De beste American football accessoires | Voor extra stijl, gemak en bescherming

door Joost Nusselder | Geupdate op:  7 mei 2022

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

American football is een sport waar veel bij komt kijken.

Om de sport te mogen beoefenen, is er een verplichte uitrusting nodig, waaronder een helm, shoulder pads en de juiste schoenen.

Maar naast de verplichte uitrusting, kun je ervoor kiezen om extra accessoires aan te schaffen.

Populaire accessoires zijn onder andere een visor voor je helm, handschoenen, sleeves en hand warmers.

De beste American football accessoires | Voor extra stijl, gemak en bescherming

Behalve dat deze American football accessoires jou die extra ‘swag’ factor kunnen geven, zullen ze je ook een hoop extra voordelen bieden op het veld. Visors, zoals deze van Under Armour, kunnen je bijvoorbeeld beschermen tegen felle zonnestralen, maar kunnen je ook een intimiderende look geven.

In dit artikel lees je meer over de verschillende accessoires die je kunt aanschaffen voor op de ‘gridiron’, en welke de beste zijn.

Beste American football accessoiresAfbeelding
Beste American football sleeve: McDavid 6500 HexBeste arm sleeve met elleboog pad- Mcdavid 6500 Hex Padded Arm Sleeve
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste American football mouthguard: Shock Doctor Max AirflowBeste American football mouthguard- Shock Doctor Max Airflow
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste American football bicep bands: Nike Dri Fit Bands PairBeste American football bicep bands: Nike Dri Fit Bands Pair
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste American football backplate: Battle Sports Rear ProtectorBeste American football backplate: Battle Sports Back Plate
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste American football eye black: Wilson Eye StickBeste American football eye black: Wilson Eye Stick
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste American football eye black stickers: Franklin Sports Customizable LetteringBeste American football eye black stickers: Franklin Sports
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste handdoekje voor American football: Nike Football TowelBeste handdoekje voor American football: Nike Football Towel
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste American football handschoenen: Cutters Game Day No-Slip Football GlovesBeste American Football handschoenen overall- Cutters Game Day No Slip Football Gloves
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste American football visor: Under Armour PolycarbonaatBeste American football visor- Under Armour Football Visor Clear
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste American football skull cap: Nike Pro CombatBeste American football skull cap- Nike Pro Combat
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste American football wrist coach: Champro Triple Wristband PlaybookBeste American football wrist coach: Champro Triple Wristband Playbook
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste hand warmers voor American football: Under Armour Men’s Undeniable HandwarmerBeste hand warmers voor American football: Under Armour Men's Undeniable Handwarmer
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste athletic tape voor American football: KT Tape Pro Jet BlackBeste athletic tape voor American football: KT Tape Pro
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste duffle bag voor American football: Under Armour Adult Undeniable Duffle 4.0Beste duffle bag voor American football: Under Armour Adult Undeniable Duffle 4.0
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste American football helm pomp: Schutt Sports Football Helmet InflatorBeste American football helm pomp: Schutt Sports Football Helmet Inflator 
(bekijk meer afbeeldingen)

Waar moet je op letten bij het kiezen van football accessoires?

Er is een hoop op de markt als het American football accessoires, en sport accessoires in het algemeen aankomt.

Hoe weet je nu welke producten je echt nodig hebt? En welke de beste zijn?

Ik speel zelf intensief American football en zal je meenemen met de verschillende items die ik graag gebruik, of zelfs onmisbaar acht voor de game.

Sleeve 

Als je op zoek bent naar armbescherming voor American football, heb je keuze uit drie verschillende modellen, namelijk arm sleeves, arm shivers en elbow sleeves.

Quarterbacks, running backs, wide receivers en defensive backs zijn de spelers bij wie je het vaakst een sleeve zult zien.

Behalve dat het er tof uit ziet, biedt een sleeve natuurlijk ook extra bescherming. Sleeves zijn gemaakt om het risico op verwondingen en blessures te vermijden.

Compressie sleeves geven je spieren extra support en laten het bloed goed circuleren.

Je armen zijn constant blootgesteld op het veld, en het is daarom belangrijk om jezelf zo goed mogelijk te beschermen.

Of je nu voornamelijk met de bal rent of tackelt, je armen kunnen gewond raken.

Overweeg om een paar arm sleeves aan te schaffen ter bescherming. Ze staan ook nog eens stoer en zijn verkrijgbaar met verschillende prints en in toffe kleuren.

Mouthguard

Het voornaamste doel van een gebitsbeschermer is natuurlijk de tanden te beschermen tegen verwondingen en impact.

Maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden alvorens een gebitsbeschermer aan te schaffen.

Zo moet een gebitsbeschermer voldoende comfort bieden en goed in de mond passen zodat hij op de plaats blijft zitten.

Ook zijn er speciale mouthguards voor atleten met een beugel.

Een gebitsbeschermer kun je los krijgen of aan een riempje.

Die met een riempje vinden veel atleten handig omdat ze de mouthguard zo aan hun helm kunnen bevestigen en deze daarom niet snel kwijt zullen raken.

Ook kun je kiezen tussen wel of geen lipbescherming en zijn er zelfs bitjes met een smaakje.

Ten slotte zijn er bitjes die al voorgevormd zijn, of bitjes die je in kokend water moet leggen en vervolgens in je mond stopt zodat deze deze vorm aanneemt van jouw gebit.  

Bicep bands 

Bicep bands werken hetzelfde als pols zweetbandjes. Ze houden druipend zweet tegen, zodat de handen zo droog mogelijk blijven.

Daarnaast zien bicep bands er gewoon erg cool uit. 

Backplate 

Het dragen van een back plate kan de kans op ernstige blessures verminderen. Back plates kunnen je onderrug, wervelkolom en nieren beschermen. 

Er wordt aangeraden om altijd een backplate te kopen van gerenommeerde merken om algehele kwaliteit te garanderen.

Houd daarnaast rekening met de vorm en de grootte. Hoe groter, hoe meer bescherming.

