Beste Squash Racket: 7 beoordelingen van rackets | singles of doubles

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 oktober 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Het zou stom zijn om een ​​goedkoop racket te gebruiken voor een spel dat je veel speelt, vooral als je al een flinke contributie voor een sportschool betaalt!

Je wilt het beste squashracket dat beschikbaar is voor je spel binnen je budget. En er is veel veranderd sinds deze gast het spel speelde!
oud squashracket

Dat gezegd hebbende, er zijn veel racquet makers die erg goed zijn en hun eigen specialiteiten hebben, afhankelijk van het soort squash dat je speelt, vooral als je singles of doubles squash speelt.

Beste squash rackets voor singles of doubles

Aangezien er verschillen zijn in een enkel- en dubbelspel squashracket, beweren sommige coaches en professionals dat het racquet dat je gebruikt er niet toe doet, aangezien een “pure” squashspeler met elk racket kan spelen.

Hoewel die generalisatie waar kan zijn om rustig te spelen, vereist spelen op een consistent competitief niveau een geoptimaliseerd racket voor je spel en stijl.

Het kiezen van het beste squashracket dat bij je skill-level en gameplay past, kan een moeilijk proces zijn, vooral voor spelers die net beginnen. Gelukkig hebben we het werk voor je gedaan – laten we kijken wat we hebben.

De Technifibre Carboflex 125 is de beste die we hebben gevonden voor singles spel. De laagste prijs vonden we hier bij Decathlon.

Het beste racket voor doubles is de zwaardere Harrow Bancroft, we konden deze alleen hier vinden bij Amazon.

Ook is er voor de nieuwe, beginnende squashspeler de mogelijkheid om te kijken naar enkele van de goedkope rackets die bedoeld zijn voor de beginnende spelers.

Hoewel de basisrackets niet zijn gebouwd om een ​​aantal jaren mee te gaan, kunnen ze zeker een goede indicatie geven van wat ze kunnen verwachten van het spelen van squash.

Als je besluit om serieuzer te worden, kun je ook de kennis uit het startersracket gebruiken om het volgende niveau hoger te kiezen. Je zult je bijvoorbeeld meer bewust zijn van dingen die te maken hebben met het materiaal, balans en gewicht.

Laten we eerst alle opties bekijken, daarna zal ik dieper ingaan op elk van deze keuzes:

Squash Racket Afbeeldingen
Beste voor Singles Squash: Tecnifibre Carboflex 125

Tecnifibre Carboflex 125 singles squash racket

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste gebalanceerde premium squash racket: Harrow Vapor

Harrow Vapor squashracket

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zwaargewicht squash racket voor dubbelen: Harrow Bancroft Executive

Harrow bancroft Executive doubles squash racket

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope veelzijdige racket: Dunlop Squash Racket Force TI HQ

Beste goedkope veelzijdige racket: Dunlop Squash Racket Force TI HQ

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste prijs/ kwaliteit singles Squash Racket: Head Extreme 120

Head Extreme 120

(bekijk meer afbeeldingen)

Grootste sweet spot: Head Graphene Touch Speed

Head Graphene Touch squash racket

(bekijk meer afbeeldingen)

Squash Singles Power Player: Karakal SN-90 FF

Karakal squash racket

(bekijk meer afbeeldingen)

Lees ook: de beste squashschoenen om je spel te verbeteren

Beste squashracket – Kopersgids

Sommige spelers willen misschien een goedkoop racket kopen, terwijl anderen een aanzienlijk bedrag willen uitgeven om apparatuur van de hoogste kwaliteit te krijgen.

Er zijn ook veel merken – Tecnifibre, Head, Dunlop en Prince – die een breed scala aan squash-uitrusting aanbieden.

Hier zijn een paar dingen om te overwegen tijdens het beslissen over het beste squashracket:

Wat is een goed squashracket?

Een head light squashracket is het beste voor spelers die op zoek zijn naar snelle volleys of de bal willen flicken. Ze zullen ook geschikt zijn voor iemand met een gevestigde kracht van het bovenlichaam. Een head heavy racket voegt kracht toe aan slagen, waardoor het makkelijker wordt voor spelers om de bal harder te slaan met een grotere swing.

Control The T heeft er een goed blog artikel aan gewijd.

