Beste keepers handschoenen beoordeeld | Top 8 + complete koopgids

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Er is een speciaal soort persoon voor nodig om een ​​keeper te willen zijn.

Ervoor kiezen om jezelf voor een bal te werpen die op doel is gekogeld, het tart het gezond verstand (zie: de laffe verdedigers die zich omdraaien bij het “blokkeren” van schoten).

Er zit is iets bewonderenswaardig in die laatste verdedigingslinie. Een keeper is per definitie een held of heldin!

Beste keepers handschoenen beoordeeld | Top 8 + complete koopgids

Als je hebt besloten je lichaam op het spel te zetten, heb je alle hulp nodig die je kunt krijgen – en de juiste paar keepershandschoenen kunnen een groot verschil maken.

Mijn persoonlijke favoriet zijn deze Sportout Keepershandschoenen die helemaal niet al te duur zijn. De handschoenen zijn antislip en slijtvast en bieden bovendien een goede schokabsorptie. Maar waar dit paar vooral in uitblinkt, is de strakke pasvorm, perfect om genoeg optimale over de bal te houden en elke aanval de baas te kunnen zijn.

Zoals alle sportartikelen, of het nu voetbalschoenen of ijshockeyschaatsen zijn, is de juiste keuze misschien niet altijd het duurste wat je je kunt veroorloven.

Ik heb daarom ook nog meer betaalbare opties op de lijst mocht je een kleiner budget hebben.

Verschillende handschoenen passen bij verschillende spelers en je geeft misschien de voorkeur aan een lichtgewicht paar om snelle handbewegingen te kunnen maken, kleverige handpalmen om te helpen met vangen of juist een dikker paar om je het vertrouwen te geven om jezelf voor de voeten van de beste aanvallers te werpen.

Om je te helpen een beslissing te nemen, hebben we acht van de meest populaire paren getest en uitgelegd wat hen onderscheidt.

Hieronder laten we je verder de manieren zien waarop keepershandschoenen kunnen verschillen en bevelen we ook enkele van onze favorieten aan.

Beste keepers handschoenenAfbeeldingen
Overall beste keepershandschoenen: Sportout 4 mm latex negatieve snit Overall beste keepershandschoenen- Sportout 4 mm latex negatieve snit
(bekijk meer afbeeldingen)

Keepershandschoenen met de beste traditionele snit: Under Armour Desafio PremierUnder Armour Desafio keepershandschoenen
(bekijk meer afbeeldingen)

Beste keepershandschoenen voor ultieme grip: Renegade GK Vulcan AbyssBeste keepershandschoenen voor ultieme grip- Renegade GK Vulcan Abyss
(bekijk meer afbeeldingen)

Beste allrounder keepers handschoenen: Gripmode Aqua Hybrid GriptecBeste allrounder keepers handschoenen- Gripmode Aqua Hybrid
(bekijk meer afbeeldingen)

Beste middenklasse keepershandschoenen: Nike Grip 3Beste middenklasse keepershandschoenen- Nike Grip 3
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste keepershandschoenen met fingersave: Renegade GK FuryBeste keepershandschoenen met fingersave- Renegade GK Fury
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste keepershandschoenen voor kunstgras: Reusch Pure Contact InfinityBeste keepershandschoenen voor kunstgras- Reusch Pure Contact Infinity
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kinder keepershanschoenen: Renegade GK TritonBeste keepershanschoenen voor kinderen- Renegade GK Triton
(bekijk meer afbeeldingen)

Waar moet je op letten bij een paar keepershandschoenen?

De manier waarop een handschoen is gebouwd, speelt een grote rol in de vorm en pasvorm, de grip en het geboden beschermingsniveau, evenals hoe lang ze waarschijnlijk meegaan.

Elke snit heeft zijn voor- en nadelen; de juiste keuze voor jou komt neer op persoonlijke voorkeur.

Lees ook: dit zijn de beste voetballen om mee te oefenen

Box cut

De box cut, of platte palm, is een traditionele snit die tegenwoordig vooral te vinden is in het goedkopere deel van de markt.

