6 beste Padel Rackets: maak een grote sprong in je spel

door Joost Nusselder | Geupdate op:  12 juli 2021

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Padel spelen is veel leuker als je de beste materialen gebruikt. Er zijn tientallen merken en helaas betekent een bekend merk niet altijd een goede kwaliteit.

Om het nog eens moeilijker te maken, zit je ook met dat hij moet:

 • passen bij jouw speelstijl
 • passen bij je niveau

Dat is waarom ik deze ultieme lijst heb samengesteld met de beste rackets die bij jou zullen passen, PLUS je hoeft niet eens de duurste te kopen om maar te hopen dat je goed zit!

Beste padel racket

Als je een gebalanceerde speelstijl hebt (of gewoon nog niet goed weet of je vooral met kracht of controle wilt spelen) dan is deze Dropshot Conqueror écht het racket om even naar te kijken. Jeetje wat kun je hier wat geniepige balletjes mee spelen zeg!

Ik weet niet of je ook een control freak bent in andere aspecten van je leven, maar als je de JUISTE balans wil vinden tussen snelle ballen en die perfect geplaatste, dan is de Conqueror onverslagen (*hé, zou ie daarom zo heten?*).

Het is niet de goedkoopste, dus ik kan me voorstellen dat je als echte beginner niet voor de Drop Shot kiest, hoewel je er veel baat bij kunt hebben en het je spel snel vooruit zal brengen.

Daarom heb ik ook een heel stel budget rackets beoordeeld in deze post. Laten we ze even snel bekijken, en daarna zal ik dieper ingaan op elk van deze keuzes:

Model padelracket Afbeeldingen
Beste balans: Drop Shot Conqueror Drop shot conqueror 7 padel racket(bekijk meer afbeeldingen)
Beste padelracket voor beginners: Adidas RX10

Beste padelracket voor beginners: Adidas RX10 balans

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste padelracket voor dames: Adidas Adipower Lite

Beste padelracket voor dames: Adidas Adipower Lite 1.9

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope padel racket: Artengo PR 190

Beste goedkope padel racket: Artengo PR 190

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste padelracket voor controle: Bullpadel Hack Control Padelracket-met-beste-controle-bullpadel-hack(bekijk meer afbeeldingen)
Beste padelracket voor kracht: Bullpadel Vertex 03 Bullpadel Vertex 2(bekijk meer afbeeldingen)
Beste padelracket voor spin: Kuikma PR 990 Hybrid Soft Beste padelracket voor spin: Kuikma PR 990 Hybrid Soft(bekijk meer afbeeldingen)
Beste padel racket voor kinderen: Head Delta Junior Bela Beste padel racket voor kinderen: Head Delta Junior Bela(bekijk meer afbeeldingen)

Padel Racket kopersgids

Voordat je naar de beste gids voor het kopen van padelrackets gaat, is het een goed idee om een ​​ding duidelijk te hebben. Er bestaat geen perfect paddle-racket.

Gezien de prijs en prestaties, kun je het beste een racket vinden dat bij je past. Je wilt misschien ook dat je racket er goed uitziet. Maar de belangrijkste factoren om te beslissen welk racket je koopt, zijn je niveau van spelen en wat het racket je spel zal brengen.

Een padelracket is echt heel wat anders wat betreft bouwtechniek dan een squashracket

Hoe moet je een Padel Racket kiezen?

Als je aan het kijken bent voor een padelracket, wil je aan een aantal dingen denken.

 • Hoe zwaar of licht is het racket?
 • Van welk materiaal is het gemaakt?
 • Voor welke dikte moet je gaan?
 • Welke vorm moet je kiezen?

Decathlon heeft deze Spaanse video vertaald naar het Nederlands waarin ze kijken naar het kiezen van een padelracket:

Laten we eens kijken hoe je deze vragen voor jezelf kunt beantwoorden.

Welke padel racket vorm is het beste?

Padel rackets zijn er in drie vormen. Sommige vormen zijn beter voor spelers van bepaalde niveaus.