Squash Racquet Prijs

Een geweldige plek om te beginnen is de prijsklasse van het squashracket. Ze variëren in prijs van zeer goedkoop tot extreem duur.

Baseer eenvoudigweg je beslissing op hoeveel je je comfortabel kunt veroorloven om in jouw uitrusting te investeren. Hoewel het een voordeel is om iets boven de meest basale opties te gaan, is het niet nodig om te beginnen met het duurste racket van de hoogste kwaliteit.

Een beginner kan eenvoudig €30- €50 investeren in een startersracket, maar de beste prijs om ongeveer voor te gaan is een racket rond €100- €150 als je het spel serieus neemt. De duurste rackets zijn meer dan €200,-.

Squash Racket-kwaliteit

Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op de kenmerken en het gedrag van het squashracket, inclusief het materiaal, de vorm van het hoofd, de grootte, het evenwicht en het gewicht.

Probeer een paar rackets uit en neem ze ter hand om te zien welke het meest effectief is voor je gameplay.

Ga altijd mee met het squashracket dat overeenkomt met je skill-level. Het racket van de hoogste kwaliteit is bovendien gebouwd met betere eigenschappen en gaat langer mee.

Racket constructie

Er zijn twee primaire soorten compositie in een squashracket, het open keelontwerp en de gesloten keelconstructie:

Racketbalans

In Squash zijn er drie verschillende categorieën van balans in een racket. Head light rackets, head heavy rackets en gelijkmatig uitgebalanceerde rackets. Elk speelt heel anders en heeft verschillende voordelen voor de speler:

Gewicht racket

Squashrackets variëren in gewicht van 110 gram tot 170 gram. Het juiste gewicht van het racket hangt meestal af van persoonlijke voorkeur. Dat gezegd hebbende, zijn er voordelen voor zowel een lichter racket als een zwaarder racket.

Lees ook: welke squash bal past het best bij mijn niveau en welke stippen moet ik kiezen?

Greepvorm

Squashrackets worden geleverd met een standaard handvatgrootte, maar de vorm van het handvat kan van fabrikant veranderen. De vorm die je wilt gebruiken, komt neer op persoonlijke voorkeur.

Vervangen

Squash Rackets kunnen jaren mee als ze goed worden onderhouden. Wat consequent moet worden vervangen, zijn je snaren, die jaarlijks moeten worden vervangen.

Beste squash rackets beoordeeld

Beste voor Singles Squash: Tecnifibre Carboflex 125

Het wapen van keuze voor PSA World Number One squash speler Mohamed El Shorbagy, de Tecnifibre CarboFlex 125 is een formidabel squashracket voor een breed scala aan spelers met verschillende speelstijlen.

De Carboflex 125 is met name ideaal voor spelers die een voorkeur hebben voor lange volleys en agressieve speelstijlen, maar het kan voor allerlei strategieën worden gebruikt.

Met uitstekende precisie en controle is de Tecnifibre Carboflex een geweldig racket voor het maken van nauwkeurige en dodelijke opnames vanaf elke plek op het veld.

De Carboflex is zwaar genoeg om krachtige en gecontroleerde opnamen te maken, terwijl hij toch licht genoeg blijft om ervoor te zorgen dat je niet te snel versleten raakt in de wedstrijd.

Het hoofdgewicht op de Tecnifibre Carboflex 125 is perfect uitgebalanceerd voor zowel controle als kracht. Daarom is het een uitstekend racket voor spelers wier speelstijl neigt naar langere volleys.

De Carboflex heeft een sterke sweet spot en als je erachter komt hoe je er consequent contact mee kunt maken, zul je keer op keer explosieve schoten maken. Dit racket heeft ook een Isomorph-schacht, die het vermogen met ongeveer 25% verhoogt in vergelijking met de standaard mono-as.

De Carboflex heeft iets meer trilling dan andere rackets van vergelijkbaar kaliber, maar lang niet genoeg om echte schade aan je spel aan te richten. Genomen in combinatie met het uitgebalanceerde gewicht, merk je het nauwelijks.

Pros:

Cons:

Hij is hier het goedkoopste bij Decathlon

Beste gebalanceerde premium squash racket: Harrow Vapor

De Harrow Vapor dankt zijn naam aan het dampspoor dat te zien is na de slagen van dit racket. Grapje, maar dit is een van de beste rackets die er zijn.

