Top 5 beste American Football visors vergeleken en beoordeeld

door Joost Nusselder | Geupdate op:  7 oktober 2021

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Ik heb je in mijn artikel over American Football gear uitgelegd wat deze sport precies inhoudt en wat voor beschermende uitrusting je precies nodig hebt om de sport te kunnen beoefenen.

In dit artikel richt ik me op het vizier dat je aan je helm kunt toevoegen voor extra bescherming. Een vizier, ook wel ‘eyeshield’ of ‘visor’ genoemd, past in je facemask, wat weer deel uitmaakt van je helm.

Om het even simpel te houden, is een visor eigenlijk gewoon een gebogen stuk plastic dat je aan je facemask kunt monteren om je ogen te beschermen.

American Football helmen op zich zijn al beschermend, maar door een vizier aan je uitrusting toe te voegen, heb je nog meer voordelen van je helm.

Beste American Football visors vergeleken en beoordeeld [Top 5]

Het vinden van een geschikt vizier is niet altijd even eenvoudig, omdat er tegenwoordig zo veel keuze is. Het hangt af van een aantal zaken welke voor jouw situatie het meest geschikt is.

Om het je wat makkelijker te maken, heb ik een top vijf voor je gemaakt, die je wellicht zal helpen bij het uitkiezen van je volgende vizier.

Mijn persoonlijk favoriete visor is de Under Armour Football Visor Clear. Het mag dan misschien wel het duurste uit het rijtje zijn, maar dan heb je ook wel wat. Hij is van geweldige kwaliteit met een stijlvolle look. Hij past op iedere helm en is eenvoudig te installeren.

Het vizier is lichter van gewicht dan die van andere concurrerende merken en gemaakt van duurzaam polycarbonaat. Daarnaast is het voorzien van een anti-condens, anti-kras en anti-verblindingcoating.

Het vizier kan zelfs je gezichtsveld verbeteren en zal lange tijd meegaan. Als kers op de taart krijg je er een aantal logostickers bij in verschillende kleuren.

Behalve de visor van Under Armour, zijn er nog een aantal andere interessante visors die ik graag aan je wil voorleggen. In de tabel hieronder vind je mijn top vijf.

Beste American Football visorsAfbeelding
Beste American Football visor overall: Under Armour Football Visor ClearBeste American Football visor overall- Under Armour Football Visor Clear

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste budget American Football visor: Barnett Football EyeshieldBeste budget American Football visor- Barnett Football Eyeshield Visor

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste gekleurde/getinte American Football visor: Elitetek PrizmBeste gekleurde:getinte American Football visor- Elitetek Prizm Football en lacrosse eye-shield visor

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste American Football visor prijs-kwaliteits verhouding: Oakley Legacy Adult Football Helmet ShieldBeste American Football visor prijs-kwaliteits verhouding- Oakley Legacy Adult Football Helmet Shield

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste American Football visor met intimiderende look: Nike Gridiron Eye Shield 2.0Beste American Football visor met intimiderende look- Nike Gridiron Eye Shield 2.0 with Decals

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Waarom een vizier / visor gebruiken?

We kunnen er niet omheen: football is een harde sport. Bij deze sport gaat het er dus om jezelf zo goed mogelijk te beschermen.

Net als handschoenen en gebitsbeschermers worden visors gebruikt om de American Football speler extra te beschermen.

Door gebruik te maken van een visor, worden de ogen van spelers beschermd tegen objecten van buitenaf die mogelijk in de ogen of neus terecht kunnen komen.

Een vizier is zeker geen verplicht onderdeel van een football uitrusting, maar veel atleten kiezen er toch voor om er eentje te dragen.

Zonder een vizier kunnen je ogen schade oplopen bijvoorbeeld wanneer de tegenstander (per ongeluk) met zijn vingers in je ogen port of je in je gezicht raakt.

En vooral als je contactlenzen gebruikt, is een vizier misschien wel een aanrader zodat je nooit bang hoeft te zijn dat je je lenzen verliest tijdens het spelen.

Behalve als bescherming tegen objecten (bijv. vuil, vingers) van buitenaf, worden vizieren ook gebruikt voor andere doeleinden.

