Beste tafeltennisbatje binnen elk budget | 8 beste beoordeeld

by joost | Last Updated: 26 april 2020

Het spelen met het beste tafeltennisbatje kan het verschil maken tussen winst en verlies.

De afgelopen jaren is de kant-en-klare tafeltennis-markt enorm gegroeid. Er zijn letterlijk honderden batjes om uit te kiezen.

Zelfs als je geen beginner bent, kan dit nog steeds een beetje overweldigend zijn.

We wilden het makkelijker maken om te kiezen, dus we hebben de beste tafeltennis-batjes beoordeeld, of je nu een beginner, gevorderde, verdedigende of aanvallende speler bent.

8 beste tafeltennisbatjes beoordeeld

In deze gids leer je wat de belangrijkste dingen zijn die je in overweging moet nemen bij het kiezen van een batje, zodat je de beste kunt kiezen die past bij jouw huidige behoeften.

Deze Donic Schildkröt Carbotec 70 is onze topkeuze vanwege de speed en spin die je kunt geven. De balcontrole is echter iets lastiger waardoor hij meer geschikt is voor gevorderde spelers.

Maar ben je al een gevorderde of semi-prof speler, of ben je op weg om die volgende stap te zetten, dan is het een van de beste kant en klare batjes die je op dit moment kunt kiezen.

Wanneer je van een minder goed batje overstapt naar ineens een goed model als deze Donic, dan zul je ineens een hele grote sprong vooruit kunnen maken, doordat een batje als deze je ineens zoveel meer snelheid en spin kan geven dan je gewend bent.

Het is goed dat je een tijdlang met een minder goed batje hebt geoefend om die techniek onder de knie te krijgen en nu is het de tijd om die stap voorwaarts te maken en je spel naar het volgende niveau te tillen.

Tegen de tijd dat je klaar bent met lezen, ben je veel beter uitgerust om een ​​beslissing te nemen. Tafeltennis is een zeer competitieve sport en het juiste batje zal zeker een verschil maken.

Als je wilt weten wat je met de juiste spin op je batje als de Donic Carbotec kunt doen, bekijk dan deze services:

We hebben gekeken naar de best presterende batjes die er zijn en hebben de allerbeste 9 geselecteerd. Het maakt niet uit of je een aanvallende speler, blocker of chopper bent, er is een batje voor elk type speler op deze lijst.

In de onderstaande tabel vindt je onze eigen waarderingen die met elkaar kunnen worden vergeleken.

Je kunt je keuze baseren op elke gewenste statistiek die je wilt, zodat je precies kunt vinden wat je nodig hebt:

Merk batje Afbeeldingen
Beste snelheid en spin: Donic Schildkröt Carbotec 7000 Attack+ Donic Carbotech tafeltennis batje(bekijk meer afbeeldingen)
Beste prijs kwaliteit verhouding: Stiga Royal Pro Carbon Beste prijs kwaliteit verhouding: Stiga Royal Pro Carbon(bekijk meer afbeeldingen)

Top kwaliteit spin: Killerspin JET 800 Speed N1
Killerspin jet 800 tafeltennisbat(bekijk meer afbeeldingen)

Meest gebalanceerde tafeltennisbatje: Stiga Cougar
Meest gebalanceerde tafeltennisbatje: Stiga Cougar(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope tafeltennisbatje: Palio Expert 3
Palio Expert 2 tafeltennisbatje(bekijk meer afbeeldingen)

Beste lichtgewicht tafeltennisbatje: STIGA Competition
Stiga competition batje(bekijk meer afbeeldingen)

Beste controle: Killerspin JET 600
Killerspin Jet 600 batje voor tafeltennis(bekijk meer afbeeldingen)

Beste tafeltennisbatje voor beginners: STIGA Merope
Stiga Merope tafeltennisbat(bekijk meer afbeeldingen)

Hoe moet je een tafeltennisbatje kiezen?

Je kunt het duurste batje kopen, maar als het niet past in je speelstijl of het huidige ervaringsniveau, heb je gewoon veel geld verspild voor niets.

De belangrijkste factor bij het kiezen van een batje is weten wat voor soort speler je bent.

Dit alleen al maakt je keuze honderd keer eenvoudiger. Vervolgens moet je begrijpen hoe een racket is geconstrueerd en hoe elke eigenschap of materiaalkeuze van invloed is op de algehele snelheid, spin en controle.

We zullen elk van deze concepten een voor een bespreken.

