7 beste beach tennis sets & professionele rackets voor op het strand

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 oktober 2022

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Strandtennis of beach paddleball, zoals sommige mensen het noemen, is erg leuk. Het is een vrij nieuw spel dat de elementen volleybal en tennis combineert maar het is toch weer een ander racket als de in Spanje populaire padel rackets.

De Israëli’s, de Italianen en de Brazilianen spelen al een tijdje het spel, en de Italianen worden beschouwd als wereldleiders.

Beste beach tennis set beoordeeld

De rest van de wereld speelt het spel slechts iets meer dan een decennium, sinds de sport vanuit Italië werd gebracht. De regels zijn dus nog niet in steen geschreven en kunnen mogelijk veranderen in opdracht van de ITF (International Tennis Federation).

Ondertussen zijn er al heel wat locaties waar je zelfs in Nederland Beach Tennis kunt beoefenen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker een setje meenemen en zelf met je vrienden gaan spelen.

Gewapend met de basisregels van het reglement en geschikte uitrusting, kun je op elk moment op het zand slaan voor een partijtje strandtennis.

Het beste beach tennis racket wat je voor een betaalbare prijs kunt krijgen is deze MBT Max Easy X-Furious, met EVa memory foam en helemaal klaar om van amateur naar professional te gaan.

Maar er zijn er natuurlijk meer, en we bekijken zelfs ook een leuke recreatieve beach tennis set, mocht je daar naar op zoek zijn om mee te starten.

Overall beste beach tennis racket

MBTMax Easy X-Furious

Ontworpen voor professionals met superieur EVA-geheugenschuim om het racket lichtgewicht te houden op 330 tot 360 gram, zodat je het gemakkelijk op de baan kunt manoeuvreren.

Product image

Beste carbon racket

IanoniPR750 Foam Core

Maar het vermogen van grafietvezels om te worden gecomprimeerd, geeft het een soort stijfheid en responsieve flexibiliteit die je veel impactkracht over de bal geeft.

Product image

Beste beach tennis racket voor beginners

Tom OutrideNoise

Deze betaalbare peddel geeft je een hoop voor je geld. Hij weegt 345 gram en is 20 mm dik, waardoor hij lichter is dan veel andere paddles op de markt.

Product image

Beste harde slag

GrandcowElite 500

Deze Grandcow heeft een goede balans tussen prijs en kwaliteit. Deze paddle is goed voor beginners die liever slaan in plaats van een draai en spin aan de bal te geven.

Product image

Beste control

NCMeetco Pop

De Meetco-strandpeddels zijn klaarblijkelijk voor beginners. De prijs is een weerspiegeling van het amateurontwerp van de paddle. Maar voor de prijs bieden ze uitstekende controle.

Product image

Beste goedkope strandtennis set

Pro KadimaReserve Smash Bundel

Dit is echt een beginnersset maar heel leuk om eens te kijken wat beachtennis allemaal te bieden heeft, het is natuurlijk niet zoals de sport en de rackets zijn ook totaal anders.

Product image

Beste complete beach tennis set met net

Anything SportsPickleball

Of deze complete beach tennis set van Anything Sports die je de rackets geeft inclusief net en alles wat je nodig hebt voor een partijtje op het strand!

Product image

Beach tennis racket koopgids

Wanneer je aan het shoppen bent voor een snaarloze strandtennispeddel, moet je je allereerst afvragen of de peddel bedoeld is voor een beginner, een gemiddelde speler of een gevorderde speler.

De paddles zijn verkrijgbaar in verschillende prijzen. Beginners zullen voor de goedkopere rackets willen gaan om te kijken of dit een sport voor hen is.

Gevorderde spelers en gevorderde spelers gaan voor de duurdere rackets, die kunnen beginnen met een prijs van minder dan 50 en tot wel 100 euro of meer, afhankelijk van de kwaliteit.

Twee andere belangrijke factoren om te overwegen zijn de lengte en het gewicht van de peddel.

Een langere paddle met een zwaarder gewicht, je haalt meer kracht uit je racket. Dit type racket is geweldig om naar de achterkant van het veld te spelen.

Een lichter, korter racket is beter voor het voorterrein en geeft je meer controle en manoeuvreerbaarheid over de bal.

Als je de gebruikelijke dubbelspel-stijl speelt, zul je merken dat het helpt om iemand met een zwaarder racket vanaf de achterkant van de baan te laten schieten.

