Beste fitness hoelahoep | Effectief en met plezier trainen [top 5 beoordeeld]

door Joost Nusselder | Geupdate op:  21 juni 2021

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Ken jij de nieuwste trend op fitness gebied al? Een activiteit die je waarschijnlijk wel bekend is van toen je kind was: hoelahoepen!

Van hoelahoepen word je vrolijk, en het is ook nog eens een geweldige manier om calorieën te verbranden en je spieren te trainen.

Tegenwoordig is hoelahoep dus niet meer alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen om een complete workout te kunnen doen! Iedereen kan het leren, ook al is het voor sommigen in het begin misschien een beetje lastig.

Een fitness hoelahoep is echter niet zomaar een hoelahoep. Hij is echt bedoeld om mee te sporten en je hebt ‘m in verschillende soorten en maten.

In dit artikel zal ik de beste fitness hoelahoeps met je bespreken.

Beste fitness hoelahoep | Effectief en met plezier trainen [top 5 beoordeeld]

Ik zal je in elk geval alvast mijn favoriete fitness hoelahoep verklappen: dat is de Weight hoop Original. Waarom? Deze hoelahoep heeft honderden positieve reviews ontvangen en is wat mij betreft de overall beste hoelahoep voor iemand die zin heeft om lekker thuis te trainen met een super degelijke hoelahoep en die het niet erg vindt om ietsje meer (echt niet veel hoor!) uit te geven voor een hoelahoep die lang mee zal gaan.

Benieuwd naar de andere opties? In de tabel hieronder kun je mijn vijf favoriete fitness hoelahoeps vinden.

Na de tabel zal ik verder uitleggen waar je op moet letten bij het aanschaffen van de ideale fitness hoelahoep, en zal ik vervolgens de vijf beste opties bespreken.

Aan het eind van dit artikel weet ik zeker dat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Want daar gaat het mij uiteindelijk om!

Beste fitness hoelahoep en mijn favorieten Afbeelding
Overall beste fitness hoelahoep: de Weight hoop Original Overall beste fitness hoelahoep- Weight hoop Original

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope fitness hoelahoep: Meisterhome Fitness Hoelahoep Beste goedkope fitness hoelahoep- Meisterhome Fitness Hoelahoep met masserende golven 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste fitness hoelahoep met springtouw: Thamstore Hula Hoop

Beste fitness hoelahoep met springtouw: Thamstore Hula Hoop(bekijk meer afbeeldingen) 

Beste fitness hoelahoep met app: Ezenia Sports Smart Hoelahoep Beste fitness hoelahoep met app- Smart Hoelahoep met Slimme Sensor en App

(bekijk meer afbeeldingen) 

Beste fitness hoelahoep met massageknoppen: DELATZO Smart Hula Hoop Beste fitness hoelahoep met massageknoppen: DELATZO Smart Hula Hoop

(bekijk meer afbeeldingen)

Waar moet je op letten bij het kiezen van een hoelahoep?

Het gewicht

Ben je een beginner? Dan wordt er over het algemeen aangeraden om voor een gewicht te gaan van ongeveer 1,2 kg.

Hetzelfde geldt voor mensen met een gewicht onder de 60 kg en als je last hebt van rugklachten.

Ben je al gevorderd? Dan zal een hoepel van 1,5 of 1,8 zeker geen probleem zijn.

Je denkt dat het verschil tussen deze twee gewichten misschien nihil is, maar in de praktijk zal je dit verschil zeker voelen, vooral als je vermoeid raakt.

Wat je kunt doen is twee hoepels aanschaffen zodat je de gewichten kunt afwisselen, maar in het geval je gewoon een hoepel wil kopen, dan zou ik persoonlijk voor de wat zwaardere gaan voor meer resultaat.

De diameter

Onthoud dat, hoe kleiner de hoepel, hoe sneller deze draait en hoe moeilijker het dus is om deze hoog te houden.

Daarnaast moet je natuurlijk rekening houden met de ruimte die je hebt; een grotere hoelahoep vergt meer ruimte.

Opvouwbaar

Als je veel reist of je hoepel gewoon graag overal mee naartoe wil nemen, is het wel zo handig als je deze kunt opvouwen.

Sommige hoepels hebben koppelstukjes, zodat je deze probleemloos kunt opvouwen. Anderen zijn opgebouwd uit meerdere onderdelen, waardoor je de hoepel dus gemakkelijk uit elkaar kan halen en transporteren.

Met of zonder golven?

