Beste tafeltennistafels beoordeeld | goede tafels vanaf €150 tot €900,-

by joost | Last Updated: 26 april 2020

Je houdt van tafeltennis, of niet soms? Als je erover denkt om een tafeltennistafel voor thuis te kopen, wat is dan de beste tafeltennistafel?

Nou, dat hangt ervan af. Waar wil je het voor gebruiken? Wat is je budget?

Net als bij het kiezen van het juiste batje gaat het er met name om dat je er eentje kiest die het beste bij je past, in dit geval om de ruimte die je hebt, je budget en of je hem binnen of buiten wilt gebruiken.

Beste tafeltennistafel voor wensen en budget

Ik vind zelf deze Donic TT indoor heel fijn spelen, met name vanwege de prijs/ kwaliteit verhouding. Er zijn betere te verkrijgen, zeker als je van amateur naar professional wilt gaan.

Maar met de Donic kun je een aardige tijd vooruit tot een vrij hoog niveau zonder dat je nu gelijk teveel geld uitgeeft.

Lees verder voor al onze tips. Het stuk is behoorlijk groot, dus je kunt doorgaan naar welke sectie het meest relevant voor je is. Laten we beginnen.

Hier zijn mijn top acht beste tafeltennistafels, ongeveer in volgorde van prijs van goedkoopste naar duurste:

Tafeltennistafel Afbeeldingen
Meest betaalbare 19mm tafeltennistafelblad: Donic TT-Tafel Indoor Roller 600

Meest betaalbare 19mm tafeltennistafelblad: Donic TT-Tafel Indoor Roller 600

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope tafeltennistafel voor binnen: Pongori Indoor PPT 130

Pongori Indoor PPT 100 tafeltennis tafel

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste compacte tafeltennistafel: Buffalo Basic Indoor

Buffalo basic indoor tafeltennistafel

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope tafeltennistafel voor buiten: Pongori PPT 500

Artengo tafeltennistafel voor buiten

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste professionele tafeltennistafel: Heemskerk Original Indoor

Tafeltennistafel Heemskerk original

(bekijk meer afbeeldingen)

Ferrari van de tafeltennistafels: Cornilleau Indoor Competition 640

Cornilleau indoor competition 640

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste outdoor tafeltennistafel: Cornilleau 510 Pro

Cornilleau outdoor 510 pro buitentafel voor tafeltennis

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste voor binnen en buiten: Cornilleau Crossover 700m

Cornilleau crossover tafeltennistafel

(bekijk meer afbeeldingen)

Ik zal verder naar onder een uitgebreide beschrijving geven van elk van deze tafels, maar eerst een koopgids van de punten waarop je moet letten wanneer je er eentje wilt kopen.

Hoe kies je de juiste tafel?

Het hebben van een tafeltennistafel in je huis kan een briljante manier zijn om de hoeveelheid uren die je kunt trainen te vergroten, maar het is natuurlijk ook gewoon leuk voor de kinderen om wat meer te doen aan sport thuis.

Wij hadden vroeger ook een tafeltennistafel thuis, binnen in de garage. Lekker wat overslaan en zo word je ook steeds beter.

Daarna ben ik pas op tafeltennis gegaan omdat ik het zo leuk vond.

Er zijn een paar dingen om te overwegen voor je er eentje koopt:

Tafeltennistafel afmetingen

Een full-sized tafeltennistafel is 274cm x 152.5cm.

Als je erover denkt om een ​​tafel te kopen om in je huis te gebruiken, is het waarschijnlijk de moeite waard om dat op de vloer te markeren en te kijken of het realistisch lijkt om er omheen te kunnen spelen (je hebt minstens een meter aan alle kanten nodig, zelfs als je speelt gewoon voor de lol).

Heb je genoeg ruimte? Als het antwoord nee is, kun je in plaats daarvan altijd een tafeltennistafel voor buiten kopen.

Ook wanneer je de tafel neerzet in een koude garage of schuur is het verstandig om een outdoor tafel te kopen, aangezien het vocht en de kou ervoor kunnen zorgen dat het blad gaat kromtrekken.

Met wie ga je spelen?

Als je alleen maar voor de lol speelt, kun je spelen met wie er ook in de buurt is. Als je op zoek bent naar serieuze oefeningen, moet je nadenken over met wie je gaat spelen. Er zijn veel opties;

Kortom, als je serieuze training zoekt, moet je ervoor zorgen dat je voldoende ruimte hebt en iemand hebt om mee te spelen. Zodra je dat helder hebt, moet je beslissen hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is je budget?

