Beste tennisschoenen: van gravel, indoor, gras tot tapijt

by joost | Last Updated: 7 mei 2020

Op zoek naar de beste tennisschoenen voor je tennisspel? Tennissers praten graag over hun rackets, grip, snaren en racketgewicht.

Hoe het hun spel helpt en hoe het hen tot een betere speler maakt.

Ze praten niet zo veel over de rest van hun uitrusting.

De beste tennisschoenen

Het beïnvloedt hun spel echter ook op een grote manier. Je moet de impact van tennisschoenen op de prestaties van een baan niet onderschatten.

En dan is het ook belangrijk dat je de juiste schoenen kiest voor de juiste ondergrond.

Eerder hebben we al geschreven over de beste zaalvoetbalschoenen, en nu is het de tijd om de beste schoenen voor tennis eens door te lichten.

Verschillende oppervlakken vereisen verschillende schoenen

Het is waar, dat een kwaliteit van schoenen maakt een groot verschil.

Verschillende oppervlakken vereisen verschillende tennisschoenen. Alleen met de juiste tennisschoenen speel je je beste tennis ooit.

Een belangrijke factor bij je beslissing is het oppervlak dat je het meest speelt:

Ze hebben verschillende eigenschappen en daarom moeten ook de schoenen andere kwaliteiten hebben.

Meestal zal op gravel spelen andere parameters opleggen die je moet beschouwen in vergelijking met spelen op het harde oppervlak.

Dus voordat je de juiste schoenen kiest, moet je een speelplan maken.

Afhankelijk van het oppervlak van je “thuis” -tennisbaan moet je specifieke schoenen gebruiken voor een specifiek oppervlak.

Kies degene waar je het meeste op zal spelen (of je kunt natuurlijke aparte schoenen kopen voor verschillende oppervlakken waar je regelmatig op zult spelen).

De beste tennissers hebben meer paar schoenen, voor elk oppervlak.

Zelfs recreatieve spelers moeten ten minste één paar hebben voor elk oppervlak waarop ze spelen.

Het verlengt de levensduur van je schoenen en geeft je meer comfort tijdens het spelen.

Als je maar één paar schoenen wilt aanschaffen, dan kun je het beste kiezen voor All-court schoenen. De gene die wij al onze pupillen en amateurspelers aanbevelen zijn, voor zowel mannen als vrouwen, deze Babolat Mach II schoenen die ook helemaal niet teveel hoeven kosten.

heren en dames allcourt tennisschoenen

(bekijk meer afbeeldingen)

Misschien niet de beste keuzes voor elk soort speelveld en speelstijl, maar een goede en betaalbare keuze voor beginners die gewoon één paar schoenen wil hebben.

Bekijk ook eens deze video review van Tennis Only:

Een tennisschoen voor elke speelstijl

Je speelstijl verandert afhankelijk van het speeloppervlak, dus waarom zou je dezelfde tennisschoenen dragen?

Tennis is een heel andere sport, of je nu op gras, op klei of op harde banen speelt.

Bekijk een top-wedstrijd en het is duidelijk om te zien.

Je stijl van spelen moet zich aanpassen aan het speelvlak, en je schoen is het eerste waar je aan moet denken – het is immers altijd in contact met de grond.

De KNLTB heeft een artikel over het belang van de juiste tennisschoenen, en hebben die onder de blessurepreventie categorie staan. Dat zou al genoeg moeten zeggen.

Ook sportzorg.nl heeft eerder al eens geschreven over de juiste tennisschoenen per baansoort.

Ik zal hier nu ingaan op een aantal topmerken voor deze verschillende soorten ondergrond:

Beste tennisschoenen voor de Gras-baan

Het gras is het minst gebruikte oppervlak van de ATP-tour. Er zijn niet zoveel grasvelden, dus er zijn niet veel recreatieve spelers die in aanraking komen om op dit oppervlak te spelen.

De bal blijft laag en beweegt snel op gras. Professionele spelers op gras gebruiken vaker een serve-en-volleystijl dan op andere banen.

De snelheid van de bal kan met deze stijl in hun voordeel worden gebruikt.

Spelers moeten snel naar het net bewegen en schoenen moeten in dergelijke bewegingen comfort kunnen bieden.

De grip van schoenen moet goed zijn, want gras kan glad zijn. De buitenzool moet vlakker zijn, omdat grasvelden gemakkelijk kunnen worden beschadigd.