Golven zorgen ervoor dat je je buikspieren sterker aanspant, met als gevolg dat je je buikspieren dus effectiever traint.

Ook zorgen ze voor extra massage van het onderhuidse bindweefsel, wat de doorbloeding verbetert en de afvalstoffen beter afvoert. Het bindweefsel zal steviger en tegelijkertijd elastischer worden.

Het resultaat? Een mooi, strakke buik! En dat willen we allemaal wel, toch?

Houd er rekening mee dat de golven in het begin even wennen kunnen zijn. Dat betekent dat je misschien wat pijn voelt aan het begin en er blauwe plekken aan overhoudt.

Daarom is het van belang dat je het hoelahoepen rustig opbouwt.

Je zult merken dat je lichaam snel aan het hoelahoepen went, en je al snel nergens meer last van hebt. Je bindweefsel zal steviger worden, en stevig bindweefsel wordt niet beurs door het hoepelen.

Budget

Budget is voor veel mensen belangrijk. Fitness hoelahoeps kunnen flink uiteen lopen wat de prijs betreft.

Hierbij spreekt het natuurlijk voor zich dat hoelahoeps met extra functies (zoals een massage) veel duurder zijn.

Magnetische massageballen

Er zijn fitness hoelahoeps die een aangenaam massage-effect rond de buik en het taillegebied geven tijdens het hoepelen.

Daarnaast zal het zorgen voor een intensievere cardiovasculaire training die de bloedcirculatie een boost geeft, jouw energielevels verhoogt, maar ook goed is voor coördinatie, evenwicht en zelfs stress kan verminderen!

Vaak last van lage rugpijn? Ga hoelahoepen!

Lage rugpijn is vaak de oorzaak van verslapte rugspieren. Wanneer je slappe rugspieren hebt, heb je een lagere kernstabiliteit.

Door te hoelahoepen, kunnen rugklachten sterk verminderen of zelfs compleet verdwijnen.

Let op: Heb je specifieke medische (rug) problemen, dan is het altijd verstandig om eerst advies te vragen aan je dokter.

Lees ook: Beste foam roller: kies degene die bij je past | 6 beste beoordeeld

Beste fitness hoelahoep: mijn favorieten

Nu je weet waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een fitness hoelahoep, zal ik nu mijn favoriete fitness hoelahoeps uitgebreid bespreken!

Overall beste fitness hoelahoep: Weight hoop Original

Overall beste fitness hoelahoep- Weight hoop Original

(bekijk meer afbeeldingen)

 • 1,5 kg
 • 6-delig
 • Met golven
 • Ø 100 cm

Ben jij toe aan een beetje uitdaging? Dan is een gemiddeld verzwaarde fitness hoelahoep misschien precies wat je zoekt!

Deze hoelahoep heeft een gewicht van 1,5 kg en is geschikt voor gebruikers met een lichaamsgewicht tussen de 55 en 80 kg.

In het geval je een zwakke romp of onderrug hebt, dan is de hoelahoep van 1,2 kg een betere keuze. Als je sterke buikspieren hebt of gewoon goed in conditie bent, dan kun je zelfs gaan voor de 1,8 kg zware hoelahoep.

De hoelahoep bestaat uit zes onderdelen die je binnen no-time aan elkaar klikt. De binnenkant bestaat uit een stevige kunststof buis, de buitenkant is voorzien van zacht schuim waardoor de hoelahoep comfortabel en zacht aanvoelt om je lichaam.

Dankzij de golven aan de binnenzijde zul je de hoelahoep nog gemakkelijker hoog kunnen houden en zal dat leiden tot een betere spierontwikkeling.

Ook zal het bijdragen aan een effectievere training voor de buikspieren en een extra massage van het onderhuidse bindweefsel.

Het is wel altijd verstandig om het hoelahoepen rustig op te bouwen. Begin bijvoorbeeld met een of twee minuten per dag, en dan kun je dit elke dag een stukje uitbreiden met bijvoorbeeld een minuut.

Voor je het weet kun je een leuke workout als deze aan:

Het is belangrijk om niets te forceren, je lichaam zal toch snel genoeg wennen aan de activiteit. De hoelahoep is van stevige kwaliteit en zal ontzettend lang meegaan.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste goedkope fitness hoelahoep: Meisterhome Fitness Hoelahoep

Beste goedkope fitness hoelahoep- Meisterhome Fitness Hoelahoep met masserende golven 

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Goedkoop
 • Met golven
 • Verstelbaar
 • 8-delig
 • 1,1 kg
 • Ø 100 cm

Niet iedereen wil natuurlijk veel geld neertellen voor een ‘simpele’ hoelahoep. Dat hoeft ook helemaal niet! Voor twee tientjes heb je namelijk een degelijke hoelahoep waar je prima mee kunt sporten!