 1. Ronde vorm: ronde koppen zijn het beste voor beginners. Het ronde racket heeft een vrij grote sweetspot, zodat je behoorlijk veel van je shots kunt raken en niet gedemoraliseerd wordt om het spel te verlaten! De sweet spot bevindt zich precies in het midden van de kop, dus het racket is relatief eenvoudig te gebruiken. Het racket heeft een lage balans, wat betekent dat het gewicht een beetje naar het handvat toe is, weg van de kop. De ronde kop zorgt ervoor dat het racket zijn gewicht gelijkmatig spreidt. Over het geheel genomen is deze racketvorm het makkelijkst te hanteren voor de beginner.
 2. Traanvorm: zoals je je kunt voorstellen, zal de traanvorm zijn gewicht grotendeels uitgebalanceerd hebben in het midden van het racket. Het zal noch zwaar zijn, noch licht. De sweet spot van dit racket zal effectiever zijn op de bovenkant van de kop. Het racket heeft een snellere swing dan een rond racket, vanwege de aerodynamica. Dit type  geeft je een goede balans tussen kracht en controle. Over het algemeen, is het traanvormige racket geschikt voor spelers die al een tijdje Padel spelen. Het is het meest populaire type racket onder padel-spelers.
 3. Diamantvorm: De diamant- of pijlvormige kop heeft een sweet spot die hoger in het racket zit. Gevorderde of professionele spelers vinden het gemakkelijker om de bal hard te slaan met de diamantvormige kop. Beginners kunnen het diamanten racket nog niet aan.

Over het algemeen zullen padelproducenten hun racket labelen als ontworpen voor professionals, beginners of reguliere spelers.

Als je tegen iemand speelt die op een vergelijkbaar niveau als jij speelt, zal het type racket dat je gebruikt de stijl van het spel beïnvloeden.

Ronde rackets zorgen ervoor dat je de bal langzamer en met minder speciale effecten speelt. Wanneer je net begint, is dit wat je wilt. Wanneer je leert en je racket upgradet, speel je een snellere game met meer effecten zoals topspin, cut, etc.

Balans

In een Padel-racket geeft de balans het punt aan waar het meeste gewicht van het racket langs zijn verticale as concentreert.

 • Hoog: deze rackets worden “grote koppen” genoemd omdat ze het gewicht dichter bij de kop van het racket hebben, aan het andere uiteinde van het handvat. Ondanks het feit dat ze minder wegen, zal het gewicht op een grotere afstand van onze hand liggen, waardoor het voelt alsof ze meer wegen. Dit soort rackets zullen ons veel kracht geven, maar kunnen de pols overbelasten, omdat het gewicht verder weg ligt. We zullen meer kracht moeten gebruiken om het racket vast te houden. Deze hoge balansrackets hebben meestal een diamantvorm aan de bovenkant.
 • Midden / gebalanceerd: het gewicht ligt iets dichter bij het handvat, waardoor we het racket beter kunnen hanteren, dus meer controle hebben en ons kunnen helpen de pols wat te laten rusten. Deze balansrackets hebben meestal een traanvorm en sommige modellen kunnen rond zijn.
 • Laag: het gewicht ligt ver naar onder, dicht bij het handvat en dit geeft ons uitstekende controle, omdat de hand in staat zal zijn om het gewicht gemakkelijker te verplaatsen, maar we zullen veel kracht verliezen bij de volley- en verdedigingsschoten. Het is een balans die wordt gebruikt door ervaren spelers met een geweldige aanraking en hoewel het tegenstrijdig lijkt, wordt het ook aanbevolen voor beginners vanwege het feit dat ze betere controle zullen hebben. Deze balansrackets hebben meestal een ronde vorm.

Als je net begint met het beoefenen van Padel, raden we je aan om een ​​racket te nemen dat ondergebalanceerd (of Laag gebalanceerd) en rond gevormd is, en je zult het racket goed kunnen hanteren.

Het hebben van een ronde kop vergroot dus ook de sweet spot (het natuurlijke en beste punt van impact op het oppervlak van het racket) en vergemakkelijkt je aannames.

Als je een regelmatige speler bent met kennis van je zwakkere punten, raden we je aan een racket te kiezen om je te helpen je fouten te corrigeren. Een diamantvorm heeft een hogere sweet spot, het geeft je meer kracht en vereist daarom meer controle en beheersing.