Om te voorkomen dat een tegenstander de bewegingen van een speler kan voorspellen door naar zijn ogen te kijken.

Om te beschermen tegen UV-straling die de ogen kunnen beschadigen en die het daarnaast moeilijker maken om de bal te zien of te begrijpen waar je gooit.

Omdat ze er ontzettend stoer uitzien en een intimidatie factor hebben. Als intimideren jouw ding is, bekijk dan vooral de getinte visors. Het zal je tegenstander afschrikken als ze je ogen niet door de visor heen kunnen zien.

Waar let je op bij het kiezen van een American Football vizier?

Voordat je een visor gaat aanschaffen, moet je het product goed begrijpen.

Visors zijn een extra accessoire in American Football en zeker niet verplicht. Ze staan stoer en kunnen extra bescherming bieden tegen de zon, maar ook de ogen beschermen tegen externe objecten.

Daarnaast kan de tegenstander je ogen niet lezen, en wordt het zo dus moeilijker om jouw bewegingen te voorspellen.

Hieronder vind je een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kiezen van het perfecte football vizier.

Check eerst de regels

Voordat je überhaupt een visor aanschaft, moet je eerst de regels kennen van de league waarin je gaat spelen.

De vraag die je jezelf moet stellen, is de volgende: is een vizier toegestaan in de league waarin ik speel of ga spelen?

In Amerika bijvoorbeeld, hebben The National Federation of State High School Associations en alle NCAA het gebruik van getinte vizieren verboden.

Dat komt omdat deze visors het moeilijk maken voor medisch personeel om de ogen van een speler te zien, of een blessure of misschien zelfs bewusteloosheid te detecteren.

Deze regel wat getinte visors betreft, is een regel die echter alleen geldt op amateur niveau. Op professioneel niveau is iedere atleet uiteraard vrij om te dragen wat hij of zij wil als het om visors gaat.

Een getinte facemask kan het daarnaast soms iets moeilijker maken voor de speler zelf om doorheen te kijken. Het is een kwestie van uitproberen en er achter komen wat voor jou het beste werkt.

Het doel

De meest voorkomende reden voor het aanschaffen van een visor is om het zonlicht te blokkeren en al het andere schadelijke licht.

Sommige atleten gebruiken het om vuil uit hun ogen te houden of het voorkomen van porren van tegenstanders.

Pasvorm

De pasvorm is erg belangrijk om rekening mee te houden, omdat niet zomaar alle visors compatibel zijn met iedere helm. Kies dus een visor die probleemloos op jouw helm kan worden gemonteerd.

Daarnaast moet je weten dat niet zomaar alle vizieren toegestaan zijn voor officiële wedstrijden, dus is het verstandig om verkopers, je coaches of jouw league te raadplegen voordat je er eentje kiest.

Check ook of de vizier die je op het oog hebt op jouw facemask en helm past.

Kijk recht door de visor heen en check je zijwaartse zicht: kun je goed de zijkanten zien zonder je hoofd naar links of rechts te draaien?

Type

Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen twee typen visors, namelijk de heldere/transparante en de getinte visors.

Hoewel er dus diverse soorten vizieren op de markt verkrijgbaar zijn, wordt meestal het doorzichtige vizier gekozen met als (voornaamste) doel het beschermen van de ogen.

Heldere visors zijn voornamelijk bedoeld om je ogen te beschermen tegen schade. Ze kunnen schokbestendig zijn en gemaakt zijn van anti-condens/anti-verblindend materiaal.

Naast het transparante vizier is er ook nog de getinte versie.

Getinte visors beschermen de ogen tegen direct zonlicht en worden vaak gebruikt om intimiderend over te komen. Echter, zijn getinte visors in de meeste amateur leagues niet toegestaan.

Omdat de getinte visors toch vaak heel stoer worden gevonden, kopen veel atleten deze alsnog om bijvoorbeeld te gebruiken tijdens trainingen.

Lens

Dit aspect is erg belangrijk omdat het directe invloed heeft op je zicht tijdens het spel. Kies er eentje met een lens die je zicht niet beperkt, bijvoorbeeld een vizier met anti-verblinding die je zal helpen om gefocust en geconcentreerd te blijven.

