Beste Squash Racket: top 7 beoordelingen [singles & doubles]

door Joost Nusselder | Geupdate op:  12 juli 2021

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Het kiezen van een squashracket kan moeilijk zijn.

Je moet met veel factoren rekening houden, waaronder het gewicht van het racket, de snaarspanning en de samenstelling ervan, en vooral ook met je speelstijl. Het is geen wonder dat je je overweldigd voelt!

Ik heb al het onderzoek voor je gedaan, zodat je niet je tijd hoeft te verdoen met het bekijken van elk afzonderlijk product in de winkel en ik vond deze 7 geweldige rackets die perfect zijn voor elk speltype of budget!

Beste squash rackets beoordeeld

Als je met name single spel speelt, dan biedt deze Technifibre Carboflex 125 de beste prijs/ kwaliteit verhouding van alle rackets die ik heb bekeken, met alle features die je nodig hebt als gebalanceerde speler.

Voor specifiek spel, zoals dubbelen, een erg aanvallend spel waar je veel kracht bij wilt meegeven of gewoon als beginner zijn er natuurlijk nog wat andere opties dus die wil ik ook voor je op een rijtje zetten.

Laten we eerst alle opties bekijken, daarna zal ik dieper ingaan op elk van deze keuzes:

Squash Racket Afbeeldingen
Beste voor Singles Squash: Tecnifibre Carboflex 125

Tecnifibre Carboflex 125 singles squash racket

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste gebalanceerde premium squash racket: Harrow Vapor

Harrow Vapor squashracket

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zwaargewicht squash racket voor dubbelen: Harrow Bancroft Executive

Harrow bancroft Executive doubles squash racket

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope squash racket voor beginners: Dunlop Squash Racket Force TI HQ

Beste goedkope veelzijdige racket: Dunlop Squash Racket Force TI HQ

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste prijs/ kwaliteit singles Squash Racket: Head Graphene 360+

Head graphene 360 squash racket

(bekijk meer afbeeldingen)

Grootste sweet spot: Head Graphene Touch Speed

Head Graphene Touch squash racket

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste Squash racket voor kracht: Karakal SN-90 FF

Karakal squash racket

(bekijk meer afbeeldingen)

Lees ook: de beste squashschoenen om je spel te verbeteren

Beste squashracket – Kopersgids

Sommige spelers willen misschien een goedkoop racket kopen, terwijl anderen een aanzienlijk bedrag willen uitgeven om apparatuur van de hoogste kwaliteit te krijgen.

Er zijn ook veel merken – Tecnifibre, Head, Dunlop en Prince – die een breed scala aan squash-uitrusting aanbieden.

Hier zijn een paar dingen om te overwegen tijdens het beslissen over het beste squashracket:

Wat is een goed squashracket?

Een head light squashracket is het beste voor spelers die op zoek zijn naar snelle volleys of de bal willen flicken. Ze zullen ook geschikt zijn voor iemand met een gevestigde kracht van het bovenlichaam. Een head heavy racket voegt kracht toe aan slagen, waardoor het makkelijker wordt voor spelers om de bal harder te slaan met een grotere swing.

Control The T heeft er een goed blog artikel aan gewijd.

Squash Racquet Prijs

Een geweldige plek om te beginnen is de prijsklasse van het squashracket. Ze variëren in prijs van zeer goedkoop tot extreem duur.

Baseer eenvoudigweg je beslissing op hoeveel je je comfortabel kunt veroorloven om in jouw uitrusting te investeren. Hoewel het een voordeel is om iets boven de meest basale opties te gaan, is het niet nodig om te beginnen met het duurste racket van de hoogste kwaliteit.

Een beginner kan eenvoudig €30- €50 investeren in een startersracket, maar de beste prijs om ongeveer voor te gaan is een racket rond €100- €150 als je het spel serieus neemt. De duurste rackets zijn meer dan €200,-.

Squash Racket-kwaliteit

Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op de kenmerken en het gedrag van het squashracket, inclusief het materiaal, de vorm van het hoofd, de grootte, het evenwicht en het gewicht.

Probeer een paar rackets uit en neem ze ter hand om te zien welke het meest effectief is voor je gameplay.

Ga altijd mee met het squashracket dat overeenkomt met je skill-level. Het racket van de hoogste kwaliteit is bovendien gebouwd met betere eigenschappen en gaat langer mee.

