Artin Athletics Mesh Trainer beoordeeld: gebalanceerde krachttraining

door Joost Nusselder | Geupdate op:  12 december 2022

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Artin Athletics is een nieuw merk op de markt dat een gat zag op het gebied van krachttraining. De meeste schoenen merken hebben sportschoenen, maar geen specifieke voor zwaar liften.

En als het er is zijn deze meestal niet flexibel genoeg om alle oefeningen in je workout aan te kunnen.

Artin Athletics Mesh Trainers beoordeeld

Daarom zijn deze schoenen met flexibel bovenwerk en een heel erg platte zool gemaakt. Om alles in je krachttraining workout aan te kunnen.

Beste schoen voor gebalanceerde krachttraining
Artin Athletics Mesh Trainer
Product image
8.7
Ref score
Ondersteuning
4.6
Demping
3.9
Duurzaamheid
4.6
Beste voor
  • Kleine hiel heffing en dunne zool perfect voor krachttraining
  • Brede toe box laat voldoende toe spread toe
Minder goed
  • Minder demping maakt hem minder geschikt voor heftige cardio sessies

Laten we kort de specs bekijken:

Specificaties

  • Bovenkant: Mesh
  • Buitenzool: EVA
  • Gewicht: 300 g
  • Binnenvoering: Kunststof
  • Soort: Indoor
  • Barefoot mogelijk: Ja

Wat zijn de Artin Athletics schoenen?

De Artin Athletics schoenen zijn specifiek ontworpen voor fitness en krachttraining met een lage hiel heffing (heel to toe drop) en dunne zolen.

Door de flexibele bouw zijn ze gericht op de persoon die krachttraining wil doen in de sportschool terwijl ze voldoende meegeven voor andere onderdelen van de sessie zoals cardio en andere oefeningen waarbij de schoen veel moet buigen.

Artin Athletics Mesh Trainers beoordeeld

Ze zijn inderdaad erg flexibel met een platte zool. Je voelt dat je voet goed ondersteund wordt maar tegelijk voel je de grond onder je.

De hiel heffing is slechts 4 mm. Een kleine heffing is belangrijk om contact met de vloer goed te houden wanneer je zware gewichten lift.

De hiel heffing van de Reebok Nano X schijnt ook 4 mm te zijn maar het merk heeft geen officiële cijfers naar buiten gebracht.

Het voelt als meer dan deze van Artin in ieder geval.

Die in de Adidas Powerlift is meer dan 10mm.

De ondersteuning is prima met vooral extra ondersteuning van de middenboog, en de voorvoet is extra breed gemaakt om toe spread toe te laten bij het tillen van zware gewichten waar je je voeten stevig plat op de grond wil hebben.

Ik kon duidelijk voelen dat mijn voeten voldoende gelegenheid kregen om zich plat neer te zetten.

Iets waarom veel sporters graag op blote voeten trainen, maar dat gaat niet als je naar de sportschool gaat.

Daarbij is de juiste ondersteuning ook erg belangrijk, iets wat je met blote voeten niet voldoende krijgt.

De meeste schoenen zijn minder geschikt voor zware gewichten omdat de voorkant je tenen erg bekneld.

Het bovenwerk is gemaakt van mesh en ademt goed. Het design komt mij wat vreemd over. Er zitten namelijk geen veters over de bovenkant van de schoen.

Ik vind het gek staan als ik ernaar kijk, of misschien is het wennen. Maar het voelt inderdaad erg goed.

Artin Athletics veters

De schoenen zijn erg stevig door de verstevigde zijkanten, maar zodra ik een oefening doe waarbij de schoenen buigen, zoals bijvoorbeeld opdrukken, geven ze meteen heel goed mee.

Ik heb eigenlijk altijd een afweging gemaakt tussen strakke en stevige schoenen voor hardlopen waarbij de voet geen millimeter beweging krijgt en wat lossere schoenen waar je ook andere oefeningen mee kunt doen.

Die balans heeft Artin Athletics hier goed gevonden.

De binnenzool is uitneembaar en je kunt hem eventueel wassen.

Ook kun je je eigen zool erin doen, maar dan is het effect van de 4mm hiel heffing gelijk een beetje weg.

Artin Athletics binnenzool

De buitenzool heeft een honingraat patroon en biedt aardig wat grip, iets wat fijn is wanneer je ook even op de loopband wilt voor een warming up of cooling down.

Nadelen van de Artin Athletics schoenen

De demping is niet heel groot, maar dat komt omdat ze zijn gemaakt om de grond goed te kunnen voelen bij het liften.

Een beetje cardio kan, maar voor heftige cardio sessies zou ik toch een ander paar kiezen, zoals wellicht de Nike Metcon of de On Running schoenen (hier in onze lijst met beste fitness schoenen).

Het is meer een gebalanceerde schoen die alles rondom krachttraining aankan.

De schoen is lichtgewicht met slechts 300g, nog lichter vergeleken met andere lichte merken zoals de Gel Venture 8 (355g).

Een echte schoen om lange trainingssessies op te doen.

Conclusie

Met hun eerste schoen heeft Artin Athletics een mooie niche gevonden in de fitness markt. Een goede schoen om zoveel mogelijk contact met de grond te houden terwijl je krachttraining doet.

Hij is gebalanceerd genoeg om ook de rand oefeningen die horen bij een volledige workout te doen zodat je geen schoenen hoeft te wisselen.

Een echte alleskunner voor de kracht workout.

Joost Nusselder, de oprichter van scheidsrechters.eu is een content marketer, vader en houdt van het schrijven over allerlei sporten, en heeft zelf het grootste deel van zijn leven ook flink gesport. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij hun sportactiviteiten.