Beste bitje voor sport | Top 5 mouth guards beoordeeld

door Joost Nusselder | Geupdate op:  5 juli 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Stevige contactsporten vereisen speciale beschermende uitrusting, omdat niemand voortanden wil verliezen als gevolg van een directe klap op het gezicht.

Een mondbeschermer is dus een zeer verstandige investering in je mondgezondheid die kan helpen bij het opvangen van klappen en het risico op ernstig sportgerelateerd tandletsel voorkomt.

Beste bitjes beoordeeld

Alles wat je nodig hebt, vind je hier in deze review! Neem een kijkje en maak je keuze!

BitjesAfbeeldingen
Beste bescherming: SISU 1.6 AeroBeste bitje Sisu aero

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste converteerbare mondbeschermer: Shock Doctor Gel MaxConverteerbare mondbeschermer shock doctor gel max

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope mouth guard: Venum Challenger gebitsbeschermerBeste goedkope mouth guard venum challenger

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste luchtstroom: Shock Doctor 3300 Max Air Flow LipguardBeste ademende lip guard shock doctor max air flow

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste bitje voor beugel dragers: Shock Doctor double bracesShock Doctor bitje voor beugel dragers

 

(bekijk meer afbeeldingen)

5 beste bitjes beoordeeld

Beste bescherming: SISU 1.6 Aero

Deze sportbeschermer is zorgvuldig vervaardigd door het professionele team van SISU, gespecialiseerd in mondbeschermers voor tandbescherming.

Beste bitje Sisu aero

(bekijk meer afbeeldingen)

De mondbeschermer is 1,6 mm dun, maar biedt toch een grote sterkte. Het is gemaakt van een uniek high-tech thermoplastisch materiaal, met behulp van revolutionaire Diffusix ™ -technologie.

Dit materiaal zorgt voor een hoge duurzaamheid en voorkomt tandbreuken wanneer je een klap op de mond krijgt.

De guard is langs de bovenrand afgerond. Hij heeft ook impactenergie absorberende perforaties en speciale kreukelzones om de impact van je tanden weg te leiden.

Bovendien kun je met de gebitsbeschermer duidelijk communiceren met je teamgenoten. Het is heel belangrijk, want de effectieve teamcommunicatie is een groot deel van elke teamsport.

Je kunt ook water drinken zonder tijdens de pauzes te morsen, zodat je je kostbare tijd niet verspilt.

Je kunt je dorst snel lessen met sportflessen, ongeacht wat voor soort sport je doet.

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste converteerbare mondbeschermer: Shock Doctor Gel Max

Als je contactsporten speelt, zoals MMA, boksen en andere vechtsporten waarbij je zelfs tijdens de training harde klappen in het gezicht moet overleven, zul je zeker de Shock Doctor Gel Max Convertible Mondbeschermer leuk vinden.

Converteerbare mondbeschermer shock doctor gel max

(bekijk meer afbeeldingen)

Het onderscheidende kenmerk van deze sportbeschermer is dat het een hoge bescherming biedt aan het kaakbot en de voortanden, evenals de impact van stoten vermindert en de pijn verlicht.

Dit wordt mogelijk dankzij een speciaal meerlagig ontwerp.

  • De buitenlaag is gemaakt van dik rubber om gezwollen tandvlees te voorkomen.
  • Het Exoskeletal-schokframe biedt maximale schokbescherming.
  • En de Gel-Fit ™ voering vormt zich naar de tanden, wat zorgt voor een goede en comfortabele pasvorm gedurende een langere periode.

Een kettingband (meegeleverd) kan aan de mondbeschermer worden bevestigd voor het geval je iemand hebt die je kan helpen om de beschermer te verwijderen.

Bekijk ook de Shock Doctor Gel Max handleiding van de fabrikant.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste goedkope mouth guard: Venum Challenger gebitsbeschermer

Eerder hebben we al geschreven over kickboxen en de uitrusting die je er bij nodig hebt.

Als het gaat om full-contact sporten, zoals MMA, karate, boksen en verschillende vechtsporten, hebben ervaren atleten een enorme kennis van alle soorten persoonlijke beschermingsmiddelen.

Beste goedkope mouth guard venum challenger

(bekijk meer afbeeldingen)

De Venum Challenger mondbeschermer is tot in de perfectie ontworpen in samenwerking met de legendarische UFC-fighters.

Het rubberen frame met hoge dichtheid remt de schokgolf en verdeelt kracht over je kaak, wat het risico op gebroken of afgebroken tanden door directe stoten minimaliseert.

Het Nextfit ™ gelframe vormt zich perfect naar je tanden. Het enige dat je nodig hebt, is om de voering naar beneden gericht ongeveer 2 minuten in heet water te laten staan, vervolgens 1-1,5 minuten te laten afkoelen en vervolgens rond je ondertanden te fixeren en vast te zuigen.

