NFL: Wat is het en hoe werkt het?

door Joost Nusselder | Geupdate op:  19 februari 2023

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

American football is een van de meest populaire sporten in de Verenigde Staten. En niet voor niets, het is een spel VOL actie en avontuur. Maar wat is nu eigenlijk de NFL?

De NFL (National Football League), de professionele American football competitie van de VS, heeft 32 teams. 4 divisies van 4 teams in 2 conferenties: AFC en NFC. Teams spelen 16 wedstrijden in een seizoen, play-offs van de beste 6 per conferentie en de Super Bowl van AFC tegen NFC winnaar.

In dit artikel vertel ik je alles over de NFL en haar geschiedenis.

Wat is de NFL

Wat is de NFL?

American Football is de meest bekeken sport in de VS

American football is de meest populaire sport in de Verenigde Staten. In enquêtes onder Amerikanen wordt het door een meerderheid van de respondenten als hun favoriete sport beschouwd. De kijkcijfers van het Amerikaanse football overtreffen die van andere sporten met gemak.

De National Football League (NFL)

De National Football League (NFL) is de grootste, professionele American football competitie van de Verenigde Staten. De NFL telt 32 teams verdeeld over twee conferenties, de American Football Conference (AFC) en de National Football Conference (NFC). Elke conference is onderverdeeld in vier divisies, Noord, Zuid, Oost en West met vier teams in elk.

De Super Bowl

De kampioenswedstrijd, de Super Bowl, wordt door bijna de helft van de Amerikaanse televisiehuishoudens bekeken en is ook in meer dan 150 andere landen op de televisie te zien. De dag van de wedstrijd, Super Bowl Sunday, is een dag waarop veel fans feestjes organiseren om de wedstrijd te bekijken en vrienden en familie uitnodigen om te komen eten en naar de wedstrijd te kijken. Het wordt door velen beschouwd als de grootste dag van het jaar.

Het doel van het spel

Het doel van American football is om meer punten te scoren dan je tegenstander in de toegewezen tijd. Het aanvallende team moet de bal in fases over het veld verplaatsen om uiteindelijk de bal in de ‘end zone’ te krijgen voor een ‘touchdown’ (doelpunt). Dit kan worden bereikt door de bal in deze end zone te vangen, of met de bal de end zone in te rennen. Maar slechts één voorwaartse pass is toegestaan in elke ‘play’.

Ieder aanvallend team krijgt 4 kansen (‘downs’) om de bal 10 yards vooruit te bewegen, richting de end zone van de tegenstander, de verdediging dus. Als het aanvallende team inderdaad 10 yards verder is gekomen, wint het een eerste down (‘first down’), ofwel een nieuwe set van vier downs om 10 yards vooruit te komen. Als er 4 downs voorbij zijn en het team is er niet in geslaagd om de 10 yards te halen, wordt de bal overgedragen aan het verdedigende team, die vervolgens in de aanval zal gaan spelen.

Fysieke sport

American football is een contactsport, ofwel een fysieke sport. Om de aanvaller te beletten met de bal te rennen, moet de verdediging de baldrager tackelen. Als zodanig moeten verdedigende spelers een vorm van fysiek contact gebruiken om de baldrager te stoppen, binnen bepaalde regels en richtlijnen.

Verdedigers mogen de baldrager niet schoppen, slaan of laten struikelen. Zij mogen ook niet het gezichtsmasker op de helm van de tegenstander vastgrijpen of met hun eigen helm fysiek contact starten. De meeste andere vormen van tackelen zijn legaal.

Spelers zijn vereist om een speciale beschermende uitrusting dragen, zoals een gevoerde plastic helm, schouderbeschermers, heupbeschermers en kniebeschermers. Ondanks de beschermende uitrusting en regels om de veiligheid te benadrukken, blijven blessures in het football heel gewoon. Het komt bijvoorbeeld steeds minder vaak voor dat running backs (die de meeste klappen krijgen) in de NFL een heel seizoen doorkomen zonder een blessure op te lopen. Hersenschuddingen komen ook veel voor: volgens de Brain Injury Association of Arizona lopen ongeveer 41.000 middelbare scholieren per jaar een hersenschudding op.

