Beste boksbandages | De juiste support voor jouw handen en polsen

door Joost Nusselder | Geupdate op:  25 juli 2021

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Doe jij aan een vechtsport, zoals (kick)boksen, MMA of freefight? Dan krijgen je handen en polsen veel te verduren.

Om te zorgen dat je probleemloos kan (blijven) genieten van je trainingen, is het belangrijk om je handen en polsen extra te verstevigen. Dat kan middels een goede boksbandage, of anders eventueel een binnenhandschoen.

Beste boksbandages | De juiste support voor jouw handen en polsen

Ik heb de vier beste boksbandages uitgezocht en voor jou op een rijtje gezet. De bandages zijn gesorteerd per categorie, zodat je in een oogopslag kunt zien welke voor jou interessant kunnen zijn.

De beste overall boksbandage is naar mijn mening de Ali’s Fightgear zwarte 460 cm bandage. Deze bandages zijn volgens de diverse positieve reviews comfortabel, ze schuren niet en gaan daarnaast ontzettend lang mee. Ze kosten niks en zijn verkrijgbaar in een heleboel kleuren. Ook heb je de keuze uit twee verschillende maten.

Als je toch iets anders in gedachten had, is wellicht een van de andere opties uit onderstaande tabel voor jou geschikt.

Beste boksbandages en mijn favorietenAfbeelding
Beste boksbandages overall: Ali’s FightgearBeste boksbandage overall- Ali's Fightgear

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste boksbandages niet-rekbaar: KwonBeste boksbandage niet-elastisch- KWON

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste boksbandages goedkoop: DecathlonBeste boksbandages goedkoop- Decathlon

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste boksbandages met bokshandschoenen: Air-BoksBeste boksbandages met bokshandschoenen- Air-Boks

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van boksbandages?

Misschien schaf je wel voor het eerst boksbandages aan. In zo’n geval is het natuurlijk wel zo handig als je weet waar je precies rekening mee moet houden.

Rekbaar of niet-rekbaar?

Boksbandages heb je in verschillende kleuren, materialen en lengtes. Degenen die het meest worden gebruikt, zijn rekbare of elastische bandages.

Bij een selecte groep atleten zijn de katoenen of niet-rekbare bandages juist favoriet, omdat ze in de wasmachine minder kreukelen.

De nadelen zijn dat ze wat moeilijk te bevestigen zijn en je ze minder strak kan vastmaken, en daardoor eerder los gaan zitten.

Het zijn voornamelijk professionele vechtsporters die voor de niet-rekbare bandages gaan.

Lengte

Je kunt kiezen tussen korte en lange bandages. Korte bandages hebben een afmeting van 250 cm en worden vaak geadviseerd voor jeugdige boksers of dames.

Daarnaast worden dit soort bandages vaak onder een MMA handschoen gebruikt of bokszakhandschoenen, omdat deze vaak wat kleiner zijn en strakker zitten.

Lees ook: 12 beste bokshandschoenen beoordeeld: zaktraining, kickboksen +

De lange bandages, van 350 cm tot 460 cm, worden het meest gebruikt door gevorderden omdat zij het wikkelen goed beheersen en de extra lengte graag gebruiken voor het verstevigen van de pols en hand.

Bandages vanaf 300 meter worden aangeraden voor mannen en gevorderden. Hoe langer de bandage, hoe meer stevigheid.

In het geval je last hebt van je polsen, ga je dus idealiter voor een wat langere bandage.

Onderhoud

Boksbandages kun je wassen tot ongeveer 30 graden. Doe ze nooit in de droger, dat kan de levensduur verkorten.

Vouw ze na het wassen weer netjes op, zodat je ze bij een volgende training weer gemakkelijk om kan doen.

De beste boksbandages beoordeeld

Nu je weet hoe je op zoek moet gaan naar de perfecte boksbandages, zal ik je meer vertellen over mijn vier favoriete bandages!

Beste boksbandages overall: Ali’s Fightgear

Beste boksbandage overall- Ali's Fightgear

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Verkrijgbaar in de maten 460 cm en 250 cm
 • Rekbaar

Uit meer dan 50 jaar ervaring in verschillende vechtsporten is Ali’s Fightgear ontstaan. De producten van dit merk worden constant getest en verbeterd door professionele vechters, trainers en andere gebruikers van de producten.

De producten zijn van hoge kwaliteit en veilig, zodat iedereen comfortabel en met veel plezier kan sporten.

Sporters die dit product hebben aangeschaft, hebben alleen maar lovende woorden over deze bandages.

De bandages zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, geel, rood, roze en wit. Ze zijn geschikt voor alle typen bokshandschoenen.

Met deze bandages kun je je gehele vuist, vingers en pols perfect inwikkelen zodat de bescherming een sterk geheel wordt.