Racket constructie

Er zijn twee primaire soorten compositie in een squashracket, het open keelontwerp en de gesloten keelconstructie:

 • Een open keel zorgt voor controle en stabiliteit dankzij de kortere hoofdstrings.
 • Een gesloten keel heeft een grotere sweetspot en genereert normaal gesproken meer kracht

Racketbalans

In Squash zijn er drie verschillende categorieën van balans in een racket. Head light rackets, head heavy rackets en gelijkmatig uitgebalanceerde rackets. Elk speelt heel anders en heeft verschillende voordelen voor de speler:

 • Head Light: minder gewicht in het hoofd en meer gewicht in het handvat maken deze rackets lichter en wendbaarder.
 • Head Heavy: met het grootste deel van het gewicht in het hoofd, geven deze rackets meer kracht met minder inspanning.
 • Gelijkmatig verdeeld gewicht: zorgt ervoor dat deze rackets manoeuvreerbaarheid (snellere swing) bieden terwijl ze toch kracht genereren

Gewicht racket

Squashrackets variëren in gewicht van 110 gram tot 170 gram. Het juiste gewicht van het racket hangt meestal af van persoonlijke voorkeur. Dat gezegd hebbende, zijn er voordelen voor zowel een lichter racket als een zwaarder racket.

 • Lichtgewicht (110G – 145G): een licht racket zorgt voor een snelle beweging van de pols, een snellere beweging van het hoofd, zorgt voor een zachte aanraking en een goed balgevoel, helpt bij misleiding bij spelen voorin speelveld, gemakkelijker bediening.
 • Zwaargewicht (145G – 170G): een zwaarder racket helpt bij het toevoegen van meer kracht aan je aannames, biedt stabiliteit en een soepele impact door de bal heen

Lees ook: welke squash bal past het best bij mijn niveau en welke stippen moet ik kiezen?

Greepvorm

Squashrackets worden geleverd met een standaard handvatgrootte, maar de vorm van het handvat kan van fabrikant veranderen. De vorm die je wilt gebruiken, komt neer op persoonlijke voorkeur.

 • Rond handvat: zie dit als een honkbalknuppel
 • Rechthoekig handvat: denk hierbij aan een gevoel, veel meer als een tennisracket

Vervangen

Squash Rackets kunnen jaren mee als ze goed worden onderhouden. Wat consequent moet worden vervangen, zijn je snaren, die jaarlijks moeten worden vervangen.

Beste squash rackets beoordeeld

Beste voor Singles Squash: Tecnifibre Carboflex 125

Het wapen van keuze voor PSA World Number One squash speler Mohamed El Shorbagy, de Tecnifibre CarboFlex 125 is een formidabel squashracket voor een breed scala aan spelers met verschillende speelstijlen.

De Carboflex 125 is met name ideaal voor spelers die een voorkeur hebben voor lange volleys en agressieve speelstijlen, maar het kan voor allerlei strategieën worden gebruikt.

Met uitstekende precisie en controle is de Tecnifibre Carboflex een geweldig racket voor het maken van nauwkeurige en dodelijke opnames vanaf elke plek op het veld.

De Carboflex is zwaar genoeg om krachtige en gecontroleerde opnamen te maken, terwijl hij toch licht genoeg blijft om ervoor te zorgen dat je niet te snel versleten raakt in de wedstrijd.

Het hoofdgewicht op de Tecnifibre Carboflex 125 is perfect uitgebalanceerd voor zowel controle als kracht. Daarom is het een uitstekend racket voor spelers wier speelstijl neigt naar langere volleys.

De Carboflex heeft een sterke sweet spot en als je erachter komt hoe je er consequent contact mee kunt maken, zul je keer op keer explosieve schoten maken. Dit racket heeft ook een Isomorph-schacht, die het vermogen met ongeveer 25% verhoogt in vergelijking met de standaard mono-as.

De Carboflex heeft iets meer trilling dan andere rackets van vergelijkbaar kaliber, maar lang niet genoeg om echte schade aan je spel aan te richten. Genomen in combinatie met het uitgebalanceerde gewicht, merk je het nauwelijks.

