Beste badminton rackets beoordeeld: 15 rackets, Yonex tot Dunlop

door Joost Nusselder | Geupdate op:  2 oktober 2020

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Ben je op zoek naar het perfecte badmintonracket?

Iedereen weet hoe belangrijk het is om het juiste racket te hebben.

Als je serieus bent over badminton, dan moet je uiteindelijk een goed racket kopen nadat je een beetje hebt geleerd hoe je badminton speelt, zodat je een voorsprong kunt houden op je concurrenten.

Beste badminton racket

Elke speler is anders, maar op deze pagina vind je de top 15 badmintonrackets die de markt te bieden heeft, en we zullen je bij elke review uitleggen waarom.

Onze top keuze is deze Yonex Voltric 1DG. Erg gebalanceerd en een krachtige smash-power. Nog het meest geschikt voor aanvallende spelers.

We hebben nog een heel aantal beoordelingen voor gebalanceerd spel in onze top 15 best beoordeelde rackets waar we zo op zullen komen, maar mocht je een sterke verdedigende spelers zijn, dan is onze top keuze voor jouw situatie deze Yonex Voltric 0 met een heavy head voor veel kracht en een goede controle.

Omdat het essentieel is om het goed te kiezen, het is namelijk het belangrijkste gereedschap dat je zult aanschaffen, moet je goed geïnformeerd zijn.

En je zoekt andere kwaliteiten in een racket voor badminton dan bijvoorbeeld voor tennis, of in een racket voor squash.

Hier zal ik je op weg helpen om alle verschillen te leren en de keuze te maken die bij jouw speelstijl past.

Veel van de rackets in onze top 15 beste badmintonrackets-lijst komen van Yonex, en dat is niet zonder reden.

Het is een geweldig en betaalbaar pro merk met ook een aantal instap modellen. De hele range van modellen wordt hier uitgelegd:

Lees verder en ontdek welke de perfecte match voor jou is.

Laten we eerst de best beoordeelde rackets in een overzicht bekijken, daarna ga ik dieper in op elk racket afzonderlijk:

Badmintonracket Afbeeldingen
Beste badmintonracket voor aanvallende spelers: Yonex Voltric 1DG Yonex Voltric 10dg strung racket voor badminton(bekijk meer afbeeldingen)
Beste heavy-head: Yonex Voltric 0 Yonex voltric 0 badmintonracket(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor defensieve spelers: CARLTON FIREBLADE 2.0 CARLTON FIREBLADE 200(bekijk meer afbeeldingen)
Beste goedkoop badmintonracket: CARLTON AEROSONIC 400 Carlton Rage 3000 badminton racket(bekijk meer afbeeldingen)
Beste kinder badmintonracket: Yonex Nanoray Junior Yonex Nanoray 10 badminton racket(bekijk meer afbeeldingen)
Beste badmintonracket voor beginners: Yonex Nanoray 20 Yonex Nanoray 10 badminton racket(bekijk meer afbeeldingen)
Beste badmintonracket voor professional: Prokennex badmintonracket Kinetic Pro Prokennex badmintonracket Kinetic Pro(bekijk meer afbeeldingen)

Hoe kies je het perfecte badmintonracket?

Dit is in de basis hoe je een goed racket kiest wat bij jouw speelstijl en niveau past:

Badminton racket vinden dat bij je speelstijl past

Je weet waarschijnlijk hoe belangrijk het is om het juiste racket te kiezen. Als je niet weet hoe je het moet doen, maak je dan geen zorgen, want deze gids zal je uitleggen hoe.

Hier is een waarschuwing: kies nooit een racket omdat je favoriete top badmintonspeler het gebruikt.

Bijvoorbeeld, het kiezen van de Arcsaber 10 alleen omdat deze door veel professionele spelers wordt gebruikt of wordt aanbevolen door Amerikaanse badmintonmagazines zou een vergissing zijn.

Omdat je een racket moet kiezen dat voor jou persoonlijk en jouw speelstijl werkt.

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is waar je de voorkeur aan geeft: controle of kracht.

Controle in je racket

Het is onmogelijk om beide dingen in dezelfde mate te hebben, hoewel je kunt beschikken over een zogeheten goed gebalanceerd racket, dat zorgt voor een goede balans tussen beide elementen.

