Beste kettlebell | De top 6 sets beoordeeld voor mannen & vrouwen

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Compact, veelzijdig en betaalbaar, de bescheiden kettlebell biedt een krachtige work-out punch bij correct gebruik.

Je hebt waarschijnlijk de rij kleurrijke kettlebells gezien die rustig in de hoek van je plaatselijke sportschool staan, of je wacht misschien om de beste kettlebells online te kopen.

Ze zien eruit als zware theepotten zonder tuit, maar kettlebells zijn in feite een zeer krachtig hulpmiddel in de strijd om een goed gevormd lichaam.

Beste kettlebells beoordeeld

Misschien wil je er voor thuis een aanschaffen, als onderdeel van een strak fitnessregime voor dit jaar? Dan wil je niets anders dan de beste kettlebells voor thuis.

Deze TRX Kettlebell is mijn favoriet omdat hij echt heel mooi is gemaakt, met een zeer comfortabel handvat. De kleurcodering maakt het ook gemakkelijk om het gewenste gewicht te pakken.

Het is een beetje duurder dan sommige rivalen, maar de extra investering waard. Met gewichten van 4kg tot 28kg is er echt ook een TRX voor iedereen.

De beste halters blijven de meest populaire keuze voor veel, maar kettles zijn een ideale tegenhanger daarvan en werken je verschillende spiergroepen op verschillende manieren.

Wees voorzichtig als je kwetsbare vloerbedekkingen of lage plafonds hebt, dat is wel iets om rekening mee te houden.

Kettlebells Afbeeldingen
Absoluut beste kettlebell: TRX Gravity Cast Beste kettlebell TRX

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste kettlebell set: RS Sports Beste kettle bell set RS sports classic

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zachte rubber coating: Gorilla Sports Kettlebell Gorilla sports kettlebells

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste kettlebell voor beginners: Focus Fitness 10kg Beste kettlebell voor beginners focus fitness

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste vinyl kettlebell: York Beste vinyl kettlebell York

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste kettlebell set voor vrouwen: MiraFit 5, 10, 15 Coolste kettlebell set mirafit

(bekijk meer afbeeldingen)

Bekijk ook deze video van eHowHealth met wat beginners oefeningen om je goed van start te laten gaan met jouw nieuwe kettlebells:

De beste kettlebells beoordeeld

Absoluut beste kettlebell: TRX Gravity Cast

De beste kettlebells die je kunt krijgen:

 • Gewichtsbereik beschikbaar: 4kg tot 28kg
 • Zeer goed gemaakt
 • Comfortabel handvat

Nadelen:

 • De zwaardere zijn relatief duur

Beste kettlebell TRX

(bekijk meer afbeeldingen)

De koning van gewichtheffen is al lang de kettlebell, omdat de klonten ijzer de perfecte metgezel zijn om elke Suspension Training op te fleuren.

Plus ze staan bekend om hun klantgerichtheid en trainingsschema’s, zoals deze handleiding voor een power core workout.

De premium lijn van kettlebells is allemaal prachtig afgewerkt en elk heeft een “premium zwaartekrachtgietproces” ondergaan, waarvan wordt gezegd dat het de duurzaamheid verhoogt. Het resulteert ook in die prachtige platte bodem, wat het gemakkelijker maakt om de kettlebell op de vloer te laten rusten wanneer je tijdens een zware squatroutine van hand wisselt.

De soepele en consistente afwerking voelt ook goed in de hand.

TRX heeft een vleugje kleur toegevoegd aan de handgrepen, waardoor het eenvoudig is om het juiste gewicht te spotten als je tijdens de workout tussen kettlebells wisselt.

Ik zou zeggen dat de eenheid van 16 kg degene is waar je voor moet kiezen als je een man in redelijke vorm bent, maar er is een goede spreiding van gewichten, waardoor dit een stuk fitnessapparatuur dat de wispelturige goede voornemens zal overleven.

Dit is de beste oefening om de GROOTSTE spier in je lichaam te trainen.

