9 beste snowboards beoordeeld

Beste snowboard | Een complete kopersgids + top 9 modellen

Zoals veel Amerikaanse technologische innovaties, creëerde een knutselaar het moderne snowboard in een garage. Een ingenieur uit Michigan, Sherman Poppen, fabriceerde het eerste moderne board in 1965 door twee ski’s aan elkaar te bevestigen en een touw aan de eenheid te bevestigen.

Zijn vrouw noemde het product, waarbij “sneeuw” en “surfer” werden samengevoegd. Bijna zo dat de “snurfer” werd geboren, maar gelukkig heeft die naam het uiteindelijk niet gered.

Mijn favoriet van dit moment is deze Lib Tech Travis Rice Orca. Perfect voor mannen met wat grotere voeten door zijn volume en perfect voor poedersneeuw.

Check ook deze review van Snowboardprocamp:

Laten we kijken naar de beste snurfers, of snowboards zoals we ze nu ook wel noemen:

Model Afbeeldingen
Overall beste keuze: Lib Tech T.Rice Orca Overall beste snowboard Lib Tech Orca

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope snowboard: K2 Broadcast Beste goedkope snowboard K2 broadcast

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste snowboard voor poeder: Jones Storm Chaser Beste snowboard voor poeder Jones Storm Chaser

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste snowboard voor park: GNU Headspace Beste snowboard voor park GNU headspace

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste All-Mountain snowboard: Ride MTN Pig Beste all mountain snowboard ride mtn pig

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste Splitboard: Burton Flight Attendant Beste splitboard Burton Flight Attendant

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste snowboard voor intermediates: Burton Custom Beste snowboard voor intermediates burton custom

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste snowboard voor carving: Bataleon The One Beste snowboard voor carving Bataleon The One

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste snowboard voor gevorderden: Arbor Bryan Iguchi Pro Model Camber Beste snowboard voor gevorderden Arbor Pro

(bekijk meer afbeeldingen)

9 beste snowboards beoordeeld

Laten we nu dieper inzoomen op elk van deze boards:

Overall beste keuze: Lib Tech T.Rice Orca

De beweging van korte en dikke snowboards is een paar jaar oud. Grote bedrijven zoals K2 hebben uitstekend hun best gedaan om de ‘volume shift’-beweging af te trappen die een paar centimeter van de bordlengte afhaalde en deze aan de breedte toevoegde.

Overall beste snowboard Lib Tech Orca

(bekijk meer afbeeldingen)

De nieuwe Orca brengt de beweging van de volumeverschuiving naar een geheel nieuw niveau. Verkrijgbaar in drie maten (147, 153 en 159), de taille van de Orca is dik. 26,7 cm voor de twee langere modellen en 25,7 cm voor de 147.

Deze breedte maakt het geweldig in het poeder en een solide keuze voor jongens met grote voeten, omdat teen slepen geen probleem zou moeten zijn.

Een van de zes T.Rice-pro-modellen, de Orca is geweldig voor korte, slashy bochten en is ook leuk tussen krappe bomen, of ze nu met verse sneeuw zijn gevuld of al zijn platgeskied.

Serious MagneTraction is een manier waarop dit board anders is dan vergelijkbare decks. Elke kant van het bord heeft zeven kartelingen, dus als je hardpack schraapt, heeft het bord een beetje meer rand om het in het spoor te bijten. En de zwaluwstaart maakt het gemakkelijk om de voorkant omhoog te houden.

Het bord is gemaakt door Lib Tech, een bedrijf met gevoel voor humor, punk rock edge en DIY ethos. Het maakt een grapje dat zijn boards ‘gebouwd zijn door snowboarders met banen’. Achter de grap zit een bedrijf dat al zijn boards in eigen land bouwt, met behulp van innovatieve technieken voor ‘groen bouwen’ en ook niet-toxische stoffen gebruikt.

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste goedkope snowboard: K2 Broadcast

Als het gaat om ‘budget’-boards, is er geen groot verschil tussen instapniveau en pro-niveau. De instapborden van de meeste bedrijven beginnen bij €400- €450 en komen uit op ongeveer €600. Natuurlijk, er zijn boards die €1K en meer kosten, maar daarbij zijn de kwalitatieve upgrades slechts incrementeel beter en een lastige keuze als je op een budget zit.