De bovenkant van de schoen moet flexibel zijn om je vooruit lopen naar het net en de bal niet te belemmeren.

Tennisschoenen voor gras hoeven geen zware en duurzame buitenzolen te hebben. Het gras is zachter en heeft niet zo veel impact op ​​de buitenzolen.

Serveer- en volleyspelers hebben het altijd goed gedaan op grasvelden dankzij de snelheid van de bal van het oppervlak. Het beloont degenen met een goede service en wie snel aan het net kan komen.

Je schoen moet overeenkomen met zo’n soort spel.

Het heeft nodig:

Beste tennisschoenen voor een Gravel-Court

Gravel en hardcourt zijn de meest gebruikte oppervlakken in professioneel en ook recreatief tennis.

Er zijn dan ook veel opties bij het kopen van tennisschoenen voor gravel.

Om de beste tennisschoenen voor gravel te kiezen, moet je nadenken over bewegingen die je maakt als je op gravel speelt.

Je gaat van de ene naar de andere kant op de gravelbaan en gebruikt de sliding ook veel vaker dan op andere oppervlakken.

Daarom moeten je tennisschoenen voor gravel zeer duurzame zijkanten hebben om slides naar een bal te weerstaan.

De grip op de schoenen en het ontwerp van de buitenzool zijn erg belangrijk op gravel. Het moet grote tractie bieden, maar aan de andere kant mag het geen sporen nalaten op een baan.

Groeven moeten gravel loslaten en niet vasthouden. Anders loop je het risico om uit te glijden bij elke run en zul je veel moeite doen om niet te vallen in plaats van een bal te spelen.

Uiteindelijk zou je de klei uit de schoenen moeten kunnen slaan met je rackets tegen de zijkanten.

Enkelverstuikingen zijn gebruikelijke gravel-gerelateerde blessures.

Alleen de beste tennisschoenen met de hierboven besproken eigenschappen kunnen je behoeden voor onnodig voetletsel.

De zijsteun en het strakke bovenwerk van de schoen houden je voeten comfortabel tijdens je beweging langs de basislijn en schuiven naar de zijkant wanneer je naar een bal reikt.

Aangezien gravelbanen iets langzamer zijn, is basisspel de nummer 1-stijl – spelers met veel kracht kunnen achterover leunen en enorme schoten laten ontspringen.

Als zodanig is er behoefte aan stabiliteit en laterale ondersteuning – dat is omdat je heen en weer beweegt voordat je je voeten vastzet om te gaan slaan.

Je hebt ook nodig:

Lees ook: waar koop ik mijn trainingspakken met Afterpay?

Beste tennisschoenen voor de Hard Court

Hardcourts kunnen blauw of groen zijn, maar de kleur is de minder belangrijke factor bij het kiezen van de juiste schoenen.

Harde banen kunnen langzaam, snel of sneller zijn. Eerlijk gezegd vind je amper twee dezelfde hardcourtbanen ter wereld.

Het kan wat taraflex of beton hebben met alleen rubber tapijt erop. Voor de eenvoud zullen we echter de term “hard court” toepassen voor gemiddelde harde tennisbanen die je in je plaatselijke tennisclub zult vinden.

Harde banen slijten je buitenzolen het meest. Je hebt een duurzame en sterke buitenzool nodig op je schoen.

De grip is niet zo belangrijk, want harde banen zijn niet glad. Je zult niet veel glijers gaan maken, dus de zijkanten van je schoenen zijn niet zo sterk als op gravelschoenen.

Tennisspel op een hardcourt spant je knokkels en hielen meer aan dan op andere oppervlakken. Daarom zullen de beste tennisschoenen voor harde banen speciaal op je voeten moeten passen.

Ze hebben speciale demping voor de hiel, wat de schok en kans op letsel vermindert.

Hardcourt wordt soms beschouwd als een neutrale grond – een middelpunt tussen gravel- en grasbanen in termen van stuiteren en snelheid van de bal van het veld.

Het past bij veel verschillende speelstijlen, waarbij zowel snelle als krachtige spelers gelijk worden geëvenaard.

De harde banen vragen echter veel van je schoenen. Dus je hebt nodig:

Indoor tennisschoenen

Als je op zoek bent naar tennisschoenen voor binnenbanen, dan zijn er twee types waaruit je kunt kiezen:

Binnenbanen zijn veelal hard van aard, dus om te voorkomen dat je gewrichten schokken tijdens het rennen naar een bal, hebben tennisschoenen voor indoor tennis meestal een hoog niveau van schokabsorptie, waardoor je landing wordt opgevuld om het risico op verwonding tijdens een snelle rally te verminderen.

