Beste Padel Racket: De 6 beste rackets en tips om op te letten

by joost | Last Updated: 3 oktober 2020

Padel spelen is veel leuker als je de beste materialen gebruikt. Er zijn tientallen merken en helaas betekent een bekend merk niet altijd een goede kwaliteit.

Padel-racketsport, ook wel Paddle-tennis genoemd, vereist dat spelers de beste padel-rackets hebben, afhankelijk van hun vaardigheden en prestatieniveau.

De rackets moeten ook duurzaam en flexibel zijn, dus om alle juiste benodigdheden te verkrijgen, loop je door onze lijst heen met top padel rackets, voorzien van recensies.

Zo zal je goed voor de dag komen. 

Beste padel racket

Decathlon heeft deze Spaanse video vertaald naar het Nederlands waarin ze kijken naar het kiezen van een padelracket:

Mijn persoonlijke favoriet is deze Dropshot Conqueror die een goede balans geeft tussen kracht en controle.

Zo kunnen beginnende spelers gemakkelijk hun spel verbeteren en gevorderden een gebalanceerd spel spelen.

Het is niet de goedkoopste, dus ik kan me voorstellen dat je als echte beginner niet voor de Drop Shot kiest, hoewel je er veel baat bij kunt hebben en het je spel snel vooruit zal brengen.

Kosten zijn toch altijd iets om rekening mee te houden en we hebben ook een heel stel budget rackets beoordeeld in deze post, maar ga je voor kwaliteit en wil je je spel naar een hoger niveau tillen? Dan is deze gebalanceerde Conqueror zeker een racket om naar te kijken.

Laten we verder kijken naar 6 van de top padel rackets die vandaag op de markt verkrijgbaar zijn.

Hier is mijn materiaalkeuze voor dit jaar:

Model padelracket Afbeeldingen
Beste balans: Drop Shot Conqueror Drop shot conqueror 7 padel racket(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor beginners: Adidas Match Light Beste voor beginners: Adidas Match Light(bekijk meer afbeeldingen)
Beste padelracket voor dames: Adidas Adipower ATTK 1.9 Adidas adipower padelracket voor vrouwen(bekijk meer afbeeldingen)
Beste controle: Bullpadel Hack Control Padelracket-met-beste-controle-bullpadel-hack(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kracht: Bullpadel Vertex 2 Bullpadel Vertex 2(bekijk meer afbeeldingen)
Beste padel racket voor kinderen: Head Delta Junior Bela Beste padel racket voor kinderen: Head Delta Junior Bela(bekijk meer afbeeldingen)

Padel Racket Kopersgids

Voordat je naar de beste gids voor het kopen van padelrackets gaat, is het een goed idee om een ​​ding duidelijk te hebben. Er bestaat geen perfect paddle-racket.

Gezien de prijs en prestaties, kun je het beste een racket vinden dat bij je past. Je wilt misschien ook dat je racket er goed uitziet. Maar de belangrijkste factoren om te beslissen welk racket je koopt, zijn je niveau van spelen en wat het racket je spel zal brengen.

Een padelracket is echt heel wat anders wat betreft bouwtechniek dan een squashracket

Hoe moet je een Padel Racket kiezen?

Als je aan het kijken bent voor een padelracket, wil je aan een aantal dingen denken.

Laten we eens kijken hoe je deze vragen voor jezelf kunt beantwoorden.

Welke padel racket vorm is het beste?

Padel rackets zijn er in drie vormen. Sommige vormen zijn beter voor spelers van bepaalde niveaus.

  1. Ronde vorm: ronde koppen zijn het beste voor beginners. Het ronde racket heeft een vrij grote sweetspot, zodat je behoorlijk veel van je shots kunt raken en niet gedemoraliseerd wordt om het spel te verlaten! De sweet spot bevindt zich precies in het midden van de kop, dus het racket is relatief eenvoudig te gebruiken. Het racket heeft een lage balans, wat betekent dat het gewicht een beetje naar het handvat toe is, weg van de kop. De ronde kop zorgt ervoor dat het racket zijn gewicht gelijkmatig spreidt. Over het geheel genomen is deze racketvorm het makkelijkst te hanteren voor de beginner.
  2. Traanvorm: zoals je je kunt voorstellen, zal de traanvorm zijn gewicht grotendeels uitgebalanceerd hebben in het midden van het racket. Het zal noch zwaar zijn, noch licht. De sweet spot van dit racket zal effectiever zijn op de bovenkant van de kop. Het racket heeft een snellere swing dan een rond racket, vanwege de aerodynamica. Dit type  geeft je een goede balans tussen kracht en controle. Over het algemeen, is het traanvormige racket geschikt voor spelers die al een tijdje Padel spelen. Het is het meest populaire type racket onder padel-spelers.
  3. Diamantvorm: De diamant- of pijlvormige kop heeft een sweet spot die hoger in het racket zit. Gevorderde of professionele spelers vinden het gemakkelijker om de bal hard te slaan met de diamantvormige kop. Beginners kunnen het diamanten racket nog niet aan.