Een enkel stuk latex voor de handpalm en vingers is aan de achterkant van de handschoen gestikt met inzetstukken.

Het gebruik van inzetstukken maakt de handschoen strakker, maar ze bieden niet zoveel latexdekking, wat betekent dat ze minder grip bieden dan andere sneden.

Negatief gesneden

Een negatieve snit is vergelijkbaar met de box cut, maar de inzetstukken zijn aan de binnenkant van de handschoen gestikt.

Dit betekent dat de handschoen strakker om de hand ligt en iets meer grip biedt, hoewel hij eerder slijtage zal vertonen dan een handschoen met een box cut.

Rollfinger gesneden

De rollende vinger of “shotgun” snit wikkelt de latex rond de vinger en verbindt deze rechtstreeks met de achterkant van de handschoen.

Het niet gebruiken van inzetstukken geeft een groter latexgebied, wat de grip verbetert, hoewel het betekent dat het om de vingers niet zo strak zit, zodat het mogelijk niet zo lekker passend aanvoelt.

Deze snit kan ook worden geleverd met negatief stiksel aan de binnenkant van de handschoen om het latexoppervlak verder te vergroten, maar opnieuw betekent dit dat slijtage eerder optreedt.

Combinatie cuts

In plaats van vast te houden aan een enkele stijl, gebruiken sommige handschoenen verschillende sneden op de vingers om de voordelen van verschillende stijlen te combineren.

Een handschoen kan bijvoorbeeld een rolsnit hebben op de wijsvinger en pink om het latexcontact te vergroten voor het vangen, maar een negatieve snit op de rest van de vingers om het algehele comfort en de flexibiliteit te verhogen.

Palmtype

Het materiaal van de palm speelt een grote rol in de prestaties van de handschoenen.

Professionele spelers geven de voorkeur aan latex voor meer grip, maar dit is niet het meest winterharde materiaal en zal na verloop van tijd minder worden.

Rubber of een combinatie van rubber en latex zal de levensduur van de handschoenen verlengen, en deze zijn vaak beter voor training of een vriendschappelijk potje.

De dikte van de palm speelt ook een rol, met dunnere palmen die een beter balgevoel geven, maar minder bescherming en demping.

De meeste handschoenen hebben een palm van ongeveer 4 mm dik, wat een goed middelpunt is om mee te beginnen als je niet zeker weet wat bij je past.

Hier trouwens wat tips om je handschoenen nog meer grip te geven:

Vinger bescherming (fingersave)

Bijna elk merk biedt nu handschoenen met een vorm van vingerbescherming, vaak met een plastic rug onderaan elke vinger om verwondingen door hyperextensie te voorkomen.

Dit is een goede optie als je in het verleden een blessure hebt opgelopen, maar ze bieden geen bescherming tegen vaker voorkomende verwondingen, zoals stompvingers of mensen die op je hand gaan staan.

Er is ook een argument dat als je vingers uiteindelijk op de bescherming vertrouwen, ze vatbaarder worden voor letsel omdat ze mogelijk geen geschikte kracht ontwikkelen.

Om deze reden raden we aan dit type handschoen te vermijden, tenzij je een bestaande blessure hebt. Verderop in het artikel lees je meer over fingersave.

Lees ook: Hoe word ik voetbal scheidsrechter? Alles over cursussen, toetsen & oefenen

Welke maat keepers handschoen moet ik hebben?

Net als schoenen zijn handschoenen verkrijgbaar in verschillende maten, meestal tussen 4 en 12.

Hoewel deze maat consistent moet zijn, kan deze per merk verschillen, dus het is de moeite waard om een ​​paar te proberen voordat je koopt (of het retourbeleid te controleren bij online kopen) om ervoor te zorgen dat je de juiste pasvorm hebt.

Handschoenmaten moeten overeenkomen met de onderstaande tabel. Meet aan de knokkels en vind de grootste breedte.

HandschoenmaatHandbreedte (cm)
44,5 tot 5,1 cm
55,1 tot 5,7 cm
65,7 tot 6,3 cm
76,3 tot 6,9 cm
86,9 tot 7,5 cm
97,5 tot 8,1 cm
108,1 tot 8,7 cm
118,7 tot 9,3 cm
129,3 tot 10 cm

Beste 8 keepershandschoenen beoordeeld

Laten we nu dieper ingaan op elk van deze en bespreken wat juist deze opties zo goed maken.