Overweeg het gewicht van het racket

Rackets zijn er in drie gewichten:

 • zwaar
 • medium
 • licht

Lichtere rackets zijn beter voor de controle, zo bevestigt ook padelwereld.nl. Maar je zult niet zoveel kracht in je schoten hebben als je hebt met een zwaarder racket.

Het juiste gewicht voor jou hangt af van je

 • lengte
 • geslacht
 • gewicht
 • fitheid/kracht

De meeste rackets variëren tussen 365 gram en 396 gram. Een zwaarder racket zal tussen 385 gram en 395 gram zijn. Een lichter racket zou tussen 365 gram en 375 gram wegen.

 • Vrouwen zullen merken dat een racket tussen 355 en 370 gram licht en gemakkelijker te hanteren is, met een betere controle.
 • Mannen vinden rackets tussen 365 en 385 gram goed voor een balans tussen controle en kracht.

Welk materiaal is goed voor jou?

Rackets zijn er in verschillende materialen. Je wilt een combinatie van duurzaamheid, stevigheid en elasticiteit. Een padelracket heeft een frame, het oppervlak waarop de bal slaat en de schacht.

Het frame geeft de racket kracht en stevigheid. Het impactoppervlak, afhankelijk van waaruit het is gemaakt, heeft invloed op onze prestaties en ons “gevoel”.

De schacht zal meestal worden gewikkeld in een grip of rubber voor comfort tijdens het spelen.

Carbon frame rackets geven een goede combinatie van stevigheid en kracht. Sommige rackets hebben een plastic beschermkap die het frame beschermt.

Deze functie is goed voor beginnersrackets, omdat deze vaak tegen de vloer worden geschraapt of de muren raken.

Over het algemeen zijn padel rackets moeilijk te repareren, in tegenstelling tot tennisrackets die kunnen worden gerepareerd als ze knappen.

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je in het begin een duurzaam racket koopt.

Zachtere rackets zijn het beste voor kracht, omdat ze elastischer zijn. Deze rackets zijn goed voor de back court en voor krachtige volleying. Natuurlijk zijn ze minder duurzaam.

Hardere rackets zijn goed voor kracht en controle, maar je zult meer moeite doen om krachtige slagen te maken. Ze zijn het beste voor gevorderde spelers die een techniek hebben ontwikkeld om het beste uit hun slagen te halen.

Uiteindelijk is het aan jou, of je meer kracht of controle wilt, of een combinatie van beide wilt.

Om het je gemakkelijk te maken, hebben we in het begin van dit artikel al de beste padelrackets vermeld in onze kopersgids. Zo kun je er makkelijk eentje kiezen, op basis van jouw behoeften.

Hardheid, ken je kracht

Zoals hierboven uitgelegd, hebben Padel-rackets een solide slagvlak dat is gevuld met gaten om een ​​eenvoudige zwaai in de lucht mogelijk te maken.

Dit oppervlak kan hard of zacht zijn en zal de prestaties van het racket sterk bepalen. Een zachter racket zal meer elasticiteit hebben om de bal terug te kaatsen en zal meer kracht geven aan je aannames.

Het oppervlak is normaal gesproken een kern, gemaakt van EVA of FOAM bedekt met verschillende materialen, afhankelijk van de fabrikant, maar de meest voorkomende zijn: glasvezel en koolstofvezel.

EVA-rubber is hard, minder felixble en geeft minder kracht aan de bal. Het voordeel ligt dan ook in de duurzaamheid van de loger en meer controle.

EVA is de meest gebruikte kern door fabrikanten.

FOAM, aan de andere kant, is zacht, biedt een beetje minder controle, maar veel meer elaticity en biedt meer kracht en snelheid aan de bal. Uiteraard is FOAM minder duurzaam.

De laatste tijd hebben sommige fabrikanten een derde type kern ontwikkeld die zowel EVA als FOAM combineert. Deze hybride, is een zacht rubber met veel langere duurzaamheid, een kern gemaakt van schuim, omringd door EVA-rubber.

