Beste tafeltennisbatje binnen elk budget: Top 8 beoordeeld

door Joost Nusselder | Geupdate op:  12 juli 2021

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Het spelen met een tafeltennisbatje dat bij je spel past kan het verschil maken tussen winst en verlies.

Ik weet dat je op een gegeven moment waarschijnlijk je eigen rubbers op je eigen batje zal gaan plakken, maar de afgelopen jaren is de kant-en-klare tafeltennis-markt enorm gegroeid.

Een goed moment om eens stil te staan bij de top merken, dus ik heb de beste tafeltennis-batjes beoordeeld, of je nu een beginner, gevorderde, verdedigende of aanvallende speler bent.

beste tafeltennis batjes beoordeeld

In deze gids leer je wat de belangrijkste dingen zijn die je in overweging moet nemen bij het kiezen van een batje, zodat je de beste kunt kiezen die past bij jouw type spel.

Deze Donic Schildkröt Carbotec 7000 is de topkeuze vanwege de speed en spin die je ermee kunt geven. De balcontrole is echter iets lastiger, waardoor hij meer geschikt is voor gevorderde spelers. Maar ben je al een gevorderde of semi-prof speler, of ben je op weg om die volgende stap te zetten, dan is het een van de beste kant en klare batjes die je op dit moment kunt kiezen.

Wanneer je van een minder goed batje overstapt naar ineens een goed model als deze Donic, dan zul je ineens een hele grote sprong vooruit kunnen maken,  een batje als deze kan je ineens zoveel meer snelheid en spin geven dan je normaliter gewend bent.

Als je wilt weten wat je met de juiste spin op je batje als de Donic Carbotec kunt doen, bekijk dan deze services:

Maar er zijn meer batjes en het maakt niet uit of je een aanvallende speler, blocker of chopper bent, er is een batje voor elk type speler op deze lijst.

Hier is de top 8 in een snel overzicht, daarna zal ik nog dieper ingaan op elk van deze opties:

Merk batje Afbeeldingen
Beste snelheid en spin: Donic Schildkröt Carbotec 7000 Attack+ Donic Carbotech tafeltennis batje(bekijk meer afbeeldingen)
Beste prijs kwaliteit verhouding: Stiga Royal Carbon 5 stars Beste prijs kwaliteit verhouding: Stiga Royal Pro Carbon(bekijk meer afbeeldingen)
Top kwaliteit spin: Killerspin JET 800 Speed N1 Killerspin jet 800 tafeltennisbat(bekijk meer afbeeldingen)
Meest gebalanceerde tafeltennisbatje: Stiga Carbon + Meest gebalanceerde tafeltennisbatje: Stiga Pro Carbon +(bekijk meer afbeeldingen)
Beste budget tafeltennisbatje: Palio Expert 3 Palio Expert 2 tafeltennisbatje(bekijk meer afbeeldingen)
Beste lichtgewicht tafeltennisbatje: STIGA 5 Star Flexure

Beste lichtgewicht tafeltennisbatje: STIGA 5 Star Flexure

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste controle: Killerspin JET 600 Killerspin Jet 600 batje voor tafeltennis(bekijk meer afbeeldingen)
Beste tafeltennisbatje voor beginners: Stiga Merope Stiga Merope tafeltennisbat(bekijk meer afbeeldingen)

Hoe moet je een tafeltennisbatje kiezen?

Je kunt het duurste batje kopen, maar als het niet past in je speelstijl of  bij je huidige ervaringsniveau, heb je gewoon veel geld verspild voor niets.

De belangrijkste factor bij het kiezen van goede tafeltennisbatjes is weten wat voor soort speler je bent.

  • Ben je een beginner of een amateurspeler?
  • Aanvallende speler of verdedigend?

Dit alleen al maakt je keuze honderd keer eenvoudiger. Vervolgens moet je begrijpen hoe een racket is geconstrueerd en hoe elke eigenschap of materiaalkeuze van invloed is op de algehele snelheid, spin en controle.

We zullen elk van deze concepten een voor een bespreken.

Type tafeltennis speler

Het ervaringsniveau bepaalt met welk batje je je zo snel mogelijk kunt verbeteren. Omdat je het beste pingpongbatje wil vinden, ga ik ervan uit dat je meer games wil winnen en snel wil verbeteren. Wie niet?

