Beste keepers handschoenen beoordeeld | Een complete koopgids

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Er is een speciaal soort persoon voor nodig om een ​​keeper te willen zijn. Ervoor kiezen om jezelf voor een bal te werpen die op doel is gekogeld, tart gezond verstand (zie: de laffe verdedigers die zich omdraaien bij het “blokkeren” van schoten).

Maar er is iets bewonderenswaardig in die laatste verdedigingslinie. Als je hebt besloten je lichaam op het spel te zetten, heb je alle hulp nodig die je kunt krijgen – en de juiste paar keepershandschoenen kunnen een groot verschil maken.

Beste keepershandschoenen beoordeeld

Zoals alle sportartikelen, of het nu voetbalschoenen of ijshockeyschaatsen zijn, is de juiste keuze misschien niet altijd het duurste wat je je kunt veroorloven.

Mijn persoonlijke favoriet is bijvoorbeeld deze Adidas Ace Pro die helemaal niet al te duur is (ik heb ook nog een meer betaalbare op de lijst mocht je een kleiner budget hebben).

Maar waar hij vooral uitblinkt is in de strakke pasvorm, perfect om genoeg controle over de bal te houden en elke aanval de baas te kunnen.

Hier zijn ze in actie:

Verschillende handschoenen passen bij verschillende spelers en je geeft misschien de voorkeur aan een lichtgewicht paar om snelle handbewegingen te helpen, kleverige handpalmen om te helpen met vangen of een dikker paar om je het vertrouwen te geven om jezelf voor de voeten van de beste aanvallers te werpen.

Om je te helpen een beslissing te nemen, hebben we vijf van de meest populaire paren getest en uitgelegd wat hen onderscheidt, en hieronder laten we je de manieren zien waarop keepershandschoenen kunnen verschillen en enkele van onze favorieten aanbevelen.

Keepershandschoenen Afbeeldingen
Overall beste keepershandschoenen: Adidas Ace Pro Adidas Ace Trans Pro keepershandschoenen

(bekijk meer afbeeldingen)

Keepershandschoenen met de beste traditionele snit: Under Armour Desafio Premier Under Armour Desafio keepershandschoenen

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste keepershandschoenen voor ultieme grip: Puma EvoDisc Beste keepershandschoenen voor grip Puma evodisc

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste allrounder: Umbro Neo Pro Umbro neo pro shotgun keepershandschoenen

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste middenklasse keepershandschoenen: Nike Vapor Grip3 Nike grip3 keepershandschoenen

(bekijk meer afbeeldingen)

Waar moet je op letten in een paar keepershandschoenen?

De manier waarop een handschoen is gebouwd, speelt een grote rol in de vorm en pasvorm, de grip en het geboden beschermingsniveau, evenals hoe lang ze waarschijnlijk meegaan.

Elke snit heeft zijn voor- en nadelen; de juiste keuze voor jou persoonlijk komt neer op persoonlijke voorkeur.

Lees ook: dit zijn de beste voetballen om mee te oefenen

Box Cut

De box, of platte palm, is een traditionele snit die tegenwoordig vooral te vinden is in het goedkopere deel van de markt. Een enkel stuk latex voor de handpalm en vingers is aan de achterkant van de handschoen gestikt met inzetstukken.

Het gebruik van inzetstukken maakt de handschoen strakker, maar ze bieden niet zoveel latexdekking, wat betekent dat ze minder grip bieden dan andere sneden.

Negatief gesneden

Een negatieve snit is vergelijkbaar met de box cut, maar de inzetstukken zijn aan de binnenkant van de handschoen gestikt.

Dit betekent dat de handschoen strakker om de hand ligt en iets meer grip biedt, hoewel hij eerder slijtage zal vertonen dan een handschoen met een box cut.

Rollfinger gesneden

De rollende vinger of “shotgun” snit wikkelt de latex rond de vinger en verbindt deze rechtstreeks met de achterkant van de handschoen.

Het niet gebruiken van inzetstukken geeft een groter latexgebied, wat de grip verbetert, hoewel het betekent dat de vingers niet zo strak zijn, zodat het mogelijk niet zo lekker passend aanvoelt.

Deze snit kan ook worden geleverd met negatief stiksel aan de binnenkant van de handschoen om het latexoppervlak verder te vergroten, maar opnieuw betekent dit dat slijtage eerder optreedt.

Combinatie Cuts

In plaats van vast te houden aan een enkele vingerstijl, gebruiken sommige handschoenen verschillende sneden op verschillende vingers om de voordelen van verschillende stijlen te combineren.

