8 beste indoor zaalhockeysticks voor junior, heren & dames beoordeeld

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Wanneer het buitenseizoen eindigt en het buitenveld bevroren is of juist te warm in de zomer, wat kun je dan nog meer doen dan om het spel naar binnen te verplaatsen!

Bovendien is de snelheid van binnen spelen een stuk hoger en zet het je weer op scherp, klaar voor een hoger niveau van je veldhockeyspel!

Mocht je beide varianten beoefenen, dan heb ik hier ene super uitgebreid artikel over de beste veldhockeysticks beoordeeld die je zeker ook moet lezen, maar hier wil ik het met je hebben over de beste zaalhockeysticks.

Beste hockeystick voor zaal

De beste indoor stick die ik ben tegen gekomen is deze Brabo Traditional Low Bow C100. Gemaakt van Carbon en met de juiste stijfheid om enorm veel slagkracht te genereren, geschikt voor zowel heren als dames.

Brabo noemt deze techniek om extra stijfheid in de stick te krijgen zelf hun “wrap around technologie” en het werkt perfect en wordt gebruikt door onder andere Maartje Paumen en Margot van Geffen:

De beste zaalhockeystick die we voor kinderen hebben gevonden is deze Grays EXO Junior die niet veel kost maar een geweldig balgevoel geeft wat het spel van je kind zal verbeteren.

Maar er zijn natuurlijk veel meer opties, ook meer betaalbare alternatieven die ook erg goed zijn. In dit artikel zal ik ze beoordelen en vertellen waar je op moet letten bij het kopen van een stick.

Laten we eerst kijken naar de beste opties die je op dit moment kunt kopen, daarna zal ik dieper ingaan op elk van deze artikelen met een uitgebreide beoordeling:

Zaalhockeysticks Afbeeldingen
Beste Junior zaalhockeystick: Grays EXO Indoor Junior Stick

Grays exo indoor junior stick

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste carbon indoor stick: Y1 I2 50

Y1 indoor zaalhockeystick

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope zaalhockeystick: Grays Superlite GX2000 Composite

Grays GX2000 zaalhockey stick

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste houten indoor hockeystick: Adidas Counterblast Pro Wood

adidas Counterblast Pro Wood Indoor Hockeystick

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zaalhockeystick voor beginners: Grays 400i

Grays 400i goedkope zaalhockeystick

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste betaalbare zaalhockeystick voor dames: Mercian Indoor Genesis 0.3

Mercian indoor genesis zaal stick

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zaalhockeystick voor profs: Brabo Indoor Traditional C100 Low Bow

Brabo low bow indoor zaalhockeystick

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste slagkracht: STX Stallion 400

STX Stallion 400

(bekijk meer afbeeldingen)

De beste indoor-zaalhockeysticks beoordeeld

Het volgende is een lijst met sticks die interessant kunnen zijn voor junior, amateur en gevorderde spelers en die zeker betaalbaar zijn. Lees de beoordelingen om te zien of het een goede match is!

Beste Junior zaalhockeystick: Grays EXO Indoor Junior Stick

Grays-apparatuur wordt over de hele wereld zeer gewaardeerd. De EXO Junior is een geweldige eerste stick voor elke nieuwe speler die binnen speelt.

Ze zullen onmiddellijk de verschuiving in gewicht herkennen, en de ‘maxi’-stijlkop (haak) is enigszins langwerpig om betere controle te bieden naarmate de vaardigheden zich ontwikkelen.

Een goede prijs voor een starter, maar zal slijten door langdurig gebruik.

Bekijk hem hier bij bol.com

Lees ook: dit zijn al de beste hockeysticks die we voor kinderen hebben beoordeeld

Beste carbon indoor stick: Y1 I2 50

Y1-sticks worden zeer goed ontvangen dankzij hun gebruiksvriendelijke componenten.

De kop in maxi-stijl biedt een grotere “strike” -zone om vanaf te duwen of te ontvangen, maar de stick heeft ook een Late Bow van 24 mm om een ​​hogere snelheid te geven bij snelle bewegingen richting het doel.

Speciaal ontworpen voor gevorderde spelers, de Y1 is een goede deal voor een meer gevorderde speler op niveau.

Ze richten zich ook wel op de jongere generatie, zoals in deze promo-video is te zien:

Hij is hier te koop bij hockeygear.eu

Beste goedkope zaalhockeystick: Grays Superlite GX2000 Composite

De GX2000 is gemaakt van carbon, aramide en een glasvezelmatrix en is een geweldige optie voor een meer ervaren speler die op zoek is naar een goedkope maar betrouwbare stick met slagvermogen.

