Beste hockeystick voor veld | bekijk onze top 9 geteste sticks

by joost | Last Updated: 29 april 2020

We hebben een lijst samengesteld met wat wij denken dat de 9 top veldhockeysticks zijn. Er zijn zoveel verschillende hockey-merken en verschillende soorten stokken op het moment dat deze beoordelingen je hopelijk helpen de juiste stick te vinden.

Het is moeilijk te zeggen welke stick “de beste veldhockeystick ter wereld” is, omdat elke stick verschillende kenmerken heeft die passen bij de stijlen of positie van verschillende spelers, maar de onderstaande lijst is een weergave van de beste die alle merken te bieden hebben.

Beste hockeystick voor veld

Deze video van Crown Hockey (Engels) laat zien welke keuze je kunt maken tussen Bow type (Low of Mid, en veel merken noemen ze net anders zoals de Innovate van TK):

De beste voor aanvallende spelers en gelijk de beste overall is deze TK Total One 1.3 Innovate die je balbeheersing en handling aanzienlijk zal verbeteren voor de beste nauwkeurigheid in je shot.

Ik ben zelf een dribbelaar en spelverdeler en mijn persoonlijke favoriet is dan ook deze Gryphon Taboo Blue Steel Pro. Hij geeft je erg veel controle om de bal bij je te houden terwijl je er goede stevige pushes mee kunt doen om je teamgenoten te bereiken.

Voordat we ingaan op de beoordelingen van de stick, moeten we ook vermelden dat alle hockeysticks die hier worden bekeken, zijn goedgekeurd door de International Hockey Federation, het bestuursorgaan van veld Hockey.

Bekijk ook onze beoordeling van de beste zaalhockeysticks

Laten we ze eerst in vogelvlucht bekijken en daarna kun je meer lezen over elk van deze sticks:

Hockeystick merken Afbeeldingen
Beste voor aanvaller: TK Total One 1.3 Beste-veldhockeystick-voor-aanvaller-TK-One-Innovate(bekijk meer afbeeldingen)
Beste carbon hockeystick: Osaka Pro Tour Bronze Low Bow Osaka Pro Tour Bronze Low Bow carbon hockeystick(bekijk meer afbeeldingen)
Beste schok absorbering: Grays GR 11000 Probow-Xtreme Grays GR 11000 probow xtreme(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor middenvelder: TK Total Three 3.3 TK total three 3 veldhockeystick voor middenvelders(bekijk meer afbeeldingen)
Beste balcontrole: Gryphon Taboo Blue Steel Pro Gryphon Taboo Blue Steel Pro veldhockeystick(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor spelverdeler: Adidas TX24 – Compo 1 Adidas TX24 compo 1 veldhockeystick voor pushen(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkope hockeystick: TK Synergy S6 Late Bow TK Synergy S6 Low bow veldhockey stick(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor drag flick: Grays GR 7000 Jumbow Grays GR 7000 Jumbow(bekijk meer afbeeldingen)
Beste all-round: Princess 7 Star SG1 100% carbon stick Princess star 7 hockeystick(bekijk meer afbeeldingen)
Beste slagvermogen: Mazon Black Magic V6 Mazon black magic v6 stick(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor beginners: Grays GX3000 Ultrabow Grays GRx3000 ultrabow beste hockeystick voor beginners(bekijk meer afbeeldingen)

Hoe kies je de juiste soort hockeystick?

Met zoveel verschillende soorten hockeysticks die tegenwoordig beschikbaar zijn, kan het kiezen van een hockeystick een hele klus zijn, vooral als je geen idee hebt waar je naar op zoek bent.

Daarom heb ik deze complete gids samengesteld over het kiezen van een hockeystick.

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het selecteren van een stick die ik hieronder in meer detail uiteenzet.

Juiste lengte van je stick

Als je een stick hebt die de juiste maat heeft, kun je al je vaardigheden beter uitvoeren.

Idealiter zou je stick tot aan de bovenkant van je heupbeen moeten komen, maar dat hangt ook een beetje af van persoonlijke voorkeur.

Sticklengtes variëren doorgaans van 24″ tot 38″. Een iets langere stick vergroot je bereik, terwijl een kortere stick de vaardigheden voor het hanteren van de stick verbetert.