Als het om de lens gaat, zijn er daarnaast verschillende niveaus van zichtbaarheid. Wanneer je een vizier vindt die je bevalt, is het belangrijk om er doorheen te kijken en je gezichtsveld waar te nemen.

Het gaat erom dat jouw gehele gezichtsveld goed zichtbaar is zonder je hoofd naar links of naar rechts te hoeven draaien.

Onthoud: je zicht is een van je sterkste wapens op de ‘gridiron’!

Installatiegemak

Dit klinkt voor sommigen misschien basaal, maar voor beginnende kopers kan het soms een uitdaging zijn om zo’n visor te monteren.

Soms worden aankopen niet geleverd met instructies of het nodige gereedschap. Houd daar dus rekening mee.

Prijs

Net als met andere waardevolle producten die je koopt, is het ook bij je zoektocht naar een visor altijd verstandig om een budget aan te houden. Zo beperk je je opties, wat een keuze maken vervolgens een stuk sneller en makkelijker maakt.

Echter, is het daarbij van belang om je budget niet te laag te houden; je moet wel voor een visor gaan van goede kwaliteit. Aan de andere kant is een te hoog budget aanhouden ook weer niet nodig.

Bevestigingsmechanisme

Er zijn visors met 2-clip en 3-clip bevestigingsmechanismen. De 2-clipsbevestiging past op de meeste helmen, terwijl die met 3 clips echt alleen op helmen met drie bevestigingspunten past.

Heb je een visor gevonden met drie clips, dan moet je dus van tevoren controleren of jouw helm al dan niet geschikt is voor zo’n type vizier.

In deze gids heb ik alleen 2-clip vizieren opgenomen, omdat deze het populairst zijn en ze over het algemeen veel gemakkelijker te installeren zijn.

De beste visors voor je American football helm

Nu je zo’n beetje alles weet over visors, geef ik je hieronder alle details van de beste visors op de markt van nu. Te beginnen met mijn nummer 1, de Under Armour Football Visor.

Beste American Football visor overall: Under Armour Football Visor Clear

 • Helder/transparant
 • Anti-condens
 • Goedgekeurd door American Youth Football
 • Comfortabele en universele pasvorm
 • Polycarbonaat
 • Duurzaam en lichtgewicht
 • Anti-kras coating
 • Quick-release clips voor eenvoudige installatie
 • Geen gereedschap nodig voor installatie
Beste American Football visor overall- Under Armour Football Visor Clear

(bekijk meer afbeeldingen)

Hoewel Under Armour relatief nieuw is op de American Football markt, in vergelijking met andere gerenommeerde merken, zouden sommigen beweren dat het vandaag de dag een van de beste merken is.

Met hun kwaliteitsproducten en eerlijke prijzen doen ze veel atleten een groot plezier.

Het doorzichtige Under Armour vizier is een standaard vizier van geweldige kwaliteit en met een gedefinieerde look.

Aangezien dit vizier een universele pasvorm heeft, hoef je je geen zorgen te maken of het vizier op je helm zal passen of niet; de pasvorm zal perfect zijn.

De quick-release clips maken de installatie een stuk eenvoudiger; alles wat je hoeft te doen, is het vizier goed uitlijnen op het gezichtsmasker en vervolgens de clips vast te zetten.

Er is geen gereedschap nodig voor de montage, wat betekent dat je de clips met gemak ook weer los kunt maken.

Het Under Armour vizier is gemaakt van lichtgewicht en duurzaam polycarbonaat, en zal je optimaal beschermen op het speelveld.

Het is 10% lichter dan andere concurrerende merken, en dat is merkbaar. Het vizier zal zo geen invloed hebben op je evenwicht, en zul je daarom moeiteloos over het veld vliegen.

Met deze visor ben je dus extra beschermd zonder last te hebben van extra gewicht.

Het product is bovendien voorzien van een anti-condens en anti-kras coating, zodat je zicht niet wordt belemmerd door eventuele schade die tijdens gebruik wordt veroorzaakt, en je dus een duurzaam vizier aanschaft.

De visor vermindert ten slotte verblinding door de zon en stadionlichten.