Zoek er daarnaast eentje die licht van gewicht is zodat je zo goed mogelijk kunt blijven bewegen.

Vind de juiste balans tussen gewicht en bescherming. Een dikkere rugplaat die meer beschermt zal ook meer wegen.

De vulling moet een hoge schokdemping hebben. Ga voor een sterk en duurzaam ontwerp, zodat je altijd goed beschermd bent. 

Neem een backplate die het zweet goed afvoert waardoor je niet oververhit raakt. Idealiter is je backplate voorzien van ventilatiegaten en/of circulatiesystemen.

Houd verder rekening met de montagegaten; de back plate moet kunnen passen op jouw shoulder pads. Hoe meer montagegaten, des te meer shoulder pads compatibel zullen zijn met deze back plate.

Kies ten slotte de juiste maat door het opmeten van de lengte en breedte van je onderrug en vervolgens in de maattabel van de fabrikant te kijken.

Eye black/stickers 

Het is een filmmoment: close up van een speler die zich klaarmaakt voor de wedstrijd. Hij smeert zwarte strepen op zijn wangen en stampt met zijn voeten, vastbesloten om te winnen.

Die zwarte strepen, ook wel ‘eye black’ genoemd, zijn er echter niet alleen voor de show. De profs dragen het ook vanwege de prestatie voordelen die het heeft.

Hoewel het dragen van eye black er intimiderend uit kan zien, is de belangrijkste functie van eye black dat het de schittering van de zon wegneemt wanneer het op de bovenwang (net onder de ogen) wordt aangebracht. 

Volgens Peter Zana, een medewerker van Black Lab Sports, “vermindert het de hoeveelheid licht die op de wang weerkaatst, waardoor je minder last hebt van schittering”. 

Schittering kan je zicht belemmeren en je beslissingstijd kosten tijdens intense spelmomenten.

Andrew Farkas, de eerste speler in de NFL die in 1942 zwarte schmink droeg, zweerde dat het niet alleen de schittering verminderde, maar ook de contrastherkenning verhoogde, waardoor het gemakkelijker werd om de bal te volgen.

De eye black die je tegenwoordig kunt kopen is gemaakt van organische materialen en verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Eye black stift: hoe gebruik je het?

Eye black kun je kopen in de vorm van een stift.

Om eye black te gebruiken, haal je het dopje van de stift en begin je aan de buitenkant van één jukbeen, vlak onder de rand van de oogholte.

Trek een lijn over je wang en eindig dicht bij de brug van je neus. De lijn die je tekent, maak je ongeveer een tot twee centimeter lang.

Herhaal dit aan de andere kant. Probeer beide kanten gelijk te maken!

Het kan zijn dat je een paar keer heen en weer moet gaan om een solide lijn zwart te krijgen.

Het verwijderen van deze schmink moet weinig problemen opleveren.

Over het algemeen krijg je het eraf met een alcoholdoekje, make-up doekje of een in alcohol gedoopt watje, maar volg altijd de aanwijzingen op de verpakking van het product.

Eye black stickers

Behalve voor een stift, kun je ook kiezen voor eye black stickers.

Haal de stickers uit de verpakking en plak ze op je wang, ongeveer een halve centimeter onder je oog en zodanig gecentreerd dat het midden uitgelijnd is met je pupil.

Herhaal dit aan de andere kant. Zorg ervoor dat de stickers gelijk met elkaar zitten. 

Zowel schmink als stickers zijn zeer gemakkelijk aan te brengen en helemaal niet rommelig.

Echter vinden sommige mensen stickers gemakkelijker, omdat je ze gewoon van je wang aftrekt als je er klaar mee bent. Vooral in het geval van kinderen kunnen stickers soms handiger zijn. 

Handdoekje 

Sommige spelers dragen handdoekjes, voornamelijk de quarterback.

Handdoekjes kunnen goed van pas komen, omdat ze gebruikt kunnen worden om de bal en de handen droog te maken/houden.

Vocht en water kunnen de grip die spelers op de bal hebben beïnvloeden en grip is van essentieel belang om een bal te kunnen gooien en vangen.

Dit soort handdoekjes hang je om je middel door middel van een riem. Zorg ervoor dat je een handdoek kiest die snel droogt; want als je handdoek droog is, zullen je handen dat ook zijn.

Handschoenen

Skill posities, zoals running backs, receivers and defensive backs gebruiken handschoenen om meer grip te hebben op de bal.

Linemen gebruiken ze voor extra bescherming en warmte. Handschoenen zijn optioneel, maar worden sterk aangeraden en toch door de meeste spelers gebruikt.

Visor

De voornaamste reden voor het aanschaffen van een visor is om het zonlicht en al het andere schadelijke licht te blokkeren.

Sommige atleten gebruiken het om vuil uit hun ogen te houden of om te voorkomen dat tegenstanders met de vingers in hun ogen porren.

Bij het kiezen van je vizier is pasvorm van ongekend belang. Niet alle visors zijn namelijk compatibel met iedere helm, houd daar dus rekening mee.

Ook is het goed om te weten dat niet zomaar alle vizieren toegestaan zijn in de verschillende leagues, dus raadpleeg je coaches voordat je er eentje koopt. 

Je kunt kiezen uit een transparant vizier of een getinte versie. Er zijn daarnaast vizieren met verschillende lenzen, bijvoorbeeld anti-verblinding.

Probeer een aantal vizieren om te zien of je gehele gezichtsveld goed zichtbaar blijft.

Een visor staat super stoer en kan extra bescherming bieden tegen de zon, maar ook de ogen beschermen tegen externe objecten.

Daarnaast kan de tegenstander je ogen niet lezen, en wordt het zo dus moeilijker om jouw bewegingen te voorspellen. 

Skull cap

Zweet kan vervelend aanvoelen in je helm. Gelukkig zijn er skull caps, die ontworpen zijn om goed op je hoofd en gemakkelijk in je helm te passen.

Ze zijn gemaakt van lichtgewicht, ademende materialen om je koel en droog te houden.

