Beste back plates voor American Football | Extra bescherming voor de onderrug

door Joost Nusselder | Geupdate op:  18 januari 2022

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Back plates, ofwel rugplaten voor football, zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden.

Waar quarterbacks er vaak voor kiezen om ribbeschermers te dragen, dragen ‘skill players’ (zoals wide receivers en running backs) vaak de meer stijlvolle back plate.

Back plates zijn er in verschillende maten. Sommigen zijn ontworpen voor jonge atleten, andere juist voor volwassenen.

De kwaliteit van een back plate is afhankelijk van het materiaal, het constructieproces, de duurzaamheid en de doeltreffendheid om zijn functie te vervullen.

Beste back plates voor American Football | Extra bescherming voor de onderrug

Voor dit artikel ben ik op zoek gegaan naar de beste rugplaten om je onderrug te beschermen.

Bescherming staat, natuurlijk, bovenaan, maar stijl is ook belangrijk en wellicht de prijs. Het is cruciaal dat je een rugplaat neemt die goed in elkaar zit en die het hele seizoen meegaat.

Het laatste wat je moet doen is een stijlvolle rugplaat kopen waar je graag mee pronkt, maar die jou niet de juiste bescherming biedt.

Voordat ik je de beste back plates presenteer, wil ik je alvast een ‘sneak peek’ geven van mijn favoriete model: de Battle Sports Back Plate. De Battle Sports back plate wordt erg goed verkocht. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en is wellicht een van de beste en dikste back plates op de huidige markt.

Hieronder vind je mijn top vier rugplaten om je American football gear mee aan te vullen.

Beste back plateAfbeelding
Beste back plate overall: Battle SportsBeste back plate overall- Battle Sports

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste back plate voor een dreigende indruk: Xenith XFlexionBeste back plate voor een dreigende indruk- Xenith XFlexion

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste back plate met vintage ontwerp: Riddell SportsBeste back plate met vintage ontwerp- Riddell Sports

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste back plate voor ventilatie: Shock DoctorBeste back plate voor ventilatie- Shock Doctor

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Waar houd je rekening mee bij het kopen van een back plate?

Een back plate, ook wel ‘back flap’ genoemd, is een extra bescherming voor de onderrug, die aan de achterkant van de shoulder pads wordt bevestigd.

Zij ondersteunen de lage ruggengraat en verminderen de impact op de onderrug.

Rugplaten zijn geweldig voor bescherming, maar ze zijn in de loop der jaren ook een modestatement voor spelers geworden.

Ze stellen hen in staat hun creativiteit te tonen, aangezien spelers hun back plates kunnen personaliseren met stickers.

Net als bij het kopen van overige American football gear, zoals handschoenen, cleats of helmen, zijn er een aantal zaken die grondig moeten worden overwogen alvorens een back plate te kopen.

Hieronder vind je een stukje uitleg over de factoren waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van je volgende back plate.

Bij het kiezen van een back plate moet je alle aspecten in overweging nemen alvorens tot aankoop over te gaan.

Kies voor bescherming

Het dragen van de juiste beschermende uitrusting – zoals een back plate – kan de kans op ernstige blessures verminderen.

De rugplaten kunnen je onderrug, wervelkolom en nieren vrijwaren van elk trauma dat in andere gevallen erg gevaarlijk had kunnen zijn.

Spelers dragen rugplaten om zich te beschermen tegen klappen op de onderrug.

Wide receivers lopen het meeste gevaar om in de onderrug geraakt te worden. Steeds wanneer zij een bal vangen, stellen zij hun onderrug en wervelkolom bloot aan de verdediger.

Door de recente targeting regels en straffen, zijn spelers meer geneigd om de hoge tackles te vermijden en te mikken op de onderrug of benen.

Rugbeschermers helpen de impact op de onderrug te verminderen.

Toch zijn rugbeschermers geen verplicht onderdeel van de uitrusting zoals schouderbeschermers en een degelijke helm dat bijvoorbeeld wel zijn.

Spelers kunnen ervoor kiezen een back plate te dragen als zij dat nodig achten.

Fashion statement

Met de recente groei van het merk Battle zijn spelers meer geneigd om een halvemaanvormige rugplaat te dragen – in plaats van de traditionele vierkante platen – om een modestatement te maken.

Dit is een beetje vergelijkbaar met de manier waarop spelers Nike schoenen in combinatie met Nike sokken dragen.