Ben je een volledige beginner?

Als je net begint, dan is het niet logisch om een ​​vastberaden stijl te kiezen als je nog niet weet wat je mogelijkheden zijn.

Dat is waarom het beter is om te beginnen met een goedkoop en beginnersvriendelijk racket zoals de Yonex Nanoray 10 of Nanoray 20.

Ze zijn zeer betaalbaar en goed gebalanceerd, daarom zijn ze een geweldige manier om aan de slag te gaan en te ontdekken wat jouw stijl is.

De 4 factoren waarmee rekening moet worden gehouden:

 • Balans punt
 • Gewicht
 • Frame vorm
 • Asstijfheid

Het balanspunt

 • Het is van cruciaal belang, afhankelijk van je stijl.
 • Als je meer kracht wilt, moet het balanspunt van het racket naar de kop toe zitten.
 • Als je meer controle wilt, moet het balanspunt richting het handvat zitten.

Maar laten we zeggen dat je een beginner bent die de Nanoray 10 heeft gekocht en je hebt ontdekt dat je de voorkeur geeft aan kracht over controle.

In plaats van een nieuw racket te kopen, kun je het volgende doen:

 • Koop een goede lichte badmintongreep
 • Wikkel het rond de kop van je racket
 • Het resultaat is een zwaardere kop en dus meer kracht.

Maar wat gebeurt er als je de voorkeur geeft aan controle over slagkracht? Dan kun je deze truc gebruiken: meer gewicht toevoegen aan het handvat.

Er zijn veel manieren om dit te doen:

 • Verander de snaar van je racket voor een lichtere
 • Wikkel een zware badmintongreep in het handvat
 • Wikkel 2-3 lichte badmintongrepen in het handvat
 • Op deze manier kun je de dingen in evenwicht brengen volgens jouw eigen voorkeur.

De gewichtsfactor

Het gewicht speelt een zeer belangrijke rol.

Rackets zijn er in verschillende gewichtscategorieën:

 • 2U: 90-94 gram
 • 3U: 85-89 gram
 • 4U: 80-84 gram
 • 5U: 75-79 gram

Hoe zwaarder je racket, hoe meer kracht het zal leveren.

De Voltric 0 is bijvoorbeeld verkrijgbaar in twee versies: de 3U en de 4U. Maar je zou het zwaarder kunnen maken door de tips in de balanspuntsectie hierboven te volgen.

De 3U is meer geschikt voor singles, terwijl de 4U, die lichter is, beter presteert in doubles.

Het nadeel van zware rackets is dat het veel moeilijker te controleren is. Je offert fundamenteel controle op ten gunste van kracht, en tenzij je zeer bekwaam bent, kan dit een probleem zijn.

De vorm van het frame

Het is belangrijk om de juiste vorm van het frame te kiezen. De huidige modellen bieden je twee opties: de traditionele ovale vorm en de isometrische frames.

Er zijn belangrijke verschillen tussen beide en we zullen ze hier bespreken. Maar wat je eerst moet weten, is dat het verschil hem zit in de sweet-spot.

 1. Ovale vorm: Deze conventionele vorm heeft een lastiger sweetspot, maar als het je lukt om de shuttle erop te laten landen, krijg je een shot van uitstekende kwaliteit. Daarom moet je, om het meeste uit de ovale vorm te halen, zeer bekwaam zijn, zodat je een hoog slagingspercentage kunt behalen door de shuttle op de gewenste plek op het racket te laten landen.
 2. Isometrische of vierkante vorm: In vergelijking met de ovale vorm, heeft het een hoger slagingspercentage bij het landen van de shuttle op de sweet spot. Een goed voorbeeld hiervan is de Voltric 1DG, die een uitstekende isometrische frame-vorm en een uitstekende spanning heeft, waardoor het voor je gemakkelijker wordt om returns van hoge kwaliteit te maken.

Vanwege dit kenmerk kiezen veel rackets die worden gemaakt voor het gebruik van een vierkante framevorm, terwijl de ovale vorm minder populair wordt.