Alternatieven

Flag football en touch football zijn minder gewelddadige varianten van het spel die steeds populairder worden en wereldwijd meer en meer aandacht krijgen. Flag football heeft ook meer kans om ooit een Olympische sport te worden.

Hoe groot is een American football team?

In de NFL zijn er 46 actieve spelers toegestaan per team op de wedstrijddag. Als gevolg daarvan hebben spelers zeer gespecialiseerde rollen, en bijna alle 46 actieve spelers hebben een andere taak.

De oprichting van de American Professional Football Association

Een vergadering die de geschiedenis veranderde

In augustus 1920 kwamen vertegenwoordigers van verschillende Americanfootballploegen bijeen om de American Professional Football Conference (APFC) op te richten. Hun doelen? Het verhogen van het niveau van professionele ploegen en het zoeken naar samenwerking bij het samenstellen van wedstrijdschema’s.

De eerste seizoenen

In het eerste seizoen van de APFA (voorheen de APFC) waren er veertien ploegen, maar geen evenwichtig schema. Wedstrijden werden onderling afgesproken en er werden ook wedstrijden gespeeld tegen teams die geen lid waren van de APFA. Uiteindelijk won de Akron Pros de titel, omdat ze het enige team waren dat geen enkele wedstrijd had verloren.

Het tweede seizoen zag een groei naar 21 ploegen. Deze werden aangemoedigd om lid te worden, omdat wedstrijden tegen andere APFA-leden mee zouden tellen voor de titel.

Dubieuze kampioenschappen

De titelstrijd van 1921 was een controversiële aangelegenheid. Buffalo All-Americans en de Chicago Staleys waren beide ongeslagen toen ze elkaar troffen. Buffalo won de wedstrijd, maar de Staleys vroegen om een herkansing. Uiteindelijk werd de titel aan de Staleys gegeven, omdat hun zege recenter was dan die van de All-Americans.

In 1922 werd de APFA omgedoopt naar de huidige naam, maar het bleef een komen en gaan van teams. De titelstrijd van 1925 was ook dubieus: de Pottsville Maroons speelden een oefenwedstrijd tegen het team van de Universiteit van Notre Dame, wat tegen de regels was. Uiteindelijk werd de titel aan de Chicago Cardinals gegeven, maar de eigenaar weigerde. Pas toen de Cardinals in 1933 een andere eigenaar kregen, maakte die nieuwe eigenaar aanspraak op de titel van 1925.

De NFL: Een Beginnersgids

Het Reguliere Seizoen

In de NFL zijn de teams niet verplicht om elk jaar tegen alle competitiegenoten te spelen. De seizoenen beginnen meestal op de eerste donderdag na Labor Day (begin september) met de zogeheten kickoff game. Dat is normaal gesproken een thuiswedstrijd van de titelverdediger, die live wordt uitgezonden op de NBC.

Het reguliere seizoen bestaat uit zestien wedstrijden. Elke ploeg speelt tegen:

 • 6 wedstrijden tegen de andere teams uit de divisie (twee wedstrijden tegen elk team).
 • 4 wedstrijden tegen de teams uit een andere divisie binnen dezelfde conference.
 • 2 wedstrijden tegen de teams uit de andere twee divisies binnen dezelfde conference, die vorig seizoen op dezelfde positie zijn geëindigd.
 • 4 wedstrijden tegen de teams uit een divisie van de andere conference.

Er is een rotatiesysteem voor de divisies waartegen de teams elk seizoen spelen. Dankzij dit systeem zijn teams verzekerd dat ze een team uit dezelfde conference (maar uit een andere divisie) minstens eens in de drie jaar treffen en een team uit de andere conference minstens eens in de vier jaar.

De Play-Offs

Aan het eind van het reguliere seizoen plaatsen twaalf teams (zes per conference) zich voor de play-offs richting de Super Bowl. De zes teams worden gerangschikt van 1-6. De divisie-winnaars krijgen nummer 1-4 en de wild cards krijgen nummer 5 en 6.

