Wat is die belangrikste reël in tafeltennis?

deur Joost Nusselder | Opgedateer op:  11 Januarie 2023

Dit is met groot genot dat ek hierdie artikels vir my lesers skryf. Ek aanvaar nie betaling vir die skryf van resensies nie; my opinie oor produkte is my eie, maar as u my aanbevelings nuttig vind en u uiteindelik iets koop deur een van die skakels, kan ek 'n kommissie daarvoor ontvang. Meer inligting

Elke sport, of elke wedstryd, weet reëls† Dit geld ook vir tafeltennis. En wat is die belangrikste reël in tafeltennis?

Die belangrikste reëls in tafeltennis gaan oor bediening. Die bal moet uit die oop hand bedien word en moet minstens 16 cm in die lug gewees het. Dan slaan die speler die bal met die kolf via sy eie helfte van die tafel oor die net op die speelhelfte van die opponent.

In hierdie artikel sal ek jou vertel van 'n paar belangrike elemente en reëls van tafeltennis, soos dit vandag geld. Ek sal jou ook 'n bietjie beter verduidelik oor die belangrikste reël in tafeltennis; dus die stoor.

Tafeltennis, ook bekend as tafeltennis, speel jy met 'n tafel, net, bal en ten minste twee spelers met elkeen 'n vlermuis.

As jy 'n amptelike wedstryd wil speel, moet die toerusting aan sekere regulasies voldoen.

Dan is daar die reëls van die sport self: hoe speel jy die spel, en wat van die puntetelling? Wanneer het jy gewen (of verloor)?

'n Sekere Emma Barker van Londen het in 1890 gesit die reëls van hierdie sport op papier. Die reëls is oor die jare hier en daar gewysig.

Wat is die doel van tafeltennis?

Eerstens; wat presies is die doel van tafeltennis? Tafeltennis word gespeel met twee (een teen een) of vier spelers (twee teen twee).

Elke speler of span het 'n helfte van die tafel. Beide helftes word deur middel van 'n net geskei.

Die doel van die spel is om die tafeltennisbal oor die net aan die kant van jou teenstander se tafel te slaan deur middel van 'n kolf.

Jy doen dit op so 'n manier dat jou opponent nie meer die bal korrek na jou helfte van die tafel kan of kan terugbesorg nie.

Met 'korrek' bedoel ek dat nadat jy op jou eie tafelhelfte gehop het, die bal dadelik op die ander helfte van die tafel beland – dit wil sê die van jou opponent.

Die telling in tafeltennis

Om te verstaan ​​of jy 'n wedstryd tafeltennis wen of verloor, is dit natuurlik belangrik om die puntetelling te verstaan.

• Jy kry 'n punt as jou teenstander die bal verkeerd bedien of andersins verkeerd terugstuur
  • Wie eerste 3 wedstryde wen, wen
  • Elke wedstryd gaan tot 11 punte

Om 1 wedstryd te wen is nie genoeg nie.

Die meeste wedstryde is gebaseer op die 'beste van vyf'-beginsel, waar jy drie wedstryde (uit vyf) moet wen om beslis die wedstryd teen jou teenstander te wen.

Jy het ook die 'beste van sewe-beginsel', waar jy vier uit sewe wedstryde moet wen om as die uiteindelike wenner gekies te word.

Om 'n wedstryd te wen, moet daar egter ten minste twee punte verskil wees. Jy kan dus nie 11-10 wen nie, maar jy kan 12-10 wen.

Aan die einde van elke wedstryd wissel die spelers eindig, met die spelers wat na die ander kant van die tafel beweeg.

En in die geval dat 'n beslissende wedstryd gespeel word, soos die vyfde wedstryd van vyf wedstryde, dan word die kante van die tafel ook omgeskakel.

Die belangrikste reëls vir berging

Soos met ander sportsoorte, soos sokker, begin 'n speletjie tafeltennis ook met 'n 'muntgooi'.

Deur 'n muntstuk om te draai, word bepaal wie kan begin spaar of bedien.

Die doelskieter moet die bal ten minste 16 cm reguit op van die oop, plat hand vashou of gooi. Die speler slaan dan die bal met die kolf via sy eie helfte van die tafel oor die net op die opponent se helfte.

Jy mag nie die bal enige rotasie gee nie en die hand met die bal daarin mag nie onder die speeltafel wees nie.

Boonop mag jy nie jou opponent se sig van die bal blokkeer nie en hy/sy moet dus die diens goed kan sien. Die bal mag nie aan die net raak nie.

As dit wel gebeur, moet die stoor weer gedoen word. Dit word 'laat' genoem, net soos in tennis.

Met 'n goeie diens kan jy dadelik 'n voordeel bo jou teenstander kry:

Die verskil met tennis is dat jy nie ’n tweede kans kry nie. As jy die bal in die net of oor die tafel slaan, gaan die punt reguit na jou teenstander.

Nadat twee punte opgedien is, verander die spelers altyd van diens.

Indien 'n telling van 10-10 bereik word, sal die diens (diens) vanaf daardie oomblik verander word na elke punt gespeel.

Dit beteken 'n toeslag per persoon, op 'n slag.

'n Skeidsregter kan 'n diens weier, of kies om 'n punt aan die opponent toe te ken in die geval van 'n verkeerde diens.

Lees terloops hier of jy die tafeltenniskolf met twee hande kan vashou (of nie?)

Wat van die terugslag?

As die diens goed is, moet die opponent die bal terugbesorg.

Wanneer die bal teruggegee word, mag dit nie meer aan sy eie helfte van die tafel raak nie, maar die opponent moet dit direk na die bediener se helfte van die tafel terugstuur.

In hierdie geval kan dit via die net gedoen word.

Verdubbel reëls

In dubbelspel, waar die wedstryd twee teen twee in plaas van een teen een gespeel word, is die reëls 'n bietjie anders.

Wanneer jy dien, moet die bal eers op die regter helfte van jou eie helfte land en van daar af skuins op die regter helfte van jou opponente.

Die spelers maak ook beurte. Dit beteken dat jy altyd dieselfde opponent se bal terugstuur.

Die volgorde van speler en ontvanger is van die begin af vas.

Wanneer twee porsies gemaak is, sal die spelers van die span plekke verwissel, sodat die spanmaat by die volgende diens die bediener word.

Na elke wedstryd wissel die bediener en ontvanger sodat die bediener nou aan die ander teenstander dien.

Wat is ander reëls?

Tafeltennis het 'n aantal ander reëls. Hieronder kan jy lees watter dit is.

• Die punt word oorgespeel as die spel ontwrig word
  • As 'n speler die tafel of die net met sy/haar hand raak, verloor hy/sy die punt
  • As die wedstryd nie na 10 minute beslis word nie, wissel die spelers af
  • Die kolf moet rooi en swart wees

Indien die wedstryd sonder die skuld van die spelers ontwrig word, moet die punt oorgespeel word.

Daarbenewens, as 'n speler die tafel of net met sy hand raak tydens 'n wedstryd, verloor hy onmiddellik die punt.

Om wedstryde nie te lank te laat duur nie, is daar 'n reël in amptelike wedstryde dat indien 'n wedstryd nie 'n wenner het na 10 minute nie (tensy beide spelers reeds ten minste 9 punte aangeteken het), die spelers afwisselend dien.

Die ontvangende speler wen dadelik die punt as hy daarin slaag om die bal dertien keer terug te gee.

Verder word van spelers vereis om te speel met 'n kolf wat rooi rubber aan die een kant en swart rubber aan die ander kant het.