Overall beste keepershandschoenen: Sportout 4 mm latex negatieve snit

 • Materiaal: Gebreid materiaal en latex
 • Fingersave: Geen
 • Leeftijdsgroep: Volwassenen / jongeren

Een paar keepershandschoenen die alles aankan? Ga dan voor de Sportout keepershandschoenen!

Overall beste keepershandschoenen- Sportout 4 mm latex negatieve snit op het veld

(bekijk meer afbeeldingen)

De handschoenen zijn vervaardigd uit professionele latex en een luchtlaag gebreide stof.

De perfecte lichte en ademende handschoenen die niet alleen comfortabel zitten, maar ook de beste grip bieden.

Er is namelijk gebruik gemaakt van speciaal professioneel 4mm kleefschuim, dat 100% balcontrole garandeert.

De handschoenen zijn antislip en slijtvast en bieden bovendien een goede schokabsorptie.

Het probleem van ‘gewone’ keepershandschoenen, ofwel de slechte luchtdoorlatendheid, wordt met deze handschoenen opgelost.

De handschoenen passen als een tweede huid en zijn gemaakt met een negatieve snit. Ze passen zich perfect aan je vingers aan en voldoen aan de hoogste eisen van duurzaamheid.

De handschoenen hebben een eenvoudige, maar tegelijkertijd levendige uitstraling. Ze hebben een mooie, zwarte kleur en fluorescerende groene details.

Gestroomlijnd en dynamisch, voor langdurig plezier en het behouden van de 0!

Overall beste keepershandschoenen- Sportout 4 mm latex negatieve snit

(bekijk meer afbeeldingen)

Volgens de verschillende reviews zijn dit hele comfortabele handschoenen, gemaakt van dik materiaal.

Ze zitten strak, blijven goed om de polsen zitten, maar passen zich tegelijkertijd aan de handen aan. Ze bieden de perfecte grip en gaan lang mee.

Verder zijn de handschoenen weerbestendig, zelfs in de regen. Ook niet onbelangrijk: ze stinken niet zo erg als andere handschoenen!

Check de meest actuele prijzen hier

Keepershandschoenen met de beste traditionele snit: Under Armour Desafio Premier

 • Materiaal: Latex schuim, polyester
 • Fingersave: Geen
 • Leeftijdsgroep: Volwassenen

Op het eerste gezicht zit er een duidelijk gebrek aan fancy functies op deze handschoenen (maar lees verder, er zijn altijd wat fancy functies).

Under Armour Desafio keepershandschoenen

(bekijk meer afbeeldingen)

Het ontwerp is een standaard box cut zonder zelfs enig negatief stikwerk, dus je zou verwachten dat ze vrij los rond de vingers zouden zijn en niet erg responsief.

Zodra je ze aan doet, realiseer je je echter dat er iets aan de hand is waardoor deze handschoenen veel beter passen dan je zou verwachten.

Under Armour heeft twee functies toegevoegd die bijdragen aan deze verbeterde pasvorm en flexibiliteit:

 1. Vingerslotconstructie
 2. ClutchFit (dit verwijst naar de Amerikaanse sport uitdrukking wat crunch time betekent, niet de koppeling in een auto)

Het vingerslot verkleint de ruimte voor elke vinger, terwijl de polssteun van de clutch rond de pols loopt vanaf een punt halverwege de duim en pols.

Dit betekent dat wanneer je het vastmaakt, het niet alleen om de pols trekt, maar ook langs de hand.

Het resultaat is een knusse handschoen die responsief aanvoelt en ook robuuster zou moeten zijn dan zijn negatief gestikte rivalen.

De palm is een 4 mm latex schuim dat veel grip biedt en de vingers zijn stijf genoeg om ondersteuning te bieden zonder beweging te belemmeren.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste keepershandschoenen voor ultieme grip: Renegade GK Vulcan Abyss

 • Materiaal: Hyper Grip-latex, composiet latex, neopreen manchet, Duratek-riem
 • Fingersave: Ja
 • Leeftijdsgroep: Volwassenen

Grip is natuurlijk alles als je op zoek bent naar de beste keepershandschoenen.