In het algemeen:

 • Zachte rackets: bieden kracht aan je aannames omdat hun hogere elasticiteit de bal extra energie geeft. Aan de andere kant verminderen ze je controle. Deze rackets helpen je jezelf te verdedigen aan het eind van het speelveld (omdat het je hits naar de andere kant zal helpen). Het is duidelijk dat zachte rackets de neiging hebben minder mee te gaan dan harde rackets, omdat zachtere materialen makkelijker te beschadigen zijn.
 • Harde rackets: in tegenstelling tot de zachte rackets bieden harde rackets controle en kracht. Ze zijn veeleisender dan zachte, omdat wat ze missen in rebound-kracht, moet worden geleverd door je arm en daarom moet je een goede techniek hebben om deze impact te optimaliseren.

Het is moeilijk om een ​​hardheid aan te bevelen aan beginners of gevorderden, bijvoorbeeld omdat een vrouw die begint waarschijnlijk een zachtere racket nodig heeft dan een man, omdat hij meestal over meer kracht zal beschikken.

Naarmate we onze techniek verbeteren, moeten we bekijken welke hardheid van het racket beter bij onze game past.

Welke dikte moet een padelracket hebben?

Als het op dikte aankomt, mogen Padel-rackets een dikte van 38 mm niet overschrijden. De dikte zal niet echt een bepalende factor zijn.

Over het algemeen zijn rackets tussen 36 mm en 38 mm dik en sommige hebben een andere dikte op het frame dan op het raak-oppervlak.

Top 6 beste padel rackets beoordeeld

Padel bevat een beetje tennis, badminton en squash. Het wordt dubbel gespeeld, zowel binnen als buiten.

Banen zijn ongeveer een derde van de grootte van een tennisbaan, en de muren worden ook gebruikt in het spel, alsof het squash is.

De ballen lijkt veel op tennisballen, dus als je wilt kun je de bal vervangen door tennisballen. Maar het racket is een snaarloze padel die al dan niet geperforeerd is.

De rackets zijn er ook in verschillende vormen en gewichten. Als je al eerder padel hebt gespeeld, heb je misschien al wat ideeën over wat jij zoekt in een padel-racket.

Beginners beginnen echter helemaal vanaf scratch.

Beste balans: Dropshot Conqueror

Dit paddle-racket van Dropshot wordt geleverd met een versterkte Power Bar Pro SYS en een koolstofvezel buitenkant, voor een balans tussen kracht en controle.

Zowel het frame als de kern zijn belangrijk in een racket en deze balans maakt het een van de meest gekochte padel rackets van dit moment.

De kern is meestal met rubber of elastisch materiaal bekleed. EVA-rubber, schuim of hybriden zijn populaire kernmaterialen, bedekt met koolstofvezel of glasvezel.

De vooraf geïmpregneerde pure koolstof is zachter dan EVA-rubber, dus je krijgt meer elasticiteit uit je paddle-racket. Het is ook harder dan schuim, dus de kern is duurzamer.

Het kernschuim is omgeven door EVA-rubber voor verbeterde sterkte en controle. De koolstofvezel buitenkant is van hoge kwaliteit en maakt het racket licht, sterk en stug.

Het racket is lichtgewicht, slechts 370 gram. Dit maakt het een geweldige keuze voor vrouwen die op zoek zijn naar een lichtgewicht racket dat makkelijk te hanteren is.

Het is natuurlijk beter om de bal naar de voorkant van het veld te manoeuvreren in plaats van krachtige schoten vanaf de achterkant.

Over het algemeen staat het racket garant voor een geweldig en zacht gevoel en stabiele prestaties. Het is comfortabel om mee te spelen.

De gaten zijn met precisie geboord voor een betere aerodynamica.

Hier kun je Manuel Montalban met de 7.0 versie zien:

Voordelen

 • Lichtgewicht koolstofvezel
 • Duurzaam
 • Goede kracht en controle van traanhoofd en EVA-schuimkern
 • Goed gevoel
 • Comfortabel om te spelen

Nadelen

 • Niet krachtig genoeg voor hard-hitters
 • Niet voor beginners

Oordeel

Als het gaat om specificaties, is het Dropshot-racket van topkwaliteit. Het is een goed padelracket voor wie op zoek is naar lichtgewicht rackets.

Als je serieus bezig bent met je padelspel en je een groot budget hebt, zul je het comfort en het gevoel van het racket op prijs stellen.

Dit racket is het beste voor degenen die al een tijdje padel gespeeld hebben.