Hun partner kan de opnamen maken bij het net. Een goede paddle heeft een handvat dat een comfortabele pasvorm voor je handen is. Je moet ook gaan voor een racket dat licht genoeg is om comfortabel en toch zwaar genoeg te hanteren voor krachtige schommels.

Hier vind je enkele van de beste strandtennispeddels waaruit je vandaag kunt kiezen.

Beste beach tennis rackets beoordeeld

Overall beste beach tennis racket

MBT Max Easy X-Furious

Product image
9.2
Ref score
Kracht
4.2
Controle
4.8
Duurzaamheid
4.8
Beste voor
 • Lichtgewicht
 • Goede kwaliteit van bouwen
 • Goed gevoel en comfortabel om te spelen
Minder goed
 • Sommige pro-spelers geven misschien de voorkeur aan een star centrum zonder gaten voor nog minder demping.

Dit MBT-padel is ontworpen voor professionals met superieur EVA-geheugenschuim om het racket lichtgewicht te houden op 330 tot 360 gram, zodat je het gemakkelijk op de baan kunt manoeuvreren.

Zoals alle goede paddles, heeft het racket een carbon fiber weave constructie voor grotere taaiheid en duurzaamheid. De kracht van het grafiet draagt ​​bij aan de kracht van het racket.

Een ander speciaal kenmerk van het racket zijn de nauwkeurig geboorde gaten op de sweet spot voor meer bite bij elke slag. Dit aerodynamische gatenpatroon is aanwezig op de meeste tussen- en pro-strandtennispeddels.

Pro-spelers geven de voorkeur aan een zeer stijve paddle die de demping beperkt tijdens de botsing met de bal, zodat het grootste deel van de balkracht wordt omgezet in kracht voor de teruggaande slag.

De meeste fabrikanten boren deze gaten in willekeurige patronen zonder dat er veel aandacht is besteed aan de weerstand die de plaatsing van de gaten veroorzaakt.

De MBT-padel heeft een patroon dat minder weerstand produceert dan veel andere op de markt. De grip is zacht en de prestaties van het racket zijn stabiel. Het is 18 centimeter lang en heeft een dikte van 10,2 centimeter.

Oordeel

Over het algemeen is dit een goed racket dat goed presteert op het veld.

Als je op zoek bent naar een paddle die een prijs heeft van niet veel minder dan 100 euro, maar is gemaakt van materialen van superieure kwaliteit, dan is de MBT-paddle een goede keuze.

Het is comfortabel om te spelen, lichtgewicht en sterk.

Beste carbon racket

Ianoni PR750 Foam Core

Product image
8.5
Ref score
Kracht
4.6
Controle
4.3
Duurzaamheid
3.9
Beste voor
 • Lichtgewicht paddle
 • Stijve EVA-schuimkern voor voelen
 • Korreloppervlak voor draaien en manoeuvreerbaarheid
Minder goed
 • Als je op zoek bent naar een ruige paddle voor normaal spel, kies dan voor een duurdere paddle.

Ianoni is een topfabrikant in de racketsportuitrustingindustrie en ontwerpt paddles die geschikt zijn voor profs en toernooien.

Dit koolstofvezelgritracket met EVA-schuimkern heeft verschillende technologieën om het goed te manoeuvreren.

Het buitenoppervlak is gemaakt van koolstofvezel. De taaiheid van de koolstofvezels maakt de paddelkop duurzaam.

Maar het vermogen van grafietvezels om te worden gecomprimeerd, geeft het een soort stijfheid en responsieve flexibiliteit die je veel impactkracht over de bal geeft.

Het oppervlak geeft je betere controle over de bal, en het helpt dat de peddel lichtgewicht is rond 310 tot 330 gram. De lengte van 19,29 inch is ook goed voor het manoeuvreren van het racket zonder het bereik te schaden.

De grip is 5,31 centimeter die grotere handen comfortabel kunnen vasthouden.

Een ander hoogtepunt van de paddle is de 20 mm EVA-kern van memory foam. Deze hybride technologie creëert een EVA-schuim dat stijf en licht is voor een goed gevoel.

Het oppervlak met getextureerd gruis helpt spelers om een ​​spin op hun bal te zetten en heeft over het algemeen geweldige controle op het speelveld.

Oordeel

Deze Ianoni-peddel is een lichtgewicht, redelijk krachtig racket dat behoorlijk goed presteert op het strand.