Dat is een behoorlijk groot verschil! Je hoeft geen duizenden aan een tafeltennistafel uit te geven, maar als je een competitie standaard tafel wilt, moet je verwachten dat je minstens 500 tot 700 euro moet betalen.

Goedkope tafeltennistafels

Veel mensen denken dat “een tafeltennistafel een tafeltennistafel is” en besluiten om de goedkoopste te kopen die ze kunnen vinden. Het enige probleem is … deze tafels zijn vreselijk.

De goedkoopste tafels zijn meestal slechts 12 mm dik en zelfs een recreatieve speler kan zien dat de bal niet goed terugkaatst. Sommige goedkope tafeltennistafels geven zelfs de dikte van hun speeloppervlak niet op!

Als je een heel klein budget hebt, raad ik je aan om een ​​16mm-tafel te kopen. Deze zijn nog steeds niet geweldig als het gaat om stuiteren, maar ze zijn een grote verbetering ten opzichte van de vrijwel onspeelbare 12 mm-tafels.

In het ideale geval ben je op zoek naar 19 mm + speeloppervlak.

Het belang van tafeldikte

Als je op dit punt in de post bent gekomen, weet ik zeker dat je mijn grootste zorg al hebt opgemerkt als het gaat om tafeltennistafels … tafeldikte.

Dit is de belangrijkste variabele. Vergeet hoe leuk het eruit ziet en welk merk het is (en al het andere) en focus op tafeldikte. Dit is waar je voor betaalt.

8 beste tafeltennistafels beoordeeld

Meest betaalbare 19mm tafeltennistafelblad: Donic TT-Tafel Indoor Roller 600

Ik adviseer niet vaak Donic-tafeltennisproducten, maar de Donic TT Indoor Roller 600 is te goed om te negeren.

Het is voorzien van een MDF tafelblad van 19 mm professionele kwaliteit, een zeer solide onderstel, en is ongelooflijk goed voor de prijs.

Deze Donic tafeltennistafel is hier te koop bij bol.com

Beste goedkope tafeltennistafel voor binnen: Pongori Indoor PPT 130

Tafeltennistafels lijken altijd duurder in Nederland. Als je iets fatsoenlijks wilt, moet je wat meer uitgeven.

Deze Pongori budget tafel is je goedkoopste optie die wel een volledige grootte tafel biedt en veel tevreden klanten heeft. Meer dan 900 positieve reviews kunnen het niet verkeerd hebben!

Het heeft een speeloppervlak wat erg stevig aanvoelt, een stevig onderstel en wordt geleverd met een goed net.

De laagste prijs is hier bij Decathlon

Beste compacte tafeltennistafel: Buffalo Basic Indoor

De Buffalo Basic Indoor tafeltennistafel heeft een stevig speelblad en verrassend stevige poten. Het belangrijkste verkoopargument is echter de kleine hoeveelheid ruimte die het in beslag neemt wanneer het wordt opgeborgen.

Het wordt niet voor niets “compact” genoemd. Een fantastische instaptafel.

Hij is hier te koop bij bol.com

Beste goedkope tafeltennistafel voor buiten: Pongori PPT 500

Als je op zoek bent naar een professionele professionele tafeltennistafel voor buiten, met een melamine speeloppervlak, dan is de Artengo PPT 530 iets voor jou!

Het is vergelijkbaar met het Dione S600i in stijl en ontwerp, maar geeft je een veel betere bounce en algemene speelervaring en is door zijn stevige ontwerp zowel binnen als buiten te gebruiken.

Hij is hier het voordeligste bij Decathlon

Beste professionele tafeltennistafel: Heemskerk Original Indoor

Officiële tafeltennistoernooien moeten ITTF-goedgekeurde tafels gebruiken. Misschien wel de meest geliefde hiervan is de Heemskerk original.

Hij wordt geleverd met een 19 mm anti-slip speeloppervlak voor een goede bounce. Misschien is dat daarom de favoriete tafel voor de Nederlandse nationale kampioenschappen.

Deze Heemskerk is hier te koop bij bol.com

Ferrari van de tafeltennistafels: Cornilleau Indoor Competition 640

De Cornilleau Competition is zonder twijfel de mooiste tafeltennistafel ooit gemaakt! Het wordt aangeduid als ‘de Ferarri van tafeltennistafels’ en voegt flair toe aan elke club, kantoor of luxe speelkamer.

Als je het kunt betalen, is dit de ultieme tafeltennistafel. Tuurlijk, er zijn nog zelfs duurdere, maar deze spant de kroon in betaalbare tafels.