Deze tabel geeft in algemene zin aan welke sticklengte het beste bij jouw lengte zou moeten passen:

Speler lengte Sticklengte
Groter dan 180cm 38″
167cm tot 174cm 37″
162cm tot 167cm 36″
152cm tot 162cm 35.5″
140cm tot 152cm 34.5″
122cm tot 140cm 32″
110cm tot 122cm 30″
90cm tot 110cm 28″
Tot 90cm 26″

Welke lengte hockeystick heb ik nodig voor mijn lengte

Het juiste gewicht

Hockeysticks variëren van ongeveer 535 g tot ongeveer 680 g. Dit hangt meestal af van persoonlijke voorkeur.

Bijvoorbeeld:

De samenstelling

Er wordt aangeraden dat beginners beginnen met lagere koolstofniveaus en zich naarmate ze vorderen opwerken naar meer carbon in de stick.

Boog van de stick

De boog van een stick is de lichte buiging die je van het handvat tot de teen kunt zien. Dit varieert meestal van 20 mm – 25 mm, wat het maximum is.

Boog van de hockeystick kiezen

(foto van: ussportscamps.com)

De keuze van de boog hangt af van voorkeur, leeftijd en vaardigheidsniveau.

De drie belangrijkste soorten sticks zijn:

  1. Normale / regular bow (20 mm): het hoogste punt van de boog valt in het midden van de stick, wat ideaal is voor elk aspect van het spel, van balcontrole tot geavanceerde manoeuvres.
  2. Mega bow (24,75 mm): het midden van de boog ligt dichter bij de teen van de stick en zorgt voor extra kracht bij het opnemen van de bal en bij het slepen. Dit is ideaal voor meer gevorderde spelers.
  3. Low bow (25 mm): deze boog ligt het dichtst bij de kop van de stick en helpt bij het besturen en optillen van de bal en slepen. Ideaal voor spelers op elite niveau.

Teen vorm

De teen van de stick is het bochtniveau en kan van invloed zijn op hoe spelers de bal slaan en de stick hanteren.

Kleinere tenen zorgen voor meer behendigheid, maar beperken de kracht, terwijl grotere tenen een groter oppervlak bieden om de bal te slaan en te ontvangen, maar de beweging te verminderen.

De juiste toe van de hockeystick

(foto van: anthem-sports.com)

Welk merk hockeystick moet ik kopen?

Ik word vaak gevraagd welk merk het beste is om te kopen en om eerlijk te zijn is het echt een persoonlijke voorkeur. De stick die ik momenteel gebruik is Grays GR11000, hoewel ik de speelstijl niet voor iedereen aan zou raden.

Ik heb gedurende mijn hele speelcarrière voornamelijk met Grays gespeeld en hoewel ik verschillende merken heb geprobeerd, heb ik altijd de voorkeur gegeven aan het gebruik van Grays-sticks, terwijl anderen zweren bij andere merken en voor aanvallende spelers zou ik bijvoorbeeld de TK Total One aanraden.

Meer hierover hieronder:

Beoordeling van de beste hockeysticks van dit moment

Dit zijn de best beoordeelde veldhockeysticks die je op dit moment kunt kopen:

Beste voor aanvaller: TK Total One 1.3

De TK Total 1.3 Innovate biedt ervaren spelers een 85% carbon-optie en een extreem late buiging. Deze stick is ideaal voor een top aanvallende speler.

Het unieke kenmerk van de TK Total 1.3 Innovate Field Hockey Stick is het unieke koolstofvlechtsysteem, dat een naadloze koolstofstructuur in de stick opneemt voor maximale sterkte en responsiviteit.

TK adverteert deze stick als de lichtste en sterkste hockeystick op de markt.

De Total One Innovate biedt verbeterde balcontrole en luchtvaardigheid met de scheptechnologie van TK. Bestaat uit 85% koolstof, 15% aramide en heeft precies de juiste hoeveelheid stijfheid – niet te stijf en niet te flexibel, waardoor je de controle krijgt die je nodig hebt.

Geïntegreerd dempingssysteem [IDS], is een trillingsdempende maatregel die ook een integraal onderdeel van deze stick is, waardoor je de volledige controle hebt en overmatige trillingen vergeet.

Met de boog van het Low type kun je gemakkelijk hoge schoten maken. Een keuze van hoge kwaliteit die niet zal teleurstellen; Beter worden zonder te zweten met deze veld hockeystick van TK. Je zult niet teleurgesteld zijn met deze keuze uit de top tien veldhockeysticks.

Het zal je balbeheersing en handling aanzienlijk verbeteren, en is ontworpen voor diegenen die veel verder zijn dan alleen het beheersen van de fundamenten en op zoek zijn naar dat laatste deel van concurrentievoordeel in hun spel.

