regels

door Joost Nusselder | Geupdate op:  8 juli 2022

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Een vers (ook: versregel of dichtregel) is een regel uit een gedicht. In deze betekenis is het via het Frans ontleend aan het Latijn (versus: rij, regel, versregel). Soms wordt een strofe een vers genoemd, soms het gehele gedicht. Dit laatste is meestal het geval als het als verkleinwoord (versje) wordt gebruikt en verwijst in het bijzonder naar een gezongen tekst (liedtekst).

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.