafel is geplaatst!

Ik veronderstel dat je er zeker van moet zijn dat de tafel waarop je hem gaat zetten de juiste hoogte heeft. Ik denk dat de meeste tafels vrijwel dezelfde hoogte hebben. Sam’s tafel, met het tafelblad erop, is een paar millimeter lager dan een standaard tafel, maar dit maakt geen echt verschil en het lijkt hem op geen enkele manier te beïnvloeden.

Als u een tafel op ware grootte wilt, zorg er dan voor dat u voor een 9ft een tafel gaat. Anders dan dat u op zoek bent naar hetzelfde als altijd, tafeldikte.

Butterfly Tafeltennistafel

Dit is het tafelblad dat we in de keuken van Sam hebben gebruikt. Toen ik het voor het eerst zag, moet ik toegeven dat ik sceptisch was. Ik had nog nooit eerder op een tafel gespeeld en dacht dat het vreselijk zou gaan spelen. Gelukkig was ik aangenaam verrast en was het prima. We spelen nu al bijna een jaar en ik heb geen klachten.

Sam laat het altijd achter en ze gebruiken het allemaal als een eettafel en een bureau. Het is echter heel gemakkelijk om het op te pakken en op te bergen en kan worden opgeborgen tegen een muur of in een grote kast. Het feit dat het geen onderstel heeft of iets anders dan het tafelblad, betekent dat het nauwelijks ruimte in beslag neemt wanneer het wordt opgeborgen.

Voordat ik op Sam speelde, had ik een tafelblad niet als een echte optie voor mensen beschouwd, maar nu vind ik het prima voor thuisgebruik en kan het zelfs een betere optie zijn om een ​​echte tafel te kopen!

En dat is het!

Ik zei dat het een behoorlijk gigantische blogpost zou worden en dat was het zeker. Dit moet mijn langste bericht tot nu toe zijn met bijna 5.000 woorden.

Ik hoop dat ik het proces om een ​​tafeltennistafel te kopen heb gemaakt die iets eenvoudiger voor je is. Ik zal dit bericht regelmatig bijwerken, zodat de tabellen en prijzen actueel blijven, maar het grootste deel van de informatie hier moet al heel lang relevant zijn.

Meer binnen en buitensporten spelen? Lees ook de beste voetbaldoeltjes