Daarom, naar onze mening, vooral als je een beginner bent, moet je gaan voor een racket dat een isometrische frame-vorm gebruikt. Bovendien zijn rackets in ovale vorm tegenwoordig moeilijker te vinden.

De steel: flexibel of stijf?

Er zijn belangrijke verschillen tussen deze vormen. Elk van deze heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar maak je geen zorgen, want hier vind je de antwoorden die je zoekt.

De stijve steel: Het heeft minder bounce, wat gecompenseerd wordt met krachtigere swing.

Het wordt niet aanbevolen voor beginners, daarom is het beter geschikt voor gevorderde spelers en spelers op middelhoog niveau.

Waarom?

Omdat een beginner zich zal richten op het genereren van meer kracht terwijl hij techniek opoffert. Als je probeert om meer geavanceerde vaardigheden te ontwikkelen, dan is dit misschien wel een goede optie voor je.

Het is veel sneller dan een flexibele steel racket. Hoewel het vermogen lager zal zijn. Als je snelle aanvallen en antwoorden wilt, dan is dit een perfecte keuze voor jou.

Hiermee kun je de shuttle veel sneller terugslaan, wat je een voorsprong op jouw concurrenten kan geven.

De shuttle plaatsing is top. Als je totale nauwkeurigheid wilt met het plaatsen van de shuttle, dan zal deze steel je dat brengen.

De flexibele steel: Het is uitstekend voor beginners, omdat je je niet meer dan nodig hoeft te concentreren op het genereren van voldoende vaart, zodat je je kunt concentreren op de techniek.

De afstoting is met name beter dan een stijve steel, dit stelt je in staat om zonder al te veel moeite behoorlijk goede snelheid te leveren.

Een nadeel is dat de plaatsing van de shuttle zal lijden in termen van nauwkeurigheid. Het komt voornamelijk door de bounce, waardoor het moeilijker is om de perfecte plaatsing te vinden.

Ze zijn ook langzamer dan rackets met stijve steel. Dit kan voor veel mensen een probleem zijn, omdat het de snelheid van je returns en aanvallen vermindert.

Aangezien je niet veel kracht hoeft te genereren om krachtige slagen te maken, zal het je polsen niet zo snel vermoeien als een stijve steel.

Uiteindelijk is het een goede keuze voor spelers in verdedigende stijl. Omdat je niet heel hard hoeft te zwiepen, kun je je meer richten op defensieve slagen en je strategie in het algemeen.

Top 15 badmintonrackets beoordeeld

Beste badmintonracket voor aanvallende spelers: Yonex Voltric 1DG

Als je van betaalbare rackets houdt die genoeg afstoten hebben, dan zul je de Voltric 1DG geweldig vinden. Het is gefabriceerd met Super High Elasticity High Modulus Graphite en hier heb je zijn voor- en nadelen:

Voordelen: Buitengewone spanning en bounce, behoorlijke smashkracht, erg snel

Nadelen: het kan voor sommige spelers te kort schieten, omdat het een allrounder racket is

Dit is een van de beste budgetvriendelijke Yonex-badmintonrackets die in alle opzichten goed is gefabriceerd.

Het belangrijkste om hier te benadrukken is dat het een Tri-voltage-systeem bevat, waarmee je meer vermogen hebt voor uitstekende slagen, maar tegelijkertijd een zeer snelle swing voor nauwkeurige en snelle returns.

Een ander kenmerk om op te noemen is de uitstekende spanning. Dit racket wordt geleverd met een uitstekend isometrisch frame, dat de verticale snaren op dezelfde lengte houdt en hetzelfde doet met horizontale snaren.

Hiermee kun je de juiste plek om de shuttle te raken vinden vanuit elke hoek.

Hij is hier te koop bij bol.com

Beste heavy-head: Yonex Voltric 0

Waarschijnlijk een van de krachtigste rackets ooit gemaakt. Dit heavy-head racket wordt geleverd met tal van krachtige en andere handige functies.

