5 beste hockeysticks voor kinderen voor een hoger niveau spel

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Junior of nieuwe hockeyers hebben niet per se baat bij het hebben van de meest professionele / dure veldhockeysticks.

Elite-stijl veldhockeysticks kunnen vaak behoorlijk meedogenloos zijn omdat ze over het algemeen stijver zijn en de neiging hebben om grotere bogen te hebben.

Jonge spelers hebben vaak baat bij een schokabsorberende stick, die in het algemeen meer glasvezel of hout betekent als het primaire bouwmateriaal.

Dit maakt het vangen van de bal gemakkelijker en het ontwikkelen van dribbelende vaardigheden beter haalbaar bij het gebruik van goede junior hockeysticks.

Dus hieronder hebben we het eenvoudig voor je gemaakt en gepresenteerd wat volgens ons de beste veldhockeysticks zijn voor kinderen en junioren.

Beste hockeystick kind

Lees ook: de beste veldhockeysticks voor dames en herenspel

Zeker als je kind begint met spelen kan een langdurige trainingssessie of zelfs wedstrijd best wel wat vragen van de handen.

Mijn favoriete stick is daarom een lichte, deze Grays GR 5000 Ultrabow Junior.

Maar er zijn er meer en in dit artikel ga ik er verder op in.

Jeugd hockeystick Afbeeldingen
Beste lichte hockeystick voor kinderen: Grays GR 5000 Ultrabow Junior

Grays GR 5000 ultrabow junior voor kind

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste composiet kind hockeystick: Dita Carbotec C75 Junior

Dita carbotec kinder hockeystick

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste voor aanvallende kinderen: TK SCX 2. Junior Hockeystick

TJ SCX hockeystick voor kinderen

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope jeugdstick: DITA FX R10 Junior

DITA FX R10 kinder hockeystick

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste fiberglass hockeystick voor kinderen: Reese ASM rev3rse junior

Reese ASM rev3rse junior stick

(bekijk meer afbeeldingen)

5 beste hockeysticks voor kinderen beoordeeld

Beste lichte hockeystick voor kinderen: Grays GR 5000 Ultrabow Junior

De Grays GR 5000 Hockeystick is een uitstekende keuze voor jonge spelers. Gebruikers zeggen dat het gemakkelijk te manoeuvreren is en het geeft nieuwe energie en enthousiasme aan het speelveld.

Het is licht als lucht, maar genoeg om de bal te duwen naar waar je maar wilt.

Deze junior veldhockeystick is echt een aanwinst voor spelers die net zijn begonnen met spelen en hun techniek willen ontwikkelen, evenals voor de tussenproducten.

Ook houden veel clubleden vol om deze geweldige hockeystick te gebruiken, omdat het hen geweldige controle, balans en gevoel geeft.

De maxi-vormige kop maakt groter oppervlak en spelers zeggen dat het elastisch is en zorgt voor een zacht gevoel en comfort tijdens het spel.

Kenmerken

 • Maat / lengte: 34 inch, 35 inch
 • Merk: Grays
 • Kleur: Geel, Zwart
 • Jaar: 2018
 • Materiaal: Composite
 • Speler type: Junior
 • Kromming: 25
 • Gewicht: Licht

Bekijk hem hier bij hockeygear.eu

Beste composiet kind hockeystick: Dita Carbotec C75 Junior

De Carbotec Junior stick heeft een unieke en high-tech combinatie van koolstofvezel, glasvezel en aramide vezels.

Die materialen creëren een perfecte combinatie van kracht en flexibiliteit. Met de Dita Carbotec Junior hockeystick gaat je kind al snel van het beginnersniveau naar het tussenliggende niveau.

Dit komt omdat deze hockeysticks de spelers in staat stellen om de volledige controle over de bal te hebben, wanneer ze toeslaan.

Kenmerken

 • Maat / lengte: 33 inch, 34 inch, 35 inch, 36 inch
 • Merk: Dita
 • Kleur: Zwart, Donker-blauw
 • Jaar: 2018
 • Materiaal: Composite
 • Speler type: Junior
 • Veldhockey

Bekijk hem hier bij hockeygear.eu

Beste voor aanvallende kinderen: TK SCX 2. Junior Hockeystick

Een professionele stick voor beginners is de beste manier om de TK SCX te beschrijven. Als je net begint met hockey en je een stok van goede kwaliteit en geen speelgoed nodig hebt, dan is deze zeker iets voor jou.

Gemaakt van hoogwaardige materialen zoals fiberglas 40% en 50% carbon, het zal de stijfheid en flexibiliteit bieden die je nodig hebt om in het spel te komen en op het beste niveau te presteren.