Stel dat je in de laatste fase van de wedstrijd bent en de volgende actie wedstrijd beslissend is. De coach rekent op jouw capaciteiten.

Het laatste wat je dan wil, is dat zweet je zicht vertroebelt en daarmee je spel. 

De meeste skull caps zijn gemaakt van speciaal ontworpen materialen zoals spandex, nylon en polyester, die de cap ademend maken.

Een andere optie om te overwegen in plaats van een skull cap, is een skull wrap.

Met veel dezelfde voordelen als een skull cap, breng je een wrap aan om je hoofd, maar heeft deze een open-top ontwerp voor meer ventilatie.

Skull caps zijn ontworpen met een vochtafvoerende technologie die zweet van je lichaam opvangt om je te helpen droog te blijven.

Ze zijn ook gemaakt met comfort in het achterhoofd, dus het materiaal zou de huid niet moeten irriteren of schuren.

Veel skull caps zijn daarnaast voorzien van geurwerende behandelingen die ervoor zorgen dat je fris blijft ruiken na een zware wedstrijd.

Als je lang haar hebt, kunnen ze ook helpen om je lokken op hun plaats te houden. Je wilt natuurlijk geen haar in je ogen tijdens een wedstrijd.

Er zijn verder nog thermische skull caps die ontworpen zijn om lichaamswarmte vast te houden. Als je dus op het veld staat in de kou, zullen ze je helpen warm te blijven. 

Sommige skull caps zijn ontworpen om extra bescherming te bieden. Hierbij wordt de skull cap voorzien van een laag van schuim die energie onder plotselinge druk absorbeert.

Andere modellen hebben gelkussentjes die strategisch rond het hoofd zijn geplaatst.

Er is zelfs een technologie ontworpen die in de eerste instantie zacht en flexibel is maar harder zal worden bij impact of druk.

Bovenop deze beoogde doeleinden, kunnen skull caps ook stijl toevoegen aan je outfit. Ze zijn er in een verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen.

Het vinden van de perfecte pasvorm zal afhangen van de skull cap die je op het oog hebt.

Sommige modellen zijn one size fits all, terwijl andere in een jeugd, tiener of volwassene maat verkrijgbaar zijn. 

Wanneer je het veld op stapt, wil je er zeker van zijn dat je prestaties optimaal zijn! 

Wrist coach

Heb je wel eens last van een black-out tijdens spannende wedstrijden? Of een snelle geheugensteun nodig tijdens het spel?

Dan is een wrist coach ontzettend handig. De wrist coach zal er voor zorgen dat je altijd weet wat jouw taken zijn en TD na TD scoort. 

Met een wrist coach heb je altijd het playbook bij de hand. Met een duurzame wrist coach kan je team de perfecte strategie kiezen om de tegenstander te verslaan.

De wrist coach heeft een openklapbaar ontwerp, waardoor het andere team niet mee kan spieken. Dankzij de voorgevormde pasvorm blijft de polsband goed om je onderarm blijft zitten. 

Hand warmers

Tijdens de winterperiode is een veel voorkomend probleem koude handen. Moderne problemen vragen om moderne oplossingen, daarom is er de hand warmer.

Verwarm je handen om niet al het gevoel in je vingers te verliezen.

De hand warmer is een soort grote handschoen die je om je middel houdt en waar je je handen in plaatst om ze op te warmen en droog te houden.

Koude of natte handen leiden af, en dankzij de handwarmer kun jij je blijven concentreren op het spelen van je beste spel vanaf het eerste fluitsignaal tot de laatste touchdown.

Hand warmers zijn essentieel omdat spelers in staat moeten zijn om te vangen, gooien en/of te tackelen.

Koude of natte handen kunnen ervoor zorgen dat de bal wegglipt. Ook tackelen wordt moeilijker in slechte weersomstandigheden.

Je handen zijn cruciaal voor je spel. Het is bijna onmogelijk om een perfecte spiraal te gooien of een lange pass te vangen als je handen koud of nat zijn. Een hand warmer is daarom een goede investering.

Athletic tape

Er zijn verschillende soorten tape. Grofweg kun je kiezen tussen traditionele tape en athletic tape.

Traditionele tape

Traditionele tape wordt gebruikt om spieren of botten in een bepaalde positie te houden. Dit wordt vooral gebruikt in de buurt van gewrichten, zoals enkels, polsen en handen.

Deze extra ondersteuning kan helpen om verstuikingen, breuken of andere verwondingen te voorkomen.

Het tapen van cleats wordt ook wel ‘spatting’ genoemd. Het wordt voornamelijk gebruikt om spelers te helpen het risico te verkleinen dat ze hun enkels verzwikken tijdens het spelen.

Het kan ook helpen om de enkel van een speler te ondersteunen voor een betere lichaamsbeweging en coördinatie bij het rennen.

Bovendien vinden sommige spelers het gewoon een prettig idee dat hun cleats beter vastzitten en minder snel losraken tijdens een wedstrijd.

Je wilt er echter zeker van zijn dat de tape niet te strak zit – anders beperk je je enkel beweging – terwijl tape die te los zit weinig of geen effect heeft.

Idealiter gebruik je voor het tapen van je enkels stretch tape.

Deze tape rekt uit om zich rond je voet te vormen, zodat je niet alleen een netter resultaat krijgt, maar ook meer comfort ervaart en de tape geen enorm dikke laag wordt.

Vergeet echter niet om vooraf de regels van je competitie te controleren om er zeker van te zijn dat spatten is toegestaan.  

Tape kan ook worden gebruikt voor revalidatie. Het gebruik van traditionele atletiek tape om het bewegingsbereik van bepaalde spieren en gewrichten te beperken, kan het lichaam helpen sneller te genezen.

Door de spier samen te drukken, kan traditionele atletische tape helpen de zwelling te verminderen, wat de pijn kan verlichten en verdere blessures kan voorkomen.

Elastische tape / kinesiology tape

Atleten gebruiken in veel gevallen ook minder beperkende tape om blessures te helpen voorkomen.