Een ander voorbeeld zijn de zwarte stickers onder de ogen met letters en/of cijfers- die meer voor de ‘swag’ worden gedragen dan om de zon of het licht uit de ogen te houden.

Combineer een rugbeschermer met bicep bands, een handdoekje, sleeves, flitsende cleats en jouw snelheid – dat is pas intimiderend!

De stijl waarbij spelers de rugplaat onder de jersey uit laten hangen, is in de meeste competities illegaal geworden.

NCAA regels dwingen spelers om hun jerseys in de broek te stoppen, waardoor de rugplaat verborgen moet blijven. Dit is een regel die door alle scheidsrechters wordt opgelegd.

Zij mogen zelfs een speler van het speelveld sturen tot hij zijn shirt heeft ingestopt.

Algehele kwaliteit

De kwaliteit van een back plate hangt af van onder andere de materialen waarvan het is gemaakt, het constructieproces, de duurzaamheid en de effectiviteit om zijn functie uit te voeren.

Om deze factoren te garanderen, is het altijd raadzaam om te kopen van gerenommeerde merken die alleen kwalitatieve beschermende uitrusting verkopen.

Merken zoals Schutt, Battle, Xenith, Riddell, Shock Doctor, Douglas en Gear-Pro zijn daar goede voorbeelden van.

Vorm en grootte

Overweeg de grootte en de vorm van de gewenste rugplaat.

De grootte en de vorm zijn belangrijk omdat zij bepalen hoe goed de rugplaat je rug bedekt en hoe goed de rugplaat bij je lengte en lichaamsbouw past.

Hoe groter de rugplaat, hoe meer je onderrug wordt bedekt en hoe beter deze dus wordt beschermd. Zorg ervoor dat de back plate voldoende bescherming biedt aan je onderrug en nieren.

Gewicht

De back plate moet over het algemeen licht van gewicht zijn. Een lichte back plate zal ervoor zorgen dat je goed kunt blijven bewegen tijdens het spel.

Een back plate mag je bewegingsvrijheid nooit beperken.

Het gewicht van de rugplaat heeft een directe invloed op je prestaties op het veld.

Voordat je een rugplaat koopt, moet je er zeker van zijn dat deze zo licht mogelijk is. Het mag een speler niet verzwaren op het veld.

Een zwaardere back plate zal je spel veel moeilijker maken omdat je trager zal bewegen en problemen zal hebben om te draaien.

Gewicht en bescherming zijn enigszins verwant. Een rugplaat met dikker en beter beschermend schuim zal natuurlijk ook meer wegen.

Rugplaten worden meestal gemaakt met EVA-schuim voor schokabsorptie en hebben zeer eenvoudige ontwerpen. In principe geldt: hoe dikker het schuim, hoe beter de schokabsorptie.

Je zult dus de juiste balans moeten vinden tussen prestatie en bescherming op het veld.

Wil je zo min mogelijk snelheid verliezen, dan zul je voor een lichtere rugplaat moeten gaan en (helaas) wat moeten bescherming opofferen.

Sterkte en duurzaamheid

Hoe sterker en duurzamer, hoe beter je beschermd zal zijn. Je hebt een echt sterk exemplaar nodig dat je kan beschermen tegen de nadelige gevolgen van botsingen, tackles en valpartijen.

De sterkte en duurzaamheid zijn afhankelijk van de gebruikte materialen.

Ga niet voor een rugplaat die te dun is, want die kan breken en zijn functie verliezen, zelfs na slechts één botsing. Kies er daarnaast een die comfortabel genoeg is om je met gemak te laten bewegen.

Een duurzame achterplaat zal zijn fysieke integriteit en esthetiek langer behouden. Ook zal het consistente bescherming bieden tijdens gebruik.

Materiaal

Een back plate moet gemaakt zijn van resistent materiaal en ook wordt er aanbevolen voor een vulling te kiezen met hoge schokdemping.

Vulling zal een rugplaat ook comfortabeler maken.

Je rugplaat moet van goede kwaliteit zijn, omdat je veiligheid in gevaar komt als dat niet het geval is.

Een eenvoudige botsing of een zware val kan hem onbruikbaar maken en dit kan je spel beïnvloeden.

Ventilatie

Tijdens een training of wedstrijd zul je veel zweten.