Over het algemeen zullen padelproducenten hun racket labelen als ontworpen voor professionals, beginners of reguliere spelers.

Als je tegen iemand speelt die op een vergelijkbaar niveau als jij speelt, zal het type racket dat je gebruikt de stijl van het spel beïnvloeden.

Ronde rackets zorgen ervoor dat je de bal langzamer en met minder speciale effecten speelt. Wanneer je net begint, is dit wat je wilt. Wanneer je leert en je racket upgradet, speel je een snellere game met meer effecten zoals topspin, cut, etc.

Balans

In een Padel-racket geeft de balans het punt aan waar het meeste gewicht van het racket langs zijn verticale as concentreert.

Als je net begint met het beoefenen van Padel, raden we je aan om een ​​racket te nemen dat ondergebalanceerd (of Laag gebalanceerd) en rond gevormd is, en je zult het racket goed kunnen hanteren.

Het hebben van een ronde kop vergroot dus ook de sweet spot (het natuurlijke en beste punt van impact op het oppervlak van het racket) en vergemakkelijkt je aannames.

Als je een regelmatige speler bent met kennis van je zwakkere punten, raden we je aan een racket te kiezen om je te helpen je fouten te corrigeren. Een diamantvorm heeft een hogere sweet spot, het geeft je meer kracht en vereist daarom meer controle en beheersing.

Overweeg het gewicht van het racket

Rackets zijn er in drie gewichten:

Lichtere rackets zijn beter voor de controle, zo bevestigt ook padelwereld.nl. Maar je zult niet zoveel kracht in je schoten hebben als je hebt met een zwaarder racket.

Het juiste gewicht voor jou hangt af van je

De meeste rackets variëren tussen 365 gram en 396 gram. Een zwaarder racket zal tussen 385 gram en 395 gram zijn. Een lichter racket zou tussen 365 gram en 375 gram wegen.

Welk materiaal is goed voor jou?

Rackets zijn er in verschillende materialen. Je wilt een combinatie van duurzaamheid, stevigheid en elasticiteit. Een padelracket heeft een frame, het oppervlak waarop de bal slaat en de schacht.

Het frame geeft de racket kracht en stevigheid. Het impactoppervlak, afhankelijk van waaruit het is gemaakt, heeft invloed op onze prestaties en ons “gevoel”.

De schacht zal meestal worden gewikkeld in een grip of rubber voor comfort tijdens het spelen.

Carbon frame rackets geven een goede combinatie van stevigheid en kracht. Sommige rackets hebben een plastic beschermkap die het frame beschermt.

Deze functie is goed voor beginnersrackets, omdat deze vaak tegen de vloer worden geschraapt of de muren raken.

Over het algemeen zijn padel rackets moeilijk te repareren, in tegenstelling tot tennisrackets die kunnen worden gerepareerd als ze knappen.

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je in het begin een duurzaam racket koopt.

Zachtere rackets zijn het beste voor kracht, omdat ze elastischer zijn. Deze rackets zijn goed voor de back court en voor krachtige volleying. Natuurlijk zijn ze minder duurzaam.

Hardere rackets zijn goed voor kracht en controle, maar je zult meer moeite doen om krachtige slagen te maken. Ze zijn het beste voor gevorderde spelers die een techniek hebben ontwikkeld om het beste uit hun slagen te halen.

Uiteindelijk is het aan jou, of je meer kracht of controle wilt, of een combinatie van beide wilt.

Om het je gemakkelijk te maken, hebben we in het begin van dit artikel al de beste padelrackets vermeld in onze kopersgids. Zo kun je er makkelijk eentje kiezen, op basis van jouw behoeften.

