7 beste Padel Rackets: maak een grote sprong in je spel!

door Joost Nusselder | Geupdate op:  11 januari 2023

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Gewoon voor de lol of misschien ben jij wel reuze fanatiek – hoe dan ook is padel spelen veel leuker als je de beste materialen gebruikt. Maar welke kies je? Er zijn tientallen merken en helaas betekent een bekend merk niet altijd een goede kwaliteit.

Als je een gebalanceerde speelstijl hebt (of gewoon nog niet goed weet of je vooral met kracht of controle wilt spelen) dan is deze Dropshot Conqueror écht het racket om even naar te kijken. Jeetje wat kun je hier wat geniepige balletjes mee spelen zeg!

Dat is waarom we deze ultieme lijst heb samengesteld met de beste rackets die bij jou zullen passen, PLUS je hoeft dus niet de duurste te kopen om maar te hopen dat je goed zit!

6 beste Padel Rackets- maak een grote sprong in je spel!

As je de juiste balans wilt vinden tussen snelle ballen en die perfect geplaatste, dan is de Conqueror onverslagen (*hé, zou ie daarom zo heten?*).

Het is niet de goedkoopste, en misschien dat je als echte beginner niet voor de Drop Shot kiest (hoewel het je spel snel vooruit zal brengen).

Daarom hebben we ook een heel stel budget rackets beoordeeld in deze post. Laten we ze even snel bekijken, en daarna gaan we dieper in op elk van deze keuzes:

Beste padelracket voor balans

Drop ShotConqueror 10.0

Dit paddle-racket van Dropshot wordt geleverd met een versterkte Power Bar Pro SYS en een koolstofvezel buitenkant, voor een balans tussen kracht en controle.

Product image

Beste padelracket voor beginners

AdidasRX 100

Lichtgewicht van 360 gram en 38 mm dik. De binnenkern is gemaakt van EVA-schuim voor een duurzaam, stug en toch zacht gevoel.

Product image

Beste padelracket voor dames

AdidasAdipower Lite

Het is een goed racket voor vrouwen, maar ook voor mannen die de finesse van padel willen verkennen met een lichtgewicht racket.

Product image

Beste padelracket voor controle

BullpadelHack Control

De ronde vorm en de lage balans van het oppervlak maken het een tool die 100% beheersbaar en comfortabel is en grote veelzijdigheid biedt.

Product image

Beste padelracket voor kracht

BullpadelVertex 03

Glasvezel wordt vaker gebruikt in de padelconstructie dan koolstof en is minder duur. Het is iets zwaarder dan koolstof, maar is ook flexibeler. Dit maakt het goed voor krachtspelers.

Product image

Beste budget padelracket

BraboTribute 2.1C CEXO

Zeer comfortabel gevoel dankzij het zachte EVA schuim, een druk-absorberende materiaal zodat dat je hand niet vermoeit tijdens lange rally’s.

Product image

Beste padel racket voor kinderen

HeadDelta Junior Bela

De Head Delta Junior zal voor de meeste junioren goed passen. met een 3 cm korter frame en net onder de 300 gram.

Product image

Padel Racket kopersgids

Voordat je naar de beste gids voor het kopen van padelrackets gaat, is het een goed idee om een ​​ding duidelijk te hebben. Er bestaat geen “perfect” paddle-racket.

Gezien de prijs en prestaties, kun je het beste een racket vinden dat bij je past. Je wilt misschien ook dat je racket er goed uitziet.

Maar de belangrijkste factoren om te beslissen welk racket je koopt, zijn je niveau van spelen en wat het racket je spel zal brengen.

Een padelracket is echt heel wat anders wat betreft bouwtechniek dan een squashracket

Hardheid van het racket

Zachtere rackets zijn het beste voor kracht, omdat ze elastischer zijn. Deze rackets zijn goed voor de back court en voor krachtige volleying. Natuurlijk zijn ze minder duurzaam.

Hardere rackets zijn goed voor snelheid en controle, maar je zult meer moeite doen om krachtige slagen te maken. Ze zijn het beste voor gevorderde spelers die een techniek hebben ontwikkeld om het beste uit hun slagen te halen.