Type tafeltennis speler

Het ervaringsniveau bepaalt het beste batje waarmee je in het snelste tempo kunt verbeteren. Omdat je de beste pingpongbatje wilt vinden, ga ik ervan uit dat je meer games wilt winnen en snel wilt verbeteren. Wie niet?

Als je een beginner bent, wil je een paddle kopen waarmee je de bal consequent op tafel kunt krijgen. In dit stadium wil je werken aan je grondbeginselen en correcte slag-mechanica ontwikkelen. Snelheid en spin hebben momenteel geen prioriteit. Daar is later voldoende tijd voor.

Als amateur of gevorderde speler kun je alle verschillende bewegingen en technieken uitvoeren met voldoende vaardigheden zodat je gemakkelijk spellen kunt winnen.

Nu zijn snelheid en spin cruciaal. Een gemiddelde speler moet proberen een tafeltennisbatje te kopen met ratings die zo hoog mogelijk zijn, terwijl gevorderde spelers een stap meer moeten zetten en het beste kopen dat ze zich kunnen veroorloven.

Op dit niveau heb je ook een speelstijl ontwikkeld:

Racketonderdelen en hoe deze van invloed zijn op snelheid, spin en controle

Er zijn twee hoofdonderdelen die een batje vormen:

Blad en handvat

Het blad is meestal opgebouwd uit 5 tot 9 lagen hout en kan andere soorten materialen bevatten, zoals carbon of titaniumkoolstof.

Afhankelijk van het aantal lagen (meer staat gelijk aan stijver) en de gebruikte materialen (carbon maakt het blad steviger en houdt het zeer licht) kan het blad flexibel of stijf zijn.

Een stijf blad zal de meeste energie van de slag naar de bal overbrengen en het zal resulteren in een sneller racket. Aan de andere kant absorbeert een flexibeler handvat een deel van de energie en zorgt ervoor dat de bal trager wordt.

Het handvat kan van 3 soorten zijn:

  1. uitlopend
  2. anatomisch
  3. recht

Een uitlopende greep is aan de onderkant dikker om te voorkomen dat de paddle uit je hand glijdt. Het is veruit de meest populaire.

De anatomische is breder in het midden om in de vorm van je handpalm te passen en de rechte heeft dezelfde breedte van boven naar beneden.

Als je niet zeker weet voor wie je moet kiezen, probeer dan een paar verschillende handvatten in de winkels of bij je vrienden of ga met het uitlopende handvat.

Je training thuis voortzetten? Dit zijn de beste tafeltennistafels in jouw budget

Rubber en spons

Afhankelijk van de kleverigheid van het rubber en de dikte van de spons, zul je meer of minder spin op de bal kunnen zetten.

De zachtheid en kleverigheid van het rubber worden bepaald door de gebruikte technologie en de verschillende behandelingen die worden toegepast wanneer ze worden vervaardigd.

Een zachter rubber houdt de bal meer vast (dwell-tijd) waardoor hij meer spin krijgt. Een stickier rubber zal uiteraard ook meer spin op de bal zetten.

Hier is een uitgebreid artikel over soorten rubbers voor verdedigende slagen.

Snelheid, spin en controle

Alle bovengenoemde kenmerken geven het batje verschillende hoeveelheden snelheid, spin en controle. Hier zijn enkele nuttige dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van je paddle:

Snelheid

Deze is vrij eenvoudig, het verwijst naar de maximale snelheid die je de bal kunt meegeven. Wat echter niet voor de hand liggend is, is dat als je een upgrade uitvoert naar een snellere paddle, je minder energie zult moeten gebruiken om de bal dezelfde snelheid te geven als voorheen.

Als je vanaf een goedkoper batje komt, zal het verschil enorm zijn.

Spin

Het vermogen van de paddle om een ​​goede hoeveelheid spin te genereren, wordt meestal bepaald door de kwaliteit van het rubber (het gewicht van het racket speelt ook een ondergeschikte rol).

Hoe plakkeriger en zachter, hoe meer spin je de bal mee zal kunnen geven.

Hoewel snelheid alleen cruciaal is voor aanvallende spelers, is spin belangrijk voor de meeste typen spelers. Aanvallende spelers vertrouwen erop om sneller forehand-loops uit te voeren, terwijl verdedigende spelers het nodig hebben om enorme hoeveelheden backspin te veroorzaken bij het slicen van de bal.

Controle

Controle is een combinatie van de andere twee elementen. Een snellere of spin-gericht batje geeft je minder ruimte voor fouten waardoor de controle verloren gaat.

Dit kenmerk vertelt je ook hoe consistent en nauwkeurig je aannames zijn.