Het is voornamelijk ontworpen voor aanvallende spelers en geeft ze geweldige controle met zijn 25 mm kromming. Het gewicht van de stick is ongeveer 530 gram, waardoor het lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren is.

Al met al is de TK SCX een van de beste veldhockeysticks voor kinderen die er zijn met geavanceerde functies en balbesturing tegen een zeer betaalbare prijs.

Check de laagste prijs hier bij Amazon

Beste goedkope jeugdstick: DITA FX R10 Junior

De FXR-serie van Dita-merk is erg populair onder de beginners in hockey die hun techniek willen verbeteren en zich zelfverzekerd willen voelen tijdens het spel.

Dita FXR10 Junior Hockeystick is een stok van hoge kwaliteit, gemaakt van het beste hout met de met glasvezel versterkte schacht.

Deze stick heeft een geweldig ontwerp, is perfect gebalanceerd, licht van gewicht en geeft een natuurlijk gevoel. De Dita FXR 10 hockeystick heeft een groot oppervlak, vanwege de Midi-kopvorm, dus de spelers zeggen dat het onmogelijk is om de bal te missen.

Bovendien is de ‘Midi’-vorm goed voor spelers om sterk te zijn op hun achterkant.

Tot slot, het is een goede manier om de eerste ins en outs van hockey te leren. En de prijs is geweldig – het hout is altijd goedkoper dan composietmaterialen.

Kenmerken

 • Materialen: Hout met met glasvezel versterkte schacht
 • Kleuren: oranje / roze, zwart / roze en wit / zilver / zwart
 • Power Index: 3.90
 • Formaat: van 24 tot 31 inch
 • Hoofdvorm: Midi

Bekijk hem hier bij Hockeyhuis

Beste fiberglass hockeystick voor kinderen: Reese ASM rev3rse junior

Je hoeft geen honderden euro’s uit te geven om gewoon te genieten van veldhockey of om het aan een kind voor te stellen. Met zijn lichte en slanke vorm kunnen beginners leren spelen en gewend raken aan het gemakkelijk gebruiken van een stick.

Gemaakt van fiberglas, het is een eenvoudig te gebruiken maar krachtige junior hockeystick. Het heeft een midi-teen waardoor het ideaal is voor alle posities op het veld, zonder dat er meerdere stokjes nodig zijn.

Maar hij is met name bedoeld om de junioren te trainen op hun linkerhand. Zeker in die jonge fase is het belangrijk om zoveel mogelijk training te krijgen en de Rev3rse helpt daarbij een (linker)handje.

Bij deze gespiegelde stick die je linkshandig gebruikt, zijn de bolle en platte kant omgedraaid. Omdat je deze trainingsstick anders gebruikt dan een normale stick, verbeter je je aanpassingsvermogen en techniek.

En daar profiteert je balbehandeling met rechts van!

Trainen met de Rev3rse stick is niet alleen heel leuk, de variatie die het biedt maakt je ook echt een betere speler.

Hoe jonger je hiermee begint, hoe beter. De stick is licht van gewicht en heeft een extra lange grip en anti-trilling end cap. De stick is ontwikkeld vanuit de visie van het Athletic Skills Model.

Het strakke design van de Reese maakt het aantrekkelijk voor kinderen die al een tijdje bezig zijn met deze leuke sport. Laat je kinderen kennismaken met hockey en koop een goede trainingsstick voor een betaalbare prijs.

Hij is hier het goedkoopste bij bol.com

Enkele veelgestelde vragen over junior hockey

Hier zijn alvast een paar leuke oefeningen voor beginnende jeugdspelers:

Is hockey veilig voor kinderen?

Omdat veldhockey een contactloze sport is, is het veel veiliger dan veel sporten zoals rugby of American football die dat niet zijn. Maar met twintig spelers, twee keepers, hockeysticks en een harde plastic bal op het veld, zullen botsingen en ongelukken onvermijdelijk gebeuren.

De meeste ongevallen in hockey zijn klein, zoals verstuikingen van de enkel, knieverstuikingen, spiertrekkingen, spiertranen en ligamenten.

Niettemin kunnen van tijd tot tijd ongelukken resulteren in gebroken botten en mogelijk hersenschuddingen.

Veel ongelukken kunnen worden voorkomen door het verkrijgen van de juiste beschermende kleding voor kinderen die hockey spelen. Uitrusting omvat schoenplaatjes (schoenen), scheenbeschermers, bril, mondbeschermers, handschoenen en maskers voor algemene spelers.

Doelbewaarders hebben meer veiligheidsuitrusting nodig, zoals gevoerde hoofd, been, voet, bovenlichaam en armpantser.