Beste goedkope snowboard K2 broadcast

(bekijk meer afbeeldingen)

De Broadcast is een nieuwe freeride-vorm van de mensen van K2, een bedrijf dat al tientallen jaren ski’s maakt en een van de eersten was die de skibeweging voor poeder-ski’s omarmde. De Broadcast is een van onze favoriete freeride-boards voor dit jaar. Het feit dat het ongeveer €200 minder kost dan sommige vergelijkbare boards is gewoon een fijne bijkomstigheid voor je portemonnee.

De directionele hybride vorm leunt meer op camber dan reverse camber, waardoor de Broadcast ongelooflijk responsief is. Het beste voor rijders die gemiddeld en verder gevorderd zijn, de Broadcast houdt ervan snel gereden te worden, en die camber zorgt ervoor dat het deck veel pop heeft.

Hier te koop bij Amazon

Beste snowboard voor poeder: Jones Storm Chaser

In het verleden had snowboarden een outlaw-reputatie. Maar jarenlang zouden boarders niet op een powboard rijden op een niet-pow-dag omdat zelfs de “outlaws” wat plezier wilden maken. Die dagen zijn voorbij, gedeeltelijk omdat riders ongegeneerd boarden op waar ze van houden.

Beste snowboard voor poeder Jones Storm Chaser

(bekijk meer afbeeldingen)

En gedeeltelijk omdat sommige powboards heel goed in staat zijn om dagelijks te gebruiken. Dat is het geval met de Storm Chaser.

Het board is gebouwd voor een van de beste freeriders ter wereld – Jeremy Jones – door ervaren surfboard shaper Chris Christenson, die al 26 jaar boards vormt.

Christenson is ook een gepassioneerde snowboarder en verdeelt zijn tijd tussen Cardiff-by-the-Sea in SoCal en Swall Meadow net ten zuiden van Mammoth Lakes. Zijn begrip van het vormen van snowboard-vormen is duidelijk in de Storm Chaser. Hij houdt ervan om op een track te gaan voor diepe carves en heeft net zoveel liefde voor een diepe poeder dag.

Wat betreft trimmers, is Jones ‘versie van gekartelde randtechnologie goed in het vasthouden van een rail wanneer het terrein glad wordt. En in poeder draagt ​​de zwaluwstaart bij aan de waanzinnige hoeveelheid float van het dek.

De vernieuwde versie wordt nu nog beter met een lichtere kern gebouwd van bamboe en carbon stringers om een ​​beetje meer stijfheid aan de Storm Chaser toe te voegen.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste snowboard voor park: GNU Headspace

Hoewel er tegenwoordig maar weinig professionele modellen zijn, is de Head Space een van de twee professionele modellen voor Forest Bailey. Net als collega Mervin-atleet Jamie Lynn is Bailey een kunstenaar en zijn handwerk siert zijn freestyle-deck.

Beste snowboard voor park GNU headspace

(bekijk meer afbeeldingen)

De Head Space is verkrijgbaar in vier maten en is asymmetrisch, een ontwerpbenadering die GNU al jaren nastreeft. De gedachte erachter? Omdat snowboarders zijwaarts staan, zijn de bochten aan de hiel en tenen aan de zijkant verschillend biomechanisch, dus elke kant van het board is anders ontworpen om elk type bocht te optimaliseren: een diepere sidecut aan de hiel en ondieper aan de teen.

De Head Space bevat een hybride camber met zachte rocker tussen de voeten en camber voor en achter de bindingen. Met soft flex slaat het board je niet in slechte omstandigheden. En een kern die een combinatie is van duurzaam geoogste esp en paulowniahout levert veel pop.

Het is ook een geweldige deal en heeft bijna onze beste budgetbordwedstrijd gewonnen.

Check de laatste prijzen hier

Beste All-Mountain snowboard: Ride MTN Pig

Weinig planken zien eruit als het MTN-pig dankzij een halve maanstaart, stompe neus en een esthetiek die meestal monochroom is met een vleugje natuurlijk hout. Het hybride camberboard is een van de stijfste die we hebben gezien.