De composietmake-up geeft de stick een langere levensduur wat betreft de kop die wordt afgesleten door constant tegen het binnenoppervlak te wrijven, en geeft de gebruiker ook meer kracht bij het duwen.

Hij is hier te koop bij bol.com

Beste houten indoor hockeystick: Adidas Counterblast Pro Wood

De Adidas Pro Wood is een geweldig apparaat dat een intermediaire speler een aantal indoor seizoenen lang bij zal blijven.

Het heeft een geweldige aanraking dankzij zijn houten frame, maar zonder de zwaarte, dus dribbelen en ontvangen is een koud kunstje!

Het bewijs dat je geen fortuin hoeft te spenderen aan een goede stick, het is de meest pro versie in onze lijst en toch erg betaalbaar.

Bekijk deze Adidas Pro Wood hier bij Hockey Huis

Beste zaalhockeystick voor beginners: Grays 400i

Aanbevolen voor beginners of jongere spelers, de Grays 400i is een ideale eerste stok vanwege het design.

Zijn super lichte lichaam en maxi-kop zullen de speler aanmoedigen om hun dribbeltechnieken te ontwikkelen, en de glasvezel- en aramidecombinatie biedt een zachte val.

Je kunt hem hier bij Hockey Huis kopen

Beste betaalbare zaalhockeystick voor dames: Mercian Indoor Genesis 0.3

Wie zegt dat beginners er ook niet goed uit kunnen zien? De Mercian Indoor Genesis is een in het oog springende startersstick die een goede, solide introductie tot het binnen spelen zal bieden.

Gemaakt van glasvezel versterkt hout, het is lichtgewicht voor dribbelen, maar solide genoeg om enkele toevallige stick-checks te nemen en blijven gaan voor een eerste seizoen.

De Mercian Genesis is hier te koop bij bol.com

Beste zaalhockeystick voor profs: Brabo Indoor Traditional C100 Low Bow

Brabo is producent van razend populaire en hoogwaardige hockey-apparatuur, en de Brabo-uitrusting vormt hierop geen uitzondering.

De core maakt gebruik van de nieuwste combinatie van koolstofvezel, aramide en glasvezel om een ​​krachtige, duurzame en effectieve indoor hockeystick te bieden.

Het wordt geleverd met een iets hoger prijskaartje, maar je zult het extra geld op prijs stellen als je eenmaal in de zaal bent!

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste slagkracht: STX Stallion 400

De STX-stallion is voor een geavanceerdere of ervaren speler, omdat hij maximaal gebruik maakt van de ontwikkelingsmogelijkheden waardoor je een goede techniek nodig hebt, inclusief de maximale boog door de schacht, wat krachtige sleepbewegingen mogelijk maakt.

Maar het doet niets af aan balcontrole bij dribbelen of passeren.

Maar wat de STX-apparatuur echt onderscheidt van zijn concurrenten, is de duurzaamheid.

Elke stick is versterkt met verschillende composieten die samen resulteren in een stick die lang mee zal gaan, zelfs bij zulke harde slagen als je er waarschijnlijk mee zal willen maken.

Als kracht jouw sterke punt is, kan dit de juiste stick voor jou zijn!

Koop hem hier bij Amazon

Verschil tussen zaalhockey en veld hockey spelen

 • Het speelveld is kleiner dan de buitenplaats.
 • De zijlijnen worden omkaderd door zijborden, waardoor de bal langer in het spel blijft.
 • Een team bestaat uit 5 spelers op het veld: 4 veldspelers en 1 keeper.
 • De spelers mogen de bal niet aanraken, maar alleen duwen of afbuigen en mogen de bal niet hoog spelen, tenzij ze op doel schieten.
 • De ballen en de sticks lijken op elkaar, maar spelers geven de voorkeur aan lichtere sticks dan hun buiten tegenhangers.
 • Dit artikel gaat in op het laatste punt – beoordelingen van hockeysticks voor zaal spel. Wat zijn de beste soorten sticks, welke stick is het beste voor jou, en welke merken maken de beste gear voor dit type spel!

De KNHB heeft hier ook deze uitgebreide PDF over gemaakt.

Verschil zaalhockeystick en veldhockeystick

Zaalhockeysticks en veldhockeysticks zijn grotendeels hetzelfde, maar spelers zullen door de verschillende speelwijzen en het snellere spel bij indoor graag kiezen voor lichtere sticks met meer wendbaarheid.

Omdat de indoorgame wordt gespeeld op een veld dat ongeveer de helft van de grootte van het outdoorveld is, vereist het een stok die een sneller speelniveau mogelijk maakt.