De binnenkant van deze hoelahoep is zelfs voorzien van masserende golven en zacht schuim, waardoor je tijdens het trainen altijd een comfortabele ervaring zult hebben.

De masserende golven zijn perfect voor het versterken van buik- en rugspieren.

De hoelahoep bestaat uit 8 delen, zet je in elkaar dankzij een eenvoudig kliksysteem, en is echt van topkwaliteit.

Door op het uitstekende knopje te drukken, kun je de delen heel gemakkelijk in elkaar schuiven. Als je een klik hoort, weet je dat ze goed aan elkaar vast zitten.

Vervolgens kun je de verschillende delen ook weer eenvoudig uit elkaar halen door in het zachte schuim hetzelfde knopje in te drukken en de stukken uit elkaar te schuiven.

Je kunt de hoelahoep krijgen in het roze met grijs of lemon met grijs.

Als we deze hoelahoep vergelijken met de overall beste, de Weight hoop Original, kunnen we een aantal dingen concluderen.

De overall beste is wat zwaarder, dus met deze hoelahoep zul je wat effectiever kunnen trainen. Met een gewicht van 1,5 kg is deze waarschijnlijk iets geschikter voor de gevorderde en getrainde hoepelaar.

De Meisterhome hoelahoep is wat lichter van gewicht (1,2 kg), en is dus handig als je een beginner bent of fysiek (nog!) niet helemaal in vorm bent.

Het verschil in gewicht is wat je terugziet in de prijs: de Meisterhome is de helft goedkoper dan de Weight hoop Original, maar daarmee de eerste alsnog wat mij betreft goed betaalbaar.

Beide zijn gemakkelijk uit elkaar te halen en te transporteren, en ook hebben ze dezelfde diameter en zijn ze voorzien van golven.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste fitness hoelahoep met springtouw: Thamstore Hula Hoop

Beste fitness hoelahoep met springtouw: Thamstore Hula Hoop

(bekijk meer afbeeldingen)

 • 1,2 kg
 • Met springtouw
 • 8-delig
 • Ø 100 cm
 • Met golven

Klaar voor een complete work-out? Met deze fitness hoelahoep en springtouw kun je met weinig een flinke work-out in elkaar zetten!

De hoelahoep is tevens voorzien van een speciaal ontworpen NBR foam die jouw onderrugwervels masseert tijdens de training.

Hij weegt 1,2 kg en bestaat uit acht losse onderdelen.

Hoelahoepen met de hoelahoep van Thamstore is een snelle en efficiënte manier van vetverbranden. Je bent in staat om binnen 10 minuten net zo veel vet te verbranden als 20 min joggen, 30 min zwemmen, 30 min buikspieroefeningen doen en 40 min yoga.

Zo combineer je beide in een krachtige workout:

Alle spieren komen erbij aan te pas: behalve je rug- en buikspieren, daarnaast je armen en benen en nog veel meer dan dat!

Spieren die je normaal gesproken ‘weinig gebruikt’ worden met deze hoelahoep ook actief gemaakt en aan het werk gezet.

Door te hoelahoepen zul je een beter uithoudingsvermogen ontwikkelen en kun je kleine blessures zelfs met 40% verminderen!

De hoelahoep is overigens gemakkelijk te transporteren, omdat je deze uit elkaar kan halen.

Het fitness springtouw dat bij de hoelahoep geleverd wordt, heeft veel meer voordelen ten opzichte van de ‘gewone’ springtouwen. Je kunt de hendels verzwaren door er steentjes, zand of ander materiaal in te doen.

Ook zijn de hendels zweetbestendig. Het springtouw is gemaakt van pvc en staaldraad voor optimale snelheid, en je verstelt het touw naar comfort.

Het bijgeleverde lood zorgt voor meer stabiliteit en gewicht en kan eventueel verwijderd worden. Het touw gaat veel langer mee dan een gewoon springtouw.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste fitness hoelahoep met app: Ezenia Sports Smart Hoelahoep

Beste fitness hoelahoep met app- Smart Hoelahoep met Slimme Sensor en App

(bekijk meer afbeeldingen)

 • 2 kg
 • Ø 88 cm
 • Met app
 • Milieuvriendelijk
 • 8-delig

Met deze slimme hoelahoep haal je 100 interactieve oefeningen in huis, en hoef je niet eens naar de sportschool! De hoelahoep kun je namelijk verbinden met een app op je smartphone, zodat jij precies al jouw bewegingen kunt volgen.

