Beste hockeystick voor veld | bekijk onze top 9 geteste sticks

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

We hebben een lijst samengesteld met, waarvan wij denken, dat het de 9 top veldhockeysticks zijn.

Er zijn zoveel verschillende hockey-merken en verschillende soorten stokken op het moment, dat deze beoordelingen je hopelijk helpen de juiste stick te vinden.

Het is moeilijk te zeggen welke stick “de beste veldhockeystick ter wereld” is, omdat elke stick verschillende kenmerken heeft die passen bij de stijlen of positie van verschillende spelers, maar de onderstaande lijst is een weergave van de beste die alle merken te bieden hebben.

Beste hockeystick voor veld

Deze video van Crown Hockey (Engels) laat zien welke keuze je kunt maken tussen Bow type (Low of Mid, en veel merken noemen ze net anders zoals de Innovate van TK):

De beste voor aanvallende spelers en gelijk de beste overall is deze Grays GR 11000 die je balbeheersing en handling aanzienlijk zal verbeteren voor de beste nauwkeurigheid in je shot.

Hij geeft je erg veel controle, zodat je de bal goed bij je kan houden, terwijl je er goede stevige pushes mee kunt doen om je teamgenoten te bereiken.

Voordat we ingaan op de beoordelingen van de stick, moeten we ook vermelden dat alle hockeysticks die hier worden bekeken, zijn goedgekeurd door de International Hockey Federation, het bestuursorgaan van veld Hockey.

Bekijk ook onze beoordeling van de beste zaalhockeysticks

Laten we ze eerst in vogelvlucht bekijken en daarna kun je meer lezen over elk van deze sticks:

Hockeystick merken Afbeeldingen
Beste schok absorbering: Grays GR 11000 Probow-Xtreme Grays GR 11000 probow xtreme(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor aanvaller: TK Total One 1.3 Beste-veldhockeystick-voor-aanvaller-TK-One-Innovate(bekijk meer afbeeldingen)
Beste carbon hockeystick: Osaka Pro Tour Bronze Low Bow Osaka Pro Tour Bronze Low Bow carbon hockeystick(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor middenvelder: TK Total Three 3.5 TK total three 3 veldhockeystick voor middenvelders(bekijk meer afbeeldingen)
Beste balcontrole: Gryphon Taboo Blue Steel Pro Gryphon Taboo Blue Steel Pro veldhockeystick(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor spelverdeler: Adidas TX24 – Compo 1 Adidas TX24 compo 1 veldhockeystick voor pushen(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkope hockeystick: TK Synergy S6 Late Bow TK Synergy S6 Low bow veldhockey stick(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor drag flick: Grays GR 7000 Jumbow Grays GR 7000 Jumbow(bekijk meer afbeeldingen)
Beste all-round: Princess 7 Star T14 100% carbon stick

oo

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste slagvermogen: Mazon Black Magic V6 Mazon black magic v6 stick(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor beginners: Grays GX3000 Ultrabow Grays GRx3000 ultrabow beste hockeystick voor beginners(bekijk meer afbeeldingen)

Hoe kies je de juiste soort hockeystick?

Met zoveel verschillende soorten hockeysticks die er tegenwoordig beschikbaar zijn, kan het kiezen van een hockeystick een hele klus zijn, vooral als je geen idee hebt waar je naar op zoek bent.

Pro tips for every sport
Pro tips for every sport

Daarom heb ik deze complete gids samengesteld over het kiezen van een hockeystick.

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het selecteren van een stick die ik hieronder in meer detail uiteenzet.

Juiste lengte van je stick

Als je een stick hebt die de juiste maat heeft, kun je al je vaardigheden beter uitvoeren.

Idealiter zou je stick tot aan de bovenkant van je heupbeen moeten komen, maar dat hangt ook een beetje af van je persoonlijke voorkeur.

De meest populaire manier om te meten, is om de stick voor je op de grond te zetten; het uiteinde van de stick moet ter hoogte van je navel komen. Deze manier werkt erg goed voor zowel volwassenen als kinderen.

Laat je kind er even mee spelen en vraag of hij ermee kan dribbelen; als de stick te groot is, voelt je kind deze tegen zijn maag en is zijn houding te rechtop!

