Waarom verbrandt squash zoveel calorieën?

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Squash pusht je hart tot 80% van de maximale snelheid en verbrandt 517 calorieën in 30 minuten. Het is misschien niet de eerste sport die in je hoofd opduikt, maar squash is ongelooflijk gezond.

Zo gezond zelfs dat het de gezondste sport door Forbes werd genoemd.

De sport bestaat al sinds het begin van de 19e eeuw en mensen spelen al bijna 200 jaar voor hun plezier en natuurlijk fitheid over de hele wereld.

Waarom verbrandt squash zoveel calorieen

Hoewel het steeds populairder wordt in Nederland, is squash het populairst in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Australië, India en Hong Kong.

Naar schatting spelen er wereldwijd meer dan 20 miljoen mensen in 175 verschillende landen squash.

Voor degenen onder jullie die het misschien niet weten, wordt squash gespeeld op een relatief klein binnenveld gespeeld met rackets en ballen.

Net als tennis, wordt het ofwel singles gespeeld: één speler versus een andere speler, of in dubbel: twee spelers versus twee spelers, maar je kunt het ook alleen spelen.

De ene speler serveert de bal tegen een muur en de andere speler moet hem binnen de eerste twee stuiters retourneren.

Er zijn een aantal verschillende manieren om de score bij te houden en spelers kunnen de regels bepalen op basis van de situatie of wedstrijd.

Veel fitnessfaciliteiten hebben overdekte squashbanen beschikbaar voor reserveringen.

Je kunt hier meer lezen over de kosten van het spelen van squash, duurder dan sommige sporten maar het valt allemaal relatief mee.

Squash biedt een verbazingwekkend goed afgeronde workout voor het hele lichaam.

Allereerst biedt de sport een intensieve aerobic training. Terwijl ze rallyen, rennen spelers 40 minuten tot een uur over het veld heen en weer.

De sport vereist dat je hart in goede staat is om te beginnen, en na verloop van tijd kan het de cardiale gezondheid ernstig verbeteren.

De game houdt je hart aan het werk met ongeveer 80% van de maximale snelheid gedurende de game.

Dit komt vooral door de constante sprint en de kleine downtime tussen de rally’s.

Met het hart zo hard aan het pompen verbrandt het lichaam ook enorm veel calorieën.

Afhankelijk van hoe hard je speelt, schat men dat je 517 calorieën per 30 minuten kunt verbranden.

Dat betekent dat als je een uur zou spelen, je meer dan 1.000 calorieën zou kunnen verbranden!

Om deze reden gebruiken veel spelers squash als een manier om een ​​gezond gewicht te behouden.

De sport vereist ook uitstekend uithoudingsvermogen.

Met je hart zo hard aan het werk gedurende het hele spel, heeft het een moeilijke tijd om aan zuurstofbehoeften in het hele lichaam te voldoen.

Gebieden die de meeste energie nodig hebben, zoals de benen, moeten gebruikmaken van opgeslagen energiebronnen om de brandstof in stand te houden.

Deze gebieden worden gedwongen zich aan te passen en door te gaan zonder voldoende zuurstof. Dus squash vereist en bouwt spieruithoudingsvermogen.

Kanttekening, met zoveel energie die wordt verbruikt, is het essentieel om na een activiteit aan te vullen met eiwitten, water en elektrolyten.

Deze helpen bij het opbouwen en herstellen van spiervezels.

Het is ook belangrijk om deze spieren na een wedstrijd te strekken om het lichaam te helpen bij het opruimen van melkzuurresten.

Bovendien is squash een geweldige krachttraining.

Met snelle sprints die snelheid en behendigheid vereisen, helpt de sport de spieren van de benen en de kern te versterken.

Evenzo helpt het slaan van het racket spieren op te bouwen en te versterken in de armen, borst, schouders en rug.

Als je ongetraind een potje speelt zul je merken dat je enorm veel spierpijn gaat krijgen in zowel je benen als je bovenlichaam, en dat betekent dat het werkt.

Conclusie

Squash is een geweldige workout omdat het gewoon leuk is. Het is een geweldige manier om in beweging te komen, omdat je hiermee kunt socialiseren terwijl je zweet.

Je kunt samenkomen met vrienden en elkaar weer even zien terwijl je je lichaam tot het uiterste drijft.

Bovendien heeft de game zeker een competitief element, waardoor je de hele tijd betrokken en gefocust blijft en hard blijft werken.

Kortom, squash is een verdomd goede manier om in vorm te blijven.

Lees ook: mag je twee handen gebruiken in squash? Deze speler zegt succesvol JA!

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.