Kenmerken

Voordelen

Nadelen

Bekijk prijzen en beschikbaarheid hier bij bol.com

Beste carbon hockeystick: Osaka Pro Tour Bronze Low Bow

De nummer 2 in onze lijst voor de top 10 hockeysticks. De Osaka Pro Tour Stick-lijn met producten is in 2013 begonnen en ondertussen verder ontwikkeld speciaal voor aanvallende spelers.

Dit is een stok met een zeer laag profiel die erg licht is. Er zijn 3 verschillende series binnen de Pro Tour-lijn. De Bronze-serie is gemaakt voor de gevorderde spelers.

Deze stick is gemaakt van 100 procent carbon, dus het biedt veel kracht maar zorgt ook voor een uitstekende controle over de stick. Een van de unieke dingen van de Pro Tour Bronze is de Pro Touch Grip-handgreep die uitstekende gripmogelijkheden biedt en zeer nuttig is voor zijn vermogen om weersomstandigheden te ondersteunen.

Je kunt spelen in de regen, extreem hoge temperaturen en het zorgt nog steeds voor een mooie, stevige grip.

Een andere geweldige functie van de Pro Tour-serie is het feit dat het een getextureerde teen heeft die grip biedt die de bal niet direct van de stick zal laten stuiteren, langs het kogelkanaal in zijn lange booggreep. Dit is tegelijkertijd lichtgewicht en duurzaam.

OSAKA-sticks zijn overal ter wereld van de grond gekomen en worden door veel elite spelers gebruikt. Deze specifieke stick is een van hun topmodellen.

Wat we leuk vinden aan deze stick is de prijs / kwaliteitsverhouding, kracht en behendigheid. De Pro Tour is een van de goedkopere volledig koolstofsticks die online beschikbaar is en dat is leuk om te weten.

Omdat het een full carbon stick en een geweldige vorm is, is er voldoende kracht wanneer je verbinding maakt met de bal. Dribbelen en andere 3D-vaardigheden zijn geen probleem met deze stick, want hij is superlicht en erg responsief, dus snelle manoeuvres voelen goed.

De enige keerzijde die we met de OSAKA-sticks hebben gevonden, is dat ze de neiging hebben vrij snel te dragen, maar het zal nog steeds een volledig seizoen of twee competitief spel overleven, mits het niet door andere spelers wordt gehackt.

Kortom, als je op zoek bent naar een goede stok als aanvaller of spits is dit een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Kenmerken

Check de actuele prijzen hier bij bol.com

Lees ook: de beste hockey scheenbeschermers beoordeeld

Beste schok absorbering: Grays GR 11000 Probow-Xtreme

Deze veldhockeystick op elitair niveau van Grays bestaat al een tijdje, maar wordt nog steeds door veel internationale spelers gebruikt als hun favoriete wapen.

Het is een van de krachtigste sticks op het veld vanwege de composiet samenstelling en de grote verhouding tussen gewicht en balans. Dit is zeker een van de beste hockeysticks zijn die er zijn.

Kenmerken

Check de actuele prijzen hier bij bol.com

Beste voor middenvelder: TK Total Three 3.3

De TK Total Three hockeysticks zijn een van de nieuwste innovaties van TK.

Deze moderne sticks maken gebruik van enkele van de beste materialen nieuwste technieken om zo optimaal te kunnen presteren.

Deze specifieke TK Total Three 3.3 hockeystick bestaat uit:

Door gebruik te maken van Carbon wordt de stick steviger en geeft minder mee, wat resulteert in extra slagkracht, plus het zorgt het voor een verbeterde duurzaamheid van de stick.

Als je de rest van de sticks ook hebt gelezen weet je inmiddels dat een klein gedeelte aramide vaak wordt toegevoegd om meer schok absorbtie toe te voegen zodat je geen last meer hebt van trillingen wanneer je een harde bal wilt opvangen.

Dit zorgt voor grotere controle over de stick.

Verder heeft deze, net als de TK Total One 1.3 een Innovate kromming, wat in feite een beetje lijkt op Low Bow krommingen van andere merken.

De 25 mm kromming zit hierbij ver onderin de hockeystick zodat deze goed te gebruiken is voor de meer technische spelers onder ons die al wat verder gevorderd zijn.

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Beste balcontrole: Gryphon Taboo Blue Steel Pro

Gryphon Taboo Blue Steel Pro is een uitstekende stok die je spel zal verbeteren en zijn plaats verdient in de top 9 hockeysticks. Het is een topmodel voor professionals met pure kracht en een goed gevoel.