Het niveau van de tafeltennisbatjes wordt aangegeven in 2 tot 6 sterren. Hoe hoger het aantal sterren, des te meer effect en snelheid het balletje kan krijgen.

Recreatieve spelers hebben geen batje nodig met meer dan 4 sterren. Deze batjes (tot 4 sterren), geven voldoende controle om lange rally’s te kunnen spelen.

Als je een beginner bent, wil je een batje kopen waarmee je de bal consequent op tafel kunt krijgen. In dit stadium wil je werken aan je grondbeginselen en een correcte slagtechniek ontwikkelen.

Snelheid en spin hebben momenteel geen prioriteit. Daar is later voldoende tijd voor.

Club en wedstrijdspelers kunnen hun tafeltennisbatje kiezen vanaf 5 of 6 sterren. Deze batjes zorgen ervoor dat je meer effecten en snelheid meegeeft aan het balletje.

De echt ervaren club en wedstrijdspelers vinden losse frames/houtjes en rubbers waarschijnlijk fijner. Ze stellen hun eigen batje samen.

Als amateur of gevorderde speler kun je alle verschillende bewegingen en technieken uitvoeren, met voldoende vaardigheden kan je gemakkelijk winnen.

Nu zijn snelheid en spin zeker cruciaal.

Een gemiddelde speler moet proberen een tafeltennisbatje te kopen met ratings die zo hoog mogelijk zijn, terwijl gevorderde spelers een stap verder moeten gaan en het beste kopen dat ze zich kunnen veroorloven.

Op dit niveau heb je ook al een speelstijl ontwikkeld:

  • Als je merkt dat je veel aanvalt of de bal verder van de tafel raakt, dan zul je profiteren van een zwaarder en sneller batje.
  • Aan de andere kant, als je defensiever wilt spelen, de schoten van je tegenstander wil blocken of de bal wilt slicen, dan is een lichter, langzamer en meer controleerbaar batje het beste.

Bat onderdelen en hoe deze van invloed zijn op snelheid, spin en controle

Er zijn twee hoofdonderdelen die een batje vormen:

  • het blad (het houten gedeelte, dat ook het handvat omvat)
  • en het rubber (inclusief de spons).

Blad en handvat

Het blad is meestal opgebouwd uit 5 tot 9 lagen hout en kan andere soorten materialen bevatten, zoals carbon of titaniumkoolstof.

Afhankelijk van het aantal lagen (meer lagen staat gelijk aan stugger) en de gebruikte materialen (carbon maakt het blad steviger en houdt het zeer licht) kan het blad flexibel of stug zijn.

Een stug blad zal de meeste energie van de slag naar de bal overbrengen en dat zal resulteren in een sneller racket.

Aan de andere kant absorbeert een flexibeler handvat een deel van de energie en zorgt ervoor dat de bal trager wordt.

Het handvat kan van 3 soorten zijn:

  1. flared
  2. anatomisch
  3. recht

Een uitlopende greep is aan de onderkant dikker om te voorkomen dat het batje, ook peddel genoemd, uit je hand glijdt. Het is veruit de meest populaire.

De anatomische is breder in het midden om in de vorm van je handpalm te passen en de rechte, heeft dezelfde breedte van boven naar beneden.

Als je niet zeker weet voor welke je moet kiezen, probeer dan een paar verschillende handvatten in de winkels of bij je vrienden thuis, of ga anders voor degene met het uitlopende handvat.

Je training thuis voortzetten? Dit zijn de beste tafeltennistafels in jouw budget

Rubber en spons

Afhankelijk van de kleverigheid van het rubber en de dikte van de spons, zul je meer of minder spin op de bal kunnen zetten.

De zachtheid en kleverigheid van het rubber worden bepaald door de gebruikte technologie en de verschillende behandelingen die worden toegepast wanneer ze worden vervaardigd.

Een zachter rubber houdt de bal meer vast (dwell-tijd) waardoor hij meer spin krijgt. Een stickier, oftewel plakkerig rubber zal uiteraard ook meer spin op de bal zetten.

Hier is een uitgebreid artikel over soorten rubbers voor verdedigende slagen.