Het vizier is gemaakt van ‘lens’ materiaal wat betekent dat het de mogelijkheid heeft het gezichtsveld verbeteren. Het merk maakt gebruik van ArmourSight technologie die ervoor zorgt dat de vizieren zowel robuust als duurzaam zijn.

Wat het ontwerp betreft, heeft het UA vizier twee logo’s op de bovenkant (één aan elke kant) en een logo op elk van de clips.

Bovendien wordt het vizier geleverd met logostickers in verschillende kleuren, zodat je je vizier kunt afstemmen op de kleuren van je team en het kunt personaliseren met je rugnummer.

[Waarschuwing: Sommige kopers geven aan dat ze de stickers niet hebben ontvangen].

De visor zou op z’n minst een of twee seizoenen mee moeten kunnen gaan, zelfs in het geval van de meest toegewijde speler.

Houd er echter rekening mee dat dit vizier niet de beste optie is voor agressieve toepassingen en situaties en dus niet te gebruiken is als je ultracompetitief football speelt.

Daarnaast moet je weten dat deze visor het duurste uit het rijtje is, maar dat je geen spijt zult krijgen van je keuze.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste budget American Football visor: Barnett Football Eyeshield Visor

 • Helder en duurzaam
 • Elimineert schittering, regelt lichtintensiteit
 • Anti-condens
 • Krasbestendig
 • Eerlijke prijs
 • Filtert UV en blauw licht
 • Voor jeugd en volwassenen
 • 2 clips voor eenvoudige montage
 • Goedgekeurd door zowel jeugd- als middelbare school competities
 • 3 mm dik
Beste budget American Football visor- Barnett Football Eyeshield Visor

(bekijk meer afbeeldingen)

Hoewel dit misschien niet het populairste merk op de markt is, maakt Barnett een kwaliteitsproduct dat niet teleurstelt. Barnett is een merk dat blijft groeien en steeds bekender wordt.

Met veel positieve beoordelingen van kopers die jou voorgingen, is dit best verkochte vizier een van de helderste op de markt.

Er zijn zelfs beoordelingen die stellen dat dit vizier minder snel beslaat dan vizieren van grote merken zoals Nike. En dat voor nog geen drie tientjes!

Het vizier past op zowel jeugdhelmen als helmen voor volwassenen, en over het algemeen kun je een eenvoudige bevestiging verwachten via de 2-clip constructie.

Ook is het product goedgekeurd voor middelbare school / CIF en jeugd competities. Verder is het in staat om UV-stralen en schadelijk blauw licht te blokkeren en de lichtintensiteit onder controle te houden.

Het SHOC vizier heeft een stevige constructie. Het is gemaakt van materialen die condens- en krasbestendig zijn. Het vizier blijft hiermee schoon en stevig in alle weersomstandigheden.

Dankzij het 3 mm dikke plastic is het product ontzettend duurzaam en zal het zeker meerdere seizoenen meegaan. Je kunt het Barnett vizier in vijf verschillende ‘tint’ opties krijgen.

Dit vizier van Barnett is een van de meest gewaardeerde producten op de American football markt, dat spelers van alle leeftijden past dankzij de universele pasvorm.

Echter, is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Er zijn bijvoorbeeld klachten over Barnett’s onvermogen om deze op bepaalde helmen te monteren.

Afhankelijk van je helm (vooral die van spelers in jeugdcompetities), kan de montage in het begin namelijk een beetje lastig zijn. Je zult het vizier misschien een paar keer moet verstellen voor de beste pasvorm.

Ik raad je dus aan om je van te voren goed te informeren. Maar voor de prijs is dit vizier zeker de moeite waard.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste gekleurde/getinte American Football visor: Elitetek Prizm

 • Universele pasvorm
 • Anti-condens
 • Blokkeert UV-stralen en blauw licht
 • Anti-verblinding
 • Gemakkelijke bevestiging en verwijdering via 2-clip systeem
 • Slag- en krasbestendige coating
 • Controle van de lichtintensiteit: 60% lichtdoorlaatbaarheid
 • Getint
 • Gemaakt van optisch polycarbonaat
 • Duurzaam
Beste gekleurde:getinte American Football visor- Elitetek Prizm Football en lacrosse eye-shield visor

(bekijk meer afbeeldingen)

Wat je waarschijnlijk het eerste opvalt aan dit product, is het opmerkelijke kleurenpatroon. Het vizier heeft tevens een overvloed aan positieve beoordelingen gekregen.