De Harrow Vapor is een top-rated racket voor de intermediaire spelers en zijn kwaliteiten hebben een topprijs. Het geeft de mogelijkheid om grote kracht, controle en reactievermogen te leveren op de baan.

Het enige negatieve aan het racket is bezorgdheid over de duurzaamheid. Het is vatbaar voor breken en lijkt een beetje fragiel. Veel spelers klagen dat voor de prijs, ze verwachten dat het racket niet zal breken omdat het duur wordt om te vervangen.

Over het algemeen heeft dit squashracket een geweldig gevoel, geweldige controle en een top-end optie voor squashspelers.

Pros:

Cons:

Check de laatste prijs hier

Beste zwaargewicht squash racket voor dubbelen: Harrow Bancroft Executive

Op zoek naar een sterk, stevig en betrouwbaar squashracket? Zoek niet verder dan de Harrow Bancroft Executive.

De # 1 vrouwelijke squashspeler in de VS, Natalie Grainger. Je komt niet op dat niveau zonder een geweldig racket.

Niet alleen gebruikt Grainger het racket, ze heeft het ook echt helpen ontwerpen. Dit is het soort racket dat geschikt is voor een professional.

Het Harrow Bancroft Executive-racket is zwaar genoeg om een ​​vuistslag te maken en terwijl het toch licht genoeg blijft, zodat je jezelf niet te snel in de wedstrijd kunt slijten. Dat gezegd hebbende, heeft dit racket een fantastische precisie en controle.

Het Harrow Bancroft Executive Racquet houdt je tegenstander heen en weer over het veld, game na game.

Hoewel dit racket zeker door alle soorten spelers kan worden gebruikt, is het de moeite waard om te overwegen dat dit racket misschien niet precies is wat je zoekt, vooral als je veel singles squash speelt.

Met een gewicht van 155 gram is dit racket zwaar voor singles. De meeste singlesrackets zijn 140 gram of minder.

Pros:

Cons:

Check de laatste prijs hier

Beste goedkope veelzijdige racket: Dunlop Squash Racket Force TI HQ

Het Dunlop TI HQ Racket is een geweldig racket voor singles of doubles spelers, en heeft een gedurfd zwart en oranje ontwerp.

Hij is goed uitgebalanceerd en manoeuvreerbaar met zijn grote slagoppervlak, matige stijfheid en lichtgewicht constructie.

Bovendien is het gewicht zo ongeveer juist – niet te zwaar, niet te licht. Dunlop-rackets staan ​​bekend om hun duurzaamheid en betaalbaarheid. Dit racket zal jarenlang een wapen in de strijd zijn.

De fabrieksgreep op dit racket is fantastisch, hoewel het anders is dan de meeste vanwege de verschillende richels. Het is zeer gripvol en comfortabel, wat na een lange wedstrijd minder snel leidt tot lichte blaren.

Een negatief punt bij dit racket is het traanontwerp voor dubbelspel.

Typisch dubbelspelrackets hebben een korter, maar breder hoofd. Het gebruik van dit racket voor dubbelspel is mogelijk door de weging en duurzaamheid, maar het druppelvormige ontwerp leent zich voor een kleinere sweetspot.

Pros:

Cons:

Hier verkrijgbaar bij bol.com

Beste prijs/ kwaliteit singles Squash Racket: Head Extreme 120

De Head Extreme 120 is gebouwd met tal van innovatieve functies, zoals de Metallix-, Flexpoint- en Microgel-technologie. Dit is een geweldig racket voor beginnende spelers die hoopt snel de speelvaardigheid en het allersound-spel te verbeteren.

De grotere kopgrootte maakt het gemakkelijker om voor de beginner te spelen met geweldige controle en kracht.

De EXTREME 120 biedt stabiele kracht en manoeuvreerbaarheid voor de voorste clubclubspeler.

Dit squashracket is vooral goed voor spelers die graag veel drops en volleys spelen. Het is gemakkelijk te hanteren vanwege zijn lichtgewicht constructie van slechts 120 gram. Bovendien kan dit racket een stijve prestatie leveren met weinig of geen trillingen.

Het negatieve van dit racket is dat het geen goede tweewegoptie is. Dit racket is zeker gemaakt voor singles squash. Een ander punt van zorg voor sommige spelers is de constructie van het handvat en de grip.