EVA-rubber is hard, minder flexibel en geeft minder kracht aan de bal. Het voordeel ligt dan ook in de duurzaamheid van de loger en meer controle.

FOAM, aan de andere kant, is zacht, biedt een beetje minder controle, maar veel meer elaticity en biedt meer kracht en snelheid aan de bal. Uiteraard is FOAM minder duurzaam.

Racket vorm

 • Ronde vorm: het beste voor beginners door een vrij grote sweetspot (waar je de bal het beste kunt raken), zodat je behoorlijk veel van je shots kunt raken en niet gedemoraliseerd raakt. De ronde kop zorgt ook voor een balans dicht bij het handvat voor een betere controle.
 • Traanvorm: een snellere swing dan een rond racket geeft je een goede balans tussen kracht en controle. Over het algemeen, is het traanvormige racket geschikt voor spelers die al een tijdje Padel spelen. De balans licht in het midden voor een gebalanceerd spel. Het is het meest populaire type racket onder padel-spelers.
 • Diamantvorm: sweetspot die hoger in het racket zit. Gevorderde of professionele spelers vinden het gemakkelijker om de bal hard te slaan met de diamantvormige kop. Het gewicht ligt verder naar de kop voor hardere swings, maar zijn moeilijk te hanteren. Beginners kunnen het diamanten racket nog niet aan.

Gewicht

Lichtere rackets zijn beter voor de controle, maar je zult niet zoveel kracht in je schoten hebben als je hebt met een zwaarder racket.

 • Vrouwen zullen merken dat een racket tussen 355 en 370 gram licht en gemakkelijker te hanteren is, met een betere controle.
 • Mannen vinden rackets tussen 365 en 385 gram goed voor een balans tussen controle en kracht.

Decathlon heeft deze Spaanse video vertaald naar het Nederlands waarin ze kijken naar het kiezen van een padelracket:

Als je meer wilt weten over hoe je precies het juíste padel racket kiest lees dan onze koopgids – die legt alles tot in detail uit!

Top 7 beste padel rackets beoordeeld

Padel bevat een beetje tennis, badminton en squash. Het wordt dubbel gespeeld, zowel binnen als buiten.

Banen zijn ongeveer een derde van de grootte van een tennisbaan, en de muren worden ook gebruikt in het spel, alsof het squash is.

De ballen lijkt veel op tennisballen, dus als je wilt kun je de bal vervangen door tennisballen. Maar het racket is een snaarloze padel die al dan niet geperforeerd is.

De rackets zijn er ook in verschillende vormen en gewichten.

Als je al eerder padel hebt gespeeld, heb je misschien al wat ideeën over wat jij zoekt in een padel-racket. Beginners beginnen echter helemaal vanaf scratch.

Beste balans

Drop Shot Conqueror 10.0

Product image
8.9
Ref score
Snelheid
4.3
Controle
4.3
Duurzaamheid
4.8
Beste voor
 • Duurzame pure koolstof is zachter dan EVA-rubber
 • Slechts 370 gram
 • Goede kracht en controle van traanhoofd en EVA-schuimkern
Minder goed
 • Niet krachtig genoeg voor hard-hitters
 • Niet voor beginners

Dit paddle-racket van Dropshot wordt geleverd met een versterkte Power Bar Pro SYS en een koolstofvezel buitenkant, voor een balans tussen kracht en controle.

Zowel het frame als de kern zijn belangrijk in een racket en deze balans maakt het een van de meest gekochte padel rackets van dit moment.

De kern is meestal met rubber of elastisch materiaal bekleed. EVA-rubber, schuim of hybriden zijn populaire kernmaterialen, bedekt met koolstofvezel of glasvezel.

De vooraf geïmpregneerde pure koolstof is zachter dan EVA-rubber, dus je krijgt meer elasticiteit uit je paddle-racket. Het is ook harder dan schuim, dus de kern is duurzamer.

Het kernschuim is omgeven door EVA-rubber voor verbeterde sterkte en controle. De koolstofvezel buitenkant is van hoge kwaliteit en maakt het racket licht, sterk en stug.

Het racket is lichtgewicht, slechts 370 gram. Dit maakt het een geweldige keuze voor vrouwen die op zoek zijn naar een lichtgewicht racket dat makkelijk te hanteren is.