Lees ook: dit zijn de beste hockeysticks voor kinderen

Sticklengtes variëren doorgaans van 24″ tot 38″. Een iets langere stick vergroot je bereik, terwijl een kortere stick de vaardigheden voor het hanteren van de stick verbetert.

Deze tabel geeft in algemene zin aan welke sticklengte het beste bij jouw lengte zou moeten passen:

Veld hockeystick maattabel

Speler lengte Sticklengte
Groter dan 180cm 38″
167cm tot 174cm 37″
162cm tot 167cm 36″
152cm tot 162cm 35.5″
140cm tot 152cm 34.5″
122cm tot 140cm 32″
110cm tot 122cm 30″
90cm tot 110cm 28″
Tot 90cm 26″

Welke lengte hockeystick heb ik nodig voor mijn lengte

Het juiste gewicht

Hockeysticks variëren van ongeveer 535 g tot ongeveer 680 g. Dit hangt meestal af van de persoonlijke voorkeur.

Bijvoorbeeld:

 • Lichtere sticks zijn meestal ontworpen voor aanvallende spelers die een snellere backswing en stickvaardigheden mogelijk maken.
 • Zwaardere sticks zijn typisch ontworpen voor verdedigende spelers en kunnen helpen om kracht en afstand toe te voegen aan je slagen, wat ideaal is voor het uitslaan van ballen en passen.

De samenstelling

 • Carbon: voegt stijfheid toe aan de stick. Hoe hoger het koolstofpercentage, hoe krachtiger je hits zullen zijn. Een stick met minder koolstof zal de controle verbeteren en het vangen gemakkelijker maken. Sticks met een hoger koolstofgehalte zijn doorgaans duurder.
 • Aramid en Kevlar: voegen duurzaamheid toe aan de stick en absorberen trillingen die door de stick worden gestuurd bij het slaan en ontvangen van ballen.
 • Glasvezel: Veel hockeysticks bevatten nog steeds een bepaald niveau van glasvezel. Het voegt kracht, duurzaamheid en gevoel toe aan een stick. Deze zijn minder stijf dan koolstofzware sticks, waardoor ze vergevingsgezinder zijn. Glasvezel lijkt op koolstof maar is goedkoper.
 • Hout: Sommige spelers gebruiken nog steeds liever houten sticks. Houten sticks verbeteren de controle tijdens het dribbelen en ontvangen. Betaalbaarder en ideaal voor jonge beginners.

Er wordt aangeraden beginners te laten starten met lagere koolstofniveaus en zich, naarmate ze vordereringen maken, opwerken naar meer carbon in de stick.

Boog van de stick

De boog van een stick is de lichte buiging die je van het handvat tot de teen kunt zien. Deze varieert meestal van 20 mm – 25 mm, wat het maximum is.

Boog van de hockeystick kiezen

(foto van: ussportscamps.com)

De keuze van de boog hangt af van voorkeur, leeftijd en vaardigheidsniveau.

 • Hoe meer kromming de stick heeft, hoe gemakkelijker het is om geheven schoten en sleepbewegingen toe te passen, je kan goed pushem.
 • Minder kromming zal de controle verbeteren en het is minder waarschijnlijk dat je de bal per ongeluk omhoog schiet. Je kan harder slaan.    
 • Een ervaren hockeyer die de techniek goed beheerst, zal sneller voor meer kromming kiezen.

De drie belangrijkste soorten sticks zijn:

 1. Normale / regular bow (20 mm): het hoogste punt van de boog valt in het midden van de stick, wat ideaal is voor elk aspect van het spel, van balcontrole tot geavanceerde manoeuvres.
 2. Mega bow (24,75 mm): het midden van de boog ligt dichter bij de teen van de stick en zorgt voor extra kracht bij het opnemen van de bal en bij het slepen. Dit is ideaal voor meer gevorderde spelers.
 3. Low bow (25 mm): deze boog ligt het dichtst bij de kop van de stick en helpt bij het besturen en optillen van de bal en slepen. Ideaal voor spelers op elite niveau.

Teen vorm

De teen van de stick is het bochtniveau en kan van invloed zijn op hoe spelers de bal slaan en de stick hanteren.

Kleinere tenen zorgen voor meer behendigheid, maar beperken de kracht, terwijl grotere tenen een groter oppervlak bieden om de bal te slaan en te ontvangen, maar de beweging te verminderen.

