Scheidsrechter bij tennis: over de functie, de kleding en accessoires

by joost | Last Updated: 6 mei 2020

Eerder hebben we al informatie geschreven over alles wat je nodig hebt om een:

Hoewel deze twee sporten super populair zijn in Nederland, zal tennis hier zeker niet aan onder doen.

Tennisscheidsrechters - functie kleding accessoires

Nog steeds zijn er een hele hoop tennisclubs actief en het wordt alleen maar meer door de toenemende populariteit van Nederlandse spelers op grote toernoois.

In dit artikel wil ik je alles vertellen over wat je nodig hebt als scheids bij tennis en wat het beroep precies inhoudt.

Wat heb je nodig als scheidsrechter bij tennis?

Laten we beginnen met de basis benodigdheden:

Scheidsrechtersfluitje

Om je gezag goed te laten gelden kun je vanuit je stoel gebruik maken van een fluitje om signalen door te geven. Er zijn vrij basic fluitjes beschikbaar.

Ik heb er zelf twee, de scheidsrechtersfluit aan een koord en een drukfluitje. Soms loopt een match enorm uit en is het wel fijn om ook iets bij je te hebben wat je niet continu aan je mond hoeft te zetten, maar dit is voor iedereen anders.

Dit zijn de twee die ik heb:

Fluitje Afbeeldingen
Beste voor enkele wedstrijden: Stanno Fox 40 Beste voor enkele wedstrijden: Stanno Fox 40

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste voor tournooien of meerdere wedstrijden op een dag: Knijpfluit Wizzball original Beste knijpfluit Wizzball original

(bekijk meer afbeeldingen)

De juiste tennisschoenen voor een scheidsrechter

Kijk, eindelijk eens een baan waar je niet continu heen en weer hoeft te rennen. De conditie die je moet hebben als veldvoetbal scheidsrechter is enorm, misschien nog wel groter dan die van de spelers zelf.

Bij tennis ligt dit helemaal anders.

Ook de schoenen hoeven dus niet, zoals bij de spelers, de beste ondersteuning en rencomfort te bieden. Waar je hier naar wilt kijken is eigenlijk vooral stijl en dat je goed voor de dag komt op de baan.

Decathlon heeft een heel uitgebreide keuze en is altijd betaalbaar, plus ze bezorgen lekker snel (bekijk het aanbod hier)

Kleding voor een tennisscheidsrechter

De scheidsrechters moeten een donkerkleurige uitrusting nemen, eventueel met hoedjes of petjes. Tennisschoenen en witte sokken zijn wenselijk. Er is dus een hoop keus over waarop je je kleding kunt baseren.

Een goed donker shirt bijvoorbeeld is zeker een perfecte keuze:

 

Een net donker scheidsrechtersshirt

(Bekijk meer kledingartikelen)

 

Functieomschrijving van de tennisscheidsrechter

Dus je wilt in de stoel zitten? Wil je ‘On’ en ‘Out’ zijn op Wimbledon? Het is mogelijk – maar het is niet gemakkelijk.

Je zult een liefde nodig hebben voor Tennis die brandt als een baken, evenals een oog als een havik en een volledige onpartijdigheid. Als alle drie die je samenvatten, blijf lezen!

Er zijn twee soorten scheidsrechters:

Maar je moet de lijn lopen voordat je in de stoel kunt zitten – dit is tenslotte een hiërarchie!

Een lijnscheidsrechter is verantwoordelijk voor het bellen of een bal binnen of buiten de lijnen op het speelveld is gevallen, en de stoelscheidsrechter is verantwoordelijk voor het bijhouden van de score en voor het behouden van de geest van het spel.

Salaris van een tennis scheidsrechter

Een lijnrechter kan verwachten ongeveer £ 20.000 per jaar te verdienen, zodra ze in het professionele spel komen, waar de meeste stoelscheidsrechters ongeveer £ 30.000 verdienen.

Als je eenmaal in de top van de sport bent, kan de crème van de oogst van scheidsrechters ongeveer £ 50-60.000 per jaar verdienen!

Er zijn veel voordelen van werken in het beroep, waaronder fitnessfaciliteiten, reiskosten en uniformen gemaakt door Ralph Lauren, maar geen van deze is te vergelijken met het hebben van de beste stoel in huis!

Werkuren

Werktijden zijn volledig afhankelijk van het speelschema, zoals men zou verwachten, maar games kunnen vaak uren achtereen doorgaan en er is geen uitstel voor de juryleden, die constant op topniveau moeten zijn.

Dit betekent dat de gewerkte uren extreem hoge druk zijn en geen fouten toestaan.

Starten als scheidsrechter

Je moet beginnen aan het einde van het beroep, leren hoe je scheidsrechter moet rangschikken in de basisopleiding, voordat je deze expertise gaat gebruiken in lokale, regionale en regionale evenementen.