Dankzij de zachte en elastische stof zijn de bandages eenvoudig in gebruik en zitten ze comfortabel om de handen heen.

Met de handige lus voor de duim en hoogwaardige kwaliteit klittenband voor de sluiting, wikkel je de bandages probleemloos om.

De bandages kunnen gebruikt worden bij iedere vechtsport en ze zijn ook zeer geschikt voor bij wedstrijden. Ze zijn verkrijgbaar in twee maten: 460 cm voor volwassenen en 250 cm voor de jeugd.

Met Ali’s Fightgear kan het bijna niet mis gaan!

Check de meest actuele prijzen hier

Beste boksbandages niet-elastisch: Kwon

Beste boksbandage niet-elastisch- KWON

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Niet-rekbaar
 • 450 cm lang

Heb jij de voorkeur voor niet-elastische bandages? Misschien vanwege het gemak- omdat ze in de was niet kreuken- of omdat je vecht op professioneel niveau en nu eenmaal liever bokst met niet-elastische bandages.

In een van deze gevallen zouden de Kwon boksbandages wellicht goed van pas kunnen komen! Kown is een traditionele Duitse onderneming uit de vechtsport scene met meer dan 40 jaar geschiedenis.

Kwon staat voor hoge kwaliteit en geavanceerde ontwikkelingen, waaronder het Ergofoam schuim.

De boksbandages zijn zwart van kleur, stug en dus niet-elastisch en zijn voorzien van een handige duimlus. Je kunt de bandages eenvoudig afsluiten met de klittenbandafsluiting.

De boksbandages zijn werkelijk van topkwaliteit en het product heeft over het algemeen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De bandages zijn 4,5 meter lang en ongeveer 5 cm breed. Ze zijn robuust ontworpen en geven je handen en polsen optimale stabilisatie.

Het verschil met de bandages van Ali’s FIightgear is dat de Kwon boksbandages niet-elastisch zijn, terwijl die van Ali’s Fightgear juist wel elastisch en rekbaar zijn.

De rekbare bandages worden over het algemeen het meeste gebruikt, echter is er een selecte groep (professionele) sporters die liever boksen met niet-rekbare bandages.

Afhankelijk van jouw voorkeur en eventuele ervaring, kan de een geschikter zijn dan de ander.

Houd er in ieder geval rekening mee dat niet-elastische bandages minder strak zitten en eerder los gaan zitten. Maak dus een keuze tussen gemak en bescherming.

Ben je een beginner, dan kun je altijd beter gaan voor de elastische bandages.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste boksbandages goedkoop: Decathlon

Beste boksbandages goedkoop- Decathlon

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Goedkoop
 • 250 cm
 • Rekbaar

Als budget een grote rol speelt, weet dan dat je voor nog geen vier euro prima boksbandages kan kopen. En wist je dat van de huidige 66 reviews deze bandages een beoordeling van 4,5/5 hebben gekregen?

Goedkoop betekent dus niet automatisch van slechte kwaliteit!

Deze boksbandages van de Decathlon zijn gemakkelijk aan te brengen. Ze zijn voorzien van een lus, zitten soepel en zijn vocht absorberend.

Het fixeert de gewrichten (middenhandsbeentjes en polsen). Ondanks de soepelheid, zijn ze robuust en gemaakt van polyester (42%) en katoen (58%).

Er wordt aangeraden om de bandages te wassen voor het eerste gebruik in de wasmachine op 30 graden. Zorg ervoor dat je de bandages aan de lucht laat drogen en ze vervolgens oprolt.

Het product is getest en goedgekeurd door een panel boksers in de meest veeleisende omstandigheden.

Als we deze bandages vergelijken met bijvoorbeeld Ali’s Fightgear, kunnen we concluderen dat deze boksbandages van Decathlon natuurlijk goedkoper zijn.

Aan de andere kant hebben de bandages van Ali’s Fightgear ook gewoon een prima prijs. De bandages van Ali’s Fightgear zijn verkrijgbaar in twee maten, namelijk 460 cm en 250 cm.

De boksbandages van Decathlon zijn echter alleen in een maat verkrijgbaar, namelijk 250 cm. Heb je echt weinig te besteden en is 250 cm de juiste maat? Dan kun je die van Decathlon overwegen.

Is 250 cm te klein, dan zijn de 460 cm lange bandages van Ali’s Fightgear een prima keuze, of zelfs die van Kwon (alleen zijn deze laatste niet-elastisch en waarschijnlijk geschikter voor professionals).