Snelheid, spin en controle

Alle bovengenoemde kenmerken geven het batje verschillende hoeveelheden snelheid, spin en controle. Hier zijn enkele nuttige dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van je peddel:

Snelheid

Dat is vrij eenvoudig, het verwijst naar de maximale snelheid die je de bal kunt meegeven.

Als je een betere en snellere peddel aanschaft, betekent dit natuurlijk niet dat je minder energie in je slag moet stoppen dan voorheen.

Je zal het verschil met je oude batje enorm voelen.

De meeste fabrikanten geven hun batje een speed rating: een batje voor een aanvallende speler heeft een speed-rating van meer dan 80.

Een batje voor de voorzichtigere, verdedigende speler heeft bijvoorbeeld een speed rating van 60 of minder.

Je moet dus altijd een keuze maken tussen snelheid en controle, of juist voor  balans.

Beginnende spelers kunnen beter een langzaam batje met een speedrating van 60 of minder kopen, zodat ze minder fouten maken.

Spin

Het vermogen van de peddel om een ​​goede hoeveelheid spin te genereren, wordt meestal bepaald door de kwaliteit van het rubber (het gewicht van het racket speelt ook, zij het een wat meer ondergeschikte, rol).

Hoe plakkeriger en zachter, hoe meer spin je de bal mee zal kunnen geven.

Hoewel snelheid alleen cruciaal is voor aanvallende spelers, is spin belangrijk voor alle type spelers.

Aanvallende spelers vertrouwen erop om sneller forehand-loops uit te voeren, terwijl verdedigende spelers het nodig hebben om enorme hoeveelheden backspin te veroorzaken bij het slicen van de bal.

Controle

Controle is een combinatie van de spin en de snelheid. 

Beginners moeten streven naar een tragere, meer regelbare peddel, terwijl amateurs en gevorderden kunnen kiezen voor krachtigere peddels.

Maar uiteindelijk kan de controle, in tegenstelling tot snelheid en spin, worden verbeterd door de vaardigheden van spelers.

Maak je dus geen zorgen als het batje in het begin een beetje moeilijk te besturen is.

Nu je weet wat een batje oftewel peddel geweldig maakt, zijn hier de beste die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Top 8 beste tafeltennisbatjes

Beste snelheid en spin: Donic Schildkröt Carbotec 7000 Attack+

Een van de duurdere batjes op deze lijst. Deze heeft echt alles. Ongelooflijke snelheid en enorme spin, terwijl hij zeer nauwkeurig en consistent is.

Het is essentieel om te begrijpen dat dit niet een typisch doorsnee batje is. Hij bezit onderdelen van zeer hoge kwaliteit. Dit is eigenlijk een op maat gemaakt batje. 

Het is overbodig te zeggen dat dit een product is dat gemaakt is voor gevorderde spelers. Vooral voor degenen die zich richten op aanvallend spel.

Hij is geweldig voor het ‘in een lus’ leggen van de bal vanaf het midden en nog beter om mee te smashen.

Vanwege de grote snelheidsprong die je zal maken met dit batje, duurt het een tijdje om eraan te wennen. 

Deze Donic Carbotech heeft veruit de meeste snelheid en spin, vergeleken met de andere batjes op deze lijst. Er werd gebruik gemaakt van zeer hoogwaardige onderdelen die samenvloeien om een ​​high performance peddel te produceren.

Hier kun je hem zien:

Je vraagt je nu waarschijnlijk af waarom deze niet onze nummer 1 prijs/ kwaliteit is geworden? Nou, dat komt door zijn hoge prijs. Dit is een zeer duur stuk vakmanschap, dat zijn prijs niet compleet rechtvaardigt.

Natuurlijk, als je absoluut het beste tafeltennisbatje wil en je denkt dat je de enorme kracht aankan, ga je gang dan en schaf hem aan.

Het is absoluut een van de beste die er te krijgen is. Overweeg anders het batje hieronder, de Stiga royal pro carbon, deze heeft een veel betere prijs / prestatieverhouding. 

Check de laatste prijs hier

Beste prijs kwaliteit verhouding: Stiga Royal Carbon 5-stars

Dit is de beste pingpongpeddel die je nu kunt krijgen voor het geld. We kozen voor de Carbon Royal Pro omdat het een zeer vergelijkbare prestatie heeft als de JET 800, maar een stuk minder kost.

