World Padel Tour: Wat is het en wat doen ze?

door Joost Nusselder | Geupdate op:  4 oktober 2022

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Padel is een van de SNELST groeiende sporten ter wereld en de World Padel Tour is er om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen, van profs en amateurs tot jeugd, ermee in aanraking komen.

De Wereld Padel Tour (WPT) werd in 2012 opgericht en is gevestigd in Spanje waar padel het populairste is. 12 van de 16 WPT toernooien worden er gehouden. De WPT heeft als doel de sport van padel wereldwijd bekend te maken en zo veel mogelijk mensen te laten spelen.

In dit artikel leg ik je alles uit over deze bond.

World padel tour logo

Waar is de WPT gevestigd?

Het thuisland van de WPT

De World Padel Tour (WPT) is gevestigd in Spanje. Het land is gek op padel, wat je ziet aan de 12 van de 16 toernooien die hier worden gehouden.

De groeiende populariteit

De populariteit van padel groeit als kool en dat is ook terug te zien in de interesse van andere landen om een toernooi te organiseren. De WPT heeft al veel aanvragen gekregen, dus het is maar een kwestie van tijd voordat er meer toernooien in andere landen worden gehouden.

De toekomst van de WPT

De toekomst van de WPT ziet er veelbelovend uit. Steeds meer landen willen deelnemen aan deze prachtige toernooien, waardoor de sport steeds meer bekendheid krijgt. Dit betekent dat er meer mensen zullen genieten van deze fantastische sport en dat er meer toernooien zullen worden gehouden.

De oprichting van de Wereld Padel Tour: Een stroomversnelling voor de sport

De oprichting

In 2012 werd de Wereld Padel Tour (WPT) opgericht. Terwijl veel andere sporten al decennialang een overkoepelende bond hadden, was dit bij padel niet het geval. Dit maakte het oprichten van de WPT geen enorme opgave.

De populariteit

De populariteit van padel is bij zowel mannen als vrouwen onverminderd groot. De WPT telt inmiddels meer dan 500 mannelijke en 300 vrouwelijke spelers. Net zoals bij tennis is er ook een officiële ranglijst, waarop alleen de beste spelers ter wereld staan.

De toekomst

Padel is een sport die alleen maar aan populariteit lijkt te winnen. Met de oprichting van de WPT is de sport in een stroomversnelling gekomen en de toekomst ziet er daarom rooskleurig uit. We kunnen alleen maar hopen dat de populariteit van deze geweldige sport blijft groeien.

De World Padel Tour: Een Overzicht

Wat is de World Padel Tour?

De World Padel Tour (WPT) is een federatie die ervoor zorgt dat padel op een veilige en eerlijke manier gespeeld kan worden. Ze houden bijvoorbeeld objectieve ranglijsten bij en organiseren en verzorgen elk jaar opleidingen. Daarnaast is de WPT ook verantwoordelijk voor de promotie van de sport in de hele wereld.

Wie sponsort de World Padel Tour?

De World Padel Tour weet als grootste circuit in de wereld van padel steeds meer grotere sponsoren aan zich te binden. Momenteel zijn Estrella Damm, HEAD, Joma en Lacoste de grootste sponsoren van de WPT. Hoe meer bekendheid de sport krijgt, hoe meer sponsoren er zich melden bij de WPT. Hierdoor zal het prijzengeld in de komende jaren ook toenemen.

Hoeveel prijzengeld kan er bij padel toernooien gewonnen worden?

Momenteel kan er bij verschillende padel toernooien al meer dan 100.000 euro prijzengeld worden gewonnen. Vaak worden de toernooien naar sponsoren genoemd om zo nog meer prijzengeld vrij te maken. Hierdoor kunnen steeds meer spelers de overstap maken naar het professionele circuit.

De Big Names die Padel sponsoren

Estrella Damm: Een van de meest bekende biermerken van Spanje

Estrella Damm is de grote man achter de World Padel Tour. Deze grote Spaanse brouwer heeft de Padel sport de afgelopen jaren een enorme boost gegeven. Zonder Estrella Damm zouden de toernooien nooit zo groot zijn geworden.

Volvo, Lacoste, Herbalife en Gardena

Deze grote internationale merken hebben de Padel sport steeds serieuzer genomen. Volvo, Lacoste, Herbalife en Gardena zijn allemaal sponsors van de World Padel Tour. Ze staan ​​erom bekend dat ze de sport steunen en er alles aan doen om de sport te laten groeien.