Zo past zo’n speciaal ontworpen mondbeschermer zich aan de contouren van je mond aan zonder schuren. Hierdoor kun jij je concentreren op je tactiek in plaats van te moeten denken dat de gebitsbeschermer los kan glijden.

De beschermer wordt geleverd met een beschermhoes met het bedrijfslogo voor veilig transport en betere hygiëne.

Check de laagste prijzen hier

Beste luchtstroom: Shock Doctor 3300 Max Air Flow Lipguard

Veel atleten zijn op zoek naar een mondbeschermer die de grootste gezichtsgebieden tijdens een gevecht tegen harde stoten kan beschermen.

Beste ademende lip guard shock doctor max air flow

(bekijk meer afbeeldingen)

De Shock Doctor mondbeschermer is ontworpen met een speciale geïntegreerde lipbeschermer om je boven- en onderlippen te beschermen. Dit vermindert het risico op veel lipletsels veroorzaakt door een directe slag op het gezicht.

Het is algemeen bekend dat goede ademhaling de sleutel tot succes is voor een atleet. Deze mondbeschermer remt de luchtinlaat niet door een groot ademhalingskanaal voor luchtstroom, waardoor het gemakkelijk ademen biedt.

De geïntegreerde bijtkussentjes met laag profiel voorkomen dat de beschermer in je mond rond beweegt. Je hebt dus geen gezwollen tandvlees nadat je de mondbeschermer voor langere tijd hebt gedragen.

Je kunt de beschermer ook aan de helm of andere uitrusting bevestigen, met behulp van een afneembare riem om te voorkomen dat deze per ongeluk eruit springt tijdens het spel.

Deze instant-fit mondbeschermer vereist geen gieten of koken. Je kunt de bescherming dus direct gebruiken nadat je hem uit een pakket hebt gehaald of zelfs over je beugel dragen.

Hier te koop bij Amazon

Beste bitje voor beugel dragers: Shock Doctor double braces

Mensen dragen beugels om verkeerd uitgelijnde tanden te repareren. Maar velen geloven ten onrechte dat ze dan hun favoriete sport moeten opofferen voor een mooie glimlach.

Het zou toch vervelend zijn als je moet stoppen met je favoriete vechtsport, alleen omdat je een beugel moet dragen van de tandarts?

Shock Doctor bitje voor beugel dragers

(bekijk meer afbeeldingen)

De Shock Doctor Double Braces strapless mondbeschermer is speciaal ontworpen om over je beugel te dragen en past op één of twee sets tanden.

Ontworpen met unieke orthokanalen, kun je deze mondbeschermer tijdens de training dragen, zonder het gevoel van ongemak wanneer het bitje je beugel raakt.

De ventilatiekanalen laten de lucht de longen binnendringen, zodat je op natuurlijke wijze kunt ademen zonder obstructie. De beschermer is gemaakt van 100% medisch siliconen dat zeer buigzaam is om zich aan je tanden aan te passen.

Ook is dit materiaal behoorlijk dik, wat de beschermer scheurbestendig maakt. Bovendien bevatten de mondbeschermers geen potentieel schadelijke chemicaliën, dus het zal geen bron van bacteriën zijn die in je mond groeien.

Check de meest actuele prijzen hier

Wat is een bitje voor sport?

Als je actieve sporten beoefent, weet je waarschijnlijk dat het kiezen van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen erg belangrijk is om je atletische doelen te bereiken en mogelijke sportgerelateerde blessures te voorkomen.

Een sportbeschermer is een essentieel onderdeel van atletische uitrusting, gebruikt om te beschermen tegen kaakfracturen of dislocaties en tanden verliezen door opzettelijke of ongelukkig slagen op het hoofd en gezicht te dempen.

Een gebitsbeschermer is een verplichte beschermende uitrusting bij contactsporten, zoals boksen, MMA, vechtsporten, honkbal, rugby, hockey, enz. Het kiezen van de juiste gebitsbeschermer is erg belangrijk om ongewenste tandproblemen te voorkomen.

Je zult dus geen ongeplande tandartskosten meer krijgen.

Welke soorten mondbeschermers zijn er?

Over het algemeen zijn er 3 soorten mondbeschermers:

  1. direct passend
  2. koken en bijten
  3. en op maat gemaakt

De direct passende mondbeschermers zijn klaar om te dragen en vereisen geen speciale pasvorm. Dergelijke afschermingen kunnen echter niet worden aangepast om perfect te passen.

De kook- en bijtmondbeschermers moeten in heet water worden geplaatst om rond je tanden zacht te worden en te vormen.

De op maat gemaakte mondbeschermers zijn individueel ontworpen, op basis van de voorschriften van je tandarts. Daarom zijn ze normaal gesproken niet beschikbaar voor verkoop.

Lees ook: dit zijn de beste bitjes specifiek voor ijshockey

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.