Beste wakeboard: top 10 beoordeeld van beginner tot big air

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Zomers doorgebracht op het water combineren frisse lucht en zonneschijn met lichaamsbeweging, avontuur en vooral plezier!

Er zijn talloze bootactiviteiten om je zomerdagen op te fleuren, van bananenboten tot waterskiën, maar als je een echte adrenalinestoot wilt krijgen die er tegelijkertijd stoer uitziet, is wakeboarden absoluut de sport voor jou!

10 beste wakeboards beoordeeld

Een combinatie van waterskiën en snowboarden, deze zomerse favoriet kan worden gedaan met of zonder het gebruik van een boot.

Mijn absoluut favoriete Wakeboard voor beginners is deze Jobe Vanity. Hij heeft namelijk een solid core, wat hem geen flex geeft maar wel heel wat response en is daarmee heel geschikt om te beginnen als wakeboarder.

DownTown heeft er ook een goede video uitleg over:

Het vinden van de beste wakeboards kan lastig zijn, vooral met zo’n grote variëteit op de markt. Daarom is het belangrijk om je onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat je een kwalitatief wakeboard krijgt.

Laten we eerst in een snel overzicht de topkeuzes bekijken, daarna ga ik dieper in op elk van deze opties:

Model Afbeeldingen
Beste wakeboard voor beginners: Jobe Vanity Beste wakeboard voor beginners Jobe vanity

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste wakeboard voor big air tricks: Hyperlite Hashtag Beste wakeboard voor air tricks hyperlite hashtag

(bekijk meer afbeeldingen)

Best prijs/ kwaliteit verhouding: Talamex Stars 139 Wakeboard Set Beste wakeboard set Talamex

(bekijk meer afbeeldingen)

Meest duurzame wakeboard: Hyperlite Motive Meest duurzame wakeboard hyperlite motive

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste wakeboard voor gevorderden: DUP Kudeta 145 Beste wakeboard voor gevorderden DUP Kudeta

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste park wakeboard: O’Brien Indie Beste park wakeboard obrien indie

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste wakeboard voor kinderen: CWB Surge 125cm Beste wakeboard voor kinderen CWB surge

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste wakeboard voor amateurs: Hydroslide Helix Beste wakeboard voor amateurs Hydroslide helix

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste wakeboard met groot oppervlak: Slingshot Nomad Beste wakeboard met groot oppervlak Slingshot Nomad

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste wakeboard voor kleine tricks: Hyperlite State 2.0 Beste wakeboard voor kleine tricks hyperlite state

(bekijk meer afbeeldingen)

Hoe kies je een Wakeboard – Koopgids

Het vinden van het beste wakeboard kan lastig zijn, en als er al een “beste” wakeboard bestond is die misschien niet noodzakelijkerwijs geschikt voor jouw specifieke behoeften.

Dat is de reden waarom het verkrijgen van een basiskennis over wat te zoeken in een wakeboard eindeloos loont. Let bij het zoeken naar je volgende wakeboard op deze paar belangrijke functies.

Grootte

De lengte van je wakeboard is gebaseerd op je gewicht en vaardigheden. De grootte wordt gemeten in centimeters en varieert van ongeveer 130 tot meer dan 144. Hoewel dit de standaardmeetmethoden zijn, zijn er nog een paar factoren die een rol kunnen spelen bij het bepalen welke maat je wilt kopen.

Kleinere planken

Als je eenmaal comfortabeler bent geworden op het wakeboard, begin je je voorkeuren te ontwikkelen als het gaat om de maat die het beste bij je past. Een kortere plank zal langzamer over het water glijden dan zijn grotere tegenhanger.

Hoewel ze misschien niet zo snel glijden, zijn ze experts in het doen van flips en tricks. Eenvoudig te manoeuvreren, deze boards vereisen veel meer vaardigheid om je board met succes te landen.

Grotere planken

Grotere boards zijn gemakkelijker te bedienen en worden daarom meestal gebruikt voor beginners. Door het grotere oppervlak kunnen ze extra snelheid in het water krijgen en kunnen ze sneller rijden.