Daarom zijn hockeysticks voor binnen ontworpen om veel lichter en flexibeler te zijn, zodat je het snelle tempo kunt bijhouden.

Hockeysticks voor binnen hebben een dunnere steel en teen voor een lichtere stick die gemakkelijker te manoeuvreren is, waardoor spelers sneller kunnen bewegen, ontwijken en schieten.

Ze hebben nog steeds dezelfde basisvorm als outdoor-sticks, plat aan de ene kant en gebogen aan de andere kant, maar ze hebben niet zoveel kracht nodig als outdoor-sticks.

Het dikkere ontwerp en het verhoogde gewicht van een buitenstick zijn cruciaal bij het slaan van de bal over veel grotere afstanden en over het lange gras wat meer weerstand geeft.

Het speeloppervlak is echter meestal platter indoor en het veld veel kleiner, dus de bal beweegt verder en sneller waardoor je veel minder kracht hoeft te gebruiken.

Kun je een veldhockeystick ook voor zaalhockey gebruiken?

Afhankelijk van het niveau van de competitie waarin je je bevindt, kun je ook outdoorsticks gebruiken voor het indoorspel, maar hoe zwaarder de stick, hoe moeilijker het zal zijn om precisievaardigheden uit te voeren met behoud van de verhoogde snelheid van het spel.

Zo kies je de beste zaalhockeystick

Een groot verschil tussen een outdoor stick en een indoor stick is het gewicht – beide zijn normaal in lengte, maar een indoor stick is veel dunner door de shaft en zelfs de hendel, en is daarom een ​​stuk lichter.

Het hebben van zo’n lichte stick (en de bal is ook lichter) betekent dat heel snel dribbelen en slepen mogelijk is.

Er zijn geen regels die het gebruik van buitenstokken verbieden tijdens het spelen terwijl je binnen speelt, maar je zult snel merken dat de omvangrijkere eigenschap van de buitenapparatuur onhandig is om te gebruiken met het kleinere veld en hogere snelheden, en een meer op maat gemaakte stick gebouwd voor binnen spelen moet bovenaan je lijst staan ​​voor specifieke zaalhockey uitrusting!

Veel van deze sticks kunnen worden gemaakt van hout of glasvezel, maar meer ervaren spelers moeten op zoek naar pure composietconstructies, die volledig zijn gemaakt van door de mens gemaakte materialen, en de neiging hebben veel langer mee te gaan en uitstekende prestaties en precisie te bieden.

Twinseasons heeft er nog een hoop meer informatie over.

Net als hun neven en nichten in de buitenlucht, varieert deze uitrusting ook veel in termen van prijs, maar zelfs high-end apparatuur zal helaas niet eeuwig meegaan.

Als je over de middelen beschikt, probeer dan een reeks sticks te bemachtigen om hun gewicht en beweging te testen om het gevoel te krijgen wat voor jou geschikt is.

Zelfs als je gewoon een beetje dribbelt over een bal bij je plaatselijke sportwinkel of sportuitrusting. Sommige spelers zullen van een lichtgewicht stick houden voor ultieme snelheid en aanraking, terwijl anderen misschien meer geneigd zijn om een ​​steviger materiaal te gebruiken voor kracht en harde tackles.

Vanwege het snelle tempo en de vloeiende beweging van het spel, zal elke speler in een team worden betrokken bij aanval en verdediging, dus je materiaalkeuze zal meer gebaseerd zijn op persoonlijke voorkeur dan op de verhouding tussen vermogen en gewicht of het positiespel.

Zorg ervoor dat je beschermd bent in de andere delen van je lichaam:

 • scheenbescherming
 • beschermende schoenen
 • handbescherming
 • oogbescherming
 • uitrustingstassen
 • en goalie-uitrusting

Conclusie

Er is een enorm aanbod van op maat gemaakte sticks om uit te kiezen – of het nu gaat om de grootte, het gewicht, het merk, de prijs, de specificaties of zelfs alleen de kleur – veel plezier bij het vinden van de perfecte pasvorm voor u! Geniet van je spel binnen in het laagseizoen!

Als je serieus bent over het verbeteren van je snelheid en wendbaarheid in de zaal, dan moet je ook eens kijken naar mijn artikel over hoe de juiste zaalhockeyschoenen je kunnen helpen.

Het is zo belangrijk om verzwikkingen te voorkomen terwijl je toch telkens heen en weer kunt bewegen en flexibel kunt blijven. Zeker de moeite waard om ook even door te nemen als je klaar bent met dit artikel over de zaalhockeysticks.

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.