Het heeft ook een aantrekkelijk uiterlijk, met spatten van levendige kleuren op een zwart, blauw of wit lichaam, afhankelijk van het model dat je koopt.

De prijs is ook aan de lage kant. De fabrikanten hebben veel tijd besteed aan de details van de paddle.

Als je op zoek bent naar een racket die je recreatieve strandtennis leuk maakt, of als je af en toe wilt spelen, dan is de Ianoni-peddel een goede aanvulling op je strandtennisuitrusting.

Beste beach tennis racket voor beginners

Tom Outride Noise

Product image
7.1
Ref score
Kracht
3.8
Controle
3.2
Duurzaamheid
3.6
Beste voor
 • Lichtgewicht
 • Betaalbaar voor beginners
 • Comfortabel om te spelen
Minder goed
 • Het blad is glad, wat een minder goede grip op de bal biedt

Deze betaalbare peddel geeft je een hoop voor je geld voor iets minder dan zestig euro. Hij weegt 345 gram en is 20 mm dik, waardoor hij lichter is dan veel andere paddles op de markt.

Het heeft het generieke gatenpatroon op het hoofd. De buitenschaal is composiet koolstof en de kern is EVA-schuim. Composite carbon is een zeer sterke en lichte kunststof versterkt met koolstofvezels.

Het is twee keer zo stijf als staal en vijf keer sterker. Wat de Tom Outride-paddle onderscheidt, is de versterkte sweet spot, die de paddle behoorlijk krachtig maakt. Het handvat is comfortabel en dat geldt ook voor de grip.

Als je kleinere handen hebt, is het handvat misschien wat dik. Veel spelers geven er de voorkeur aan de hendel naar een formaat te scheren dat bij hen past.

Oordeel

De soepele afwerking van het racket neemt afstand van het vermogen om de bal vast te pakken. Als gevolg hiervan is dit een goed racket voor beginners, maar pro’s geven de voorkeur aan iets dat meer textuur heeft.

De paddle is lichtgewicht, maar zoals je zou verwachten met de lage prijs, komt de kwaliteit niet overeen met die van high-end paddles.

Het is niet raadzaam om de Pro’s pro paddle veel ruw gebruik te geven. Maar als je af en toe een speler bent of gewoon strandtennis oppikt, is dit een goede en betaalbare optie.

Beste harde slag

Grandcow Elite 500

Product image
8.4
Ref score
Kracht
4.9
Controle
3.6
Duurzaamheid
4.1
Beste voor
 • Koolstofvezeloppervlak
 • Verlengde lengte voor goed bereik
 • Goed voor grote handen
Minder goed
 • Non-grit oppervlak
 • Niet erg gebalanceerd

Deze Grandcow heeft een goede balans tussen prijs en kwaliteit. Deze paddle is goed voor beginners die liever slaan in plaats van een draai en spin aan de bal te geven.

Het heeft een glad oppervlak dat is gemaakt van koolstofvezel. Dit materiaal draagt ​​bij aan de stijfheid van de paddle en maakt het een goede harde bat.

Als je op zoek bent naar een peddel die je een krachtige swing geeft, is deze Ianoni-peddel een goede optie. Het is een beetje aan de zwaardere kant in vergelijking met sommige van de andere peddels op onze lijst, met een gewicht van 340 tot 360 gram.

Maar het is nog steeds licht en redelijk manoeuvreerbaar als je de bal een beetje in het midden van de baan wilt besturen.

Een ander kenmerk is de verlengde lengte. Om 18.30 inch staat de paddle op een gemiddelde lengte die je perfect kunt inzetten om die lastige ballen te halen.

De grip is een standaard 5.31 inch die goed is voor grote handen. Misschien wil je het handvat een beetje bijpunten als je vindt dat het te groot voor je is.

De kern van EVA-memoryfoam is dezelfde als die je aantreft op de andere Ianoni-paddle op onze lijst. Traagschuim staat bekend als veerkrachtig, dus het draagt ​​bij aan een trampoline-effect op de bal als je het schot van je tegenstander retourneert.

Dit betekent dat het racket veel werk voor je doet en je minder inspanning moet doen om een ​​bepaald niveau van kracht te bereiken.

De paddle is verkrijgbaar in vijf aantrekkelijke ontwerpen.

Oordeel

Als je net strandtennis oppakt en geen gestructureerd oppervlak nodig hebt om je bal te laten spinnen, is de Ianoni-peddel een comfortabele en krachtige optie om te kiezen.

