H-back: Wat doet deze positie bij American Football?

door Joost Nusselder | Geupdate op:  24 februari 2023

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Een H-back (ook wel F-back genoemd) is een positie in American en Canadian football. H-backs behoren tot het aanvallende team en zijn een hybride vorm van een fullback en een tight end.

Ze stellen zich op achter de eerste linie (de linemen), op de eerste linie zelf of zijn in beweging.

De taken van de H-back zijn het blokkeren van tegenstanders en het beschermen van de quarterback wanneer deze een pass geeft.

Maar wat doet hij nu eigenlijk precies? Let’s find out!

Wat doet de h-back bij American Football

Wat is de Offense in American Football?

De Offensive Unit

De offensive unit is het aanvallende team in American Football. Deze unit bestaat uit een quarterback, offensive linemen, backs, tight ends en receivers. Het doel van deze unit is om zo veel mogelijk punten te scoren.

Het Begin van het Spel

Het spel begint wanneer de quarterback de bal, ook wel een snap genoemd, ontvangt van de center. Vervolgens geeft hij de bal door aan een running back, gooit hij zelf met de bal of rent hij met de bal. Het ultieme doel is om zo veel mogelijk touchdowns te scoren, want die leveren de meeste punten op. Een andere manier om punten te scoren is door middel van een velddoelpunt.

Backs zijn running backs en tailbacks die vaak de bal dragen en af en toe de bal zelf dragen, een pass ontvangen of voor de running blokkeren. De voornaamste functie van de wide receivers is het vangen van passes en het vervolgens zo ver mogelijk richting de end zone brengen.

H-Back Vs Full Back

H-back en full back zijn twee verschillende posities in het American Football. De H-back is een flexibele speler die kan worden gebruikt als een running back, wide receiver of tight end. Het is een veelzijdige positie die veel verschillende taken kan uitvoeren. De full back is meer gericht op het verdedigen van de quarterback en het verdedigen van de lijn. De full back is meestal een grotere speler die meer geschikt is voor het verdedigen van de lijn.

De H-back is meer gericht op het aanvallen en heeft meer verantwoordelijkheden voor het verzenden van passes, het verzamelen van yards en het scoren van touchdowns. De full back is meer gericht op het verdedigen van de quarterback en het verdedigen van de lijn. De H-back is meer geschikt voor het verzenden van passes, het verzamelen van yards en het scoren van touchdowns. De full back is meer geschikt voor het verdedigen van de lijn en het verdedigen van de quarterback. De H-back is meer flexibel en kan worden gebruikt als een running back, wide receiver of tight end. De full back is meestal een grotere speler die meer geschikt is voor het verdedigen van de lijn.

H-Back Vs Tight End

H-backs en tight ends zijn twee verschillende posities in het American Football. De H-back is een veelzijdige achterste linie-speler die zowel kan blokkeren, rennen als passen. De tight end is een meer traditionele positie waarbij de speler voornamelijk wordt gebruikt om te blokkeren en passen.

De H-back werd ontwikkeld door Joe Gibbs, de toenmalige hoofdcoach van de Washington Redskins. Hij bedacht een systeem waarbij er een extra tight end bij de achterste linie werd toegevoegd. Dit systeem werd gebruikt om de dominante linebacker van de New York Giants, Lawrence Taylor, tegen te gaan. De H-back is een veelzijdige positie die zowel kan blokkeren, rennen als passen. Het is een flexibele positie die veel verschillende taken kan uitvoeren, zoals het blokkeren van een pass, het verdedigen van een pass of het uitvoeren van een sweep.

De tight end is een meer traditionele positie waarbij de speler voornamelijk wordt gebruikt om te blokkeren en passen. De tight end is meestal een grotere speler die sterk genoeg is om tegen de verdediging te staan. De tight end is een belangrijke positie in het offensieve spel, omdat hij de quarterback beschermt tegen de verdediging.

Om de verschillen tussen de twee posities te verduidelijken, zijn hier een aantal punten:

  • H-back: veelzijdig, kan blokkeren, rennen en passen.
  • Tight end: traditionele positie, voornamelijk gebruikt om te blokkeren en passen.
  • H-back: ontwikkeld door Joe Gibbs om Lawrence Taylor tegen te gaan.
  • Tight end: belangrijke positie in het offensieve spel, beschermt de quarterback tegen de verdediging.

Conclusie

Het is een tactisch spel waarbij de specifieke rollen die de spelers innemen erg belangrijk zijn. De H-back is een van de meest tactische rollen en speelt vaak een belangrijke rol in het spel.

Het is een van de meest tactische rollen en speelt vaak een belangrijke rol in het spel.

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.