De play-offs bestaan uit vier rondes:

 • Wild Card Playoffs (in de praktijk de achtste finales van de Super Bowl).
 • Divisional Playoffs (kwartfinales)
 • Conference Championships (halve finales)
 • Super Bowl

In elke ronde speelt het laagste nummer thuis tegen het hoogste.

Waar liggen de 32 NFL-teams?

De National Football League (NFL) is de grootste competitie in de Verenigde Staten als het gaat om professioneel American Football. Met 32 teams die in twee verschillende conferenties spelen, is er altijd wat actie te vinden. Maar waar liggen deze teams precies? Hier is een lijst met alle 32 NFL-teams en hun geografische locatie.

American Football Conference (AFC)

 • Buffalo Bills – Highmark Stadium, Orchard Park (Buffalo)
 • Miami Dolphins – Hard Rock Stadium, Miami Gardens (Miami)
 • New England Patriots – Gillette Stadium, Foxborough (Massachusetts)
 • New York Jets – MetLife Stadium, East Rutherford (New York)
 • Baltimore Ravens – M&T Bank Stadium, Baltimore
 • Cincinnati Bengals – Paycor Stadium, Cincinnati
 • Cleveland Browns – FirstEnergy Stadium, Cleveland
 • Pittsburgh Steelers – Acrisure Stadium, Pittsburgh
 • Houston Texans – NRG Stadium, Houston
 • Indianapolis Colts – Lucas Oil Stadium, Indianapolis
 • Jacksonville Jaguars – TIAA Bank Field, Jacksonville
 • Tennessee Titans – Nissan Stadium, Nashville
 • Denver Broncos – Empower Field at Mile High, Denver
 • Kansas City Chiefs – Arrowhead Stadium, Kansas City
 • Las Vegas Raiders – Allegiant Stadium, Paradise (Las Vegas)
 • Los Angeles Chargers – SoFi Stadium, Inglewood (Los Angeles)

National Football Conference (NFC)

 • Dallas Cowboys – AT&T Stadium, Arlington (Dallas)
 • New York Giants – MetLife Stadium, East Rutherford (New York)
 • Philadelphia Eagles – Lincoln Financial Field, Philadelphia
 • Washington Commanders – FedEx Field, Landover (Washington)
 • Chicago Bears – Soldier Field, Chicago
 • Detroit Lions – Ford Field, Detroit
 • Green Bay Packers – Lambeau Field, Green Bay
 • Minnesota Vikings – U.S. Bank Stadium, Minneapolis
 • Atlanta Falcons – Mercedes-Benz Stadium, Atlanta
 • Carolina Panthers – Bank of America Stadium, Charlotte
 • New Orleans Saints – Caesars Superdome, New Orleans
 • Tampa Bay Buccaneers – Raymond James Stadium, Tampa Bay
 • Arizona Cardinals – State Farm Stadium, Glendale (Phoenix)
 • Los Angeles Rams – SoFi Stadium, Inglewood (Los Angeles)
 • San Francisco 49ers – Levi’s Stadium, Santa Clara (San Francisco)
 • Seattle Seahawks – Lumen Field, Seattle

De NFL is een van de meest populaire sporten in de Verenigde Staten en heeft een enorme fanbasis. De teams zijn verspreid over het hele land, waardoor er altijd een NFL-wedstrijd bij jou in de buurt te vinden is. Of je nu een fan bent van de Cowboys, de Patriots of de Seahawks, er is altijd een team dat je kunt steunen.

Grijp je kans om een American Football wedstrijd te zien in New York!

Wat is American Football?

American Football is een sport waar twee teams tegen elkaar strijden om de meeste punten te scoren. Het veld is 120 yards lang en 53.3 yards breed. Elke team heeft vier pogingen, ofwel “downs” genoemd, om de bal naar de end zone van de tegenstander te krijgen. Als je het lukt om de bal in de end zone te krijgen, dan heb je een touchdown gescoord!

Hoe lang duurt een wedstrijd?

