Beste indoor zaalhockeystick voor junioren, heren & dames beoordeeld

by:

BeoordelingenHockey

Wanneer het buitenseizoen eindigt, en het speelterrein is bevroren of te warm, wat is er dan nog meer te doen dan het spel naar binnen te verplaatsen! Binnen spelen verhoogt de snelheid van buitenspelen en zet het weer op een hoger niveau!

Lees ook: de beste veldhockeysticks beoordeeld

Hoe zaalhockey spelen anders is dan veld

 • Het speelveld is kleiner dan de buitenplaats.
 • De zijlijnen worden omkaderd door zijborden, waardoor de bal langer in het spel blijft.
 • Een team bestaat uit 5 spelers op het veld; 4 veldspelers en 1 keeper.
 • De spelers mogen de bal niet aanraken, maar alleen duwen of afbuigen en mogen de bal niet opheffen tenzij ze op doel schieten.
 • De ballen en de sticks lijken op elkaar, maar spelers geven de voorkeur aan lichtere sticks dan hun buiten tegenhangers.
 • Dit artikel gaat in op het laatste punt – beoordelingen van hockeysticks voor zaal spel. Wat zijn de beste soorten sticks, welke stick is het beste voor jou, en welke merken maken de beste gear voor dit type spel!

De beste zaalhockeystick die we voor kinderen hebben gevonden is deze Grays EXO Junior die niet veel kost maar een geweldig balgevoel geeft wat het spel van je kind zal verbeteren.

Voor volwassenen is deze Y1 INDOOR I2 50 als beste uit de bus gekomen, met een grote strike zone en een Late Bow voor verbeterde balcontrole.

Ze richten zich ook wel op de jongere generatie, zoals in deze promo-video is te zien:

Lees verder over deze zaalhockeystick inclusief onze beoordeling van nog een aantal merken:

Hoe je de beste zaalhockeystick kiest

Een groot verschil tussen een outdoor stick en een indoor stick is het gewicht – beide zijn normaal in lengte, maar een indoor stick is veel dunner door de shaft en zelfs de hendel, en is daarom een ​​stuk lichter.

Het hebben van zo’n lichte stick (en de bal is ook lichter) betekent dat heel snel dribbelen en slepen mogelijk is.

Er zijn geen regels die het gebruik van buitenstokken verbieden tijdens het spelen terwijl je binnen speelt, maar je zult snel merken dat de omvangrijkere eigenschap van de buitenapparatuur onhandig is om te gebruiken met het kleinere veld en hogere snelheden, en een meer op maat gemaakte stick gebouwd voor binnen spelen moet bovenaan je lijst staan ​​voor specifieke zaalhockey uitrusting!

Veel van deze sticks kunnen worden gemaakt van hout of glasvezel, maar meer ervaren spelers moeten op zoek naar pure composietconstructies, die volledig zijn gemaakt van door de mens gemaakte materialen, en de neiging hebben veel langer mee te gaan en uitstekende prestaties en precisie te bieden.

Net als hun neven en nichten in de buitenlucht, varieert deze uitrusting ook veel in termen van prijs, maar zelfs high-end apparatuur zal helaas niet eeuwig meegaan.

Als je over de middelen beschikt, probeer dan een reeks sticks te bemachtigen om hun gewicht en beweging te testen om het gevoel te krijgen wat voor jou geschikt is.

Zelfs als je gewoon een beetje dribbelt over een bal bij je plaatselijke sportwinkel of sportuitrusting. Sommige spelers zullen van een lichtgewicht stick houden voor ultieme snelheid en aanraking, terwijl anderen misschien meer geneigd zijn om een ​​steviger materiaal te gebruiken voor kracht en harde tackles.

Vanwege het snelle tempo en de vloeiende beweging van het spel, zal elke speler in een team worden betrokken bij aanval en verdediging, dus je materiaalkeuze zal meer gebaseerd zijn op persoonlijke voorkeur dan op de verhouding tussen vermogen en gewicht of het positiespel.

Zorg ervoor dat je beschermd bent in de andere delen van je lichaam:

 • scheenbescherming
 • beschermende schoenen
 • handbescherming
 • oogbescherming
 • uitrustingstassen
 • en goalie-uitrusting!

De beste indoor-zaalhockeysticks beoordeeld

Het volgende is een lijst met sticks die interessant kunnen zijn voor junior, amateur en gevorderde spelers en die zeker betaalbaar zijn. Lees de beoordelingen om te zien of het een goede match is!

Grays EXO Indoor Junior Stick

Grays-apparatuur wordt over de hele wereld zeer gewaardeerd. De EXO Junior is een geweldige eerste stick voor elke nieuwe speler die binnen speelt.