Laten we de voor- en nadelen ervan eens bekijken:

 

Voordelen: gigantische kracht, superieure controle, uitstekende manoeuvreerbaarheid, geweldige verdediging

Nadelen: kan je polsen vermoeien in lange games, het wordt niet aanbevolen voor beginners

Als je op zoek bent naar een racket die je veel kracht en controle biedt, samen met een uitstekende manoeuvreerbaarheid, dan is de Voltric 0 perfect voor jou.

Dankzij de zware en stevige constructie krijg je meer kracht dan andere rackets, wat je krachtige en scherpe slagen brengt. 

En ondanks dat het een heavy-head racket is, is het uitstekend als het gaat om verdediging, wat het een geweldige keuze maakt voor het midcourt-spel.

Het wordt niet aanbevolen voor beginners omdat het je polsen snel kan vermoeien als je niet goed getraind bent.

Maar als je een ervaren speler bent die op zoek is naar extra kracht en veel controle, dan is de Voltric 0 perfect voor jou.

Hij is hier verkrijgbaar bij bol.com

Beste voor defensieve spelers: CARLTON FIREBLADE 2.0

Tegen een betaalbare prijs, uitstekende prestaties op defensief gebied en serieuze kracht is de Carlton Fireblade een van de beste badmintonrackets op de markt.

Laten we eens kijken waarom het zo’n geweldige keuze is door de voor- en nadelen ervan te bekijken:

Voordelen: uitstekende verdediging, geweldige kracht, vermoeit je polsen niet

Nadelen: controle is net boven het gemiddelde

Dit heavy-head racket, vergelijkbaar met de Voltric 0, heeft een geweldige smashkracht. Ook al is de Voltric 0 superieur qua vermogen, je kunt een zeer vergelijkbare smash krijgen met de Fireblade voor een betaalbare prijs.

Een van de kenmerken die eruit springen, is hoe goed het presteert op het gebied van defensief spelen.

Meestal zijn heavy-head rackets zwak in termen van verdediging, maar de Fireblade doet het uitstekend, vooral wanneer je een geweldige forehand kunt spelen vanuit de achterhoede.

Zijn steel is slank en de constructie is erg licht, waardoor je heel snelle reacties kunt uitvoeren.

Deze Carlton Fireblade is verkrijgbaar bij bol.com

Bekijk ook onze post voor de beste badminton schoenen

Beste goedkoop badmintonracket: CARLTON AEROSONIC 400

Het is het meest betaalbaar van de professionele Carlton-lijn maar zit toch boordevol ongelooflijke functies en uitstekende prestaties.

Laten we de voor- en nadelen ervan eens bekijken:

Voordelen: krachtige schoten, geweldige balans, redelijk snel, perfect voor verdedigende spelers

Nadelen: de kop zou voor sommige spelers wat te licht kunnen zijn

Dit is de budgetvriendelijkste optie van alle Carlton-rackets die gemaakt zijn. Maar het is toch een uitstekende keuze, omdat het krachtige opnamen biedt, een goede balans biedt en licht genoeg is voor zeer snelle reacties.

Hij speelt goed op de voorhelft vanwege het ontwerp en het lichte gewicht. En het levert je ook voldoende kracht voor uitstekende returns.

En een belangrijk aspect om op te merken is dat dit racket uitermate geschikt is voor verdedigende spelers. Het vermoeit je polsen niet en is stevig genoeg voor solide en snelle reactietijd.

Check de actuele prijzen hier

Yonex Voltric 7

Kun je je voorstellen dat het supergladde en krachtige clears levert? Dit is precies wat je kunt krijgen met de Yonex Voltric 7.

Als je elk woord van deze korte recensie leest, begrijp je waarom het een uitstekend racket is.

Voordelen: veel kracht, snelle swings, behoorlijk snel, perfect voor verdedigingsspelers

Nadelen: het rijgen zou beter kunnen, want het is een beetje laag in spanning

Het is vergelijkbaar met de Voltric 5, maar het belangrijkste detail om op te merken is dat de kop een beetje zwaarder is, waardoor je een voorsprong hebt op het gebied van kracht.

Hoewel het rijgen weinig spanning heeft, levert het nog steeds veel kracht op, en je kunt voelen dat wanneer je het probleem oplost, ze zich krachtig gedragen en gemakkelijk te hanteren zijn.