De Renegade GK Vulcan Abyss Keepershandschoenen worden vertrouwd door zowel amateurs als de pro’s.

Ze zijn gemaakt om lang mee te gaan.

Beste keepershandschoenen voor ultieme grip- Renegade GK Vulcan Abyss aan de hand

(bekijk meer afbeeldingen)

Renegade GK is de officiële keepershandschoen van de NPSL en de WPSL: de grootste pro-voetbalcompetities in America.

Alle Vulcan handschoenen zijn voorzien van hoogwaardige Duitse Hyper Grip-latex.

Dit in combinatie met de 180° duimomslag en de voorgebogen handpalm verhogen de grip en de balcontrole. Er is daarnaast gebruik gemaakt van een Roll snit.

Op de handpalm en backhand is de handschoen gemaakt van 3,5+3 mm composiet latex, zodat er extra bescherming wordt geboden tegen klappen.

En voor de perfecte polsondersteuning is er gebruik gemaakt van een 8 cm neopreen manchet en een 3 mm 360° Duratek-riem.

Beste keepershandschoenen voor ultieme grip- Renegade GK Vulcan Abyss

(bekijk meer afbeeldingen)

De handschoenen zijn voorzien van Endo-Tek Pro fingersaves, die niet naar achteren zullen buigen.

Ze hebben verder een uitstekend ademend vermogen dankzij het 3D Super Mesh body.

Uit reviews is gebleken dat de bal een goede grip heeft, de handschoenen de polsen genoeg ondersteuning bieden, en ook de fingersave vinden de gebruikers fijn.

Ze zitten lekker en passen perfect.

Het kan echter wel zijn dat ze op de handpalmen wat sneller slijten. Houd daar eventueel rekening mee.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste allrounder keepers handschoenen: Gripmode Aqua Hybrid Griptec

 • Materiaal: Ademend neopreen en latex
 • Fingersave: Geen
 • Leeftijdsgroep: Volwassenen

Als jij je keepersvaardigheden naar het volgende niveau wil tillen, ga je voor de Gripmode Aqua Hybrid Keepershandschoenen.

Voor deze handschoenen is er gebruik gemaakt van een hybride cut.

Beste allrounder keepers handschoenen- Gripmode Aqua Hybrid

(bekijk meer afbeeldingen)

Ze zijn gemaakt van ademend en comfortabel neopreen. Je voelt je er veilig mee en ontzettend comfortabel.

De handschoenen bieden een strakke pasvorm en een optimale vochtbeheer voor betrouwbare ventilatie.

Ook rond de pols geniet je van een perfecte pasvorm en flexibiliteit dankzij het innovatieve afdichtingssysteem.

De pols is bovendien voorzien van het scheurbestendige latex, die de Griptec voering beschermt tegen slijtage.

Daarnaast vergemakkelijkt de puller het aan- en uittrekken van de handschoenen.

Ook zijn de handschoenen voorzien van de beste Gripmode-coating, namelijk de 4 mm Griptec Latex.

De beste grip is hiermee gegarandeerd. De bal zal altijd aan je handen blijft plakken, ongeacht het weer.

En als je de bal wil weg knokken, doe je dat met de siliconen punching zone. Je zult zo nooit de controle verliezen over de bal en altijd een hoge responsiviteit hebben.

Dankzij de Protection zone wordt er gestreefd naar extra demping van de handen, alsook meer stabiliteit plus grip.

De handschoenen hebben ten slotte een exclusief design waar we nu eenmaal niet omheen kunnen. Het zijn de handschoenen van de toekomst!

Als dit niet helemaal het model is dat je zoekt, maar toch een paar wil zonder fingersave, kijk dan nog eens bij de Sportout Keepershandschoenen.

Ze liggen ongeveer in dezelfde prijsklasse, maar de Sportout handschoenen zijn een tikkeltje goedkoper, mocht dat voor jou een bepalende factor zijn.