Pros:

 • Grote sweet spot
 • Head-light weighting voor snelle snelheid van de racketkop door de bal
 • Geweldige fabrieksstrings inbegrepen

Cons:

 • Iets meer trillingen dan andere vergelijkbare rackets
 • Head-light weighting kan even wennen zijn als je speelt met een gebalanceerd of head-heavy racket

Check de laatste prijzen hier

Technifibre Carboflex 125 vs 130 vs 135

Tecnifibre Carboflex 125 X-Speed en Tecnifibre Carboflex 125 NS X-Speed zijn twee modellen die met een licht gewicht van slechts 125 gram hetzelfde wegen, maar verschillende spelniveaus bieden voor spelers die respectievelijk van meer kracht houden of die hun touch shots willen verbeteren.

De Carboflex X-Speed 125 modellen zijn uitzonderlijk licht en uiterst wendbaar, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor aanvallende spelers die punten proberen te scoren met korte, explosieve rally’s.

Het blauwe racket van Nour el Sherbini is verder identiek aan het zwarte Carboflex 125 X-Speed van Mohamed ElShorbagy, maar heeft een kleinere greepmaat.

Als je de standaard greep van deze rackets te dik vindt, dan is dit model een uitstekende optie, want door de dunnere greep is het ook uitstekend geschikt voor junioren.

De Carboflex x speed 130 weegt 5 gram meer dan el sherbini’s x speed en dat geeft hem een hoger balanspunt uit het midden dat helpt om schoten dodelijker te maken op hoge ballen, terwijl de Carboflex 135 Airshaft nog weer 5 gram zwaarder is.

Beste gebalanceerde premium squash racket: Harrow Vapor

De Harrow Vapor dankt zijn naam aan het dampspoor dat te zien is na de slagen van dit racket. Grapje, maar dit is een van de beste rackets die er zijn.

De Harrow Vapor is een top-rated racket voor de intermediaire spelers en zijn kwaliteiten hebben een topprijs. Het geeft de mogelijkheid om grote kracht, controle en reactievermogen te leveren op de baan.

Het enige negatieve aan het racket is bezorgdheid over de duurzaamheid. Het is vatbaar voor breken en lijkt een beetje fragiel. Veel spelers klagen dat voor de prijs, ze verwachten dat het racket niet zal breken omdat het duur wordt om te vervangen.

Over het algemeen heeft dit squashracket een geweldig gevoel, geweldige controle en een top-end optie voor squashspelers.

Pros:

 • Grote sweet spot
 • Stijve as voor meer controle
 • Weinig tot geen vibratie

Cons:

 • Duur
 • Broos racket met duurzaamheidsproblemen

Check de laatste prijs hier

Harrow Vapor vs Technifibre 125

Wat betreft prijs verschilt de Harrow Vapor helemaal niet zo veel van de Technifibre 125, ze zitten wel in dezelfde prijsklasse zou je kunnen zeggen.

De iets duurdere Vapor’s grootste voordeel is de verminderde vibratie na een slag, wat vooral bij lange matches of trainingen een voordeel kan gaan opleveren.

De sweet spot bij beide is vergelijkbaar, maar de Harrow is iets meer gebalanceerd dan de Technifibre, die op zijn beurt weer “head light” is, zodat je gemakkelijker snelle ballen kunt spelen.

Beste zwaargewicht squash racket voor dubbelen: Harrow Bancroft Executive

Op zoek naar een sterk, stevig en betrouwbaar squashracket? Zoek niet verder dan de Harrow Bancroft Executive.

De # 1 vrouwelijke squashspeler in de VS, Natalie Grainger. Je komt niet op dat niveau zonder een geweldig racket.

Niet alleen gebruikt Grainger het racket, ze heeft het ook echt helpen ontwerpen. Dit is het soort racket dat geschikt is voor een professional.

Het Harrow Bancroft Executive-racket is zwaar genoeg om een ​​vuistslag te maken en terwijl het toch licht genoeg blijft, zodat je jezelf niet te snel in de wedstrijd kunt slijten. Dat gezegd hebbende, heeft dit racket een fantastische precisie en controle.

Het Harrow Bancroft Executive Racquet houdt je tegenstander heen en weer over het veld, game na game.

Hoewel dit racket zeker door alle soorten spelers kan worden gebruikt, is het de moeite waard om te overwegen dat dit racket misschien niet precies is wat je zoekt, vooral als je veel singles squash speelt.