Dat is normaal, dus moet je kijken naar een back plate die het zweet goed afvoert, zodat je lichaam zijn temperatuur kan reguleren en je geen last krijgt van oververhitting.

Indien mogelijk, ga je voor een back plate die voorzien is van bepaalde ventilatie- en circulatiesystemen. Zorg er op zijn minst voor dat de rugplaat ventilatiegaten heeft.

Zo wordt lichaamsvocht afgevoerd. Het is belangrijk om je huid goed te laten ademen.

Producenten hebben verschillende ideeën geopperd om het dragen van deze uitrusting zo comfortabel mogelijk te maken, zoals het maken van kleine gaatjes om de lucht gemakkelijker door te laten, de platen een meer rond ontwerp te geven, enz.

Als gevolg daarvan zijn veel van de rugplaten die je tegenwoordig in de winkels tegenkomt veel comfortabeler dan die vroeger verkrijgbaar waren.

Montagegaten

Deze factor wordt vaak over het hoofd gezien. Toch is het belangrijk om rekening te houden met de montagegaten.

Sommige rugplaten hebben slechts een enkele kolom met montagegaten op iedere bevestigingsriem, terwijl anderen voorzien zijn van meerdere kolommen.

Het is duidelijk dat als je vier sets verticale bevestigingsgaten hebt, de rugplaat een grotere verscheidenheid aan shoulder pads zal passen.

Over het algemeen geldt: hoe meer gaten de rugplaat heeft, hoe meer shoulder pad modellen deze zal passen.

Bovendien kun je zo de hoogte van de rugplaat op verschillende manieren instellen.

Het is waar dat rugplaten flexibele riemen hebben, zodat je zowaar elke rugplaat op elk paar shoulder pads kunt bevestigen.

Maar het kan zijn dat je de riemen veel moet verdraaien en buigen om de back plate aan je pads te bevestigen, wat een negatieve invloed kan hebben op de duurzaamheid van de riemen.

Bovendien is het mogelijk dat de rugplaat niet goed tegen je rug zit.

Er wordt dus aangeraden om een back plate te nemen die goed op je shoulder pads past, om je leven (als atleet) makkelijker te maken en ervoor te zorgen dat de back plate goed tegen je rug aan zit.

Over het algemeen combineren rugplaten en schouderbeschermers van hetzelfde merk goed met elkaar.

Sommige merken geven ook aan met welke schouderbeschermers hun back plates het beste gecombineerd kunnen worden.

Kies de juiste maat

De maat is essentieel bij het maken van een definitieve aankoopbeslissing.

De juiste maat kies je door de lengte en breedte van je onderrug op te meten. Vervolgens kijk je in de maattabel van de fabrikant.

De grootte van je back plate hangt ook af van de gewenste mate van dekking (hoe groter, hoe meer bescherming).

Over het algemeen zijn back plates meer geschikt voor high school/college atleten en ouder, en niet voor jongerefootball atleten.

De maat moet perfect zijn, want de back plate mag niet te laag of te hoog hangen.

Stijl en kleuren

Tot slot overweeg je de stijl en kleuren, die natuurlijk verder niets te maken hebben met de mate van bescherming die een rugplaat biedt.

Echter, als je een beetje om stijl geeft, dan zul je de rugplaat willen afstemmen op de rest van je football outfit.

Trouwens, als het gaat om esthetiek wordt er vaak gekozen voor één enkel merk voor je totale uitrusting.

Bekijk ook de beste chin straps voor jouw American Football helm beoordeeld

De beste back plates voor jouw American football uitrusting

Als het goed is, weet je nu precies waar je op moet letten bij het kopen van je (volgende) back plate.

Dan wordt het eens tijd om te gaan kijken naar de best verkochte modellen van het moment!

Beste back plate overall: Battle Sports

Beste back plate overall- Battle Sports

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Binnenkant van slagvast schuim
 • Gebogen ontwerp
 • Maximale energieverspreiding en schokabsorptie
 • Universele pasvorm voor spelers van alle leeftijden
 • Hardware inbegrepen
 • Comfortabel en beschermend
 • Veel kleuren en stijlen beschikbaar
 • In lengte verstelbaar

Mijn favoriete back plate, eentje die erg goed verkocht wordt, is de Battle Sports back plate.

Battle is een leider op het gebied van American football gear. Ze hebben stijlvolle en stevige back plates ontworpen die een heel seizoen mee zullen gaan.