In plaats van een traditionele “vierkante” handgreep is dit racket meer “rechthoekig”, wat anders in uw handen kan voelen.

Pros:

Cons:

Bekijk de aanbiedingen hier

Grootste sweet spot: Head Graphene Touch Speed

De Head Graphene Touch Radical is een van de eersteklas rackets op de markt. Als het gekozen racket van de wereldbeker van 2008, Karim Darwish, weet je dat dit racket heeft wat nodig is.

Dit is een van de beste rackquets van hoge kwaliteit die je kunt krijgen en is duurzaam genoeg om jaren mee te gaan.

Met een gewicht van slechts 4,76 oz is de Graphene Touch een lichte en dodelijke machine die je helpt je spel naar een hoger niveau te tillen. Het is niet alleen licht, de Graphene Touch is gewogen in tegenstelling tot de meeste andere rackets.

Het Head Graphene Touch Squash Racquet is head heavy, wat sommige spelers even wennen kan, maar als je eenmaal comfortabel bent met de weging en balans, zul je de ware kracht van dit racket zien.

Al met al is het Head Graphene Touch Squash Racquet een geweldig racket voor spelers over het hele spectrum. Er zijn een aantal aspecten die sommige spelers misschien niet naar hun zin vinden, maar, hey, iedereen is anders, vooral als het gaat om squash.

Als je op zoek bent naar een geweldig cadeau of gewoon op zoek bent naar een betaalbare manier om je squashspel te intensiveren, hoef je niet verder te zoeken dan het Head Graphene Radical-racket.

Pros:

Cons:

Bekijk hem hier op Amazon

Squash Singles Power Player: Karakal SN-90 FF

Het Karakal SN-90 FF squashracket is een ultralicht squashracket voor alleenstaanden. Dit racket heeft een premium prijs, lichtgewicht constructie, bedieningsgemak en het vermogen om stroom te genereren.

Het racket is gebouwd met Fast Fiber Carbon Gel. De toevoeging van Fast Fibre aan dit toch al super lichte racket geeft je de mogelijkheid om meer head snelheid te creëren en nog meer power te genereren.

Dit racket is absoluut een op singles gericht racket en veel beoordelingen op het web wijzen op de broosheid van het frame, omdat het vatbaar is voor breken. Gewoon de muur niet raken!

Pros:

Cons:

Hij is hier te koop

Wat is een squashracket?

Squash is een balsport gespeeld door twee (enkele) of vier spelers (dubbele squash) in een viermuurs kamer met een kleine, holle rubberen bal. De spelers moeten de bal om de beurt slaan met hun racket en de bal op de speelbare oppervlakken van de vier muren van de baan slaan.

Kun je squash in je eentje spelen?

Squash is een spel dat gespeeld wordt met twee spelers (hoewel je het alleen kunt oefenen). Het spel begint wanneer een speler de bal vanaf het serveervierkant serveert. Wanneer je de bal terugbrengt naar de achterste muur, mag deze van de zijkanten van het veld afketsen, maar niet de vloer raken.

Hoe kan ik mijn squash spel verbeteren?

  1. Koop het juiste squash racket
  2. Sla op een goede hoogte
  3. Richt op de achterste hoeken
  4. Houd het dicht bij de zijwand
  5. Ga terug naar de ‘T’ na het spelen van de bal
  6. Let op de bal
  7. Laat je tegenstander rond bewegen
  8. Eet slim
  9. Denk aan je spel

Kunnen je squash spelen met tennisracket?

Je kunt squash niet spelen met een tennisracket. Je zult er een apart racket voor aan moeten schaffen. Maar als je het eens wilt uitproberen of squash wat voor je is, hebben de meeste banen de mogelijkheid een racket te huren.

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende factoren die ertoe bijdragen dat een racket “het beste” is voor jou als individuele speler. Afhankelijk van je speelstijl en fysieke kenmerken, kan een racket beter bij je passen dan bij een andere speler.

Als je net begint, zal de Black Knight C2C nXS een goede optie zijn, maar als een gevorderde speler kun je niet verkeerd te gaan kijken naar de Harrow Vapor.

Lees ook: wat zijn de regels rondom de service bij squash en waar moet ik mikken?

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.