Kwaliteiten van een Defensive Tackle: Wat heb je nodig?

door Joost Nusselder | Geupdate op:  24 februari 2023

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Een defensive tackle is een van de twee verdedigende tackles. Ze staan tegenover een van de offensive guards en hun taak is om de quarterback te vloeren of de pass te blokkeren.

Maar wat doen ze precies?

Wat doet een defensive tackle

Wat doet de defensive tackle?

Wat is een defensive tackle?

Defensive tackles zijn de grootste en sterkste spelers van het verdedigende team en staan opgesteld tegenover de offensive guards. Ze hebben verschillende taken, afhankelijk van de strategie. Ze kunnen een blok zetten, de linie van de tegenstander penetreren om de quarterback te vloeren of een pass blokkeren.

Hoe wordt een defensive tackle gebruikt?

In American Football wordt de defensive tackle meestal opgesteld op de lijn van de scrimmage tegenover de offensive guards. Ze zijn de grootste en sterkste verdedigende spelers en hun taken hangen af van het individuele verdedigingsschema. Afhankelijk van het team kunnen ze verschillende rollen vervullen, zoals het vasthouden van een punt, het weigeren om verplaatst te worden, het penetreren van een bepaalde kloof of het blokkeren van een pass.

Wat is de primaire verantwoordelijkheid van een defensive tackle?

De primaire verantwoordelijkheid van een defensive tackle is het achtervolgen van de quarterback of het simpelweg knocken van de passlijn. Ze hebben ook andere verantwoordelijkheden, zoals het vervolgen van een screen pass, het laten vallen van de coverage zone of het blitzen van de tegenstander.

Hoe verschilt een defensive tackle in een 4-3 verdediging van een 3-4 verdediging?

In een traditionele 4-3 verdediging is de nose tackle de binnenste lineman, omringd door de linker- en rechterdefensive tackle. In een 3-4 verdediging is er slechts één defensive tackle, ook wel de nose tackle genoemd. Deze staat opgesteld op de lijn van de scrimmage tegenover de offense center. De nose tackle is de meest fysiek veeleisende positie in gridiron football. In een 4-3 verdediging is de nose tackle verantwoordelijk voor het cloggen van de middenlinie, terwijl in een 3-4 verdediging de nose tackle zich op de tegenstander richt om de quarterback te sacken, de rusher te tackelen of de running back tegen verlies van yards te verdedigen.

Welke kwaliteiten heeft een defensive tackle nodig?

Fysieke eisen voor een Defensive Tackle

Een defensive tackle heeft een aantal fysieke eigenschappen nodig om succesvol te zijn op het veld. Ze moeten sterk, snel en explosief zijn om de linie van de tegenstander te kunnen penetreren. Ze moeten ook een goede balans hebben om de verdediging te kunnen versterken.

Technische vaardigheden voor een Defensive Tackle

Een defensive tackle heeft een aantal technische vaardigheden nodig om succesvol te zijn. Ze moeten de verdedigingsstrategie begrijpen en de juiste technieken kunnen toepassen om de tegenstander te stoppen. Ze moeten ook in staat zijn om de juiste bewegingen te maken om de quarterback te vloeren en een pass te blokkeren.

Mentale eigenschappen voor een Defensive Tackle

Een defensive tackle heeft ook een aantal mentale eigenschappen nodig om succesvol te zijn. Ze moeten in staat zijn om onder druk te presteren en de juiste beslissingen te nemen in het moment. Ze moeten ook goed kunnen samenwerken met hun teamgenoten om de verdediging te versterken.

Wat is het verschil tussen een defensive tackle en een defensive end?

Defensive Tackle vs. Defensive End

 • Defensive tackles (DT’s) en defensive ends (DE’s) zijn twee verschillende posities in American Football.
 • DT’s staan ​​opgesteld tegenover de offensive guards en zijn de grootste en sterkste spelers van het verdedigende team.
 • DE’s staan ​​opgesteld aan de buitenkant van de offensive tackles en hebben de taak om de quarterback te vloeren en de linie van de tegenstander te penetreren.
 • DT’s hebben de taak om de lijn van de tegenstander te blokkeren, terwijl DE’s meer gericht zijn op het verzamelen van sacks en het verdedigen van passes.
 • DT’s zijn meestal groter en zwaarder dan DE’s, wat betekent dat ze meer kracht hebben om de lijn van de tegenstander te blokkeren.

Is een defensive tackle een lineman?

Soorten Linemen

Er zijn twee soorten linemen: offensive linemen en defensive linemen.

 • Offensive linemen zijn onderdeel van het aanvallende team en hebben als primaire taak het beschermen van de spelers achter zich door tegenstanders tegen te houden. De offensive line bestaat uit een center, twee guards, twee tackles en één of twee tight ends.
 • Defensive linemen zijn onderdeel van het verdedigende team en hebben als taak de aanvalspoging van de tegenstander te verstoren door de eerste linie van de tegenstander door te dringen. Ze proberen daarbij de bal te onderscheppen uit een pass, de baldrager te vloeren. De defensive line bestaat uit defensive ends, defensive tackles en een nose tackle.