Elastische therapeutische tape (kinesiology tape) is een van de meest populaire soorten atletische tape; een rekbaar katoen met een laag acryl lijm om goed te blijven plakken. 

Er zijn verschillende merken op de markt die kinesiologie tape aanbieden, waaronder KT Tape.

Sommige van deze tapes zijn opmerkelijk sterk en waterdicht, en blijven enkele dagen na het aanbrengen zitten. 

Het belang van deze tape is dat het tijdens de training wordt gebruikt om de huid lichtjes op te tillen, zodat er voldoende ruimte tussen de huid en de spieren overblijft om de bloeddoorstroming en lymfedrainage te bevorderen.

In wezen kan de verhoogde doorstroming spierkrampen, spasmen en andere veel voorkomende sportblessures helpen voorkomen.

Atletische tape is daarnaast uniek omdat het het bewegingsbereik niet beperkt, zodat atleten hun flexibiliteit en comfort kunnen behouden tijdens het sporten.

Het is zelfs bekend dat deze atletische tape het bewegingsbereik van atleten vergroot omdat het ontstekingen vermindert. 

Elastische therapeutische tape moet altijd worden aangebracht door een gecertificeerde atletische professional om letsel te voorkomen en de effectiviteit te verhogen.

Kinesiology tape kan ook voor revalidatie worden gebruikt, maar op een andere wijze dan traditionele tape.

Door de bloeddoorstroming in het geblesseerde gebied te bevorderen, vermindert de atletische tape de zwelling, wat op zijn beurt de pijn vermindert.

De elasticiteit van de atletische tape kan ook dienen als ondersteuning voor de getroffen spieren.

Het gaat op natuurlijke wijze terug naar zijn oorspronkelijke positie, wat een deel van de werklast van de spier wegneemt.

De tape kan ook helpen om het eerder getroffen gebied te beschermen tegen nieuwe blessures en om de pijn weg te houden.

Daarnaast kan het problemen met lichaamshouding corrigeren die het gevolg kunnen zijn van een blessure of een reeds bestaande aandoening. 

Kinesiology tape wordt door football spelers ook vaak op de armen aangebracht om schaafwonden te voorkomen.

De tape is een soort trend geworden. Denk bijvoorbeeld aan Alvin Kamara, die een lange strook tape draagt over de gehele achterzijde van zijn arm.

Daarnaast wordt tape vaak gebruikt rond de vingers, ter ondersteuning en te voorkomen dat de vingers overstrekken.

Preventie is de belangrijkste reden waarom football atleten hun vingers tapen, maar in de praktijk kan het spelers ook helpen sneller dan normaal terug te komen van blessures.

Kinesiology ondersteunt beweging. Wanneer deze tape wordt aangebracht, rekt het uit en beweegt het met het lichaam mee.

Dit biedt dynamische ondersteuning en zorgt voor een betere proprioceptieve feedback. Kinesiology tape is verkrijgbaar in diverse felle kleuren.

Duffle bag

Al die spullen die je mee moet sjouwen, moet je natuurlijk ergens in kwijt kunnen. Een duffle bag, ofwel een sporttas, is daarom een must-have.

Zaken waar je idealiter rekening mee houdt bij het uitkiezen van de juiste duffle bag zijn: het formaat, de capaciteit/indeling, de duurzaamheid/het materiaal, handvatten/schouderriem, de sluiting en natuurlijk het ontwerp.

De meeste sporttassen zijn gemaakt van nylon, polyester en plastic. Nylon en polyester zijn waterdicht.

Tassen van plastic en stof zijn vaak minder duurzaam, en hebben vaak de neiging om snel kapot te gaan. 

Sporttassen zijn over het algemeen licht, wat ze ook meteen handig maken als reistassen. Als je het handig vindt, kun je een duffle bag nemen waar je shoulder pads en helm in passen.

Je kunt je gear ook los in de hand dragen, en de rest van je spullen in de sporttas vervoeren. 

Het is handig om rekening te houden met de indeling van de sporttas.

Kies je er eentje met diverse vakken?

Dan hoef je je in ieder geval niet druk te maken dat je (stinkende!) schoenen tegen je voedsel aan komen bijvoorbeeld – en kun je je spullen netjes gescheiden houden, maar wel allemaal in één tas vervoeren.

Een apart schoenencompartiment is ook welkom, net als vakjes voor je sleutels en portemonnee.

Neem een tas met een gevoerde riem en handvatten, zodat je de tas comfortabel kunt dragen en geen last krijgt van je handen en schouders.

Kijk ook naar de sluiting van de tas; je spullen moeten netjes en veilig in de tas blijven zitten. Een ritssluiting is altijd de beste oplossing.

Last but not least: het ontwerp moet je natuurlijk wel aanstaan.

Ben je fan van een bepaald merk? Of moet de tas een bepaalde kleur hebben? Kies de tas die jou het meeste aanspreekt!

Football helm pomp

Met een helmet pump kun je de luchtkussentjes in jouw helm oppompen of juist leeg laten lopen.

Dit geldt natuurlijk alleen als jouw helm inderdaad voorzien is van opblaasbare luchtkussentjes.

Omdat een helm in football zo belangrijk is voor de veiligheid, houd je idealiter altijd een football pomp in je tas.

Je wil natuurlijk voorkomen dat je helm niet goed op je hoofd zit. Met behulp van het pompje kun je er last-minute nog voor zorgen dat je helm precies goed past en jouw daarmee de juiste bescherming biedt.

Een goede pasvorm is essentieel voor zowel veiligheid als optimale prestatie. Iedere speler moet bewust zijn van het belang van een goede pasvorm. 

Hoe werkt een helm pomp? Plaats de helm op je hoofd en laat iemand anders de luchtkussentjes oppompen.

Zorg ervoor dat je de naald eerst smeert met bijvoorbeeld glycerine. Gebruik geen producten op basis van petroleum en maak de naald ook niet nat met je mond.

Forceer de naald niet in het gaatje; hierdoor kan de tegenoverliggende wand van de voering worden doorboord.

Begin met het onderste gaatje aan de achterkant van de helm. Hier blaas je de zijkanten en achterkant van de helm op.