Voor het spelen moet het speelveld worden geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat er geen puin, gevaren of gaten in zitten. Spelers moeten ook opwarmen door uit te rekken om het risico op spierspanningen, enzovoort te verminderen.

Correcte speeltechnieken en de regels moeten ook worden geleerd en toegepast in elke game en oefensessie

Zijn de regels van junior hockey verschillend voor kinderen dan voor volwassenen?

Over het algemeen zijn de regels voor hockey hetzelfde voor junioren als voor volwassenen. Juniors worden nog steeds gemaakt om zich te houden aan regels over voetfoutjes, luchtballen, strafcorners, strafschoppen, vrije slagen en obstructie.

Ze zijn ook onderworpen aan het kaartsysteem – groen voor een waarschuwing, geel voor een tijdelijke opschorting en rood voor een permanente uitsluiting van het spel.

Waar Junior hockey kan variëren van volwassen hockey is echter als het gaat om de lengte van de spellen en beschermende uitrusting. Wedstrijden voor junioren kunnen duren van tien minuten per half tot ongeveer vijfentwintig minuten.

Over het algemeen zijn games voor volwassenen vijfendertig minuten per half uur. Vanuit een oogpunt van beschermende uitrusting kan het een vereiste zijn voor junioren om mond- en scheenbeschermers te dragen en ook oogbescherming. De regels variëren van school tot school en van club tot club.

Hoeveel kost het veldhockey om te spelen?

De kosten van het hockeyveld van junioren variëren, maar je kunt verwachten dat je ongeveer 40 – 65 per uur betaalt voor lessen in kleine groepen van drie of vier kinderen.

Zodra een kind heeft geleerd hoe te spelen en lid te worden van een club zijn de sessies meestal rond de 5,- per keer.

Als een kind uitzonderlijk blijkt te zijn, kunnen zij en hun team landelijke, landelijke of wereldwijde wedstrijden invoeren.

Als van de ouders wordt verwacht dat zij deze betalen of bijdragen, kan het duur zijn afhankelijk van waar het evenement is.

Veiligheidsuitrusting en hockeysticks variëren in prijs, afhankelijk van de kwaliteit die u nodig hebt. Je kunt verwachten ongeveer 25 te betalen voor scheenbeschermers, 20 – 60 euro voor oogbescherming, 80 voor schoenplaten en 90 voor een hockeystick.

Mondbeschermers kunnen worden gekocht voor slechts 2 euro, maar als het kind in kwestie een speciale pasvorm nodig heeft, zullen ze naar een orthodontist moeten gaan en de kosten zullen aanzienlijk stijgen.

Doelbewaarders die meer apparatuur nodig hebben, hebben meer financiële middelen nodig. Handschoenen kosten ongeveer 80, kussens 600 – 700 en een helm 200 – 300.

Hoe verschillen junior hockeysticks van senior sticks?

Junior hockeysticks zijn meestal zorgvuldig ontworpen om een ​​goede balans te behouden tussen de as en het hoofdgewicht. Ze zijn meestal ook korter en lichter in gewicht dan hun volwassen tegenhangers.

Een junior hockeystick is meestal ontworpen om waterpas te staan ​​tot de leeftijd van ongeveer vijftien jaar. Volwassen hockeysticklengte kan hetzelfde zijn, maar gaat meer over persoonlijke keuzes en wat bij hen past. In de lengte zal een junior hockeystick meestal tussen de 26 en 35,5 inch zijn.

Junior hockeysticks zijn meestal ontworpen met het oog op gebruiksgemak, wat hen helpt hun vaardigheden te ontwikkelen en het spel gemakkelijker te spelen.

Ze zijn ontworpen met kinderen in gedachten en zijn meer decoratief, helderder en aantrekkelijker voor jonge mensen.

Is hockey populair onder kinderen in Nederland?

Veldhockey is een enorm populaire sport in Nederland in het algemeen. Het is echter in het algemeen populairder bij meisjes dan bij jongens, er zijn meestal twee keer zoveel meisjesclubs bij een club als jongens.

Dit zou kunnen zijn omdat hockey een contactloze sport is en daarom aantrekkelijker voor meisjes.

Hockey in het verleden werd gezien als een sport die alleen beschikbaar is voor de hogere klassen van de samenleving.

Dit is echter niet het geval, omdat steeds meer scholen het onderdeel hebben gemaakt van hun curriculum voor de gymles en overal clubs zijn ontstaan.

Veldhockey kan afhankelijk van de staat zijn omdat het in sommige van hen populairder is dan andere.

Het is echter haalbaar dat je een hockeyclub of -cursus bij jou in de buurt kunt vinden. De meeste van deze hebben minimaal één junior team, zo niet meer.

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.