Vanaf welke leeftijd kan je kind beginnen met squash? Leeftijd +tips

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Squash is een geweldige manier om de gezondheid en fitness van kinderen te stimuleren. Squash is snel en leuk en werd onlangs uitgeroepen tot de gezondste sport ter wereld.

Squash werd onlangs door het hoog aangeschreven Forbes Magazine beoordeeld als de nummer één gezondste sport ter wereld die sporten beoordeelde op hun niveau van fitness, snelheid, flexibiliteit, risico op blessures en kracht.

Die attributen gecombineerd met een sport die op elk moment (nacht of dag), bij elk weer kan worden gespeeld, maakt de sport populair, gemakkelijk te vinden en een geweldige manier om plezier te hebben terwijl je fit wordt.

Vanaf welke leeftijd kan je kind squash spelen

Op welke leeftijd kan je kind beginnen met Squash?

Wanneer je een racket kunt optillen is het eigenlijk al de tijd om te beginnen.

In de meeste gevallen is de jongste startleeftijd voor squash 5 jaar oud, maar sommige kinderen beginnen eerder, vooral als ze uit enthousiaste squashfamilies komen!

De meeste clubs hebben een Junior Skills-programma ontwikkeld dat is ontworpen om spelers te helpen hun racket- en balvaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd aandacht besteden aan fysieke vaardigheden.

Lees meer: hoe werkt de puntentelling ook alweer bij squash en hoe scoor je een punt?

Welke uitrusting heeft een kind nodig voor Squash?

De lijst met uitrusting die je nodig hebt om Squash te spelen is vrij kort:

  • Squashracket: te vinden in de meeste gerenommeerde sportwinkels of in je plaatselijke Squash Club-pro-shop.
  • Niet-markerende squash schoenen: schoenen die de houten vloeren niet markeren – gevonden in alle sportwinkels.
  • Shorts / rok / shirt: verkrijgbaar bij alle sport- en kledingwinkels.
  • Veiligheidsbril: als je serieus bent over het spelen tijdens een tournooien en interclub, veiligheidsbrillen zijn verplicht: ze zorgen voor je veiligheid op het veld en zijn verkrijgbaar bij de meeste sport- of squashwinkels.
  • Optionele items: een sporttas, drinkfles – bekijk sportwinkels (of je kasten thuis) voor deze items.

Opmerking: Club-abonnementskosten verschillen van club tot club, en de kosten van uitrusting zoals rackets kunnen variëren, afhankelijk van de kwaliteit van de spullen die je koopt.

Lees ook: wat betekenen de stippen op een squash bal?

Hoeveel tijd kost Squash om te leren?

Voor de meeste kinderen hebben ze één oefening en één wedstrijd per week. Games en oefenen kunnen op elk moment worden gespeeld dat bij je gezin past (een van de schoonheden van de sport).

Je kunt elke keer ongeveer een uur op het veld staan ​​(douchen en verschonen enz.). De tijd die je erin steekt, wordt waarschijnlijk bepaald door de hoeveelheid tijd die je beschikbaar hebt en hoe graag je vooruit wilt gaan!

Dit komt omdat de sport gemakkelijk toegankelijk is en alleen op jezelf (en misschien de andere speler) vertrouwt, zodat de tijden aan je behoeften kunnen worden aangepast.

Elke club heeft een Club avond (meestal donderdag) waar iedereen mee kan spelen. De meeste clubs hebben ook een Juniors avond / dag, meestal op vrijdagavond of zaterdagochtend.

Elke trainer heeft ook zijn eigen manier om Squash te leren aan pupillen.

Toernooien worden meestal gespeeld in het weekend – terwijl Interclub wordt gespeeld tijdens de week, na school.

Het squashseizoen is het hele jaar door, maar de meeste toernooien, interclubs en evenementen vinden elk jaar plaats tussen april en september.

Ook nog wel handig om te weten is dat hoewel squash een individuele sport op het veld is, het binnen elke club en regio erg sociaal is.

Waar kan een kind squash spelen

Beginnende spelers kunnen lid worden van een plaatselijke squashclub of, in veel gevallen, de sport voor de eerste keer ervaren via hun school.

Middelbare scholen bieden vaak een kennismaking met squash aan als onderdeel van hun lichamelijke opvoeding.

Clubs en regio’s organiseren ook het hele jaar door wekelijkse juniorprogramma’s voor jonge spelers. Ze krijgen coaching-ondersteuning om hun spel- en racketvaardigheden te ontwikkelen.

Ze genieten ook van een leuke omgeving waar ze kunnen spelen tegen jonge spelers van hun eigen leeftijd en vaardigheden.

Laat ze lekker spelen en oefenen, en misschien heb je wel een kindertalent als Anahat Singh te pakken.

Lees ook: squash vs tennis, wat zijn de verschillen en voordelen?

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.