Hardheid, ken je kracht

Zoals hierboven uitgelegd, hebben Padel-rackets een solide slagvlak dat is gevuld met gaten om een ​​eenvoudige zwaai in de lucht mogelijk te maken.

Dit oppervlak kan hard of zacht zijn en zal de prestaties van het racket sterk bepalen. Een zachter racket zal meer elasticiteit hebben om de bal terug te kaatsen en zal meer kracht geven aan je aannames.

Het oppervlak is normaal gesproken een kern, gemaakt van EVA of FOAM bedekt met verschillende materialen, afhankelijk van de fabrikant, maar de meest voorkomende zijn: glasvezel en koolstofvezel.

EVA-rubber is hard, minder felixble en geeft minder kracht aan de bal. Het voordeel ligt dan ook in de duurzaamheid van de loger en meer controle.

EVA is de meest gebruikte kern door fabrikanten.

FOAM, aan de andere kant, is zacht, biedt een beetje minder controle, maar veel meer elaticity en biedt meer kracht en snelheid aan de bal. Uiteraard is FOAM minder duurzaam.

De laatste tijd hebben sommige fabrikanten een derde type kern ontwikkeld die zowel EVA als FOAM combineert. Deze hybride, is een zacht rubber met veel langere duurzaamheid, een kern gemaakt van schuim, omringd door EVA-rubber.

In het algemeen:

Het is moeilijk om een ​​hardheid aan te bevelen aan beginners of gevorderden, bijvoorbeeld omdat een vrouw die begint waarschijnlijk een zachtere racket nodig heeft dan een man, omdat hij meestal over meer kracht zal beschikken.

Naarmate we onze techniek verbeteren, moeten we bekijken welke hardheid van het racket beter bij onze game past.

Welke dikte moet een padelracket hebben?

Als het op dikte aankomt, mogen Padel-rackets een dikte van 38 mm niet overschrijden. De dikte zal niet echt een bepalende factor zijn.

Over het algemeen zijn rackets tussen 36 mm en 38 mm dik en sommige hebben een andere dikte op het frame dan op het raak-oppervlak.

Top 6 beste padel rackets beoordeeld

Padel bevat een beetje tennis, badminton en squash. Het wordt dubbel gespeeld, zowel binnen als buiten.

Banen zijn ongeveer een derde van de grootte van een tennisbaan, en de muren worden ook gebruikt in het spel, alsof het squash is.

De ballen lijkt veel op tennisballen, dus als je wilt kun je de bal vervangen door tennisballen. Maar het racket is een snaarloze padel die al dan niet geperforeerd is.

De rackets zijn er ook in verschillende vormen en gewichten. Als je al eerder padel hebt gespeeld, heb je misschien al wat ideeën over wat jij zoekt in een padel-racket.

Beginners beginnen echter helemaal vanaf scratch.

Beste balans: Dropshot Conqueror

Dit paddle-racket van Dropshot wordt geleverd met een versterkte Power Bar Pro SYS en een koolstofvezel buitenkant, voor een balans tussen kracht en controle.

Zowel het frame als de kern zijn belangrijk in een racket en deze balans maakt het een van de meest gekochte padel rackets van dit moment.

De kern is meestal met rubber of elastisch materiaal bekleed. EVA-rubber, schuim of hybriden zijn populaire kernmaterialen, bedekt met koolstofvezel of glasvezel.

De vooraf geïmpregneerde pure koolstof is zachter dan EVA-rubber, dus je krijgt meer elasticiteit uit je paddle-racket. Het is ook harder dan schuim, dus de kern is duurzamer.

Het kernschuim is omgeven door EVA-rubber voor verbeterde sterkte en controle. De koolstofvezel buitenkant is van hoge kwaliteit en maakt het racket licht, sterk en stug.

Het racket is lichtgewicht, slechts 370 gram. Dit maakt het een geweldige keuze voor vrouwen die op zoek zijn naar een lichtgewicht racket dat makkelijk te hanteren is.

Het is natuurlijk beter om de bal naar de voorkant van het veld te manoeuvreren in plaats van krachtige schoten vanaf de achterkant.

Over het algemeen staat het racket garant voor een geweldig en zacht gevoel en stabiele prestaties. Het is comfortabel om mee te spelen.

De gaten zijn met precisie geboord voor een betere aerodynamica.