De 2-clip installatie zal zowel het monteren als het verwijderen van dit vizier eenvoudig maken en na montage is een perfecte pasvorm gegarandeerd. Het product is duurzaam genoeg om de zwaarste strijd op het veld te weerstaan.

De universele pasvorm maakt deze visor geschikt voor zowel jeugd als volwassen helmen.

Een ander belangrijk kenmerk van dit optische polycarbonaat vizier is de anti-condens, impact- en krasbestendige coating die ook effectief blauw licht en de felste UV-stralen blokkeert die schadelijk zijn voor de ogen.

Zo hoef je je geen zorgen te maken over je zicht en kun je je 100% concentreren op wat er op het veld gebeurt. Ook word je beschermd tegen storende schittering en zul je niet verblind worden door de zon.

De lichtintensiteit kan met dit vizier gemakkelijk onder controle worden gebracht; het heeft een lichtdoorlaatbaarheidspercentage van 60%.

Als je op zoek bent naar een mooi vizier, eentje die duurzaam is en dus voor de lange termijn, kun je rekenen op EliteTek.

Een ander groot voordeel van het vizier is dat het een prima prijs heeft en je zelfs gebruik kunt maken van de geld-terug-garantie als je niet tevreden bent.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste American Football visor prijs-kwaliteits verhouding: Oakley Legacy Adult Football Helmet Shield

 • Duurzaam en beschermend
 • Gaat vervorming tegen
 • In staat om schadelijk blauw licht en UVA-, UVB- en UVC-stralen te blokkeren
 • Helder zicht vanuit alle hoeken
 • Krasbestendige en anti-condens coating
 • Past zich aan elke helm aan
 • Stijlvol ontwerp
 • Oakley technologie zorgt voor superieure schaduw en zicht
 • Doorzichtig
Beste American Football visor prijs-kwaliteits verhouding- Oakley Legacy Adult Football Helmet Shield

(bekijk meer afbeeldingen)

Oakley is een naam die door veel mensen over de hele wereld wordt vertrouwd. Dit is ook het geval in de American Football industrie.

Het merk staat bekend om het maken van uitstekende brillen, dus de aankoop van een visor van dit merk kan een perfecte investering voor je zijn op de lange termijn

Dit vizier van Oakley is een echte aanrader. Behalve dat het hoge ratings heeft ontvangen, heeft het een uitstekende duurzaamheid die het te danken heeft aan het gebruik van een gepatenteerd synthetisch materiaal genaamd plutoniet.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat dit product breekt. Het is gemaakt van robuust en sterk materiaal en daarmee biedt het ook een hoge mate van bescherming.

Het vizier blokkeert 100% van al het UV-licht in het hele spectrum (UVA, UVB en UVC-straling) met behoud van superieure helderheid en zicht vanuit alle hoeken.

Bovendien zorgt de Oakley technologie – die op het vizier is toegepast – ervoor dat je zicht helder blijft zodat je zonder enige afleiding kan spelen en presteren.

Je ogen en huid blijven met dit vizier optimaal beschermd. Een ander indrukwekkend aspect is de AFR lens behandeling coating, die de vizier zeer resistent maakt tegen krassen en condens.

Wat Oakley hier heeft gedaan, is met alle mogelijke middelen geprobeerd de optische helderheid te maximaliseren. De vorm van de visor is verticaal veel meer gebogen dan de meeste andere opties op de markt.

Het resultaat is dat je onder elke hoek duidelijker kunt zien, en dat het masker veel duurzamer is omdat voorwerpen er gewoon van af kaatsen.

Als je op zoek bent naar een van de coolste vizieren, is Oakley zeker een optie.

Het product is uiterst duurzaam, en bovendien elimineren de Oakley vizieren iedere vervorming, wat vaak een probleem is bij andere vizieren die gemaakt zijn van polycarbonaat.

Sommigen zullen echter de installatie-instructies van de Oakley een beetje moeilijk te volgen vinden, waardoor het monteren van het vizier wat tijd in beslag neemt.