Een typische American Football wedstrijd duurt ongeveer 3 uur. De wedstrijd is verdeeld in vier delen, elk deel duurt 15 minuten. Tussen het tweede en derde deel is er een pauze, dit wordt “halftime” genoemd.

Waarom zou je een wedstrijd willen zien?

Als je op zoek bent naar een spannende manier om je weekend door te brengen, dan is een American Football wedstrijd in New York een geweldige optie. Je kunt de teams aanmoedigen, de spelers tackelen en de spanning voelen als de bal naar de end zone wordt geschoten. Het is een geweldige manier om een dag vol actie te beleven!

De NFL Play-offs en de Super Bowl: een korte gids voor leken

De Play-offs

Het NFL seizoen eindigt met de Play-offs, waarin de twee beste teams van elke divisie tegen elkaar strijden om de kans om de Super Bowl te winnen. De New York Giants en de New York Jets hebben allebei hun eigen successen gehad, met de Giants die vier keer de Super Bowl hebben gewonnen en de Jets die een keer de Super Bowl hebben gewonnen. De New England Patriots en de Pittsburgh Steelers hebben allebei meer dan vijf Super Bowls gewonnen, waarvan de Patriots de meeste met tien.

De Super Bowl

De Super Bowl is de ultieme wedstrijd waarin de twee overgebleven teams tegen elkaar strijden om de titel. De wedstrijd wordt gespeeld op de eerste zondag in februari, en in 2014 was New Jersey de eerste ‘cold weather state’ om de Super Bowl te hosten in het outdoor MetLife Stadium. Normaal gesproken wordt de Super Bowl gespeeld in een warmere staat zoals Florida.

Halftime

Halftime tijdens de Super Bowl is misschien wel een van de meest populaire onderdelen van de wedstrijd. De optredens tijdens de pauze zijn niet alleen een geweldige show, maar bedrijven betalen miljoenen voor een 30-seconden tijdslot tijdens de reclames. De grootste popsterren treden op tijdens halftime, zoals Michael Jackson, Diana Ross, Beyonce en Lady Gaga.

De Reclames

De Super Bowl reclames zijn net zo populair als de optredens tijdens halftime. Bedrijven betalen miljoenen voor een 30-seconden tijdslot tijdens de reclames, en geruchten rondom de optredens en de reclames zijn onderdeel geworden van het evenement, zelfs internationaal.

De NFL jersey nummering: een korte gids

De basisregels

Als je een NFL fan bent, weet je dat elke speler een uniek nummer draagt. Maar wat betekenen die nummers precies? Hier is een korte gids om je op weg te helpen.

1-19:

Quarterback, Kicker, Punter, Wide Receiver, Running Back

20-29:

Running Back, Cornerback, Safety

30-39:

Running Back, Cornerback, Safety

40-49:

Running Back, Tight End, Cornerback, Safety

50-59:

Offensive line, Defensive line, Linebacker

60-69:

Offensive line, Defensive line

70-79:

Offensive line, Defensive line

80-89:

Wide Receiver, Tight End

90-99:

Defensive line, Linebacker

Penalties

Als je een NFL wedstrijd kijkt, zie je de scheidsrechters vaak een gele strafvlag opgooien. Maar wat betekenen deze straffen precies? Hier zijn enkele van de meest voorkomende overtredingen:

False start:

Als een aanvallende speler in beweging komt voordat de bal in het spel komt, is er sprake van een false start. Als straf krijgt het team 5 yards achteruitgang.

Offside:

Als een verdedigende speler de scrimmage lijn overschrijdt voordat het spel begint, is er sprake van buitenspel. Als straf trekt de verdediging zich 5 yards terug.

Holding:

Tijdens een spel mag alleen de speler in balbezit worden vastgepakt. Wanneer een speler die niet in balbezit is wordt vastgehouden, is er sprake van holding. Als straf krijgt het team 10 yards achteruitgang.