Met een gewicht van 155 gram is dit racket zwaar voor singles. De meeste singlesrackets zijn 140 gram of minder.

Pros:

 • Sterk en stevig om met hardbal te spelen verdubbelt het spel
 • Hoofd-zwaar wat voor meer kracht zorgt
 • Geen trillingen
 • Geweldige controle over het racket, ongeacht je gripvoorkeur

Cons:

 • Zwaar voor singles spelen
 • Het hoofd-zware aspect van het racket kan even wennen zijn, wat sommige spelers misschien niet leuk vinden

Check de laatste prijs hier

Beste goedkope squash racket voor beginners: Dunlop Squash Racket Force TI HQ

Het Dunlop TI HQ Racket is een geweldig racket voor singles of doubles spelers, en heeft een gedurfd zwart en oranje ontwerp.

Hij is goed uitgebalanceerd en manoeuvreerbaar met zijn grote slagoppervlak, matige stijfheid en lichtgewicht constructie.

Bovendien is het gewicht zo ongeveer juist – niet te zwaar, niet te licht. Dunlop-rackets staan ​​bekend om hun duurzaamheid en betaalbaarheid. Dit racket zal jarenlang een wapen in de strijd zijn.

De fabrieksgreep op dit racket is fantastisch, hoewel het anders is dan de meeste vanwege de verschillende richels. Het is zeer gripvol en comfortabel, wat na een lange wedstrijd minder snel leidt tot lichte blaren.

Een negatief punt bij dit racket is het traanontwerp voor dubbelspel.

Typisch dubbelspelrackets hebben een korter, maar breder hoofd. Het gebruik van dit racket voor dubbelspel is mogelijk door de weging en duurzaamheid, maar het druppelvormige ontwerp leent zich voor een kleinere sweetspot.

Pros:

 • Geweldig ontwerp
 • Duurzaamheid: Dunlop-rackets breken niet vaak
 • De grip uit de fabriek is fantastisch
 • Langdurig speelbaar racket voor een geweldige prijs

Cons:

 • Traanontwerp voor dubbelspel betekent een kleinere sweetspot
 • De grip uit de fabriek heeft ribbels, wat anders is dan bij de meeste rackets

Hier verkrijgbaar bij bol.com

Beste prijs/ kwaliteit singles Squash Racket: Head Graphene 360+

De Head Extreme 360+ is gebouwd met tal van innovatieve functies, zoals de Metallix-, Flexpoint- en Microgel-technologie.

Dit is een geweldig racket voor beginnende spelers die hoopt snel de speelvaardigheid en het allersound-spel te verbeteren.

De grotere kopgrootte maakt het gemakkelijker om voor de beginner te spelen met geweldige controle en kracht.

De EXTREME biedt stabiele kracht en manoeuvreerbaarheid voor de voorste clubclubspeler.

Dit squashracket is vooral goed voor spelers die graag veel drops en volleys spelen. Het is gemakkelijk te hanteren vanwege zijn lichtgewicht constructie van slechts 120 gram. Bovendien kan dit racket een stijve prestatie leveren met weinig of geen trillingen.

Het negatieve van dit racket is dat het geen goede tweewegoptie is. Dit racket is zeker gemaakt voor singles squash. Een ander punt van zorg voor sommige spelers is de constructie van het handvat en de grip.

In plaats van een traditionele “vierkante” handgreep is dit racket meer “rechthoekig”, wat anders in uw handen kan voelen.

Pros:

 • Geweldig voor aanvallende spelers die geweldig zijn in drop shots en lobs
 • lichtgewicht
 • Duurzaam en stijf
 • MicroGel-technologie leidt tot geen trillingen in squash squash

Cons:

 • Niet geweldig voor dubbelspel squash omdat het racket vaak het gevoel had dat het breken van de bal moeilijk zou worden
 • Handvat en grip. In plaats van een traditionele “vierkante” handgreep is dit racket meer “rechthoekig”, wat anders in uw handen kan voelen.

Bekijk de aanbiedingen hier

Grootste sweet spot: Head Graphene Touch Speed

De Head Graphene Touch Radical is een van de eersteklas rackets op de markt. Als het gekozen racket van de wereldbeker van 2008, Karim Darwish, weet je dat dit racket heeft wat nodig is.

Dit is een van de beste rackquets van hoge kwaliteit die je kunt krijgen en is duurzaam genoeg om jaren mee te gaan.