Het is een erg snel racket en kan meer dan genoeg spin genereren.

Het beste aanbod van STIGA, je kan er zeker van zijn dat de nieuwste productietechnologieën gebruikt zijn.

Je kunt voelen dat dit een product van zeer hoge kwaliteit is vanaf het moment dat je het batje voor het eerst oppakt.

Het blad is opgebouwd uit 5 lagen balsahout en 2 koolstofatomen waardoor het een zeer stugge peddel is.

Dit geeft de Pro Carbon veel vermogen zonder aan precisie in te boeten. Spelers die merken dat ze de bal van midden tot ver raken, halen er het maximale uit.

Je kunt niet veel kracht en veel controle hebben. Je kiest of snelheid en oefent om je nauwkeurigheid te verbeteren of je offert kracht op ten gunste van meer controle.

Dit gezegd hebbende, de zwakte van de Carbon is dat het enige tijd zal kosten om aan de verhoogde snelheid te wennen.

Als je een gemiddelde speler bent en je voelt dat je niet meer uit je huidige racket kunt halen, dan is de STIGA Royal Carbon een prachtige peddel om naar te upgraden.

Hier is Pingpongruler met zijn review:

Na een korte aanpassingsperiode zou je moeten merken dat je spel verbetert. 

Check de laatste prijs

Top kwaliteit spin: Killerspin JET 800 Speed N1

Dit is onze tweede beste keuze voor de beste pingpongpeddel die je nu kunt krijgen. Het is het beste voorgemonteerde racket uit de selectie van Killerspin en heeft veel spin en kracht.

De Jet 800 is opgebouwd uit 7 lagen hout en uit 2 lagen koolstof. Deze blend geeft het blad veel stugheid terwijl het gewicht laag blijft. Zoals je weet is stugheid gelijk aan kracht, en dit racket heeft er veel van.

Gecombineerd met het Nitrix-4z-rubber helpt het je om explosieve slagen te maken zonder afbreuk te doen aan de nauwkeurigheid.

Als je merkt dat je de bal van verder weg raakt, dan zul je zeker van dit racket houden.

Het batje produceert ook een waanzinnige hoeveelheid spin. Ze noemen het niet voor niets de Killerspin.

Het kleverige oppervlak maakt jouw opslag een nachtmerrie voor je tegenstanders. De lange afstand forehand loops komen vanzelf.

De Killerspin JET 800 is een uitstekend batje. Hij heeft een enorme hoeveelheid kracht en de spin is niet van deze wereld.

Als we de prijs buiten beschouwing zouden laten, zou dit zeker onze eerste keuze zijn. Hoewel het niet de duurste peddel op deze lijst is, is hij nog steeds redelijk prijzig.

Hij is sneller dan onze nummer één, maar kost bijna het dubbele. Als je dit niet erg vindt, is het aanschaffen van de JET 800 een geweldige keuze, die je zeker meer games zal helpen winnen.

Check de prijzen hier

Meest gebalanceerde tafeltennisbatje: Stiga Pro Carbon +

Onze derde plaats gaat naar de STIGA Pro Carbon +. Het heeft de beste controle / snelheidsverhouding op de lijst maar heeft niet de meest betaalbare prijs.

Controle speelt een cruciale rol in het tafeltennisspel. De bal kunnen sturen waar je wil, zal vaak beslissen of je wint of verliest. Gelukkig geeft de Evolution je maximale balcontrole.

Van de top vijf STIGA-paddles, was deze absoluut ontworpen voor het nauwkeurig richten van de bal.

Hij is gemaakt van 6 lagen licht hout en maakt gebruik van verschillende productietechnologieën van STIGA die het batje veel kracht geven en een grotere ‘sweetspot’ (het beste raakpunt) voor meer nauwkeurigheid.

Het verschil zou onmiddellijk merkbaar moeten zijn, omdat je veel meer ballen op het tafeloppervlak zal laten landen.

Hij is het meest geschikt voor spelers die hun slagtechniek willen verbeteren en een beetje meer ruimte willen.

De STIGA Pro Carbon + is misschien wel het beste batje voor verdedigende spelers die graag dichter bij de tafel spelen.

Zijn lichte gewicht en uitstekende controle geven je een groot voordeel bij het duwen of blokkeren van de bal over het net.