De juiste toe van de hockeystick

(foto van: anthem-sports.com)

 • Shorti: Een klassieke vorm die ideaal is voor hoge snelheid, nauwkeurige controle en stickvaardigheden. Het heeft een kleiner slaggebied en is niet zo populair als vroeger. Ideaal voor strikers.
 • Midi: meest gebruikte teenvorm voor beginners. Verbetert de techniek en biedt nauwkeurige controle. Geweldige sweet spot bij het raken. Ideaal voor middenvelders of spelers die de bal graag snel bewegen tijdens het dribbelen.
 • Maxi: Groter oppervlak en slagkracht. Ideaal voor dragflicks, injectoren en reverse stick control. Deze teenvorm is ideaal voor verdedigende spelers.
 • Hook: J-vormige teen die het grootste oppervlak biedt voor meer balcontrole, betere sleepbewegingen en het gebruik van reverse skills. Ideaal voor spelers met een rechtopstaande stijl en is goed op grasoppervlakken.

Welk merk hockeystick moet ik kopen?

Ik word vaak gevraagd welk merk het beste is om te kopen en om eerlijk te zijn is het echt een persoonlijke voorkeur. De stick die ik momenteel gebruik is Grays GR11000, hoewel ik de speelstijl niet voor iedereen aan zou raden.

Ik heb gedurende mijn hele speelcarrière voornamelijk met Grays gespeeld en hoewel ik verschillende merken heb geprobeerd, heb ik altijd de voorkeur gegeven aan het gebruik van Grays-sticks, terwijl anderen zweren bij andere merken en voor aanvallende spelers zou ik bijvoorbeeld de TK Total One aanraden.

Meer hierover hieronder:

Beoordeling van de beste hockeysticks van dit moment

Dit zijn de best beoordeelde veldhockeysticks die je op dit moment kunt kopen:

Beste voor aanvaller: TK Total One 1.3

De TK Total 1.3 Innovate biedt ervaren spelers een 85% carbon-optie en een extreem late buiging. Deze stick is ideaal voor een top aanvallende speler.

Het unieke kenmerk van de TK Total 1.3 Innovate Field Hockey Stick is het unieke koolstofvlechtsysteem, dat een naadloze koolstofstructuur in de stick opneemt voor maximale sterkte en responsiviteit.

TK adverteert met deze stick als de lichtste en sterkste hockeystick op de markt.

De Total One Innovate biedt verbeterde balcontrole en luchtvaardigheid met de scheptechnologie van TK. Bestaat uit 85% koolstof, 15% aramide en heeft precies de juiste hoeveelheid stijfheid – niet te stijf en niet te flexibel, waardoor je de controle krijgt die je nodig hebt.

Geïntegreerd dempingssysteem [IDS], is een trillingsdempende maatregel die ook een integraal onderdeel van deze stick is, waardoor je de volledige controle hebt en overmatige trillingen vergeet.

Met de boog van het Low type kun je gemakkelijk hoge schoten maken. Een keuze van hoge kwaliteit die niet zal teleurstellen; Beter worden zonder te zweten met deze veld hockeystick van TK. Je zult niet teleurgesteld zijn met deze keuze uit de top tien veldhockeysticks.

Het zal je balbeheersing en handling aanzienlijk verbeteren, en is ontworpen voor diegenen die veel verder zijn dan alleen het beheersen van de fundamenten en op zoek zijn naar dat laatste deel van concurrentievoordeel in hun spel.

Kenmerken

 • Verhoogde balcontrole en luchtvaardigheid met de scheptechnologie van TK
 • Bow Type: Low Bow
 • Maat / lengte: 36.5 inch, 37.5 inch
 • Merk: TK
 • Kleur: Rood, Zwart
 • Jaar: 2018
 • Materiaal: Composite
 • Speler type: Gevorderden
 • Veldhockey
 • Kromming: 25

Voordelen

 • Een van de beste keuzes voor topsporters
 • Hiermee kun je krachtige opnamen maken
 • Verhoogt de balcontrole

Nadelen

 • Niet ideaal voor beginnende spelers

Bekijk prijzen en beschikbaarheid hier bij bol.com

Beste carbon hockeystick: Osaka Pro Tour Bronze Low Bow

De nummer 2 in onze lijst voor de top 10 hockeysticks. De Osaka Pro Tour Stick-lijn met producten is in 2013 begonnen en ondertussen verder ontwikkeld speciaal voor aanvallende spelers.