Het is heel licht en biedt je de mogelijkheid van supersnelle reacties, waardoor het ideaal is voor het frontcourt-spel en voor verdedigende spelers.

De kracht van dit racket is niet te vergelijken met de Voltric 0, maar laten we eerlijk zijn, hij is ook 50% van de prijs.

Check de meest actuele prijzen hier

Dunlop Biomimetic II Max – Badmintonracket

Sexy, snel en dodelijk. Als je een supersnel en mooi racket wilt, dan is het Dunlop Biomimetic II Max – Badmintonracket precies wat je zoekt.

Laten we de voors en tegens bespreken:

Voordelen: Ongelooflijk snelle kopsnelheid, fatsoenlijke kracht, uitstekende manoeuvreerbaarheid

Nadelen: niet geschikt voor beginners

Dit lighthead-racket is, zoals de eigen naam suggereert, een toppresteerder op het gebied van snelheid.

Dankzij de supersnelle kopsnelheid krijg je de meest vloeiende en meest dodelijke swings die je ooit hebt meegemaakt.

Het heeft een ongelooflijke prestatie getoond in drives en smashes. De slices zijn een van de beste returns op smashes, daarom is de Dunlop Biomimetic een uitstekende keuze voor spelers in verdedigende stijl.

Hij springt er echt uit als we kijken naar backhandverdediging.

Wat betreft andere opnames zoals lobs en slices heeft het een ongelooflijke prestatie getoond.

Als je een ongelooflijk snel, krachtig en mooi racket wilt, dan moet je voor deze Biomemetic gaan, vooral als je een defensieve stijl gebruikt.

Hij is hier verkrijgbaar bij bol.com

Yonex Duora 10

Het aspect dat opvalt aan dit racket is dat het wordt geleverd met een boxframe en een aero-frame.

De eerste is voor het leveren van krachtige opnamen en smashes, terwijl de andere voor snelle antwoorden met minimale luchtweerstand is.

Voordelen: fenomeen klopt, groot in verdediging, snelle reacties

Nadelen: Duur, niet aanbevolen voor beginners

Ook al is de Duora 10 niet een van de snelste rackets die er zijn, vooral in vergelijking met de ultrasnelle Nanospeed 9900, verdedigt hij toch erg goed.

Als dit niet het snelste racket is, hoe snel kan het dan reageren?

Het is iets boven het gemiddelde in termen van snelheid, en om die snelle returns te krijgen, moet je een hele goede techniek hebben, daarom is het niet geschikt voor beginners.

Dit racket met twee afzonderlijke kanten is een fenomenale keuze, want met het boxframe kun je super krachtige opnamen maken, terwijl je met het aero-kader snelle en accurate returns kunt geven.

Check de meest actuele prijzen hier

Yonex Nanoray 9

Het is belangrijk om dit meteen duidelijk te maken: de Nanoray 900 en de Nanospeed 9 zijn niet hetzelfde. Dit racket is zwaarder in de kop en stijver, maar het heeft interessante functies:

Voordelen: Verhoogd vermogen, perfect voor verdedigende spelers, soepele swings

Nadelen: het kan gebrek aan goede controle voor beginners

Als flexibel racket is het normaal dat het niet veel controle biedt voor beginners. Hoewel, als je een doorgewinterde speler bent, zul je er na enige tijd al aan wennen.

De zwaardere kop geeft het meer kracht voor sterkere slagen. Deze functie maakt het ook beter in je backcourt-spel, en maak je geen zorgen, want het is net zo goed op de midcourt en de aanvalshelft.

De soepele swing en grote snelheid maken het een ideale keuze voor ervaren spelers in verdedigende stijl.

Hij is hier bij plutosport.nl het goedkoopste

Yonex Nanoray Z-speed

De Nanoray Z Speed ​​is een controversieel racket, omdat het een zware kop heeft, maar het levert niet hetzelfde vermogen als andere rackets zoals de Voltric 0 (verre daarvan) of eigenlijk de meeste andere Voltric modellen.

Maar het presteert perfect in termen van verdediging.