Check de actuele prijs hier

Dropshot Conqueror 7.0 vs 8.0 vs 9.0

Vanaf de 7.0 is de Dropshot ietsje zwaarder geworden, maar de 8.0 en 9.0 zijn beide nog steeds slechts 360 gram. De 9.0 is echter verstevigd met dubbel tubuler carbon wat hem een sterkere terugslag geeft zonder zwaarder te zijn dan de 8.0. Ook het materiaal van het blad is verhoogd van 18K naar 24K carbon 3D voor meer grip op de bal.

Beste padelracket voor beginners: Adidas RX10

Het Adidas Match Light padel-racket is een lichtgewicht van 360 gram en 20 mm dik. Hij is dunner dan de meeste paddle-rackets, waardoor hij ook lichter is.

De binnenkern is gemaakt van EVA-schuim voor een duurzaam, stug en toch zacht gevoel.

De kern maakt het racket comfortabel om te spelen. De composiet carbon buitenkant maakt het racket licht en sterk genoeg voor een beginner.

De sweetspot is versterkt voor meer kracht dan je zou verwachten van zo’n lichtgewicht racket.

Spelers met kleine handen vinden het handvat misschien een beetje dik. Ze geven er misschien de voorkeur aan het handvat te verkleinen voordat ze spelen.

Het oppervlak van het racket is eerder glad dan met structuur, zoals je ziet bij veel beach padel rackets.

Dit betekent dat het racket je niet veel grip op de bal geeft, wat nodig is om dicht bij het net te spelen. Als gevolg hiervan is het racket niet de beste optie voor intermediaire of professionele spelers.

Over het algemeen vind je de Adidas Match een comfortabel, lichtgewicht en solide racket om mee te spelen.

Voordelen

 • Lichter dan veel padel-rackets
 • Comfortabel om te spelen
 • Heel erg betaalbaar
 • Goed voor beginner

Nadelen

 • Glad oppervlak niet geschikt voor grip op de bal

Oordeel

De Adidas RX10 is een betaalbaar racket dat lichtgewicht en comfortabel is om een ​​casual padel-spel te spelen. Het is een goed racket voor beginners die het niet zwaar gebruiken.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Lees ook: dit zijn de beste schoenen voor padel

Beste padelracket voor dames: Adidas Adipower Lite

De Adidas Adipower is een aantrekkelijk racket met een gewicht van 375 gram en voelt veel comfortabeler om te spelen dan de houten rackets waarmee veel spelers gewend zijn te spelen.

Het is een goed racket voor vrouwen, maar ook voor mannen die de finesse van padel willen verkennen met een lichtgewicht racket.

Het hoofd is diamantvormig, dus het is het beste voor gevorderde, aanvallende spelers.

Als je op een andere vorm overgaat, heb je wat tijd nodig om aan het racket te wennen. De Adipower weegt 375 gram, wat licht genoeg is voor een goede controle. Het is 38 mm dik.

Het heeft een EVA-schuimkern en de buitenkant is versterkt koolstof.

De kwaliteit van het racket is uitstekend, en alleen professionele spelers zullen waarschijnlijk deze hoge prijs aan een racket uitgeven.

De kop is versterkt voor een grotere sweet spot. Sommige mensen vonden de grip een beetje smal. Als jij het ook zo voelt, kun je de grip vergroten voor meer comfort.

De gripmaat past bij de gemiddelde speler.

Voordelen

 • Lichtgewicht
 • Hoogwaardige build
 • Gebouwd voor controle en kracht
 • Grotere sweet spot
 • Duurzaam

Nadelen

Prijs is aan de hoge kant

Oordeel

Over het algemeen heeft de Adipower een goede prestatie en een goede prijs-kwaliteit verhouding. Je zult merken dat de grotere sweet spot je spel waarschijnlijk zal verbeteren.

Het is lichtgewicht en comfortabel om mee te spelen.

Hier is PadelGeek met hun review:

Het heeft een glad oppervlak, waardoor je wat grip op de bal kunt missen, die het oudere Adipower-model wel had.

Maar over het algemeen een geweldig pro racket voor veel goede games in padel.