De back plate is verkrijgbaar in verschillende kleuren/patronen, namelijk wit, zilver, goud, chroom/goud, zwart/roze, zwart/wit (met de Amerikaanse vlag) en eentje in de kleuren zwart, wit en rood met de tekst ‘Beware of the dog’.

De Battle back plate is een van de beste en dikste back plates die je op de huidige markt kunt vinden.

Hij biedt daarmee een veel betere bescherming dan andere back plates, maar hij kan aan de andere kant wel wat zwaarder wegen.

Het slanke, gebogen ontwerp zorgt ervoor zorgt dat iedere impact op de rug wordt geminimaliseerd.

Dankzij het hoogwaardige, slagvaste schuim aan de binnenkant, biedt deze back plate echt goede bescherming. Bovendien houden de stevige bevestigingsriemen de bescherming op zijn plaats.

De riemen zijn verstelbaar dankzij de 3 x 2 inches (7,5 x 5 cm) grote montagegaten op beide riemen.

Een ander indrukwekkend kenmerk is zijn slanke, gebogen ontwerp. Dit ontwerp zorgt ervoor dat iedere impact van een klap wordt geminimaliseerd en dat je rug altijd effectief wordt beschermd.

Jij bent met deze rugplaat beschermd tegen de hardste klappen op het veld. De back plate is daarnaast comfortabel en past zowel volwassenen als jeugd spelers.

De prijs die je betaalt voor een dergelijke back plate varieert tussen de $40-$50, afhankelijk van de kleur of het patroon. Dit zijn normale prijzen voor een back plate.

Je kunt met Battle ook je back plate laten personaliseren. Daarmee onderscheid je je pas echt van andere spelers!

Het enige nadeel is misschien dat het soms wat moeilijk kan zijn om shoulder pads te bevestigen aan de plate. Wel zou je de back plate aan bijna alle shoulder pads moeten kunnen bevestigen.

Omdat het product verkrijgbaar is voor volwassenen en jongere spelers, zal het geen probleem zijn om een Battle back plate te vinden die een goede pasvorm biedt.

De youth maat is er voor spelers met een lengte onder 162.5 cm en met een gewicht onder 45 kg.

Dit is DE back plate als je een statement wil maken en als je op zoek bent naar een eyecatcher. Als je wil opvallen op het veld, dan is dit wellicht de beste optie.

Maar dat is niet alles. De kwaliteit en mate van bescherming zijn voortreffelijk. De Battle back plate laat je vrij bewegen.

Niet alleen is je onderrug veilig, maar ook je ruggengraat en je nieren, die erg kwetsbaar zijn tijdens football wedstrijden.

Battle’s back plate zit comfortabel, is niet duur en voegt stijl toe aan je outfit. Een aanrader!

Check de meest actuele prijzen hier

Beste back plate voor een dreigende indruk: Xenith XFlexion

Beste back plate voor een dreigende indruk- Xenith XFlexion

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Geschikt voor alle Xenith shoulder pads en meeste andere merken
 • Verkrijgbaar in de maten small (jeugd) en large (varsity)
 • Sterke, verstelbare nylon-gecoate riemen
 • Uitstekende kwaliteit
 • Licht van gewicht
 • Verkrijgbaar in de kleuren wit, chroom en zwart

De XFlexion back plate is te bevestigen aan alle Xenith shoulder pads en de meeste andere merken. De verstelbare riemen van deze back plate zijn gemaakt van duurzaam nylon.

Ze maken gemakkelijke en veilige bevestiging aan je shoulder pads mogelijk.

De Xenith back plate biedt superieure bescherming voor de onderrug, wat betekent dat je je minder zorgen hoeft te maken over ongelukken op het veld- zolang je hem maar op de juiste manier draagt.

Dankzij de verschillende montageposities kun je de afstand tussen de riemen helemaal aan jouw lengte aanpassen.

Op deze manier zou de Xenith rugplaat compatibel zijn met de meeste shoulder pads op de markt, zelfs met de Douglas pads die vaak smalle montagegaten hebben

De kwaliteit en de constructie van de Xenith rugplaat zijn uitstekend. In feite, voor zijn prijs, is dit een van de best beoordeelde rugplaten die je kunt vinden (althans, op Amazon).

Niet alleen is dit product zeer functioneel, ook heeft het een vrij stijlvol ontwerp heeft. Het is verkrijgbaar in de kleuren wit, chroom en zwart.