De paddle ziet er geweldig uit, is comfortabel om mee te spelen en is ook betaalbaar, dus het is niet eerlijk om de kwaliteit van high-end paddles voor deze prijs te verwachten!

Beste control

NC Meetco Pop

Product image
7.4
Ref score
Kracht
3.1
Controle
4.8
Duurzaamheid
3.2
Beste voor
 • Lichtgewicht
 • Goed voor kinderen en volwassenen
 • Goede controle
Minder goed
 • Tegen deze prijs, kan geen hoge kwaliteit verwachten

De Meetco-strandpeddels zijn klaarblijkelijk voor beginners. De prijs is een weerspiegeling van het amateurontwerp van de paddle. Maar voor zover beachball peddels gaan, kun je niet fout gaan met deze optie.

Kinderen zullen vooral genieten van de felgekleurde en lichtgewicht paddles waarmee ze kunnen beginnen aan het leuke spelletje beachtennis.

Meetco maakt enkele populaire stevige oppervlaktepaddles voor de sport. Hoewel ze veel weerstand bieden, zijn ze klein en lichtgewicht genoeg voor kinderen en zelfs volwassenen om af en toe een spelletje beach tennis te spelen.

Dit zijn klassieke peddels die zijn afgewerkt met levendige kleuren voor een aantrekkelijk uiterlijk. Het is het beste om deze peddels daarom niet in het water te nemen.

Aan de andere kant hebben veel spelers deze naar het strand gebracht en de natte paddles hebben de prestaties niet verloren.

Als je kinderen tafeltennis hebben gespeeld, zullen ze snel wennen aan deze peddels. Tegen een zo lage prijs, het is een goede set om de kinderen plezier mee te laten hebben.

Als je hebt gespeeld met Meetco-peddels bij het opgroeien, kun je merken dat de kwaliteit niet hetzelfde is. Echter, met een beetje zorg en vermijding van ruw gebruik, zou je uren speelplezier met deze paddles moeten kunnen krijgen.

Oordeel

Deze Meetco-peddel is geweldig voor kinderen, maar het is ook goed voor volwassenen als een partijgame. De set wordt geleverd met een bal die gemakkelijk te verliezen is, dus het is het beste om een paar extra ballen te kopen.

Zolang je geen high-end kwaliteit verwacht van een peddel die zo weinig kost, moet je veel plezier hebben met het spelen van de paddles, af en toe op het strand en elders.

Beste goedkope strandtennis set

Pro Kadima Reserve Smash Bundel

Product image
5.3
Ref score
Kracht
1.2
Controle
3.6
Duurzaamheid
3.2
Beste voor
 • Lekker goedkoop
 • Twee rackets om samen te spelen
Minder goed
 • Het is natuurlijk geen echt beach tennis racket

Een tennisbal en paddle-racket zijn de uitrusting die je nodig hebt om het spel te spelen. Om een wedstrijdje te kunnen doen heb je ook een net nodig.

Hier is een complete beach tennis set zodat je in één keer alles hebt om lekker op het strand te spelen en te gaan oefenen.

Dit is echt een beginnersset maar heel leuk om eens te kijken wat beachtennis allemaal te bieden heeft, het is natuurlijk niet zoals de sport en de rackets zijn ook totaal anders.

Beste complete beach tennis set met net

Anything Sports Pickleball

Product image
5.9
Ref score
Kracht
1.9
Controle
3.1
Duurzaamheid
3.8
Beste voor
 • Complete set inclusief net
 • Leuk om pickleball te spelen
Minder goed
 • Het is natuurlijk geen echt beach tennis racket

Of deze complete beach tennis set van Anything Sports die je de rackets geeft inclusief net en alles wat je nodig hebt voor een partijtje op het strand!

Het is een set voor pickleball, een spel wat in America erg populair is en een beetje gelijk aan beach tennis in veel opzichten.

Met deze set heb je een net en gelijk genoeg paddles om een lekker partijtje met z’n allen te spelen.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Conclusie

We hopen dat deze lijst met de beste tennisrackets op het strand je helpt bij het kiezen van wat je echt graag wilt spelen. In geval van vragen over deze beach tennis paddles, kun je hieronder reageren.

Ook sportief buiten het strand? Bekijk ook onze selectie van de beste tafeltennistafels voor thuis

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.