Dit is een stok met een zeer laag profiel die erg licht is. Er zijn 3 verschillende series binnen de Pro Tour-lijn. De Bronze-serie is gemaakt voor de gevorderde spelers.

Deze stick is gemaakt van 100 procent carbon, dus hij biedt veel kracht maar zorgt ook voor een uitstekende controle over de stick. Een van de unieke dingen van de Pro Tour Bronze is de Pro Touch Grip-handgreep die uitstekende gripmogelijkheden biedt en zeer nuttig is voor zijn vermogen om weersomstandigheden te ondersteunen.

Je kunt spelen in de regen, bij extreem hoge temperaturen en hij zorgt nog steeds voor een mooie, stevige grip.

Een andere geweldige functie van de Pro Tour-serie is het feit dat hij een getextureerde teen heeft die grip biedt, zodat de bal niet direct van de stick af zal stuiteren, langs het kogelkanaal in zijn lange booggreep. Deze is tegelijkertijd lichtgewicht en duurzaam.

OSAKA-sticks zijn overal ter wereld van de grond gekomen en worden door veel elite spelers gebruikt. Deze specifieke stick is een van hun topmodellen.

Wat we leuk vinden aan deze stick is de prijs / kwaliteitsverhouding, zijn kracht en behendigheid. De Pro Tour is een van de goedkopere volledig koolstofsticks die online beschikbaar is en dat is leuk om te weten.

Omdat het een full carbon stick en een geweldige vorm is, is er voldoende kracht wanneer je verbinding maakt met de bal. Dribbelen en andere 3D-vaardigheden zijn geen probleem met deze stick, want hij is superlicht en erg responsief, dus snelle manoeuvres voelen goed.

De enige keerzijde die we met de OSAKA-sticks hebben gevonden, is dat ze de neiging hebben vrij snel te slijten, maar hij zal nog steeds wel een volledig seizoen overleven, mits hij niet door andere spelers wordt gehackt.

Kortom, als je op zoek bent naar een goede stok als aanvaller of spits, dan heeft deze een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Kenmerken

 • Sticklengte: 36,5 Inch
 • Kromming: 24 mm
 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: Carbon

Check de actuele prijzen hier bij bol.com

Lees ook: de beste hockey scheenbeschermers beoordeeld

Beste schok absorbering: Grays GR 11000 Probow-Xtreme

Deze veldhockeystick op elitair niveau van Grays bestaat al een tijdje, maar wordt nog steeds door veel internationale spelers gebruikt als hun favoriete wapen.

Het is een van de krachtigste sticks op het veld vanwege de composiet samenstelling en de grote verhouding tussen gewicht en balans. Dit is zeker een van de beste hockeysticks zijn die er zijn.

Kenmerken

 • Maat / lengte: 36.5 inch, 37.5 inch, 38.5 inch
 • Merk: Grays
 • Kleur: Rood, Zwart
 • Jaar: 2018
 • Materiaal: Composite
 • Speler type: Gevorderden
 • Veldhockeystick
 • Kromming: 25
 • Gewicht: Licht

Check de actuele prijzen hier bij bol.com

Beste voor middenvelder: TK Total Three 3.5

De TK Total Three hockeysticks zijn enkele van de nieuwste innovaties van TK.

Deze moderne sticks maken gebruik van de beste materialen en nieuwste technieken, om zo optimaal te kunnen presteren.

Deze specifieke TK Total Three 3.5 hockeystick bestaat uit:

 • 50% uit Carbon
 • 40% Glassfiber
 • 10% Aramide

Door gebruik te maken van Carbon wordt de stick steviger en geeft minder mee, wat resulteert in extra slagkracht, plus het zorgt voor meer duurzaamheid van de stick.

Als je de rest van de sticks ook hebt bekeken, weet je inmiddels dat een klein deel aramide vaak wordt toegevoegd om meer schokabsorbtie te verkrijgen. Op die manier heb je geen last meer van trillingen wanneer je een harde bal wilt opvangen.

Dit zorgt voor grotere controle over de stick.

Verder heeft deze, net als de TK Total One 1.3 een Innovate kromming, wat in feite een beetje lijkt op Low Bow krommingen van andere merken.

De 25 mm kromming zit hierbij ver onderin de hockeystick, zodat deze goed te gebruiken is voor de meer technische spelers onder ons, die al wat verder gevorderd zijn.