Chroom en zwart zijn serieuzere kleuren, dus als jij graag een dreigende indruk wil achterlaten op je tegenstanders, zouden deze kleuren daar perfect voor zijn.

Afgezien van deze dingen, maakt het lichtgewicht model het gemakkelijk om met deze back plate te rennen zonder het gevoel te hebben dat je erdoor wordt afgeremd.

De Xenith rugplaat is dus een geweldige optie van hoge kwaliteit voor atleten met Xenith shoulder pads.

Maar maak je geen zorgen als je pads van een ander merk hebt: dankzij de verstelbare riemen zou deze rugplaat moeten werken met de meeste shoulder pads op de markt.

Een nadeel? Wellicht het feit dat deze rugplaat alleen verkrijgbaar is in de kleuren wit, chroom en zwart. Zoek jij iets meer opvallends dan is de Battle rugplaat waarschijnlijk een betere keuze.

De keuze tussen de Battle rugplaat en deze van Xenith, is meer een kwestie van smaak en hangt wellicht ook af van het merk van je shoulder pads – ook al zouden beide back plates nogmaals compatibel moeten zijn met alle soorten shoulder pads.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste back plate met vintage ontwerp: Riddell Sports

Beste back plate met vintage ontwerp- Riddell Sports

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Universeel: kan aan meeste shoulder pads bevestigd worden
 • Hardware inbegrepen
 • Verkrijgbaar in de maten varsity (volwassenen) en junior
 • Afwerking met chroom
 • Geweldige kwaliteit en bescherming
 • Uniek vintage ontwerp
 • Dik, beschermend schuim
 • Verstelbaar in lengte

De Riddell Sports back plate: veel atleten houden van zijn vintage design. Het ontwerp terzijde, is de Riddell rugplaat van hoge kwaliteit en voorzien van dik schuim voor bescherming.

De back plate is verstelbaar en zo ontworpen dat het de meeste spelers past. Voor de spelers die kleiner of groter zijn dan gemiddeld, kan de maatvoering echter afwijken. Dit kan een nadeel zijn.

Maar als de maat perfect voor jou blijkt te zijn, zal de driehoekige vorm van deze rugplaat je een goede rugdekking geven.

De back plate wordt sterk aangeraden aan atleten met een stel Riddell shoulder pads, maar ze zouden ook prima moeten passen op shoulder pads van andere merken.

De honderden positieve reviews op Amazon geven wel aan dat dit een geweldig product is. Vind je de chromen kleur en het design mooi, dan is dit een prima optie.

Zoek je eerder een back plate met een ander design of met opvallendere kleuren, dan is de Battle back plate wellicht een beter idee.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste back plate voor ventilatie: Shock Doctor

Beste back plate voor ventilatie- Shock Doctor

(bekijk meer afbeeldingen)

 • Maximale bescherming
 • Comfortabel
 • Duurzaam
 • Ventilerend en ademend
 • 100% PE + 100% EVA schuim
 • Licht gebogen ontwerp
 • Universele pasvorm: geschikt voor alle shoulder pads
 • Wordt geleverd met hardware
 • Cool design

De Shock Doctor back plate heeft een cool design, namelijk de Amerikaanse vlag.

De rugplaat beschermt de onderrug, nieren en wervelkolom. Shock Doctor is een leider in beschermende sportkleding.

Het voorgevormde schuiminterieur is ontworpen om zowel impact te absorberen als comfortabel te zitten op je onderrug. Het zal je beweging, snelheid of mobiliteit niet beperken.

De back plate is voorzien van geventileerde luchtkanalen die goed warmte afgeven om je koel en comfortabel te houden op het veld. Warmte zal jouw spel dus niet hinderen.

Laat jezelf zien; het is ‘showtime!’ De Shock Doctor rugplaat combineert legendarische prestaties en bescherming met exclusieve ontwerpen.

Shock Doctor, bekend van hun gebitsbeschermers, is toegetreden tot de back plate industrie.

Hun back plates zijn geweldig voor zowel stijl als bescherming van de onderrug tegen hoge impact.

De rugplaat heeft een universele pasvorm voor atleten van alle maten. Het is voorzien van 100% PE + 100% EVA schuim, wat het meest veelzijdige schuim is.

Het schuiminterieur is in staat om een sterke impact te absorberen.

