Must have Jiu Jitsu accessoires en alles wat je wilt weten over regels

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Dus je hebt gehoord over de nieuwste fitnessgekte – iets dat Braziliaanse Jiu Jitsu (jiu jitsu vanaf hier) wordt genoemd – en je wilt erin stappen. Dat is geweldig!

Ik denk dat jiu jitsu (samen met judo) mijn leven heeft veranderd en ik denk dat het ook de jouwe zal veranderen. Het maakt niet uit hoe oud of fysiek (on) kundig je bent, ik denk dat iedereen baat kan hebben bij jiu jitsu.

Maar voordat je je zoektocht begint om jiu jitsu te leren, zijn er enkele dingen die je eerst nodig zult hebben. Ik heb een lijst samengesteld met accessoires die je nodig hebt voor jiu jitsu.

Jiu Jitsu accessoires

Jiu Jitsu is een sport met veel regels, met name wanneer het de kleding aangaat. Om je goed voor te bereiden op wat je nodig gaat hebben heb ik in dit artikel meegenomen wat je kunt aanschaffen voor je trainingen en wedstrijden.

Laten we eerst een van de mooiste wedstrijden bekijken:

Vereisten voor Gi- en No-Gi-divisies

De gi, of kimino, is het belangrijkste item dat je nodig hebt voor jiu jitsu (tenzij je no-gi doet). Je zult eerst een Gi nodig hebben die bij je past en een witte riem die erbij hoort. Voor zover dit gaat, heeft Hayabusa een aantal goedkope maar duurzame jiu jitsu gis te koop.

Gi Vereisten

Hij moet gemaakt worden met katoen of katoenachtig materiaal. Het moet niet zo dik of hard zijn dat het moeilijk zou zijn voor de tegenstander om te grijpen. Het is verplicht dat de gi wordt vervaardigd met geweven stof.

EVA is toegestaan ​​in de kraag.

Hij moet helemaal wit, koningsblauw of zwart zijn. Mannelijke atleten mogen geen shirts onder hun gi dragen.

In vrouwelijke divisies, moeten atleten stretch of elastisch shirt gebruiken dat haar lichaam onder de gi beschermt.

Beschermende uitrusting inclusief: cups, liesbeschermers, voetpads, hoofdtoestel, haarspelden, oogbeschermers of andere uitrusting gemaakt van hard materiaal dat verwonding kan veroorzaken aan een tegenstander of atleet is verboden.

In divisies voor zwarte gordels voor volwassenen, kan organisator van evenementen vereisen dat sporters twee gis van verschillende kleuren hebben om onderscheid te maken tussen de twee concurrenten.

De Gi-top moet reiken tot aan de dij van de atleet en de mouwen mogen niet korter zijn dan 5 cm van de pols wanneer de arm evenwijdig aan de grond is.

Gi-broeken mogen niet groter worden dan 5 cm vanaf het enkelbot. Het is mannen niet toegestaan ​​om broeken van welke aard dan ook onder de broek te dragen. Vrouwen mogen elastische stoffen broeken onder de gi gebruiken zolang ze korter zijn dan hun broek.

Atleten moeten een riem dragen van 4 tot 5 cm breed en volgens zijn / haar rang met een zwarte punt gekleurd zijn (behalve zwarte riemen dan de punt wit of rood moet zijn). De riem moet over de bovenkant van het Gi-jasje worden gedragen.

Omwikkeld om de taille en vastgebonden in een knoop. Eenmaal vastgemaakt, moet elk uiteinde van de riem 20 tot 30 cm lang zijn.

Geverfde gis zijn illegaal, tenzij de verf is ontworpen in een logo voor een academie of sponsor. Zelfs in dit geval mag de verf de gi van zijn / haar tegenstander niet markeren of moeten ze hun gi veranderen.

Een officiële gi-inspecteur controleert alle gis voorafgaand aan het wegen om er zeker van te zijn dat ze zich aan de regels houden.