Daarnaast is dit niet een goedkope visor, maar ook zeker niet de duurste. Zijn hoge kwaliteit anti-kras coating en helderheid maken het overwegen zeker waard. Je hebt met deze visor echt waar voor je geld.

Kiezen tussen bijvoorbeeld de EliteTek Prizm en de Oakley Shield komt neer op persoonlijke voorkeur, aangezien ze ongeveer in dezelfde prijsklasse vallen.

De Prizm heeft 60% lichtdoorlaatbaarheid, wat betekent dat het minder licht doorlaat dan de transparante versie van de Oakley Shield.

Als je regelmatig ’s nachts speelt of traint, zou dit niet zo gunstig zijn, omdat vizieren die niet veel licht doorlaten het moeilijk kunnen maken om in het donker te zien.

Woon je echter op en plek met veel zon en ben je het zat om verblind te worden door het zonlicht, dan is een visor met een lagere lichtdoorlaatbaarheid (zoals een van de grijze visors van Oakley met een doorlaatfactor van 20%, 45% of 60%) of de EliteTek Prizm  hierboven waarschijnlijk je beste gok

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste American Football visor met intimiderende look: Nike Gridiron Eye Shield 2.0

 • Licht gewicht (1,8 kg)
 • Helder zicht spel na spel
 • Anti-verblinding
 • Nauwkeurig zicht vanuit elke hoek
 • 100% polycarbonaat
 • Unieke afgeschuinde randen minimaliseren schittering en vervorming
 • Impact-bescherming
 • Getint
 • Past op de meeste helmen en op alle 2019 Riddell modellen
Beste American Football visor met intimiderende look- Nike Gridiron Eye Shield 2.0 with Decals

(bekijk meer afbeeldingen)

Beginnend met de bouw, is Nike Max volledig gemaakt van polycarbonaat. Voor de lens is er gebruik gemaakt van optische technologie, wat betekent dat je vanuit elke hoek op het veld helder kunt zien.

Dankzij de afgeschuinde randen heb je geen last van vervorming en verblinding. Je zult daarnaast merken dat de montage gemakkelijk is.

De schokdempende technologie zal jou de beste bescherming bieden, zowel als je een klap opvangt als er eentje uitdeelt. De visor is zwart van kleur en heeft daadwerkelijk een intimiderende look.

Ten slotte is dit een van de weinige vizieren die geleverd wordt met coole stickers, zodat je het product helemaal kunt personaliseren.

Zo kun je de visor bijvoorbeeld laten matchen met die van de rest van je uniform.

Nike is een groot merk en is al heel lang populair in de football wereld. Als jij ‘team Nike’ bent en het liefst alles van dit fantastische merk wil hebben, zou dit misschien wel de perfecte visor kunnen zijn voor je helm.

De visor is ontworpen om te passen op de meeste football helmen. Hij is wel wat aan de dure kant en kan na verloop van tijd krassen krijgen. Al met al een veel verkochte visor.

Check de meest actuele prijzen hier

Conclusie

Het dragen van een visor is een fenomeen geworden in football, vooral in de NFL.

Of je nu op zoek bent naar een coole look, oogbescherming tegen verwondingen of de zon, of beter zicht; een vizier is iets wat je die voordelen kan geven.

Nu is het helemaal aan jou! Doe je huiswerk en wees er zeker van dat je de juist visor kiest.

Denk van te voren goed na over alle factoren die je graag terug wil zien in jouw nieuwe vizier en neem geen genoegen met minder.

Wanneer de juiste hebt gevonden, zul je blij zijn dat je de moeite en tijd hebt genomen om het perfecte model te vinden.

Ongeacht de kleur of het design: zorg ervoor dat je blij bent met je aankoop. Niets is minder leuk dan een product aankopen dat je vervolgens niet op de lange termijn wil gebruiken.

Hoe dan ook, het dragen van een vizier zal je imago, je zicht en je oogbescherming verbeteren, dus het is een accessoire dat je niet wilt missen.

Houdt je conditie ook tijdens de koudere maanden op peil met een goede fitness hardloop band voor thuis, dit is mijn top 9

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.