 • Materiaal: 50% Carbon, 10% Aramide & 40% Glasfiber
 • Low Bow “Innovate” kromming

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Beste balcontrole: Gryphon Taboo Blue Steel Pro

Gryphon Taboo Blue Steel Pro is een uitstekende stok die je spel zal verbeteren en zijn plaats verdient in de top 9 hockeysticks. Het is een topmodel voor professionals en geeft je pure kracht en een goed gevoel.

Met dynamische balcontrole en luchtvaardigheden, breng je je spel naar een geheel nieuw niveau. Het optillen van de bal met deze stok is geen moeite, hij is gemaakt om uit te blinken.

Met een Gryphon-composiet stick, kun je zeker zijn van kwaliteit. Het boogtype is een lange, 24 mm, waardoor hij perfect is om snel te kleven.

Kenmerken

 • Krachtige en dynamische balbesturing
 • Composiet constructie
 • Hoofdvorm: Maxi
 • Gewicht: ongeveer 550 gram (afhankelijk van de grootte)
 • Maat / lengte: 36.5 inch, 37.5 inch
 • Merk: Gryphon
 • Kleur: Licht-blauw
 • Materiaal: Composite
 • Speler type: Gevorderden
 • Veldhockey
 • Kromming: 25
 • Gewicht: Licht

Check de laatste prijzen bij Hockeyhuis

Beste voor spelverdelers: Adidas TX24 – Compo 1

Als je op zoek bent naar een goede kwaliteit stick voor een betaalbare prijs, dan is de Adidas TX24 – Compo 1 wellicht precies wat je zoekt.

Hij is gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder kunststof met extra versterking rond de belangrijkste impactgebieden.

De stick is voornamelijk gemaakt voor nauwkeurig passes en nauwe balcontrole voor alle dribblers en spelverdelers die er zijn.

Bovendien maakt de Dual Rod-technologie een hoog energierendement mogelijk en is de stick uitstekend geschikt voor spelers die veel pushen.

De twee koolstofstaven zijn gevuld met schuim om te helpen bij schokabsorptie. Adgrip is geïntegreerd, deze grip heeft die zeem een ​​beetje in de hand en een stevigere grip.

De touch-compoundfunctie wordt hier ook ondersteund, waardoor het contactvlak met hook-to-ball de bal onder controle houdt, waardoor een betere nauwkeurigheid mogelijk is.

Kenmerken

 • DualRod-technologie voor schokabsorptie en verhoogd vermogen
 • Belangrijkste impactgebieden versterkt
 • Merk: Adidas
 • Doelgroep: Unisex
 • Veldhockey
 • Materiaal: Kunststof
 • Sticklengte: 36,5 inch
 • Carbonpercentage70%
 • Kleur: Zwart
 • Maat: 36.

Check de beste prijs hier bij Hockeyhuis

Beste goedkope hockeystick: TK Synergy S6 Late Bow

Gemaakt van hoogwaardige carbon composiet, 50% Carbon 10% Aramid 40% Glassfibre, deze stick biedt maximale sterkte en een laag gewicht.

Omdat de kogelgroef van het vorige model is verwijderd, is de energieoverdracht naar de bal op een maximaal niveau. Het is een geweldige all-round performer voor alle aanvallende spelers.

Met de Karakal Grip, die de voorkeur geniet op het internationale elite-niveau, kun je altijd en overal spelen. Net als zijn broer is hij zijn plaatsje waard in de top tien veldhockeysticks vanwege zijn lage prijs en toch uitstekende kwaliteit.

Kenmerken

 • Samenstelling van hoge kwaliteit: 50% Carbon 10% Aramid 40% Glassfibre
 • Goedkoop geprijsd
 • Speler type: Amateur
 • Late bow: 24 mm
 • Benaderend gewicht: 550 gram
 • Veldhockey
 • Kromming 24 mm

Check de prijs hier bij Hockeyhuis

Beste voor drag flick: Grays GR 7000 Jumbow

Deze stick vindt zijn weg naar de top tien hockeysticks door de tweede generatie Carbon Nano Tube-technologie van Grays te gebruiken.

Het is een topmodel dat zorgt voor krachtige energieoverdracht bij het slaan en meer schokabsorberende basaltvezels voor extra gevoel en respons.