Verschillen

Nfl Vs Rugby

Rugby en American Football zijn twee sporten die vaak door elkaar worden gehaald. Maar als je de twee naast elkaar legt, wordt het verschil snel duidelijk: een rugbybal is groter en ronder, terwijl een American Football ontworpen is om vooruit te werpen. Bij rugby wordt er zonder bescherming gespeeld, terwijl American Football-spelers dikker bepakt zijn. Ook qua spelregels zijn er veel verschillen. In rugby zijn er 15 spelers op het veld, terwijl er bij American Football 11 spelers zijn. Bij rugby wordt de bal alleen achteruit geworpen, terwijl bij American Football er gepast mag worden. Bovendien heeft American Football de voorwaartse pass, waarmee het spel in één keer wel vijftig- of zestig meter vooruit kan helpen. Kortom: twee verschillende sporten, twee verschillende manieren van spelen.

Nfl Vs College Football

In de National Football League (NFL) en de National Collegiate Athletic Association (NCAA) worden respectievelijk de meest populaire professionele en amateurvoetbalorganisaties in de Verenigde Staten gespeeld. De NFL heeft de hoogste gemiddelde toeschouwersaantallen van alle sportcompetities ter wereld, met gemiddeld 66.960 personen per wedstrijd tijdens het seizoen 2011. Collegiaal voetbal staat op de derde plaats in populariteit in de VS, achter honkbal en professioneel voetbal.

Er zijn een aantal belangrijke regelverschillen tussen NFL en college football. In de NFL moet een ontvanger tien voet binnen de lijnen zijn om een ​​voltooide pass te hebben, terwijl een speler actief blijft totdat hij wordt getackeld of gedwongen naar beneden door een lid van het tegenovergestelde team. De klok stopt tijdelijk na een eerste down, zodat het kettingteam de kettingen kan resetten. In college football is er een twee-minutenwaarschuwing, waarbij de klok automatisch stopt als er twee minuten overblijven in elke helft. Bij een gelijkspel in de NFL wordt er een sudden death gespeeld, waarbij dezelfde regels gelden als in de reguliere wedstrijd. In college football worden er meerdere overtime-perioden gespeeld totdat er een winnaar is. Beide teams krijgen één bezit vanaf de 25-yardlijn van de tegenstander, zonder spelklok. De winnaar is degene die na beide bezittingen aan de leiding staat.

Nfl Vs Nba

De NFL en NBA zijn twee verschillende sporten met verschillende regels, maar ze hebben allebei dezelfde doelstelling: het favoriete tijdverdrijf van Amerika worden. Maar welke van de twee is daar het meest geschikt voor? Om dat te bepalen, laten we kijken naar hun inkomsten, salarissen, kijkcijfers, bezoekersaantallen en ratings.

De NFL heeft een veel grotere omzet dan de NBA. Afgelopen seizoen heeft de NFL $14 miljard verdiend, $900 miljoen meer dan het seizoen daarvoor. De NBA heeft $7.4 miljard verdiend, een stijging van 25% ten opzichte van het vorige seizoen. De NFL teams verdienen ook meer aan sponsors. De NFL heeft $1.32 miljard verdiend aan sponsors, terwijl de NBA $1.12 miljard verdiend heeft. Qua salarissen heeft de NBA de NFL verslagen. De NBA-spelers verdienen gemiddeld $7.7 miljoen per seizoen, terwijl de NFL-spelers gemiddeld $2.7 miljoen per seizoen verdienen. Als het gaat om kijkcijfers, bezoekersaantallen en ratings, heeft de NFL de NBA ook verslagen. De NFL heeft meer kijkers, meer bezoekers en hogere ratings dan de NBA.

Kortom, de NFL is momenteel de meest lucratieve sportcompetitie in Amerika. Het heeft meer inkomsten, meer sponsors, lagere salarissen en meer kijkers dan de NBA. Als het gaat om het verdienen van geld en het veroveren van de wereld, is de NFL de koploper.

Conclusie

Het is nu tijd om je kennis over American football eens te testen. Je weet nu hoe het spel gespeeld wordt, en je kunt er zelfs mee beginnen.

Maar er is meer dan alleen het spel zelf, er is ook de NFL draft die elk jaar plaatsvindt.

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.