Je kunt voor deze harde ondergrond van een binnenbaan dezelfde schoenen kiezen als voor hardcourt tennisbanen.

De vetersluiting op indoor tennisschoenen geeft je meer stabiliteit, zodat je schoen goed aansluit op je voet om je meer controle te geven en je een dynamische aanwezigheid op het veld te geven!

Indoor tennisschoenen voor tapijt

Voor tapijtschoenen is er keuze van bekende merken zoals Head, K-Swiss en Nike, en ze hebben allemaal een onweerstaanbare mix van stijl en designkwaliteit.

Deze merken hebben elk schoenen geoptimaliseerd voor tapijtbanen, met zachte zolen die nooit een stempel drukken op kostbare oppervlakken en schokabsorberende constructies die, indien nodig, tegen stoten kunnen.

En dankzij functies als mesh-bovenwerk helpen deze tennisschoenen voor mannen ook om spelers lekker koel te houden in vochtige indoor-sportcentra.

Kies tennisschoenen, die bij je indoor-game passen. Er is een indrukwekkende hoeveelheid keuze voor jongens die indoor sportschoenen nodig hebben, en tennis is geen uitzondering.

De K-Swiss Big Shot-collectie is een populaire optie, met hun eenvoudige, aantrekkelijke uiterlijk en lichtgewicht gevoel.

HEAD biedt een scala aan kleurrijke ontwerpen, zonder in te boeten aan gevoel en prestaties. Hun Pro Carpet-modellen zijn voorzien van zolen die zich aan de grond hechten, spelers stabiliseren als ze naar het net snellen, evenals een uitstekende hielsteun.

Dan zijn er Nike’s Vapor Tour Carpet trainers, die spelers tot perfectie omhullen, waardoor ze een geweldige basis hebben om hun spel te spelen.

Lees ook: de beste indoor schoenen voor squash

All Court tennisschoenen

Echter, recreatieve spelers gebruiken vaak één paar schoenen voor elk oppervlak, of je speelt bijvoorbeeld al indoor volleybal en hebt daar goede schoenen voor.

Als je deze route kiest, moet je je bewust zijn van de grenzen van de schoenen op elk oppervlak. Anders word je tijdens een spel uitgedaagd door veel ongewenste slip partijen.

De Babolat Jet Mach II schoenen zijn uitstekend voor zowel heren als dames.

Beste tennisschoenen voor dames

Momenteel is er geen verschil tussen technologieën die worden gebruikt in tennisschoenen voor dames en heren. Dezelfde high-tech ideeën en materialen worden voor iedereen gebruikt. Het verschil ligt dus meestal in details.

Vrouwen kijken meestal niet alleen naar de technische kenmerken van de schoen, maar ook naar het ontwerp. Dames Tennisschoenen moeten klikken met de rest van de tennisuitrusting die ze gebruiken.

Tennis Point heeft hier altijd wel aanbiedingen voor een goede deal op verschillende dames-tennisschoenen.

Beste tennisschoenen voor heren

Mannen houden er meestal van om alle mogelijke technologieën bij hun tennisschoenen te hebben.

Beenstabiliteit en -gevoel zouden altijd een grotere impact hebben dan het uiterlijk van de mode. Ze kijken echter soms zelfs naar de kleuren van de schoenen 🙂

Bekijk de laatste aanbiedingen bij Tennis Point.

Beste tennisschoenen voor kinderen

Voor kinderen zul je wellicht niet elke keer de hoofdprijs uit willen geven. Een goede deal is dan altijd mooi meegenomen. Of je kind nu beginnende spelers is of serieuze stappen maakt richting prof-tennis en wel echt de beste schoenen nodig heeft. Tennis Point is gespecialiseerd in tennismateriaal en heeft altijd enkele goede aanbiedingen, zeker ook voor kinderen.

Beoordelingen van de top keuze aan tennisschoenen

De top keuzes van dit jaar worden gedomineerd door Adidas. Hun nieuwe Barricade-serie is gewoon geweldig. Ik kan het niet laten om je alle soorten te laten zien (mannen, vrouwen, kinderen). Ik ben gewoon dol op hun ontwerp.

Nike kwam met 11 nieuwe releases, dus het was mijn taak om er drie te kiezen die het beste zijn.