Met dynamische balcontrole en luchtvaardigheden, breng je je spel naar een geheel nieuw niveau. Het optillen van de bal met deze stok is geen moeite, hij is gemaakt om uit te blinken.

Met een Gryphon-composiet stick, kun je zeker zijn van de bouwkwaliteit. Het boogtype is een lange, 24 mm, waardoor het perfect is voor snel kleven.

Kenmerken

Check de laatste prijzen bij bol.com

Beste voor spelverdelers: Adidas TX24 – Compo 1

Als je op zoek bent naar een goede kwaliteit stick voor een betaalbare prijs, dan is de Adidas TX24 – Compo 1 wellicht precies wat je zoekt. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder kunststof met extra versterking rond de belangrijkste impactgebieden.

De stick is voornamelijk gemaakt voor nauwkeurig passes en nauwe balcontrole voor alle dribblers en spelverdelers die er zijn. Bovendien maakt de Dual Rod-technologie een hoog energierendement mogelijk en is de stick uitstekend geschikt voor spelers die veel pushen.

De twee koolstofstaven zijn gevuld met schuim om te helpen bij schokabsorptie. Adgrip is geïntegreerd, deze grip heeft die zeem een ​​beetje in de hand en een stevigere grip.

De touch-compoundfunctie wordt hier ook ondersteund, waardoor het contactvlak met hook-to-ball de bal onder controle houdt, waardoor een betere nauwkeurigheid mogelijk is.

Kenmerken

Check de beste prijs hier bij hockeygear.eu

Beste goedkope hockeystick: TK Synergy S6 Late Bow

Gemaakt van hoogwaardige carbon composiet, 50% Carbon 10% Aramid 40% Glassfibre, deze stick biedt maximale sterkte en een laag gewicht.

Omdat de kogelgroef van het vorige model is verwijderd, is de energieoverdracht naar de bal op een maximaal niveau. Het is een geweldige all-round artiest voor al je aanvallende spelers.

Met de Karakal Grip, die de voorkeur geniet op het internationale elite-niveau, kun je altijd en overal spelen. Net als zijn broer is het zijn plaatsje waard in de top tien veldhockeysticks vanwege zijn lage prijs en toch uitstekende kwaliteit

Kenmerken

Check de prijs hier bij Hockeyhuis

Beste voor drag flick: Grays GR 7000 Jumbow

Deze stick vindt zijn weg naar de top tien hockeysticks door de tweede generatie Carbon Nano Tube-technologie van Grays te gebruiken.

Het is een topmodel dat zorgt voor krachtige energieoverdracht bij het slaan en meer schokabsorberende basaltvezels voor extra gevoel en respons.

De stick heeft IFA op het oppervlak van het hoofd, wat zorgt voor een zachter gevoel. Het Jumbow-bladprofiel is de perfecte oplossing voor het genereren van drag-flick momentum.

Grafeen verbeteren de eerste aanraakbediening en zorgen voor een beter gevoel.

Kenmerken

Bekijk hem hier bij hockeygear.eu

Beste all-round: Princess 7 Star SG1 100% carbon stick

Gemaakt van 100% carbon, het is het stijfste model in de Princess-lijn. Het is de go to voor alle hookspelers. Met een lage curve, dat helpt bij het genereren van meer snelheid op je pushes.

Het is misschien stijf, maar het is ook licht, op slechts ongeveer 550 gram, zodat je je op het spel kunt concentreren en je stick je niet tegen zal houden.

Dit is de stijfste stick in de Princess-lijn, dus het is extreem responsief, dus alleen voor gevorderde spelers en verdient absoluut een plaats in de top 10 hockeysticks.

Kenmerken

Check de prijs hier bij hockeyhuis.nl

Beste slagvermogen: Mazon Black Magic V6

Naast het meest populaire merk in het Australische hockey, is Mazon een hoogkwalitatief merk voor veldhockeyers wereldwijd.

Mazon Black Magic V6 is een hockeystick met het ongeëvenaarde slagvermogen. Gemaakt van 95% koolstof en 5% kevlar en met de torsiestabiliteit (TS) -rating van 9, vertegenwoordigt deze stick pure kracht, waardoor het een uitstekende kandidaat is voor de top 10 hockeysticks.

De medium boog van 19 mm of 24 mm biedt extra controle, terwijl de Open Maxi-kopvorm deze stick perfect maakt voor slaan, 3D-vaardigheden en slepen met de bal.