Hier kun je Manuel Montalban met de 7.0 versie zien:

Voordelen

Nadelen

Oordeel

Als het gaat om specificaties, is het Dropshot-racket van topkwaliteit. Het is een goed padelracket voor wie op zoek is naar lichtgewicht rackets.

Als je serieus bezig bent met je padelspel en je een groot budget hebt, zul je het comfort en het gevoel van het racket op prijs stellen.

Dit racket is het beste voor degenen die al een tijdje padel gespeeld hebben.

Check de actuele prijs hier

Deze Dropshot is hier te koop:

Beste voor beginners: Adidas Match Light

Het Adidas Match Light padel-racket is een lichtgewicht van 360 gram en 20 mm dik. Hij is dunner dan de meeste paddle-rackets, waardoor hij ook lichter is.

De binnenkern is gemaakt van EVA-schuim voor een duurzaam, stug en toch zacht gevoel.

De kern maakt het racket comfortabel om te spelen. De composiet carbon buitenkant maakt het racket licht en sterk genoeg voor een beginner.

De sweetspot is versterkt voor meer kracht dan je zou verwachten van zo’n lichtgewicht racket.

Spelers met kleine handen vinden het handvat misschien een beetje dik. Ze geven er misschien de voorkeur aan het handvat te verkleinen voordat ze spelen.

Het oppervlak van het racket is eerder glad dan met structuur, zoals je ziet bij veel beach padel rackets.

Dit betekent dat het racket je niet veel grip op de bal geeft, wat nodig is om dicht bij het net te spelen. Als gevolg hiervan is het racket niet de beste optie voor intermediaire of professionele spelers.

Over het algemeen vind je de Adidas Match een comfortabel, lichtgewicht en solide racket om mee te spelen.

Voordelen

Nadelen

Oordeel

De Adidas Match Light is een betaalbaar racket dat lichtgewicht en comfortabel is om een ​​casual padel-spel te spelen. Het is een goed racket voor beginners die het niet zwaar gebruiken.

Check hier de prijzen

Bekijk deze Adidas Match Light hier:

Lees ook: dit zijn de beste schoenen voor padel

Beste padelracket voor dames: Adidas Adipower ATTK 1.9

De Adidas Adipower is een aantrekkelijk racket met een gewicht van 375 gram en voelt veel comfortabeler om te spelen dan de houten rackets waarmee veel spelers gewend zijn te spelen.

Het is een goed racket voor vrouwen, maar ook voor mannen die de finesse van padel willen verkennen met een lichtgewicht racket.

Het hoofd is diamantvormig, dus het is het beste voor gevorderde, aanvallende spelers.

Als je op een andere vorm overgaat, heb je wat tijd nodig om aan het racket te wennen. De Adipower weegt 375 gram, wat licht genoeg is voor een goede controle. Het is 38 mm dik.

Het heeft een EVA-schuimkern en de buitenkant is versterkt koolstof.

De kwaliteit van het racket is uitstekend, en alleen professionele spelers zullen waarschijnlijk deze hoge prijs aan een racket uitgeven.

De kop is versterkt voor een grotere sweet spot. Sommige mensen vonden de grip een beetje smal. Als jij het ook zo voelt, kun je de grip vergroten voor meer comfort.

De gripmaat past bij de gemiddelde speler.

Voordelen

Nadelen

Prijs is aan de hoge kant

Oordeel

Over het algemeen heeft de Adipower een goede prestatie en een goede prijs-kwaliteit verhouding. Je zult merken dat de grotere sweet spot je spel waarschijnlijk zal verbeteren.

Het is lichtgewicht en comfortabel om mee te spelen.

Hier is PadelGeek met hun review:

Het heeft een glad oppervlak, waardoor je wat grip op de bal kunt missen, die het oudere Adipower-model wel had.

Maar over het algemeen een geweldig pro racket voor veel goede games in padel.

Bekijk de Adipower hier

Bekijk de meest actuele prijzen voor de Adipower hier:

Beste controle: Bullpadel Hack Control

Bullpadel Hack Control staat voor beheersbaarheid en uitmuntendheid.

Het Spaanse merk Bullpadel introduceert zijn nieuwe collectie en catalogus met veel verbeterde versies van zijn best verkochte padels.

Dit is het geval van de Hack Control die het beste heeft van de Hack met betrekking tot kracht en dit combineert met een geweldige prestatie van controle.