Sporters mogen hun gis niet veranderen voor hun eerste wedstrijd nadat ze zijn geïnspecteerd. Na de eerste wedstrijd kunnen sporters toestemming vragen om te veranderen en een nieuwe inspectie ondergaan.

Als ze weigeren om aan deze regels te voldoen, wordt de atleet gediskwalificeerd.

Welke Gi moet ik kopen?

We houden zelf heel erg van deze Gis van Hayabusa. Heel erg betaalbaar en verkrijgbaar in die verschillende kleuren wit, zwart en blauw.

Hayabusa Gi in verschillende kleuren voor Jiu Jitsu

Bekijk meer afbeeldingen

Hier is wat je moet weten over gis, ze krimpen als je ze wast, maar niet zo vaak (tenzij je ze in de droger doet). Dus als je tussen twee maten in zit, kies dan voor de grotere maat.

Bovendien zal het hebben van een grotere gi je een betere jiu jitsu-speler maken omdat het je tegenstander meer mogelijkheden geeft om je te grijpen, waardoor je verdedigende vaardigheden toenemen.

Qua kleur raad ik een zwarte of blauwe gi aan omdat witte gis te snel vlekken krijgt.

En onthoud, doe je klas een plezier en was je Gi wekelijks. Ringworm is te voorkomen.

No-Gi-vereisten

Jeugd (leeftijd 4-17 jaar): Jeugdconcurrenten mogen elke kleurenshort en elk kleurelastiek shirt dragen.

Mannen: Board Shorts moeten zwart, wit of zwart met wit zijn en mogen tot 50% van de rangorde-kleur van de atleet bevatten.

Geen zakken, knopen, drukknopen, plastic of metalen stukken zijn toegestaan.

De lengte moet langer zijn dan halverwege de dij, maar mag niet tot onder de knie gaan.

Broeken, shorts of trunks van elastisch materiaal (compressietype) zijn toegestaan ​​zolang ze de kleur zwart hebben en onder de reglementenborden gedragen worden.

Shirts moeten elastisch zijn en lang genoeg zijn om de taille van shorts te bedekken.

Shirts moeten zwart, wit of zwart met wit zijn en ten minste 10% van de rangorde van de atleet bevatten.

Shirts die 100% de kleur zijn van de rang waartoe de atleet behoort, zijn ook acceptabel

Vrouw: Vrouwen moeten een korte broek of broek dragen die zwart, wit of zwart met wit is en die tot 50% van de rangorde van atleten kan bevatten.

De shorts of broeken moeten zijn gemaakt van elastische stof, bevatten geen zakken, knopen, drukknopen of andere plactic / metalen stukken.

Shorts moeten minstens lang genoeg zijn om halfdij aan te raken, maar niet onder de knie gaan.

Shirts moeten elastisch zijn en lang genoeg zijn om de taille van shorts te bedekken. Shirts moeten zwart, wit of zwart met wit zijn en ten minste 10% van de rangorde van de atleet bevatten.

Shirts die 100% de kleur zijn van de rang waartoe de atleet behoort, zijn ook acceptabel

Rash Guard met lange mouwen

De rash guard is erg belangrijk om te dragen omdat je veel gaat transpireren. Je zult ofwel de rash guard onder je jiu jitsu gi dragen of je zal de rash guard alleen dragen wanneer je no-gi grappling doet.

Hoe dan ook, je hebt een rash guard nodig.

Hayabusa heeft een aantal geweldige duurzame rash guards. Ze zijn een beetje duurder dan andere, maar je krijgt waar je voor betaalt. Hayabusa guards zullen een tijd lang meegaan.