Het is natuurlijk beter om de bal naar de voorkant van het veld te manoeuvreren in plaats van krachtige schoten vanaf de achterkant.

Over het algemeen staat het racket garant voor een geweldig en zacht gevoel en stabiele prestaties. Het is comfortabel om mee te spelen.

De gaten zijn met precisie geboord voor een betere aerodynamica.Hier kun je Manuel Montalban met de 7.0 versie zien:

Voordelen

 • Lichtgewicht koolstofvezel
 • Duurzaam
 • Goede kracht en controle van traanhoofd en EVA-schuimkern
 • Goed gevoel
 • Comfortabel om te spelen

Nadelen

 • Niet krachtig genoeg voor hard-hitters
 • Niet voor beginners

Oordeel

Als het gaat om specificaties, is het Dropshot-racket van topkwaliteit. Het is een goed padelracket voor wie op zoek is naar lichtgewicht rackets.

Als je serieus bezig bent met je padelspel en je een groot budget hebt, zul je het comfort en het gevoel van het racket op prijs stellen.

Dit racket is het beste voor degenen die al een tijdje padel gespeeld hebben.

Dropshot Conqueror 7.0 vs 8.0 vs 9.0

Vanaf de 7.0 is de Dropshot ietsje zwaarder geworden, maar de 8.0 en 9.0 zijn beide nog steeds slechts 360 gram.

De 9.0 is echter verstevigd met dubbel tubuler carbon wat hem een sterkere terugslag geeft zonder zwaarder te zijn dan de 8.0.

Ook het materiaal van het blad is verhoogd van 18K naar 24K carbon 3D voor meer grip op de bal.

Beste padelracket voor beginners

Adidas RX 100

Product image
8.6
Ref score
Snelheid
4.3
Controle
4.8
Duurzaamheid
3.8
Beste voor
 • Lichter dan veel padel-rackets
 • Heel erg betaalbaar
 • Goed voor beginner
Minder goed
 • Glad oppervlak niet geschikt voor grip op de bal

Het Adidas Match Light padel-racket is een lichtgewicht van 360 gram en 38 mm dik. De binnenkern is gemaakt van EVA-schuim voor een duurzaam, stug en toch zacht gevoel.

De kern maakt het racket comfortabel om te spelen. De composiet carbon buitenkant maakt het racket licht en sterk genoeg voor een beginner.

De sweet spot is versterkt voor meer kracht dan je zou verwachten van zo’n lichtgewicht racket.

Spelers met kleine handen vinden het handvat misschien een beetje dik. Ze geven er misschien de voorkeur aan het handvat te verkleinen voordat ze spelen.

Het oppervlak van het racket is eerder glad dan met structuur, zoals je ziet bij veel beach padel rackets.

Dit betekent dat het racket je niet veel grip op de bal geeft, wat nodig is om dicht bij het net te spelen.

Als gevolg hiervan is het racket niet de beste optie voor intermediaire of professionele spelers.

Over het algemeen vind je de Adidas Match een comfortabel, lichtgewicht en solide racket om mee te spelen.

Voordelen

 • Lichter dan veel padel-rackets
 • Comfortabel om te spelen
 • Heel erg betaalbaar
 • Goed voor beginner

Nadelen

 • Glad oppervlak niet geschikt voor grip op de bal

Oordeel

De Adidas RX100 is een betaalbaar racket dat lichtgewicht en comfortabel is om een ​​casual padel-spel te spelen. Het is een goed racket voor beginners die het niet zwaar gebruiken.

Lees ook: dit zijn de beste schoenen voor padel

Beste padelracket voor dames

Adidas Adipower Lite

Product image
8.9
Ref score
Snelheid
4.6
Controle
4.2
Duurzaamheid
4.5
Beste voor
 • Lichtgewicht
 • Hoogwaardige build
 • Grotere sweet spot
Minder goed
 • Prijs is aan de hoge kant
 • Te licht voor de gemiddelde man

De Adidas Adipower is een aantrekkelijk racket met een gewicht van 375 gram en voelt veel comfortabeler om te spelen dan de houten rackets waarmee veel spelers gewend zijn te spelen.