Bekijk de Adipower hier

Beste goedkope padel racket: Artengo PR 190

Beste goedkope padel racket: Artengo PR 190

(bekijk meer afbeeldingen)

Artengo is het huismerk van Decathlon, en eentje die we vaak gebruiken als beste goedkope optie binnen heel veel racketsporten.

Het racket geeft je meer controle over de bal en bestaat uit een exclusief “EVA foam” mengsel dat samen met de grotere afmetingen zorgt voor een grotere sweetspot, ook ideaal dus voor beginners (én vanwege zijn super lage prijs).

Met een gewicht van slechts 320 gram en het gladstrijken van centreerfouten, zorgt het ervoor dat wat er ook op het veld gebeurt -klaar of niet, doet er eigenlijk niet toe want je kunt de bal bijna niet meer missen.

Maar het geeft je ook een stuk minder controle waar je, terwijl je spel vordert, wellicht tegenaan zal lopen.

Maar voor deze prijs is het een perfecte om te kijken of padel wel echt de sport voor jou is en of je het gaat blijven doen, of dat het een bevlieging was.

Check de laatste prijzen hier

Artengo PR 190 vs Adidas RX10 als beginnersracket

De prijs is uiteraard het eerste wat je ziet want de Artengo is ongeveer 1/3 van de prijs van de RX10, maar Adidas brengt met dit model wel een hoop meer controle. 

Hij is iets zwaarder dan de PR 190 (360 gr vs 320) wat je een hoop extra snelheid zal geven. De Artengo is bijna meer voor kinderen dan volwassenen zou ik zelf zeggen, maar hij wordt er niet voor gepromoot (daar zijn ook aparte kindermodellen van het merk voor).

Hoewel ik moet zeggen dat de PR 190 voor échte beginners de beste eerste ervaring biedt (je kunt namelijk bijna niks fout doen!), weet ik zeker dat je na een potje of 10 al snel meer wilt kunnen zoals beter mikken en misschien zelfs een beetje spin.

Artengo is spotgoedkoop, maar dat zijn dingen waar je beter een ander racket voor kunt kopen.

Beste padelracket voor controle: Bullpadel Hack Control

Bullpadel Hack Control staat voor beheersbaarheid en uitmuntendheid.

Het Spaanse merk Bullpadel introduceert zijn nieuwe collectie en catalogus met veel verbeterde versies van zijn best verkochte padels.

Dit is het geval van de Hack Control die het beste heeft van de Hack met betrekking tot kracht en dit combineert met een geweldige prestatie van controle.

Alles-in-één padel die opvalt door zijn comfort; een droompadel voor op de baan.

De ronde vorm en de lage balans van het oppervlak maken het een tool die 100% beheersbaar en comfortabel is en grote veelzijdigheid biedt.

Bovendien, ondanks zijn vorm, geeft de stugheid van carbon en andere geïntegreerde materialen je net een enorme kracht, ten opzichte van het oudere model Hack.

De Hack Control presenteert een sobere en mooie mix van zwarte en lichtblauwe kleuren met een grijstint die perfect het spelersprofiel vertegenwoordigt dat je van plan bent te showen: de serieuze gamecontroller.

Voordelen

 • Ronde vorm met grote sweetspot
 • Gebouwd voor controle met vermogen
 • Duurzaam koolstofvezelframe
 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Waar voor je geld

Nadelen

 • Een stuggere kern voelt onaangenaam aan voor beginners

Oordeel

De Bullpadel, vervaardigd door een gerespecteerd merk in padel , vormt een uitstekende aanvulling op je padel materialen, als je een gemiddelde- of pro-speler bent.

Het racket ziet er geweldig uit, presteert goed en heeft een goede prijs.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste padelracket voor kracht: Bullpadel Vertex 03

Het Bullpadel Vertex 03 racket is een diamantvormig racket met een gewicht tussen 360 en 380 gram.

Het is een medium-weighted racket dat zowel gemiddelde- als professionele spelers zal waarderen.

Het zorgvuldig ontworpen gatenpatroon op de kop zorgt ervoor dat slepen tot een minimum beperkt blijft en verbetert je prestaties.

Het frame is gemaakt van buisvormig bidirectioneel glasvezel met versterking in het glasvezelweefsel.