Posities bij American Football

American Football heeft een aantal verschillende posities, waaronder:

 • Aanval: quarterback, wide receiver, tight end, center, guard, offensive tackle, running back, fullback
 • Verdediging: defensive tackle, defensive end, nose tackle, linebacker, defensive speciale teams
 • Speciale teams: placekicker, punter, long snapper, holder, punt returner, kick returner, gunner

Moeten defensive tackles groot zijn?

Waarom zijn defensive tackles zo groot?

Defensive tackles zijn de grootste en sterkste spelers van het verdedigende team en staan opgesteld tegenover de offensive guards. Ze hebben een aantal taken, waaronder het blokkeren van de linie van de tegenstander, het penetreren van de linie om de quarterback te vloeren en het blokkeren van een pass. Om deze taken goed uit te voeren, moeten defensive tackles groot en sterk zijn.

Hoe worden defensive tackles getraind?

Defensive tackles moeten sterk en fit zijn om hun taken goed uit te voeren. Daarom is het belangrijk dat ze regelmatig trainen. Ze trainen door middel van krachttraining, cardio-oefeningen en agility-oefeningen om hun kracht, uithoudingsvermogen en behendigheid te verbeteren. Daarnaast is het ook belangrijk dat ze technische vaardigheden oefenen, zoals het leren omgaan met verschillende soorten blokken, de juiste technieken om de quarterback te tackelen en het leren omgaan met verschillende soorten passen.

Welke voordelen hebben defensive tackles?

Defensive tackles hebben een aantal voordelen, waaronder:

 • Ze zijn sterk en fit, waardoor ze in staat zijn om hun taken goed uit te voeren.
 • Ze hebben de technische vaardigheden om de quarterback te tackelen, de linie van de tegenstander te blokkeren en passen te blokkeren.
 • Ze zijn in staat om het spel te lezen en de juiste beslissingen te nemen.
 • Ze zijn in staat om hun teamgenoten te motiveren en te leiden.

Defensive tackle vs nose tackle

Wat is een defensive tackle?

Een defensive tackle is een positie in het American Football die meestal tegenover de offensive guards staat aan de andere kant van de lijn van scrimmage. Defensive tackles zijn meestal de grootste en sterkste spelers op het veld, afhankelijk van het team en de individuele verdedigingsschema’s. Defensive tackles hebben verschillende rollen, waaronder het vasthouden van een punt van aanval, het weigeren om verplaatst te worden en het penetreren van bepaalde gaten in de offensive linemen om de play van de tegenstander te verbreken.

Wat is een nose tackle?

In teams, vooral in de National Football League (NFL), wordt de nose tackle in een 4-3 verdedigingsschema gebruikt. In plaats van links en rechts defensive tackles, heeft deze verdediging een enkele nose tackle. De nose tackle staat aan de lijn van scrimmage wanneer de play begint, meestal in een 0-techniekpositie. Deze positie vereist vaak dat de nose tackle de center en de guards aanpakt. De nose tackle wordt beschouwd als een zeer veeleisende positie in het gridiron football.

Hoe verschilt een nose tackle van een defensive tackle?

Nose tackles en defensive tackles verschillen in hun verdedigingsschema’s. In een traditionele 4-3 verdediging is de nose tackle de binnenste lineman, omringd door defensive tackles en defensive ends. In een 3-4 verdedigingsschema is er slechts één defensive tackle, die wordt verwezen naar als de nose tackle. De nose tackle staat aan de lijn van scrimmage, waar hij de center en de guards aanpakt. De nose tackle is meestal de zwaarste speler op de roster, met gewichten variërend van 320 tot 350 pond. Hoogte is ook een kritieke factor, omdat de ideale 3-4 nose tackle hoger is dan 6’3″ (1,91 m).

Hoe worden nose tackles en defensive tackles gebruikt?

Nose tackles en defensive tackles worden gebruikt in verschillende verdedigingsschema’s. In een 4-3 verdediging is de nose tackle de binnenste lineman, met defensive tackles aan de buitenkant. In een 3-4 verdedigingsschema is er slechts één defensive tackle, die wordt verwezen naar als de nose tackle. De nose tackle heeft de taak om meerdere blockers te absorberen, zodat andere spelers op de verdediging de bal kunnen aanvallen, de quarterback kunnen aanvallen of de rusher kunnen stoppen. In een 3-techniek tackle, ook wel een 3-tech undertackle genoemd, is de defensive tackle een kleinere, agile defensive lineman, groter dan de defensive ends, die gespecialiseerd is in het penetreren van de lijn met snelheid.

Conclusie

Zoals je kunt zien is een defensive tackle een van de belangrijkste posities in het American Football team. Als je de juiste vaardigheden hebt en je wilt deze rol spelen, is het een van de beste keuzes voor je carrière.

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.