Het is een goed racket voor vrouwen, maar ook voor mannen die de finesse van padel willen verkennen met een lichtgewicht racket.

Het hoofd is diamantvormig, dus het is het beste voor gevorderde, aanvallende spelers.

Als je op een andere vorm overgaat, heb je wat tijd nodig om aan het racket te wennen. De Adipower weegt 345 gram, wat licht genoeg is voor een goede controle. Het is 38 mm dik.

Het heeft een EVA-schuimkern en de buitenkant is versterkt koolstof. De kwaliteit van het racket is uitstekend, en alleen professionele spelers zullen waarschijnlijk deze hoge prijs aan een racket uitgeven.

De kop is versterkt voor een grotere sweet spot. Sommige mensen vonden de grip een beetje smal. Als jij het ook zo voelt, kun je de grip vergroten voor meer comfort. De gripmaat past bij de gemiddelde speler.

Voordelen

 • Lichtgewicht
 • Hoogwaardige build
 • Gebouwd voor controle en kracht
 • Grotere sweet spot
 • Duurzaam

Nadelen

 • Prijs is aan de hoge kant

Oordeel

Over het algemeen heeft de Adipower een goede prestatie en een goede prijs-kwaliteit verhouding. Je zult merken dat de grotere sweet spot je spel waarschijnlijk zal verbeteren.

Het is lichtgewicht en comfortabel om mee te spelen. Hier is PadelGeek met hun review:

Het heeft een glad oppervlak, waardoor je wat grip op de bal kunt missen, die het oudere Adipower-model wel had.

Maar over het algemeen een geweldig pro racket voor veel goede games in padel.

Beste padelracket voor controle

Bullpadel Hack Control

Product image
8.5
Ref score
Snelheid
3.8
Controle
4.9
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • Ronde vorm met grote sweetspot
 • Gebouwd voor controle met vermogen
 • Duurzaam koolstofvezelframe
Minder goed
 • Een stuggere kern voelt onaangenaam aan voor beginners

Bullpadel Hack Control staat voor beheersbaarheid en uitmuntendheid.

Het Spaanse merk Bullpadel introduceert zijn nieuwe collectie en catalogus met veel verbeterde versies van zijn best verkochte padels.

Dit is het geval van de Hack Control die het beste heeft van de Hack met betrekking tot kracht en dit combineert met een geweldige prestatie van controle.

Alles-in-één padel die opvalt door zijn comfort; een droompadel voor op de baan.

De ronde vorm en de lage balans van het oppervlak maken het een tool die 100% beheersbaar en comfortabel is en grote veelzijdigheid biedt.

Bovendien, ondanks zijn vorm, geeft de stugheid van carbon en andere geïntegreerde materialen je net een enorme kracht, ten opzichte van het oudere model Hack.

De Hack Control presenteert een sobere en mooie mix van zwarte en lichtblauwe kleuren met een grijstint die perfect het spelersprofiel vertegenwoordigt dat je van plan bent te showen: de serieuze gamecontroller.

Voordelen

 • Ronde vorm met grote sweetspot
 • Gebouwd voor controle met vermogen
 • Duurzaam koolstofvezelframe
 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Waar voor je geld

Nadelen

 • Een stuggere kern voelt onaangenaam aan voor beginners

Oordeel

De Bullpadel, vervaardigd door een gerespecteerd merk in padel , vormt een uitstekende aanvulling op je padel materialen, als je een gemiddelde- of pro-speler bent.

Het racket ziet er geweldig uit, presteert goed en heeft een goede prijs.

Beste padelracket voor kracht

Bullpadel Vertex 03

Product image
8.7
Ref score
Snelheid
4.9
Controle
3.9
Duurzaamheid
4.2
Beste voor
 • Hoogwaardige materialen
 • Weinig weerstand
 • Biedt kracht en control
Minder goed
 • Moeilijk online te vinden
 • Niet geschikt voor beginners

Het Bullpadel Vertex 03 racket is een diamantvormig racket met een gewicht tussen 360 en 380 gram.

Het is een medium-weighted racket dat zowel gemiddelde- als professionele spelers zal waarderen.

Het zorgvuldig ontworpen gatenpatroon op de kop zorgt ervoor dat slepen tot een minimum beperkt blijft en verbetert je prestaties.