Check de meest actuele prijzen hier

De meest effectieve krachttraining voor het bovenlichaam is met een optrekstang (pull-up bars)

Beste boksbandages met bokshandschoenen: Air-Boks

Beste boksbandages met bokshandschoenen- Air-Boks

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Met kickbokshandschoenen
 • Met handige opbergtas
 • Rekbaar

Wil je jouw stoten effectief trainen, zowel op kracht als op precisie? Deze mma handschoenen zijn zo ontworpen dat je optimaal kunt stoten en altijd veel grip hebt bij het vastpakken van je tegenstander.

Optimale training en een beter resultaat in de ring gegarandeerd!

De Air-boks mma handschoenen zijn behalve voor mma ook geschikt voor thaibox, kickbox, freefight en andere vechtsporten. De boksbandages die je bij de handschoenen krijgt, zullen zorgen voor extra steun en bescherming.

Dit pakket is geschikt voor zowel beginners als geavanceerde boksers. Je krijgt er zelfs een handige opbergtas bij!

Verder hoef je niet te kijken naar de maat, de handschoenen zijn namelijk onesize en unisex.

De bokshandschoenen zijn niet alleen perfect voor stoten geven en opvangen; dankzij de uitspringen voor de vingers kun je namelijk ook probleemloos je tegenstander vastgrijpen.

De handschoenen zijn voorzien van een dunne laag leer en padding. De stoten die je uitdeelt zullen hard aankomen, echter voelt het voor jou alsof je bijna niks om hebt.

De handschoenen zitten ontzettend comfortabel en door de dikke padding zijn je knokkels perfect beschermd. De vulling bestaat uit schuim dat ergonomisch voorgevormd is en zeer goede dempende eigenschappen heeft.

De bandages zullen zorgen voor extra steun tijdens het stoten. Zo voorkom je blessures en kun je tijdens je trainingen zonder problemen hard slaan tegen een bokszak.

Binnenin de handschoenen zit sneldrogend materiaal, zodat je geen grip verliest. Dankzij de lange klittenbandsluiting heeft jouw pols de juiste ondersteuning tijdens het trainen.

Deze aanbieding is perfect als je nieuw bent in de bokswereld en eigenlijk nog al je materialen moet aanschaffen. Of als je gewoon nieuwe boks gear nodig hebt natuurlijk.

Met slechts een aankoop heb je fijne en kwalitatieve kickbokshandschoenen, stevige boksbandages en zelfs een handige opbergtas.

In het geval je slechts op zoek bent naar een paar bandages, dan is een van de andere opties waarschijnlijk een betere keuze.

Check de meest actuele prijzen hier

Q&A boksbandages

Wat zijn boksbandages?

Een boksbandage is een strook stof die door boksers (en deelnemers aan andere vechtsporten) wordt gebruikt om de hand en pols te beschermen tegen verwondingen als gevolg van stoten.

Boksers beweren dat ze minder pijn voelen bij het slaan, zodat hun tegenstander juist meer pijn kan voelen.

Waarom zou je boksbandages gebruiken?

Ik zet de voordelen van boksbandages hieronder voor je op een rijtje:

 • Het verstevigt je pols
 • Het verstevigt je binnenhand en daarmee de botten in je hand
 • De knokkels worden extra beschermd
 • De duim wordt verstevigd
 • Je zult hiermee de duurzaamheid van je bokshandschoenen verlengen (omdat het zweet niet door de handschoenen wordt opgenomen, maar door de bandage)

Wat zijn de voordelen van een boksbandage ten opzichte van een binnenhandschoen?

 • Het is steviger voor de hand en vingers
 • Vaak goedkoper
 • Minder kwetsbaar

Wat is het doel van boksbandages?

Ten eerste om een beschermende barrière voor de handen van de vechters te bieden. De handstructuur bestaat uit kleine gewrichten en kleine botten die kwetsbaar zijn en onderhevig aan breuk door de impact van herhaalde stoten.

Het gebruik van boks bandages beschermt ook de pezen, spieren en dempt de impact van de pols.

Zijn boksbandages noodzakelijk?

Het is essentieel om als beginner boksbandages te gebruiken. Als bokser heb je bandages nodig die comfortabel en duurzaam zijn, je handen en pols beschermen, en gemakkelijk te gebruiken zijn.

Met wat oefening kun je gemakkelijk je handen inwikkelen voordat je je bokshandschoenen aantrekt.

Moet je boksbandages gebruiken als je tegen de zware zak slaat?

De handen zijn kwetsbaar, en de bokssport kan ze gemakkelijk verwonden, of je nu traint op de zware zak of bokst tegen een tegenstander.

Boksbandages beschermen de kleine botjes in de hand tegen breken, voorkomen dat de huid op de knokkels scheurt en helpen voorkomen dat je je polsen verstuikt bij het uitdelen van een stevige stoot.

Wil je thuis trainen? Koop dan een bokspaal. Ik heb de top 11 beste staande bokspalen en bokszakken hier voor je beoordeeld (incl video)

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.