De hoelahoep is gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Via de app word je tijdens het trainen helemaal begeleid en krijg je zelfs handige tips.

Daarnaast berekent de app hoeveel calorieën je verbrandt en worden je bewegingen geteld via de innovatieve bewegingssensor.

De hoelahoep is daarnaast voorzien van een schuimlaag die voor een masserend effect zorgt. Je kunt de hoepel verstellen in drie maten, zodat de hoepel geschikt is voor kinderen en volwassenen.

De hoepel is 8-delig en zet je makkelijk in elkaar en haal je ook weer heel simpel uit elkaar. Perfect dus voor degene die zijn of haar hoepel overal mee naartoe wil kunnen nemen!

De 100 interactieve oefeningen maken het uitdagend en extra leuk, en je vind er oefeningen voor ieder niveau.

De Thamstore Hula hoop is perfect voor de mensen die misschien net beginnen met hoelahoepen of die het goede voornemen hebben genomen om te gaan trainen voor hun ‘beach body’.

Voor weinig heb je zowel een verzwaarde (1,2 kg) hoelahoep als een duurzaam springtouw waar ook extra gewicht aan kan worden toegevoegd.

Vergeleken met de Ezenia hoelahoep, is deze echter iets lichter en heeft de hoelahoep ook een wat grotere diameter.

De Ezenia is een stuk zwaarder (2 kg) en is dus echt geschikt voor iemand die al goed fit is en zeker geen rugklachten heeft.

De hoepel heeft een iets kleinere diameter dan de Thamstore, wat dus betekent dat het wat uitdagender kan zijn om deze hoog te houden.

Verder heeft de Thamstore golven, wat de Ezenia niet heeft.

De Ezenia is milieuvriendelijk en de app voegt natuurlijk een hoop meer mogelijkheden en plezier toe!

Beide hoelahoeps zijn verder opgebouwd uit meerdere stukken en zijn dus prima geschikt voor transport. Qua prijs zitten ze ongeveer in dezelfde klasse.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste fitness hoelahoep met massageknoppen: DELATZO Smart Hula Hoop

Beste fitness hoelahoep met massageknoppen: DELATZO Smart Hula Hoop

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Met therapieschijven en massageknoppen
 • Met zwaartekrachtbal
 • 16 delen
 • Ø 36 cm
 • Ecovriendelijk

Wil je afvallen, maar is gewichtheffen of rennen niet echt iets wat je leuk vindt? Wil je een slanke en sexy taille hebben, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken?

Stop dan met zoeken, want ik heb dan misschien wel de perfect oplossing voor je gevonden!

Deze slimme hoelahoep van de 9e generatie is de beste manier om op een leuke en zelfs comfortabele manier af te vallen, pijn in de rug of taille te elimineren, energieker te worden, snel vet te verbranden en je taille slanker te maken.

Als dagelijkse trainingsroutines gewoon niet jouw ding zijn, dan kan dit wellicht een perfecte oplossing zijn om in vorm te blijven!

Als je elke dag ongeveer 30 minuten de tijd kan maken om te hoelahoepen, zul je snel resultaat zien.

Hier zie je vier manieren waarop je ermee kan trainen:

Het mooie is dat deze hoelahoep is voorzien van magnetische therapie en massage.

De hoelahoep bevat namelijk magnetische therapieschijven op de zachte, rubberen massageknoppen die jouw spieren diep zullen masseren.

Spierpijn in de taille zal worden verlicht. Dankzij de massage zullen de rondingen van jouw taille nog beter zichtbaar worden.

Als je structureel met de hoepel aan de slag gaat, zul je aanzienlijke veranderingen in jouw taille en vorm waarnemen.

De hoelahoep is ook nog eens voorzien van een zwaartekracht bal. De hoepel masseert iedere hoek en draait 360 graden tijdens oefeningen.

Met een diameter van slechts 36 cm is deze gemakkelijk op te bergen en mee te nemen. Dankzij het rubber zal de hoelahoep niet snel langs je lichaam naar beneden glijden.

Het intelligente digitale display kan heel nauwkeurig meerdere gegevens meten en registreren; de rotatie/tijd/aantal verbrande calorieën zijn in een oogopslag te zien. De gladde diamantlegering is duurzaam en roest niet.

