Wide receiver: Wat doen ze bij American Football?

door Joost Nusselder | Geupdate op:  19 februari 2023

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Wie zijn toch die spelers die het meeste scoren bij American Football? De wide receiver positie zet ze op de PERFECTE plek om in de end zone te komen.

De wide receiver behoort tot het aanvallende team en is een van de twee spelers die buiten de lijnen staan. Receivers zijn de snelste spelers in het spel en een van de bekendste posities in American football, omdat ze vaak verantwoordelijk zijn voor het aantrekkelijke spel en punten scoren.

In dit artikel vertel ik je alles over deze specifieke positie en de taak die ze vervullen.

Wat is de wide receiver

Wat doet een Wide Receiver in American Football?

American Football is een spannende sport, maar wat doet een Wide Receiver precies? Hier is een korte uitleg.

De Line of Scrimmage

Wide Receivers staan op de Line of Scrimmage, buiten de offensive line. Ze maken een break naar het veld en proberen open te staan voor een pass.

De Pass

Wide Receivers zijn verantwoordelijk voor het vangen van de pass die door de quarterback wordt gegooid. Soms wordt de bal ook naar hen gericht om te rennen.

De Catch

Wide Receivers zijn de beste vangende spelers op het veld. Ze hebben een unieke combinatie van vaardigheden, waaronder:

  • Goede hand-oog coördinatie
  • Een sterk gevoel voor timing
  • Snelheid en behendigheid

De Run

Hoewel het niet zo vaak voorkomt, kunnen Wide Receivers ook gebruikt worden om met de bal te rennen. Ze zijn vaak de snelste spelers op het veld, dus ze kunnen gebruikt worden om grote gains te maken.

Waarom wordt het Wide Receiver genoemd?

Wide Receivers hebben de taak om meestal ver uit de buurt van de offensive lineman te staan, dichtbij de zijlijn. Teams gebruiken deze “wide” splitsing niet voor elke play.

En wat betreft het “receiver” gedeelte van de naam, hun primaire taak is om passes van de QB te “ontvangen”. Deze twee details helpen om de oorsprong van de naam van de wide receiver positie te verklaren.

Wide Splitsing

Wide Receivers staan meestal ver uit de buurt van de offensive lineman, dichtbij de zijlijn. Teams variëren de vormen die ze gebruiken, maar de “wide” splitsing is niet voor elke play.

Ontvangen van Passes

Het is de primaire taak van Wide Receivers om passes van de QB te ontvangen. Dit is waarom ze de naam Wide Receiver hebben gekregen.

Samenvatting

Wide Receivers staan meestal ver uit de buurt van de offensive lineman, dichtbij de zijlijn. Hun primaire taak is om passes van de QB te ontvangen. Deze twee details helpen om de oorsprong van de naam van de wide receiver positie te verklaren.

Verschillen

Wide Receiver Vs Corner Back

Wide receivers en cornerbacks hebben beide een uniek set aan vaardigheden nodig om te slagen in hun posities. Wide receivers moeten snel zijn, goed kunnen springen en kunnen goed met de bal omgaan. Ze moeten ook in staat zijn om zichzelf te positioneren om de bal te vangen, zelfs als de verdediging hen probeert te verhinderen. Cornerbacks moeten ook snel zijn en goed kunnen springen, maar ze hebben ook een goede techniek nodig om de verdediging te versterken. Ze moeten ook in staat zijn om de tegenstander te volgen en de bal te verdedigen.

Wide receivers en cornerbacks hebben dus verschillende vaardigheden nodig om te slagen. Wide receivers moeten snel zijn, goed kunnen springen en de bal goed kunnen vangen. Cornerbacks moeten ook snel zijn, goed kunnen springen en een goede techniek hebben om de verdediging te versterken. Ze moeten ook in staat zijn om de tegenstander te volgen en de bal te verdedigen. Kortom, als je een wide receiver of cornerback wilt worden, moet je de juiste vaardigheden hebben om te slagen.

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.