Een handschoen kan bijvoorbeeld een rolsnit hebben op de wijsvinger en vijfde vinger van de handschoen om het latexcontact te vergroten voor het vangen, maar een negatieve snit in de binnenvingers om het algehele comfort en de flexibiliteit te verhogen.

Welke maat keepers handschoen moet ik hebben?

Net als schoenen zijn handschoenen verkrijgbaar in verschillende maten, meestal tussen 4 en 12.

Hoewel deze maat consistent moet zijn, kan deze per merk verschillen, dus het is de moeite waard om een ​​paar te proberen voordat je koopt (of het retourbeleid te controleren bij online kopen) om ervoor te zorgen dat je de juiste pasvorm hebt.

Handschoenmaten moeten overeenkomen met de onderstaande tabel. Meet aan de knokkels en vind de grootste breedte.

Handschoenmaat Handbreedte (cm)
4 4,5 tot 5,1 cm
5 5,1 tot 5,7 cm
6 5,7 tot 6,3 cm
7 6,3 tot 6,9 cm
8 6,9 tot 7,5 cm
9 7,5 tot 8,1 cm
10 8,1 tot 8,7 cm
11 8,7 tot 9,3 cm
12 9,3 tot 10 cm

Palmtype

Het materiaal van de palm speelt een grote rol in de prestaties van de handschoenen. Professionele spelers geven de voorkeur aan latex voor meer grip, maar dit is niet het meest winterharde materiaal en zal na verloop van tijd minder worden.

Rubber of een combinatie van rubber en latex zal de levensduur van de handschoenen verlengen, en deze zijn vaak beter voor training of een vriendschappelijk potje.

De dikte van de palm speelt ook een rol, met dunnere palmen die een beter balgevoel geven, maar minder bescherming en demping.

De meeste handschoenen hebben een palm van ongeveer 4 mm dik, wat een goed middelpunt is om mee te beginnen als je niet zeker weet wat bij je past.

Vinger bescherming

Bijna elk merk biedt nu handschoenen met een vorm van vingerbescherming, vaak met een plastic rug onderaan elke vinger om verwondingen door hyperextensie te voorkomen.

Dit is een goede optie als je in het verleden een blessure hebt opgelopen, maar ze bieden geen bescherming tegen vaker voorkomende verwondingen, zoals stompvingers of mensen die op je hand gaan staan.

Er is ook een argument dat als je vingers uiteindelijk op de bescherming vertrouwen, ze vatbaarder worden voor letsel omdat ze mogelijk geen geschikte kracht ontwikkelen.

Om deze reden raden we aan dit type handschoen te vermijden, tenzij je een bestaande blessure hebt.

Beste 5 keepershandschoenen beoordeeld

Laten we nu dieper ingaan op elk van deze:

Overall beste keepershandschoenen: Adidas Ace Pro

Als je op zoek bent naar een handschoen die past als een droom, dan is dit het paar voor jou.

Adidas Ace Trans Pro keepershandschoenen

(bekijk meer afbeeldingen)

Versleten door mensen als Manuel Neuer, Iker Casillas en David de Gea, heeft de Adidas Trans Pro zeker een professionele speler fanclub.

Hij voelt licht en flexibel aan, maar biedt weinig bescherming.

De handschoen heeft een negatieve snit voor een goede pasvorm op de hand, met een snit tussen de handpalm en duim voor een strakke en responsieve pasvorm.

Dit geeft een gevoel van controle, maar aan de andere kant maakt het hem een beetje lichtgewicht, en het is niet geoptimaliseerd voor grip.

De achterkant van de handschoen heeft rubberen delen om wat kracht bij te zetten aan je stoten, en deze zijn gesegmenteerd zodat de handschoen nog steeds kan buigen, wat een beetje weerstand biedt maar geen zware bescherming.

Bekijk ze hier bij bol.com

Keepershandschoenen met de beste traditionele snit: Under Armour Desafio Premier

Op het eerste gezicht zit er een duidelijk gebrek aan fancy functies op deze handschoenen (maar lees verder, er zijn altijd wat fancy functies).

Under Armour Desafio keepershandschoenen

(bekijk meer afbeeldingen)

Het ontwerp is een standaard box cut zonder zelfs enig negatief stikwerk, dus je zou verwachten dat ze vrij los rond de vingers zouden zijn en niet erg responsief.

Zodra je ze aan doet, realiseer je je echter dat er iets aan de hand is waardoor deze handschoenen veel beter passen dan je zou verwachten.