Voor een correcte pasvorm moet je zo’n 3 keer pompen, maar dat kan variëren. Als er te veel lucht in de voering komt, kun je die met het ventiel weer laten ontsnappen.

Als de voering goed is opgeblazen, zit de helm strak tegen het hoofd van de speler, maar niet te strak.

Vervolgens herhaal je het proces voor het bovenste gaatje aan de achterkant van de helm. Voor een goede pasvorm moet je zo’n twee keer pompen, maar dat kan wederom variëren.

Als de helm goed op het hoofd van de speler zit, moet de voorkant van de helm ongeveer 1 inch (2,5 cm) boven de wenkbrauwen zitten. 

De beste American football accessoires beoordeeld

Je hebt nu kennis gemaakt met de verschillende accessoires die je kunt aanschaffen als football speler.

Hieronder zul je meer lezen over mijn favoriete items!

Beste American football sleeve: McDavid 6500 Hex

In mijn artikel over de beste armbescherming voor football leer je meer over de verschillende soorten armbescherming die je in football kunt gebruiken.

In dit artikel zal ik slechts één van de beste sleeves bespreken, namelijk de Mcdavid 6500 Hex Padded Arm Sleeve. 

Beste arm sleeve met elleboog pad- Mcdavid 6500 Hex Padded Arm Sleeve

(bekijk meer afbeeldingen)

De Hex padded arm sleeve loopt van de pols tot halverwege de bicep en is voorzien van extra bescherming op de elleboog.

De sleeve is gemaakt van latex-vrij materiaal, vervaardigd met premium stiksels en gemaakt van een ademende stof. Ook blijft het product op z’n plaats bij elke beweging.

Wanneer je de sleeve over je arm schuift, zorg er dan voor dat de elleboog pad ook netjes op de elleboog zit. De sleeve sluit goed aan en bevordert de doorbloeding.

Dankzij de Dc Moisture Management Technology blijft de sleeve koel, droog en vrij van geurtjes.

De lange mouw zal schuurplekken en krassen op de armen voorkomen en het compressie materiaal houdt de spieren warm. Vermoeidheid wordt tegengegaan, zodat je langer door kunt spelen.

Na gebruik gooi je de sleeve gewoon in de wasmachine.

De sleeve is verkrijgbaar in verschillende maten (XS, Small, Medium, Large, tot XL-XXXL) en kleuren (wit, zwart, rood, roze, donkerroze en blauw) en is op Amazon ontzettend populair.

 • Beschermt de arm tot aan halverwege de bicep
 • Met elleboog bescherming
 • Latex-vrij materiaal
 • Ademend
 • Stimuleert betere doorbloeding
 • Dc Moisture Management Technology
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren
 • Verkrijgbaar in verschillende maten
 • Kan in de wasmachine

Check de meest actuele prijzen hier

Beste American football mouthguard: Shock Doctor Max Airflow

In mijn artikel over de beste gebitsbescherming voor football kun je alles lezen over mouthguards en maak je kennis met verschillende modellen.

Beste American football mouthguard- Shock Doctor Max Airflow

(bekijk meer afbeeldingen)

De beste overall is naar mijn mening de Shock Doctor Max Airflow gebitsbeschermer, waar ik me in dit deel op zal focussen.

Wat deze gebitsbeschermer zo aantrekkelijk maakt, is dat deze relatief goedkoop is, veilig is en gemakkelijk in gebruik.

Iedere speler kan deze mouthguard gebruiken, onafhankelijk van positie en leeftijd. Je kunt ‘m zelfs voor andere sporten gebruiken naast football.

Deze gebitsbeschermer zal behalve je tanden ook je mond en lippen beschermen. Het geeft je bovendien genoeg ruimte om te ademen.

Je kunt de mouthguard laten afstemmen op de kleuren van je team; hij is namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Het enige nadeel is dat je er geen opbergdoosje bij krijgt, dus vergeet die niet erbij te kopen!

 • Geschikt voor verschillende posities
 • Beschermt mond, lippen en tanden
 • Je kunt gemakkelijk drinken en praten met het bitje in
 • Goed ademend vermogen
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten
 • Geschikt voor atleten van alle leeftijden

Check de meest actuele prijzen hier

Beste American football bicep bands: Nike Dri Fit Bands Pair

Bicep bands zorgen ervoor dat het zweet niet langs je armen naar je handen druppelt, zodat je handen droog blijven om de bal te vangen of een tackle te maken.

Beste American football bicep bands: Nike Dri Fit Bands Pair

(bekijk meer afbeeldingen)

De naden van deze Nike Dri Fit Bands zijn plat, waardoor de bands niet zullen schuren. 

Behalve dat de bands zweet afvoeren en je droog houden, staan ze ook nog eens super stoer.

Bij aankoop krijg je twee bicep bands, en je kunt ze krijgen in verschillende kleuren: zwart, wit, donkerblauw, roze, rood en cactus groen.

Flex je biceps met deze stoere bicep bands van Nike!

 • Dri-FIT stof om zweet af te voeren 
 • Platte naden verminderen irritatie voor extra comfort
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Check de meest actuele prijzen hier

Beste American football backplate: Battle Sports Rear Protector

De Battle Sports back plate wordt erg goed verkocht. Het is een van de beste en dikste back plates die je kunt vinden.

Daarmee zal deze back plate betere bescherming bieden dan gemiddeld, maar houd er rekening mee dat ie wel wat zwaarder kan wegen.

Beste American football backplate: Battle Sports Back Plate

(bekijk meer afbeeldingen)

Het slagvaste schuim aan de binnenzijde beschermt jou tegen iedere klap. Je onderrug, ruggengraat en nieren zijn daarmee veilig.

De verstelbare riemen geven je comfort en houden de plate op zijn plaats.

Omdat het ontwerp slank is en gebogen, wordt iedere klap geminimaliseerd. De back plate laat je daarnaast vrij bewegen.

