Beste scheenbeschermers voor crossfit | compressie en bescherming

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Ons lichaam is ons gereedschap als het gaat om fitness. Zonder dat ze goed werken, kunnen we het werk gewoon niet goed doen. Het is dus belangrijk dat we voor hen zorgen, zodat we onze oefeningen goed kunnen doen.

In CrossFit is een van onze lichaamsdelen die vaak de meeste bescherming nodig heeft onze schenen. Er zijn tal van oefeningen waarbij schenen gevoelig worden voor verwonding.

Schenen kunnen worden geschraapt tijdens deadlifts en Olympisch tillen, verbrand op touw klimmen en gestoten op boxsprongen. Dus hoe voorkom je blessures aan je scheenbeen? Draag de juiste kleding!

Beste scheenbeschermers voor crossfit

Deze oplossingen zou je kunnen kiezen:

Knie hoge compressiesokken

Deze kunnen enorm bijdragen aan het verminderen van het schrapen van de barbell tijdens deadlifts en de Olympische liften. Alle kniekousen doen het, maar er zijn speciale sokken voor gewichtheffen beschikbaar die iets dikker zijn dan de schenen, waardoor ze wat extra bescherming bieden.

Hoewel dit voldoende is om barbellschaafwonden te voorkomen, bieden ze minimale bescherming tegen brandwonden door kabels en nog minder tegen gemiste boxsprongen.

De compressisokken van Herzog zijn een begrip in de sportwereld en worden overal aangeraden voor intensieve sporten als crossfit.

Je hebt ze hier voor heren en hier voor dames.

Scheenbeschermers voor crossfit

Dit is een dunne neopreen hoes die over de schenen gaat. Ze bieden een veel hoger niveau van bescherming dan lange sokken. Touw klimbrandwonden zijn vrijwel geëlimineerd tijdens het dragen van deze en ze kunnen zeker minder schade veroorzaken door een gemiste boxspring.

Crossfit scheenbeschermers voor heren

Voor heren zijn deze Shin sleeves scheenbeschermers van Rehband heel goed.

Ze zijn er voor gemaakt om optimale compressie en warmte te geven aan je kuiten en tegelijk je schenen te beschermers tegen schuren tijdens je crossfit trainingen.

Hier wordt hij vergeleken met een ander populair merk:

De sleeves zijn anatomisch gevormd waardoor deze perfect aansluiten op je onderbeen en kun je vooral ook dragen wanneer je al een ontsteking of spierscheur hebt in je onderbenen, maar zijn ook uitstekend om deze te voorkomen.

Lees ook: 7 van de beste bokshandschoenen getest en beoordeeld

Crossfit scheenbeschermers voor dames

Voor dames zijn deze RX Smart Gear Scheenbeschermers voor Outdoor en Crossfit erg goed.

Ze zijn door RX Smart Gear ontwikkeld vanuit leger materiaal voor een stevige bescherming onder alle omstandigheden. Daarom zijn ze stevig, duurzaam, en vallen over je schoenen om ook je enkel ondersteuning te bieden.

Ze zijn perfect om pijnlijke schuurplekken op je benen te voorkomen en kunnen je bescherming bieden bij je oefeningen zoals touw klimmen en deadliften.

Lees ook: de beste fitness handschoen voor elke situatie beoordeeld

Voetbalscheenbeschermers

Als noodoplossing zou je voetbalscheenbeschermers kunnen kiezen. Dit zijn plastic inserts die passen in een paar lange sokken of dunne compressie-mouwen.

Scheenbeschermers van het voetbal bieden de grootste hoeveelheid bescherming tegen eventuele schade aan de schenen van gemiste boxsprongen.

Hoewel ze erg nuttig zijn, kunnen ze overkill zijn bij lange halterbewegingen en touwklimmen, en kunnen deze bewegingen goed in de weg zitten. Maar als je ook voetbalt of vroeger op voetbal hebt gezeten en je hebt ze nog, dan is het een goed alternatief.

Dus houd rekening met ons advies en draag scheenbescherming tijdens deze specifieke activiteiten. Je zult blij zijn dat je de investering hebt gedaan.

Lees ook: de beste scheenbeschermers voor vechtsporten

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.