Het grote ontwerp verliest snelheid wanneer in de lucht op sprongen en trucs, omdat de grootte veel weerstand biedt. Grotere boards zijn duidelijk zwaarder en omslachtiger als je er trucjes mee probeert uit te voeren.

Stijl

Wakeboards passen in twee categorieën: park en boot. Dit verwijst naar waarvoor je het wakeboard gaat gebruiken. Hoewel je technisch gezien een parkboard achter een boot kunt gebruiken en vice versa, zul je duidelijk zien dat elk board een specifiek beoogd gebruik heeft.

Parkplanken

Speciaal ontworpen om het geweld van rails en hellingen te kunnen handelen, zullen parkplanken er anders uitzien en aanvoelen dan bootplanken. De basis van deze wakeboards zal glad en versterkt zijn.

Randen zullen preciezer zijn en je kunt hoeken scherper nemen omdat park wakeboards meestal aan de kleinere kant zijn. Deze boards zijn dun en hebben een hoge flex rating. Hierdoor kunnen ze in bochten worden gegooid en hoger springen ondanks dat er geen wake is.

Bootplanken

Omdat bootplanken de wake surf kunnen gebruiken die door de boot is gecreëerd, zullen ze aanzienlijk minder flex hebben dan parkplanken. Dit zorgt voor soepeler en gemakkelijker landingen.

Hun bases zien er ook anders uit. Omdat je geen rails of sprongen gaat maken, hebben deze boards die versterking op het parkboard niet nodig.

Hybride boards

De nieuwste categorie wakeboards is een mix tussen park en boot. Met deze wakeboards kun je je stijl veranderen als je dat wilt. Dit is perfect als je beide aspecten leuk vindt, maar slechts het budget voor één board hebt (of geen zin om telkens meerdere boards mee te nemen).

Hun flex bevindt zich direct in het midden, waardoor er net voldoende flex is om scherpe hoeken te nemen en met of zonder wake te knallen. Flex is ook speciaal ontworpen. De tips worden zachter terwijl het midden van het board zal stevig zijn.

Omdat hybride wakeboards slijprails zijn en kickers raken, wordt hun basis net voldoende versterkt om de duurzaamheid te verbeteren.

Bestuurbaarheid

Er zijn veel functies waar je op moet letten voordat je het beste wakeboard aanschaft. Al deze aspecten hebben invloed op hoe jouw wakeboard door het water zal rijden.

Base

Dit is een van de belangrijkste onderdelen van het board.

De onderkant van een wakeboard kan glad, gekanaliseerd, v-wervelkolom of concaaf zijn.

 • Gladde bodemplaten geven de rijder volledige controle. Ze kunnen naar hartelust draaien en knallen.
 • Een gekanaliseerde bodem geeft de rijder een soepelere landing. De groeven richten het water en kunnen het water breken bij het landen, waardoor het veel gemakkelijker voor je lichaam wordt.
 • Een V-vormige basis wordt meestal gevonden op drietrapsborden. Hiermee kan de rijder gemakkelijker carven en de moeilijkste tricks met gemak landen.
 • Holle planken hebben ronde inspringingen ingebouwd in hun basis. Dit vermindert de zuigkracht van water, wat betekent dat het board hoger zal rijden en de rijder gemakkelijker laat knallen.

Rocker

Dit deel van het bord beschrijft de vorm van het wakeboard. Alle wakeboards hebben een kromming in hun vorm. De hoeveelheid boog kan bepaalde aspecten van je stijl helpen of belemmeren.

Er zijn twee hoofdtypen rockers: Continuous en Three-stage en onlangs is er ook de progressive bijgekomen.

Continuous rocker

Als je graag op het water blijft en van carven geniet met af en toe een grote air jump, zal een continuous rocker je ding zijn. Als dit bij jou past, heeft je bord een grote – doorlopende – curve, vandaar de naam. Deze wakeboards zijn snel en gemakkelijk te hanteren.

Drietraps rocker

Drietraps rockers zien er een beetje anders uit. Ze hebben een kopvorm met een meer uitgesproken bocht. Bekend om grote air te krijgen zijn deze boards ook moeilijker te hanteren.