Hoewel dit niet het meest krachtige batje is, is het zeker geen flauw batje. Als je van een goedkoper batje komt, lijkt de snelheid in eerste instantie oncontroleerbaar.

Maar zoals met alle dingen in het leven, oefening baart kunst.

Gezien de prestaties die dit batje je levert en de prijs, is het redelijk om te zeggen dat hij het geld meer dan waard is.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste budget tafeltennisbatje: Palio Expert 3

Hier hebben we een keuze voor de gevorderde beginner. In tegenstelling tot goedkopere, lagere kwaliteit rackets, is de Palio Expert een batje die voldoende vermogen geeft om spin te genereren.

Mede door de spin en zijn behoorlijke snelheid, zal hij je helpen om jezelf snel te verbeteren.

Wat dit batje speciaal maakt, is dat er premium Chinees rubber is gebruikt. Het Palio CJ8000-rubber is erg plakkerig en zorgt ervoor dat enorme spin hoeveelheden kunnen worden gegenereerd.

De rubbers zijn op maat gemaakt en kunnen afzonderlijk worden gekocht, zodat je elke rubberzijde kunt vervangen wanneer ze versleten zijn.

De Palio Expert biedt een goede balans tussen snelheid en controle. Hij heeft genoeg kracht om de bal moeiteloos naar de andere kant te sturen terwijl je veel veiligheid in je slagen hebt.

Dit is een geweldige peddel om te krijgen als je serieus bent en snel beter wilt worden.

Het batje wordt zonder extra kosten geleverd in een draagtas, die je helpt hem stofvrij te houden, zodat het zijn vermogen behoudt om spin te produceren.

De Palio Expert is hier te koop

Beste lichtgewicht tafeltennisbatje: STIGA 5 Star Flexure

De laatste optie voor beginners op onze lijst, de STIGA competition, is een peddel die zich concentreert op besturing en voornamelijk bedoeld is voor verdedigende spelers.

Het belangrijkste verkoopargument is het gewicht.

Gemaakt van 6 lagen licht hout en met behulp van de technologie van Crystal Tech en Tube, slaagde STIGA er in om een ​​peddel te produceren die slechts 140 g weegt.

Ik hoef je niet te vertellen, hoe blij spelers die dichter bij de tafel spelen hiermee zijn.

Hoewel het rubber niet van de beste kwaliteit is, is het goed genoeg om een ​​behoorlijke hoeveelheid spin te genereren voor het serveren. 

Hij reageert niet zo soepel op binnenkomende spin, waardoor je veel meer ballen op het tafeloppervlak terug kunt spelen.

De Flexure gebruikt veel technologieën die ook worden gebruikt in de duurdere producten in de selectie van STIGA, dus je kunt er zeker van zijn dat dit batje een zeer goede bouwkwaliteit heeft.

Net als de andere twee , is dit geen snel batje. Het is een geweldige peddel om het spel te leren terwijl je niet veel geld uitgeeft.

De Stiga Flexure is hier te koop

Beste controle: Killerspin JET 600

Dit is een geweldige keuze voor beginnende spelers. Hij is iets sneller dan de STIGA Apex, maar het slaagt er wel in om een ​​goed niveau van controle te behouden.

Je spel zal zeker verbeteren na het spelen van een paar wedstrijden met dit batje.

Een van de belangrijkste voordelen van de JET 600 is dat hetzelfde rubber gebruikt is als bij de duurdere versie van Killerspin.

Het goedgekeurde ITTF Nitrx-4Z-rubber is een topper als het gaat om spin. Forehand-lussen zullen veel eenvoudiger uit te voeren zijn en je services zullen veel moeilijker terug te slaan zijn voor je tegenstander.

Het enige ding dat deze peddel echter mist, is snelheid. Omdat het slechts 5 lagen van mindere kwaliteit hout heeft, zal het blad behoorlijk flexibel zijn en dus veel van de energie van de bal absorberen.

De peddel geeft je wel een geweldig spinvermogen en een zeer hoge mate van controle.

Beginners, vooral degenen met een verdedigende stijl, zullen dit racket erg leuk vinden. Het is een goede keuze voor deze etappe tijdens je tafeltennisreis.

Na een paar maanden oefenen moet je klaar zijn om verder te gaan naar een snellere optie, zoals de JET 800 of de DHS Hurricane II, die beide op deze lijst staan.