Met een gewicht van slechts 4,76 oz is de Graphene Touch een lichte en dodelijke machine die je helpt je spel naar een hoger niveau te tillen. Het is niet alleen licht, de Graphene Touch is gewogen in tegenstelling tot de meeste andere rackets.

Het Head Graphene Touch Squash Racquet is head heavy, wat sommige spelers even wennen kan, maar als je eenmaal comfortabel bent met de weging en balans, zul je de ware kracht van dit racket zien.

Al met al is het Head Graphene Touch Squash Racquet een geweldig racket voor spelers over het hele spectrum. Er zijn een aantal aspecten die sommige spelers misschien niet naar hun zin vinden, maar, hey, iedereen is anders, vooral als het gaat om squash.

Als je op zoek bent naar een geweldig cadeau of gewoon op zoek bent naar een betaalbare manier om je squashspel te intensiveren, hoef je niet verder te zoeken dan het Head Graphene Radical-racket.

Pros:

 • Lichtgewicht
 • Unieke weging
 • Weinig tot geen vibratie
 • Sterker en minder bros dan andere vergelijkbare rackets

Cons:

 • Hoewel het veel power heeft voor zo’n licht racket, geven sommige sterkere spelers de voorkeur aan een zwaarder gewicht voor nog meer kracht
 • Het hoofd-zware aspect van het racket kan even wennen zijn, wat sommige spelers misschien niet leuk vinden

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Squash racket voor kracht: Karakal SN-90 FF

Het Karakal SN-90 FF squashracket is een ultralicht squashracket voor alleenstaanden. Dit racket heeft een premium prijs, lichtgewicht constructie, bedieningsgemak en het vermogen om stroom te genereren.

Het racket is gebouwd met Fast Fiber Carbon Gel. De toevoeging van Fast Fibre aan dit toch al super lichte racket geeft je de mogelijkheid om meer head snelheid te creëren en nog meer power te genereren.

Dit racket is absoluut een op singles gericht racket en veel beoordelingen op het web wijzen op de broosheid van het frame, omdat het vatbaar is voor breken. Gewoon de muur niet raken!

Pros:

 • Ultra-lichtgewicht voor meer kracht
 • Hoofd-zwaar voor meer kracht

Cons:

 • Omdat het zo lichtgewicht is, heeft het een uitstekende schietcontrole nodig
 • Niet ideaal voor doubles en enigszins broos frame

Hij is hier te koop

Wat is een squashracket?

Squash is een balsport gespeeld door twee (enkele) of vier spelers (dubbele squash) in een viermuurs kamer met een kleine, holle rubberen bal. De spelers moeten de bal om de beurt slaan met hun racket en de bal op de speelbare oppervlakken van de vier muren van de baan slaan.

Kun je squash in je eentje spelen?

Squash is een spel dat gespeeld wordt met twee spelers (hoewel je het alleen kunt oefenen). Het spel begint wanneer een speler de bal vanaf het serveervierkant serveert. Wanneer je de bal terugbrengt naar de achterste muur, mag deze van de zijkanten van het veld afketsen, maar niet de vloer raken.

Hoe kan ik mijn squash spel verbeteren?

 1. Koop het juiste squash racket
 2. Sla op een goede hoogte
 3. Richt op de achterste hoeken
 4. Houd het dicht bij de zijwand
 5. Ga terug naar de ‘T’ na het spelen van de bal
 6. Let op de bal
 7. Laat je tegenstander rond bewegen
 8. Eet slim
 9. Denk aan je spel

Kunnen je squash spelen met tennisracket?

Je kunt squash niet spelen met een tennisracket. Je zult er een apart racket voor aan moeten schaffen. Maar als je het eens wilt uitproberen of squash wat voor je is, hebben de meeste banen de mogelijkheid een racket te huren.

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende factoren die ertoe bijdragen dat een racket “het beste” is voor jou als individuele speler. Afhankelijk van je speelstijl en fysieke kenmerken, kan een racket beter bij je passen dan bij een andere speler.

Als je net begint, zal de Black Knight C2C nXS een goede optie zijn, maar als een gevorderde speler kun je niet verkeerd te gaan kijken naar de Harrow Vapor.

Lees ook: wat zijn de regels rondom de service bij squash en waar moet ik mikken?

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.