De hoepel draait flexibel waardoor het geluid minder is en de rotatie stabieler. Je zult drie keer sneller vet verbranden dan met normale hoelahoep.

De hoepel bestaat uit 16 delen en de maat kan naar wens worden aangepast. Ook het contragewicht kan ook worden aangepast aan je gewicht.

Last but not least: met deze hoepel kies je voor ecovriendelijk, aangezien hij is gemaakt van hoogwaardig recyclebaar materiaal dat lang mee zal gaan.

Deze hoelahoep is eigenlijk niet te vergelijken met de hoelahoeps die ik hiervoor heb besproken. Deze hoepel is van een ander niveau en voegt met zijn masserende knoppen en zwaartekracht bal een nieuwe dimensie toe aan het hoelahoepen!

Mocht je er het geld voor over hebben, dan zou ik deze fantastische hoelahoep zeer zeker overwegen!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Hoelahoep Q&A

Wat is een fitness hoelahoep?

Met de ‘gewone’ hoelahoep uit de speelgoedwinkel kan het nogal een uitdaging zijn om de deze hoog te houden. Er zijn daarom speciale fitness hoelahoeps ontworpen die dikker, groter en zwaarder zijn dan de originele hoelahoeps.

Dit soort hoelahoeps hoef je minder snel rond te draaien, waardoor het veel makkelijk wordt om ze hoog te houden.

Door het extra gewicht worden je buikspieren beter getraind. Hoe groter het gewicht, hoe harder je buikspieren moeten werken.

Hoe zwaar is een fitness hoelahoep?

Een fitness hoelahoep is een stuk zwaarder dan een traditionele hoelahoep. Een fitness hoelahoep weegt normaal gesproken zo tussen de 1,2 en 2,3 g.

Hoe zwaarder jij bent, hoe geschikter een zwaardere hoelahoep is. Daarnaast spelen ook jouw lichamelijke conditie en leeftijd een rol bij de keuze.

Een zwaardere hoelahoep heeft natuurlijk een grotere impact op je rug- en buikspieren.

In het geval je goed getrainde buik- en rugspieren hebt, dan kun je rustig gaan voor een wat zwaardere hoelahoep. Is jouw onderrug juist zwak, dan is een lichtere waarschijnlijk een betere keuze.

Krijg je van hoelahoepen een mooier figuur?

Geen twijfel over mogelijk! In Canada, aan de University of Waterloo, hebben wetenschappers hier zelfs onderzoek naar gedaan.

Aan de studie deden 18 vrouwen mee die ieder zes weken lang met een hoelahoep van 1,7 kg aan de bak gingen. Ze hoepelden zes weken lang vijf dagen in de week gedurende 15 minuten per dag.

Het bleek dat er gemiddeld genomen na zes weken een significante afname te meten was van zowel heup- als tailleomvang. De tailleomvang was gemiddeld afgenomen met 3,4 cm, en de heupomvang met 1,4 cm.

Hoelahoepen is een van de meest effectieve manieren om krachttraining en cardio te combineren. Je gebruikt zonder dat je het doorhebt veel spieren, en daardoor zal jouw ‘summer body’ er sneller zijn dan je ooit had durven dromen!

Het is van belang, voor een symmetrische spierontwikkeling, dat je zowel rechts- als linksom hoelahoept.

Het is normaal dat in het begin de ene kant wat lastiger is dan de andere, maar op den duur zal ook de moeilijke kant lukken als je elke dag het even probeert.

Wat zijn de voordelen van hoelahoepen?

Een strakkere buik

Omdat je door middel van hoelahoepen je buikspieren traint, zul je op den duur een strakkere buik krijgen.

Afvallen

Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het soms wordt op vet op bepaalde plekken op je lichaam kwijt te raken. De buik en middel zijn vaak het doelwit.

Met een hoepel kun je deze plaatsen goed aanpakken! Daarnaast is het ook nog eens ontzettend goed voor je hart!

Met hoelahoepen kun je maar liefst 100 kilocalorieën per 10 minuten verbranden, wat het dus een prima (en leuke!) manier maakt van afvallen! Qua verbranding is het vergelijkbaar met hardlopen.

Soepeler

De heupwiegende bewegingen die je maakt tijdens het hoelahoepen zullen leiden tot meer soepelheid in rug en heupen.

Tijdens het hoelahoepen, beweeg je naar voren, achteren, rechts en links; je ruggengraat komt dus in steeds verschillende posities en beweegt in alle richtingen. Je rug wordt getraind, die zal sterker worden en flexibeler. Resultaat: minder rugpijn.