Voordelen: ideaal voor verdedigers, dropshots zijn perfect, minder vermoeidheid

Nadelen: Smashes zijn niet zo goed

Veel mensen geloofden dat dit racket beter zou presteren, maar als het gaat om het leveren van slagen, is het gewoon net niet goed genoeg. Maar wanneer we praten over verdedigende schoten zoals lobs, is dit een uitstekende keuze.

Maar eerlijk gezegd is het erg duur voor de prestaties. Hoewel, als je op zoek bent naar een van de beste rackets voor verdedigers en niets anders wilt, dan zul je redelijk tevreden zijn met deze.

Misschien dat het rijgen van de fabrikant het gebrek aan kracht met smashes veroorzaakt, maar dat is slechts een idee.

Hij is hier verkrijgbaar bij Amazon

Beste kinder badmintonracket: Yonex Nanoray Junior

Betaalbaar, superlicht en krachtig. Dit is het beste racket voor beginnende kinderen, en nogmaals, het wordt gemaakt door een groot merk als Yonex.

Als je nog niet heel goed weet hoe je badminton moet spelen, dan is het een uitstekende keuze voor jou.

Voordelen: degelijke kracht, snel genoeg, uitstekende manoeuvreerbaarheid

Nadelen: het is alleen voor beginners

Hoewel je niet kunt verwachten dat het dezelfde krachtige shots zal opleveren als een Voltric 0, zal deze optie je kind een zeer goede boost geven in de ontwikkeling van zijn spel.

Het biedt een kind genoeg kracht voor geweldige slagen, zonder te zwaar te zijn dat ze er niet een hele wedstrijd mee uit kunnen spelen.

Het speelt goed vooraan, midden en achteraan. Houd er gewoon rekening mee dat het voor backhandshots misschien geen goede keuze is, maar nogmaals, het is niet bedoeld voor gevorderde spelers.

Hier te koop bij bol.com

Beste badmintonracket voor beginners: Yonex Nanoray 20

De Nanoray 20 is net als de Nanoray 10 perfect voor beginners of casual spelers, want hij heeft de nodige functies voor een goede uitvoering.

Laten we de voor- en nadelen van dit grafietracket eens bekijken:

Voordelen: goed vermogen, uitstekende spanning, zeer snel, lichtgewicht

Nadelen: niet aanbevolen voor gevorderde spelers

Als je op zoek bent naar iets goedkoops met een zeer goede prestatie, dan is de Nanoray 20 precies wat je nodig hebt.

Hij speelt geweldig in termen van verdediging, omdat hij licht en snel genoeg is om snelle reacties mogelijk te maken, vooral in het voorste deel van het veld.

De spanning is redelijk goed, waardoor het een uitstekende bounce heeft. De smashes zijn behoorlijk, de clears gaan soepel, de lift voelt geweldig en de netshots zijn redelijk goed voor de prijs.

Hier te koop bij bol.com

Beste badmintonracket voor professional: Prokennex badmintonracket Kinetic Pro

Krachtig, snel en solide. Dit zijn woorden die de Kinetic Pro beter definiëren. Laten we de voor- en nadelen van dit ongelooflijke racket eens bekijken:

Voordelen: geweldige kracht, solide controle, superieure manoeuvreerbaarheid, uitstekende swing.

Nadelen: verdediging is een beetje zwak

Wat opvalt bij dit racket is de steel die erg slank is, met als doel de luchtweerstand te verminderen tot een minimum. En dit is het kenmerk dat het zijn superieure manoeuvreerbaarheid geeft.

Er zit zo veel werk in het design om het de kracht en snelheid te geven die een professional nodig heeft om zijn spel naar een hoger niveau te brengen.

Ben je op zoek naar geweldige kracht en de soepelste en snelste swing? Dan zul je het vinden in de Z Slash, want dankzij het ontwerp biedt het je een uitstekende swing.

Hier te koop bij bol.com

Perfly BR 990 S

Dit racket is een favoriete keuze van verschillende professionele spelers, en met ​​goede reden. Laten we een korte samenvatting van de voor- versus nadelen bekijken:

Voordelen: uitstekende controle en solide gevoel, superieure manoeuvreerbaarheid, super nauwkeurig.

Nadelen: de kracht is niet zo sterk, niet aanbevolen voor beginners.

