Beste hockey goalkeeper stick | deze top 5 merken wil je overwegen

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Onderzoeken tonen duidelijk aan dat OBO-sticks het meest worden vertrouwd door keepers van veldhockeydoelen over de hele wereld.

TK op de tweede plaats komen is ook niet verrassend omdat ze hard hebben gewerkt om een ​​high-end goaliestick te ontwikkelen in de afgelopen jaren en op alle fronten zijn geslaagd.

Beste hockey goalkeeper stick

Brabo is erg populair bij Europese keepers en is ook een zeer vertrouwd merk. Verrassend resultaat hier was dat Grays de 4e plek behaalde, terwijl de goalies wel een allesomvattend doel hebben, maar dat ze zich aan de goedkopere kant houden en niet altijd de kracht en het evenwicht van de OBO- of TK-sticks kiezen.

De meest gebruikte goalie sticks zijn:

 1. OBO
 2. TK
 3. Brabo (in Europa)
 4. Grays

Bekijk onze lijst met meest aanbevolen Keep Keep-sticks die momenteel beschikbaar zijn. We hebben ook een paar minder bekende maar erg goede merken die je kunt kiezen:

Lees ook onze post over de volledige hockey goalie uitrusting

OBO Fatboy Field Hockey Goalie Stick

Dit is een van de duurste keepersticks die er zijn, wat niet zo verrassend is voor een OBO. Dit merk bestaat al een tijdje en doet alleen tophockey goalie-uitrusting van topkwaliteit.

Deze stick is een iets zwaardere keepersstick die is ontworpen voor een krachtigere hit, maar uitermate goed gebalanceerd, zodat hij nog steeds snel kan worden verplaatst.

De kop is opnieuw gebogen en de onderste schacht is gevormd om een ​​groter stopgebied af te geven. De Fatboy heeft een verlengde lengtegreep en een ovale vormschacht die zorgt voor een comfortabele en natuurlijke handgreep.

De Toe voor deze stick is een Hook, meest gebruikte teen voor een keeperstok en is een volledige composietconstructie.

De OBO Fatboy is hier verkrijgbaar bij hockeygear.eu

Brabo Goalie Traditional Carbon 80

Deze goalie stick is een goed geprijsde stick die elke speler goed zal dienen. Het heeft een uitstekende vorm om de bal uit de D te slaan en vegen, anders dan veel veldhockey-keepersticks.

De Brabo Goalie heeft een 22 mm kromming die een geweldige balcontrole geeft. Het is een lichtgewicht stokje, aangezien elke goede houder met een beetje flex moet zijn vanwege de 100% carbon constructie.

De stick heeft ook de standaard goalie hook toe. Al met al een geweldige instapper voor een keeper voor veldhockey.

Specificaties

 • Samenstelling: 100% carbon
 • Kleefgewicht: 530 g voor een stok van 35″
 • Kromming: 22 mm

De Brabo Goalie is hier verkrijgbaar bij bol.com

Grays GX 6000 Goalie Composite Field Hockey Stick

Als je in het hogere gedeelte van het doelgebied komt, hockeyt dit Greys-model je zeker van de gewenste saves. De stick is zeer duurzaam en wordt geleverd met een speciaal gebogen mesje plus verlengde haak om extra ruimte voor de bal te creëren.

Specificaties

 • Kromming: 20 mm
 • Teen: Hook
 • Samenstelling: aramide, koolstof, glasvezel

Bekijk deze Grays goalie stick hier bij hockeyhuis.nl

OBO Straight as goaliestick

Een van de beproefde modellen van OBO, de Straight as is een geweldig wapen voor elke elite of geavanceerde doelman.

Een dun lichtontwerp waardoor een houder de stick snel kan verplaatsen om een ​​save te maken. Meer kracht krijgen als je raakt om de bal te verwijderen, neemt toe met het hogere koolstofgehalte van deze stick, waardoor hij stijver is dan de Fatboy.

Hij is hier verkrijgbaar bij hockeygear.eu

Brabo Goalie TC 7.24

Een van de goedkoopste keepersstokken van Brabo. Het interessante aan deze stok is dat het hout is. Hoewel vrijwel alle sticks tegenwoordig composiet zijn, heeft het gevoel van een houten shaft stick nog steeds de voorkeur voor sommige spelers.

De stick heeft ook een extra lange haak om het gebied dat je hebt om de bal te stoppen te vergroten, erg handig voor spelletjes op gras. Dit is ook een erg stijve stick.

Samenstelling: houten constructie met glasvezelomslag

Bekijk hem hier bij bol.com

TK SGX Dominate Keepersstick

Dit is een uitstekende stick van TK, beschikt over een speciale geknikte as om meer opslagruimte te bieden. Heeft ook een dunner stickprofiel en een offset haak aan het hoofd.

Materiaal: 50% carbon

Deze keepersstick van TK is hier te koop bij hockeyhuis.nl

Gryphon Sentinel Hockey Goalkeeper stick

Een kwaliteitsstick van Gryphon zoals je zou verwachten, hoofd en shaft ontworpen om het maximale oppervlak voor balcontact te geven Gryphon Sentinel Field Hockey Goalie Blijf toch een mooie gewichtsbalans behouden.

De Sentinel helpt keepers die een beetje meer flex in hun stick willen, maar is nog steeds stijf genoeg om de macht te geven voor een clearance-hit.

Materiaal

 • Bouwmaterialen: 100% composiet; Glasvezel, koolstof en aramide
 • Boog: 23 mm
 • Hoofd: Tapered Hook
 • Curvepositie: 330 mm
 • Kopdikte: 18 mm
 • Greepbreedte zonder grip: 25 mm

De Gryphon sentinal was er bij bol.com maar is op dit moment niet verkrijgbaar

OBO Dwarf goaliestick Junior

OBO heeft hier een geweldige veldhockey keeperstok gemaakt die een dubbele versterkte schacht heeft die duurzaam en licht van gewicht is.

De “dwarf” goaliestick geeft een maximale dekking om meer te kunnen slaan en is speciaal ontwikkeld voor jonge keepers die toch de kwaliteit van OBO willen ervaren.

Lees ook ons artikel over de beste veldhockey sticks

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.