Door hun vorm zijn ze moeilijker te besturen omdat ze geen verschillende randen hebben om door het water te snijden. Landingen zijn moeilijker en zwaarder voor je lichaam. Het duurt ook iets langer om op snelheid te komen na de landing.

Flex

Net als skateboards of snowboards hebben wakeboards flex. Dit beschrijft de hoeveelheid buiging die een bord heeft. Flex kan je helpen uit de kielzog te springen en je nog hoger de lucht in te duwen. Het helpt ook bij het carven. Nogmaals, naarmate je je prettiger voelt op het water, ontwikkel je een voorkeur voor wat het beste voelt.

Fins

Net als surfplanken en paddleboards gebruiken wakeboards vinnen om ze in een rechte lijn te houden. Het aantal fins aan de onderkant van het board heeft invloed op de rijbaarheid van het bord. Typisch hangt het voorkeurstype van de vin af van vaardigheidsniveau en beoogd gebruik.

Grootte van de vin

Hoe groter de vinnen, hoe minder je in staat bent om trucjes te doen. Borden met deze enorme vinnen zijn meestal ontworpen voor mensen die leren wakeboarden of gewoon snel willen gaan. Ze houden je gericht waar je heen wilt, laten je niet draaien en zijn stabieler.

Meer ervaren wakeboarders willen boards zonder vinnen of een met vinnen rond de omtrek van het wakeboard. Dit geeft hen de mogelijkheid om in en uit hun sprongen te spinnen.

Afneembaar versus vast

Sommige boards kunnen vinnen hebben die kunnen worden verwijderd, terwijl anderen vinnen hebben die dat niet kunnen. Verwijderbare vinnen kunnen worden bevestigd met schroeven en kanalen.

De meeste wakeboards hebben twee sets vinnen. De binnenste zijn meestal afneembaar, terwijl de buitenste vinnen zijn bevestigd. Dit geeft de rijder de meeste controle over het wakeboard en de vrijheid om te kiezen hoe zijn board rijdt.

Onderhoud

Als je board verwijderbare vinnen heeft, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Controleer vóór elke rit of alle schroeven goed vastzitten. Houd er rekening mee dat de vinnen en schroeven niet drijven, dus wees voorzichtig bij het afstellen.

Als je je vinnen beschadigt, moet je ze kunnen schuren en vullen. Het mag duidelijk zijn dat de afneembare vinnen kunnen worden vervangen mocht je ze beschadigen of verliezen.

Beste wakeboards beoordeeld

Om je te helpen het meeste uit jouw zomer te halen, hebben we een lijst met de top tien wakeboards op de markt samengesteld, zodat je het beste wakeboard voor jouw wensen kunt vinden!

Beste wakeboard voor beginners: Jobe Vanity

Het is gemakkelijk te zien waarom dit lichtgewicht en hoogwaardige wakeboard bovenaan onze lijst staat en het beste wakeboard op de markt is.

Beste wakeboard voor beginners Jobe vanity

(bekijk meer afbeeldingen)

Het Vanity wakeboard is ontworpen voor alle niveaus van wakeboarders, van beginners tot gevorderden, maar heeft de voorkeur voor beginners, omdat ervaren wakeboarders misschien een wakeboard willen kiezen die is aangepast aan hun persoonlijke stijl.

Als je nog niet zoveel lessen hebt genomen maar wel al je eigen board wilt aanschaffen, dan is het een uitstekende keuze.

De Vanity is meer een wakeboard voor beginners die erg goed gebalanceerd is terwijl je er achter begint te komen wat jouw voorkeuren zijn.

Stabiliteit en randcontrole worden verhoogd via meerdere gedefinieerde kanalen die van de punt naar de neus lopen, waardoor de Vanity een geweldig wakeboard is bij het leren om je evenwicht te bewaren.

Een gelaagde glazen topplaat en twee ingegoten vinnen met een continue rocker zorgen voor een zachtere draai en moeiteloze lift, terwijl het versterkte ABS-vinblok sterkte toevoegt en de vinbevestiging beveiligt.