En natuurlijk hebben we nog wat andere keuzes voor je opgenomen. Laten we een korte blik werpen op wat voor tennisschoenen de tennissers tijdens dit seizoen op de banen dragen.

Eens dominante merken Nike en Adidas staan ​​onder sterke druk van nieuwkomers zoals Under Armour en New Balance.

Tussen ATP-topspelers worden Adidas-schoenen gedragen door Kei Nishikori, Dominic Thiem en Tomas Berdych. Nike heeft onder contract twee levende en spelende legendes Roger Federer en Rafael Nadal en Asics hebben onlangs Novak Djokovic ondertekend.

New Balance-schoenen worden gedragen door Milos Raonic en Under Armour, schoenen worden gedragen door Andy Murray.

Tussen de WTA-topspelers is Nike absoluut het topmerk met Williams-zussen die hun topproducten dragen. Simone Halep tekende onlangs een contract bij Nike.

Ook lopen de Tsjechische en Slowaakse topspelers Petra Kvitova en Dominika Cibulkova met Nike-schoenen over het veld. Adidas-schoenen worden met trots gedragen door Angelique Kerber en Gabine Muguruza.

Hier in het kort de voordelen van de top 3 schoenen die je op dit moment kunt kopen. Verder naar onder heb ik ook een uitgebreidere omschrijving van de schoenen.

Beste algehele beoordeling: New Balance MC996LE3-stability voor heren

New Balance MC996LE3

(bekijk meer images)

Adidas Adizero Ubersonic

Adidas Adizero Ubersonic tennisschoenen

(bekijk meer afbeeldingen)

Adidas Performance Barricade Club

Adidas Performance Barricade heren tennisschoen

(bekijk meer afbeeldingen)

Of je nu het net bestormt, verzamelt of dient, je schoen kan het verschil maken voor je spel. We bespreken een aantal van de beste op de markt en helpen je te begrijpen welk type schoen jouw baanprestaties op de best mogelijke manier verbetert.

Bekijk meer informatie over de beste schoenen voor tennis, hieronder.

Beste algehele beoordeling: New Balance MC806-stability voor heren

New Balance MC996LE3

Tractie, balans, comfort en gewicht zijn allemaal overwegingen bij het zoeken naar de perfecte tennisschoen en met de New Balance MC806-stabiliteit voor heren haal je het beste van alle werelden in huis.

Deze veterschoen geeft je precies wat je nodig hebt om elke wedstrijd het beste te presteren op het veld. Tennisschoenen moeten je voeten beschermen. Tijdens het spelen oefen je veel druk uit op bepaalde delen van je voeten.

Je tenen zijn een van die gebieden en ze beschermen is belangrijk.

New Balance heeft een versterkte, geperforeerde teenendoos en zijpaneel die je tenen beschermt wanneer je in een shot glijdt, of stopt en een dubbeltje aanzet om bij de bal te komen.

De ABZORB-demping en C-Cap-tussenzool van de schoen geven je uitstekende ondersteuning en comfort op de gebieden waar je ze het hardst nodig hebt.

De rubberen zool geeft je maximale tractie om moeiteloos de baan op te gaan. Het leer en het synthetische materiaal zijn zowel duurzaam als comfortabel en zien er ook geweldig uit.

Waarom we hem goed vinden

Ons oordeel

Bescherm je tenen met een versterkte teenendoos, houd je voeten koel, droog en comfortabel met leren en synthetische bovenstukken en ABZORB-demping.

Met New Balance krijg je de tractie die je nodig hebt om jouw voeten op het veld te houden en de lichtgewicht, lederen en synthetische bovenschoenen zijn duurzaam en zien er ook geweldig uit.

Bekijk hem hier

Adidas Performance Heren Adizero Ubersonic

Adidas Adizero Ubersonic tennisschoenen

Til je spel op en wees supercompetitief op het veld wanneer je de Adidas-heren Adizero Ubersonic-tennisschoenen draagt.

Deze schoenen zijn ontworpen voor het snelle spel, waardoor je gemakkelijk de baan kunt doorkruisen en je stabiel op je voeten kunt houden, ongeacht of je aan het spelen bent op het net of een rally van de backline.

Met een rubberen zool die je de best mogelijke grip biedt die je in staat stelt om te stoppen en te draaien in seconden terwijl je stabiel op je voeten blijft.

De SPRINTFRAME-constructie is ontworpen om snelheid en stabiliteit op de baan te bieden.