Je hebt ze in verschillende prijsklassen:

Hayabusa Rash Guards voor Jiu Jitsu

Bekijk meer afbeeldingen

Fight shorts

Fight shorts, of MMA shorts, zijn uitstekende shorts om te dragen als je worstelt. Ze gebruiken velcro, zijn licht van gewicht en nemen zweet goed op. Je short droogt snel en hebt na een sessie nooit die muffe geur.

Je kunt deze shorts overal krijgen van €50 – €70, afhankelijk van het merk, en bij Bol.com hebben ze een geweldige:

Fight Shorts voor Jiu Jitsu

Bekijk meer afbeeldingen

Gebitsbeschermer

Als je van plan bent je tanden te houden, heb je een gebitsbeschermer nodig. Hoewel ongelukken met de mond zeldzaam zijn, zijn ze wel voldoende om te overwegen een mondbeschermer te dragen tijdens het worstelen.

Voor mondbeschermers, raad ik je deze van Venum aan. Het zorgt ervoor dat je je mondbeschermer niet verliest en dat het tegelijkertijd lang meegaat.

Reinig na elk gebruik met zeep of tandpasta.

Beste goedkope mouth guard venum challenger

(bekijk meer afbeeldingen)

Lees hier alles over de beste bitjes voor vechtsport

Grappling oorbeschermers

Bloemkool oren komt van veel tijd doorgebracht met worstelen.

Als je van plan bent om gewoon een oorzakelijke bjj-speler te zijn die maar een paar keer per week naar school gaat maar niet deelneemt aan de live worstelsessies, dan heb je dit waarschijnlijk niet nodig. Maar als je van plan bent om live te worstelen, wil je waarschijnlijk gehoorbeschermers.

Dat wil zeggen, als je geen bloemkooloren wilt krijgen als gevolg van worstelen. Die van Venum zijn goed, en hier verkrijgbaar bij Bol.com

Venum oorbeschermers voor worstelen

Bekijk meer afbeeldingen

Kniebeschermers voor worstelen bij Jiu Jitsu

Je zult waarschijnlijk in kniebeschermers willen worstelen als je jiu jitsu-school veel aandacht besteedt aan staand worstelen en takedowns.

De kniestukken beschermen je knieën bij een botsing met de grond. Als je jiu jitsu-school zich niet te veel concentreert op grappling of takedowns, kun je waarschijnlijk wegkomen zonder kniebeschermers. Ik gebruik deze Match Pro kniebeschermers van Rucanor.

Kniebeschermers voor het worstelen bij Jiu Jitsu

Bekijk meer afbeeldingen

Daar heb je het, de uitrusting die je zou moeten hebben als je jiu jitsu begint. De laatste twee items (oorbeschermers en kniebeschermers voor takedowns) zijn niet absoluut noodzakelijk, afhankelijk van je voorkeur.

De eerste paar items zijn echter een must-have-uitrusting als je jiu jitsu wilt meenemen. Succes!

Scheidsrechtersgebaren en verbale commando’s

Geef concurrenten toestemming om het wedstrijdgebied te betreden
De armen zijn tot op de schouders opgetrokken en 90 graden gebogen met de handpalmen naar binnen gericht.

Verbale opdracht: nvt

Jiu Jitsu permissie om binnen te komenStart van de wedstrijd
De arm strekt naar voren en omlaag om in de richting van de grond te wijzen.

Verbaal Commando: Combate (com-ba-tchee)

Jiu Jitsu start van de wedstrijd
Pauzeer het gevecht, stop de tijd en de time-out
Armen uitgestrekt naar links en rechts op schouderhoogte

Verbaal Commando: Parou (pa-row)

Jiu jitsu wedstrijd pauzeren
Straf voor het afslaan of een ernstige fout
De arm correspondeert met de bestrafte atleet die op hun borst wordt gewezen gevolgd door het verhogen van de vuist tot schouderhoogte.