Beginners moeten streven naar een tragere, meer regelbare paddle, terwijl amateur en gevorderden kunnen kiezen voor krachtiger rackets. Maar uiteindelijk kan de controle, in tegenstelling tot snelheid en spin, worden verbeterd door de vaardigheden van spelers.

Maak je dus geen zorgen als het racket in het begin een beetje moeilijk te besturen is.

Nu je weet wat een batjegeweldig maakt, zijn hier de beste tafeltennisbatjes die je op dit moment kunt krijgen.

Bekijk de attributen in de tabel en maak je keuze. Veel geluk en veel plezier bij het domineren van je tegenstanders!

Top 8 beste tafeltennisbatjes

Beste snelheid en spin: Donic Schildkröt Carbotec 7000 Attack+

Een van de duurdere batjes op deze lijst. Deze heeft echt alles. Ongelooflijke snelheid en enorme spin, terwijl het zeer nauwkeurig en consistent is.

Het is essentieel om te begrijpen dat dit niet je typische vooraf gemaakt batje is. Hij heeft onderdelen van zeer hoge kwaliteit. Dit is eigenlijk een op maat gemaakt racket dat je niet hoeft te lijmen.

Het is overbodig te zeggen dat dit een product is dat gericht is op gevorderde intermediaire spelers. Vooral voor degenen die zich richten op aanvallend spel.

Het is geweldig voor het in een lus leggen van de bal van midden tot veraf en nog beter voor vooruit lopen en smashen.

Vanwege de grote snelheidsprong, duurt het een tijdje om eraan te wennen, vooral als je een upgrade uitvoert van een batje van 50 euro.

Deze Donic Carbotech heeft veruit de meeste snelheid en spin op deze lijst. Het maakt gebruik van zeer hoogwaardige onderdelen die samenvloeien om een ​​zeer performant racket te produceren.

Hier kun je hem zien:

Dus waarom is dit niet onze eerste plaats waar je het vraagt? Nou, het zou zo zijn geweest als niet voor de prijs. Dit is een zeer duur stuk vakmanschap dat zijn prijs niet volledig rechtvaardigt.

Natuurlijk, als je het absoluut beste tafeltennisbatje wilt en je denkt dat je de enorme kracht aankan, ga je gang en haal je dit.

Het is absoluut een van de beste die er zijn. Overweeg anders de onderstaande, omdat ze een veel betere prijs / prestatieverhouding hebben.

Check de laatste prijs hier

Beste prijs kwaliteit verhouding: Stiga Royal Pro Carbon

Dit is de beste pingpongpeddel die je nu kunt krijgen voor het geld. We kozen voor de Carbon Royal Pro omdat het een zeer vergelijkbare prestatie heeft als de JET 800, maar een stuk minder kost.

Het is een erg snel racket en kan meer dan genoeg spin genereren.

Als het beste aanbod van STIGA in de voorgemaakte categorie, kun je er zeker van zijn dat het de nieuwste productietechnologieën gebruikt.

Je kunt voelen dat dit een product van zeer hoge kwaliteit is vanaf het moment dat je het batje voor het eerst oppakt.

Het blad is opgebouwd uit 5 lagen balsahout en 2 koolstofatomen waardoor het een zeer stijve peddel is.

Dit geeft de Pro Carbon veel vermogen zonder aan precisie in te boeten. Spelers die merken dat ze de bal van midden tot ver raken, halen er het maximale uit.

Je kunt niet veel kracht en veel controle hebben. Je kiest of snelheid en oefent om je nauwkeurigheid te verbeteren of je offert macht ten gunste van meer controle.

Dit gezegd hebbende, de zwakte van de Carbon is dat het enige tijd zal kosten om aan de verhoogde snelheid te wennen.

Als je een intermediaire speler bent en je voelt dat je niet meer uit je huidige racket kunt halen, dan is de STIGA Royal Carbon een prachtige paddle om naar te upgraden.

Hier is Pingpongruler met zijn review:

Na een korte aanpassingsperiode zou je moeten merken dat je spel verbetert. Je zult moeite hebben om zoveel prestaties te vinden die in deze prijsklasse in een paddle zijn verpakt.

Check de laatste prijs

Top kwaliteit spin: Killerspin JET 800 Speed N1

Dit is onze tweede beste keuze voor de beste pingpongpeddel die je nu kunt krijgen. Het is het beste voorgemonteerde racket uit de selectie van Killerspin en heeft veel spin en kracht.