Over beide handschoenen valt wat te zeggen. Het is eerder een kwestie van smaak (en wellicht budget) welke het beste bij je past!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste middenklasse keepershandschoenen: Nike Grip 3

 • Materiaal: Latex en polyester
 • Veld type: Gras/Indoor/Kunstgras
 • Fingersave: Geen
 • Leeftijdsgroep: Volwassenen

Als je op zoek bent naar een paar trainingshandschoenen of gewoon niet te veel wilt uitgeven aan je wedstrijdhandschoenen, is dit paar van Nike een goede keuze.

Beste middenklasse keepershandschoenen- Nike Grip 3

(bekijk meer afbeeldingen)

De box-cut voor de middelste twee vingers en een roll-cut voor de wijsvinger en de pink zijn een meer traditionele combinatie dan de andere op deze lijst.

Het ligt niet zo dichtbij de hand als een negatief gesneden handschoen, maar inkepingen rond de duim en beide zijden van de knokkels betekenen dat de palmzijde gemakkelijk naar de hand buigt zonder in te leveren op enige dikte.

De kleuren zijn misschien niet voor iedereen geschikt, het roze rond de pols is bijzonder gewaagd, maar heb je tegenwoordig de felle kleuren van de schoenen van de aanvallers al eens bekeken?

Afgezien van de mode is dit een no-nonsense paar voor een redelijke prijs.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste keepershandschoenen met fingersave: Renegade GK Fury

 • Materiaal: Leer en latex
 • Fingersave: Ja
 • Leeftijdsgroep: Volwassenen / kids

Als jij het vooral belangrijk vindt dat de handschoenen voorzien zijn van fingersave, kijk dan eens bij deze Renegade GK Fury Keepershandschoenen. Z

e zijn gemaakt van echt leer en hebben een Roll snit.

Beste keepershandschoenen met fingersave- Renegade GK Fury

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze handschoenen zijn ontworpen om te presteren en ontzettend duurzaam.

De Fury serie van deze handschoenen heeft meer dan 1400 reviews ontvangen, met een gemiddelde van 4,5 sterren!

Alle Fury handschoenen zijn voorzien van het kwalitatieve Duitse Giga Grip pro-level latex.

Deze latex plus de 180° duimomslag en voorgevormde handpalm hebben een postieve invloed op de grip, controle en daarmee natuurlijk je vertrouwen!

Wat deze fingersave anders maakt dan die van andere merken, is dat de verwijderbare Pro-Tek Pro’s niet naar achteren zullen buigen.

En om de handpalm en backhand extra te beschermen, is er gebruik gemaakt van 4+3 mm composietlatex.

Beste keepershandschoenen met fingersave- Renegade GK Fury aan de hand

(bekijk meer afbeeldingen)

Ook aan de polsen is gedacht: de 8 cm neopreen manchet en 3 mm 360° Duratek-riem geven namelijk een uitstekende polssteun.

Ze bieden de beste vingerbescherming en stootprestaties in hun klasse!

Comfort en ademend vermogen, ook daar kun je van genieten bij deze handschoenen dankzij het 6D Super Mesh-lichaam.

De unieke nylon puller maakt het bovendien makkelijk om de handschoenen vlug aan en uit te trekken.

Bang dat je in de regen minder grip hebt? Met deze handschoenen hoef jij je nergens zorgen om te maken. Ze zijn geschikt voor alle weersomstandigheden.

Als je eerder een blessure aan je vinger hebt opgelopen, is het nog belangrijker om de juiste handschoenen te hebben.

Dit kunnen de juiste zijn, omdat ze, volgens de recensies, de nodige bescherming bieden tegen harde schoten, en ze geven je ook genoeg vertrouwen om je handen te gebruiken.

Ook ervaren keepers geven aan dat dit een van de beste op de markt is.

De handschoenen geven je het gevoel dat je handen twee keer zo groot zijn en bieden ook de perfecte grip.

Vergeleken met andere handschoenen zijn deze echt heel goed. Je vingers hebben ondanks de fingersave genoeg bewegingsvrijheid.