Verbaal Commando: Luit! (lu-tchee) – Stalling
Verbaal Commando: Falta! (fal-tah) – Ernstige overtreding

Jiu jitsu strafpunt
Diskwalificatie
Armen boven elkaar met onderarmen gekruist en beide handen in vuisten. Gevolgd door naar de gediskwalificeerde sportersriem te wijzen met de bijbehorende hand.

Verbale opdracht: nvt

jiu jitsu diskwalificatie
Voordeel
De arm die overeenkomt met het voordeel dat door de atleet is toegekend, wordt evenwijdig over de mat verlengd met de open palm naar beneden gericht.

Verbale opdracht: nvt

jiu jitsu voordeelregel
Twee (2) punten
(takedown, sweep, knee on belly)
De arm die overeenkomt met de scorende atleet wordt met twee vingers naar boven verhoogd.

Verbale opdracht: nvt

twee punten toekennen in jiu jitsu
Drie (3) punten
(bewakingspas)
De arm die overeenkomt met de scorende atleet wordt met drie vingers naar boven verhoogd.

Verbale opdracht: nvt

drie punten toekennen in jiu jitsu
Vier (4) punten
(mount of back control)
De arm die overeenkomt met de scorende atleet wordt met vier vingers naar boven verhoogd.

Verbale opdracht: nvt

vier punten toekennen in jiu jitsu
Punt aftrek
Arm correspondeert met de bestrafte op schouderhoogte met gebogen elleboog en palm naar beneden gericht richting hoofd scheidsrechter.

Verbale opdracht: nvt

punten aftrek in jiu jitsu
Directe atleet om zijn / haar Gi aan te passen
Armen gekruist naar beneden op taillehoogte.

Verbale opdracht: nvt

Gi aanpassen
Directe atleet om riem opnieuw vast te maken
Handen op heuphoogte simuleren het aanhalen van een denkbeeldige riemknoop.

Verbale opdracht: nvt

jiu jitsu riem strak trekken
Herinner de atleet eraan dat hij binnen het wedstrijdgebied blijft
Nadat u in de richting van de corresponderende atleet hebt gewezen, richt u een vinger naar de hemel terwijl u een cirkelvormige beweging maakt.

Verbale opdracht: nvt

blijf binnen jiu jitsu wedstrijd gebied
Vertel atleet om op te staan
Verlengde arm geeft aan wie moet opstaan, gevolgd door het opheffen van arm naar schouderhoogte.

Verbale opdracht: nvt

jiu jitsu vechter op laten staanGeef de atleet opdracht op de aangewezen plaats terug te keren naar de grond
Arm correspondeert met atleet verlengd tot schouderhoogte gevolgd door naar beneden gericht in de richting van de grond.

Verbale opdracht: nvt

jiu jitsu terug naar de grond

Manieren om te winnen

Voorlegging:

Wanneer een atleet tweemaal met de hand of voet op zijn / haar tegenstander tikt, grond, zichzelf
Wanneer de atleet de wedstrijd mondeling verzoekt om te stoppen of pijn te uiten.

Stoppage:

Wanneer de atleet beweert te lijden aan krampen.
Als de scheidsrechter van mening is dat het op zijn plaats houden de sporter ernstig letsel zal bezorgen.
Als de arts zegt dat een van de atleten te zwaar gewond is om door te gaan met de wedstrijd.
Wanneer een atleet lijdt aan onhoudbare bloedingen na twee keer te zijn behandeld.
Wanneer een atleet de controle over basale lichaamsfuncties of braaksel verliest.
Diskwalificatie: Zie Penalties
Verlies van bewustzijn

Scoren:

De atleet die de meeste punten verdient, wordt de winnaar verklaard.
Als het aantal punten gelijk is, wordt de atleet met de meeste voordelen de winnaar.
Als het aantal punten EN het aantal voordelen gelijk is, wordt de atleet met het minste aantal straffen de winnaar verklaard.