Glasvezel wordt vaker gebruikt in de padelconstructie dan koolstof en is minder duur. Het is iets zwaarder dan koolstof, maar is ook flexibeler.

Dit maakt het goed voor krachtspelers. De kern is van polyethyleen, een hybride van EVA en schuim dat zacht en duurzaam is.

Een laag geweven aluminiumglas met titaniumdioxide versterkte hars beschermen de kern, waardoor de hersteltijd na een slag wordt verbeterd.

Voordelen

 • Hoogwaardige materialen
 • Aandacht voor detail
 • Weinig weerstand
 • Waar voor je geld
 • Biedt kracht en control

Nadelen

 • Moeilijk online te vinden

Oordeel

Het racket is ontworpen voor prestaties, met een grote sweetspot, geweldige controle en goede kracht.

De zachte kern absorbeert trillingen en maakt het mogelijk krachtige aannames te maken zonder de impact op je armen te voelen.

Kortom, een geweldig racket, ontworpen met technische details die velen zullen waarderen.

Bekijk de laatste prijzen hier

Beste padelracket voor spin: Kuikma PR 990 Hybrid Soft

Beste padelracket voor spin: Kuikma PR 990 Hybrid Soft

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit racket is perfect voor gemiddelde spelers. De Kuikma PR 990 heeft een zeer comfortabel gevoel wanneer racket en bal contact maken, dankzij het zachte EVA schuim.

En omdat het gemaakt is van tereftalaat schuim, zorgt dit druk-absorberende materiaal ervoor dat je hand niet vermoeit tijdens lange rally’s. 

Er zijn ongeveer vier verschillende spintechnieken die je kunt leren: flat, backspin, topspin en slice.

Als je net padel leert spelen, begin dan met het beheersen van de vlakke spin techniek.

Om een flat spin uit te voeren beweeg je eerst je racket van voor naar achter in een rechte lijn loodrecht op de grond, zoals hieronder te zien is.

Een goed padelracket voor spin zal een ruw slagvlak hebben. Dit komt omdat het ruige slagvlak de bal in wezen vastgrijpt als hij je racket raakt, en hem gemakkelijk tot een indrukwekkende mate kan laten spinnen!

De Kuikma PR 990 serie is er voor gemaakt, en met de hybrid soft heb je de perfecte balans tussen snelheid en gewicht om de snelle bewegingen te kunnen maken voor een perfecte spin.

Kuikma is erop ontwikkeld met hun carbon fibre buitenkant en ruwe toplaag.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste padel racket voor kinderen: Head Delta Junior Bela

Beste padel racket voor kinderen: Head Delta Junior Bela

(bekijk meer afbeeldingen)

Er zijn natuurlijk ook padelrackets voor kinderen.

De grootte van het racket is aangepast, maar vooral het gewicht is belangrijk, dit in verband met de manoeuvreerbaarheid van de polsgewrichten van kinderen.

De maten zijn natuurlijk  anders voor een kind van 5-8 jaar dan voor een kind van 9-12 jaar bijvoorbeeld.

Een goede tip is om eentje op de groei te kopen dus de Head Delta Junior zal voor de meeste junioren goed passen.

Hij heeft een 3 centimeter korter frame en is met net onder de 300 gram ultra-licht om lekker mee te kunnen spelen.

Bekijk hem hier bij bol.com

Wat is een padel-racket?

Een racket om padel mee te spelen. Padel is een racketsport die tennis, squash en badminton samenbrengt. Het wordt binnen en buiten gespeeld in het dubbelspel. 

Conclusie

Samengevat: onthoud dat niet alle rackets even goed bij ieder van ons passen. Elke persoon heeft een specifiek model nodig dat past bij zijn of haar fysieke conditie en speelniveau.

Naarmate onze vaardigheden zich ontwikkelen, hechten we meer waarde aan de prestaties van een racket, maar de hierboven toegelichte criteria blijven toch nuttig bij het kiezen van ons volgende racket.

En jij? Hoe heb je jouw Padel-racket gekozen?

Was het vooral gebaseerd op de prijs of had je enig advies nodig om je te helpen bij het maken van de juiste keuze?

Vond je dit artikel nuttig, met betrekking tot het kiezen van je huidige of volgende racket? Laat het ons weten via de onderstaande comments.

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.