Dit geweldige wakeboard wordt geleverd in een slanke zwarte, blauwe en grijze grafische afwerking en heeft toffe laarzen om je er koel en cool uit te laten zien terwijl je over de rivier board of door de haven racet. Wat je plannen dit jaar ook zijn, dit is het beste wake-board dat er is voor beginners en maakt je zomer zeker een stuk leuker!

Wat maakt dit Wakeboard opvallend:

 • Meerdere gedefinieerde kanalen lopen van punt tot neus
 • Gelaagde glazen topplaat
 • 2 ingegoten vinnen
 • Doorlopende rocker
 • Strakke grafische afwerking
 • Veterschoenen en bindingen inbegrepen
 • Veer kerntechnologie
 • Versterkt ABS vinblok

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Lees ook: dit zijn de beste wetsuits van dit moment met alle nieuwste technologie (JA, technologie!)

Beste wakeboard voor big air tricks: Hyperlite Hashtag

Het Hashtag wakeboard van Hyperlite is ontworpen om de grenzen van alle wakeboarders te testen, van beginner tot gevorderd. Met trendy, urban-stijl groene en rode graphics, zorgt dit board ervoor dat je er op je best uit ziet tricks en stunts in het water.

Beste wakeboard voor air tricks hyperlite hashtag

(bekijk meer afbeeldingen)

Het combineren van dit wakeboard met de Destroyer binding – ontworpen voor comfort en snelle reactie onder druk – zorgt ervoor dat dit pakket is geoptimaliseerd voor superieure prestaties en niet te missen!

Hij heeft een groter oppervlak dan gebruikelijk, dankzij een breder profiel en stompe tip en staartvorm. Hierdoor ondersteunt de Hashtag de grootste air tricks. Een verfijnde Airstick Core gecombineerd met High Density Flex Zones in de tip en staart zorgt voor de perfecte mix van flex met minimaal swinggewicht.

Dit is een board voor gevorderden.

Extra stevigheid is toegevoegd met het gepatenteerde Tri-Ax glas. Dit glas heeft een configuratie van vezels die in drie richtingen lopen om maximale duurzaamheid mogelijk te maken, terwijl het bord toch nog kan buigen.

Verder heeft het de Abrupt Continuous Rocker die nog iets meer kick toevoegt aan de snelheid waar zoveel rijders naar op zoek zijn.

Bekijk hem hier bij bol.com

Best prijs/ kwaliteit verhouding: Talamex Stars 139 Wakeboard Set

De Talamex Wakeboard set is een ideaal wakeboard voor beginners, en als het op waarde aankomt, een van de beste wakeboard sets op de markt voor de prijs.

Beste wakeboard set Talamex

(bekijk meer afbeeldingen)

Hoewel ervaren en gevorderde niveau-rijders dit bord misschien niet uitdagend genoeg vinden, zit het boordevol functies die beginners en gevorderden helpen om te leren en te verbeteren.

Daarnaast zitten er universele bindingen op zodat het een ideaal board is om lekker met vrienden te gebruiken zodat iedereen snel kan wisselen en een poging kan wagen.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Meest duurzame wakeboard: Hyperlite Motive

Duurzaamheid en prestaties waren de drijvende krachten achter het nieuwe Hyperlite Motive Wakeboard, waardoor het een van de beste wakeboards voor beginners is!

Meest duurzame wakeboard hyperlite motive

(bekijk meer afbeeldingen)

Met elastische veters voor gemakkelijke pasvorm, een achterste flexibele zone die extra kussen op de achterkant van je been levert en de ondersteunende frequentiebinding die gebruik maakt van een enkel geïnjecteerd gegoten EVA-materiaal, is dit pakket geoptimaliseerd voor comfort!

De ene maat past op de meeste binding en is geschikt voor de meeste voeten tussen 7 en 12, waardoor het geweldig is voor gezinnen om te delen!

Dit wakeboard is ontworpen om gemakkelijk te leren. Een randafschuining van 6 graden vermindert de kans om randen te vangen en maakt het sturen gemakkelijker. Voorgevormde vinnen helpen je stabiel te blijven en soepel te rijden, geweldig wanneer je je evenwicht vindt!