De Jet 800 is opgebouwd uit 7 lagen hout en 2 uit koolstof. Deze blend geeft het blad veel stijfheid terwijl het gewicht laag blijft. Zoals je weet is stijfheid gelijk aan kracht, en dit racket heeft er veel van.

Gecombineerd met het Nitrix-4z-rubber helpt het je om explosieve slagen te maken zonder afbreuk te doen aan de nauwkeurigheid.

Als je merkt dat je de bal van verder weg raakt, dan zul je zeker van dit racket houden.

Het racket produceert ook een waanzinnige hoeveelheid spin. Ze noemen het niet voor niets Killerspin.

Het kleverige oppervlak maakt het dienen van een nachtmerrie voor je tegenstanders en die lange afstand forehand loops zullen in principe zichzelf uitvoeren.

De Killerspin JET 800 is een uitstekend racket. Het pakt een enorme hoeveelheid kracht en de spin is niet van deze wereld.

Als het niet voor de prijs was, zou dit zeker onze eerste keuze zijn. Hoewel het niet de duurste peddel op deze lijst is, is het nog steeds een beetje prijzig.

Het is sneller dan onze nummer één, maar met bijna het dubbele van de kosten. Als je dit niet erg vindt, is het krijgen van de JET 800 een geweldig racket dat je zeker meer games zal helpen winnen.

Check de prijzen hier

Meest gebalanceerde tafeltennisbatje: Stiga Cougar

Onze derde plaats gaat naar de STIGA Evolution. Het heeft de beste controle / snelheidsverhouding op de lijst en heeft een zeer betaalbare prijs.

Controle speelt een cruciale rol in het tafeltennisspel. De bal kunnen sturen waar je wilt, zullen vaak beslissen of je wint of verliest. Gelukkig heeft de Evolutie zulke problemen niet.

Van de top vijf STIGA-paddles, deze was absoluut ontworpen voor besturing.

Het is gemaakt van 6 lagen licht hout en maakt gebruik van de verschillende productietechnologieën van STIGA die de paddle veel kracht geven en een grotere sweetspot voor meer nauwkeurigheid.

Het verschil zou onmiddellijk merkbaar moeten zijn, omdat je veel meer ballen op het oppervlak van de tafel zult landen.

Het wordt het best gebruikt door spelers die hun slagtechniek willen verbeteren en een beetje meer ruimte willen voor fouten.

De STIGA Evolution is misschien wel het beste racket voor verdedigende spelers die graag dichter bij de tafel spelen.

Zijn lichte gewicht en uitstekende controle geven je een groot voordeel bij het duwen of blokkeren van de bal over het net.

Hoewel dit niet het meest krachtige racket is, is het ook geen flauw idee. Als je van een goedkopere paddle komt, lijkt de snelheid in eerste instantie oncontroleerbaar.

Maar zoals met alle dingen in het leven, als je oefent, word je beter.

Gezien de prestaties die dit batje je geeft en tegen welke prijs, is het redelijk om te zeggen dat deze het geld meer dan waard is.

Check de prijzen hier op Amazon

Beste goedkope tafeltennisbatje: Palio Expert 3

Hier hebben we een keuze voor de gevorderde beginner. In tegenstelling tot goedkopere, lagere kwaliteit rackets, is de Palio Expert een batje die voldoende vermogen geeft om spin te genereren.

Hierdoor en van zijn behoorlijke snelheid, zal het je helpen om sneller te verbeteren.

Wat deze paddle speciaal maakt, is dat het premium Chinese rubbers gebruikt. De Palio CJ8000-rubbers zijn erg plakkerig en zorgen ervoor dat enorme hoeveelheden spin kunnen worden gegenereerd.

Ze zijn op maat gemaakt en kunnen afzonderlijk worden gekocht, zodat je elke rubberzijde kunt vervangen wanneer ze versleten zijn.

De Palio Expert biedt een goede balans tussen snelheid en controle. Het heeft genoeg kracht om de bal moeiteloos naar de andere kant te sturen terwijl je veel veiligheid in je schoten hebt.

Dit is een geweldige peddel om te krijgen als je serieus bent over het spel en snel beter wilt worden.

Het racket wordt zonder extra kosten geleverd in een draagtas en helpt je om het stofvrij te houden, zodat het zijn vermogen behoudt om spin te produceren.

De Palio Expert is te koop bij Amazon

Beste lichtgewicht tafeltennisbatje: STIGA Competition

De laatste optie voor beginners op onze lijst, de STIGA competition, is een racket dat zich concentreert op besturing en voornamelijk bedoeld is voor verdedigende spelers.