Verder is deze back plate verkrijgbaar in verschillende kleuren/patronen, namelijk wit, zilver, goud, chroom/goud, zwart/roze, zwart/wit (met de Amerikaanse vlag) en eentje in de kleuren zwart, wit en rood met de tekst ‘Beware of the dog’.

Ook is het product verkrijgbaar zowel voor volwassenen als jeugd spelers. 

De prijs die je betaalt voor een dergelijke back plate varieert tussen de $40-$50, afhankelijk van de kleur of het patroon. Je kunt met Battle ook je back plate laten personaliseren. 

Dit is DE back plate als je een statement wil maken en wil opvallen op het veld!

Zijn er ook nadelen? Het kan misschien wat moeilijk zijn om de back plate te bevestigen aan je shoulder pads. Maar de plate zou met bijna alle shoulder pads compatibel moeten zijn.

Als je meer wil lezen over back plates en ook andere opties wil zien, dan raad ik je aan om mijn artikel te lezen over de beste back plates voor football.

 • Slagvast schuim
 • Gebogen ontwerp
 • Maximale energieverspreiding en schokabsorptie
 • Universele pasvorm
 • Comfortabel en beschermend
 • Beschikbaar in veel kleuren en stijlen
 • In lengte verstelbaar
 • Hardware inbegrepen

Check de meest actuele prijzen hier

Beste American football eye black: Wilson Eye Stick

Beste American football eye black: Wilson Eye Stick

(bekijk meer afbeeldingen)

Laat de middagzon of de felle lichten je niet in de weg staan met deze anti-glare eye black stick. 

De Wilson Eye Black Stick helpt schittering te verminderen en is gemakkelijk aan te brengen.

Daarnaast geeft het je extra ‘swag’ en zul je intimiderend overkomen op je tegenstanders met die zwarte strijders strepen onder je ogen.

De eye black blijft erg goed zitten en is daarnaast ook weer gemakkelijk te verwijderen. Je hoeft niet eens te scrubben of hardnekkige zeep te gebruiken. Met wat water en gewone zeep of make-up doekjes haal je het er zo weer af. 

De stick geeft mooie, dikke strepen. Het product heeft een perfecte kwaliteit voor de prijs en je kunt er lang mee doen.

 • Vermindert schittering 
 • Gemakkelijk aan te brengen 
 • Zwart van kleur

Check de meest actuele prijzen hier

Beste American football eye black stickers: Franklin Sports Customizable Lettering

Beste American football eye black stickers: Franklin Sports

(bekijk meer afbeeldingen)

In plaats van een stick, kun je ook kiezen voor stickers. De stickers van Franklin zijn een fantastisch voorbeeld.

Haal de stickers uit de verpakking en plak deze onder je ogen.

De eye black stickers helpen – net als de eye black stift – schittering van de zon en felle lichten te verminderen, zodat je je ogen op de bal kunt houden. Ze zijn mat en bedoeld om licht te absorberen.

De stickers zijn gemaakt van niet-giftig materiaal en zijn daarom veilig om te gebruiken. Ze blijven plakken zo lang als je nodig hebt, zelfs zweet kunnen ze weerstaan.

Ook haal je de stickers zonder veel moeite weer van je gezicht af. 

Er kunnen geen fouten worden gemaakt en ook geen puinhoop. Misschien voor kleinere kinderen de beste optie, zodat mama niet komt te zitten met zwart besmeurde kleding.

Het speciale witte potlood om op je stickers te schrijven is inbegrepen in de set. Je kunt dus zelf bepalen wat voor tekst je op de stickers schrijft.

Goede voorbeelden zijn ‘winner’ of ‘family’, of je jersey nummer. 

Deze stickers zijn een geweldige manier voor spelers van jong tot oud om schittering te verminderen en wat stijl aan hun look toe te voegen.

 • Verminderen schittering
 • Gemakkelijk te gebruiken 
 • Volledig personaliseerbaar
 • Wit potlood inbegrepen
 • Perfect voor alle leeftijden 

Check de meest actuele prijzen hier

Beste handdoekje voor American football: Nike Football Towel

Veel spelers hangen een football handdoekje om hun middel zodat ze te allen tijde hun handen droog kunnen maken.

Beste handdoekje voor American football: Nike Football Towel

(bekijk meer afbeeldingen)

Slechte weersomstandigheden en zweet kunnen de handen nat maken, wat het moeilijker maakt om deze te gooien of te vangen.

Ook tackelen gaat beter als je handen (warm en) droog zijn.

Je ziet het handdoekje vooral terug bij quarterbacks, maar ook receivers maken er graag gebruik van.

Je kunt de handdoek krijgen in de kleuren wit, zwart, rood en blauw. Het enige nadeel is de prijs; misschien een beetje overdreven voor een handdoekje?

Aan de andere kant is hij van goede kwaliteit en kun je er lang mee doen.

 • Goede kwaliteit
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Check de meest actuele prijzen hier

Beste American football handschoenen: Cutters Game Day No-Slip Football Gloves

Dit is een van de beste handschoenen voor football. Het product heeft maar liefst over de vijfduizend positieve reviews ontvangen op Amazon. 

Beste American Football handschoenen overall- Cutters Game Day No Slip Football Gloves

(bekijk meer afbeeldingen)

Op de handpalmen zijn de handschoenen voorzien van Speed Grip siliconen materiaal, wat voor extra grip zorgt, maar ook de handen beschermt.

De handschoenen zijn ventilerend en bieden de perfecte pasvorm.

Ook kun je ze zonder problemen in de wasmachine gooien en vergen ze weinig onderhoud.

Ze zijn licht van gewicht en de perfecte handschoenen voor alle weersomstandigheden.

Omdat de handschoenen verkrijgbaar zijn in verschillende maten (Youth Extra Small tot Adult XXXL), zijn ze geschikt voor atleten van verschillende leeftijden.

Het duurzame materiaal maakt het product helemaal af. Geen ander model kan tippen aan de kleverigheid van Cutters. 

In het geval je wat bredere handen hebt, wordt er geadviseerd om een maat groter te bestellen.