Besluit:

Als er een gelijk aantal punten, aantal voordelen EN aantal penalty’s is, is het de plicht van de toezichtende scheidsrechter om een ​​winnaar aan te duiden.
De scheidsrechter moet de atleet kiezen die tijdens de wedstrijd een grotere overtreding vertoonde.

Willekeurige keuze:

Als beide atleten per ongeluk gewond zijn geraakt in een halve finale of laatste wedstrijd en de score gelijk is aan het moment van het ongeval, wordt het resultaat bepaald door een willekeurige selectie.

Point Scoring

Punten worden toegekend door de scheidsrechter wanneer een atleet gedurende 3 opeenvolgende seconden een positie inneemt.

Punten worden niet toegekend voor atleten die een positie opgeven om opnieuw punten te scoren met dezelfde positie.

Sporters die een puntenscorende positie bereiken terwijl ze worden betrapt op een inzendingswacht, moeten eerst zichzelf bevrijden en vervolgens de positie vasthouden gedurende 3 seconden voordat punten worden toegekend.

Er worden geen haalpunten toegekend wanneer een atleet een sweep verdedigt en zijn tegenstander terugbrengt op zijn zij of op de grond.
Sporters die staande terugcontrole verdedigen, waarbij de tegenstander een of twee haken op hun plaats heeft en niet één voet op de mat heeft, mogen geen takedown-gerelateerde twee punten of voordeelpunten krijgen, zelfs nadat hij / zij de positie heeft gestabiliseerd gedurende 3 (drie) seconden.

Sporters die proberen af ​​te halen voordat hun tegenstander aan de wacht gaat, krijgen 2 punten of voordeelpunten.

Als een atleet grip heeft op de broek van zijn / haar tegenstander wanneer hun tegenstander de wacht trekt en ze stabiliseren de bovenste positie gedurende 3 seconden, dan krijgen ze 2 punten voor een takedown.

Sporters krijgen cumulatieve punten als ze door een reeks puntscoreposities gaan, zolang de stabilisatie van 3 seconden van de eerste positie naar de volgende wordt voortgezet en een extra 3 seconden worden geteld bij de laatste zet van de reeks vóór punten zal gebeld worden.

Wanneer een atleet overgaat van de rug mount naar mount (of vice versa), en de 3 seconden stabilisatie wordt bereikt in beide posities, zullen ze 4 punten krijgen voor elke positie.

Posities:

 • Takedown (2 punten)
 • Bewakingspas (3 punten)
 • Knie op buik (2 punten)
 • Mount en Back mount (4 punten)
 • Back Control (4 punten)
 • Sweep (2 punten)

Voordelen

Voordeelpunt wordt verdiend wanneer een atleet op een punt scorende positie komt maar gedurende een volledige 3 seconden geen controle kan houden.
Wanneer een verplaatsing naar een scorepositie onvolledig is maar duidelijk in de buurt komt.

Wanneer een atleet een onderwerping probeert uit te voeren waarbij zijn / haar tegenstander een reëel risico loopt te worden ingestuurd.

Voordeelpunten kunnen worden toegekend nadat de wedstrijd is afgelopen, maar niet na het bekendmaken van de resultaten.

Voordeelpunten kunnen alleen worden toegekend nadat er geen kans meer is dat punten voor die positie worden gescoord.

Als een atleet wordt aangevallen door een inzending en een of meerdere puntscorende posities bereikt, krijgen deze een voordeelpunt.