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste kettlebell set: RS Sports

Een behoorlijke hoeveelheid gewichten … als je de ruimte hebt.

 • Gewichtsbereik beschikbaar: 4kg, 8kg, 12kg,16kg
 • Solide constructie

Beste kettle bell set RS sports classic

(bekijk meer afbeeldingen)

De perfecte antithese voor modern is beter, isdeze ouderwetse selectie van kettlebells. Deze spread van 4kg tot 16kg gaat een leven lang mee.

RS Sports kettlebells zijn niet goedkoop, maar ze zijn ontworpen om lang mee te gaan, gemaakt van eersteklas ijzererts, geen schroot (zoals bij goedkopere alternatieven) en het gebruik van een gietvorm uit één stuk om ervoor te zorgen dat de kettlebells in de hand goed in balans zijn en gebouwd om te duren.

De gepoedercoate afwerking betekent dat ze ook niet schilferen of roesten wanneer ze bedekt zijn met zweet.

Bekijk ze hier bij bol.com

Beste zachte rubber coating: Gorilla Sports Kettlebell

Houdt zich aan de concurrentienormen voor de meer professionele types.

 • Gewichtsbereik beschikbaar: 4kg tot 12kg
 • Identieke grootte, ongeacht het gewicht
 • Massale gewichtsverdeling
 • Gebouwd om mee te gaan

Gorilla sports kettlebells

(bekijk meer afbeeldingen)

We kennen niet veel professionele kettlebell-atleten, maar we zijn er vrij zeker van dat ze zich zeer bewust zijn van Gorilla Sports en het aanbod van wedstrijdspecifieke swingers.

Met zeer strikte voorschriften voor afmetingen en de opening van het “window” (het handvat, voor jou en mij), zijn deze massieve stalen nummers echt alleen voor de zeer serieuze enthousiastelingen die er zijn.

Elke massief stalen eenheid is individueel geprijsd, maar ze zijn er ook in verschillende sets. Verwacht veel meer uit te geven voor de zwaarste 40kg kettlebells.

Bekijk de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste kettlebell voor beginners: Focus Fitness 10kg

Beste kettlebell voor beginners.

 • Gewichtsbereik beschikbaar: 2kg tot 10kg
 • Solide constructie
 • Een koopje

Beste kettlebell voor beginners focus fitness

(bekijk meer afbeeldingen)

Het is niet altijd een goed idee om eropuit te gaan en een grote smak geld op trainingsapparatuur te spenderen tijdens een opgewonden bevlieging. Ook is het niet de moeite waard om een ​​reis naar de chiropractor te riskeren dankzij overdreven zware gewichten.

Als je nieuw bent met het hele kettlebell-ding, is dit eco-ijzeren nummer van Focus Fitness echt een koopje, met een roestvrijstalen handgreep voor een comfortabele en langdurige aanraking.

De maximale massa van 10 kg kan op tijd een beetje licht aanvoelen, maar voor degenen die beginnen of die geen massieve belasting van hun bells nodig hebben, is dit geweldig. Het compacte formaat maakt het perfect om thuis op te bergen voor de vreemde spontane sessie.

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Beste vinyl kettlebell: York

Beste kettlebell voor harde vloeren.

 • Gemakkelijker op vloeren
 • Comfortabel vast te houden

Beste vinyl kettlebell York

(bekijk meer afbeeldingen)

De vinylcoating die deze gietijzeren gewichten omwikkelt, is een handige toevoeging voor iedereen die zich zorgen maakt over het beschadigen van hun parket, maar de eenheid blijft robuust en een veel duurzamere optie dan goedkopere aanbiedingen van volledig vinyl.

York biedt alleen deze opvallende schoonheden in gewichten van 2,5 kg, 5 kg en 7,5 kg die waarschijnlijk te licht zullen zijn voor diegenen die echt willen klinken of wat bulk willen toevoegen, maar ze hebben er onlangs 10 t/m 20kg aan toegevoegd.