Under Armour heeft twee functies toegevoegd die bijdragen aan deze verbeterde pasvorm en flexibiliteit:

  1. Vingerslotconstructie
  2. ClutchFit (dit laatste verwijst naar het Amerikaanse sport cliché wat crunch time betekent, in plaats van de koppeling in een auto)

Het vingerslot verkleint de ruimte voor elke vinger, terwijl de polssteun van de clutch rond de pols loopt vanaf een punt halverwege de duim en pols. Dit betekent dat wanneer je het vastmaakt, het niet alleen om de pols trekt, maar ook langs de hand.

Het resultaat is een knusse handschoen die responsief aanvoelt en ook robuuster zou moeten zijn dan zijn negatief gestikte rivalen.

De palm is een 4 mm latex schuim dat veel grip biedt en de vingers zijn stijf genoeg om ondersteuning te bieden zonder beweging te belemmeren.

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste keepershandschoenen voor ultieme grip: Puma EvoDisc

Zoals gedragen door Petr Cech, is de EvoDisc de eerste die een schijf als bevestigingsmiddel gebruikt.

Beste keepershandschoenen voor grip Puma evodisc

(bekijk meer afbeeldingen)

In plaats van riemen heeft de handschoen een draad langs de achterkant van de hand dat werkt als een schoenveter om de handschoen aan de hand te bevestigen. De pasvorm kan vervolgens worden vastgedraaid of losgemaakt door de schijf te draaien.

In theorie klinkt dit als een goed idee, hoewel het in de praktijk behoorlijk moeilijk is om aan deze schijf te draaien terwijl je de handschoenen aan hebt.

We begonnen eerst aan te spannen en probeerden toen in de handschoenen te knijpen.

Dit betekende dat het niet zo strak voelde als sommige anderen, vooral aan de pols, hoewel het feit dat het lichaam van de handschoen strakker wordt, ook betekent dat het veilig aanvoelt en beter aansluit op andere delen van je hand.

Door de sluiting aan de achterkant van de handschoen kan de latex ook langs de pols lopen, waardoor het gebied dat grip biedt groter wordt.

In feite is de handschoen vrijwel een enorm stuk latex dat om je handen wordt gerold, zodat je de maximale grip hebt, niet alleen rond de vingers, maar ook aan de zijkant van de handen en pols.

Als je met deze handschoenen geen bal kunt vangen, kun je geen bal vangen.

De achterkant van de handschoen is een beetje robuuster dan de latex op de handpalm en hoewel het niet veel biedt op het gebied van bescherming, is het prima om een ​​behoorlijke slag tegen een bal te krijgen.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste allrounder: Umbro Neo Pro

Deze handschoen van Umbro gebruikt een combinatie van sneden: negatieve vingerrollen voor de wijsvinger en middelvinger, en een negatieve snede voor de resterende twee vingers.

Umbro neo pro shotgun keepershandschoenen

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit verhoogt de grip, vooral in combinatie met de rond de duim gerolde latex, en geeft meer beweging aan de laatste twee vingers om snel een greep op de bal te krijgen.

De achterkant van de handschoen heeft een stevigere, gevoerde “3D-stootzone” voor stevige stoten die de bal een lekker end weg kunnen tikken, en de achterkant van de handschoen biedt ondersteuning voor de duim en eerste twee vingers.

De laatste twee vingers worden relatief niet ondersteund, maar dit zorgt wel voor een grote bewegingsvrijheid.

De Neon Pro voelt als een solide, keurige optie, die een goede mix van bescherming en flexibiliteit biedt.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste middenklasse keepershandschoenen: Nike Vapor Grip3

Als je op zoek bent naar een paar trainingshandschoenen of gewoon niet te veel wilt uitgeven aan je wedstrijdhandschoenen, is dit paar van Nike een goede keuze.

Nike grip3 keepershandschoenen

(bekijk meer afbeeldingen)

De box-cut voor de middelste twee vingers en een roll-cut voor de wijsvinger en de vijfde vinger zijn een meer traditionele combinatie dan de andere op deze lijst.

Het ligt niet zo dicht bij de hand als een negatief gesneden handschoen, maar inkepingen rond de duim en beide zijden van de knokkels betekenen dat de palmzijde gemakkelijk naar de hand buigt zonder in te leveren op enige dikte.

De kleuren zijn misschien niet voor iedereen geschikt, het roze rond de pols is bijzonder gewaagd, maar heb je tegenwoordig de felle kleuren van de schoenen van de aanvallers al eens bekeken?

Afgezien van de mode is dit een no-nonsense paar voor een redelijke prijs.

Bekijk hem hier bij bol.com

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.