ADIWEAR 6 buitenzool maakt dit een zeer duurzame en sterke schoen. Lichtgewicht, met EVA-tussenzool die demping toevoegt aan je tussenzool en je voeten comfortabel houdt tijdens een lange vijfsetter.

Tenen hebben altijd de neiging om de meeste straf te nemen bij het spelen van tennis en de beste tennisschoenen zullen altijd extra bescherming op dit gebied bieden.

De Adidas heeft ADITUFF om je de bescherming te geven die je nodig hebt en biedt slijtvastheid in dit gebied. De shaft heeft een lage inch-inch van de boog voor ultiem comfort en ondersteuning tijdens de wedstrijd.

Waarom we hem goed vinden

Ons oordeel

Een van de beste, meest ondersteunende, lichtgewicht en duurzame tennisschoenen op de markt en ze zien er ook cool uit. Uitstekende teenbescherming en grip De Adidas tilt je prestaties op de baan en geeft je de stabiliteit en snelheid die je nodig hebt om zo concurrerend mogelijk te zijn.

Bekijk hem hier voor zowel dames als heren

Adidas Performance Barricade Club

Tennis is een snelle, competitieve sport die veel van je voeten eist. Je moet moeiteloos en snel over het veld kunnen bewegen en je voeten moeten worden beschermd tegen de druk die je tijdens het spel op hen uitoefent.

De Adidas Barricade Club biedt u dat allemaal en meer. Een rubberen zool zorgt voor de tractie die je nodig hebt om te stoppen en direct te draaien en het bovenwerk van textiel is lichtgewicht en ondersteunt je voet.

De schacht van de schoen is laag op de top van de boog. Het Torison-systeem biedt steun en comfort in de middenvoet voor het naar ballen stuiteren en Adiprene beschermt je hielen en tenen terwijl je over het veld beweegt.

De binnenzool van deze tennisschoen is afneembaar en vervangbaar met jouw eigen gespecialiseerde orthopedische zool voor ultiem comfort. Het synthetische bovenwerk is niet alleen duurzaam, maar ook stijlvol van ontwerp.

Wanneer je begint in de sport, wil je geen fortuin uitgeven aan schoenen, maar je weet dat dit een van de belangrijkste onderdelen van je hele pakket is.

De Adidas Performance Barricade Club is niet alleen goed geprijsd, maar biedt alles wat je nodig hebt in een tennisschoen om op het veld te spelen.

Waarom we hem goed vinden

Ons oordeel

Je voeten zijn gegarandeerd de beste ondersteuning, comfort en bescherming met de Adidas wanneer je tijdens de wedstrijd over het veld rijdt.

Lichtgewicht synthetisch bovenwerk, rubberen zolen voor uitstekende tractie en uitstekende prijzen maken deze tennisschoen een van de beste voor waarde op de markt.

Bekijk hem hier

Asics Gel Resolution 6 WIDE Women’s

Asics gel resolution 6 dames tennisschoenen

Vrouwen spelen anders dan mannen, ze verzamelen veel meer. Ze moeten snel rond de baan kunnen komen en hun voeten hebben de neiging om veel straf te nemen tijdens een lange driesetter.

De Asics is speciaal ontworpen voor tennisspelers en biedt tal van functies, waaronder een rubberen zool voor uitzonderlijke grip op het veld.

FlexionFit met externe hielkap, deze functie verbetert zowel het comfort als de ondersteuning van de middenvoet en helpt je de stabiliteit te behouden.

De schacht van de schoen meet ongeveer 2,5 cm vanaf de boog om extra steun aan je voet te bieden. Alle tennisspelers, mannen en vrouwen zijn geneigd hun tenen te verwonden tijdens het spelen.

De Pguard neusbeschermer op de Asics voorkomt schade aan je tenen door de druk van scherpe bochten, stops en uitval tijdens het spelen.

Het gel-dempingssysteem op de schoen, zowel in de voorvoet als de achterste voet, biedt bescherming tegen schokken en extra comfort.

Gewatteerde tong en kraag voegen een ander niveau van bescherming, ondersteuning en comfort toe.

De FluidRide-constructie van de schoen samen met de AHAR + high-abrasion non-marking buitenzool biedt niet alleen bescherming voor je voet, maar duurzaamheid voor de schoen.

Het materiaal bovenwerk geeft de schoen ook een mooie uitstraling.