Hoelahoepen kan ook erg helpen bij mensen die een baan hebben waarbij ze de hele dag, of een groot deel van hun dag, moeten zitten.

Veel zitten kan rugklachten veroorzaken. Het trainen met een hoepel kan daadwerkelijk verbeteringen brengen.

Plezier!

Van hoelahoepen word je blij!

Door te hoelahoepen zullen je lichaam en geest beter verbinding met elkaar maken. Je word je op een aangename manier meer bewust van je lichaam, wat stressverlagend werkt.

Hoelahoepen heeft een positief effect op je humeur. Na het hoepelen zul je je daarnaast veel zelfverzekerder voelen: sterker, soepeler, jonger, etc!

Ook leuk is trainen met een trampoline! Vind de best fitness trampolines hier beoordeeld

Kost haast niets

Het enige wat je nodig hebt, is een fitness hoelahoep. Een duur sportschoolabonnement of dure fitnessapparaten komen hierbij niet aan te pas.

Kernstabiliteit verbeteren

Door te hoelahoepen zul je je rompspieren verstevigen en is het daarom goed voor je kernstabiliteit.

Je rompspieren zijn de dieperliggende spieren die je romp bij elkaar houden, en houden je romp in balans.

Een stabiele romp is van belang bij het overbrengen van krachten van het ene lichaamsdeel op het andere. Je kunt met een stabiele romp ook krachtigere bewegingen maken met je ledematen.

Zijn jouw rompspieren onvoldoende ontwikkeld, dan zullen andere spiergroepen de stabiliserende functie overnemen. Zo zal er meer druk op de wervelkolom komen en kunnen er rugklachten en/of blessures ontstaan.

Waar en wanneer je maar wil

Voor hoelahoepen heb je nauwelijks ruimte nodig. Doe het ‘s avonds voor de tv of met lekker weer in de tuin! Hoelahoepen is eenvoudig in te passen in een druk leven!

Je traint je hele lichaam

Met hoelahoepen train je maar liefst 30 spieren, waaronder je romp, buik, rug, armen, dijen, billen, benen en misschien wel de belangrijkste spier: je hart.

Tijdens het hoelahoepen stijgt je hartslag (dus goed om het te meten met een sporthorloge). Met hoelahoepen houd je je hart gezond en sterk.

Verbeteren hand-oog coördinatie en motoriek

Je traint niet alleen je spieren, ook je hersenen worden uitgedaagd. Je kunt de hoepel in je natuurlijke richten op draaien, maar natuurlijk ook de andere richting, zodat je hersenen zich moeten aanpassen.

Op deze manier kun je ook je minder-dominante kant van je hersenen trainen en ontwikkel je een betere lichaamsbalans.

Welke fitness hoelahoep heb ik nodig?

Een zwaardere hoelahoep heeft een grotere impact op je lichaam (buik- en rugspieren) dan een wat lichtere.

Ben jij ‘gezegend’ met een stel sterke buik- en rugspieren, dan kun je dus best voor een wat zwaardere hoelahoep gaan. Is jouw onderrug zwak, ga dan liever voor een lichtere versie.

Lees ook: dit zijn goede (en goedkope) fitness schoenen voor thuis

Hoe moet je hoelahoepen?

Beweeg je heupen van voren naar achteren, in de richting van de grote teen van je voorste voet. De heupen draaien geen rondjes, dat doet de hoepel.

Om te beginnen, plaats je de hoepel tegen je rug aan, in je taille en draai je deze met snelheid naar rechts of links. Daarna is het de bedoeling om de hoepel draaiende te houden.

Kijk hier voor meer tips:

Wat doet een fitness hoelahoep?

Met een fitness hoelahoep train je je rompspieren, vooral je taille, maar ook je conditie en (hand-oog) coördinatie.

Hoeveel calorieën verbrand je met hoepelen?

In 10 minuten verbrand je ongeveer 61 calorieën, in 30 minuten zijn dat er 184 en in een uur zouden dat er ongeveer 368 moeten zijn.

Is een grotere hoelahoep makkelijker in gebruik?

Grotere hoepels zijn ideaal voor beginners, omdat het extra gewicht de hoepel meer vaart geeft als hij om je heen beweegt, waardoor het gemakkelijker is de hoepel omhoog te houden.

Thuis kunnen trainen is ideaal! Lees ook mijn review over de beste fitness loopbanden voor thuis

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.