De Killerspin is hier te koop

Beste tafeltennisbatje voor beginners: Stiga Merope

De beste bat voor beginners is zonder meer de Stiga Merope. Dit racket biedt enorm veel waarde voor zijn prijs.

Het is misschien wel het beste batje om als een complete beginner te kopen, hij overtreft gemakkelijk de goedkope houten batjes die je meestal bij de tafels tegenkomt.

Het is gemaakt van slechts 5 lagen licht triplex en is een van de lichtste batjes op de markt. Met een gewicht van slechts 149 gram kun je wedstrijd na wedstrijd spelen zonder het zelfs maar in je hand te voelen.

Met de WRB-technologie van STIGA worden je aannames sneller en landt je de bal met een betere precisie op de tafel.

Als je gewend bent aan een nog goedkoper batje, zal de spin die je bij deze kunt genereren krankzinnig lijken. Maar wees gerust, je zult er na een paar wedstrijden al aan wennen.

Als je op zoek bent naar een geweldig, betaalbaar pingpongbatje, om je snel te helpen verbeteren, dan is kiezen voor de Merope een goed idee.

De grootste fout die een beginnende speler kan maken, is om snel een ‘snel’ batje te kopen.

In het begin is het van cruciaal belang om een ​​betere precisie in je opname te krijgen en de juiste slagtechniek te ontwikkelen.

Omdat het een ’traag’ en controleerbaar batje is, kun je met de Merope precies dat doen.

De Stiga Merope is hier te koop bij Bol.com

Kan ik zelf een batje maken?

Een batje zelf maken is leuk, maar de meeste amateurs en beginnende spelers kunnen beter een batje kopen dat al van rubber is voorzien.

Je hoeft niets te lijmen en je vermijdt het risico dat je iets verkeerd doet. De meeste beginnende spelers zijn met een premade allround batje beter af.

Welk tafeltennisbatje schaf ik aan? 

Gebruik liever niet batjes van een tweedelige tafeltennis set, of de batjes die gratis bij een tafel komen. Schaf een wat duurder batje aan dat matcht met jouw niveau.

Wat is een goed batje?

Een goed batje maakt een enorm verschil in je speelstijl. Eentje met zacht rubber geeft meer grip op het balletje, waardoor je het spel kunt vertragen en goede bal effecten kunt geven.

Prima voor verdedigers. Als je meer wil aanvallen, dus harder slaan en met veel topspin, dan kun je beter spelen met steviger rubber. 

Waarom hebben pingpongpeddels 2 kleuren?

In de meeste gevallen hebben pingpongpeddels met verschillende kleuren hun eigen voordeel aan elke kant. 

Bijvoorbeeld: de zwarte kant zorgt voor minder spin dan de rode, en vice versa. Hierdoor kunnen de spelers het batje omdraaien als ze de bal op een bepaalde manier willen terugslaan.

Welke is het duurste pingpongbatje ooit?

Wat voor rubber je ook op het Nittaku Resoud-batje plakt, je hebt altijd de duurste pingpongpeddel die er bestaat.

De prijs is $ 2.712 ( deze wordt beschouwd als de Stradivarius onder de tafeltennisbatjes.

Wat is het verschil tussen de rode en zwarte kant van een batje?

Om een ​​speler te helpen onderscheid te maken tussen verschillende soorten rubber die door zijn tegenstander worden gebruikt, specificeert de regelgeving dat de ene kant van een batje rood moet zijn, terwijl de andere kant zwart moet zijn.

Goedgekeurde rubbers dragen het ITTF-embleem.

Is het aanraken van de tafeltennistafel toegestaan?

Het eerste antwoord is dat alleen je vrije hand de tafel niet mag aanraken. Met elk ander deel van je lichaam kan je de tafel raken, zolang je de tafel niet beweegt.

Het tweede antwoord is dat je altijd de tafel mag raken, zolang je je tegenstander niet hindert.

Wat maakt een pingpongbatje goed?

De beste pingpongpeddel voor spin moet reliëf in het rubber hebben om een ​​glad oppervlak te creëren waar de bal tegenaan kan stuiteren.

Daarnaast moeten aanvallende spelers op zoek gaan naar een harde peddel om voldoende kracht te genereren.