Beste all mountain snowboard ride mtn pig

(bekijk meer afbeeldingen)

Gebouwd om snel te rijden en risico’s te nemen, zit er een rocker bij de neus die de voorkant op poederdagen boven de sneeuw houdt. Camber op het staartgedeelte van het bord helpt je een edge te houden wanneer de sneeuw minder dan ideaal is.

De MTN Pig is gebouwd voor hard en snel rijden. Als jij dat niet bent, is dit niet het board voor jou. Maar als je het leuk vindt om elke run te rijden alsof het je laatste is, probeer dit board dan eens.

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste Splitboard: Burton Flight Attendant

De snowboards van Burton zijn gebouwd door een kleine bemanning van snowboarders. Zet je vast en je krijgt het gevoel dat je op een board rijdt dat met liefde in de bergen is gebouwd.

Beste splitboard Burton Flight Attendant

(bekijk meer afbeeldingen)

Het is niet de stijfste board van Burton (dat zou meer de Custom zijn), maar de Flight Attendant is stijf zonder je te blesseren. Zoals de meeste boards in de test, heeft de Attendant een ​​hybride camber, met een beetje een draai.

In plaats van camber tussen de voeten, is de Flight Attendant plat. Dit is geweldig voor poeder, maar kan een beetje squirrely zijn tijdens run-outs wanneer sneeuw vaak variabel wordt.

De zachte neus zorgt voor waanzinnige hoeveelheden float als het diep wordt, en de gematigde sidecut zal een glimlach op je gezicht toveren.

Check de prijzen hier

Beste snowboard voor intermediates: Burton Custom

Als het gaat om legendarische snowboards, staat de Burton Custom altijd bovenaan de lijst. Het staat al tientallen jaren in de line-up van Burton, toen het beroemdste snowboardbedrijf nog alle boards in Vermont bouwde.

Beste snowboard voor intermediates burton custom

(bekijk meer afbeeldingen)

De eerste Custom werd uitgebracht in 1996. Het consistent geweldige freeride-bord – samen met zijn stijvere neef de Custom X – is beschikbaar in twee modellen.

De Flying V-versie bevat een mix van camber en rocker en is een geweldig board voor intermediaire rijders. Het is ontworpen voor gebruik in de bergen en is een gelukkig compromis tussen stijf en zacht. Met een gemiddelde stijfheid kun je er de hele dag op rijden.

Camber-gewijs, rockt de Custom ook een gelukkig compromis met een mix van camber en rocker. Het reageert veel, maar niet zo snel dat je aan het eind van een lange dag een hoop edges oploopt, wanneer je vermoeide geest en lichaam wijken voor slordige techniek.

En dat is een van de vele redenen waarom snowboarden een beetje eenvoudiger is dan in het tijdperk met alleen camber toen hyperreactieve boards de overhand hadden. Dat was geweldig voor ervaren rijders. Voor minder ervaren rijders was dat reactievermogen te veel.

Hier te koop bij bol.com

Beste snowboard voor carving: Bataleon The One

Volledige openheid: we waren triest om te zien dat de asymmetrische en houdingsspecifieke GNU Zoid dit jaar uit de line-up is gevallen. De Zoid is een van de beste carve boards ooit gemaakt, maar de Bataleon The One staat ook op die shortlist.

Beste snowboard voor carving Bataleon The One

(bekijk meer afbeeldingen)

Zoals je misschien al geraden hebt, is The One voor gevorderde boarders, want als je nog steeds aan het uitzoeken bent hoe je bochten moet nemen, heb je nog wat werk voor de boeg voordat je klaar bent voor een carvingbord.

Met een brede taille is teen slepen geen probleem voor dit board dat op zijn rails leeft. Maar wat de One uniek maakt, is het profiel van het bord. Hoewel het een traditionele camber van punt tot staart is, heeft het randen van links naar rechts verhoogd. Dus krijg je alle pop en responsiviteit van een gewelfd ontwerp zonder het nadeel van gemakkelijk te vangen randen.

Dit bord claimt ook wonderbaarlijke zweven in poeder te leveren.

Medium stijve, carbon stringers die over de lengte van het deck lopen, helpen je om bochten te maken. En omdat Bataleon nog steeds een verrassend klein bedrijf is, is het onwaarschijnlijk dat je andere The Ones op de heuvel zult zien.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste snowboard voor gevorderden: Arbor Bryan Iguchi Pro Model Camber

Bryan Iguchi is een legende. Voordat het cool was om te doen, verhuisde de jonge ‘Guch naar Jackson Hole om enkele van de steilste lijnen ter wereld te rijden.