Alles-in-één padel die opvalt door zijn comfort; een droompadel voor op de baan.

De ronde vorm en de lage balans van het oppervlak maken het een tool die 100% beheersbaar en comfortabel is en grote veelzijdigheid biedt.

Bovendien, ondanks zijn vorm, geeft de stugheid van carbon en andere geïntegreerde materialen je net een enorme kracht, ten opzichte van het oudere model Hack.

De Hack Control presenteert een sobere en mooie mix van zwarte en lichtblauwe kleuren met een grijstint die perfect het spelersprofiel vertegenwoordigt dat je van plan bent te showen: de serieuze gamecontroller.

Voordelen

Nadelen

Oordeel

De Bullpadel, vervaardigd door een gerespecteerd merk in padel , vormt een uitstekende aanvulling op je padel materialen, als je een gemiddelde- of pro-speler bent.

Het racket ziet er geweldig uit, presteert goed en heeft een goede prijs.

Hij is hier verkrijgbaar bij bol.com

Deze Bullpadel is hier verkrijgbaar:

Beste kracht: Bullpadel Vertex 2

Het Bullpadel Vertex 2 racket is een diamantvormig racket met een gewicht tussen 360 en 380 gram.

Het is een medium-weighted racket dat zowel gemiddelde- als professionele spelers zal waarderen.

Het zorgvuldig ontworpen gatenpatroon op de kop zorgt ervoor dat slepen tot een minimum beperkt blijft en verbetert je prestaties.

Het frame is gemaakt van buisvormig bidirectioneel glasvezel met versterking in het glasvezelweefsel.

Glasvezel wordt vaker gebruikt in de padelconstructie dan koolstof en is minder duur. Het is iets zwaarder dan koolstof, maar is ook flexibeler.

Dit maakt het goed voor krachtspelers. De kern is van polyethyleen, een hybride van EVA en schuim dat zacht en duurzaam is.

Een laag geweven aluminiumglas met titaniumdioxide versterkte hars beschermen de kern, waardoor de hersteltijd na een slag wordt verbeterd.

Voordelen

Nadelen

Oordeel

Het racket is ontworpen voor prestaties, met een grote sweetspot, geweldige controle en goede kracht.

De zachte kern absorbeert trillingen en maakt het mogelijk krachtige aannames te maken zonder de impact op je armen te voelen.

Kortom, een geweldig racket, ontworpen met technische details die velen zullen waarderen.

Je kunt hem hier bij bol.com kopen

De Vertex 2 is hier te koop:

Beste padel racket voor kinderen: Head Delta Junior Bela

Beste padel racket voor kinderen: Head Delta Junior Bela

(bekijk meer afbeeldingen)

Er zijn natuurlijk ook padelrackets voor kinderen.

De grootte van het racket is aangepast, maar vooral het gewicht is belangrijk, dit in verband met de manoeuvreerbaarheid van de polsgewrichten van kinderen.

De maten zijn natuurlijk  anders voor een kind van 5-8 jaar dan voor een kind van 9-12 jaar bijvoorbeeld.

Een goede tip is om eentje op de groei te kopen dus de Head Delta Junior zal voor de meeste junioren goed passen.

Hij heeft een 3 centimeter korter frame en is met net onder de 300 gram ultra-licht om lekker mee te kunnen spelen.

Bekijk hem hier bij bol.com

Deze Delta Junior is hier verkrijgbaar:

Wat is een padel-racket?

Een racket om padel mee te spelen. Padel is een racketsport die tennis, squash en badminton samenbrengt. Het wordt binnen en buiten gespeeld in het dubbelspel. 

Conclusie

Samengevat: onthoud dat niet alle rackets even goed bij ieder van ons passen. Elke persoon heeft een specifiek model nodig dat past bij zijn of haar fysieke conditie en speelniveau.

Naarmate onze vaardigheden zich ontwikkelen, hechten we meer waarde aan de prestaties van een racket, maar de hierboven toegelichte criteria blijven toch nuttig bij het kiezen van ons volgende racket.

En jij? Hoe heb je jouw Padel-racket gekozen?

Was het vooral gebaseerd op de prijs of had je enig advies nodig om je te helpen bij het maken van de juiste keuze?

Vond je dit artikel nuttig, met betrekking tot het kiezen van je huidige of volgende racket? Laat het ons weten via de onderstaande comments.