Een Continuous Rocker helpt bij soepele bochten en houdt je pops zacht wanneer je besluit wat air time te vangen!

Wat maakt dit Wakeboard opvallend:

 • Perfect voor beginners
 • V-tech tip en tail
 • Gladde landingen
 • 3 Stage Rocker
 • Wordt geleverd met laarzen en bindingen
 • 3 heldere grafische keuzes
 • Verwijderbare middenvin

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste wakeboard voor gevorderden: DUP Kudeta 145

Het DUP Kudeta wakeboard is een van de beste wakeboards voor gemiddelde en gevorderde boarders. Dit bord is zeer duurzaam, gemaakt van 100% Paulonia Timber met koolstofvezelversterking, dus als je graag hard op de golven slaat en op zoek bent naar een bord dat duurzaam is, dan is de Kudeta misschien wel het beste wake-board voor jou!

Beste wakeboard voor gevorderden DUP Kudeta

(bekijk meer afbeeldingen)

Gebaseerd op de ChilV-vorm. De Kudeta beschikt over ultieme flex gecombineerd met de kenmerkende duurzaamheid van DUP. Dit board biedt unieke voordelen voor alle niveaus van progressie, of je nu een nieuwe trick aan het doen bent of net begint met het vinden van je groove.

De ChilV heeft een aantal belangrijke kenmerken van de rest van de lijn, eenvoudig kanaalontwerp, PU-zijwanden en de meeste flex in de lijn opnieuw gedefinieerd.

Belangrijkste kenmerken:

 • 100% Paulonia houten kern
 • Vlakke lijnconstructie
 • Dyna2-basis
 • Polyurethaan zijwanden
 • Glasvezel van Tri Axle van 600 gram
 • Strategisch geprofileerde houten kern
 • Dropped Edge-profiel
 • Platte romp
 • 3 Stage Rocker

Hier te koop bij bol.com

Beste park wakeboard: O’Brien Indie

Met een parkspecifiek ontwerp gebouwd rond een 100% houten kern, levert de Indie de optimale parkrijervaring met een hoop flex op rails en een pittige pop-off kickers. Met zijn middentunnel die over de gehele lengte van het board loopt, centreert de Indie zichzelf en vergrendelt hij gemakkelijk op rails.

Beste park wakeboard obrien indie

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit vermindert de wrijving op de rails aanzienlijk. Om het een beetje meer pit te geven, heeft de Indie een reeks getrapte kanalen die langs de rails lopen, waardoor de perfecte hoeveelheid tractie op het water wordt toegevoegd zonder prestaties op obstakels in te leveren.

Afgewerkt met de gepatenteerde ultra duurzame Impact Base en DuraRail zijwanden, zal de Indie zeker je volgende uitstapje naar het wakeboard park tot je beste maken.

Ontworpen voor minimaal gewicht, maximale duurzaamheid en een organisch gevoel met een kern van 100% Paulownia-hout. Hierdoor zal je board seizoenen van shredden mee kunnen gaan.

Een aangepaste Continuous Rocker met de punt en staart lichtjes omhoog is verandert in een meer eigen ontworpen Continuous Rocker. Hierdoor blijft het board snel over het water glijden met een vergrote rockerhoogte zonder de buik van het board te vergroten.

Het resultaat is meer verticale pop dan een Continuous Rocker met meer voorspelbaarheid dan een 3-Stage.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste wakeboard voor kinderen: CWB Surge 125cm

Nog een geweldig wakeboard voor beginners, en een van de beste wakeboards voor kinderen, de Surge is stabiel, gemakkelijk te beheren en landt zachtjes, waardoor het een perfect bord is om te leren.

Beste wakeboard voor kinderen CWB surge

(bekijk meer afbeeldingen)

Met continuous rockers kan het bord eenvoudig worden bediend en stabiel worden gehouden, terwijl de twee vinnen afneembaar zijn, waardoor leerlingen de besturing van de railrand onder de knie krijgen zonder hen.

Dit bord is extreem duurzaam, met een schuimkern voor extra drijfvermogen en beschermende versterkte randen. Verstelbare veterbindingen en laarzen van hoge kwaliteit zijn ook inbegrepen!