Waarom we hem goed vinden

Ons oordeel

Ontworpen voor de tennisspeelster die zijn spel naar een hoger niveau wil tillen. Comfortabel en duurzaam met Pguard-teenbescherming en gel-demping voor ondersteuning en comfort in de achter- en voorvoetgebieden.

Lichtgewicht en flexibel waarmee je met deze geweldige tennisschoenen over het veld zult racen.

Bekijk hem hier (ook verkrijgbaar voor mannen en kinderen)

Adidas Performance Women’s Barricade Club

Adidas allcourt barricade club schoenen

Een damesschoen die niet alleen een tennisbaan is, maar ook een uitzonderlijke crosstrainer. Je kunt de Barricade Club tennisschoenen met kant-up sneakers zowel op als buiten de baan dragen.

Eerst en vooral is dit een tennisschoen. De rubberen zool biedt uitzonderlijke grip op elk oppervlak en is perfect voor de hardcourt.

Het lichtgewicht bovenwerk van mesh en de voering van textiel geven de schoen een geweldige look voor het dragen van zowel op het veld tijdens een wedstrijd als tijdens het trainen van het veld.

De schoen is lichtgewicht en gemakkelijk in te brengen, je voeten worden goed ondersteund door de ADIWEAR 6 buitenzool.

Deze buitenzool maakt de schoen ook ongelooflijk duurzaam en flexibel en biedt, samen met het mesh-bovenwerk, een goede en comfortabele pasvorm voor je voet en houdt ze koel en droog.

ADIPRENE beschermt en beschermt je hakken en biedt samen met de voorvoetriemen extra ondersteuning in de tussenzolen.

Waarom we hem goed vinden

Ons oordeel

Voor hoge prestaties, zowel op het veld tijdens het spel, als tijdens het trainen van de baan, biedt de Adidas Performance Women’s Barricade Club alle stijl, ondersteuning en comfort die je nodig hebt.

Met adidas ‘ADIPRENE, ADIWEAR en rubberen zolen, kunt u zeker zijn van kwaliteit, uitstekende demping en ultieme ondersteuning.

Hier verkrijgbaar

Wilson Mens Rush Pro 2.5

Wilson mens rush pro tennisschoenen

3D-F.S-technologie onderscheidt zich van deze schoen, het biedt flexibiliteit, ademend vermogen en stabiliteit, drie van de belangrijkste aspecten van een schoen voor elke tennisser.

De binnenbekleding van de Endofit vergrendelt de voet op zijn plaats zodat je niet wegglijdt terwijl je agressief afslaat of wanneer je serveert.

De R-DST + -technologie zorgt voor superieur comfort met uitzonderlijke demping en reactievermogen die je van jouw schoen nodig hebt.

De middensteunvoet van het Torque-chassis met hoog koppel zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt stoppen, draaien en afstoten en de tractie die je krijgt van de rubberen buitenzool van Duralast met visgraatprofiel is uitzonderlijk.

Lichtgewicht zodat er geen slepen aan je voeten wordt toegevoegd, vooral bij het serveren. De gewatteerde tong en kraag houden je voeten behaaglijk vast in de schoen en kussens de brug van je voet.

Voeg aan al deze functies geweldige looks en veel flexibiliteit toe en je krijgt een van de beste tennisschoenen op de markt voor mannen dit jaar.

Waarom we hem goed vinden

Ons oordeel

Voor de man die zijn spel opzoekt en naar een hoger niveau tilt, zal de Wilson Men Rush Pro 2.5 tennisschoen je daar helpen.

Door de geweldige tractie kun je moeiteloos over het veld bewegen, in combinatie met flexibiliteit en stabiliteit, je kunt geen betere schoen op de baan vragen.

Hier verkrijgbaar bij Tennis Point

Babolat Jet All Court for Men

Babolat Jet herenschoenen voor tennis

Het bovenwerk van Kevlar Fiber op deze uitzonderlijke schoen biedt een stevig frame en een grote duurzaamheid. Dit is een ongelooflijk lichtgewicht schoen die je niet zwaar zal belasten op de baan en is gebouwd om je snel en gemakkelijk door het veld te laten bewegen.

MatrYX-technologie bestaat uit high-tenacity polymide fiber die een hoge slijtvastheid aan de schoen toevoegt en het extreem duurzaam maakt.

De EVA-technologie aan de zijkant aan de zijkant in de buitenzool van de schoenen zorgt ervoor dat de schoen kan bewegen als je je voeten vasthoudt en biedt de stabiliteit en ondersteuning die nodig is voor de agressieve speler die ervan houdt het net te bestormen.