Van hetzelfde merk – Renegade dus – kun je ook nog even terug kijken bij de Renegade GK Vulcan Abyss Keepershandschoenen.

Die zijn namelijk ook voorzien van fingersave. Het verschil tussen de handschoenen zit ‘m in het materiaal.

Waar de Vulcan Abyss handschoenen gemaakt zijn van leer, zijn de Fury handschoenen gemaakt van (composiet) latex en neopreen.

Qua prijs zitten ze op hetzelfde niveau, en ook heb je bij allebei keuze uit een groot aantal maten.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste keepershandschoenen voor kunstgras: Reusch Pure Contact Infinity

 • Materiaal: Latex en neopreen
 • Veld type: Kunstgras
 • Fingersave: Nee
 • Doelgroep: Volwassenen

Als jij voornamelijk op kunstgras speelt, wil je natuurlijk wel keepershandschoenen die daar uiterst geschikt voor zijn.

Een mooi voorbeeld van zulke handschoenen zijn de Pure Contact Infinity keepershandschoenen.

Beste keepershandschoenen voor kunstgras- Reusch Pure Contact Infinity

(bekijk meer afbeeldingen)

Ze zijn gemaakt van kwalitatief latex (Reusch Grip Infinity), die zowel duurzaamheid als grip bieden voor professionele prestaties.

De handschoenen hebben een negatieve snit, waarbij er rond de vingertoppen een nauwe pasvorm wordt gecreëerd en zoveel mogelijk contactoppervlak voor de beste balcontrole.

En dankzij de binnennaad in de onderste vingerzone, wordt er gezorgd voor een strakke maar flexibele, anatomische pasvorm.

Een natuurlijke vanghouding van de handen wordt met deze pasvorm gestimuleerd.

De constructie op de bovenkant van de handschoenen is vervaardigd uit een ademend neopreen, die als een tweede huid aanvoelt.

Dit materiaal is volledig tot aan het einde van de handschoenen door getrokken, en aan de binnenkant van de pols zit elastisch textiel.

De pols wordt zo gestabiliseerd, plus bieden de handschoenen comfort alsook een modern design.

Ook de Nike Grip 3 (zie boven) schijnen het prima te doen op kunstgras, mocht het Pure Contact Infinity model niet helemaal aan jouw persoonlijke wensen voldoen.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste kinder keepershanschoenen: Renegade GK Triton

 • Materiaal: Latex, composiet latex, 3D Airmesh-lichaam
 • Veld type: Ook voor harde ondergrond
 • Fingersave: Ja
 • Doelgroep: Kinderen

Is jouw kind een fanatieke keeper en heeft hij of zij nieuwe handschoenen nodig? Dan raad ik als volgende aankoop de Renegade GK Triton Keepershandschoenen aan.

Beste keepershanschoenen voor kinderen- Renegade GK Triton

(bekijk meer afbeeldingen)

Bij de Triton serie van Renegade wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige Duitse Super Grip-latex voor gebruik op harde grond.

Verder is de handschoen voorzien van een 180° duimomslag en voorgebogen handpalm.

Dit allemaal tezamen verbetert zowel de grip als de balcontrole. Als keeper sta je zo veel zekerder in je doel.

De handschoenen hebben verwijderbare Pro-Tek fingersaves die, in tegenstelling tot andere fingersaves, niet naar achteren zullen buigen.

Om extra bescherming te bieden, is er op de handpalm en backhand gebruik gemaakt van 3,5+3 mm composiet latex.

Aan de polsen is ook gedacht: de 8 cm Airprene-manchet en 3 mm 360° Duratek-band zullen je polsen extra ondersteunen.

Comfort is ook gegarandeerd dankzij het 3D Airmesh-lichaam, wat je handen laat ademen. De puller van nylon zorgt ervoor dat je de handschoenen gemakkelijk aan- en uittrekt.

We hebben in deze review het merk Renegade een aantal keren zien langskomen, omdat het gewoon onwijs goede handschoenen biedt.

Ook de Triton serie van dit merk heeft fantastische beoordelingen gekregen van tevreden klanten, wat natuurlijk wel iets zegt over de kwaliteit van deze handschoenen.