De juiste maat vind je door de lengte van je hand op te meten (van de onderkant van de handpalm, tot aan het topje van de middelvinger).

Een nadeel van deze handschoenen is dat, ondanks de perfecte kleverigheid, ze wel redelijk snel vervangen zullen moeten worden.

Houd er daarnaast rekening mee dat ze vooral geschikt zijn voor skill position players, en niet voor offensive linemen, defensive linemen en andere spelers in de verdediging.

Al met al kosten ze slechts 20 dollar en zijn ze dus zeker de moeite waard om eens te proberen!

Is deze optie toch niet helemaal wat je zocht?

Geen probleem, in mijn artikel over de beste handschoenen voor football kun je meer fantastische opties zien, die wellicht wel in de smaak vallen!

 • Uitstekende grip
 • Ventilerend
 • Lichtgewicht
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Verkrijgbaar in verschillende maten
 • Zwart of wit
 • Wasbaar in de wasmachine
 • Voor alle weersomstandigheden
 • Goedkoop

Check de meest actuele prijzen hier

Beste American football visor: Under Armour Polycarbonaat

Het doorzichtige Under Armour vizier is een standaard vizier van geweldige kwaliteit en met een gedefinieerde look.

Beste American football visor- Under Armour Football Visor Clear

(bekijk meer afbeeldingen)

Omdat dit vizier een universele pasvorm heeft, past deze op iedere helm.

Dankzij de quick-release is installatie gemakkelijk; brengt het vizier aan op de facemask en zet de clips vast. That’s all!

Hier heb je verder ook geen gereedschap voor nodig, en de clips schroef je ook zo weer los als je het vizier eraf wil halen of wil vervangen.

Het Under Armour vizier is gemaakt van lichtgewicht en duurzaam polycarbonaat.

Het product is bovendien voorzien van een anti-condens en anti-kras coating, zodat je zicht niet wordt belemmerd door eventuele schade die tijdens gebruik wordt veroorzaakt.

Je schaft gegarandeerd een duurzaam en robuust vizier aan. De visor vermindert ten slotte verblinding door de zon en stadionlichten.

Wist je dat deze visor zelfs je gezichtsveld kan verbeteren?

Het vizier wordt geleverd met logostickers (van Under Armour) in verschillende kleuren.

De visor zou op z’n minst een of twee seizoenen mee moeten kunnen gaan. Daarnaast moet je weten dat deze visor het duurste uit het rijtje is, maar dat je geen spijt zult krijgen van je keuze.

Is deze visor inderdaad te duur voor je, of wil je weten wat er nog meer te vinden is op de markt?

Lees dan gauw mijn artikel over de beste visors voor je American football helm!

 • Universeel
 • Transparant
 • Polycarbonaat
 • Anti-condens en anti-kras
 • Goedgekeurd door American Youth Football
 • Duurzaam en lichtgewicht
 • Eenvoudige installatie: geen gereedschap nodig 

Check de meest actuele prijzen hier

Beste American football skull cap: Nike Pro Combat

Beste American football skull cap- Nike Pro Combat

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze skull cap van Nike Pro zal ervoor zorgen dat er geen zweet meer in je ogen druppelt. Het houdt daarnaast je haren achterover, zodat je altijd perfect zicht het op het spel.

De cap is gemaakt van ademend mesh aan de bovenkant om het ademend vermogen te bevorderen.

Ook is het voorzien van platte naden om je hoofd altijd comfortabel te houden onder je helm.

Ga jij voor de witte cap of de zwarte?

 • Dri-FIT stof 
 • 100% polyester
 • Geschikt voor de wasmachine 
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen 
 • Verkrijgbaar in het wit of zwart

Check de meest actuele prijzen hier

Beste American football wrist coach: Champro Triple Wristband Playbook

Football is een complex spel en vergt nu eenmaal veel studie, en het is soms moeilijk om al je taken te onthouden.

Daarom wordt er gebruik gemaakt van een playbook, die spelers om hun pols dragen.

Het maakt communicatie tijdens wedstrijden gemakkelijker en geeft je een geheugensteun als je een black-out hebt of even niet zeker weet wat je volgende taak is.

Beste American football wrist coach: Champro Triple Wristband Playbook

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze wrist coach is voorzien van drie zijden: je kunt jouw informatie (zoals signalen, calls en plays) dus kwijt op drie verschillende kaartjes.

De zijden – of vensters – zijn groot genoeg zodat je de informatie gemakkelijk kunt lezen.

Met de klittenband sluiting kun je gemakkelijk door het playbook bladeren om snel het juiste spel te vinden.

Je sluit het playbook als je klaar bent en je tegenstander zal niet gemakkelijk mee kunnen kijken. 

De wrist coach is gemaakt van zachte polyester stof die stevig en comfortabel aanvoelt op de onderarm. 

Het is verkrijgbaar in de maten volwassen, jeugd en peewee, zodat spelers van alle leeftijden de perfecte pasvorm kunnen vinden.

Ook heb je keuze uit een heleboel verschillende kleuren en/of patronen, zodat je zelfs je wrist coach kunt laten matchen met de rest van je outfit!

 • Helpt communicatie te verbeteren
 • Drievoudig
 • Klittenband sluiting
 • Van zacht polyester
 • Comfortabele pasvorm
 • Diverse maten
 • Verkrijgbaar in vele verschillende kleuren/patronen
 • ‎6 x 2 x 6 inches (15 x 5 x 15 cm)

Check de meest actuele prijzen hier

Beste American football hand warmers: Under Armour Men’s Undeniable

Beste hand warmers voor American football: Under Armour Men's Undeniable Handwarmer

(bekijk meer afbeeldingen)

 • 84% Polyester, 16% Elastaan 
 • ColdGear infrarood voering voor extreme warmte 
 • Handige sluiting en neopreen riem voor een perfecte pasvorm 
 • Zak met rits voor hot packs 
 • Waterbestendige buitenkant
 • Zwart of wit
 • Wasmachine bestendig 

Zoals ik hierboven ook al aangaf, kunnen hand warmers erg van pas komen tijdens koude winterdagen en langs de zijlijn.