Ze zullen onmiddellijk de verschuiving in gewicht herkennen, en de ‘maxi’-stijlkop (haak) is enigszins langwerpig om betere controle te bieden naarmate de vaardigheden zich ontwikkelen.

Een goede prijs voor een starter, maar zal slijten door langdurig gebruik.

Bekijk hem hier bij bol.com

Y1 INDOOR I2 50

Y1-sticks worden zeer goed ontvangen dankzij hun gebruiksvriendelijke componenten. De kop in maxi-stijl biedt een grotere “strike” -zone om vanaf te duwen of te ontvangen, maar de stick heeft ook een Late Bow van 24 mm om een ​​hogere snelheid te geven bij snelle bewegingen richting het doel.

Speciaal ontworpen voor gevorderde spelers, de Y1 is een goede deal voor een meer gevorderde speler op niveau.

Hij is hier te koop bij hockeygear.eu

Grays Superlite GX2000 Composite Stick

De GX2000 is gemaakt van carbon, aramide en een glasvezelmatrix en is een geweldige optie voor een meer ervaren speler die op zoek is naar een goedkope maar betrouwbare stick met slagvermogen.

De composietmake-up geeft de stick een langere levensduur wat betreft de kop die wordt afgesleten door constant tegen het binnenoppervlak te wrijven, en geeft de gebruiker ook meer kracht bij het duwen.

Hij is hier te koop bij hockeyhuis.nl

Adidas Counterblast Pro Wood Indoor Hockeystick

De Adidas Pro Wood is een geweldig apparaat dat een intermediaire speler een aantal indoor seizoenen lang bij zal blijven. Het heeft een geweldige aanraking dankzij zijn houten frame, maar zonder de zwaarte, dus dribbelen en ontvangen is een koud kunstje!

Het bewijs dat je geen fortuin hoeft te spenderen aan een goede stick, het is de meest pro versie in onze lijst en toch erg betaalbaar.

Bekijk deze Adidas Pro Wood hier bij bol.com

Grays 400i zaalhockeystick

Aanbevolen voor beginners of jongere spelers, de Grays 400i is een ideale eerste stok vanwege het deisgn.

Zijn superlichte lichaam en maxi-kop zullen de speler aanmoedigen om hun dribbeltechnieken te ontwikkelen, en de glasvezel- en aramidecombinatie biedt een zachte val.

Je kunt hem hier bij juniorhockey.nl kopen

Mercian Indoor Genesis 0.3 Hockeystick voor binnen

Wie zegt dat beginners er ook niet goed uit kunnen zien? De Mercian Indoor Genesis is een in het oog springende startersstick die een goede, solide introductie tot het binnen spelen zal bieden.

Gemaakt van glasvezel versterkt hout, het is lichtgewicht voor dribbelen, maar solide genoeg om enkele toevallige stick-checks te nemen en blijven gaan voor een eerste seizoen.

De Mercian Genesis is hier te koop bij bol.com

Brabo Indoor Traditional C100 Low Bow

Brabo is producent van razend populaire en hoogwaardige hockey-apparatuur, en de Brabo-uitrusting vormt hierop geen uitzondering.

De core maakt gebruik van de nieuwste combinatie van koolstofvezel, aramide en glasvezel om een ​​krachtige, duurzame en effectieve indoor hockeystick te bieden.

Het wordt geleverd met een iets hoger prijskaartje, maar je zult het extra geld op prijs stellen als je eenmaal in de zaal bent!

Bekijk hem hier bij bol.com

STX Stallion 400

De STX-stallion is voor een geavanceerdere of ervaren speler, omdat hij de specificatiegrenzen heeft gehaald en ze zo ver mogelijk heeft geduwd, inclusief de maximale boog door de schacht, wat krachtige sleepbewegingen mogelijk maakt, maar het doet niets af aan balcontrole bij dribbelen of passeren.

Maar wat de STX-apparatuur echt onderscheidt van zijn concurrenten, is de duurzaamheid; elke stick is versterkt met verschillende composieten die resulteren in verschillende langdurige tijden.

Als kracht jouw voordeel is, kan dit de juiste uitrusting voor jou zijn!

Koop hem hier bij Amazon

Laatste woorden over indoor spelen

Er is een enorm aanbod van op maat gemaakte sticks om uit te kiezen – of het nu gaat om de grootte, het gewicht, het merk, de prijs, de specificaties of zelfs alleen de kleur – veel plezier bij het vinden van de perfecte pasvorm voor u! Geniet van je spel binnen in het laagseizoen!

Comments are closed.