Bekijk de laatste prijzen hier

Beste wakeboard voor amateurs: Hydroslide Helix

Dit wakeboard is ontworpen voor volwassen rijders met een beetje meer vaardigheid in het water. Dit wakeboard wordt geleverd met Brandon Bindings en geeft je alles wat je nodig hebt om eruit te komen en te genieten van je dag op het water.

Beste wakeboard voor amateurs Hydroslide helix

(bekijk meer afbeeldingen)

Een geweldige optie voor zowel gemiddelde als gevorderde rijders, dit board laat je eruit zien als een professional in het water. Het eenvoudig te manoeuvreren, vergevingsgezinde ontwerp van de board maakt het gemakkelijker dan ooit om te pronken voor je vrienden.

Een drietrapsontwerp geef je de controle die je nodig hebt om dit board met gemak te hanteren. Test je grenzen door enkele nieuwe trucs en sprongen te oefenen met dit board en maak je klaar om onder de indruk te zijn van de deskundige greep op deze bindingen.

Dit is echt een van de beste wakeboards die er zijn!

Wat maakt dit Wakeboard opvallend:

 • Ontwerp in drie fasen
 • Makkelijk te bedienen
 • Brandon bindingen

Check de meest actuele prijzen hier

Beste wakeboard met groot oppervlak: Slingshot Nomad

De Slingshot Nomad is een geweldig wakeboard voor rijders van alle niveaus, vanwege het grotere oppervlak dat zorgt voor meer stabiliteit en waarmee je op lagere snelheden kunt rijden.

Beste wakeboard met groot oppervlak Slingshot Nomad

(bekijk meer afbeeldingen)

Of je nu een professional bent of het is je eerste keer op een board, je zult zeker genieten van de vloeiende rit die de Nomad biedt!

Wat maakt dit Wakeboard opvallend:

 • Een groter oppervlak zorgt voor stabiliteit
 • Geschikt voor alle niveaus
 • Geweldig voor boten met kleinere wakes

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste wakeboard voor kleine tricks: Hyperlite State 2.0

De laatste vermelding in onze lijst is een van de beste wakeboards om nieuwe trucs te leren! De rand aan de sleepzijde van de rijder is korter maar effectiever voor het leren van sprongen, terwijl de dunnere profiel-ingewerkte vin de weerstand vermindert voor een betere release.

Beste wakeboard voor kleine tricks hyperlite state

(bekijk meer afbeeldingen)

Dankzij de langere hielrand kan de rijder snelheid en stabiliteit genereren, waardoor dit board een geweldige combinatie is van functies die specifiek zijn ontworpen voor prestaties.

Wat maakt dit Wakeboard opvallend:

 • Asymmetrische vorm voor betere prestaties
 • Gegoten vinnen
 • Voorgevormde teenzijde voetbed
 • Gelaagd glasvezel voor duurzaamheid

Bekijk hem hier

Veelgestelde vragen over wakeboards

Hoe kom je op een wakeboard?

Opstaan ​​op een wakeboard kan moeilijk zijn om te beheersen. Wanneer je voor het eerst begint, verwacht dan een paar keer te vallen voordat je het onder de knie hebt.

Je wilt ervoor zorgen dat jouw bindingen comfortabel aan je voeten worden vastgemaakt. Vervolgens moet de bootbestuurder tot ongeveer 30km per uur versnellen. Dit is een comfortabele snelheid om te leren.

Wanneer je begint, moet je zitten terwijl het bord recht uit het water steekt. Terwijl de boot vaart begint het bord je uit het water te trekken. Dan moet je je voeten verplaatsen zodat je dominante vooraan staat. Van daaruit hoeft je alleen jouw gewicht tussen je hiel en teen te verplaatsen om je evenwicht te bewaren.

Welke maat Wakeboard heb ik nodig?

De maat die je moet gebruiken, hangt af van zowel jouw lichaamsgewicht als je rijstijl, waarbij gewicht de primaire focus is. Dit is niet altijd gemakkelijk om te doen, omdat veel mensen een wakeboard kopen die door meerdere mensen kan worden gebruikt.