Beste snowboard voor gevorderden Arbor Pro

(bekijk meer afbeeldingen)

Hij was een van de eerste bekende professionele snowboarders en sommigen geloofden dat de getalenteerde atleet professionele zelfmoord pleegde door het wedstrijdcircuit te verlaten.

Uiteindelijk haalde de industrie hem in. En als je op steeps wilt rijden, moet een van zijn twee boards op je radar staan.

Zijn twee modellen bevatten zowel een camber als een rocker-versie. Beide zijn aan de stijve kant van het spectrum en de camber-versie is een van de meest responsieve boards op de planeet.

Voordat je je vastmaakt, is een van de eerste dingen die je opvalt het gewicht. Het is een beetje zwaarder dan de meeste.

Sommige mensen vinden het goed hoe het aanvoelt, anderen kunnen het minder waarderen. Maar het is vooral goed in situaties met meer obstakels.

Een van de eerste dingen die je je realiseert, is de minimale opkomst van de punt en staart. Dit is geweldig in de verse sneeuw omdat het helpt om het bord er bovenop te houden terwijl het ook iets meer vergevingsgezind wordt.

Dit is een hoop board. Als je Iguchi bekijkt en ernaar streeft om net als hem te rijden, is het misschien wel het perfecte board voor jou.

Check prijzen hier bij bol.com

Geschiedenis van het snowboard

Een grote hit in het kleine stadje Muskegon in Poppen, het bericht van de Snurfer verspreidde zich snel naar sommige mensen bij een bedrijf dat nu Brunswick heet. Ze hoorden ervan, gaven een licentie en verkochten meer dan 500.000 Snurfers in 1966 – een jaar nadat Poppen het eerste prototype bouwde – en ongeveer een miljoen Snurfers in het volgende decennium.

Net als skateboards uit die tijd was de Snurfer een goedkoop speelgoed dat voor kinderen werd gebouwd. Maar het succes van de Snurfer bracht regionale en uiteindelijk nationale competities voort die mensen aantrokken die modern snowboarden zouden inluiden.

Vroege concurrenten zijn Tom Sims en Jake Burton, die vervolgens ongelooflijk succesvolle bedrijven zouden beginnen met hun achternamen. Twee andere concurrenten, Dimitrije Milovich en Mike Olson, zouden Winterstick en GNU starten.

Deze pioniers bouwden hun bedrijven in de jaren 80 op. In het midden van de jaren 80 stond slechts een handvol resorts snowboardgebruik toe. Maar in de vroege jaren 90 werden snowboarders in de meeste resorts verwelkomd.

In de jaren 90 was het snowboardontwerp vergelijkbaar met ski-ontwerpen: alle boards hadden traditionele camber en rechte randen.

In het begin maakte Mervin Manufacturing, het merk dat Lib Tech- en GNU-boards bouwt, twee revolutionaire veranderingen. In 2004 introduceerden ze MagneTraction. Deze gekartelde randen verhoogden de randcontrole op ijs. In 2006 introduceerde Mervin reverse camber op een grote manier onder de naam Banana Tech.

Een belangrijke afwijking van de traditionele camber van ski’s en snowboards, dit was misschien wel de grootste verandering in het boardontwerp tot nu toe. Achterwaartse camberboards reden los en verkleinde de kans op een rand.

Een jaar later werd de hybride camber geboren. De meeste van deze boards hebben een omgekeerde camber tussen de voeten en camber aan de punt en de staart.

Spoel een decennium vooruit en surfgeïnspireerde vormen beginnen op te komen. Aanvankelijk op de markt gebracht voor poedersneeuw, evolueerden de ontwerpen en veel rijders kozen ervoor om deze boards met minimale staarten te gebruiken voor dagelijks gebruik.

En nu voor de winter van 2019, zijn er keuzes in overvloed. “Het is de meest opwindende tijd ooit in snowboardontwerp”, zegt industrieveteraan, grote bergconcurrent en General Manager van Wave Rave in Mammoth Lakes, Tim Gallagher.

Dus doe je huiswerk en kies goed. De juiste keuze zal dagelijkse dividenden op de berg oogsten, waardoor elke bocht een beetje beter wordt en je nog meer van je tijd op de berg kunt genieten.