De stick heeft IFA op het oppervlak van het hoofd, wat zorgt voor een zachter gevoel. Het Jumbow-bladprofiel is de perfecte oplossing voor het genereren van drag-flick momentum.

Grafeen verbeteren de eerste aanraakbediening en zorgen voor een beter gevoel.

Kenmerken

 • Carbon Nanotube-technologie
 • Bladprofiel: Jumbow
 • Maat / lengte: 36.5 inch, 37.5 inch
 • Merk: Grays
 • Kleur: Geel, Zwart
 • Jaar: 2018
 • Materiaal: Composite
 • Speler type: Gevorderden
 • Veldhockey
 • Kromming: 25
 • Gewicht: Licht

Bekijk hem hier bij hockeygear.eu

Beste all-round: Princess 7 Star T14 100% carbon stick

Gemaakt van 100% carbon, het is het stijfste model in de Princess-lijn. Het is de go to voor alle hookspelers. Met een lage curve, dat helpt bij het genereren van meer snelheid op je pushes.

Het is misschien stijf, maar het is ook licht, op slechts ongeveer 550 gram, zodat je je op het spel kunt concentreren en je stick je niet tegen zal houden.

Dit is de stijfste stick in de Princess-lijn, dus het is extreem responsief, dus alleen voor gevorderde spelers en verdient absoluut een plaats in de top 10 hockeysticks.

Kenmerken

 • 100% carbon build
 • Lage curve – perfect voor hooks.
 • Toe: Maxi
 • Gewicht: ca. 550 gr (afhankelijk van de grootte)
 • Bow Type: Low Bow
 • Bow-maat: 24,75 mm

Check de prijs hier bij hockeyhuis.nl

Beste slagvermogen: Mazon Black Magic V6

Naast het meest populaire merk in het Australische hockey, is Mazon een hoogkwalitatief merk voor veldhockeyers wereldwijd.

Mazon Black Magic V6 is een hockeystick met het ongeëvenaarde slagvermogen. Gemaakt van 95% koolstof en 5% kevlar en met de torsiestabiliteit (TS) -rating van 9, vertegenwoordigt deze stick pure kracht, waardoor het een uitstekende kandidaat is voor de top 10 hockeysticks.

De medium boog van 19 mm of 24 mm biedt extra controle, terwijl de Open Maxi-kopvorm deze stick perfect maakt voor slaan, 3D-vaardigheden en slepen met de bal.

Max Impact Zone-as bevat 2 kernen om impact te behouden en stabiliteit te bieden. Verder beschikt de V6 over nieuwe Traction Control Zone (TCZ) -technologie die ultieme controle en geavanceerde stickvaardigheden biedt.

Deze stick heeft ook een verbeterde Tomahawk Zone (THZ), evenals de nieuwe Cushion Plus-grip en het Reduced Vibration System (RVS). En tot slot maakt de Kevlar Duro Zone (KDZ) V6 extreem duurzaam op alle hockeyoppervlakken.

Kenmerken

 • 95% koolstof, 5% aramide (kevlar)
 • Bow: 19 mm of 24 mm
 • Gewicht: 515 – 570 g (afhankelijk van de grootte)
 • Hoofd: Open Maxi

Check de prijs hier bij bol.com

Beste voor beginners: Grays GX3000 Ultrabow

Deze Grays GX3000 is een Ultrabow model en maakt deel uit van de extreme (of Xtreme) lijn hockeysticks. Deze lijn staat bekend om de toepassing van de beste technologie gecombineerd met prestatie, duurzaamheid en balcontrole.

Al ruim 10 jaar is het top hockeymerk Grays bezig haar GX lijn te verbeteren met telkens nieuwe aanpakken, materialen en stijlen.

Zo hebben ze ook hun Ultrabow ontwikkeld, een curve die lijkt op de “normale” kromming en uitermate geschikt is voor beginners om het hockey onder de knie te krijgen.

Het is een klassieke stijl-profiel met een kleinere kromming die start in het midden van de hockeystick. Deze kleine kromming maakt de hockeystick zeer geschikt voor beginnende hockeyspelers.

De Ultrabow maakt het eenvoudig om te passen, ontvangen en te schieten. Dit alles jammer genoeg wel ten koste van de kracht die je ermee kunt uitoefenen in je schot, maar niets is zonder nadelen.