Max Impact Zone-as bevat 2 kernen om impact te behouden en stabiliteit te bieden. Verder beschikt de V6 over nieuwe Traction Control Zone (TCZ) -technologie die ultieme controle en geavanceerde stickvaardigheden biedt.

Deze stick heeft ook een verbeterde Tomahawk Zone (THZ), evenals de nieuwe Cushion Plus-grip en het Reduced Vibration System (RVS). En tot slot maakt de Kevlar Duro Zone (KDZ) V6 extreem duurzaam op alle hockeyoppervlakken.

Kenmerken

Check de prijs hier bij bol.com

Beste voor beginners: Grays GX3000 Ultrabow

Deze Grays GX3000 is een Ultrabow model en maakt deel uit van de extreme (of Xtreme) lijn hockeysticks. Deze lijn staat bekend om de toepassing van de beste technologie gecombineerd met prestatie, duurzaamheid en balcontrole.

Al ruim 10 jaar is het top hockeymerk Grays bezig haar GX lijn te verbeteren met telkens nieuwe aanpakken, materialen en stijlen.

Zo hebben ze ook hun Ultrabow ontwikkeld, een curve die lijkt op de “normale” kromming en uitermate geschikt is voor beginners om het hockey onder de knie te krijgen.

Het is een klassieke stijl-profiel met een kleinere kromming die start in het midden van de hockeystick. Deze kleine kromming maakt de hockeystick zeer geschikt voor beginnende hockeyspelers.

De Ultrabow maakt het eenvoudig om te passen, ontvangen en te schieten. Dit alles jammer genoeg wel ten koste van de kracht die je ermee kunt uitoefenen in je schot, maar niets is zonder nadelen.

Kenmerken

Bekijk hem hier bij bol.com

Conclusie

Veldhockey is een spel met een hoge intensiteit dat extreem snel beweegt en ook erg gevaarlijk kan zijn.

Wanneer je op een hoog niveau van concurrentie speelt, moet je altijd je verstand hebben, maar je moet ook zeker zijn dat je uitrusting hebt die je kunt vertrouwen en waarop je kunt vertrouwen om te presteren wanneer je het nodig hebt.

Naarmate het spel zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld, heeft ook de technologie, met name met stokken, zich ontwikkeld. Met een nieuw topveld hockeystick kan de bal met meer dan 130 mp / h of 200 km / h worden verzonden.

Dat is een dodelijke snelheid waarmee de bal kan reizen. Dus wat betekent dat voor iemand die op zoek is naar een nieuwe elite level stick? Wat zijn de top 9 hockeysticks?

Je wilt een stok van goede kwaliteit hebben die de impact van een snelle bal in een val kan verwerken en ook de kracht hebben om de bal met een hoge snelheid te slaan of te bewegen om het voordeel te behalen ten opzichte van de tegenstander die je moet winnen.

Een ander vermeldenswaardig punt zijn de technische vaardigheden die spelers nu kunnen uitvoeren met een geavanceerde stick.

Dribbelen van de voorkant naar de achterkant van je stick kan veel sneller gedaan worden met de juiste gevormde kop en boog, stokjes die zijn ontworpen om spelers deze verbeterde controle te geven, waardoor het spel steeds bekwamer werd.

Omkering aan de achterkant is ook haalbaarder geworden met betere sticks die deze controle mogelijk maken.

Een grote voor aanvallers is tomahawks, dit was ooit een vage manier om te proberen te scoren toen de bal op je achterkant lag en je had geen andere opties.

Tegenwoordig zijn echter kwaliteitsticks ontworpen met deze opname in het achterhoofd, vandaar dat ze op de teen zijn versterkt, sommige merken noemen het een Tomahawk-zone.

Dit betekent dat Forward op hun stick kan vertrouwen om een ​​goede kans te maken op de doelen op de achterkant en geen nieuwe stick kost!

Overheads is een ander type vaardigheid dat is verbeterd door een groter stickontwerp.

Het verhogen van de bal over de tegenstander om een ​​teamgenoot te bereiken aan de andere kant van het veld was een beetje een risico, omdat het moeilijk was om de uitkomst van deze zet te beheersen.

Sommige nieuwe sticks hebben echter rails en grote bogen om dit gemakkelijk en met veel controle te kunnen doen, waardoor het een veel meer haalbare optie is voor een verdediger die met één spel de bal naar een aanvaller te krijgen.