Hij is hier te koop bij Decathlon

Beste outdoor tafeltennistafel: Cornilleau 510 Pro

(bekijk meer afbeeldingen)

De Cornilleau Outdoor 510 Pro is een buitengewone outdoor tafeltennistafel die wordt geproduceerd in Frankrijk.

Het ziet er geweldig uit en heeft een sterk onderstel, maar het belangrijkste verkoopargument is de weerbestendige antireflecterende mattop bovenkant.

Het geeft een gecertificeerde echte bounce net als een binnen tafel en hij is gemaakt om vast buiten te staan bij bijvoorbeeld scholen of clubs.

Hij is hier te koop bij Decathlon

Beste voor binnen en buiten: Cornilleau Crossover 700m

Ik zou willen dat iedereen die op zoek was naar een goede tafeltennistafel buiten de Cornilleau Crossover kon ervaren. Als je een buitentafel in Europa koopt, is het superduur.

Dit is de meest geavanceerde van het stel, de Cornilleau 700m Crossover:

Mocht je zowel binnen als buiten willen spelen, dan is je beste optie de gemakkelijk verrijdbare Cornilleau Crossover 700m die goed speelt en een absoluut koopje is, ondanks zijn hoge prijs.

Hij is hier het goedkoopste bij Decathlon, maar ook te koop bij bol.com

Andere tafeltennistafels

Kleine / minitafels

Butterfly Junior Tafeltennis Tafel (3/4 maat)

De Butterfly Junior tafel is een driekwart formaat tafel die geschikt is voor thuis en op school. Het heeft een groen speeloppervlak van 12 mm en een sterke beschermende rand.

Twee afzonderlijke helften met afmetingen van 206 cm lang x 115 cm breed x 77 cm hoog, met poten die ingeklapt kunnen worden voor opslag.

Er zijn twee wielen op elke helft voor eenvoudige beweging. Ideaal voor een beperkt speelveld en op te slaan in een minimale ruimte.

Als je worstelt om ruimte en toch een tafel wilt hebben, dan is de Butterfly Junior een goede keuze.

Het is gemaakt door Butterfly, dus je weet dat het van goede kwaliteit is, en het kan heel eenvoudig worden opgeborgen.

Het komt ook met een net, batjes en ballen. Ik betwijfel of de batjes en ballen heel goed zullen zijn, maar het is leuk om geen net te hoeven kopen.

Als je serieus tafeltennis wilt spelen, is de Butterfly Junior waarschijnlijk niet iets voor jou. Als je alleen op zoek bent naar een leuke tafel voor jong en oud, dan is het een geweldige optie.

Tafeltennis tafel tops

En dat brengt me aardig op de vraag of je echt een tafeltennistafel nodig hebt.

Je hoeft geen volledige tafeltennistafel te kopen. Je kunt ook gewoon de top kopen en op een andere tafel zetten. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar dat is het echt niet.

Ik veronderstel dat je er zeker van moet zijn dat de tafel waarop je hem gaat zetten de juiste hoogte heeft. Ik denk dat de meeste tafels vrijwel dezelfde hoogte hebben. 

Als je een tafel op ware grootte wilt, zorg er dan voor dat je voor een 9ft tafel gaat. Anders dan dat moet je op zoek gaan naar hetzelfde als altijd, de tafeldikte.

Butterfly Tafeltennistafel

Ik had nog nooit eerder op een tafel gespeeld en dacht dat het vreselijk zou gaan spelen. Gelukkig was ik aangenaam verrast en was het prima. We spelen nu al bijna een jaar en ik heb geen klachten.

Het is heel gemakkelijk om een tafeltennisblad op te pakken en op te bergen en kan worden opgeborgen tegen een muur of in een grote kast.

Het feit dat het geen onderstel heeft of iets anders dan het tafelblad, betekent dat het nauwelijks ruimte in beslag neemt wanneer het wordt opgeborgen.

Voordat ik erop speelde, had ik een tafelblad niet als een echte optie beschouwd, maar nu vind ik het prima voor thuisgebruik en kan het zelfs een betere optie zijn dan om een ​​echte tafel te kopen als je de ruimte niet hebt.

En dat is het!

Ik hoop dat ik het proces om een ​​tafeltennistafel te kopen heb gemaakt die iets eenvoudiger voor je is.

Ik zal dit bericht regelmatig bijwerken, zodat de tabellen en prijzen actueel blijven, maar het grootste deel van de informatie hier moet heel lang relevant zijn.

Meer binnen en buitensporten spelen? Lees ook de beste voetbaldoeltjes