Hoe snel slaan professionele tafeltennisspelers de bal?

Aangezien ’s werelds snelste smash 70 mijl per uur is, kan men stellen dat de snelheid van een bal die door de gemiddelde pingpongspeler wordt geraakt, veel langzamer is, met een gemiddelde snelheid van ongeveer 25 mijl per uur.

Gezien de lengte van de tafel is zelfs 50 mph ongelooflijk snel, daarom staan ​​spelers zo ver terug.

Zijn batjes afgedekt met schuurpapier legaal?

Over het algemeen is het NIET legaal om een ​​tafeltennisbatje met schuurpapier te gebruiken, maar het hangt af van de regels van de wedstrijd waaraan u deelneemt.

Welke kant van een pingpongpeddel is voor de forehand?

Omdat rood over het algemeen sneller is en iets minder draait, gebruiken professionals meestal een rood rubber voor de forehand en zwart voor hun backhand.

De beste Chinese spelers gebruiken de zwarte, sticky rubber kant voor hun forehand.

Wat was er eerst, tennis of tafeltennis?

Tennis is slechts ietsje ouder, afkomstig uit Engeland rond 1850 – 1860. Tafeltennis ontstond omstreeks 1880.

Wat gebeurt er als je de bal met je vinger raakt?

De hand die het racket vasthoudt, wordt beschouwd als de “speelhand”. Het is volkomen legaal als de bal de vinger (s), of de pols van uw speelhand raakt en het spel door blijft gaan.

Lees hier ook alles over de tafeltennisregels rondom het aanraken met de hand

Waarom raken pingpongspelers de tafel aan?

Het is een fysieke reactie op het spel. Een speler veegt het zweet van zijn hand soms af op de tafel.

Op een plek die waarschijnlijk niet zal worden gebruikt tijdens het spelen, zoals bij het net waar de bal zelden landt. Het zweet is echt niet voldoende om de bal op tafel te laten plakken.

Wie is de beste tafeltennisser aller tijden?

Jan-Ove Waldner (geboren op 3 oktober 1965) is een Zweedse, voormalig tafeltennisser. Hij wordt vaak “de Mozart van tafeltennis” genoemd en wordt beschouwd als een van de grootste tafeltennissers aller tijden.

Hoe maak ik mijn tafeltennis batje plakkerig?

Smeer zonnebloemolie op het pingpongrubber en wrijf het in. Laat het drogen en herhaal het proces een paar keer totdat je de gewenste plakkerigheid krijgt.

Het mooie hiervan is, dat je dit zo vaak kan doen als je wil! Een andere goede manier om je peddel plakkerig te maken, is door de peddel schoon te maken.

Is tafeltennis de snelste sport?

Badminton wordt beschouwd als ’s werelds snelste sport op basis van de snelheid van de shuttle, die meer dan 200 mph  (mijl per uur) kan maken.

Tafeltennisballen  kunnen hoogstens 60-70 mph bereiken vanwege het lichte gewicht van de bal en de luchtweerstand, maar hebben een hogere frequentie van treffers in de rally’s.

Wat is het verschil tussen ping pong en tafeltennis?

Amateurspelers beschouwen “pingpong” als een hobby. Serieuze spelers noemen het tafeltennis en beschouwen het als een sport.

Over het algemeen heeft ping pong betrekking op ‘garagespelers’, terwijl de naam tafeltennis wordt gebruikt door serieuzere of prof spelers.

Wat maakt een service illegaal in tafeltennis?

De bal mag op geen enkel moment tijdens de service voor de ontvanger worden verborgen. Het is ook illegaal om de bal af te schermen met de vrije hand of vrije arm.

Het betekent ook dat je je batje niet voor de bal kunt plaatsen voordat je serveert.

Conclusie

Dit waren de beste 9 tafeltennisbatjes die je vandaag de dag kunt kopen. Sommigen zijn echt geschikt voor beginners, anderen zullen beter zijn voor gemiddelde of gevorderde spelers.

Er zijn dure, krachtige batjes en er zijn betaalbare, die ook enorme snelheids- en spin mogelijkheden bieden. Ongeacht wat je zoekt, er staat vast een batje voor jou bij, op deze lijst.

Ook into squash? Lees onze tips om jouw beste squash racket te vinden

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.