Adidas en Head

Adidas en Head zijn ook twee van de vele sponsors van de World Padel Tour. Gezien de connectie tussen Padel en Tennis is het logisch dat deze twee merken zich ook met de sport bezighouden. Ze zijn er om ervoor te zorgen dat de spelers de beste materialen hebben om mee te spelen.

De prijzenpot bij Padel: hoe groot is deze?

De stijging van het prijzengeld

De laatste jaren is het prijzengeld bij Padel flink gestegen. In 2013 was het prijzengeld van de grootste toernooien nog maar €18.000, maar in 2017 was dit al €131.500.

Hoe wordt het prijzengeld verdeeld?

Het prijzengeld wordt meestal verdeeld volgens het volgende schema:

  • Kwartfinalisten: €1.000 per persoon
  • Halve finalisten: €2.500 per persoon
  • Finalisten: €5.000 per persoon
  • Winnaars: €15.000 per persoon

Daarnaast wordt er ook nog een bonus pot aangehouden die verdeeld wordt aan de hand van de ranglijst. Zowel mannen als vrouwen krijgen hier dezelfde vergoeding voor.

Hoeveel geld kun je verdienen met Padel?

Als je de beste bent in Padel, dan kun je flink wat geld verdienen. De winnaars van de Estrella Damm Masters in 2017 kregen maar liefst €15.000 per persoon. Maar ook als je niet de beste bent, kun je nog steeds een mooi bedrag verdienen. Kwartfinalisten krijgen bijvoorbeeld al €1.000 per persoon.

De WPT Toernooien: Padel is het nieuwe zwart

De World Padel Tour is momenteel het meest actief in Spanje, waar de sport een enorme populariteit heeft. De omstandigheden voor padel zijn hier meestal goed, wat resulteert in Spaanse professionals die bovenaan de ranglijsten staan.

Maar de WPT toernooien zijn niet alleen in Spanje te vinden. Steden zoals Londen, Parijs en Brussel organiseren ook toernooien waar duizenden toeschouwers naar komen kijken. Padel is een sport die al veel langer bestaat, zoals handbal en zaalvoetbal, maar het heeft deze oude sporten al ingehaald!

Het padel circuit van de WPT duurt tot en met december en eindigt met een Masters-toernooi voor de beste koppels. Tijdens deze toernooien worden er altijd officiële padelballen gebruikt die aan de eisen van de WPT voldoen.

De Populariteit van Padel

Padel is de laatste jaren enorm populair geworden. Niet alleen in Spanje, maar ook in andere landen. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in deze sport en deelnemen aan toernooien.

De Toernooien van de WPT

De World Padel Tour organiseert toernooien over de hele wereld. Deze toernooien zijn een geweldige manier om de sport te promoten en deelnemers uit verschillende landen te laten genieten van deze unieke ervaring.

De Officiële Padelballen

Tijdens de toernooien van de WPT worden er altijd officiële padelballen gebruikt. Deze ballen moeten aan de eisen van de WPT voldoen, zodat iedereen op een eerlijke manier kan spelen.

https://www.youtube.com/watch?v=O5Tjz-Hcb08

Conclusie

De World Padel Tour (WPT) is de grootste padel federatie ter wereld. Opgericht in 2012, heeft de WPT inmiddels 500 mannen en 300 vrouwen in haar gelederen. Met toernooien over de hele wereld, waaronder 12 in Spanje, is de sport steeds populairder aan het worden. De WPT zorgt ervoor dat er op een veilige en eerlijke manier gespeeld wordt, door middel van objectieve ranglijsten en opleidingen.

Ook sponsoren weten de WPT steeds meer te vinden. Estrella Damm, Volvo, Lacoste, Herbalife en Gardena zijn slechts enkele van de grote namen die de WPT rijk is. Het prijzengeld is de laatste jaren flink gestegen, zo was het prijzengeld van de Estrella Damm Masters in 2016 nog €123.000, maar in 2017 was dit al €131.500.

Als je interesse hebt in padel, dan is de World Padel Tour een goede plek om te beginnen. Of je nu een beginner bent of een professionele speler, de WPT biedt voor iedereen een kans om te leren, te spelen en te genieten van deze opwindende sport. Kortom, als je op zoek bent naar een leuke en uitdagende sport, dan is de World Padel Tour DE plek om te zijn! “Padel it up!”

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.