Overtredingen

(Zie Penalties voor meer informatie over de gevolgen van het begaan van een fout)

Ernstige overtreding

Technische fouten:

 • Als de gi van een atleet onbruikbaar is.
 • Als de atleet opzettelijk de wedstrijd verlaat, moet hij eraan ontsnappen.
 • Als een atleet probeert zijn of haar tegenstander te diskwalificeren door zijn / haar tegenstander in een illegale positie te plaatsen.
 • Als een sporter geen ondergoed draagt.
 • Als een atleet een gladde of olieachtige substantie op zijn haar, lichaam of gi aanbrengt.
 • Als een atleet stoffen gebruikt die hem kleverig maken.
 • Als een atleet zijn / haar tegenstander probeert te wurgen met één of beide handen of met zijn duim druk uitoefent op de luchtpijp.
 • Wanneer een atleet de doorgang van lucht voorkomt door de neus en mond van zijn / haar tegenstander te bedekken.
 • Wanneer een atleet die een enkel been verdedigt, het doet, laat hij zijn partner opzettelijk zijn / haar hoofd op de grond slaan door zich vast te houden aan de gordel van de aanvaller en hem / haar op de grond te trekken.
 • Een suplexachtige beweging die het hoofd of de nek van een tegenstander in de grond dwingt. (Een suplex takedown of een tegenstander optillen bij de taille om een ​​take down te scoren is toegestaan ​​zolang de beweging het hoofd of de nek van de tegenstander niet in de grond dwingt)
 • Wanneer een atleet een in zijn / haar divisie verboden ruim gebruikt.
 • Knie oogsten (meer informatie komt binnenkort!)

Zie: Illegal Techniques

Disciplinaire fouten:

 • Het gebruik van profane taal, gebaren of ander aanstootgevend gedrag jegens zijn / haar tegenstander, functionarissen of het publiek.
 • De tentoonstelling van vijandig gedrag.
 • Wanneer een atleet bijt, haar trekt, slaat of druk uitoefent op geslachtsorganen of ogen.
 • Wanneer een atleet de ernst van de concurrentie niet respecteert.
 • Ernstige overtreding
 • Wanneer een atleet knielt of zit zonder grip op zijn tegenstander
 • Wanneer een atleet het wedstrijdgebied verlaat om aanval van de tegenstander te voorkomen
 • Wanneer een atleet zijn tegenstander uit stuiter duwt zonder te proberen te scoren
 • Wanneer een atleet van de grond opstaat om een ​​gevecht te voorkomen en niet terugkeert naar de grond
 • Wanneer een atleet de greep van zijn / haar tegenstander breekt die bewaker trekt en niet terugkomt om te vechten
 • Wanneer een atleet gi of riem verwijdert om opzettelijk de wedstrijd te stoppen
 • Wanneer een atleet de mouw van zijn / haar tegenstander of zijn broekspijp grijpt met de vingers in het kledingstuk
 • Wanneer een atleet in het jasje of de broek van zijn / haar tegenstander grijpt, in zijn jas stapt of zijn / haar arm door de mouw steekt
 • Als een atleet met de scheidsrechter communiceert om een ​​andere reden dan medische of uniforme kwesties
 • Als een atleet de scheidsrechter negeert
 • Als een atleet het wedstrijdgebied verlaat voordat de scheidsrechter de resultaten bekendmaakt
 • Wanneer een atleet het wedstrijdgebied verlaat om opzettelijk te vermijden dat zijn / haar tegenstander een sweep voltooit of neerhaalt (in dit geval zal de scheidsrechter 1 strafpunt toekennen aan de atleet die de competitiezone verliet en 2 punten aan zijn tegenstander)
 • In No-Gi, als een atleet grijpt om de kleding van zijn / haar tegenstander vast te houden
 • Als een atleet een hand of een voet op het gezicht van de tegenstander plaatst
 • Wanneer een atleet zijn / haar voet in de riem van de tegenstander legt
 • Wanneer een atleet zijn / haar voet op de revers van de tegenstander legt zonder handgrepen
 • Wanneer een atleet zijn / haar voet op het etiket van de tegenstander ACHTER de nek plaatst, ongeacht de omstandigheid
 • Als een atleet zijn / haar riem gebruikt om te helpen bij een choke
 • Als een sporterriem op gelijk welk moment tijdens de wedstrijd wordt losgemaakt
 • Wanneer een atleet het langer dan 20 seconden nodig heeft om zijn riem tijdens een wedstrijd opnieuw te binden
 • Wanneer een atleet rond het wedstrijdgebied loopt om een ​​gevecht te voorkomen
 • Wanneer een atleet zijn / haar tegenstander in een illegale positie plaatst
 • In White Belt Division, als een atleet in gesloten bewaker springt terwijl zijn tegenstander blijft staan