Snowboard termen om te weten

 • Backcountry: terrein buiten resortgrenzen.
 • Base: de onderkant van het snowboard dat op de sneeuw glijdt.
 • Corduroy: de sporen achtergelaten door een snowcat na het verzorgen van een parcours. De groeven in de sneeuw zien eruit als een corduroy broek.
 • Directioneel: een bordvorm waarbij de houding van de rijders niet in het midden staat, meestal een paar centimeter achteruit.
 • Duckfooted: een standhoek met beide tenen naar buiten gericht. Meer gebruikelijk voor freestyle-rijders en rijders die veel switchen.
 • Edge: de metalen randen die langs de omtrek van het snowboard lopen.
 • Effectieve rand: de lengte van de stalen rand die in contact komt met de sneeuw tijdens het maken van bochten.
 • Flat Camber: een boardprofiel dat noch concaaf noch plat is.
 • Flex: de stijfheid of het gebrek aan stijfheid van een snowboard. Er zijn twee soorten flex. Longitudinale flex verwijst naar de stijfheid van het bord van punt tot staart. Torsie flex verwijst naar de stijfheid van de breedte van het bord.
 • Float: het vermogen van een board om op de top van diepe sneeuw te blijven
 • Freeride: een rijstijl gericht op groomers, backcountry en poeder.
 • Freestyle: een stijl van snowboarden die een mix van terreinpark en niet-terreinparkrijden omvat.
 • Goofy: rijden met je rechtervoet voor je linker.
 • Hybride Camber: een snowboardvorm die omgekeerde camber en hybride camber-profielen combineert.
 • MagneTraction: een handelsmerk gekartelde metalen rand op platen gebouwd door Mervin manufacturing, het moederbedrijf van GNU en Lib Tech. Dit is voor een betere voorsprong op ijs. Andere fabrikanten hebben hun eigen versies.
 • Pow: afkorting voor poeder. Verse sneeuw
 • Rocker: Het tegenovergestelde van camber. Vaak reverse camber genoemd.
 • Regular voet: rijden met je linkervoet voor je rechter.
 • Reverse Camber: een snowboardvorm die lijkt op een banaan die concaaf is tussen de punt en de staart. Soms “rocker” genoemd omdat een board met omgekeerde camber eruit ziet alsof het heen en weer kan schommelen.
 • Shovel: opgeheven delen van het bord aan de punt en de staart.
 • Sidecut: de straal van de rand die langs een snowboard loopt.
 • Sidecountry: Terrein dat buiten de resortgrenzen ligt en toegankelijk is vanuit het resort.
 • Traditionele Camber: een snowboardvorm vergelijkbaar met een snor, ofwel bol tussen de punt en de staart.
 • Splitboard: een bord dat splitst naar twee ski-achtige vormen, zodat rijders de berg kunnen beklimmen als een XC-skiër en weer in elkaar kunnen zetten wanneer het tijd is om af te dalen.
 • Twintip: een bord met een identiek gevormde neus en staart.
 • Waist: het smalste deel van een bord tussen de bindingen.

Inzicht in de constructie van een snowboard

Een snowboard bouwen lijkt veel op het maken van een goede burger. Hoewel nieuwe en betere ingrediënten zowel hamburgers als snowboards kunnen verbeteren, is het proces om ze te maken niet veel veranderd.

“De constructie van platen is de afgelopen 20 jaar in principe hetzelfde gebleven. Daarmee bedoel ik dat er een base van polyethyleen kunststof is met een rand eromheen. Er is een laag glasvezel. Een houten kern. Een laag glasvezel en een plastic bovenvel. Die basismaterialen zijn niet veel veranderd. Maar er is veel innovatie geweest in elk van de specifieke materialen die de rijprestaties en het gewicht van de boards die we vandaag op de markt zien, “zei Senior Design Engineer bij Burton Snowboards, Scott Seward.

Een van de belangrijkste onderdelen van je board is de kern. Meestal gebouwd van hout – verschillende soorten veranderen de stijl van de rit.

Veel fabrikanten gebruiken zelfs een handvol verschillende bomen in een enkele kern. Veel Lib Tech-platen bevatten drie verschillende houtsoorten. Sommige fabrikanten bouwen kernen van schuim. Bouwers beeldhouwen kernen als het ware.