De Active Flexion-zooltechnologie en Tri-Fit met schokabsorberend ontwerp van het Kompressor-systeem geven u de voorsprong op de baan.

De Ortholite geheugenbinnenzool behoudt zijn vorm en keert terug na een schok, zoals bij het serveren.

Het is goed om te onthouden dat deze schoen is ontworpen om in een kleine voet te passen en dat je een halve maat groter moet zijn dan je gebruikelijke schoenmaat om de perfecte pasvorm te garanderen.

Waarom we hem goed vinden

Ons oordeel

Een high-performance schoen die een van de beste duurzaamheid, flexibiliteit en ondersteuning biedt, samen met uitstekende tractie.

Het ademende bovenwerk en de Ortholite-vormvaste binnenzool houden uw voeten koel, droog en uiterst comfortabel tijdens je marathonspellen.

Een schoen die je zeker zal helpen om je spel naar een hoger niveau te tillen.

Hier verkrijgbaar

New Balance Clay Court 996 V3 Tennisschoen voor dames

New Balance 996 damesschoenen voor tennis

Niet alle tenniswedstrijden worden gespeeld op de hardcourtbanen en het hebben van de juiste schoen als je de uitdaging van een ander oppervlak aanneemt, zoals klei, is van vitaal belang als je op je best wilt presteren.

Slippen op gravelbanen is vaak een van de struikelblokken voor spelers. Met de New Balance ravel Dames 966 V3 Tennisschoen ervaar je deze problemen niet, de rubberen zool en loopzool van kleiregeringen helpen je om je voeten te houden, zelfs als je op snelheid moeten stoppen, draaien en volleymen.

Het ontwerp van de schoen is specifiek voor gravelbanen met het Evoknit-bovenwerk, REVlite Midsole en de volledige Ndurance- en PROBANK-technologie.

Dit alles combineert om je een superieure grip op het kleilaagoppervlak te bieden, samen met uitstekend comfort, zelfs wanneer je voet langs het oppervlak glijdt en natuurlijk uitzonderlijke ondersteuning.

Het beheersen van de gravelbaan is geen gemakkelijke taak, maar met een schoen die speciaal is ontworpen voor de gevaren en uitdagingen van dit type oppervlak, zoals de New Balance, heb je meer dan een betere kans om dit moeilijke oppervlak te bereiken.

Waarom we hem goed vinden

Ons oordeel

Clay-oppervlakten brengen allerlei nieuwe uitdagingen met zich mee voor elke tennisser, van pro tot beginner. Gespecialiseerd schoeisel om je te helpen het te veroveren is een noodzaak.

Comfort, ondersteuning en vooral grip van je schoen is van het grootste belang. Speciaal ontworpen rubberen zolen van de New Balance zijn wat je nodig hebt om te slagen op dit type oppervlak.

Verkrijgbaar bij Bol.com

Vragen over het kopen van tennisschoenen

Tennis is een snelle sport die veel van je voeten vereist. In feite is het spel ongeveer 70 procent over voetenwerk, dus je kunt het je niet veroorloven om niet de beste tennisschoen te hebben die je je kunt veroorloven als je op de baan loopt.

Tenen krijgen het grootste deel van de straf bij het tennissen, dus het is aan te raden een schoen te hebben die bescherming biedt in deze regio, net als een schoen die comfort en ondersteuning biedt voor je hielen en tussenzolen.

Mannen en vrouwen hebben verschillende behoeften als het gaat om sport-sneakers, omdat hun spelstijl sterk verschilt.

Zowel mannen als vrouwen hebben ondersteunende, comfortabele sneakers nodig die uitzonderlijke tractie bieden zodat ze optimaal presteren. We bekijken enkele van de meest gestelde vragen als het gaat om sportschoenen en beantwoorden deze voor je.

Hoe tennisschoenen te strikken?

Je schoenen rijgen is niet zo eenvoudig als het maar kan lijken. Er zijn een aantal verschillende manieren om je sneakers te strikken en de manier waarop je doet kan helpen om pijn en specifieke voetproblemen die je hebt te verlichten.

Er zijn een paar basisregels om te volgen. Trek altijd je schoenen aan, te beginnen met de ogen het dichtst bij je tenen en werk dan je weg naar de tong.

Hoe tennisschoenen te stretchen?

Het uitrekken van elke schoen is niet moeilijk. Je zou ze naar een professional kunnen brengen, maar dat is een dure optie.