Hier te koop bij Amazon

Beste kettlebell set voor vrouwen: MiraFit 5, 10, 15

Coolste kettlebell set met bijbehorende houder.

Coolste kettlebell set mirafit

(bekijk meer afbeeldingen)

Je kunt je wensen ook afdekken met deze zeer betaalbare set kettlebells op instapniveau. De Mira-set biedt een behoorlijke spreiding van drie plastic gewichten (5 pond tot 15 pond, dat is 2,25 kg tot 7 kg), op een plastic standaard.

Dat is natuurlijk niet een enorm maximumgewicht, maar het stelt lichtere gebruikers in staat om gemakkelijk te schakelen tussen trainingen met hoge weerstand en lage weerstand / hoge rep voor weinig geld.

De vinylcoating kan goedkoper aanvoelen dan de suggesties van gietijzer en staal op deze lijst, maar alle drie van deze kosten je de helft van de prijs van een enkele kettlebell van sommige van de andere merken.

Check de prijzen hier

Waarom een ​​kettlebell kopen?

Deze brede bundels plezier bieden solide spieropbouwweerstand met het extra genot van een intense cardiotraining (dan wil je trouwens ook naar deze battle ropes kijken!), en kunnen, indien correct gebruikt, een lange gymroutine samenvatten in één korte, zweterige swingende sessie.

Geloof je me niet? De American Council on Exercise heeft onderzoek gedaan naar kettlebells die aantoont dat regelmatige gebruikers niet alleen profiteren van krachtwinst, maar ook een duidelijke toename van aerobe capaciteit, dynamisch evenwicht en, het beste van alles, een dramatische toename van hun kernsterkte.

Lees ook: dit zijn de best beoordeelde dumbbells van beginner tot pro

Hoe je de beste kettlebell kiest

In tegenstelling tot halters, kunnen kettlebells even wennen zijn. Het is absoluut de moeite waard om advies in je sportschool in te winnen over de juiste vorm om letsel te voorkomen. Eenmaal onder de knie, wordt de kettlebell echter een vast onderdeel van je fitnessregime.

Deze compacte gewichten zijn klein genoeg om in zelfs de kleinste ruimtes te passen en de meeste trainingen vereisen slechts één kettlebell, wat betekent dat je vanuit je eigen huis kunt genieten van wat vetverbrandende trainingstijd voor minder dan een tientje, zolang je thuis letterlijk genoeg ruimte hebt om een ​​object rond te zwaaien.

Degenen die zich voor het eerst in de wereld van de kettlebells begeven, moeten zorgen gemakkelijk het gewicht aan te kunnen, omdat de slopende sessies onmogelijk zijn als je het ding niet eens boven je hoofd kunt tillen.

Dat gezegd hebbende, kiezen voor een miezerige 2kg kettlebell kan betekenen dat je niet voldoende weerstand ondervindt om de spier grondig uit te dagen. Als je kunt, ga dan naar een sportschool of plaatselijke fitnesswinkel en probeer een paar gewichten totdat je een goed gevoel hebt.

Het is een goed idee om een ​​beetje meer uit te geven om een ​​product te krijgen dat is gebouwd om lang mee te gaan. Waar vinylbellen je een paar euro kunnen besparen, kunnen ze gevoelig zijn voor barsten en splijten, en de handvatnaden op goedkopere modellen kunnen krassend en ongemakkelijk zijn.

Een solide gietijzeren kettlebell – of, nog beter, die met gladde stalen handgrepen – zijn meestal het meest comfortabel en zijn ook stevig genoeg om een ​​nucleaire aanval te overleven.

Ten slotte is het ook de moeite waard om de handvatafstand van de bel (of ‘venster’, om het de juiste titel te geven) en de diameter ervan te vermelden. Grotere handen kunnen bepaalde bells moeilijk te grijpen en comfortabel op de onderarm vinden, wat nodig is bij forse persoefeningen boven het hoofd.

Lees ook: de fitness handschoenen met de beste grip

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.