Stalling Foul:

 • Wanneer een atleet tijdens een wedstrijd geen positieverloop nastreeft of wanneer een tegenstander geen progressie toestaat.
 • Wanneer beide atleten tegelijkertijd stallen vertonen
 • Wanneer beide atleten tegelijkertijd bewaker zijn, hebben ze 20 seconden voor een van hen om de bovenste positie te bereiken, een inzending in de wacht te hebben of een puntscorende beweging te voltooien, de scheidsrechter zal het gevecht onderbreken en beiden belonen met straffen.

Sancties

(Bekijk Fouls als u een lijst met ernstige straffen, ernstige straffen en oproerstraffen wilt bekijken)

Zware straffen

Technische straffen: Diskwalificatie op het moment van overtreding
Disciplinaire straffen: Diskwalificatie op het moment van overtreding

Ernstige straffen

Eerste penalty: de scheidsrechter zal de eerste penalty markeren
2e penalty: Voordeelpunt toegekend aan tegenstander van gestrafte atleet en 2e punt gemarkeerd voor gestrafte atleet
3e penalty: 2 voordeelpunten toegekend aan de tegenstander van een gestrafte atleet en een derde punt gemarkeerd voor een gestrafte atleet
4de straf: diskwalificatie
Alle straffen zijn cumulatief inclusief die ontvangen van gebrek aan strijdbaarheid

Strafmaatregelen

De scheidsrechter telt 20 seconden en kent een strafpunt toe
Als de atleet al zware straffen heeft gekregen, worden deze boetes bij elkaar opgeteld

Competitie vereisten

Sporters mogen hun gewicht slechts één keer nemen

Sporters mogen zonder knie- of elleboogbraces inwegen, maar ze moeten worden geïnspecteerd
Atleten met een collegiale worstelervaring, die een zwarte band hebben verdiend in Judo, of die professioneel hebben gedraond in MMA, mogen niet deelnemen aan de white-bandafdeling.

De atleet mag naast zijn / haar gi en apparatuur geen schoenen of andere items hebben die tijdens het toernooi zijn toegestaan

Patches mogen alleen in geautoriseerde gebieden van de gi worden geplaatst

Er zijn geen patches of tekst toegestaan ​​op kleding die tekst of symbolen bevat die aanstootgevend kunnen zijn voor geslacht, seksuele geaardheid, etniciteit, cultuur, religie en politiek.

Er mogen geen vlekken of tekst op kleding worden aangebracht die geweld, vandalisme, seksuele handelingen, drugs, alcohol of tabak bevordert

Een GI-merklabel in het voorste onderste deel van de broek en maximaal 36 cm in het kwadraat is toegestaan

Het gebruik van een voetuitrusting, hoofddeksel, haarspelden, sieraden, kruisbeschermers of een andere beschermer gemaakt van hard materiaal dat verwonding van een tegenstander zou kunnen veroorzaken, is verboden. Oogbeschermers zijn ook in alle gevallen verboden

Vrouwelijke atleten mogen hun hoofd bedekken. Hoofddeksel moet worden bevestigd en gemaakt met elastische stof, mag geen hard of plastic materiaal bevatten, mag geen snaren bevatten, moet vrij van logo’s zijn, volledig zwart zijn

Alle gewrichtsbeschermers die groot genoeg zijn om het moeilijk te maken voor uw tegenstander om grip te houden op de Gi, zijn verboden
Onderkleding is vereist

Lees meer: de beste scheenbeschermers voor vechtsporten

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.