Als dit voor jou het geval is, is het verstandig om voor de zwaarste rijder te gaan, bijvoorbeeld de vader in een gezin. Dit komt omdat wakeboards nutteloos worden als ze het lichaamsgewicht van de berijder niet kunnen ondersteunen.

Kinderen moeten uiteraard het kleinste bord (minder dan 130 cm) gebruiken, terwijl rijders die behoorlijk meer dan 90 kilo wegen moeten gaan voor een veel groter bord (140-144 + cm).

De meeste mensen die in het bereik van 70/ 80 kilo liggen, zouden moeten overwegen om in de middelste categorie tussen 135-140 cm te blijven. Meestal is het zo dat hoe langer het wakeboard is, hoe gemakkelijker het is om te rijden.

Hoe spring je met een wakeboard?

Als je eenmaal op je gemak bent op een wakeboard, wil je waarschijnlijk de grenzen van deze sport verleggen en een paar trucjes gaan uitvoeren. Als je wat vertrouwen achter je hebt en je board gemakkelijk kunt draaien, ben je klaar om te beginnen met springen in de lucht.

Eerst wil je een hoop snelheid opbouwen. Je doet dit door een progressieve voorsprong te behouden. Dit betekent dat je langzaam begint en zoveel mogelijk snelheid begint op te bouwen totdat je de lip van de golf bereikt en in de lucht wordt gegooid.

Vlak voor het waken zal er een kleine dip zijn. Gebruik deze tijd om languit te staan ​​en je benen recht te houden. Hiermee kun je dit gebruiken als een startpunt voor het genereren van meer vermogen. Zodra je de lucht in gaat, moet je onmiddellijk op zoek gaan naar een landingsplek om te zorgen dat je landing soepel verloopt.

Hoe een wakeboard vooruit te trekken?

Door een wakeboard achter de boot te trekken, kan de rijder gemakkelijk of moeilijk opstaan. Je moet je boot soepel versnellen tot ongeveer 30 km per uur terwijl je de bestuurder in de gaten houdt. Als ze vallen, moet je de boot vertragen en stoppen om te controleren of alles in orde is.

Hoe moet je een Wakeboard bewegen?

Een wakeboard bewegen is vergelijkbaar met dat bij snowboarden. Je wilt de lange randen van het bord gebruiken om in het water achter de boot te carven. Om het bord in de juiste positie te krijgen, moet je op je tenen en hiel leunen.

Als je al aan het snowboarden bent, zul je dit vrij snel oppakken. Maar als je dat niet doet, moet je een beetje vertrouwen hebben dat dit je in feite door het water zal leiden.

Hoe moet je Wakeboard Bindingen instellen?

Er zijn veel verschillende standen waarin jouw wakeboard kan worden geplaatst. Wanneer je begint met sporten, zullen je voeten een lichte voorwaartse kanteling hebben. De rugbinding zal ongeveer 0 graden zijn, terwijl je voorste voet een hoek van ongeveer 15 tot 27 graden zal hebben.

Meer geavanceerde rijders hebben hun rugband tussen 0 en 9 graden en hun voorband ongeveer 18 graden. Voor ervaren rijders zijn hun voorbindingen ingesteld op 9 graden en de rugbinding 9 graden in de tegenovergestelde richting.

Conclusie

Wakeboarden is een leuk zomers tijdverdrijf en verwand aan het snowboarden in de winter. Vergelijkbaar met de geweldige omstandigheden van een berg vol verse sneeuw, levert wakeboarden elke keer de perfecte omstandigheden.

Een geweldige activiteit voor die sensatiezoekende, waterminnende individuen, het zal je zeker fit houden terwijl je een fantastische sporter bent.

Zorg er bij het doorlezen van wakeboard-beoordelingen voor dat je op zoek gaat naar belangrijke functies zoals grootte, flex en de vorm van het bord.

Omdat dit zeker een verslavende sport wordt, raden we aan om het beste wakeboard te kiezen dat naadloos kan worden vertaald tussen een beginner en een intermediair wakeboard zodat je niet al snel een nieuwe zal willen kopen.

Lees ook: dit zijn de beste SUP en iSUP modellen die je kunt kopen

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.