Een hand warmer voor football is een soort grote handschoen die je om je middel draagt en waar je je handen in plaatst om ze op te warmen en droog te houden. 

Zo hoef je nooit afgeleid te worden door koude of natte handen. Je handen zijn cruciaal voor je spel. 

In de zak met rits kun je eventueel hot packs kwijt voor extra warmte!

Check de meest actuele prijzen hier

Beste athletic tape voor American football: KT Tape Pro Jet Black

Of je nu traint voor een marathon, een persoonlijk fitness doel wil bereiken, of gewoon probeert de dag door te komen; niets vertraagt je meer dan pijn en blessures.

KT Tape kan worden gebruikt voor honderden veel voorkomende blessures. 

Beste athletic tape voor American football: KT Tape Pro

(bekijk meer afbeeldingen)

KT tape is de hoogste kwaliteit sporttape die je kunt vinden en is de enige tape van 100% synthetische stof die de elasticiteit twee keer zo lang behoudt (tot 7 dagen) vergeleken met katoenen tape.

Het transporteert vocht in plaats van het te absorberen. 

Deze tape helpt de weefseldruk te verminderen en ondersteunt spieren en gewrichten. Studies tonen zelfs aan dat het je helpt sneller te herstellen van pijn en blessures.

De sporttape wordt gebruikt voor knie-, schouder- en rugklachten, en meer. 

Alle topatleten vertrouwen op KT tape. Het blijft op zijn plaats onder de zwaarste omstandigheden, inclusief douches, vochtigheid, kou en zelfs in het zwembad. 

Hoe breng je KT tape aan? Breng het in ieder geval een uur voordat je een activiteit begint aan.

Breng het aan op een droge en schone huid, het liefst zonder haar omdat het dan beter blijft plakken. Na het aanbrengen, wrijf je over de tape om de plaklaag te activeren.

Ga je de tape verwijderen, doe dat dan zachtjes. Gebruik eventueel baby olie, en trek het niet in één keer van je huid af.

Elk doosje wordt geleverd met 20 voorgesneden stroken. Je krijgt een hard plastic doosje met draaideksel om de tape in goede conditie te houden.

Ook krijg je er een handleiding bij met stap-voor-stap instructies voor de meest voorkomende blessures.

Je kunt de tape krijgen in een hele hoop verschillende kleuren!

 • Ondersteunt spieren, gewrichten, pezen en ligamenten
 • Medicijnvrij
 • Latexvrij
 • Hypoallergeen
 • Lichtgewicht
 • Ademend
 • Comfortabel
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Beschikbaar in vele kleuren
 • Hoge kwaliteit

Check de meest actuele prijzen hier

Beste duffle bag voor American football: Under Armour Adult Undeniable 4.0

Als jij op zoek bent naar een sporttas voor je football spullen, dan is dit een perfecte optie.

De Under Armour Storm technologie zorgt voor een zeer waterafstotende afwerking zodat je spullen altijd droog blijven.

Beste duffle bag voor American football: Under Armour Adult Undeniable Duffle 4.0

(bekijk meer afbeeldingen)

De duffle bag is aan de binnenkant voorzien van textiel en maat L heeft een afmeting (wanneer vol) van (l x b x h) 62 x 33 x 30.

De tas heeft twee grote voorvakken met rits, heeft een afneembare en verstelbare schouderriem met voering op de schouder en ook nog eens een grote geventileerde zak voor wasgoed of schoenen.

Dankzij de interne steekzakken kun je al jouw andere spulletjes, zoals sleutels en portemonnee, goed georganiseerd houden. Ten slotte heeft de tas een handig zijvak van gaas.

De duffle bag is verkrijgbaar in verschillende maten: XS, S, M, L en XL. Ook kun je het product krijgen in een hoop diverse kleuren, waaronder zwart, rood en blauw.

 • 62% Polyester, 38% Polyurethaan 
 • Voering van textiel 
 • Afmetingen wanneer vol – maat L (l x b x h) 62 x 33 x 30 
 • Volume: 58 Liter
 • Zeer waterafstotend
 • Stevige, slijtvaste bodem- en zijpanelen 
 • 2 grote voorvakken met rits
 • Verstelbare schouderriem met voering op schouder 
 • Grote geventileerde zak en interne steekzakken 
 • Zijzak van gaas
 • Veel kleuren 
 • Veel maten

Check de meest actuele prijzen hier

Beste helm pomp voor American football: Schutt Sports Football Helmet Inflator

Beste American football helm pomp: Schutt Sports Football Helmet Inflator 

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze pomp is speciaal ontworpen voor het oppompen van opblaasbare voeringen in football helmen. De pomp ligt gemakkelijk in de hand, waardoor oppompen weinig moeite kost.

Het ontluchtingsventiel op de steel maakt het daarnaast eenvoudig om lucht te laten ontsnappen mocht dat nodig zijn.

In het geval jouw helm voorzien is van een AiR liner, moet het regelmatig worden gecontroleerd om te zien of de juiste luchtdruk voor het linersysteem wordt gehandhaafd.

Houd in zo’n geval altijd een handpomp in je tas!

 • Handpomp met ontluchtingsventiel 
 • Inclusief 20 mm pomp naald
 • Flexibel handvat voor gemakkelijk opblazen onder elke hoek 
 • Totale lengte: 27 cm

Check de meest actuele prijzen hier

Conclusie

In dit artikel heb je kennis kunnen maken met verschillende accessoires die jouw football prestaties naar een hoger niveau kunnen tillen.

Football is een harde sport, waardoor het vaak beter is om extra bescherming te gebruiken naast de verplichte gear. 

Die extra bescherming geeft jouw daarnaast net dat beetje extra stijl,

Je kunt de verschillende accessoires vaak namelijk krijgen in verschillende kleuren of designs, zodat ze altijd jouw outfit matchen.

Win de strijd met deze eersteklas accessoires!

Liever niet het veld op, maar wel football spelen? Dan is fantasy American football wellicht iets voor je!

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.