Dunner in gebieden waar je meer flex en dikker nodig hebt in gebieden waar je dat niet doet. In tegenstelling tot een hamburger, zou je nooit de kern van je board moeten zien. “Als de klant ooit de kern ziet, dan heb ik mijn werk verkeerd gedaan”, zei Seward.

De “kaas en specerijen” zijn lagen van glasvezel. Operatief woord: vezel. De lay-out van het weefsel van dit canvas beïnvloedt de rijkwaliteit van je board. Door epoxy aan het doek toe te voegen, verandert dit in glasvezel en er is een laag aan elke kant van de kern.

Hogere boards hebben vaak carbon stringers – smalle strips van koolstofvezel over de lengte van het board voor extra stijfheid en pop.

Epoxy bedekt elke laag en houdt het bord en de stukken bij elkaar. Dit is niet de vervelende, giftige epoxy van je grootvader. Een van de meest recente innovaties van mensen bij bedrijven als Lib Tech en Burton is biogebaseerde epoxy.

Je kunt het belang van epoxy niet onderschatten, omdat het het bord bij elkaar houdt en het karakter tot leven brengt.

Na de tweede laag epoxy is het bord klaar voor het bovenvel. Zodra dat is toegevoegd, wordt de bovenkant in de mal geplaatst en naar de pers gestuurd waar warmte en druk het werk van de grill zullen doen, alle lagen aan elkaar binden en het camber-profiel van het bord instellen.

Hoewel zware machines van cruciaal belang zijn voor het bouwen van snowboards, is er veel vakmanschap bij betrokken. “De meeste mensen zijn verbaasd hoeveel handwerk er wordt gedaan”, aldus Seward.

Het bord ligt ongeveer 10 minuten in de pers. Eenmaal verwijderd, gaat het bord naar de afwerking, waar ambachtslieden overtollig materiaal verwijderen en sidecuts toevoegen. Daarna wordt het bord gemalen om overtollige hars te verwijderen. Na een handvol keren wordt het bord gewaxt.

Hoe moet je een snowboard kiezen?

Een snowboard kiezen kan moeilijk zijn. Met zoveel verschillende stijlen van boards beschikbaar, is verlamming aan keuze een echte bedreiging als je niet eerlijk bent tegenover jezelf. Maar als je weet wat je wilt, is het ook wel weer prachtig om al die mogelijkheden te hebben.

Voordat je gaat kijken wat er allemaal is, is het belangrijk om na te denken over hoe en waar je rijdt.

“Er is zo’n breed spectrum aan rijstijlen en rijstijlvoorkeuren, dat mensen te weten komen wat er echt in hun hart en ziel is over waar ze zich op de berg willen bevinden. Als je dat eenmaal hebt ontdekt, wil je op zoek gaan naar wat een betere tool is voor die discipline of proberen zoveel mogelijk disciplines met één snowboard te dekken, ”zegt General Manager van Wave Rave in Mammoth Lakes, Tim Gallagher.

De meeste experts zullen je een handvol vragen stellen, zoals: Waar is je thuisberg? Wat voor soort rijstijlen wil je met dit board doen? Wordt dit board een alleskunner, of vervult het een specifieke behoefte in je stijl? Waar rijd je normaal gesproken? Is er een rijstijl of is er een rijder die je wilt nadoen?

Ze zullen ook vragen naar je voetmaat en gewicht. Deze vraag zorgt ervoor dat je board de juiste breedte heeft. Niet te smal, dus je tenen en hielen hangen van de zijkanten af en niet te breed, want dat kan een bord traag doen aanvoelen.

Conclusie

Een van de beste manieren om een ​​goede match te vinden, is om je huiswerk te doen. Veel mensen leren zichzelf. Het is niet altijd goede info. Nog een goede zet voor mensen die heel graag grondig willen zijn? Praat met meer dan één verkoper of expert of vriend over wat zij gebruiken.

“Er is geen goede of verkeerde manier om te snowboarden. Als je plezier hebt en de berg verkent, en je pushed jezelf, dan doe je het goed”, zei Gallagher.

Tip: onze top keuze, de Lib Tech Orca is net in prijs verlaagd:

Snowboard aanbieding!