Bekijk deze hilarische en soms beschamende scheidsrechter bloopers

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Soms, zeker nadat je weer eens hebt gezien dat je favoriete club heeft verloren doordat de scheidsrechter een foute beslissing heeft genomen, heb je zin om wat scheidsrechter bloopers te kijken.

Ik heb het web afgestruind en heb hier een aantal van de meest hilarische én beschamende bloopers, blunders en fouten gevonden om je weer even helemaal tot rust te laten komen. Wat mensen al niet allemaal doen wanneer ze met een bal op het veld staan.

Geniet van de video’s!Scheidsrechter bloopers

Het begint meteen goed met een hele slechte misstap over de bal. Klassieker!

Top 10 scheidsrechter blunders

Dan over naar de top 10 blunders van scheidsrechters. Ballen over de doellijn, dat soort klassieke fouten, maar dan heel erg over de top. Overduidelijke fouten gemaakt door scheidsen. Goals gemaakt met een neppe-kopbal bijvoorbeeld. Eentje van Messi, waarin hij net doet alsof hij kopt maar zijn lichaam nog even wat langer maakt door de bal met zijn hand het goal in te tikken. Niet gezien, én een toegekend doelpunt dus!

De Funniest scheidsbloopers

Deze video gemaakt door Fox sports laat een aantal bloopers zien die elkaar in hoog tempo opvolgen. Weet je bijvoorbeeld nog een wedstrijd te herinneren waarbij de penalty stip niet meer was te vinden door de sneeuw? Een hoekschop die niet genomen kon worden door een grensrechter die in de weg bleef staan. Bizarre bloopers die je je niet voor kunt stellen.

Lees ook: de beste voetbal scheenbeschermers beoordeeld

En wat van een klap op je hoofd met een grensrechtersvlag? Het komt allemaal langs in deze video.

Football referees most funny moments

Dan nog deze uit de UK. De most funny moments van Football referees. Een val over een speler, een gay scheidsrechter helemaal in het roze dan? Oprennen tegen spelers en ze omver duwen? Allemaal per ongeluk natuurlijk, maar oh zo dom! Een hoekschop die een grensrechter precies weer te raken. Ballen tegen het hoofd van de scheidsrechter, die komen hard aan!

En dan een scheidsrechter die zijn blijdschap voor een doelpunt niet weet te verbergen, ai! Pijnlijk! Spray over de schoenen van spelers die het muurtje per se te dichtbij willen zetten? Dat is dan natuurlijk wel weer humor.

Top 10 schokkende scheidsrechter fouten

Een aantal herkenbare van de andere videos en ook weer een paar nieuwe. Dit zijn 10 van de meest schokkende fouten die je kunt maken als scheids. Hoe vertoon je je hierna nog op het veld?

Scheidsrechter blunders

Dít zijn echte blunders. De bal per ongeluk afpakken van een doorgebroken spits? Hoe praat je dat goed? Een speler die je oksel komt ruiken terwijl je een vrije schop aangeeft? Een scheids die de bal maar nét ontwijkt maar daardoor ten val komt?

Grappige scheidsrechter fails

Nog eentje uit de UK. deze grappige scheidsrechter fails. Nou ja, de eerste is best wel cool. De grensrechter laat ook even zijn talenten zien door de bal in zijn nek te leggen. Daarna is er weer eentje die een of ander raar dansje zit te doen langs de zijlijn, wist zeker niet dat het gefilmd werd.

Scheidsrechters die tegen spelers aanknallen, altijd een leuk effect natuurlijk. Maar een heuse aanval op een scheids, dat kun je niet maken als speler. En het komt toch vaker voor dan je zou denken. Zelf schopt een speler zijn schoen naar een grensrechter.

Een grappige fail is nog wel de spray die niet lijkt te willen sprayen, alleen om daarna recht in zijn eigen gezicht af te gaan :)

Dan een vechtpartij waarbij iedereen achter de scheidsrechter aanrent. Hij had per ongeluk een speler een iets te hard tikje gegeven, dat werd duidelijk niet gewaardeerd! Het tegenovergestelde is misschien wel weer een of andere rare ballet-dansende scheids.

Verkeerde beslissing maakt gelijkspel

Een spannende actie die er net naast gaat, dan de counter die erin gaat. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Het staat 1-0, dan komt er 8 minuten voor rust het gelijkmakende doelpunt, 1-1. Voor rust toch nog de 1-2 en zo gaan de ploegen de tweede helft in. Dan een penalty die gelijkmaakt. 2-2. Dan nog een verhitte discussie over de 3-2, was hij nou wel of niet over de lijn? Die beslissing van de scheidsrechter werd niet in dank afgenomen. Met een penalty wordt het 3-3. Gelijkspel.

Bizar doelpunt toegekend door scheidsrechter

Terwijl de keeper de bal heeft kopt een speler hem uit zijn handen en weet zo te scoren. De scheidsrechter keurt hem goed.Bloopers: een dronken scheidsrechter

Tot slot dan nog een lekker simpele, een dronken scheidsrechter op het veld probeert nog zijn autoriteit uit te stralen. Hij wordt van het veld af begeleid maar kan nauwelijks naar de kleedkamers lopen. De wedstrijd wordt hier wel heel erg lang door onderbroken! Tenslotte ondersteunt iemand hem maar om er nog wat vaart in te brengen. Je wilt als scheidsrechter in je beste conditie zijn lijkt me, maar dit is wel erg extreem de andere kant op.

Als afsluiter neemt hij zijn applaus nog waardig in ontvangst.

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.