Klanten geven onder andere aan dat ze de verwijderbare fingersave een groot pluspunt vinden, dat ze lekker strak om de handen zitten en gewoon heerlijk aanvoelen.

Zelfs op kunstgras zouden deze handschoenen het prima doen. Je hebt een fantastische grip en controle.

Door de zachte binnenkant doen harde schoten geen pijn; je voelt geen schokken op je handen of polsen.

Ze blijven er ook lang mooi uitzien, zonder scheuren of slijtage en zelfs in de regen doen ze het prima.

Andere handschoenen die eventueel geschikt zijn voor kinderen/jongeren (ongeveer de maten 5-8) zijn de Gripmode Aqua Hybrid (verkrijgbaar vanaf maat 7), de Nike Grip 3 (ook verkrijgbaar vanaf maat 7) en de Renegade GK Fury (vanaf maat 6).

Van deze heeft alleen de Renegade GK Fury Keepershandschoen fingersave, de anderen niet.

Check de meest actuele prijzen hier

Thuis voetballen? Dan heb je wel voetbaldoeltjes nodig om er een echte wedstrijd van te maken

Wat is fingersave in keepershandschoenen?

Fingersave is een moderne techniek waarvan gebruik wordt gemaakt in veel van de keepershandschoenen van nu.

De techniek is bedoeld om de vingers niet door te laten klappen. Want op het moment dat een keeper zijn vingers of handen blesseert, dan is het natuurlijk over en uit met de pret.

Om doelmannen zo goed mogelijk te beschermen tegen onder andere harde ballen en noppen wordt er gebruik gemaakt van de fingersave techniek.

Ga je wel of niet voor een fingersave?

Je zou denken dat je voor extra veiligheid moet gaan en dus keepershandschoenen met fingersave moet nemen.

Maar er zijn goalkeepers die liever geen fingersave hebben, omdat het de bewegingsvrijheid van de vingers beperkt. 

Fingersave zorgt ervoor dat je hand in een bepaalde houding wordt gehouden.

Je hand wordt daardoor ‘lui’, en de stijfheid van de handschoenen zorgt ervoor dat keepers hun handen niet goed om de bal kunnen leggen.

Vangen wordt zo moeilijker, en dan vooral als je nog de basis van het keepen aan het leren bent.

Bij jonge keepers zien we namelijk dat de ballen vaak wegspringen als ze de bal proberen te vangen. De bal wordt eerder weggeslagen of weggeduwd.

Maar denk er eens over na: als je een bal probeert de vangen, is het bijna onmogelijk dat je vingers naar achteren zullen klappen.

Dat kan alleen eventueel gebeuren als je met een slappe hand een hoge of verre bal probeert te raken.

Daarnaast is er het scenario als je als keeper een duel aangaat: het wordt met fingersave bijna onmogelijk om dan je vingers te spreiden.

Het gevolg is dat je de bal eerder zal loslaten. En dat kan zomaar een doelpunt tegen betekenen. 

En wat als een bal recht op de vingers terechtkomt? Is fingersave dan wel handig?

Nee, ook dan niet, want doordat de vingers niet naar achter kunnen buigen, zullen ze recht naar binnen willen bewegen.

Keepers die dit hebben meegemaakt, geven aan dat dit een nogal onplezierige ervaring is.

Dus, wel of geen fingersave? Tja, dat moet je als keeper zelf beslissen.

In de hogere divisies zie je weinig keepers die fingersave gebruiken. Maar als je je zekerder voelt met fingersave, ga er dan voor.

Waar het om gaat, is dat jij je goed en zeker voelt, want dat heeft natuurlijk invloed op je prestaties.

Conclusie

Als keeper weet je dat elke redding telt. Je hebt de juiste uitrusting nodig om die reddingen te helpen maken en jezelf de beste kans te geven om te winnen.

Met deze lijst van de 8 beste keepershandschoenen hoop ik dat je het perfecte paar voor jou kunt vinden.

Of het nu een betaalbare optie is of iets luxueuzer, deze handschoenen houden de bal uit je net.

Lees ook mijn complete lijst met alle essentiele spullen voor een goede voetbal trainingssessie

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.