Kenmerken

 • Microhaak
 • Verkrijgbaar in 36,5 en 37,5
 • Maximale buiging van 22.00 mm
 • Curve locatie: 300mm

Bekijk hem hier bij bol.com

Veelgestelde vragen over hockeysticks

Wat voor soort hockeystick moet ik kopen?

Een verdedigende speler of middenvelder geeft misschien de voorkeur aan een langere stick om de bal verder te drijven, en een aanvallende speler kan een kortere stick kiezen voor een betere afhandeling en controle.

Sticks kunnen variëren van 28 “- 37,5” of meer. Meestal moet de stok tot aan de bovenkant van je heupbeen komen.

Wat is het beste materiaal voor een hockeystick?

Ervaren spelers gebruiken composiet en glasvezel omdat het hen helpt meer kracht te genereren bij slagen, zonder in te leveren aan flexibiliteit en duurzaamheid.

Hoe lang moet een hockeystick meegaan?

Ongeveer 2 seizoenen van intense training en regelmatige wedstrijden kunnen zeker hun tol eisen, en 1 seizoen is misschien alles wat je eruit kunt halen, maar als je de stick met respect behandelt, kan deze ongeveer 2 seizoenen duren.

Wat kost een stick?

Hockeysticks beginnen bij twee tientjes tot honderden euro’s. Voor een recreatieve hockeyer is het niet nodig te diep in de buidel te tasten. Vanaf 70 euro heb je al een heel goede stick voor volwassenen.

Maakt een dure hockeystick het verschil?

Duur betekent betere materialen en constructie, een hardere terugslag (vergeleken met dezelfde flexdruk tussen goedkope / dure sticks), lichter in gewicht.

Wat is de moeilijkste positie in hockey?

Spelers op het middenveld hebben de lastigste positie; zij moeten kunnen schieten, tackelen, markeren, dribbelen en passen en het spel nauwkeurig kunnen lezen. 

Kun je beide kanten van een hockeystick gebruiken?

Bij ijshockey mag je beide kanten van je stick gebruiken. Bij hockey echter mag je alleen de platte kant van je stick gebruiken.

Hoe gemakkelijk is hockey te leren? 

Het is een vrij simpele, rechttoe rechtaan sport. Je zult het, waarschijnlijk na een paar keer spelen, heel snel oppikken. Het beheersen van vaardigheden als stickwork en dribbelen kan wat meer tijd kosten.

Hoe gevaarlijk is hockey?

Voorkomende blessures zijn pijn in de onderrug, heup-, knie- of enkel peesontsteking  en stressfracturen in de benen.

De meeste verwondingen zijn echter aan het hoofd en het gezicht (90 procent) zijn het gevolg van het feit dat spelers worden geraakt door een hockeystick of -bal.

Hoe wordt hockey gespeeld?

Hockey is een veel gespeelde teamsport van de hockeyfamilie. Het spel kan gespeeld worden op gras of kunstgras. Elk team speelt met tien veldspelers en een keeper.

Waar is hockey het populairst?

Hockey wordt het meest beoefend als vrouwensport in de VS en Canada, waar het een van de meest populaire schoolsporten voor vrouwen is.

Omdat hockey sinds de Britse koloniale overheersing door Amerikanen wordt gespeeld, is het een van de oudste universiteitssporten in de Verenigde Staten gebleven.

Welk land staat bekend om hockey?

Hockey is de 3e sport ter wereld. De power landen zijn Nederland, Australië, Duitsland, Engeland, Argentinië, Nieuw-Zeeland, India (alleen voor mannen) en de VS (alleen voor vrouwen).

Conclusie

Veldhockey is een spel met een hoge intensiteit dat extreem snel beweegt en ook erg gevaarlijk kan zijn.

Wanneer je op een hoog niveau van concurrentie speelt, moet je altijd je verstand erbij houden, maar je moet ook zeker zijn dat je een uitrusting hebt waar je op kunt vertrouwen. Je moet klaar zijn om te presteren wanneer dat nodig is.

Naarmate het spel zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld, heeft ook de technologie, met name voor de sticks, zich ontwikkeld.

Met een nieuwe top veldhockeystick kan de bal met meer dan 130 mp / h of 200 km / h worden gespeeld.

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig op de aangegeven datum/tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die op het moment van aankoop op Amazon.com wordt weergegeven, is van toepassing op de aankoop van dit product.