Begin je in te zien waarom zoveel professionals dit racket verkiezen? De prijs is misschien een beetje hoog, maar het is absoluut de moeite waard.

Het enige nadeel is dat de slagkracht niet zo sterk is, maar je kunt het enorm verbeteren door loodtapes aan de kop toe te voegen, zodat je het zwaarder kunt maken en een hoger vermogen krijgt.

Maar dat is puur een persoonlijke keuze.

Als je op zoek bent naar een racket met een fantastisch ontwerp, een ongelooflijke controle en gevoel en superieure nauwkeurigheid, dan moet je de Perfly BR 990 S kopen.

Het biedt je alles wat je nodig hebt om je spel naar een hoger niveau te tillen.

Deze Perfly is hier verkrijgbaar bij Decathlon

Yonex Arcsaber 11

De Arcsaber 11 is in veel opzichten een verbetering van de Arcsaber 10: het is veel gemakkelijker te gebruiken en wordt geleverd met een verbeterde bounce.

Deze functies maken het perfect voor ervaren spelers en zelfs beginners. Laten we de voor- en nadelen ervan eens bekijken:

Voordelen: goed gebalanceerd in alle aspecten, uitstekende controle en solide gevoel, blinkt uit in midcourt

Nadelen: Smash power is niet de sterkste eigenschap

Het deelt veel overeenkomsten met de Arcsaber 10, maar het is superieur qua gebruiksgemak en biedt meer controle. Bovendien biedt het je veel comfort, zodat je armen en onderarmen niet snel moe worden.

Het excelleert als het gaat om het spelen op de midcourt, omdat de sterkste kenmerken zijn verdediging en aanval zijn. Het is geweldig op de aanvalshelft, want het biedt je voldoende kracht en snelheid voor uitstekende Netshots.

Kortom, dit racket is een uitstekende keuze. Het is goed gebalanceerd, is perfect voor de midcourt en biedt je een superieure controle.

De Yonex Arcsaber is verkrijgbaar bij Amazon

Yonex Voltric Force

De grote opvolger van een geweldig racket, de Voltric Force. Deze nieuwe versie is slanker in het hoofd en de schacht. Bovendien is de kop aanzienlijk smaller. Laten we de voors- en tegens bekijken:

Voordelen: geweldige smash power, uitstekende manoeuvreerbaarheid, snelle en soepele swing

Nadelen: de controle wordt aanzienlijk minder wanneer er snel wordt gespeeld

Dit super slanke racket snijdt door de lucht zonder enig probleem.

Hij springt eruit op alle fronten en is met name uitstekend op de verdedigingshelft, omdat de snelle en soepele swing je in staat stelt om met veel kracht te slaan.

Het heeft een geweldige prestatie op de midcourt, omdat het ontwerp je in staat stelt om zeer snelle reacties te hebben.

Dankzij de ongelooflijke kracht kun je bovendien zonder problemen krachtige slagen uit dit bereik maken.

En tot slot is het een geweldige performer op de aanvalshelft. Nogmaals, omdat het super dun en licht is, kun je snel reageren.

Concluderend is dit een uitstekend racket met veel power, een snelle swing, een slanke constructie die zeer snelle reacties mogelijk maakt en een geweldige prestatie levert op alle delen van het badmintonveld.

Hij is hier verkrijgbaar bij bol.com

Conclusie

Houd rekening met onze tips bij het kiezen van je racket. Als je rekening houdt met deze factoren en tips, vind je de perfecte match voor jezelf en bereik je een hoger speelniveau, zoals top badmintonspelers.

We hebben de beste badmintonrackets ter wereld beoordeeld. Je hebt een optie die perfect bij elk type speler past. Bovendien heb je ook een handleiding die je helpt bij het kiezen van de perfecte match.

Vergeet niet om je eigen tijd te nemen, want het selecteren van jouw racket is erg belangrijk. Je wilt je geld niet verspillen aan iets dat niet wordt geleverd met de functies die je zoekt.

Volg daarom deze gids en beslis welke optie het beste bij jou past. Dat is alles wat je nodig hebt om een ​​racket te vinden dat je een betere speler zal maken.

We hopen dat je onze gids en recensies leuk vond!

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.