Waar is squash het populairste? Dit zijn de 3 landen aan de top

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Squash wordt tegenwoordig op veel plaatsen over de hele wereld een steeds populairdere sport.

Op de meeste plaatsen waar het ook op een zeer competitief niveau wordt gespeeld wint het steeds meer terrein. Wat ooit een sport was die alleen de rijken zich konden veroorloven, is squash nu beter toegankelijk voor mensen van alle inkomensniveaus.

Waar is squash het populairste

Met de groei van de sport en de toegankelijkheid voor nieuwe squashspelers komen er steeds nieuwe banen bij, maar er zijn 3 landen waar het squashspel veruit het meeste bloeit:

  • De Verenigde Staten
  • Egypte
  • Engeland

Hoewel het spel ook in veel andere landen populair is, zijn dit de drie grootste spelers en produceren enkele van de meest populaire en consistente kampioenen in competitie.

Squash in de Verenigde Staten

Naarmate het squashspel steeds populairder wordt in de Verenigde Staten, hebben ze een aantal nieuwe toernooien toegevoegd, waaronder het grootste nieuwe toernooi, het US Open Squash Doubles Tournament.

In de Verenigde Staten is ook de US Squash Open gevestigd, een van de belangrijkste competities ter wereld.

Naarmate de concurrentie groeit, neemt ook de behoefte aan meer banen toe en dat is precies wat er in de VS gebeurt. Er verschijnen nieuwe banen in het hele land, waardoor nieuwe spelers worden aangemoedigd om aan de sport deel te nemen.

Een andere factor die bewijst dat squash in de VS bloeit, is dat de leeftijdsgroep van nieuwe spelers jonger wordt, waardoor ze meer tijd hebben om goed te trainen en deel te nemen aan competitie.

Omdat veel junioren zo geïnteresseerd zijn in squash, is het geen geheim dat hogescholen zich ook moesten aanpassen aan de groeiende populariteit. Veel Ivy League-scholen bieden nu financiële hulppakketten aan elite squashspelers, net als ze bij andere sporten als basketbal en football doen.

Lees ook: dit is waar je op moet letten bij het kopen van een squash racket

Squash wordt steeds populairder in Egypte

Met een aantal van ’s werelds beste spelers die uit Egypte komen, is het geen wonder dat de squashsport in dat land bloeit.

Jongere spelers die ontzag hebben voor deze kampioenen werken harder dan ooit om een ​​elite-wedstrijdniveau in squash te bereiken en velen hopen op de beurzen die beschikbaar zijn voor hogescholen in de Verenigde Staten om het spel daar verder te spelen.

In de huidige World Rankings hebben spelers uit Egypte twee prominente plekken:

  • Mohamed Eishorbagy is momenteel de beste squashkampioen
  • terwijl Amr Shabana de nummer vier plek heeft.

In een land dat niet zo groot is en toegang tot squash niet zo gemakkelijk beschikbaar is als in de Verenigde Staten of Engeland, is dit een zeer grote prestatie voor Egypte.

De successen van het land zijn niet beperkt tot alleen de mannen. In de Women’s Squash Association staat Raneen El Weilily op nummer twee en staat Nour El Tayeb momenteel op de vijfde plaats.

De bekendheid van Egypte in de sport zal alleen maar toenemen, omdat ze top squashspelers blijven produceren. Het is absoluut een land waar de sport bloeit.

Engeland – De geboorteplaats van Squash

Het zal geen verrassing zijn dat squash nog steeds bloeit in Engeland. Als de geboorteplaats van de sport, is squash populair op zowel competitief niveau als recreatief.

Op de meeste hogescholen en voorbereidingsscholen worden jongere studenten op jonge leeftijd blootgesteld aan de sport, waardoor ze meer tijd hebben om te oefenen en techniek en vaardigheden te verwerven.

Volgens de wereldranglijst staat in de Professional Squash Association een Engelsman met de naam Nick Matthew momenteel op nummer twee.

In de Women’s Squash Association hebben Alison Waters en Laura Massero respectievelijk de nummer drie en vier plaatsen.

In een natie waar velen wereldtitels en topposities hebben, bieden hogescholen gemakkelijk toegang tot de sport en het wordt gespeeld door het hele land, de populariteit van squash zal alleen maar blijven groeien.

Lees meer: is squash eigenlijk een Olympische sport?

Meer landen waar squash groeit

Hoewel de Verenigde Staten, Egypte en Engeland drie van de meest bloeiende landen voor de squashsport zijn, is de populariteit van het spel niet beperkt tot deze landen.

Mensen over de hele wereld spelen squash op zowel competitief als recreatief niveau.

Frankrijk, Duitsland en Columbia zijn landen die ook topspelers op de wereldranglijst hebben staan.

In de Women’s Squash Association komen topspelers uit Maleisië, Frankrijk, Hong Kong, Australië, Ierland en India.

Hoewel dit de landen zijn waar de huidige topspelers vandaan komen, wordt het spel gespeeld in 185 landen over de hele wereld.

Het is geen geheim dat het squashspel floreert. Er zijn wereldwijd meer dan 50.000 banen te vinden en er worden veel nieuwe banen gebouwd naarmate de populariteit van de sport toeneemt.

Met deze groei is het mogelijk dat squash op een dag net zo gewoon zal zijn als honkbal en tennis en recreatief wordt gespeeld bij families over de hele wereld.

Lees ook: dit zijn de squash schoenen die je de wendbaarheid geven om je spel te verbeteren

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.