Het belangrijkste verkoopargument is het gewicht. Gemaakt van 6 lagen licht hout en met behulp van de technologie van Crystal Tech en Tube, slaagde STIGA er in om een ​​peddel te produceren die slechts 140 g weegt.

Ik hoef je niet te vertellen hoe blij de spelers zijn die dichter bij de tafel spelen.

Hoewel het rubber niet de beste is die er is, is het goed genoeg om een ​​behoorlijke hoeveelheid spin te genereren voor serveren. Het rubber van de toekomst is ontworpen met controle in gedachten.

Het is niet reactief op binnenkomende spin, waardoor je veel meer ballen naar het oppervlak van de tafel terug kunt brengen.

De Competition gebruikt veel technologieën die ook worden gebruikt in de duurdere producten in de selectie van STIGA, dus u kunt er zeker van zijn dat deze paddle een zeer goede bouwkwaliteit heeft.

Net als de andere twee rackets, is dit geen snelle peddel. Het is een geweldige peddel om het spel te leren terwijl je niet veel geld uitgeeft aan apparatuur.

De Stiga Competition is hier te koop bij Decathlon

Beste controle: Killerspin JET 600

Dit is een geweldige keuze voor beginnende spelers. Het is iets sneller dan de STIGA Apex, maar het slaagt er wel in om een ​​goed niveau van controle te behouden.

Je spel zal zeker verbeteren na het spelen van een paar wedstrijden met dit batje.

Een van de belangrijkste voordelen van de JET 600 is dat hij hetzelfde rubber gebruikt als het duurdere aanbod van Killerspin.

De goedgekeurde ITTF Nitrx-4Z-rubber is een beest als het gaat om spin. Forehand-lussen zullen veel eenvoudiger uit te voeren zijn en je services zullen veel moeilijker terug te keren zijn.

Het enige ding dat deze peddel echter mist, is snelheid. Omdat het slechts 5 lagen van mindere kwaliteit hout heeft, zal het blad behoorlijk flexibel zijn en dus veel van de energie van de bal absorberen.

De paddle doet wat het moest doen, en dat is om je een geweldig spinvermogen en een zeer hoge mate van controle te geven.

Beginners, vooral degenen met een verdedigende stijl, zullen dit racket erg leuk vinden. Het is een goede keuze voor deze etappe tijdens je tafeltennisreis.

Na een paar maanden oefenen moet je klaar zijn om af te studeren naar een snellere optie zoals de JET 800 of de DHS Hurricane II, die beide op deze lijst staan.

De Killerspin is hier te koop bij Amazon

Beste tafeltennisbatje voor beginners: STIGA Merope

De eerste op onze lijst en degene die de minste prestaties biedt, is de STIGA Merope. Dit racket heeft onze lijst gehaald omdat het enorm veel waarde biedt voor zijn prijs.

Het is misschien wel het beste batje om als een complete beginner te kopen, omdat het gemakkelijk de goedkope houten batjes overtreft die je meestal bij de tafel tegenkomt.

Het is slechts gemaakt van 5 lagen licht triplex en is een van de lichtste batjes op de markt. Met een gewicht van slechts 149 gram kun je wedstrijd na wedstrijd spelen zonder het zelfs maar in je hand te voelen.

Met de WRB-technologie van STIGA worden je aannames sneller en land je de bal met een betere precisie op de tafel.

Als je van een nog goedkopere paddle komt, zal de spin die je kunt genereren krankzinnig lijken. Maar wees gerust, je zult er na een paar wedstrijden aan wennen.

Als je op zoek bent naar een geweldige, betaalbare pingpongpeddel om je te helpen snel te verbeteren, dan is het kiezen van de Merope een goed idee.

De grootste fout die een beginnende speler kan maken, is om snel een snelle peddel te kopen. In het begin is het van cruciaal belang om een ​​betere precisie in je opnamen te krijgen en de juiste slagmechanica te ontwikkelen.

Omdat het een trage en controleerbare paddle is, kun je met de Merope precies dat doen.

De Stiga Merope is hier te koop bij Bol.com

Conclusie

Dit waren de beste 9 tafeltennisbatjes die je vandaag kunt kopen. Sommigen zullen het beste zijn voor beginners, anderen zullen beter zijn voor gemiddelde of gevorderde spelers.

Er zijn dure, krachtige batjes en er zijn betaalbare die enorme snelheids- en spin mogelijkheden bieden. Ongeacht wat je zoekt, er staat een batje voor je bij op deze lijst.

Ook into squash? Lees onze tips om jouw beste squash racket te vinden