De back plate wordt geleverd met de nodige hardware en is te bevestigen aan alle schouderbeschermers. Hij is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Het enige nadeel is misschien dat de back plate relatief duur is. Heb je een niet zo hoog budget, dan is een van de andere opties waarschijnlijk een betere keuze.

Zoek jij een back plate met een cool design en heb je wel wat geld over voor de juiste rugbescherming, dan is deze van Shock Doctor perfect.

Check de meest actuele prijzen hier

FAQ

Waar worden football rugplaten voor gebruikt?

Bij football hebben rugplaten de zeer belangrijke taak de spelers (extra) bescherming te bieden terwijl zij op het veld staan.

Wij weten allemaal hoe gevaarlijk football kan zijn en daarom is een bepaalde uitrusting vereist om het te kunnen spelen, zoals een helm, shoulder pads en bescherming voor knieën, heupen en dijen.

Al deze accessoires hebben een belangrijke rol en de rugplaat is daarop geen uitzondering. Echter, is een rugplaat geen verplicht deel van de uitrusting.

Een back plate kan de impact verminderen die een speler voelt wanneer hij van achteren of zelfs van opzij wordt getackeld.

De beste rugplaten vangen een groot deel van de kracht van een klap op en verspreiden die over een groter gebied, zodat de speler veilig blijft.

Het resultaat is dat als je wordt getackeld, de hoeveelheid kracht die je voelt door de impact veel minder wordt.

Welke AF posities dragen rugplaten?

Spelers op iedere positie kunnen een rugplaat dragen.

Meestal zijn het de spelers die de bal dragen of vangen degenen die rugplaten dragen; maar elke speler die de onderste ruggengraat wil beschermen, kan ervoor kiezen een rugbeschermer te dragen.

De rugplaat is, net als de neckroll, geen verplicht deel van je uitrusting, maar eerder een stukje luxe dat een speler kan toevoegen om zichzelf te beschermen.

Spelers die in de verdediging spelen, zoals linemen of fullbacks gaan idealiter voor een beschermende en wellicht wat zwaardere plaat, terwijl de running back, quarterback en andere ‘skill positions’ eerder voor een lichte versie zullen gaan om genoeg mobiliteit te behouden.

De back plate kan worden gebruikt door deze aan de shoulder pads te bevestigen.

Hoe maak ik mijn back plate vast aan mijn shoulder pads?

Rugplaten worden vaak met schroeven direct aan de schouderbeschermers bevestigd.

Ook kunnen spelers tie-wraps gebruiken om de rugplaat op zijn plaats te houden – echter, kunnen tie-wraps breken tijdens het spelen.

Ik raad je daarom aan om altijd schroeven van de fabrikant te kopen in het geval je de schroeven die je bij de aankoop erbij hebt gekregen, bent verloren.

Allereerst moet je de twee metalen gaten vinden die zich onderaan de achterkant van de shoulder pads bevinden. De volgende stap is het op één lijn brengen van de gaten van de shoulder pads met die van de back plate.

Steek de schroeven vervolgens door de gaten en zorg ervoor dat ze stevig vastzitten. Zorg ervoor dat je dit goed doet, anders kan het meer een gevaar dan een hulp zijn.

Worden back plates geleverd met schroeven en moeren?

In de meeste gevallen leveren zeer gerenommeerde merken zoals Schutt en Douglas schroeven en moeren die essentieel zijn bij het bevestigen van de back plate aan je schouder pads.

In het geval je ze er niet bij krijgt, kun je de schroeven en moeren die nodig zijn om de rugplaat te bevestigen ook gewoon in de winkel kopen.

Conclusie

Als je vaak in je onderrug wordt geraakt, of je onderrug gewoon graag extra bescherming biedt, is een rugplaat voor football gewoon een must-have.

Bij het kopen van een back plate moet je op diverse dingen letten. Denk aan de vorm, de sterkte, de vulling en het gewicht.

Daarnaast moet je ook goed weten welke persoonlijke behoeften je hebt om de juiste keuze te maken.

In het geval je een oude back plate vervangt, zijn er dan aspecten die je graag anders hebt? En als je voor het eerst een back plate koopt, wat is voor jou dan belangrijk?

Met de tips uit dit artikel weet ik zeker dat je een weloverwogen keuze kunt maken!

Lees ook mijn uitgebreide beoordeling van de top 5 beste American Football visors

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.