Een van de gemakkelijkste en een die meestal met sportschoenen of schoenen werkt, is de bevriezingsmethode om je schoenen uit te rekken:

  1. Neem een ​​diepvriezer terug en vul deze ongeveer halverwege met water. Zorg ervoor dat je alle lucht uit de zak verwijdert en dat deze goed is afgedicht.
  2. Plaats de tas in je schoen en duw hem zo ver mogelijk naar voren in het teengedeelte van de schoen.
  3. Plaats de schoen in de vriezer en laat hem bevriezen. Dit kan tot acht uur of langer duren.
  4. Eenmaal bevroren, haal je de tas uit je sneakers en heb je ze aanzienlijk uitgerekt.
  5. Als ze nog steeds niet voldoende zijn uitgerekt, kun je de oefening herhalen totdat je tevreden bent met het resultaat.

Hoe moeten tennisschoenen passen?

Tennisschoenen moeten je voeten complete ondersteuning en comfort bieden, omdat ze tijdens een wedstrijd extreem hard werken.

Er moet minstens 3/8 tot een halve inch tussen je grote teen en het uiteinde van de sneaker zijn om de juiste grootte te krijgen. De hiel moet strak staan ​​en de schoen mag je voet tijdens het lopen niet op en neer laten glijden.

Hoe zorg je dat tennisschoenen stoppen met piepen?

Veel schoenen hebben de neiging om te piepen en sportschoenen hebben vaak dit probleem.

Er zijn een paar verschillende oplossingen die je zou kunnen gebruiken om dit probleem op te lossen.

Gebruik babypoeder onder de binnenzool van je schoen, vergeet niet om altijd sokken te dragen. Bevestig losse hakken of zolen op je schoenen. Reinig en droog de sneakers na gebruik.

Als je schoenen van leer zijn, moet je ze regelmatig oliën en ze zo schoon mogelijk houden.

Hoe lang gaan tennisschoenen mee?

Elke sportschoen duurt ongeveer 500 mijl of het equivalent van drie tot zes maanden en tennisschoenen zijn niet anders.

Dit hangt natuurlijk af van hoe vaak je ze gebruikt en hoe agressief je speelt, dit maakt een verschil in de slijtage van de demping van de sneaker en vermindert hun levensduur.

Zijn tennisschoenen antislip?

Ja, deze schoenen zijn ontworpen om antislip te zijn. Dit betekent echter niet dat ze noodzakelijkerwijs antislip zijn als het gaat om lopen op natte of olieachtige oppervlakken.

De meeste sportschoenen, waaronder tennisschoenen, zijn ontworpen om niet te glijden op de oppervlakken waarvoor ze bedoeld zijn, zoals tennisbanen, waaronder gras- en gravelbanen.

Conclusie

Op het veld presteren, gaat niet alleen over je racket en ballen, het gaat vooral om je voetenwerk.

Je hebt de beste tennisschoen nodig die je je kunt veroorloven om je game naar een hoger niveau te tillen.

Comfort, ondersteuning, flexibiliteit en stabiliteit is wat de best beoordeelde tennisschoen je te bieden heeft, samen met duurzaamheid en ademende materiaalconstructie.

Al deze plus uitzonderlijke tractie brengen u op het winnende pad op de banen.

Beste keuze

Onze beste keuze voor tennisschoenen in 2018 is de New Balance Mens MC806 tennisschoen met stabiliteit en de redenen liggen voor de hand. Feature verpakt en ontworpen om u maximaal comfort, ondersteuning, flexibiliteit en duurzaamheid te bieden, dit is een van de beste sport-sneakers.

De ABZORB-demping en de C-Cap tussenzool zijn ontworpen om uw voeten comfortabel te verpakken en de geperforeerde neus en het zijpaneel beschermen uw meest kwetsbare deel van uw voeten op de beste manier, en het onderdeel dat de meeste straf vergt tijdens een wedstrijd, je tenen.

New Balance MC996LE3

(bekijk ze bij Bol.com)

De tractie op deze schoen is prenominaal, met een rubberen zool die het stoppen, draaien en afduwen gemakkelijk maakt, zodat je bij die niet-haalbare bal kunt komen.

Deze veterschoenen hebben een bovenwerk van leer en synthetisch materiaal dat zowel duurzaam als flexibel is en je voet comfortabel laat rusten en ondersteunen door de vijf setters die je voeten echt uit je voeten kunnen houden.