Goede scheidsrechters krijgen de kans om hogerop te komen en gaan dan door naar de scheidsrechter in professionele toernooien waar het echte geld wordt verdiend.

Zodra ervaring is opgedaan in het veld, zullen de beste scheidsrechters worden uitgenodigd om te solliciteren voor selectie op een stoel scheidsrechter accreditatie cursus.

Dit bouwt voort op de kennis als lijnscheidsrechter en biedt ook een inleiding tot het leven in de stoel. Dit wordt aan het einde van de cursus onderzocht en er wordt accreditatie verleend aan degenen die slagen.

Opleiding en voortgang

Het vergunningenstelsel voor ambtenaren is voor diegenen die de basiscursussen hebben voltooid en als scheidsrechter op een hoger niveau willen worden beschouwd.

Het biedt een gemakkelijke manier voor clubs en wedstrijden om diegenen te identificeren die voldoen aan de hoge normen van de LTA, evenals de mogelijkheid om te solliciteren voor selectie bij LTA-evenementen.

Degenen met een koel hoofd, een scherp oog en een vermogen om zich urenlang te concentreren, zijn de beste scheidsrechters en degenen die indruk maken op lokaal niveau zijn vaak degenen die naar voren komen om de officials te worden in de belangrijkste wedstrijden ter wereld.

Wil je een tennisscheidsrechter zijn?

De stoel (of senior) scheidsrechter zit in de hoge stoel aan het ene uiteinde van het net. Hij noemt de score en kan de lijnscheidsrechters overrulen.

De lijnscheidsrechter zit voor de rechtbank en kijkt alle rechtslinies af. Het is hun taak om te beslissen of de bal in of uit is.

Er zijn ook scheidsrechters die achter de schermen werken, in contact staan ​​met spelers en dingen organiseren zoals de loting en de volgorde van spelen.

Wat je nodig hebt om een goede scheids te kunnen worden

Beginnen aan je carrière

De Lawn Tennis Association organiseert gratis scheidsrechterseminaries in het National Tennis Centre in Roehampton. Het begint met een inleiding tot scheidsrechterlijke technieken en van daaruit kun je beslissen of je het nog verder wilt brengen.

De volgende stap is een LTA-accreditatiecursus. Dit omvat training op de baan, in de rij en in de stoel en een schriftelijk examen over de spelregels van tennis.

Het beste deel van de baan

“Ik heb alle top tennisevenementen verworpen en op mijn reizen heb ik vrienden gemaakt in alle uithoeken van de wereld.” Het was een geweldige ervaring. “Phillip Evans, LTA scheidsrechter

Het slechtste deel van het werk

“Realiseer je dat je een fout hebt gemaakt. Je moet in seconden beslissen, dus je moet meegaan met wat je ziet. Onvermijdelijk worden fouten gemaakt.” Phillip Evans, LTA-scheidsrechter

De tweede week van de US Open in 2018 is aan de gang en degenen die nog in de hoofdtabel zitten, schenken het voor een plek in de halve finale. Maar de spelers zijn niet de enigen die lange uren aan het hof loggen: de lijnscheidsrechters zijn aan het bellen sinds de kwalificatierondes van het toernooi twee weken geleden begonnen.

“We zijn er wanneer de bal zo dicht bij de lijn komt, in of uit, en we moeten de call maken.”

Het is een zeer intense concentratiejob, “zegt lijnscheidsrechter Kevin Ware, die sindsdien full-time aan het touren is hij stopte zijn baan als webdesigner vijf jaar geleden.

En aan het einde van het toernooi “heeft iedereen heel veel kilometers gelopen en veel geroepen.”

Als scheidsrechter weet je nooit hoe lang of kort je dag zal zijn, en dat is een van de moeilijkste onderdelen van het optreden. Ware vertelt CNBC Make It:

“We gaan zo lang als het spel gaat. Dus als elke wedstrijd doorgaat drie sets, we kunnen hier zijn tot 10 uur of 11 uur. We zullen met de andere ploeg uur op uur blijven schuiven. ”

Er zijn twee bemanningen van scheidsrechters toegewezen aan elke rechtbank.

De eerste ploeg begint om 11 uur ‘s morgens bij het begin van het spel en de bemanning wisselt afwisselend in werktijd om, totdat elke wedstrijd op hun veld voor de dag is afgelopen.

Regenvertragingen kunnen de dag nog meer verlengen, voegt Ware toe, “maar we hebben hiervoor getraind.”

Na elke dienst gaan Ware en zijn team terug naar hun kleedkamer om te “rusten en te doen wat we moeten doen om voor onszelf te zorgen, zodat we al onze wedstrijden voor vandaag kunnen doorstaan ​​en even goed kunnen bellen naar de einde van de dag zoals we aan het begin van de dag maakten,” vertelt hij aan CNBC Make It.