Het frame is gemaakt van buisvormig bidirectioneel glasvezel met versterking in het glasvezelweefsel.

Glasvezel wordt vaker gebruikt in de padelconstructie dan koolstof en is minder duur. Het is iets zwaarder dan koolstof, maar is ook flexibeler.

Dit maakt het goed voor krachtspelers. De kern is van polyethyleen, een hybride van EVA en schuim dat zacht en duurzaam is.

Een laag geweven aluminiumglas met titaniumdioxide versterkte hars beschermen de kern, waardoor de hersteltijd na een slag wordt verbeterd.

Voordelen

 • Hoogwaardige materialen
 • Aandacht voor detail
 • Weinig weerstand
 • Waar voor je geld
 • Biedt kracht en control

Nadelen

 • Moeilijk online te vinden

Oordeel

Het racket is ontworpen voor prestaties, met een grote sweetspot, geweldige controle en goede kracht.

De zachte kern absorbeert trillingen en maakt het mogelijk krachtige aannames te maken zonder de impact op je armen te voelen.

Kortom, een geweldig racket, ontworpen met technische details die velen zullen waarderen.

Beste budget padelracket

Brabo Tribute 2.1C CEXO

Product image
7.1
Ref score
Snelheid
3.3
Controle
4.1
Duurzaamheid
3.2
Beste voor
 • Redelijke spin
 • Goed beginnersracket
 • Zacht materiaal verlicht druk
Minder goed
 • Te zacht voor gevorderde spelers
 • Bouwkwaliteit laat te wensen over

Dit racket is perfect voor gemiddelde spelers.

Hij heeft een zeer comfortabel gevoel wanneer racket en bal contact maken, dankzij het zachte EVA schuim.

En omdat het gemaakt is van tereftalaat schuim, zorgt dit druk-absorberende materiaal ervoor dat je hand niet vermoeit tijdens lange rally’s.

Er zijn ongeveer vier verschillende spintechnieken die je kunt leren: flat, backspin, topspin en slice.

Als je net padel leert spelen, begin dan met het beheersen van de vlakke spin techniek.

Om een flat spin uit te voeren beweeg je eerst je racket van voor naar achter in een rechte lijn loodrecht op de grond, zoals hieronder te zien is.

Een goed padelracket voor spin zal een ruw slagvlak hebben.

Dit komt omdat het ruige slagvlak de bal in wezen vastgrijpt als hij je racket raakt, en hem gemakkelijk tot een indrukwekkende mate kan laten spinnen!

De Brabo Tribute serie is er voor gemaakt, en met de hybrid soft heb je de perfecte balans tussen snelheid en gewicht om de snelle bewegingen te kunnen maken voor een perfecte spin.

Brabo is erop ontwikkeld met hun carbon fibre buitenkant en ruwe toplaag.

Beste padel racket voor kinderen

Head Delta Junior Bela

Product image
7.7
Ref score
Snelheid
3.5
Controle
3.8
Duurzaamheid
4.2
Beste voor
 • Lichtgewicht maar duurzaam
 • Koop op de groei
Minder goed
 • Te groot voor de meesten onder de 7

Er zijn natuurlijk ook padelrackets voor kinderen.

De grootte van het racket is aangepast, maar vooral het gewicht is belangrijk, dit in verband met de manoeuvreerbaarheid van de polsgewrichten van kinderen.

De maten zijn natuurlijk  anders voor een kind van 5-8 jaar dan voor een kind van 9-12 jaar bijvoorbeeld.

Een goede tip is om eentje op de groei te kopen dus de Head Delta Junior zal voor de meeste junioren goed passen.

Hij heeft een 3 centimeter korter frame en is met net onder de 300 gram ultra-licht om lekker mee te kunnen spelen.

Conclusie

Samengevat: onthoud dat niet alle rackets even goed bij ieder van ons passen.

Elke persoon heeft een specifiek model nodig dat past bij zijn of haar fysieke conditie en speelniveau.

Naarmate onze vaardigheden zich ontwikkelen, hechten we meer waarde aan de prestaties van een racket, maar de hierboven toegelichte criteria blijven toch nuttig bij het kiezen van ons volgende racket.

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.